Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 12:32 1 665 4

Принц Хари се срещнал с баща си Чарлз само за 45 минути, но не и с брат си Уилям

  • принц хари-
  • крал чарлз трети-
  • принц уилям-
  • великобритания-
  • кралско семейство

Вместо да отседне в някой от кралските имоти, херцогът на Съсекс се настанил в луксозен хотел в Лондон

Принц Хари се срещнал с баща си Чарлз само за 45 минути, но не и с брат си Уилям - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Принц Хари "с удоволствие би приел" среща с брат си Уилям, но вместо това е "прекарал една нощ в лондонски хотел", се твърди от медиите на Острова.

Въпреки че Хари и принцът на Уелс не планират да се срещнат по време на престоя на херцога, според източник се предполага, че общият им приятел Марк Дайър, който е бил наставник на принцовете след смъртта на Даяна, би могъл да действа като мост между братята.

Смята се, че 41-годишният Уилям остава съсредоточен върху грижите за съпругата си Кейт, която се възстановява от коремна операция и си взима продължителен отпуск от публични задължения до след Великден.

Вчера херцогът на Съсекс прелетя повече от 5 000 мили от дома си в Калифорния до Лондон за едва 45-минутна среща с болния от рак негов баща крал Чарлз. Хари не прекара нощта в нито една кралска резиденция, тъй като на практика е бездомен на британска земя след изселването си от Фрогмор Котидж миналата година, и се предполага, че вместо това може да е отседнал в луксозен хотел.

Не се очаква той да остане в Лондон задълго и след посещението си ще се върне в дома си в Монтесито, Калифорния, който споделя със съпругата си Меган Маркъл и двете си деца - Арчи и Лилибет. Очаква се херцогът да се присъедини към Меган в Канада следващата седмица за събитие по случай една година до Игрите "Инвиктус" във Ванкувър и Уистлър.

Близки до 39-годишния Хари заявиха, че той би приветствал възможността да се срещне с брат си, а вътрешен източник добави: "Основната причина херцогът да пътува до Обединеното кралство е да посети баща си. Ако се появи възможност да се види с принца на Уелс, херцогът с удоволствие би я приел".

Източници от двореца заявиха, че няма планове за среща между Хари и Уилям, докато херцогът на Съсекс е в Лондон, което провали надеждите за потенциална маслинова клонка между кралските братя. Самият Уилям трябва да се върне към публичната си работа днес, като по-късно вечерта ще присъства на тържество на лондонската служба за въздушна помощ.

Принц Хари пристигна в Кларънс Хаус в 14:45 ч., където проведе "кратка среща" с баща си часове след кацането на летище Хийтроу. Той беше забелязан на задната седалка на Range Rover, който премина в голям конвой през портите на Кларънс Хаус, където 75-годишният Чарлз почива след проведено по-рано днес лечение от неуточнен рак.

Както се разбра, херцогът е попитал дали може да остане в замъка Уиндзор, за да може да посети мястото за почивка на баба си, покойната кралица Елизабет II, но не му е било дадено разрешение.

Хари обикновено пътува със собствен екип от частни охранители, след като беше лишен от правото си на полицейска защита, когато напусна кралското семейство през 2020 г.

Чарлз III се свърза лично с херцога на Съсекс и принца на Уелс, за да им съобщи за диагнозата си рак, преди тя да бъде обявена от Бъкингамския дворец, предава Daily Mail.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 2 Отговор
    Дъртият прилеп е болен, ама от Порфирия.
  • 2 Маг

    3 2 Отговор
    Когато миналата година ви казах , че предвиждам смяна на монарсите до три години , самият аз не мислех , че нещата могат да се развият толкова бързо ! Тази година ще бъде особено критична за краля !
  • 3 факуса

    1 0 Отговор
    местим
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.