Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 13:29 1 035 10

Художничка се омъжва за холограма (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • художничка-
  • холограма-
  • сватба-
  • изкуствен интелект

Сватбата им е планирана в Ротердам

Художничка се омъжва за холограма (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Испанската художничка Алисия Фрамис ще стане първата дама, омъжила се за холограма, която е създадена от изкуствен интелект. Сватбата е обявена като пърформанс и ще се състои през лятото в Ротердам.

„Представете си партньор, който винаги е там, когато имате нужда от него, но който никога не ви дава целувка, прегръдка или каквато и да е форма на обич, включваща най-малкия физически контакт. Някой, с когото споделяте „романтична връзка“, участвайки в дълги дебати, които интелектуално ви стимулират по дълбок начин, но който никога няма да протегне ръка, за да смени електрическа крушка или да помогне с носенето на пазарски чанти. Няма да измие чиниите, да отвори вратата на гост или да подаде ръка за помощ, ако случайно се спънете“, коментира идеята бъдещата младоженка.

Въпреки че в момента е категоризирана като „пърформанс“, творбата на художничката отразява сценарий, който скоро може да се превърне в нещо напълно реално. Алисия Фрамис си е поставила за цел да разсъждава върху взаимодействието между хората, изкуствения интелект и съвременното изкуство.

Холографското изображение, за което Фрамис ще се омъжи, е наречено АИЛекс (AILex). В него са събрани черти от предишни партньори на художничката, пише NOVA. В момента Фрамис рисува проекти за сватбената си рокля и за облеклото на присъстващите на церемонията. Бъдещата булка, съвместно с нидерландския Музей на изкуството на храната, разработва специално молекулярно меню за сватбената церемония, на което ще могат да се насладят и хора, и хуманоиди.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    16 1 Отговор
    Човечеството съвсем изтрещя време е за нов Содом и Гомор.

    Коментиран от #5

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 1 Отговор
    После да не се оплаче, че ИИ я е ИзнасИлИл❗❗❗

    Коментиран от #3

  • 3 ИИ...

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ... ще ни доведе до лудост
  • 4 Гей Зер

    15 1 Отговор
    Евроненормалници, сър
  • 5 Краватар 🐄

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Оборът работи по въпроса
  • 6 ха, ха

    14 0 Отговор
    По канал TLC има едно предаване-Кажете ДА на булчинската рокля.В един от епизодите едно кукуруку като тази испанка се омъжи за....средновековен призрак на рицар/който не се появи/ в черна булченска рокля.Та свят широк,откачалки всякакви.Просто медийте им дадоха трибуна да изразяват болните си фантазии.
  • 7 Баш софиянец

    7 2 Отговор
    Перве рзиите и из вращенията продължават да ескалират. Изперкването е пълно.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Зачеването от светия дух

    5 1 Отговор
    вече е факт -))
  • 10 Иван

    11 0 Отговор
    Полския писател Станислав Лем казва:Чак когато започнах да използвам Интернет, разбрах колко много идиоти има по света.