Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 09:16 2 273 15

Мъж спечелил 2 млн. долара като подслушвал тел. разговори на съпругата си

  • подслушване-
  • телефонен разговор-
  • поверителна информация-
  • тексас

Той е обвинен, че е получил поверителна информация чрез подслушване

Мъж спечелил 2 млн. долара като подслушвал тел. разговори на съпругата си - 1
Снимкa: Shutterstock

Мъж от Тексас е изправен пред обвинения от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за предполагаема печалба от близо 2 милиона долара от търговия, свързана с вътрешна информация.

Той е обвинен, че е получил поверителна информация чрез подслушване на служебни разговори на жена си, съобщават световните издания.

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ обвини Тайлър Лоудън, че е използвал ситуацията с дистанционната работа, за да получи несправедливи предимства на фондовия пазар.

Според документацията на SEC, Лоудън е подслушвал множество работни разговори, водени от съпругата му, мениджър по сливания и придобивания в компанията. SEC твърди, че тези обаждания съдържали поверителна информация относно планове за придобиване на туристически център и паркинг.

Без знанието на съпругата си, твърди SEC, Лоудън започнал да купува акции, купувайки повече от 46 000 акции на TravelCenters of America, целевата компания в придобиването. Тази покупка се случила няколко седмици преди сделката да бъде официално обявена на 16 февруари 2023 г.

След съобщението цената на акциите на TravelCenters се повишила с близо 71%. След това Лоудън продал всичките си акции, реализирайки печалба от 1,8 милиона долара.

Лоудън в крайна сметка признава действията си пред жена си, като казал, че мотивът е да спечели достатъчно пари, за да не трябва тя повече да работи дълги часове. Въпреки това, след като научила за действията на съпруга, компанията уволнила съпругата му, въпреки че нямало доказателства, че тя съзнателно е изнесла поверителна информация.

В резултат на този инцидент двойката се разделила, съпругата подала молба за развод, а мъжът е изправен пред огромна глоба и връщане на всички незаконни приходи, пише blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ломския

    17 2 Отговор
    И какъв е извода:На жена доверие никога.........

    Коментиран от #4

  • 2 Акула

    2 9 Отговор
    Изводът е Това е Манипулатор и психопат
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Акула

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ломския":

    Господине от какво почина Бай Бойчо Политиката Човекът Помнещ Много и Знаещ Много
    Има Клип в Ю туб от несъществуващата Вече в Лом
    КТ ЕВРОКОМ

    Коментиран от #5

  • 5 Ломския

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Акула":

    Преди много време беше,имаше жълта книжка и откачи когато беше в казармата от обръщане на камион в който се возел и той в пропаст.ОЦЕЛЯВА САМО ТОЙ ОТ 16 войника.От какво почина не зная.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Акула

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ломския":

    Лека му Пръст

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 За кокошка няма прошка

    4 1 Отговор
    Дребните риби изгарят, а за корумпираните депутати няма закони - каквото в България, такова и в САЩ. Нанси Пелоси, която всички я знаят че постоянно се възползва от поверителна информация за да печели от ценни книжа никога няма да влезе в затвора, защото е "демократка" дъртата мумия.
  • 12 Цъцъ

    0 1 Отговор
    Ако ги беше похарчил за любовници сега всички, щяха да са щастливи😅 Жена му корпоративната бийч, щеше да си бачка повишена, него нямаше да го хванат, а и щеше да бодне странично, а и от чисто социален аспект няколко любовници също, щяха да, облажат 😂 Ама той добро да правел, жена му да си почивала и т. н., цъ цъ
  • 13 Контативно

    1 0 Отговор
    Щом е "предполагаема" печалба а не доказана, защо разлайваме кучетата?
  • 14 Поверително

    2 0 Отговор
    След като си е купил акции а не ги е откраднал или изнудвал някого....за какво е виновен? Как е получил нужната информация е без значение, това се случва ежедневно с бързо забогатяващи индивиди по същия начин. Парите са си негови. Точка.

    Коментиран от #15

  • 15 разбира се

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Поверително":

    Той е подслушвал, а други са знаели без да подслушват.