Last news in Fakti

13 Март, 2024 08:32 682 5

Български кандидат-студенти избират образование в Европа и Япония

  • кандидат-студенти-
  • образование-
  • чужбина

През последните години се налага тенденцията бъдещите кандидат-студенти да са все по-организирани, целенасочени и мотивирани

На 9 март в София се проведе пролетното издание на изложение “Образование за успешна кариера - 2024”, по време на което пред ученици и родители бяха представени водещи университети в Европа и Япония.

Ученици от 9, 10, 11 и 12 клас събраха актуална информация, за да направят възможно най-информиран избор за своето бъдеще. През последните години се налага тенденцията бъдещите кандидат-студенти да са все по-организирани, целенасочени и мотивирани. Освен към традиционни медицина, архитектура, право, бизнес мениджмънт, все повече ученици проявяват интерес към инженерните науки и тяхното приложение във всички сфери на човешката дейност.

Посетителите на изложението получиха ценни съвети и относно т.нар. кариерно ориентиране, чиято цел е да помогне на подрастващите да направят своя информиран избор на подходяща специалност и перспективна сфера за професионално развитие.

По време на тематичните презентации, съпътстващи изложението, организирано от консултантска агенция ЕДЛАНТА, бъдещите кандидат-студенти и техните родители получиха детайлна и добре структурирана информация относно следването в широка палитра от университети в Германия, Австрия, Белгия, Великобритания, Италия, Испания, Франция, Япония и др. Основните въпроси, към които проявиха интерес, бяха свързани с изискванията за прием, сроковете за кандидатстване, възможностите за стажове по време на следването, вариантите за студентско настаняване, както и начините за финансиране на образованието чрез стипендии, студентски заеми и почасова работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    2 2 Отговор
    Да заминават в Япония, че евр огейските вузове произвеждат само джендъри
  • 2 Учете в България

    1 2 Отговор
    Търсят рибоци да им вземат парите или с тях да изтръскат някой фонд. В Западнала Европа няма добро образование. Къде в Европа българи учат медицина или инженерни науки?
  • 3 Благой от СОФстрой

    0 0 Отговор
    Хайде де де а кога в блатото-руссия не стъпват дето и на рашките децата не искат да щудират, беж на запад!
  • 4 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    В Япония,Корея и Китай е по добрият избор,спокойствие и красота .В Европа рискуват улиците вече не са безопасни и хората са лоши повечето.Само не им блазе за езика поне две години ще изгубят едва след това да учат там.Освен ако в България не са минали някъкво ниво на Японски труден и объркан език ,ако знаят китайски ще им е по лесно да разбере японския .
  • 5 СМЕХОРИИ

    0 0 Отговор
    И в Америка да завършат, все тая... пак е в сила приказката нямащ ли вуйчо владикааа,...