Last news in Fakti

16 Март, 2024 09:20 1 872 16

Актьорът, изиграл Анакин Скайуокър в "Междузвездни войни", се лекува в психиатрична клиника

  • джейк лойд-
  • междузвездни войни-
  • анакин скайуокър-
  • параноидна шизофрения-
  • психиатрична клиника

Джейк Лойд страда от параноидна шизофрения

Актьорът, изиграл Анакин Скайуокър в "Междузвездни войни", се лекува в психиатрична клиника - 1
Снимка: Shutterstock

Джейк Лойд, актьорът, известен с ролята си на младия Анакин Скайуокър в "Междузвездни войни: Епизод I – Невидима заплаха" от 1999 г. е в психиатрична клиника от близо година. Това сподели майка му за Scripps News, предаде NOVA.

"Джейк започна да има проблеми в гимназията. Говореше за различни реалности. Не знаеше дали е в тази реалност или в друга. Не знаех какво да отговоря на това", казва Лиса Лойд. Майката допълва, че още тогава младият актьор е смятал, че някой го следи и че вижда хора с „черни очи“, които го гледат.

Тя допълва, че престоят му в рехабилитационния център за психично здраве ще продължи 18 месеца. Лиса посочи, че първоначално лекарите са смятали, че Джейк има биполярно разстройство, но в последствие е диагностициран с параноидна шизофрения. Майката на актьора споделя, че това го е хвърлило в още по-тежка депресия.

Джейк сега е на 35 години. Според майка му лечението му е успешно, той става по-социален, което е обнадеждаващо.

Две десетилетия по-късно Джейк все още е фен на "Междузвездни войни". "Хората мислят, че Джейк мрази "Междузвездни войни, но това не е вярно. Той обича филма", казва Лиса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МЕТЪЛ ЧЪРЧ

    9 2 Отговор
    МИ ЧИ ТО
    ЕКЗИТПОЛА НА ОБЕДНЕНАТА УПОЗИЦИЯ
    В НС....99.99% СА С ТАКАВА ДИАГНОЗА😬
  • 2 Дарт Мол

    6 2 Отговор
    Следят го, от планетата на ситите. Императорът е изпратил някого.
  • 3 пешо

    7 1 Отговор
    да вземе бай пън за съквартирант

    Коментиран от #5

  • 4 Сила

    12 1 Отговор
    Много готин и талантлив актьор..... Много жалко, дано се стабилизира с подкрепата на близките си
  • 5 май ка ти

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "пешо":

    да го вземе
  • 6 световноизвестен учен

    5 1 Отговор
    Според майка му лечението му е успешно. Те така разправят и за наркоманите, че ги били лекували ама бивш наркоман и шизофреник няма.
  • 7 Ха ха

    3 3 Отговор
    Сьщият дето даваше подкрепата си за украйна ли

    Коментиран от #9

  • 8 Мамул

    7 0 Отговор
    Много готино хлапе беше младият Скайуокър. Дано г-н Лойд успее да се стабилизира и води нормален живот.
  • 9 хи хи

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха":

    йок.а този дето управаше бубайко ти
  • 10 Хейт

    2 0 Отговор
    Точно като Дарт Вейдър, а?
  • 11 Соваж бейби

    0 3 Отговор
    Моите в къщи го обожават,много сладко хлапе и на мен ми харвсва въпреки че не съм на филма.Този филм и сериала съм го казвала не един път ,това е хипноза разболява феновете.Мъжо предаде болестта на малкия,ходят в специален клуб Междузвездни войни предимно големи мъже с децата си има и артисти тукашни улави ,дават се луди пари за лего конструктор и разни глупави неща статуетки ,фото тапет...машина за пари е филма.Малкия едва тази година излезе от фантазията че дядо Коледа е Дартвйдър и работилницата му е на луната.Като беше по малък самолетите вечер които са по на високо и не се чуват мислише че Анакаин и разни други се разхождат по небето.А това дете е играло във филма нормално е да не е добре с главата

    Коментиран от #13

  • 12 джедай

    2 0 Отговор
    Жалко за това талантливо момче!
  • 13 Шизофренията

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    е генетично заболяване, което може и да не се прояви, но може и да се отключи при определени стимули.

    Коментиран от #14

  • 14 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шизофренията":

    Ако имаш луди в рода е едно така е ,ама в Холивуд всички известни артисти стават такива.Още повече този филм е болест действа на психиката на фновете.Не ме разбираш за какво говоря защото вероятно няма такива клубове,фенове и хора с хобита както споменах лего . Прост пример да ти дам ,няма да цитирам име много богат дал е до момента над 60 хил.евра за глупавите тези фигурки и лего и е построил селище с негови сцени и отваря изложба за другите фенове и си правят конкуренция.Попадат в капан и много интелигентни хора,студенти...в плюс самите фенове освен че са досадни често малко са и на друга планета.Синчето почти го излекувах харесва и други неща ,хобита .Ама за мъжо е късно няма друго хоби и не се вълнува от друго ходили сме чак до Испания/няма доверие с колет,да не се изгуби по пътя/ само заради специален фототапет постер за врата от друг фен закупен от Америка онлайн има такива улави на темата и се продават разни неща които ги няма в магазина а няколко бройки примерно само 1000 произведени,даже има идея да пише негов сценарии и да го прати като идея на режксьора ...това е лудост как може и да не му омръзне на човек ?!едно и също ?

    Коментиран от #15

  • 15 Тъмната страна на силата

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Соваж бейби":

    Шизофренията, параноята, психозите и "биполярните разстройства" започват там, където свършват възможностите на съвременната медицина. През средновековието са прилагали екзорцизъм и светена вода и може би във Ватикана имат по-добри познания за естеството на такива случаи.

    Коментиран от #16

  • 16 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тъмната страна на силата":

    За шизофренията и другите видове болести си прав/а,това е атака от негативни сили.Ватикана не помага нито тези свещенници само временно те оставят на мира.Има много случаи и случаи..За другото ти говоря американците така печелят пари с филм или реклама хората да пазаруват като ненормални,скоро даваха в едно предаване пуснали реклама на храна в кутия с годност 10/15 г в случай на пандемия,торнадо,война...и народа купува и скалдира..Филмите освен игрални се прави и анимация и играчки за коледа както споменах коледния календар лего Междузвездни войни Дартвейдър е облепен с костюм на дядо Коледа и от там така мисли,а Луната когато комшията звънна и се скри малкия излезе не видя никой само светлини на самолет и луната една голяма си спомням ярка човека каза прибрал се в къщи -Луната и гледа децата щастливи с подаръците които е оставил.На другата година му казах даже направих видео как купуваме подаръците и баща му ги крие за да излезе от тази заблуда