Last news in Fakti

28 Март, 2024 10:21 1 068 1

Мира Добрева с поредно признание

  • мира добрева-
  • признание-
  • отличие-
  • достойните българи

Водещата получи отличието „Достойните българи“ за своята кауза „Столетниците на България“

Мира Добрева, едно от най-утвърдените лица на Българската национална телевизия, създателка и дългогодишна водеща на предаването „Отблизо“, е удостоена с отличието „Достойните българи“ на вестник „24 часа“ за своята кауза „Столетниците на България“.

„Когато е в своя зачатък, никое дело не бива да бъде засаждано с идеята да бъде оценено, а още по-малко наградено. Правиш добро и забравяш… това си знам аз от години и така и правя, с каквото и да се захвана. Когато получих наградата на вестник „24 часа“ обаче, признавам си, потръпнах. Зарадвах се. От наградите понякога поникват криле… Впрочем, това не е награда. Титла е. Благодаря!“, казва Мира Добрева.

Наред с блестящата си телевизионна кариера, Мира Добрева е автор на две книги и на няколко документални филма за отхвърлените от обществото хора. Една от многобройните ѝ лични каузи, с които дава пример и вдъхновява през последните години, е именно каузата „Столетниците на България“.

Вестник „24 часа“ отличава „Достойните българи“ на годината за 21-ви път. Зрителите на БНТ могат да гледат запис от церемонията – тази събота, 30 март, от 23:15 ч. по БНТ 1.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    13 2 Отговор
    Моля спрете да ни занимавате с тая баба