Last news in Fakti

4 Април, 2024 11:45 1 170 11

Ресторанти в Испания ще таксуват местата на сянка

  • ресторанти-
  • испания-
  • такси-
  • сянка-
  • лято

Лятото вероятно ще бъде много горещо, а ресторантьори решиха да не пропускат възможността да спечелят пари от това

Според синоптиците предстоящото лято вероятно ще бъде не по-малко горещо от предишното. И в някои популярни туристически страни решиха да не пропускат възможността да спечелят пари от това. Властите в испанската автономна област Андалусия постановиха, че ресторантите имат законното право да таксуват допълнително за маси на слънце или на сянка, пише The Olive Press.

Има обаче едно важно правило, което трябва да се спазва при това - клиентите трябва да бъдат информирани, че цените в тези райони ще бъдат повишени, преди да направят поръчка. Това може да стане чрез меню, ценоразпис или друга форма на реклама - устното известяване на посетителя няма да е достатъчно.

Уточнява се, че няма да има отделна такса за маса с определен вид или място в менюто, но ресторантите ще могат да начисляват допълнителна такса за всяко ястие, сервирано в определени зони, ако това е ясно посочено в ценовата листа.

По-рано властите на град Севиля, който е столица на Андалусия, обявиха планове да ограничат влизането на туристи на централния площад на града Плаца де Еспаня. Жителите на града и провинцията все още ще могат да влизат там без ограничения, но туристите ще посещават централния площад на града само срещу заплащане, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Халибероф

    11 1 Отговор
    Така така
  • 2 хммм

    18 4 Отговор
    Бирници! Сиганска държава, малтретираща хората!
  • 3 Бай Ганя

    25 2 Отговор
    Ко? Нье!
    Вместо да намалят цените на масите, които са на слънце и клиентите ще изпукат от жега, те увеличват цените на сянка?! Да фалират! Малко име беше ковида! :)
  • 4 Значи ...

    11 2 Отговор
    На ресторант в Испания само със слънчобран.☂️
  • 5 Калитко

    17 2 Отговор
    Нямам път към Испания така,чи ми дреме на ... за цените там.
  • 6 Госあ

    12 3 Отговор
    Испанците нема да могат да си платят сЕнката след известно време в близкото бъдеще. Следва Италия, Южна Франция, Гърция и България. Европа ще бъде разкъсвана от суша и горещини.

    Коментиран от #9

  • 7 бг кръчмар

    14 1 Отговор
    добри идеи да изцицам още от снобарите и колцентровете младоци с такси за сянка, за чешмяна вода, за отоплено помещение, за изпрана покривка, че ги обслужвам лично, такса плащане с карта, такса 15% задължителен бакшиш, такса времетраене, такса 1 човек само, такса неизбръснати, такса И аз съм човек, т.н
  • 8 един от стадото

    11 2 Отговор
    Там са много са много зле в това отношение. Почти целогодишно са с положителни температури, а лятото е ад. Та, пътуваме за Гибрлалтар с един микробус без климатик и спираме в Малага да пием нещо студено. И търсим нещо на сянка разбира се. Тук сянка, там, няма, изкарали по 2-3 паянтови маси на тротоара, ония дървените старовременни стола и това е. Няма шапрон, чадър, нищо. А градусите 38-40 някъде, и едни черни цгани наоколо, и та гледат сякаш ща купуват. Добре, че имахме 2-3 яки момчета с нас че иначе не знам.. Не знам как е по морето им, ама на вътре само пустиня, камъни и жега. Не съм очарован от тая Испания
  • 9 ПРОПУСКАШ ДА КАЖЕШ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    ЗАЩО СА СУШИТЕ....

    КЪВ Е ТОЯ ПАРНИК НАД ГЛАВИТЕ НИ.....КОЙ ГО ПРАВИ......УМИШЛЕННО ЛИ Е....
  • 10 Гост

    1 0 Отговор
    Гладът поставя демократичните общества пред сериозни изпитания на духа и ценностите им.
  • 11 Вчера го слушах

    2 0 Отговор
    Алибегов не ще да дава на хората безплатна вода щото я бил плащал. Дано се задави