Last news in Fakti

11 Април, 2024 17:15 1 366 14

5 причини винаги да се влюбвате в неподходящия

  • влюбване-
  • връзки-
  • неподходящи

Ако вие не обичате себе си, никой друг няма да го направи вместо вас

5 причини винаги да се влюбвате в неподходящия - 1
Снимка: Shutterstock

Любовта безспорно е едно от най-красивите чувства и едва ли има човек, който да не желае да обича и да бъде обичан. Но сляпото ѝ преследване може да се превърне в самоцел и да ви накара да проектирате черти на характера в определени хора, които всъщност не ги притежават. Защо често пъти имате чувството, че сами попадате в капан и се влюбвате в неподходящия? Ето и няколко възможни отговора:

Не се обичате достатъчно

Ако вие не обичате себе си, никой друг няма да го направи вместо вас. Освен ако не се обичате и не се приемете такива, каквито сте, никога няма да получите любовта, на която се надявате. Трябва да се опитате да се изправите пред демоните си и да излекувате емоционалните си рани. В противен случай не можете да се надявате да обичате някого по правилния начин. Когато сте емоционално наранени и се страхувате да се изправите срещу болката си, вие всъщност я влошавате.

Избягването на болката ви или погребването ѝ никога няма да ви накара да се почувствате по-добре. Напротив – вие ще продължите да се влюбвате в грешните хора, защото разчитате на тях, за да се чувствате по-добре. Надявате се, че те ще ви дадат любовта, която не сте в състояние да си дадете. Но любовта не работи така. Първо трябва да обичате и уважавате себе си, за да може някой друг да почувства същото към вас. Само тогава ще получите любовта, която сте търсили цял живот.

Вие сте прекалено импулсивни

Оглеждате се и виждате всички в стабилни връзки или бракове. Всички те изглеждат толкова щастливи и късметлии, че се имат един друг, а любовта, която споделят, ви кара да искате и вие да имате това в живота си. Въпреки че се радвате за тях, това понякога ви кара да се чувствате самотни и необичани. Това ви тласка да се втурвате във връзки с хора, които може да не търсят нищо сериозно, но вашата импулсивност ви пречи да видите истината. Тъй като търсите любов, в крайна сметка си падате по грешните хора.

Любовта никога не може да бъде прибързана, нито може да бъде насилена. Трябва да сте търпеливи, ако искате истинска любов в живота си. Любовта ще дойде при вас, когато сте готови. И най-важното, ще дойде при вас, когато най-малко очаквате.

Надявате се, че „грешният“ ще се промени

Дълбоко в себе си знаете, че човекът, с когото имате връзка, никога няма да се промени, но продължавате да се убеждавате, че в крайна сметка всичко ще си струва. Оптимизмът е добро качество, но има разлика между това да си оптимист и да си заблуден. Любовта не трябва да се свежда до това да се променяте един друг, нито да сте сигурни, че вашият партньор е точно като вас.

Ако не можете да го приемете такъв, какъвто е, значи сте с него по грешни причини. От друга страна, ако той не ви уважава достатъчно, за да иска да работи върху себе си и върху негативните неща, които ви притесняват и ви нараняват в него – вие просто не сте достатъчно важни за този човек.

Проектирате илюзия за вашите идеали, вместо да виждате другите хора такива, каквито са

Наистина ли сте влюбени? Или просто сте влюбени в идеята да сте влюбени? Обичате ли партньора си? Или просто сте влюбени в илюзията си за това кой е той? Обикновено се влюбваме в грешните хора, когато сме толкова обгърнати от илюзиите си, че ставаме слепи за истинския характер на човека, с когото сме интимни. В тази ситуация все едно използваме всеки наличен човек, в когото можем да се вкопчим, за да осъществим някаква мечта или идеал, които той може никога да не успее да задоволи. Искаме от него неща, които той никога не би могъл да ни даде. Искаме да го превърнем в човека, който никога не може да бъде. За да намерите истинското щастие, трябва да приемете истината за другите хора. Това е единственият начин да оставите в миналото онези, които не искате, и след това да си дадете шанса да намерите някого, когото наистина желаете.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    12 1 Отговор
    Интуицията обикновено не лъже!

    Коментиран от #13

  • 2 Сила

    4 1 Отговор
    Обичам бел голф с тъмни стъкла и винкел....... Патриция , мома перничанка .......

    Коментиран от #3

  • 3 Смърфиета

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сила":

    ООО, Пепиньо !!!
  • 4 Истината

    6 7 Отговор
    Силна дълбока и изпепеляваща любов никога не завършва щастливо. Затова винаги изглежда , че си се влюбил в неподходящи! Затова се помни през целия живот! Затова стои най високо от всичко , независимо че е донесла болка!
  • 5 Гост

    12 3 Отговор
    Причината е само една - не мислите, а давате воля на емоциите да вземат връх над разума.

    Коментиран от #8

  • 6 Скорпион

    6 3 Отговор
    Тя защото е мн подходяща и универсална все попада на на подходящи и си останала стара мома с претенции и мечти.
  • 7 Философа

    5 3 Отговор
    За едни е подходящ за други не подходящ
  • 8 Що за

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Глупост? Любовта не е сделка!

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Що за":

    Не говорех за сделка. 14 годишно момиче тайно се среща с татуиран с0тень0р, който я омайва със сладки приказки. И после, четеш новини за пребита, насилена и т.н. Друг пример искаш ли? Млада манекенка сключила брак с 75 годишен бизнесмен сириец. След една година я завел на гости да я видат родата му и повече никой не чул за нея.

    Коментиран от #10

  • 10 Защо

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Заставате срещу себе си? Примерите които давате са във ваша вреда , защото са от много мислене на ползите както препоръчвате вие , а не са плод на истинска любов!

    Коментиран от #14

  • 11 Соваж бейби

    3 1 Отговор
    Ааа това проектирате илюзия или сметки без кръчмаря ,най ми хареса другото е илюзия .На практика никой не е идеален,рано или късно допамина се изпарява/Страстите ,като при разгоне... котки ,кучета...лъв...при тях е много малко и само за нуждата като семейство хич ги няма/При човека е по друго семейство и.т.н.т само че има и различни подобие на животно с такъв тип и да си тровиш нервите файда няма,или пък такива който решава че си някъква вещ нещо ката домашни любимци пак пътя и забравяш .Най зле са с илюзията дълбоко романтични или виждащи само банковата сметка на половинката това са обречени хора.Човек първо трябва да се обича и има принципи, да не очаква нищо и ако се усеща в баланс, щастлив с човека до себе си тоест не го дразни много значе нещата са опечени това е човека.Така или иначе идваме сами и сами си отиваме което е равно на любовта си към теб самия ,да се цениш така печелиш респект ако само раздаваш чувства и не получаваш е лудост да се надяваш живота е кратък
  • 12 Соваж бейби

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Що за":

    Човека е прав, той не споменава сделка а разум !В дзен будизма също така се казва,явно вие сте от фантазьорите мечтатели. Те са винаги с разбито сърце или недоволство .Не можеш да проектираш бъдещето в главата си и да даваш ход на желания ,амбиция. Дори не сте сигурен/а че утре ще се събуди те..примерно .Не е хубаво да се дава воля на илюзията
  • 13 Анонимна

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Логично
  • 14 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Защо":

    Съветът ми към вас е, да четете по-внимателно и с разбиране, преди да си правите погрешни изводи. Дал съм ви примери ТОЧНО за лекомислени постъпки. Не знам къде видяхте много мислене.