Last news in Fakti

16 Април, 2024 13:57 2 875 22

Световни медии припомнят апокалиптичните пророчества на баба Ванга

  • баба ванга-
  • предсказание-
  • пророчество-
  • трета световна война-
  • нострадамус

Разпространяват се все повече предсказания за трета световна война

Световни медии припомнят апокалиптичните пророчества на баба Ванга - 1
Снимка: Shutterstock

Само преди броени дни някои световни медии публикуваха стряскащ прочит на пророчествата на баба Ванга – че от 2024 г. Европа вече няма да е същата, чакат ни терористични атаки, голяма икономическа криза и биологични нападения, както и опит за убийство през лятото на Владимир Путин.

„Дейли Мейл“, „Ню Йорк Пост“ и британският „Индипендънт“ също се включиха в разпространението на новините, дошли от устата на българската пророчица. Според близки до петричанката единственото позитивно предсказание за годината е увеличаването на медицинските пробиви, пише bgdnes.bg.

Починалата през 1996 г. Вангелия Гущерова става популярна и като балканския Нострадамус, тъй като множество от предсказанията ѝ се оказват верни. Тя прави такива за всяка година до 5079 г., когато според нея ще дойде краят на света.

За 2024 г. Ванга е била категорична, че ни чакат повече лоши неща, отколкото добри. След като преди ден Иран атакува Израел с десетки изстреляни дронове и ракети, светът уплашено си задава въпроса: това ли е началото на трета световна война. Освен Ванга стотици са световните пророци, които говорят за ескалация на напрежение именно в Близкия изток.

За най-обширно и подробно предсказание се смята това на грузинския старец Георгий, който се преселва на Атон заради преследванията в родината си. Той предсказва седем опустошителни войни за света, съобщават световните издания. Първата от тях вече се случи – нападението на Грузия над Южна Осетия и боевете с Русия. Втората война беше войната в Сирия. Третата война е тази в Украйна. Според отец Георги третата световна война ще започне по оста САЩ и Израел в борба срещу Иран. Тя ще продължи доста години.

Към посочените сили ще се присъединят и китайците, които ще преминат река Ефрат с 200-милионна армия и ще се приближат до Йерусалим. В същото време руснаците ще се борят с НАТО в Турция.

Означава ли всичко това, че сме на ръба на ядрен конфликт?

Въпреки въпросите Георгий споменава в пророчествата, че краят на войната „ще съвпадне с двете пасхалии“, което означава, че през тази година двете пасхалии, католическата и православната, ще съвпаднат. Най-вероятно това ще бъдат следните години: 2045, 2048, 2052, 2055 и 2058.

Французинът Мишел дьо Нострадам, повече известен с латинизираното име Нострадамус, е сред най-известните пророци и астролози в света. Той твърди в своя труд „Предсказания“, че трета световна война ще започне от Иран. Войната няма да започне отведнъж, а напрежението с времето ще ескалира. Според него Иран ще използва оръжия за масово поразяване и това ще доведе до изчезването на цели държави.

Илон Мъск: Предотвратете трета световна!

Собственикът на Tesla, SpaceX и X (Twitter) Илон Мъск заяви на конференция, че „съществуването на нашата цивилизация е заложено на карта“. Мъск разкритикува американската политика, заявявайки, че нейният приоритет трябва да бъде предотвратяването на трета световна война и предотвратяването на прерастването на регионалните конфликти в глобални. Сред последните той особено подчерта поредния кръг на ескалация на напрежението между Израел и палестинския „Хамас“.

Севрюкова, дядо Влайчо и Петър Дънов смятат, че в България е безопасно

Духовните пророци и водачи у нас – Ванга, дядо Влайчо, Слава Севрюкова и Петър Дънов, са категорични, че България няма да бъде засегната от каквито и да било войни.

Единственото условие за нашенци да останат „недокоснати“ е да се приберат в страната до 2027 г. „Защото там, където сега е земя, ще стане вода. Много държави ще потънат, катаклизми ни чакат, но България ще пребъде“, твърди пророчицата Ванга в предсказанията си. Дънов и Севрюкова също са категорични, че спасението е в страната ни, която ще стане „раят на Балканите“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    9 39 Отговор
    Путин ще умре

    Коментиран от #10, #11

  • 2 Сила

    19 9 Отговор
    Дедо Йоцо, баба Пена и стрина Вуна...... А, и кака Нешка..... Ненормалници!
  • 3 Нещо малко ми се струва повече

    29 2 Отговор
    Интерпретация на мисирянци отколкото действително изреченота от ванга

    Но в такъв свят живеем
    Всеки си прави своя версия
  • 4 Дали Ванга

    8 27 Отговор
    е предсказала вярно опита за убийство на Джуджето и дали ще е успешен, предстои да разберем.
    Време е демократичните сили да поемат властта в Русия.
  • 5 Ром от Лом

    18 2 Отговор
    ,,спасението е в страната ни, която ще стане „раят на Балканите“..................а не бе раят за циганите ще бъде.......
  • 6 честен ционист

    8 22 Отговор
    Всички "предсказания" на баба ви Вангелия идват от Лубянка 2. Така че, като ви кажат Ванга, разбирайте Русия.
  • 7 Наследница

    19 10 Отговор
    Що тръгвате срещу Русия тя е ваш по голям брат дръжте се за нея тя пак ще ви спаси,..........едно от предсказанията
  • 8 Русофил

    11 20 Отговор
    Ванга е казала: русията нема да падне, тя ке се разпадне.
  • 9 Реалния

    13 5 Отговор
    Една друга гадателка наскоро по нова каза, че България никога няма да се оправи

    Коментиран от #19, #22

  • 10 Неговото име е Владимир

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Питай Ванга - "всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато - славата на Владимир, славата на Русия." Казала го е преди 45 години. Ти може да си бил влажен поглед в очите на баща ти тогава.
  • 11 456

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Всеки който се е родил в даден момент ще умре. Ще умреш и ти.

    Коментиран от #21

  • 12 Трябва да си голям Глупак за да не можеш

    7 1 Отговор
    Трябва да си голям Глупак за да не можеш да предвидиш този сценарий при този капацитет на Политиците! Кокошката за това е Кокошка защото толкова и е Акъла!
  • 13 456

    13 7 Отговор
    Баба Ванга никога не е казвала точни години. Но имаше едни думи" в Иван е спасението, а не в Джон" те спасението на България е в Русия, а не във ФАЩ.
  • 14 Неподписан

    3 0 Отговор
    Ясно помня че през 1997 година в рамките на един месец обезценяването достигна две хиляди единици,един американски долар струваше три хиляди лева.Тя,Вангелия,за Дънди Прешъс от Канада и българските съкровища нещо предсказала ли е?Мозък нямат някои,мозък.
  • 15 Ненки

    2 1 Отговор
    "Господ е Българин и това ли е предрекла Вангелия, ке остане само България на Земята и никоя друга държава за това ли в СССР и Русия я тачат толкова много, че Русия ще стане областен град на България за да се спаси.

    Коментиран от #17, #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Без име

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ненки":

    Руснаците за това дойдоха в България за да се спасят от третата световна война, защото България ще бъде пощадена от всякакви атаки дори и от извънземни.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 не ги слушайте

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Реалния":

    На Бай Х гадателките не струват, сигурно е била от тях.
  • 20 Господ е българин

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ненки":

    Русия лесно ще се спаси като се откаже от комунизма, но за съжаление и там населението е чипосано.
  • 21 345

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "456":

    а на тебе vuvucekция и после на захранка
  • 22 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реалния":

    ами с такива управляващи цървули какво очакваш