Last news in Fakti

18 Февруари, 2014 16:57 2 758 1

АББА пестили от данъци с ексцентричните си костюми

  • abba-
  • абба-
  • данъци-
  • ексцентрични костюми-
  • сценична визия

Смелите модни решения не били свързани само с поп културата

Блестящите ултра къси панталонки, гащеризоните с пайети и обувките на високи платформи, които шведската група АББА носи докато е на върха на славата си не са били предназначени само за шоуто. Зад ексцентричния стил на четиримата всъщност стои и финансова облага, пише в последната книга посветена на групата, съобщава вестник „Гардиан“.

Бьорн Улвеус, автор на книгата пише: "По мое мнение ние приличаме на луди през онези години. Едва ли някой може да бъде по-зле облечен от нас на сцената."

Всъщност причината за техните смели модни решения не е била свързана само с поп блясъка в края на 70-те и началото на 80-те години, а също и с данъчното законодателство в Швеция.

Според книгата „АББА: Официална фото книга“, публикувана, за да отбележи 40 години откакто те спечелиха конкурса Евровизия с песента си „Waterloo“, стилът на групата е повлиян донякъде от закона. Според шведското законодателство разходите за костюми се приспадат от данъците, ако дрехите са достатъчно екстравагантни и скандални, за да се носят на улицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Смърт на ДАНЪЧНИТЕ!