Last news in Fakti

16 Март, 2014 09:00 6 218 1

Всичко е временно, но можем да живеем вечно

  • donna-
  • pavell & venci venc’-
  • ново парче-
  • видеоклип-
  • ще живеем вечно

Минало, настояще и бъдеще в един единствен миг от вечността...

Запознайте се с Венцислав Чанов и Павел Николов, по-известни като Pavell & Venci Venc, които наскоро записаха видеоклип към най-новото си парче с чаровната Donna, която може би си спомняте по първия сезон на X Factor.

Тримата споделиха специално за Факти.бг малко интересни факти и подробности около парчето, което се казва „Ще живеем вечно”, видеото към него както и лични, музикални и творчески планове.

Вижте какво ги попитахме и какво ни отговориха:

1. Кой кой е и по какво се различавате?

Donna: Здравейте, аз съм Донна. Те двамата особено много си приличат, даже понякога ги бъркам. Всеки един от нас тримата е много различен, което всъщност ни допълва.

Pavell: Всеки от нас е артист и в този смисъл си приличаме генерално , различавайки се по всичко :)

Venci Venc’: Всички хора сме толкова еднакви по същество и толкова различни по стремеж за идентичност, че е адски относително.

2. Каква е рецептата ви за вечен живот?

Donna:  Да оставим следи. Да създаваме хубава музика, която се харесва от поколенията, да бъдем добри хора и да оценяваме малките неща в живота.

Pavell: Прави това , което обичаш с максимално желание и с мисъл, че в един даден момент то ще се превърне в твое наследство. Точно, както човек продължава да живее след смъртта си, чрез децата си, защото те са част от него, така и изкуството дава възможност да продължиш да живееш дълго след като не си на този свят, чрез творчеството ти, което е част от теб.

Venci Venc’: Да оставим следи по пясъка на този динамичен плаж – наречен живот.

3. Към Pavell: Как дойде идеята за парчето? Все пак то е изцяло твое – текст, музика и аранжимент...

Това е от онези парчета, които се пишат най-лесно и бързо, затова са ми най-сладки за правене. Предполагам, че самата идея винаги си е живяла в мен и просто един ден направих музика, която отключи текста. Беше от онзи тип писане, когато бързаш да запишеш всичко, което ти идва на ум, защото думите направо препускат в главата ти и те е страх да не изпуснеш нещо. Песента първоначално имаше много повече текст, но парчето щеше да е към 8 минути, ако го бях оставил всичкия :D
Всичко, което виждам в живота си ме вдъхновява да правя и такава музика , и това няма да е последното подобно парче :)

4. Какъв е вашият творчески принос за реализирането на клипа?

Donna: Всички много се потрудихме, не се притеснявахме да даваме идеите си и наистина много се забавлявахме по време на снимките.  Искам да благодаря на Флашмедия и Вирджиния  Рекърдс за осъществяването на този проект.

Pavell: Събрахме се всички няколко пъти за брейнсторминг.  Под всички имам предвид ние тримата, както и мениджърите ни от Вирджиния Рекърдс , Флаш Медия, както и оператора на видеото - Добри Николов.

Venci Venc’: Селектирахме всички портрети на известните личности, които искам да кажа, че не са само идоли, а пътеводни звезди в живота ни.

5. Има ли символика във видеото? Каква?

Donna: Определено! Нашето послание към всички е да следват мечтите си и когато им е трудно да се зареждат с увереност своите вдъхновители. 

Pavell: Символиката е навсякъде във видеото. Като почнеш от децата, които могат да се разглеждат като наши по-млади версии в една алтернативна вселена, където вместо да правехме музика рисувахме например и стигнеш до дядото, който затваря цикъла на поколенията в парчето.

Venci Venc’: Да,  цялото видео е символика. Адски много дуалистичност, преплитане на понятия като МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ и БЪДЕЩЕ в един единствен миг от вечността.

6. Този стар телевизор „Опера“ и грамофона имат ли конкретно значение?

Donna: Да, разбира се. Те символизират устойчивостта на стойностните неща във времето.

Pavell: Всичко е временно на този свят. Имало е време, в което този телевизор е бил истински лукс и последна мода, а сега носи единствено носталгията към времето си. След сто години най-яките плазми в момента няма да имат дори наполовина от тази носталгия. Всичко материално е преходно. Грамофона символизира, че музиката може да се променя, но си остава музика, когато е направена с любов и времето не може да промени това.

Venci Venc’: Те са асоциация към едно минало, което превръщаме в настояще поне за един миг. Връзката е в това, че всяко едно ново нещо е едно забравено старо. Всичко променя формата си, но не и основната си същност.

7. Кой кого избра –  Donna - Pavell & Venci Venc’ или обратното?

Donna: Момчетата ми предложиха да вляза в парчето. Признавам, че веднага щом чух идеята бях силно впечатлена. Работихме с много любов и ето, че песента вече е факт.

Pavell: Съдбата ни избра и тримата – точка.

Venci Venc’: Да, Донна е права. Ние я забелязахме на едно участие, на което случайно бяхме и тримата.Супер много се впечатлихме от красотата й и от огромния й глас. Нямаше как да не се запознаем и да й предложим да работим заедно!

8. С какво ви вдъхновяват личностите, чиито образи се появяват в клипа? Разкажете както за музикалните икони, така и личностите, които играят важна социална или политическа роля в една или друга епоха? Каква е ролята им във вашия живот/кариера?

Donna: Изброените от нас личности са само малка част от хората, на които се възхищаваме. Всеки един от тях има своя принос в определената сфера и ще остане във времето. Единственото, което мога да черпя от тях е вдъхновение и стимул да се развивам и да давам най-доброто от себе си. 

Pavell: Тези портрети не бяха избрани на случаен принцип, просто за да има известни лица във видеото. Всеки един от тях има важна роля в живота ми, като общото е че всички те са ме възпитавали по някакъв начин, Попил съм толкова много историите на живота на Боб , Тупак, Левски, Мандела, Али, Фреди, Еминем и всички останали, че чувствам как тези хора живеят и в мен по някакъв начин. Независимо дали са живи в момента или не, те имат едно определено количество енергия, която съществува в главата ми и определя какви решения ще взема днес и утре - дали ще избера лесния или правилния начин :)

Venci Venc’: Аз мога да отговоря за моя конкретен избор на портретите , тъй като всеки от нас избра образите на онези велики имена, които са му повлияли най-силно в личностното ни израстване.
Христо Ботев – великата му кауза за свобода и жертвоготовност. Датата, на която умира, всъщност е моята рождена дата и аз вярвам, че има определена символика в това, която ме кара да съм още по-приближен психически до него.
Васил Левски – като пример за буден ум и дух, НО НЕ САМО НА ДУМИ, а и на действия- нещо което малко хора са способни да разберат във времена без ценности като днешните. Това е и нашата кауза.
Ганди е олицетворение на силите на БАЛАНСА и СМИРЕНИЕТО – две качества, с които аз цял живот се боря със самия себе си.

9. С кое ваше постижение се гордеете най-много?

Donna:  Гордея се с всичко, което съм постигнала до момента. Скоро научих, че едно от парчетата ми -„Fade away” е станало тотален хит в Бразилия и в продължение на 3 месеца се е задържало на челни позиции в класацията на МТВ там.

Pavell: Към днешна дата работя хобито си и правя това, което обичам. Заобиколен съм от хората, които обичам и това ми е достатъчно постижение, за да се гордея. Понеже съм мечтател, обаче,  имам много цели за постигане, с които да се гордея за в бъдеще. Най-доброто предстои :)

Venci Venc’: Гордея се много с едно неща и то е метод, който успях да възпитам в самия себе си. Способността ми да запознавам точните хора на точните места , за да има точните резултати налице. Социален съм и искам да продължавам да следвам интуицията , за сметка на разума.

10. С какво този проект е по-различен от предишните ви?

Donna: Всеки един от проектите ми до момента е с изключително значение за мен. „Ще живеем вечно” е първото парче,  в което пея на български. До момента песните ми са на английски език. Определено има и доста по-различно звучене. Обожавам тази песен!

Pavell: Всеки проект е различен, когато подхождаш отговорно към него. Този конкретно пази в себе си една енергия, към която с удоволствие ще се връщам всеки път, когато имам нужда да си припомня защо съм на този свят и къде е смисъла на всичко, което правя :)

Venci Venc’: Този ще остави следи. Не само в YOUTUBE и  VBOX7…. А в съзнанието на онези които са способни и надраснали себе си до такава степен, че  да го оценят и запазят в себе си.

11. Бихте ли заменили България за по-добра реализация?

Donna: На този етап – не! Признавам, че преди 2 години имах възможността да замина извън границите на страната ни, където да уча пиано, но реших да остана тук и да се развивам в родината си.

Pavell: И да искам, няма как да "заменя" България за по-добра реализация. Това не значи, че не искам да пътувам и да видя света в неговата цялост и красота. Реализацията може да дойде навсякъде, а и аз се чувствам реализиран в момента. За утрешния ден нямам глупостта да твърдя, че знам какво ще се случи и как то ще промени мисленето ми. За сега знам, че където и да отида, ще поискам да се върна в кратък срок в родината.

Venci Venc’: Имал съм стотици възможности и не го направих нито веднъж....  Това е достатъчно показателно, нали?

12. Кое ви прави щастливи/нещастни?

Donna: Щастлива съм най-вече, когато се чувствам обичана. Старая се да съм усмихната дори  в лошите моменти.

Pavell: Много е трудно да се каже конкретно, но в по-общ план живота ме прави щастлив, защото го имам. Това означава, че веднъж вече съм спечелил най-важния кастинг и това е дар, който трябва да оценяваме. Нещастието е проекция на вътрешно усещане върху външния свят. Понякога се чувстваш гадно и всичко ти се струва отвратително и противно, друг път си супер щастлив и всичко ти се струва красиво, но света си е един и същ. Откакто гледам така на нещата не мога да кажа, че съм бил нещастен. Не е като да е нямало обстоятелства  или поне такива, в които повечето хора биха реагирали с депресия :)

Venci Venc’: Усмивките на лицата на хората! И най-вече - онези мигове, в които осъзнавам ,че съдбата ме е срещнала с точните хора. С тях.  дори да си мълчим , реално говорим повече, отколкото хиляди други, които разменят стотици празни приказки по между си.

13. Предстоят наградите на БГ радио - какво очаквате там? Всички сте номинирани в една или друга категория все пак.

Donna: Надявам се да получа награда от БГ Радио.  Все пак този конкурс е едно от най-големите признания за българските изпълнители, защото медиата се е наложила като водеща на пазара. Успех на всички!

Pavell: Оставил съм си един килер за наградите, които ще получавам в живота си, но ми е важно само "Грамито" :D Другите ще са просто за пълнеж. И щом Леонардо може да няма Оскар и да прави такива филми, значи и аз мога да правя музиката си и да не мисля за пластмасовите или каквито са там фигурки. От друга страна за всеки вид оценяване на положения труд ще съм благодарен на хората и Вселената :)

Venci Venc’: Най-заслужилите да спечелят. Не са ми цел. Истинските награди са сърцата на хората и тяхното разбиране.

14. Нещо за финал за Факти.бг?

Donna: Целувки :*

Pavell: Финал няма. Това е само началото. Млади сме, надъхани и няма какво да ни спре. Само наблюдавайте внимателно следващите 10 години :)

Venci Venc’: Да! Всеки един финал е едно ново начало. А най-доброто...винаги предстои!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор