Last news in Fakti

27 Юни, 2014 11:10 879 0

Постовете в социалните мрежи определят характера

  • пост-
  • социална мрежа-
  • потребител-
  • характер

Интернет няма граници! И това е огромна помощ на маркетолозите. Те се интересуват с еднаква сила както от статията за ползата от витамини, която сте постнали в социалната мрежа днес, така и от роклята, която сте си купили преди няколко седмици. И ако доскоро, за да се разбере характера на даден човек бяха необходими няколко дни разглеждане на неговия профил и снимки, то днес всичко може да се разбере буквално за няколко секунди. Само с няколко клика може да се види дали той е екстроверт или интроверт, добросъвестен или ненадежден е, добър или лош е и редица още неща.

Калифорнийската start-up компания Five е създала нова технология – Five Labs, която анализира всички Facebook постове наъ даден потребител само за няколко секунди, а след това създава инфографика на база на най-често използваните думи в постовете, които човек е публикувал. И това не е всичко. Резултатите от инфографиката се сравняват с тези на известни личности или приятели и описва характера на потребителя с пет думи. Всяка отделна черта на характера се определя в проценти и отново се прави съпоставка с профилите на други хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА