3 594 9

Страхливци! Когато са заплашени, се обединяват и няма значение кой от коя партия е

Според Иво Сиромахов промяна на системата е необходима, тъй като тя е изродена

Страхливци! Когато са заплашени, се обединяват и няма значение кой от коя партия е
Снимка: Шоуто на Слави
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Очевидно е, че промените в изборното законодателство са породени от нашата инициатива за референдум. Законът, че когато в една и съща година има избори и референдум, те трябва да се проведат заедно, беше гласуван от това мнозинство, същите хора. Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" сценаристът от "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов.

Нищо не се е случило през последната 1 година, та да се налага тази промяна, освен факта, че ние инициирахме референдум. Те се уплашиха, очевидно много, от това, че може да се съберат много хора, които да искат да променят избирателната система, да променят нещата  и затова сега правят всичко възможно да го избутат някъде, да се направят, че не съществува.

Сиромахов оцени като "забележително мнозинство" гласуването на всички политически формации, освен РБ, за това референдумът и президентският вот да се проведат отделно.

Очевидна е играта! Страхливци са, това не е някаква новина! Очевидно, когато са заплашени по някакъв начин, те се обединяват и вече няма никакво значение кой от коя партия е – всички си пазят там властта, пазят си постовете.

Какво каза Четин Казак при днешното обсъждане на въпроса как да гласуват българите в чужбина, които бяха наказани с това да не могат да гласуват – не им се дава възможност. Днес Четин Казак каза: "Ако това нещо го приемете, ДПС минава в опозиция". Което е абсолютна новина.

На гласуването в четвъртък своя вот са дали 138 депутати. Останалите 102-ма са били там, но по една или друга причина не са упражнили правото си, констатира сценаристът и изтъкна, че високият праг за регистрация и на участие са създадени, с цел да се попречи на провеждането на референдуми у нас.

Според Сиромахов промяна на системата е необходима, тъй като тя е изродена. След референдума "Шоуто на Слави" няма да стане партия, смята той:

Много е рано да гадаем, защото, в крайна сметка, нещата следват някакъв естествен логически ход. В момента логиката е такава, че при сегашната система, каквато и партия да направиш, каквото и да се случи, ти си обречен. Няма как да се разбие този модел, ако не се тръгне от промяна в правилата.

Задължителното гласуване само се нарича така, ако няма никакви санкции при негласуване, констатира той. Никой демократично мислещ гражданин не харесва задължителните неща, но в момента парламентът се избира от 40% от избирателите, а едва гласовете на 10% от всички българи са достатъчни за съставяне на правителството, коментира той и попита: Тогава представителен ли е този парламент?

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123455
  Отговор
  1 18:04  22.04.16
  Не се бой Сиромахов ,ще отидем на референдума ,за да им натрием носовете,а не защото обичаме вас повече от тях/в една папка сте всички и ние го знаем/.

  Коментиран от #6

 • ИВАНА ИВАНОВАКИ
  Отговор
  2 19:42  22.04.16
  Страните от соца извършиха прехода за една година и забравиха.На шият е вече двадесет и пет и е приключил.Всички управляващи до тук ни имат за животни и всяка година ни свалят по една кожа.Считат ни за идиоти.Но да знаят,където и да се намираме на Референдума ще отидеме.Треперете страхливци.Всички да си вървите,начело с Пър ванов,Бойко,Доган с ДПС-то му,Местан с ТОСТ-та му.Спрете да дели те народа на българи и турци.Всички сме в кюпа,заедно сърбаме по парата ви.Хората не са глупави.Бог както и да го наречеш:Исус,Алах, Буда,Кришна е един.Това деление е в угода само на управляващите за да дерат по лесно народите.Живяли сме векове с нашите турци и ще продължаваме да живеем.Те са достойни хора.Кланетата са извър швани от черкезите.
 • гост
  Отговор
  3 21:47  22.04.16
  Половината сценаристи от Шоуто на Слави жевеят в Делта Хилс На Кого е Делта Хилс...................... Какво подскачат

  Коментиран от #5


 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  4 23:03  22.04.16
  МНОГО Е ПРАВ СИРОМАХОВ.ОЧЕВИДНО Е ,ЧЕ СА СЕ НАПЛАШИЛИ И СЕ ЧУДЯТ КАКВИ ПРОМЕНИ ДА НАПРАВЯТ ТАКА,ЧЕ НА ТЯХ ДА ИМ Е ИЗГОДНО.НО МИСЛЯ,ЧЕ КОЙТО ИСКА ДА ПОДКРЕПИ РЕФЕРЕНДУМА ,ЩЕ НАПРАВИ ВЪЗМОЖНО ТОВА.ЛИЧНО АЗ ЩЕ ПОДКРЕПЯ ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ ЗАЕДНО С МОИТЕ БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ.ЗА ДА ИМА ПРОМЯНА.И ДА ИЗХВЪРЛИМ БОКЛУКА ЗАЕДНО.
 • Дядо поп
  Отговор
  5 23:10  22.04.16

  До коментар #3 от "гост":

  Доколкото знам Делта Хилс е комплекс някъде около село Кладница и няма слава на мутренски комплекс за разлика от комплексите в полите на Витоша до около- връстното шосе.Това е все едно да кажеш,че са от Радомир примерно,и не виждам нищо нередно в това.
 • Carfen
  Отговор
  6 07:08  23.04.16

  До коментар #1 от "123455":

  Взе ми думата от устата :)
 • Скотю Скотев
  Отговор
  7 09:58  23.04.16
  Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.
 • Бай хой
  Отговор
  8 11:13  23.04.16
  Продажниците на слави отново се опитват да ни измамят. 1.Ако депутатите станат наполовина те още на другият ден ще се обявят за четири пъти по-важни и ще си вдигнат заплатите четири пъти и никой не може да ги спре. 2.Ако депутатите станат на половина то в парламента ще вляза само две партии. 3. Ще падне цената за купуване и то на по малко депутати. 4. Ако се приеме електронно гласуване то сърварите са в сащ и от там ще се контролира всичко. Справка - там където е прието президент е амарикански гражданин. 5.Ако се приеме електронно гласуване ще се спестят пари на тия които докарваха стотина хиляди екскурзианти от анадола. 6.Ако се приеме електронно гласуване ще получим два милиона редовни гласа от анадола. Трябва да ви е станало ясно кой плаща но славито и отново той става известен с готовността си да продаде всичко Родно за пари. Преди време някои организираха концерти и викаха от сцената "не на задръжките", докато дилърчета търчаха из публиката и продаваха дрога на децата. Какво може да се очаква от хора които демонстрират богат живот за сметка на хиляди погубени деца.
 • Трол
  Отговор
  9 16:09  24.04.16
  Колкото и да лаят тука политическите тролове края на тази политическа система идва.

Напиши коментар:


Публикувай