2 066 3

Рейдърска политика в изборно време

Трето от думите на премиера е кристално ясно, че целта на проверката е да хвърли вината, ако има такава, другаде

Стефанаки Йоанис
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Премиерът Бойко Борисов се закани, че след президентските избори праща МВР и ДАНС да разследват приватизационните сделки.

Според Бойко Борисов има още около две години за развалянето на най-големите приватизационни сделки и за това ще се провери "кой, кога и какво е продал и дали това е станало на реалната цена".

Тази инициатива е похвална, но за проверка на тези сделки има държавни ведомства и те не са МВР и ДАНС.

По закон при неизпълнение на задълженията по приватизационните договори и при наличие на интерес за държавата Агенцията за следприватизационен контрол (АСК) може да разваля сделки. Използването на силови структури напомня рейдърските тактики на руските мафиоти при раздържавяването на руската икономика при президента Борис Елцин. Неговият наследник в Кремъл Владимир Путин използва подобни рейдърски тактики, за да се справи с непокорните олигарси.

У нас проверката на 27 годишната приватизация е безумна, защото има закононови срокове за обжалване на сделките. Второ, подобна проверка е съмнителна поради огромните мащаб и време, които обхваща.

Трето от думите на премиера е кристално ясно, че целта на проверката е да хвърли вината, ако има такава, другаде. Тоест, реален резултат няма да има. Просто ще бъдат изхарчени много пари, за да се каже черно на бяло: Бойко Борисов е невинен.

Може да съм изкушен от филмите на Мартин Скорсезе, но ми се струва, че премиерът напомня на някой, че за да изтекат тихо и спокойно тези две години, има съответна цена.

Рейдърска политика в изборно време...

P.s. Каква е цената ще се разбере в нощта на 6 ноември. 

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:21  27.10.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • кроко
  Отговор
  2 11:56  27.10.16

  До коментар #1 от "NAZI":

  Ааа, тиквата заслужава бавна и дългогодишна агония. Да го пратим при Ердоган ще е като на почивка за него, щото и без това му харесва от време на време Ердоган да го уважава отзад ;)
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  3 22:12  27.10.16
  ТОЛКОВА ЛИ Е СИГУРЕН,ЧЕ ЩЕ ИМА ДВЕ ГОДИНИ ДА ПРОВЕРЯВА ПРИВАТИЗАЦИОННИТЕ СДЕЛКИ.АМИ АКО ЗАГУБИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ.НАЛИ ЩЯЛ ДА ПОДАВА ОСТАВКА.ЧОВЕКЪТ Е СИГУРЕН В ЕДНО----ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ,КАКТО И ДА СИ ГЛАСУВАТЕ ВСИЧКИ ВИЕ.ИМА СИ СПЕЦИАЛНИ МЕТОДИ ЗА ПЕЧЕЛЕНЕ ДОРИ И 50 ПРОЦЕНТОВА ПОБЕДА.А ПЪК НИЕ КОМЕНТИРАМЕ ЛИ,КОМЕНТИРАМЕ.И КАКВО ОТ ТОВА.

Напиши коментар:


Публикувай