Last news in Fakti

6 Април, 2017 06:00 13 626 14

Неплатена сметка и ток

  • чез-
  • ток-
  • сметки
Неплатена сметка и ток - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Голяма веселба. Плащаш си две просрочени задължения към ЧЕЗ в 7 сутринта. Касиерката ти казва, че си обявен за спиране на тока.

Това пише в профила си във Фейсбук Ладислав Цветков.

Звъниш в 8.30 на клиентския номер и казваш, че си платил, ако може да не ти спират тока. Тя ти казва, че при тях не е отразено плащането. Отиваш в клиентски център. Показваш фактурите за платените задължения. Снимат фактурите, дават ти входящ номер. На една от тях пишеш, че искаш да не ти спират тока, защота си си платил.

Служителката ми казва, че ще се обадят да не ти спират тока. На практика външна фирма се занимава със спирането на тока. Те обаче когато пристигнат на адреса не е ясно знаят ли, че е платено. Сега се чудя ще сработи ли връзката между ЧЕЗ и този, който дърпа шалтера...

*Заглавието е на редакцията


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отново възмутен

    16 2 Отговор
    поредният ужас! е нема такава държава!
  • 2 VVV

    19 3 Отговор
    За две неплатени фактури всички енергорапределители ти дърпат шалтера. Няма нищо нито толкова чудно, нито толкова сензационно. Като е проспал две фактури - сега ще трепери. И... най-вероятно няма да му спрат тока. По-интересни и сензационни ще са причините поради които на мургавите "братя" това няма как да им се случи.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 незнайко

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "VVV":

    Прав сте, но циганите не са българи и затова не им спират тока ! В БЪЛГАРИЯ само БЪЛГАРИНЪТ е потърпевш !
  • 5 Промяна в закона

    4 1 Отговор
    Трябва да се промени закона, така че при такива действия винаги да има представител на фирмата заявила спирането на тока, копаенето за вода или други такива. Ние плащаме на едни за услуги, а те не ги осигуряват на необходимото ниво.
  • 6 кроко

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "VVV":

    Въпроса е че от частната фирма ще му спрат тока за да си вземат парите от ЕРП-то, а ЕРП-то ще оръси човека щото е монополист и някой трябва да плати.

    Освен това, не циганите са най-големите крадци на ток, а заводите и хотелите: правят го с помощта на хора от ЕРП-тата, които манипулират електромерите им, а сметката + тази на мангалите, я плащаме ние, обикновенните хора. Затова от време на време ти идва някоя необичайно голяма сметка, но си я плащаш като поп, защото лобитата са премахнали контрола на държавата и самите ЕРП-та ти проверяват електромера!!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Бай киро

    5 1 Отговор
    Абсолютни глупости пишете.Циганите са с дистанционни електромери и им спират тока само с натискането на един бутон.И те си плащат такска включване като всички други.Има и такива които се връзват директно .Само по изборите правителството забранява на електроразпределителните дружества да спират тока на циганите за да не се отказват да гласуват.Всичко е в интерес на политиците и замесват и ЕРП-тата когато имат интерес.
  • 8 Тривелий

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Не съм от София и не съм клиент на ЧЕС, но не вярвам частна фирма да прекъсва за просрочени задължения. Просто, когато човекът е платил в същото време списъкът с неизрядните е бил вече в техника. Живея в Пловдив и всички цигани си плащат като попови от поне 7-8 год.
  • 9 колю

    3 1 Отговор
    Бай Киро , май не си ходил в цигански махали .Особено важи за тези в селските райони и малки градчета. Имат си "назначени"хора дето с еднакви по размер и цвят сноп жици обикалят сутрин и вечер по извадените на вън уж електромери. Не че служителите на енерготата не знаят или не могат да ги хванат. Собствените им служители са за затвора поне половината. Освен големите си заплати ,бонуси от уж хванати крадци и други благинки ,може и да са на процент с циганските далавери. Те монтират и махат разни джаджи и пломби ,но след две-три години на разменни на чела по райони те издават на колегата си за да ти се образува дело и ако платиш да си вземат отново процента и да докажат на шефовете колко са лоялни и милеят за фирмата. На самата фирма не и пука от цялата каша защото е обградена с юристи и купени съдии които да те прецакат ,освен нормалното прецакване с процентите във всяка месечна сметка с които всички покриваме кражбите. Ако аз имам картофи на полето и някой ми открадне един тон ,на кого да го разпределя ? Само при тях и застрахователите го има. И докато няма независим регулатор да дойде при съмнение и да постави негов дублиращ уред и след това да се говори ще е така. Лобито в правителствата и парите им са много големи. Затова ще продължат да ни дерат.
  • 10 Тошо

    0 0 Отговор
    Мой човек, не знам ко работиш, но това че си стигнал до обявяване за изключване си е напълно твой проблем. Аз още изплащам бързия кредит за януарската заплата.
    Просто разберете с тия шега не бива. Ще те осъдят, та и на циганите тока ще им плащаш.
    Всеки си опъва краката според юргана.
  • 11 Бай киро

    0 0 Отговор
    Май ти не си ходил по махалите.Таблата в повечето махали са под СОТ.Бай М....л може и да краде но загубите ги плаща фирмата която уж охранява таблата.Наели са мангали за охрана и същите тези м...ли взимат пари от другите м...ли за да ги включат незаконно.От енергото минават и ги режат и тияот СОТ-а пак им взимат пари.Така по няколко пъти в месеца.Както казах енергото си гледа загубите по трафопостовете и охранителната фирма плаща загубите.А как ще се оправя СОТ-а със м....лите си е техен проблем.Отдавна е измислено.В Чез и ЕВН са така.В някои градове охранителните фирми даже бият ако м.нго пипне и там си плащат като попове.Кметовете са ги интегрирали и почти всички работят.Навсякъде може да се интегрират по един или друг начин но правителството не желае това да стане.Защото като дойдат изборите и м.нго си продава гласа за 20лв и три кебапчета.Ако работят и имат пари няма да е така и някои партии няма да влязат в парламента без техните гласове. А тия за които твърдиш че обикалят със жиците и те са от боята.Имат си и автовишка.Качват се връзват кабела и така до следващото рязане.
  • 12 Бай киро

    2 0 Отговор
    Към Тривелиий .
    На територията обслужвана от ЧЕЗ прекъсва частна фирма.Колкото и да не ти се вярва.
  • 13 Гост

    3 1 Отговор
    Киро незнам къде и как се охраняват таблата на чез ,но аз живея в Лесново общ Елин Пелин и тук таблата не се охраняват по посочения от вас начин.В махалата има един субект Дани с общи познания по ел.инсталаций и при изключването на някой негов събрат, на втория час срещу определена сума го е прикачил незаконно.Служителите на енергото го знаят но реакция никаква.Реакцията е от моя страна,при положение че се отоплявам на дърва сметката за ток е необяснима.Лятото е около 160 а зимата 250 при положение че елетро уредите не се увеличават или намаляват,и времето за използване не е различно през сезоните.
  • 14 ЦОЛЕ

    0 0 Отговор
    У ФАКУЛТЕТО НЕ СПИРАТ