Last news in Fakti

13 Април, 2017 07:50 19 726 64

А помните ли Референдума?

  • референдум
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Спомняте ли си, когато в разгара на политическата криза Борисов предложи, ако ВАС признае Референдума за задължителен, парламентът да се събере, да приеме промените в изборния кодекс, за които гласуваха 2,5 милиона и те веднага да влязат в сила. За изборите, които минаха.

Сякаш бе преди век - в друго време, в друг свят. ВАС така и не даде благословията си заради няколко хиляди гласа. Въпреки това бившият и бъдещ премиер твърдо заяви, че въпросите ще бъдат вкарани веднага в пленарна зала, щом бъде конструирано новото Народно събрание.

Скоро и това ще стане. Конструирането. Само дето по всичко личи, че въпросите от Референдума ще бъдат заменени от новия дневен ред. Българското председателството на ЕС! В името на висшата цел, да не се изложим пред чужденците, политическите сили ще имитират пълна идилия в противоестественото си разбирателство.

И това ще минава за националноотговорна политика. Вървят договорености и декларации за послушание. Здрависват се заради съвпаденията в програмите си. И всякакви казуси, които могат да нарушат единството по време на великото ни домакинство, ще бъдат отхвърляни като ненавременни, провокативни, а защо не и като покушение срещу държавността. Докато чужденците са тук.

А преди да дойдат те, у нас играчи и публика ще дъвчат прословутата уседналост, която някои от новите избраници уверено наричат отседналост. Едва ли някой се съмнява, че за доста от тях пребиваването в Парламента ще си е чисто отсядане на хотелски начала.

Каква наивност. Да очакваш, че партиите ще тръгнат срещу себе си, съобразявайки се с волята на 2,5 милиона. Да намалят субсидията си, да свият наполовина присъствието си в парламента, а вместо анонимните им активисти да се лансират по номера в партийните листи, на избори да излизат хора с авторитета на името, ценза и биографията си.

Какво излиза - ГЕРБ подкрепяше референдума, за да си осигури телевизионно спокойствие до изборите. И по някое време може да вкара въпросите от референдума в тресавището на пленарните обсъждания, където компромисните варианти ще заличат първоначалните идеи.

Бъдещият коалиционен партньор на ГЕРБ откровено заявява, че не го е страх от инициаторите на референдума, наричайки ги "чалгарско шоу". И е твърдо против обсъждането на въпросите.

БСП от самото начало бе против мажоритарния вот в два тура.

Против всички въпроси бяха и онези в дясно, които изпаднаха от парламента.

За какво тогава бе всичко, наивни сънароднико, гласувал на Референдума за да промениш системата? Те са сплотени. Сега заради чужденците, утре ще е за нещо друго. Промяна ли?!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София 1881

    80 13 Отговор
    Рано или късно ще стане по волята на народа. едни Румънци го правят и искат от техния парламент що и ние да не го направим какво ни пречи. да изискваме от нашите подчинени представители да изпълнят нашата воля на Българите. не виждам никакъв проблем да се случи. председателство е важно но народа определя какво да се случи. трябва да искаме за да се случи без значение коя партия ще бъде

    Коментиран от #14, #56

  • 2 Гого

    77 6 Отговор
    За да стане при нас трябва да внесем Румънци защото стадо овце нищо няма да направят.
  • 3 истина една

    66 13 Отговор
    Слави ясно го каза Българите ще се вдигнат на протест когато месечната заплата няма да им стигне за да си платят интернета и няма да могат да КЮТЯТ пред компютъра.И това ще стане според мен, но на протест пак се съмнявам че ще станем защото може някой да ни отпусне помощ по 20 лв по европейска програма за да си кютим или пък гурбетчии роднини ще ни помогнат и пак ще си кютим ще се справим някак си .ПРИЯТНО КЮТЕНЕ ДАМИ И ГОСПОДА.
  • 4 Киро

    50 14 Отговор
    Протестите започват 2 седмици след съставянето на правителство и в случай, че то не започна работа по приемането на волята на народа - а именно въвеждане на мажоритарни избори.

    И този път трябва да излезем всички, които ни пука за бъдещето на България, леви, десни, центристи и тн.!

    Време е и ние сами да извоюваме по-доброто си бъдеще тук, а не да ходим да го търсим по други държави!
  • 5 хахаха

    36 10 Отговор
    Къде са тези българи, които ще се вдигнат???
    2млн са вече емигранти.....
    Останали са 5-600 будни българи.
    Населението днес е от пенсионери, деца и материал от низко качество в делириум- РАЯ.
    Хахаха
    В.Енчев организира протести на пенсионерите, 40% от които и днес не могат да преживеят с 150 лв.- идваха по 20-30 човека.
    С днешните цени на енергии,вода....ще преживеят 20%. На протестите 200човека
    хахаха
    СГАН
  • 6 Ножа до кокала

    30 5 Отговор
    Всичко е ала-бала в България :)
  • 7 681

    49 5 Отговор
    Протест и всички на улицата....
  • 8 Мони

    13 6 Отговор
    Да не се съобразяват,кой ги е спрял?
    Но нека не забравят,че има две седмици...
  • 9 Катар

    37 9 Отговор
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,

    хора, дето нищо не щат да вършат.

    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.

    И не знаем, не можеме, не щеме

    да работим за себе си със време.

    Само знаем и можеме, и щеме

    един други злобно да се ядеме...

    Помежду си лихи, буйни, топорни,

    пред други сме тихи, мирни, покорни...

    Все нас тъпчат кой отдето завърне,

    щот сме туткун, щото не сме кадърни...

    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -

    а всякому мерамът е развала...



    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,

    пак ще кажа и с това ще да свърша.



    1875 Петко Славейков

    Хора събудете се.....без кръв няма да мине

    Коментиран от #24, #45

  • 10 Българин

    16 4 Отговор
    Ааа,помните ли Славчо Бареков!!!Много лесно го забравихте ааа!!!???
  • 11 Ганчо

    7 6 Отговор
    Ще си трае тоз проз народ за това сме на товй дереже щото много тарпим затово сме били 5 века под турско робство само предатели и подлоги сички са курви патриоти вмро и кви ли други не щеш съвпадения на програми дрън дрън съвпадения на интереси за влас тя зимата ще доиде тогавй ще ги питам ко ще правят гербчетата и патриотчетйта пенсии ще вдигали а пари от каде бе шматки от работещите 1 да храни 10 така ама до кога то ще ни писне и тогава пак ъставка народа не ни иска тъи много лесно няма оставка на постй и даваи решения на проблема които сами създавате не да бягате от отговорност да се криите като мишки квито сте и в деиствителност 300лв. И ко 10 лв. На ден вии така ли живеите аааа мама ви с камъни да ви отрепе човек да знаите народа вече е готъв на всичко и скоро ще ви е тюсно тука избранници народни прочем измамници народни

    Коментиран от #13, #23

  • 12 банана

    20 34 Отговор
    Тоя сайт на Слави ли е, на Гришата ли е, на Пеевски ли е?
    Слагайте една табела "Платено съобщение".
    С тоя референдум се оляхте!!!!!
  • 13 банана

    15 8 Отговор

    До коментар #11 от "Ганчо":

    Как ще ти променят стандарта изборите, дали ще са мажоритарни, дали ще са пропорционални?
    В момента са смесени и кво?
    Значи, като станат мажоритарни и ше избереш най подходящия кандидат, хахахаха.
    По добре си намери подходяща жена и не се занимавай с глупости.

    Коментиран от #41

  • 14 Бил Гатес

    26 20 Отговор

    До коментар #1 от "София 1881":

    На референдума хората гласуваха каквото им каза Слави, никой не знаеше какво значи "мажоритарен"
  • 15 Евала българи патриоти

    24 3 Отговор
    Като ви чета коментарите, то много патриоти, много революционери, много протестиращи в България бе ... ама само пред клавиатурата или пред компанията на масата с пълна чаша в ръка. Но като се организират реални мероприятия - улиците празни, с по 50-100 човека, както беше и миналата седмица пред ДКЕВР. Да живей!
  • 16 Беновска Пита

    15 12 Отговор
    -АЛО ПСИХОДИСПАНСЕРА ИСКАТЕ ВИЕ СЕЛСКИ МЕКЕРЕТА И ИБРИЦИ ЧРЕЗ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ ВЪВ 240-РАЙОНА НА БЪЛГАРИЯ ДА ВКАРАТЕ САМО СЕЛСКИ МУТРИ КАТО ОХРАНАТА НА СЛАВУЦА ПРОВАНСАЛСКА И ЧАЛГА ПЕВИЦИ И ПЕВЦИ КАТО МАРКО И СНЕЖИНА!!!!....Е ТЕ ТОГАВА ЩЕ ЛИЖЕТЕ МУДИ ЗА СОЛ И ТО ДЕНОНОЩНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 17 тони

    23 13 Отговор
    2.5 милиона може да са гласували за референдума, останалите 4.4 милиона не гласуваха или гласуваха с НЕ. Стига сте изкривявали истината!

    Коментиран от #19, #22, #43

  • 18 лили иванова

    8 0 Отговор
    Метлааааааа.........
  • 19 Киро

    9 8 Отговор

    До коментар #17 от "тони":

    Тупан, мери си бройката на гласувалите!

    И те казаха ДА!

    А от негласувалите - и аз спокойно мога да кажа, че 90% от тях са ЗА.

    3,5 милиона гласуваха, от тях 2,5 милиона са ЗА.

    Отивай да пасеш и да ти спуснат нови наредби как да плюеш по избора на народа!
  • 20 майната

    6 3 Отговор
    малеее..потрес,пълен потрес..,мн силно стихотворение е постнал "КАТАР"..,не бях го чувал..,а толкова е вярно за нашият мил "народец"
    ..ХОРА СТИГА СТЕ СПАЛИ..,даже макета и румънци ни се присмиват с плакати по техните протести "ТИХО ДА НЕ СЪБУДИМ,БЪЛГАРИТЕ"
    ...ХОРА,при следващият протест-всички на улицата..,СТИГА СТЕ СИ КЮТАЛИ....
  • 21 АБВ

    10 7 Отговор
    Референдумът на дългия глупак. 90% от подкрепилите го не знаят какво точно подкрепят - вярват на глупака. А не-подкрепилите го не се броят - изтъкват се Цели 2.5 Милиона, Ей.
  • 22 гост

    3 9 Отговор

    До коментар #17 от "тони":

    Тони + АБВ умника:
    при 2,5 млн. гласували "ЗА", 50+% избирателна активност от около 6,5 млн. гласоподаватели, от които 2+ млн. в чужбина...а интерепретирай си резултата и го приложи към 100% избирателна активност! Май повече от 70% са за мажоритарни избора, а? ;)
  • 23 Оптимус

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ганчо":

    Извинявам се, но "мажоритарните" избори не означава, че ще променят системата към добро! Мажоритарен вот е за личност, което е хубаво, НО? ...Зависи какви цели и морал имат такива личности и какви интереси ще защитават? А, никъде в Закона не пише, че ако кандидат политик наруши обещанието си и гласува нещо вредно за народа ни, ще бъде съден, свален от поста, пратен в затвора поне? Тогава от какво ще се страхуват подобни личности? Нито някой ги наказва, нито ги разстрелват за наказание, та те не се страхуват да не ни излъжат и прецакат. тогава какво значение има дали ще ни лъже партия и краде или личност ще го прави и ще Калинкизира институциите пак със свои хора? Мажоритарният вот не означава доброто ни! Его дори Ердоган иска мажоритарен вот, за да обсеби почти цялата власт еднолично. Тато имаше мажоритарен вот - харесва ли ви диктатурата? Сега пак не сме цъфнали, но и при вредни личности от мажоритарен вот пак няма да сме добре...

    Коментиран от #25

  • 24 Оптимус

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Катар":

    Може би си прав, че сме "мърша", а не народ. Но ние не сме народ от 812 години насам. Защото повечето хора са "орел, рак и щука", даже и без партии.... Ето и тук в сайта, вие всеки трима имате протгивоположни мнения. Значи, ако станете политици пак ще се карате и пак ще е същото? не, не ме е страх, излизал съм на протести не веднъж, срещу високи цени на тока, срещу война срещу Иран, където ни завличат, срещу Статукството... но това не помага особенно, защото тия, които гласуват закониите, не искат да сторят НАЙ-ВАЖНОТО= да посочат конкретното наказание, за онези лица, кандидати, които ако писменно и то нотариално и предмедийно обещаят нещо и после не го изпълнят, да бъдат осъдени на доживотен затвор, без помилуване и конфискация на имуществото! Ето това никой не иска да направи - да въведе персоналната отговорност за ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВО. А всяко обещание на кандидат политик, ако не го изпълни е ЛЪЖА. Колко ли лъжи минаха ненаказани досега? Милиони,.... Тогава кое ще задължи мажоритарни кандидати да си изпълнят обещанията и да работят за наше добро? Май нищо? Ето, Живков бе мажоритар. Фердинанд бе мажоритар... тогава защо ни въвлякоха в три национални катастрофи и то безнаказано? Мажоритарният вот е хубаво нещо, ако политика е справедлив, честен и държи на нас българският народ, хората... Ако обаче е нечие протеже пионка, няма да е различно от партиите....Което най-често става...
  • 25 на баба ви хвърчилото

    15 1 Отговор

    До коментар #23 от "Оптимус":

    Абе проблема е ЛИПСАТА НА ПРАВОРАЗДАВАНЕ, НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА!!!!!!
    Има ли контрол, каквото и да е гласуването, всичко ще е феърплей.
    Типичен пример за мажоритарен кандидат е Марешки, съмнително забогатял с криминални прояви, но без реални присъди, с много пари. Такива ще са всичките депутати, който няма пари няма да участва в кражбата.
    Всички ще са подставени лица и безотговорно отговорни "бизнесмени" кредитни милионери или обикновени престъпници, лихвари и чалгари.

    Коментиран от #28, #30

  • 26 на баба ви хвърчилото

    8 1 Отговор
    Германия - Пропорционално гласуване.
    Великобритания - Мажоритарно гласуване.
    И двете страни са едни от най-развитите в Света! ФАКТ!
    Гласуването НЕ променя нещата, ако променяше, до сега щяха да го забранят.
    Една държава се управлява от ПАРИТЕ, в който са парите, той управлява, а в България знаем в кой са парите, не си правете илюзии. Все едно да отидете в магазина, да си харесате нещо и да ви го дадат без пари, няма как да стане.
  • 27 на баба ви хвърчилото

    5 3 Отговор
    Наскоро партиите обещаваха по високи заплати, Герб казаха, че до края на мандата средната заплата ще бъде 1500 лв.
    Който им е повярвал е заблуден или малоумен, на всеки е ясно, че правителството не вдига заплатите, вдига ги икономиката и работодателя, обаче въпреки всичко пак се хванаха на лъжите и популизма и накрая, за да ги накажат им вдигнаха газта и тока, това го могат явно.
  • 28 Оптимус

    2 7 Отговор

    До коментар #25 от "на баба ви хвърчилото":

    Именно! Ето повечето политици досега- навряха ни в Европейски Съюз. Но не при ясни условия, закони, а при непрестанно променящи се правила? което означава, че ни навряха в поредната жинейска диктатура на някаква група елитарна над нас. Ако Крум, Тервел, Аспарух и Север бяха живи щяха да пратят на дръвника поне 90% от тия политици, зая разруха на националната сигурност унищожение суверинитета на Българският народ. А нашите родни Темида, БА, МВР даже не ги порицаха публично, да видим има ли ги още или са унищожени като институции? Ето доказателството, че мажоритарния вот не би гарантирал че ще ни е по-добре. Няма ли компетентни, справедливи, неподкупни и милеещи за нас на поста, безд да сес трахуват от рекети заплахи подкупи няма никаква гаранция, че мажоритарен политик ще е по-доброто от партиите...Пак ще лапа,в реди, пречи на нас. Тогава защо ни наричаш мърши нас, хората? Кой от политиците си заложи живота, честта, че ще изпълни обещанията си или ще умре? Хановете ни така правеха. Даваха клетва при оповестяването им за властта, от старите ханове. И ако някой наруешеше и предадеше Българският род, баша му или Съвета го пращаше на дръвника... А сега? Сега е лъжа та мижа... награбил някой политик, излезе от поста ис и живурка като милионер и милиардер кефа. А кой го наказва? Е, напоследък няколко човека бяха съдени за присвоени пари. но това са капка в морето от бившинте ни гробокопачи. Ето така, че не сме мърши, просто никой не иска да оправи законите, как

    Коментиран от #29

  • 29 на баба ви хвърчилото

    17 3 Отговор

    До коментар #28 от "Оптимус":

    Братле, България след 89 беше взела дала, тотал щета, 1996 я пръснаха тотално, 97 сложиха валутен борд, който е и до днес. Добре, че ни навряха в ЕС, щото сме, като цигани на помощи и издихания.
    ЕС не може да прати войски в България да изгонят олигарсите в Москва и да сложат честни и неопетнени професионалисти, които да проведат по късно реални избори. Иначе народа скача според, това, което му казват медиите, а медиите са на олигарсите, на бившите комунисти, ДС и КГБ. Това е реалността и изборите не я променят.
    Системата с гласуване НЕ се променя, променя я икономиката и армията, чуждестранните инвестиции, те промениха Румъния, не румънците, като цяло. За това нашите олигарси са на принципа, по голям на село, отколкото малък в града, прави се всичко възможно, за да не навлязат чуждестранни инвестиции, те не, че напират да влизат, но в началото имахме реални шансове, днес всичко вече е загубено, нито хора има, нито заводи.

    Коментиран от #32

  • 30 Оптимус

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "на баба ви хвърчилото":

    Ето, дори ЕвроСъюза, където сме членове да вземем впредвид. налагат ни квоти, за задължително настаняване на мчужди имигранти. А се мъкнат насам милиони африканци, афгани и други. Е, това е разруха на държавата, на българската национална сигурност, защото идват други народи с друг морал обичаи, езици, култура...често и разни терористични, а ние наврени като послушно стадо от вредни политици като Пасси и Шимончо и други защо да сме длъжни да изпълняваме тези самоубийственни за нас неща? Това е чужд враждебен нам интерес и акт. Ето как мажоритарни политици Солломон Пасси, Шимон Сакскобургготсккщи, разни Пирински и други много ни навряха като слуги на глобалистични интереси и ние се самоубихме допускайки това. те разбипа националната ни сигурност публично, нито една институция не им предяви даже обвинение и наказа, ние сме прецаканите. тогава какво ще ни помогне мажоритарния вот? Даже Баце се хвалеше, че каквото кажел той ГЕРБ изпълнявал. да, ама ГЕРБ ни досъсипа с разни закони и излиза, че Баце е наредил това по неговата логика? А кой им поиска сметка? Никой! Ето как и сега и тогава ще сме прецакани. А нещата са хиляди, не едно. Още нещо - наричат Симеон "царя"??? Кой български цар, ако милее за нас ще разгради националната ни сигурност и ще ни предаде като васали на глобалисти и юрокомисари? Нека знаещите отговорят. Тервел, Омуртаг,... не би го сторил...

    Коментиран от #31

  • 31 на баба ви хвърчилото

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Оптимус":

    Идеята беше да вземат парите от еврофондовете, това са милиарди, скоро парите ще свършат и ще стане весело, ще трябва да ти вдигат тока, водата, газта, данъците и какво ли още не, а като започнат да се изплащат и лихвите по заемите, които взехме, тогава ще настане един живот, ум да ти зайде. Бъдещето на България никак не е розово, единствено миграционната вълна на самите българи ни спасява, поне за сега.
    България няма мигранти и не е апетитна за мигрантите, те българите бягат, пък ти си се закахърил за мигрантите, да не са луди да живеят в България!?

    Коментиран от #34

  • 32 Оптимус

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "на баба ви хвърчилото":

    Щом казваш сигурно е така? но говорим за морала на всичките досегашни политици начело на властта, поне пред кадър... Излиза, че и ние и те сме мърши. нжогава защо наричат нас електората мърши? Ми то цялата държава почти сме мърши? И само детго мършите се борят да свалят предните мърши и да станат лапащите мърши? Така излиза. като крадливите алчни сенатори и конници в древен Рим...борят се за властта, седнат на поста и вместо да оправят нещатга, те пратят на поход легионите да крадат и завоюват и да им снасят богатства, народите пищят и умират, а те си живеят паразитно като мърши и нищо не се променя много години? Е, излиза, че повечето хора властта ги опиянява и самозабравя? Но не сме ли виновни всички останали по света, че търпим това? Спартак искаше да промени нещата, възстана не само срещу Римската империя, а и срещу всякакви подобни диктатури и похот, кръволочене над невинни. Но победите му, таланта му бяха провалени от самозабравили се негови сподвижници, които провалиха с глупостта и алчността си за слава и власт един по-добър свят. затова че не само ние сме мърши, а 90% от човечеството. Защото така устроиха и се търпи системата...

    Коментиран от #33

  • 33 на баба ви хвърчилото

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "Оптимус":

    Системата в България е била винаги една, кукловоди и политици, театрали, театрални постановки и шоу. В политиката няма морал, има инетерси, финасови, казала го е Желязната лейди.
    България се управлява от едни и същи кукловоди в сянка 28 години, тези, които ги гледаш, са само подставени лица, от тях нищо не зависи, за това няма и ЦЕНЗ, ОБРАЗОВАНИЕ, ОПИТ, я ми покажи Западна държава, в която да избират хора без чужди езици, обарзование, опит, с криминално минало? НЯМА.
    Олигарсите са с предимно руски пари, руснаците също наляха много пара, за да си задържат България, като колония. С приватизацията и обира на фалита банките си разделиха парите и това е положението, сегавсе още папат еврофондовете.

    Коментиран от #35

  • 34 Оптимус

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "на баба ви хвърчилото":

    Мигрантите са само средство на глобалистите, чиято слуга е и Меркел и други в ЕС. те се финансират по две линии. Едната, от частни НПО организации, където наливат пари глобалистите, но познай откъде ги вземат повечето...от народите, чрез данъци и ДДС и други. Значи ние хората плащаме ДДС, плащаме данъци на държавите и корпорации, с част от тези пари се плащат на имигрантите големи социални издръжки от НПОтата, отделно държавите отделят чрез бюджетите си за издръжката им.. Значи плащаме по минимум 4 пъти.... Е, ти ако си имигрант, ще ти дреме ли? Ами те вземат луди пари повече от работещите българи тук 80% от населението ни. Нещо да кажеш, че са "глупави" имигрантите? А доста от тях идват и с пачки, отпуснати казват от разни шейхове... Да са глупави? но ние сме, че приемаме такива наредби от ЕК и че търпим политици да ни закопават. Ето как са навързани нещата. А никой не наказа виновните затова? какво значение имат миноритарни или мажоритарни избори, като и при двете крайния резултат е един и същ - ще я духаме?

    Коментиран от #36

  • 35 Оптимус

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "на баба ви хвърчилото":

    Ето едно колосално престъпление кражба, узаконено от родните законотворци.... "ДОВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДДС", на фирми с оборот над 50 000 беше, сега може да са го променили вече ми писна и да ги чета тия променящи се закони от паразитите горе. Е, тези дДС данъци са за бюджета на България, за текущите и разходи и нужди. Да, но паразитите вместо с тези пхари да покрият въоръжение на армия, гранични, пътища образование и други те вземат, че ги раздадат на олигарсите наново? Ей това ако не е кражба, поощрена и благословена от "ДЪРЖАВАТАААААА", другото да не говорим.... Кой разреши на частни съдебни изпълнители без разследвано и доказано провинение да запорират и изземват частни сметки и имоти в полза на корпорации? Ей това вече е за разстрел на узаконилите го! Ала пак никой нищо...? Че как да не сме мърши? Ами то държавата е мърши ние какви да сме? Да я прекръстим на Мършаландия?
  • 36 на баба ви хвърчилото

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Оптимус":

    Колко хора работят в България, я има 1 милиона, я няма, говоря ти за работещи и изрядни платци. Със средна заплата 300-400 евро, бруто, дали на големите корпорации с печалби, колкото на България БВП -то за 20 години им дреме за нас? Едва ли.
    Духаме я, защото трябва да обслужваме една върхушка, онези от Другата България. В нас си е проблема, не го търси в другите държави, сами сме си виновни, но и няма, какво друго да направим, освен да имигрираме.

    Коментиран от #39

  • 37 Константин-Ром

    10 2 Отговор
    Съграждани аз съм съгласен да не бездеистваме,има ли тук човек които съгласно законите ни,може да вдигне народа срещу ЛОШОТО И БЕЗОТГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.Още няколко години България просто ще се стопи като нация въобще.Ние какво правим за да защитим родината си.Подаваме се на управниците като ги слушаме и изпълняваме техните насаждания на етническа омраза.Ние докато се бием Българи и Цигани в някои части на България ,управниците си делят милионите,а ние лапаме мухите и се чудим как да свържем двата края.АМИН.

    Коментиран от #40

  • 38 един обикновен българин

    11 4 Отговор
    Славчо славчо.... говори им тука за референдуми ,за възвишени неща и разни бля-бля истории ,а в същото време си кътай милиончетата извън България за да не им плащаш данъци пък в същото време забавлявай народа колко си онеправдан и как БТВ ти налага цензура и как живеем в тъпа държава... Като толкова ти са здрави гащите що не направиш предаване в щатите да видим там какво ще ти се случи и да видиш там какво е цензуриране....Но тука нали има г.зоблизци които да ти пригласят. И най-накрая ще ти кажа : Не си нито на годините, нито на образованието, че даже и на жените на Стефан Данаилов да си правиш гавра в ефир с неговото име...
  • 39 Оптимус

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "на баба ви хвърчилото":

    Не е точно, както казваш... за оборудването на една ескадрила с наземна комуникация, обучение на персонал и всичко необходимо ни искаха към 1.6 мллрд. евро, доколкото помня. Само довъзстановеното ДДС на олигархията тук стига за тотално превъоръжаване на армията за 1-2 години. Отделно и за повишение на заплатите. Отделно и за подобрени пътища. Е, значи няма желание, не че няма пари? ДЪРЖАВАТА, тия повечето, които са на постовете на държавната администрация не искат да сме добре. Тогава какво да говорим? Просто показах някои гадни истини . че не сме мърши хората повечето, а длъжностните лица на много институции постъпват враждебно към нас. Наричат го "Български геноцид". И се прилага и от много корпорейшън, местни политици и какви ли не тук и по света? Е, то всяко нещо е конкретно. Но нищо не оправдава местните...законодатели и други. Защото те се кълнат, преди избори, че ще ни "оправят", а след избори продължават да ни геноцзидират... това вече е "садизъм" към нас. Къде са "правата на човека", на нас тук? Май само за рецидиви и всякаква измет има такива права? Явно за разни организации животните човеци са наричани "човека", ние останалите сме за трепане крадене и мачкане до гроб? така излиза....
  • 40 Оптимус за 37

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Константин-Ром":

    Аз не си падам по караниците и войните, но предложих корекция по справедлив начин на Законите така, че да са ясни, недвусмисленни и да не опрощават греховете на разни рецидиви - битови крадци, нападатели побойници над невинни, лъжесвидетели под клетва в Съда, тоест онези, които заклевайки се да кажат истината лъжат, какъвто бе случая с гефтерчетата на Златанов...дего му ги откраднали на вещото лице на бензиностанция, а първата версия даже бе почти в движение.... и това би оправило нещата без всякакви други мерки. Но до когото и дда писах за тия неща, все не го приложи. Значи и сега няма да се направи.... тогава какъв е смисъла. А аз не мраця циганите, мразя ония маймуни дето крадат по къщите и добитък и нападат бият убиват осакатяват хора, без значение роми ли са или други, но прецакват невинни хора. А за бандитизма етнос няма...що народ помляха борцитге преди години....не казвам всеки борец. Няма ли справедливи Законти закрилящи ЧОВЕКА от ИЗРОДА, нищо добро не чакай! Сегашните са полу... Вместо да обесят и разстрелят някой изрод, те му дават безплатна квартира и храна за години наред? И прецаканите пак плащат с данъци това? Сбъркана система човече, сбъркана законотворческа дейност. И Тервел би се обърнал в гроба като чуе за тия законотворци досега тук..за бандита привилегии, за прецаканият невинен смърт болести бедност? А ЕС законите все така закрилят бандитите с меки наказания...прецаквайки невинни прецакани? Това ли ви е "великият" ЕС - хранилка на
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ники

    7 4 Отговор
    Ей зависници на Слави при мажоритарния може и то сигурно ще влезат гадове особенно на месно ниво /в малките градове / но това ще един път два пъти и край е да 4-8-12 год но от веднъж ще изринем лежляци и не достойните тези ....с продадена съвест с позор на чело .....
  • 43 уточнение

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "тони":

    Че то на парламентарните избори сега, също повече от половината или не гласуваха или не влязоха в парламента. И това ли ще наречеш изкривяване на истината?!
  • 44 250

    5 4 Отговор
    Радев по време на предизборната компания щеше да ходи в Румъния да черти опит, ех отказа се счупи се айроплана и Славито не спечели референдума не му стигнаха гласовете по закон, а закона трябва да се спазва - върховенство.
  • 45 българин

    19 1 Отговор

    До коментар #9 от "Катар":

    Крайно време е заспалият, робски народ да разбере, че съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи. На никой от никъде не пу пука за нас. Всеки народ кове сам собствената си съдба. Затова има и много изчезнали народи. Има и много велики народи.
  • 46 стоян георгиев

    9 5 Отговор
    при мажоритарен вот герб ще имат над 120 депутата останалите партии без дпс ще изчезнат ,включително и бсп,а местните тарикати ще станат депутати. депутат ще се става с около 10000 гласа в определен регион и надпреварата ще е подобна на кметската.вижте кво става с кметските избори по места и тва ще стане с изборите за парламент.
  • 47 бунтовник

    6 2 Отговор
    Те ви боко
  • 48 Дебил

    8 0 Отговор
    Пишете си и си стоите пред компютъра и чакаите ,все някой ще ви оправи.
  • 49 A3e

    10 0 Отговор
    22.11.2016
    За последните 8 години рафинерията „Лукойл Нефтохим“ в Бургас е отчела общо 55 милиарда лева приходи. А не е декларирана дори една стотинка печалба. Веригата бензиностанции „Лукойл България“ има 16 млрд. лв. приходи за последните 4 години и отново нито една отчетена стотинка печалба.
    „Сравнихме цените на горивата в Европа и в България. В определени моменти превишението на цената на бензина у нас достига 30%, а при дизела – 50%“. Цената на петрола пада, а цените по бензиностанциите не се променят. И тази ситуация се повтаряше неколкократно“, обяви юристът Георги Георгиев.

    По думите му положението в България е следното – един монополист-производител държи 80% от данъчните складове за горива, а други 15% са при силно зависима от него фирма. Ако някой се опита да внесе по-евтино гориво, той е принуден да ползва складовете и да плати такса.
    Държавата години наред създава умишлено високи прагове за лицензиране на нови данъчни складове, така че в момента няма как да се внесе по-евтино гориво и да се предложи на нормална за българите цена, поясни юристът. „Изчислихме, че годишно между 750 млн. и 1 милиард лева губи българският потребител, хазната, само от тази свръхнадценка, която е организирана от монополиста и се обслужва от картела. Поредно правителство умишлено обслужва тези схеми за източване на България, на бюджета, на гражданите от руския енергиен империализъм“, допълни Георгиев.

    Година - Чиста загуба в лева
    2008 г. - 473 402 000
    2009
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Galka

    3 1 Отговор
    Kraino vreme e da se probva neshto novo,iavno e che taka ne moje da prodalji.Tolkova li ne go razbirate ,ne stava duma za Slavi ili drug

    Коментиран от #52

  • 52 МАТЕМАТИК

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Galka":

    Хайде да смятаме и да анализираме.
    Брой гласували-3682151.Брой секции 12441.
    Средно по 296 човека на секция.
    В родния ми край в 11 съседни села са гласували общо 268 човека.
    За каква промяна говорите бе хора?
    Винаги ще бъдем до гуша във фекалии.
  • 53 ред

    4 0 Отговор
    Нужно е Велико Народно Сьбрание
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Тодор

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "София 1881":

    Рано или късно... друг път! НЯМА НАРОД В ТАЗИ ДЪРЖАВА - за това сме на това равнище! Мачкан народ! Чакаме някой да поведе стадото.. и този някой е ясно кой ще е .. айде стига моля ви!
    Пишете...плюете... - то си е за ваша и за съжаление и за наша сметка!
    Всичко е превзето от власт-имащите в тази държава! До кога така.. отговора е - до като има още какво да се краде от тук - до тогава!
    Няма хора - няма държава! Да държава на практика няма в това отношение защото - НЯМА ХОРА, които да кажат "СТИГА" .. няма... няма... или ако има такива които си го мислят.. нищо не предприемат, а чакат някой друг да го направи...
    ...

    Коментиран от #57

  • 57 Тодорка

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Тодор":

    -Ма ти какво искаш бе...?-Да ядеш да пиеш да псуваш държавата и да ти дават пари за това без да работиш....??-И незабравяй че от 27-години сме капиталистическа държава и сам трябва да си изкарваш хляба а не държавата да ти го дава!!-Който не бути нанай маро-георги димитров...!!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Беден българин

    11 2 Отговор
    500хил.администрация на Герб,още толкова техните семейства,200хил. подкупени цигани и подкупна сволач и ето как се спечелват избори! Какво очаквате народе беден и излъган!
  • 60 Беден българин

    12 1 Отговор
    500хил.администрация на Герб,още толкова техните семейства,200хил. подкупени цигани и подкупна сволач и ето как се спечелват избори! Какво очаквате народе беден и излъган!
  • 61 владо

    8 6 Отговор
    Каквато и глупост да измисли някой в България, все ще се намерят тъпаци да се вържат. Слави не е първият, няма да е и последният. Какво друго да правиш с такова стадо освен да го използваш. Толкова много кретени дето кълват на всичко, трябва да помисля да им продам нещо.
  • 62 беден европеец

    0 0 Отговор
    не вече го забравихме.... взехме властта ..... НАРОДА НЯМА ШАНС
  • 63 Свилко

    2 0 Отговор
    На оръжие братя
  • 64 чиче

    0 0 Отговор
    ката има 240 мажоритарно избрани как ще се избере ръководство,комисии и на кой ще се възложи мандат за правителство? и как той ще състави правителство-от роднини,приятели,съседи или калинки всякъкви???