1 607 3

Левски или Франкфуртер Алгемайне

"Ди цайт" написал това, "Гардиън"-онова. "Монд" пък смятал, че...

Васил Василев
Васил Василев
Светослава Ингилизова
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар във фейсбук от Васил Василев

Вторачили се всички, гледат какво мислят другите за нас, гадаят какво значи. Ще махат ли Борисов или ще го държат. Май са се разтревожили от корупцията, а? Или от беднотията?

И не си даваме сметка, че ако те се тревожат за нещо тук, то е да не пострада техния интерес. Обективността на медиите им, особено спрямо такива като нас, свърши през по-миналия век. Сега всяко тяхно становище има тяхна причина, обикновено несъвпадаща с нашите интереси.
И ние, улисани в тълкуване на чуждото мнение за нас, пропускаме да формулираме своето. Вълнуваме се от тяхната преценка, не от собствената си. Чакаме отвън да дойде решението. Я от Вашингтон, я от Брюксел или Берлин, я от Москва.

Така ще продължаваме да затъваме, дотам, че утре и за Борисов ще си спомняме с умиление. Време е, крайно време е ние да решим какво искаме за нас и да го наложим и отстояваме. Преди това трябва да се споразумеем, че вишегласието, както казва Левски, ще надделява. 2018 е добър повод да започнем да следваме първо националните цели. Трябва да знаем, че накъдето и да мръднем, винаги някоя чужда сила и нейната агентура тук ще бъдат против. Но все още имаме държава, има и мислещи хора, които не служат на чужди интереси или на славолюбието, сребролюбието и властолюбието. Има и хора, които могат да изведат правилните за нас решения от всеки един случай. Имаме и основа, върху която може да започне обединението на нацията.

Това са заветите на Левски. Там е идеологията на българския път. Там се вижда какво трябва да правим и какво да не правим. Там са десетте Божи заповеди за нас, като народ. Христос ни учи какво да правим като човеци, Левски ни учи какво да правим като народ. Заветите на Апостола са нашата национална Библия.

Да ги препрочетем, да започнем Новата 2018 г. с тях и да я завършим, превърнали ги в държавна политика. Тогава ще сме сигурни, че 2019 г. ще е наистина щастлива за България.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Паскал
  Отговор
  1 17:00  01.01.18
  Бобев, за Левски нямаш право да говориш! Нашето собствено мнение: Крадците в затвора, след което може да се говори за национална кауза! Така е Паскалчо!
 • Ботев
  Отговор
  2 10:11  02.01.18
  Агент "Паскал" или още "Бобев", наистина няма право да говори за Левски. най-гадното е, когато руски мекерета посягат на Левски и се правят на български патриоти.
 • Виж кой говори
  Отговор
  3 15:47  02.01.18
  Един от най-активните агенти за влияние на Москва в България е доносникът на ДС/КГБ Васил Василев, завеждащ кореспондентски пункт на БНТ в Париж от 1986 г. до 1991 г., агент и секретен сътрудник към Първо и Второ главно управление на ДС под псевдонимите „Паскал“ и „Бобев“.

Напиши коментар:


Публикувай