Last news in Fakti

13 Декември, 2018 16:02 2 591 23

Вземи тоя Страсбург

  • шериф шекат-
  • страсбург-
  • атентат
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Като дъвки бонбонки ги лапаме терористичните актове. Някак им свикнахме. Този път имаме луд с пушка със звучното френско име… Шериф Шекат, роден в Страсбург. Има френско гражданство. Осъждан е във Франция и в Германия.

Ало, фашистче, – все някой ще ме попита - какво искаш да кажеш? Подиграваш ли се? Всеки има право да се казва както иска. А ако е бил в затвора, вече си е платил дълга към обществото. Дори може да го номинират за човек на годината, ама не ние, а тези от Френския хелзинкски комитет.

Не. Искам да ви покажа логическа последователност. Вгледайте се и ще я видите.

Французите са притиснати от собствената си страна, за да изхранват тумби хрантутници. Ромляни във френски вариант. Дали имат постколониални комплекси – не знам. Никога не съм бил французин. Но като българин заявявам, че нямам постромски комплекси. Дори напротив. Чувствам се ощетен. Но това се дължи на дребнавата ми душа. Все пак, извън трептението за справедливост, когато храниш някой да те стреля, става леко объркано, та чак гадно. Не, че ние не си го причиняваме същото. Наричаме го битова престъпност, а не тероризъм. Едно е баба от село да я заколят за десет лева. Някак нормално е. Битово. Моля, да не се взима предвид.

Та, бай ни Шериф, същият, роденият в Страсбург, убива съгражданите си. Това е ненормално. Ненормално за френските стандарти. За българските си е ОК. Ако Шериф не го застрелят на място, ще го арестуват, ще го изследват за лудост, невменяемост или глисти. Все някой тест ще излезе положителен и цялата отговорност ще се прехвърли на нервен срив или на глистите. Това сме го виждали вече. Ще влезе в затвора, ще му дадат каквото трябва, а ако не - бай ни Шериф ще съди Франция в Страсбург. (Каква ирония.) На какъв постколониален комплекс се дължи това, също не знам.

Добрата новина е, че положението ни в България е толкова долно, че дори терористите бягат от тук. Защото ние ги цакаме, като им омаловажаваме тероризма. Службите ще му лепнат етикет „битова престъпност“ и после иди ходи в рая да ти шушкат 71 девственици. В това да омаловажаваме сме гении. Нека припомня. Тук не се краде, а усвоява. Тук не се лъже, а коментира. Тук справедливостта е заменена със законност, а ако утрепят някой - това е битова престъпност.

За бай Шериф има кой да се погрижи. Нека помислим какво ще правим ние с нашата удушената баба от село. Ама дали трябва? Те, бабите само пенсии искат. Така няма пари за яхти, шампанско и силиконови курви в Дубай да го…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    65 2 Отговор
    Браво!
  • 2 zax

    44 0 Отговор
    Време беше не само да се каже ами и мерки да се взимат. Народа няма да търпи още дълго!

    Коментиран от #3

  • 3 хак

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "zax":

    Най-много още 500г. да търпи народът. Че му дойде до гуша вече.
  • 4 Браво

    33 1 Отговор
    Браво.
    Много болезнено истински думи.
  • 5 ГосТ

    4 7 Отговор
    Сравнено с гледанията и коментарите за руските и американски самолети и писанията за анален и групов секс, със сигурност и тези мнения си от омаловажените. Но така е,като се пише за маловажни неща.
  • 6 Пеньо

    2 28 Отговор
    Емиле, да и Франция си има проблеми, но "загрижеността ти" ми се вижда малко фалшива. Аз ти предлагам да се вгледаш в проблемите на собствената си държава, бъди сигурен че средният французин живее по-добре от теб. А у нас си имаме предостатъчно убийци и изнасилвачи и те не са внесени от Европа, а са родени и възпитани тук.

    Коментиран от #14, #20

  • 7 Ивайло

    25 0 Отговор
    Поздравления за статията г-н Емил Йотовски. Много ми хареса как сте я написали ирония, болка и разочарование преплетени в бушуващо чувство.
  • 8 Пулицър

    24 1 Отговор
    КРАСОТА ! Браво ! Силно, Вярно, Смешно, Тъжно!
  • 9 Plovdiv

    7 1 Отговор
    Кой беше тоя борисOFF?! A, оня, дето мълчи като пукал?!
  • 10 търтейчо

    12 1 Отговор
    Браво за статията.
  • 11 Иван

    12 1 Отговор
    Браво, много добре е написано и точно по проблема.
  • 12 Ан справедливостта

    10 1 Отговор
    Браво , все едно ми е прочел мислите. Ама ако някой даде решение на проблема с некадърните ни политици ,ще го номинират за Гинес.
  • 13 Антисоциалист

    1 9 Отговор
    Уважаеми г-н Йотовски, сравнявам твърденията в статията Ви с тези на Ориана Фалачи отпреди поне 20 години за тези същите - да, същностно! събития. По доказателственост и аналитичност Вашите не са и близо до нейните. Писаното от великата Фалачи е отдавна иззето от европейските, та и българските книжарници заради политнекоректност, а писаното от Вас сега е твърде "политкоректно". Ето защо, отричам Вас. Не само текста Ви, а Вас. И "Всекиму своето"...
  • 14 goni

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пеньо":

    Вярно! И Шериф е истински французин! Също като Мустафа!
  • 15 Гледна точка

    4 3 Отговор
    Ако нямаше война в Сирия и арабска пролет дали щеше да има терор в Европа? Това е въпросът. Ако сменим гледната точка и се поставим на тяхно място оставят си къщите, целия живот и тръгват да се спасяват докато стигнат до Европа хиляди измират от болести и удавяне, тези които остават са във война 7-8 години,
    почти няма семейства без жертви от войната или от трафика. Не ги оправдавам, но мисля че са поставени в безисходица и това е техния начин да противодействат.
    За да се нормализират нещата трябва да се създадат мощни граждански движения за мир в САЩ, Русия и във всички държави отговорни за войната подобни на тези които спряха войната във Виетнам. Същото е и със наште цигани оставени са на произвола на съдбата без образование и работа само на едни помощи и детски резултата всички го знаят. Иначе автора добре иронизира, но разглежда нещата само от неговата гледна точка.

    Коментиран от #16, #19, #22

  • 16 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гледна точка":

    Браво ....аз съм съгласен с вас..всеки се интересува от последствията но никой не се пита за причините ....а това е че западната оръжейна индустрия има нужда от враг ...преди беше руснака ,конуниста,пролетариата а сега е бедния бедуин мюсюлманин който хал хабер си няма от нищо..след Кадафи ,Либия не стана по хубаво място за живеене ,даже Франция стана по лошо..военно положение,терактове,демонстрации,разруха
  • 17 Хасан

    4 1 Отговор
    По същия начин с ромите ....ром без образование успява да си вземе книжка и след седмица прегазва две жени на пешеходна !!!!..' рома ще го съдят ,но дали ще съдят инструктора ,проверяващия,човека който му е дал диплома и книжка ?????/
  • 18 Morgoth

    3 0 Отговор
    Всъщност за да получи номинация от Френския хелзингски комитет е много важно за какво е лежал. Ако е за убийство и особено ако убийството е на бял хетеросексуален мъж има големи шансове. Но ако не дай си боже е сторил нещо на някой от малцинствата или е ударил жена си, виж тогава петното трябва да е за цял живот. За такъв човек няма "излежаване" на присъдата - той е насилник по природа.
  • 19 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гледна точка":

    Първите терористичните организации в Близкия Изток са американско производство. Но пък знае ли човек, ако тези страни бяха оставени на самотек дали нямаше да са започнали още по-страшни войни. Представи си фанатизирани религиозни водачи с ядрено оръжие.
    Иначе за циганите погледнато много отдалеч и прав. На всички е ясно, че ако изобщо има решение, то е в образованието. Само че на националистите не им пука и не искат нищо да се прави за циганите, а либералите пък искат всичко да им се даде на готово и да не се търсят никакви резултати, а просто да се вярва, че нещата някак сами ще се оправят. По средата пък са стандартните партии, които изобщо не искат да си сложат този таралеж в гащите и бягат от циганските проблеми като дявол от тамян. Управляващите го замитат под килима с идеята, че ще си изкарат мандата преди да се е разсмърдяло прекалено много.
  • 20 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пеньо":

    България е на 177-мо място по брой убийства на калпак от населението. Много от западните страни, включително Франция са по-зле от нас, а за САЩ да не говорим - 4 пъти повече. За изнасилванията не намирам скорошна статистика, но 2009-2010 сме отново по-добре от западните страни - разликата с Франция е драстична. В България изнасилването като цяло не е типично престъпление и годишния брой е малко над този на убийствата.
  • 21 Елеонора Буковска

    3 0 Отговор
    Защото целите са различни в двете държави - там все още е будно гражданското общество, човешкият живот е ценност. А у нас - колкото по-малко, толкова по-добре и сакън, да не обидим някой ром за зверските му престъпления!
  • 22 Слав

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гледна точка":

    Как точно я роди тая простотия?
    Нали се сещаш, че тези за които говориш ИСКАТ и СЕ интегрират. Замисли се обаче какъв процент са от общата бройка домъкнала се в Европа. Планът е прост - Европа да се разводни с пришълци имащи абсолютно различна ценностна система. Не знам от не знание, доверчивост, глупост или наивност или просто защото им се плаща, но Европейският Парламент започна да вкарва закони, отпуска средства и поощрява по всякакъв начин инициативи помагащи на въпросните "имигранти" и задвижващи плана в "правилната" посока. Един от основните проблеми е че тъпия европеец не може да осъзнае животинската природа на приходящите и пълната липса на съответствие на ценностните системи. Тъпия европеец просто не допуска, че това е режисирано и контролирано затриване на западната култура. До 2-3 поколения Европа ще е абсолютно различна. Наистина ли вярвате, че ако бъде решено целия този тероризъм не може да бъде изкоренен в рамките на седмица?

    Коментиран от #23

  • 23 Гледна точка

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Слав":

    Възможно е да има такава световна конспирация. Но основната причина за масовото нашествие в Европа е войната в Сирия и арабските държави. Ако там се постигне траен мир основната причина ще отпадне и тогава по лесно ще се намерят начини за връщане на мигрантите по родните места. Войната може да бъде спряна само ако правителствата на САЩ и Русия бъдат принудени от собствените си граждани и от цялата международна общественост.
    За икономическите емигранти е друго към тях се числим и ние.
    С тях могат да се справят много лесно, а именно като им направят пребиваването икономически неизгодно.