Last news in Fakti

5 Март, 2019 09:59 2 586 94

Да знаеш в кого си повярвал?

  • господ-
  • църква-
  • исус христос

Затворникът Павел. Окованият, изтощен Павел

Да знаеш в кого си повярвал? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Но не се срамувам; защото зная в Кого съм повярвал, и съм уверен, че Той е силен да опази до оня ден онова, което съм му поверил.

2 Тимотей 1:12

Това са думи на апостол Павел от Второто му послание към Тимотей.

Затворникът Павел. Окованият, изтощен Павел.

Римският гражданин, предпочел срам в името на Христос пред привилегиите на това гражданство. С изключение на една – да поиска неговият случай да се разглежда от императора, каквото право имат обвинените в тежки престъпления римски граждани.

И не защото има илюзии, че ще бъде пощаден животът му. Този земен живот Павел го е прежалил в мига, в който Христос му се разкрива.

И иска да спечели време не за себе си, а за да може повече хора по пътя към Рим да чуят за спасителната вест на Победилия Спасител Христос.

Откъде идва такава сила и такъв кураж?

От познаването на Христос.

Бог не е „нещо“. Бог е Личност. И Павел Го познаваше.

Затова каза „зная в Кого съм повярвал“, а не „в какво съм повярвал“.

Как Павел знае в Кого е повярвал?

Чрез вяра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алах

    2 13 Отговор
    Кокво отново ни занимава този католичски еноряш?
  • 2 Вярвайте на Брокерите

    0 13 Отговор
    Следващия път, когато ТИМаджийска мутра ме набие на плажа ще му покажа кръста, може и при уличните кучета да подейства... Религията е просто инструмент за манипулация и облагодетелстваните си ходят с Ролексите и си мандърсат зад№!ц!т€ в крайслери и бентлита, а неведомите пътища на логиката в главата на българина, обикновено са в ремонт )))
  • 3 Не религиозен

    2 7 Отговор
    Фантастики!

    Коментиран от #17

  • 4 гоСт

    7 2 Отговор
    Религията е покоя за душата,мира на съвета,сладкото за сетивата.От коментарите доста християни са атеисти,което значи,че нещата отиват на зле.
  • 5 ГосТ

    4 6 Отговор
    Някакъв си Го познавал. А ти господинчо, познаваш ли Го? Какъв донос написа за Него при тошовия режим? Даде ли предложение да Го въдворят в трудов лагер защото думите Му са опиум за трудовата класа и работещото селячество? Не преследваше ли и ти като Савел Неговите последователи? Признай си и може и да ти олекне.

    Коментиран от #25, #87

  • 6 Мини

    4 4 Отговор
    Долу лапите от ап. Урумов, той е прероденият Павел!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Мини Оriginal

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мини":

    Fake Мини, подло и нагло е да използваш ник-а ми! И неопочтеността не ти е чужда! Нищо ново под слънцето....
  • 8 Мини Original

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мини":

    Вчерашния ти коментар с моя ник в " Презиращите нацията......" не е съвсем неправилен, но моля бъди така мил и добър (т. е опитай се да прескочиш сянката си) и не използвай ника ми!

    Коментиран от #19

  • 9 Пламен

    7 0 Отговор
    Браво за статията! И аз знам в кого съм повярвал. Исус Христос от Назаред - Господ и Спасител.
  • 10 666

    3 5 Отговор
    Диагнозата е "графомания". Цитат от Уикипедия: Графомания e болезнено влечение и пристрастяване към усилено и безплодно писане. Графоманът се стреми към публикуване на своите произведения. Графомански прояви понякога се наблюдават при наличие на психопатични и шизофренични състояния.

    Коментиран от #21

  • 11 СмотанЯа

    1 0 Отговор
    Сунцето изгря батеее. Каде си се изджендил в къщи да пишеш ромини.
  • 12 СмотанЯа

    0 0 Отговор
    Птичките цъфнали и вързали се поклащат от вятърничавия миризлив у.. Вятър.
  • 13 СмотанЯа

    0 0 Отговор
    Гледайте сега няма по луд от мене тука аз съм с цяла полвина по луд о лудите. Да ви е ясно!!! Една стара приказка гасеше, че като ангела дошъл на земята и видял какво правят хората полудял!
  • 14 Batushka

    1 6 Отговор
    Тоз Павел е същия като тия европейски граждани дето ходиха в Ислямска държава...същия ненормалник...
  • 15 Мини Pfefferspray

    10 1 Отговор
    Историята на ап. Павел е невероятно обнадеждаващ пример за това как Бог може от грешника, от злия да направи дори и светец!
  • 16 СмотанЯа

    0 0 Отговор
    Съвет то лудия - Бог е велик тия тука дето се правят на велики не им вярвайте много.
  • 17 Не религиозен original

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Не религиозен":

    Факта, че си позволяваш да злоупотребяваш с моя ник, потвърждава НЕЧЕСТИЕТО, с което е изпълнено сърцето ти. Това се нарича КРАЖБА ! ИМА ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО ВЯРВА НА КРАДЕЦА ? И какво се опитваш да направиш ? Да скриеш ИСТИНАТА...Жалко и позорно деяние, което означава - БЕЗПОМОЩНОСТ. По-добре признай своята слабост и не трупай повече грехове, защото е писано: !НЕ ЛЪЖИ ! НЕ КРАДИ!

    Коментиран от #22

  • 18 Не религиозен

    6 0 Отговор
    Поздравления Г-н Урумов ! Светлината свети в тъмнината, но тъмнината не я схвана. Все пак тази рубрика се чете от достатъчно хора, които търсят светлината. Които се нуждаят от просветление и надежда. Заради, които Исус Христос избра смърт на кръст - тяхното и наше Изкупление!

    Коментиран от #23

  • 19 Мини

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Мини Original":

    Не разбирам какво искате от мен? Да не съм ви изяла сметанката? Обвиненията ви са смешни. Не сте ли чели, че който нож вади, от нож умира? Урумов ще потвърди.

    Коментиран от #20

  • 20 Мини Оriginal

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мини":

    Нож??? Ако "моля, бъди така мил и добър..." наричаш нож, то тогава те съжалявам и съчувствам искрено!
    Но, безхарактерния човек, когато незнае как по-нататък, протяга ръка към непочтени методи!
  • 21 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "666":

    Ето какво си написал вчера :Публикувано във факти.бг:" Нещо тежко и зло тежи на съвестта на автора. С толкова много писания се опитва да изкупи греховете си. Съжалявам го, защото още не е осъзнал, че вярата е вътре в сърцето и не се измерва с показност. Дано поне съумее да си изчисти душата си в отреденото му време." Позволяваш си да говориш за грехове и вяра в сърцето ? Ти, който сквернословиш без да ти мигне окото? Ти, който казваш, че Бог и Сатана са двете лица на една и съща монета? За теб може би е така, защото си избрал за свой Господар - 666, който се преправя на "светъл" ангел. Изливай жлъчта и отровата си - може и да ти олекне, но никога няма да познаеш какво означава истинската СВОБОДА. Тя идва само от познаването на Този, в който съм повярвала. Бог е любов и те чака. Не Му причинявай страдание ! Можеш да обърнеш от заблудата и да познаеш милостта Му. Ако искаш !

    Коментиран от #28

  • 22 Мини Оriginal

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Не религиозен original":

    Истината неможе да се скрие, но много често среща съпротивление! Това означава, че сме на правилния път!
  • 23 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не религиозен":

    Ако вие двамцата с Урумов сте светлината в мрака, значи само едно- нямате си хал хабер от святост и истина и от БЛАГОПРИЛИЧИЕ.

    Коментиран от #24, #26, #29

  • 24 Мини Original

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не религиозен":

    Ах, благоприличие! Кой го казва- този, който използва неблагоприлични методи! Първо измети боклука пред собствената си врата и тогава коментирай!
  • 25 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    А ти виждал ли си някога как пастир направлява стадо ? Чул ли си овчар да води стадото си към пропаст, да не го храни и да не го обгрижва ? А виждал ли си заблудена овца, която вместо да слуша гласа на пастира се завира в шубраците и си мисли, че е свободна... Когато доброволно предаваш ума си на човешки философии и мъдрувания, пълни с противоречия. ти дали си свободен? И след като изчерпа всичките си "аргументи" против Исус Христос се обърна към миналото на автора. Жалко и недостойно и безпомощно. Най-хубавото на неговото "минало" е, че то ВЕЧЕ е МИНАЛО. Погледни себе си и своето минало, защото то е което осигурява твоето бъдеще.

    Коментиран от #27, #88

  • 26 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не религиозен":

    Смяташ, че като продължаваш да ЗЛОУПОТРЕБЯАШ с ника ми ще внесеш смут и объркване. О, не ! Тези методи не са измислени от теб ! Стар трик на Сатаната. И какво от това. Онези, които търсят светлината, винаги ще видят със сърцето си малкото пламъче, което боде в очите ти. Ако искаш достоен двубой - избери си друг ник - например Религиозен. И все пак, помисли - АМИ АКО ИМА БОГ ?
  • 27 666

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Не религиозен":

    Никой не може да избяга от миналото си. А сравняването на хората с овце - явно само до там ти стига мирогледът. Доволен и щастлив си само когато някой те насочва с гегата. Идея си нямаш, че на този свят има и орли, за които твоите смъртоносни пропасти са само досаден елемент от пейзажа.

    Коментиран от #31, #33, #40

  • 28 666

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "Не религиозен":

    Знам какво съм написал. И потвърждавам, че и днес мисля така. А иначе във въображаеми персонажи не вярвам, колкото и да ги величаеш.

    Коментиран от #30

  • 29 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не религиозен":

    " Вие сте светлината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие... Нека свети вашата виделина пред човеците , за да виждат добрите ви дела и да ПРОСЛАВЯТ ВАШИЯ ОТЕЦ, който е на небесата._(Еванг. Матей 5:14, 16) И да! Това правим!
  • 30 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "666":

    И какво разбираш под "грехове" и "вяра в сърцето" ? От къде заимстваш тези термини? И защо въобще ги използваш след като не вярваш в "измислени" герои?
  • 31 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "666":

    Тези, които са прочели поне Новият завет , знаят, че Исус Христос проповядваше на множествата просто, като си служеше с притчи. И аз си позволих да използвам притчата в Еванг. Йоан 10:10,11 " Крадецът идва само да ОТКРАДНЕ, , да заколи и да погуби. Аз дойдох, за да имат изобилно.Аз съм добрият пастир; добрият пастир живота си дава за овците. Който е наемник ,а не овчар и не е стопанин на овцете, вижда, че вълкът идва и оставя овците - бяга." И ако можеш иди за няколко дена в някое село и виж с очите си и сетивата си как истинските стопани се грижат за стадата си.
  • 32 СмотанРа

    0 1 Отговор
    Пичове, Абе аз случайно такова минавам да сте ми виждали крилата, че май ги оставих за малко на съхранение пък някой ги откраднал и така някой нещо да знае?
  • 33 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "666":

    Хайде, не бъди толкова самоуверен и не прави прибързана оценка, за какво имам идея и за какво нямам. Приземи се. Виждал ли си как малко орле пада от скалата, когато реши, че вече е голям орел... И годините ми и младостта ми и силата ми с Божията помощ се подновяват всеки ден като на орел!
  • 34 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Иначе пак ще ходя в ада, но на тоя от там му писна да му избивам демончетата.
  • 35 Не религиозен

    0 1 Отговор
    1. Откровение на Иисуса Христа, що Му даде Бог, за да покаже на рабите Си онова, което трябва да стане скоро. И Той го яви, като го изпрати чрез Ангела Си на Своя раб Иоана,
    2. който възвести словото Божие и свидетелството Иисус Христово, и всичко, що е видял.
    3. Блажен е оня, който чете, и ония, които слушат думите на пророчеството и пазят писаното в него; защото времето е близо.
    4. Иоан - до седемте църкви, които са в Асия: благодат вам и мир от Оногова, Който е, и Който е бил, и Който иде, и от седемте духове, които са пред Неговия престол,
  • 36 Не религиозен

    0 1 Отговор
    5. и от Иисуса Христа, Който е верният свидетел, първороденият из мъртвите и началникът на земните царе. Нему, Който ни възлюби и уми от нашите грехове чрез Своята кръв
    6. и Който ни направи пред Бога и Своя Отец царе и свещеници, - слава и владичество вовеки веков! Амин.
    7. Ето, иде с облаците, и ще Го види всяко око, и ония, които Го прободоха; и ще се разплачат пред Него всички земни племена. Да, амин!
    8. Аз съм Алфа и Омега, начало и край, - казва Господ, Който е, Който е бил и Който иде, Вседържителят.
    9. Аз, Иоан, който съм и брат ваш и съучастник в скръбта и в царството и в търпението Иисус Христово, бях на острова, наречен Патмос, заради словото Божие и заради свидетелството Иисус Христово.

    Коментиран от #51

  • 37 Не религиозен

    0 1 Отговор
    10. Един неделен ден бях обзет от дух и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше: Аз съм Алфа и Омега, първият и последният;

    Коментиран от #42

  • 38 666

    0 2 Отговор
    Смешни са щенията на псевдовярващите (какво точно е това "псевдовярващ" ще опиша друг път). Ако не съм вярвал в техния бог, съм нямал право да ползвам думи като "грях", "вяра" и т.н. Ако вярата се мереше с публикувани материали и брой мнения по форумите, тогава самият им бог щеше да си събере нещата в кашонче, да подаде молба за напускане и да се отдаде на отшелничество. Ако имаше бог, вероятно вече е направил точно това, оставяйки стадото си на самотек.

    Коментиран от #45

  • 39 Мини

    1 0 Отговор
    Халелуя!
  • 40 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "666":

    Ина минало и минало...Когато прекараш миналото си пред съвестта си и го представиш пред Бог, Той РЕШАВА какво от това минало да изтрие и какво да остави. Затова и вчера ти казах да не влачиш миналото си и греховете си на гърба си като чувал с камъни. Много е тежко, а с годините става все по-тежко и се привеждаш, привеждаш и започваш да пъшкаш, до като дойде изнемогата. А аз, каквото и да си мислиш за моя мироглед , се издигам високо и летя като орел.

    Коментиран от #41, #52

  • 41 666

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Не религиозен":

    Коментирал съм миналото на автора, не твоето или моето. Прекалено йезуитски извърташ думите ми. Може би не е случайно. Хубаво, че си мислиш, че си орел. И овцете имат мечти, рядко, но пък за кратко.

    Коментиран от #49

  • 42 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Не религиозен":

    до наричащият се "не религиозен" .Този стих 10 от къде го измисли. стих. За теб това може и да е забавно, но отиди до края на Откровението и прочети 18 стих . Вярваш или не вярваш ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО е валидно. Ще се увериш все някога.
  • 43 Не религиозен

    0 0 Отговор
    11. и туй, що видиш, напиши на книга и изпрати на църквите, що са в Асия: в Ефес и в Смирна, в Пергам и в Тиатир, в Сарди, във Филаделфия и в Лаодикия.
    Св. Йоан Богослов и св. Прохор на остров Патмос
    Св. ап. и ев. Йоан Богослов
    12. И обърнах се да видя, отде иде гласът, който говореше с мене; и като се обърнах, видях седем златни светилника,
    13. а сред седемте светилника едного, подобен на Син Човечески, облечен в дълга до нозете дреха и препасан до гърдите със златен пояс;
    14. главата и космите Му бяха бели като бяла вълна, като сняг, и очите Му - като огнен пламък;
    15. нозете Му - подобни на лъскава мед, като в пещ нажежени, и гласът Му - като шум от много води;
    16. Той държеше в дясната Си ръка седем звезди, а от устата Му излизаше двуостър меч; лицето Му сияеше, както слънце сияе в силата си.
  • 44 Мини

    1 0 Отговор
    Халелуя!
  • 45 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "666":

    Ще опишеш, какво ? За да опишеш какво е "псевдо вярващ" трябва да знаеш какво означава ВЯРВАЩ. А ти НЕ ЗНАЕШ ! Пъчиш се като петел в кокошия двор и се мислиш за орел. Извинявай, но това е най-доброто сравнение, което ми хрумна. Но и от петела има полза - гони кокошките и кукурига - шум да вдига.

    Коментиран от #48

  • 46 Не религиозен

    0 0 Отговор
    17. Щом Го видях, паднах при нозете Му като мъртъв. Той тури върху ми дясната Си ръка и ми каза: не бой се; Аз съм първият и последният
    18. и живият; бях мъртъв, и ето, жив съм вовеки веков, амин; и имам ключовете на ада и смъртта.
    19. И тъй, напиши, което видя, което е и което има да стане след това.
    20. Това е тайната на седемте звезди, които ти видя в десницата Ми, и на седемте златни светилници: седемте звезди са ангелите на седемте църкви; и с

    Коментиран от #76

  • 47 Хрониките на Евразия

    3 0 Отговор
    Слава на Синагогата!
  • 48 666

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "Не религиозен":

    Разгледай мненията. Никога не съм се сравнявал с орел. Единствен ти го направи, като се представи за горд орел. А сега казваш, че аз съм се сравнявал с орел. Това е черно на бяло доказателство, как десет мнения на кръст не може да схванеш, а си тръгнал библията да разбираш. Благодаря, че и днес ме развесели с посредствеността си, ореле мой! До нови срещи.

    Коментиран от #50

  • 49 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "666":

    В светлината на Божието Слово миналото на автора е наистина МИНАЛО. Каквито и досиета да се размахват, за Бог миналото е МИНАЛО, когато е минало през ПОКАЯНИЕ. Има ПОКАЯНИЕ - има ПРОЩЕНИЕ! И Бог НЕ си го спомня! Спомня си го Сатана, за да обвинява, мами и краде. А дали ще коментираш своето минало е въпрос на личен избор. Но когато правиш това с други хора, при това публично, навлизаш в личното пространство и това е АГРЕСИЯ. Имаш ли основание за това ? И не аз, а ти "извърташ". Бягай и се спасявай! Възползвай се от Божията милост, за да не станеш смешен. Но ако много настояваш... Не си разбрал добре. Християните НЕ СА ОВЦЕ и НЕ СА ОВЧЕДУШНИ. Тази мантра е ЗАБЛУДА.
  • 50 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "666":

    А ти си чудесен спаринг партньор. .. И така : все довольние, все смеются. Но не забравяй - Който се смее последен , най-добре се смее !
  • 51 СмотанРа

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Не религиозен":

    Како правите бре не се карайте за всеки тояга има.
  • 52 Не религиозен

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Не религиозен":

    Летиш, като някоя кукавица, от гнездо на гнездо.

    Коментиран от #57

  • 53 СмотанЯа

    0 0 Отговор
    Летим летим летим към откраднатия живот летим за да си вземем живота обратно..... и пак да полетим.
  • 54 Вярващ в Бога

    3 0 Отговор
    Поздравления! Който е против тази статия, той е против истината и правдата и е за: лъжата, кражбите, измамите, убийствата, блудствата, прелюбюбодеянието и за всякакво зло. И сега въпросът ми е към тези които творят зло: Ако вашето имущество бъде откраднато, ще ви заболи ли? Питам вашата прегоряля съвест.

    Коментиран от #55, #62

  • 55 СмотанЯа

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Вярващ в Бога":

    Поздравления, да си чувал приказката крадеца вика дръжте крадеца?
  • 56 СмотанЯа

    0 1 Отговор
    Ще ме прощавате, но Христовата мисия някой наистина наясно ли за какво въобще е прокарана.
  • 57 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Не религиозен":

    Не аз, а ТИ, използваш моя ник. И сменяш гнездата. Така, че внимавай за яйцата...
  • 58 Не религиозен

    0 0 Отговор
    А между другото, къде е Иванов ? Да отсъства от такава бурна полемика ? Как е възможно? Вероятно е много зает. Пролет е. Може би е ангажиран с преброяване на кукувиците.

    Коментиран от #63

  • 59 США

    0 1 Отговор
    Най-голямото изобретение на Римляните е Християнството.След републиката и империята християнството е третата римска държава,съществуваща и до днес под името Ватикана.
  • 60 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Далече сте още Урумов признавам че не мога да ги озаптя.
  • 61 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Ще ми се само че са хванали грешния кол и това си е.
  • 62 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Вярващ в Бога":

    Уместен въпрос, но хората с прегоряла съвест едва ли имат чувствителност за отговор, какъвто очакваш. Те са изгубени. Изгубили са способността да различават ДОБРОТО И ЗЛОТО, най-важното качество на СЪВЕСТТА. За съжаление и такива ще има.
  • 63 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Не религиозен":

    Някой хора трябва и да работят, докато други по цял ден си клатят копитцата в мо. Мдаа. Между другото тази сутрин Шефа ми вика- Иванооов, много тормозиш военнитееее, сопри се малкоооо! Добре, отвръщам, ама от утре, днес ще ги пека на бавен огън, защото са още сурови, а се правят на пЕкани. Така, че включвам горелката, питай сега, щото батерията пада!

    Коментиран от #67

  • 64 Не религиозен

    1 0 Отговор
    А сега към ония, които страдат, търсят и са готови да извикат към Бог за помощ. "Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот" _Еванг. Йоан 3:16) Това е "златният" стих в Библията. В него е отговорът на всяка болка, всяко страдание, всяка нужда. Бог даде СВОЯ СИН ИСУС ХРИСТОС да бъде разпънат на кръста, за да понесе нашите грехове и да ни ИЗКУПИ от смъртта, която заслужаваме за тях. Има ли по-голяма, по-велика любов от тази. Кой от нас би пожертвал най-скъпото, за да плати цена заради някой друг. Исус Христос е ПЪТЯТ, ИСТИНАТА и ЖИВОТЪТ. Изцеляваше болни от всякаква болест, прощаваше, нахрани множеството с пет хляба и две риби, освобождаваше от обладаните от зли демони, вършеше ЧУДЕСА. Имам добра новина. Той е същият и сега. Само извикай в сърцето си. Не се страхувай. И не се оставяй лъжите и високоумието на онези, които мразят ИСТИНАТА и БОГ, да те обезверяват.
  • 65 Иванов

    0 1 Отговор
    Имаш време да напишеш и Символ верую и да отчетеш голяма победа. Давай!
  • 66 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Не това ме притеснява пичове, ясно е че сме тук за да ни вземат здравето. Проблема според мен, че вече има много правилни пътища, ако ме разбирате правилно. Това което съм станал сиреч човек. Грешен праведен вече ми е се тая правя нещата според писанията като нещо не го усещам на добре значи нещата не са наред. Дреме ми дали ще ми тровят живота те са го правили отдавна. Интересно ми е в цялата тая гнусотия нямали някой да дръпне кранчето най на края че божествеб обесмаслител ни се струва че не може да поизчисти малко гнусутията лепкава и кална. Че за живота само на оня свят бях слушал само дето не много така както ми казаха. Амин!

    Коментиран от #69

  • 67 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Иванов":

    Благодаря! Получих отговора...Истина е, че "Духът на ИСТИНАТА, ще ни упътва във всяка истина (Йоан 16:13) .

    Коментиран от #68

  • 68 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Не религиозен":

    Ти попита и аз ти отговорих...

    Коментиран от #77

  • 69 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "СмотанРа":

    Господине, вие трябва не да губите надежда, а да четете Тора. Няма я на български, а библейските преводи са напълно отчайващи. В Нея всяка буква е на точното си място и има 9 познати нива на вникване в текста. Ще я търсите на английски или руски. Книгата се чете постоянно, малко сутрин и малко вечер. Не мислите, че ще научите нещо кой знае какво, но ще се свържете с Твореца. Нищо повече от това човек не би могъл да си пожелае. Опитайте.
  • 70 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Все пак не мислете, че съм тръгнал да се отказвам далече съм от тази идея ох даже колко идиота им се иска. Хаха.
  • 71 СмотанРа

    1 0 Отговор
    А Иванов да внимава с това дето краде, да не стигне до истината че само сорса може да борави най добре с даровете.
  • 72 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Просто е мишка ли си мишка си цял живот и половина.
  • 73 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Да ти го поясня не се модвай ако не можеш да следваш вила го урумкарата дразни с цел да изкопка нещо. Е да не изкопа нещо дето не му трябва че тогава....
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 СмотанРа

    1 1 Отговор
    Внимавайте да не стане че Христос ви е продал на дявола в замяна на живота си, че е почнало да му писва от джендарчета.
  • 76 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Не религиозен":

    Голям труд, голям жест от fake "не религиозен но, батерията ли падна ?
  • 77 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Иванов":

    Благодаря Иванов. Много си любезен. Извини ме, но винаги сравнявам отговорите с Духът на ИСТИНАТА. Навици... дългогодишни.

    Коментиран от #82

  • 78 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Духът на истината е че ми трябва малко време да разбера кой е четвъртия клиент тука за трима от вас вече ги разбрах кои са само валко подозрение имам за четвъртия.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Смотан

    0 0 Отговор
    Надявам се ще се срещнем скоро.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "Не религиозен":

    Кой от всичките? Знаеш ли босненските богомили как са приели ислама? Османската флота била със сини платна, а те очаквали Духа на Истината. Разбрали в последствие, че са сгрешили, но и до ден днешен не могат да си поправят грешката. Нека Тора бъде твоята Истина. Всичко което е по Нея приемай и всичко което и противоречи отхвърляй, защото Тази Книга за разлика от другите не е писана от човек. Има само още една такава. Аста ла виста бейбе!

    Коментиран от #83, #86, #90

  • 83 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Иванов":

    Много "оригинално"...Даже не си струва да ти отговарям. Хайде, при вас не е ли време за лягане? Който работи през деня, трябва да спи добре през нощта.

    Коментиран от #84, #85

  • 84 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Не религиозен":

    Вече се наспах.
  • 85 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Не религиозен":

    Дадох ти жокер, за да не ме търсиш в мо, както казваш...
  • 86 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Иванов":

    ЗНАМ В КОГО СЪМ ПОВЯРВАЛ ! Чудесен финал. Благодаря г-н Урумов !

    Коментиран от #89

  • 87 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГосТ":

    Еееее чакай са не е нужно да пишеш с моя Ник нали ?
  • 88 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Не религиозен":

    Този "диалог",ваше творение ли е ? Защото аз не смятам за необходимо да коментирам миналото на автора, въпреки че е интересна и тази гледна точка. Истините се раждат в противоречието и свободата на словото,а не се налагат с догми. Философията е инструмент за развитието на мисловната дейност,а тези които я анатемосват са експлоататори.
  • 89 ГосТ

    1 2 Отговор

    До коментар #86 от "Не религиозен":

    Най важно е да повярваш в себе си и това че си изначално чист и добър,а не грешен. И да пазиш тази "детска" чистота до края на живота си.
  • 90 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "Иванов":

    Адаш, губиш си времето. Тези до вчера бяха комунисти, днес са християни, а утре ще станат и джихадисти, само да са по- близо до казана с меда. Новата религия е потреблението!!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 СмотанРа

    0 0 Отговор
    И все пак отмъщение ми трябва за предателството.
  • 93 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Урумкарата знае имената
  • 94 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Нека сме на ясно аз искам реванш все ми е тая кви сте, но не пази предателите Урумов тях ги искам лъжат само и само да се спасят дай ми ги знаеш за какво говоря. Иначе остатъка от живота който водя ще е безсмислен. Просто е религия промени трака дай ми страхливци те дето страха а бяха до мен.