Last news in Fakti

30 Април, 2019 10:00 2 886 59

Христос е шефът

  • христос-
  • исус христос

Първият и Последният, и Живият държи ключовете на смъртта и на ада

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И когато Го видях, паднах при краката Му като мъртъв; а Той сложи дясната Си ръка върху мен и каза: Не се бой, Аз съм Първият и Последният, и Живият; и бях мъртъв, и ето, живея за вечни векове; и имам ключовете на смъртта и на ада. Откровение 1:17-18

Първият и Последният, и Живият държи ключовете на смъртта и на ада. Не е ли разтърсващо това откритие за много хора?! Защото много хора в ума си продължават да смятат смъртта за всесилна и окончателна, а дявола – за властелин на ада. Но самият Христос казва, че вече той държи ключовете на смъртта и на ада! Това е победата на Човешкия Син над Сатана! И какво означава това на практика? Означава, че ако приемеш Христос, смъртта и ада нямат власт над теб! Защото вече самият Христос контролира смъртта и ада! Христос е шефът! Изумително ли е това твърдение? Шокиращо ли е? Вероятно – да, то но е само защото Иисус Христос е изумителен и шокиращ! Отвъд ограниченията на ума ни, отвъд най-смелите ни допускания... За всеки вярващ в Него Христос е вечен живот!

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ррррр

    9 1 Отговор
    И нашата Тиква така-дьржи ключовете от ада
  • 2 Щайнер

    3 3 Отговор
    Ми като е ,,шефът,, да започне да плаща му се невиди и селяндура гаден промил мозъците на нищо неподозиращи излъгани невинни
  • 3 488

    7 3 Отговор
    Не пишете неща които не радбирати - ВМРО няма да влезе в парламента. Спокойно
  • 4 зелник

    4 10 Отговор
    Стига ни занимава с тая извънземна гад христос!Стига тровихте съзнанието на хората!Кажете я тая истина на края!Няма да ви заболи.Само ще ви се наложи да работите.

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Иванов

    5 6 Отговор
    Началник на Гееном е Ангелът на смъртта, Йоан е прекалил с халюциногенните гъби на остров Патмос, съжалявам. Така, че внимавайте какви ги вършите приживе, за да не се окаже, че вярата ви в спасението платено от друг е напълно фалшива! Всеки плаща сам за себе си.

    Коментиран от #8, #12

  • 6 Марш

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "зелник":

    Вън ВМРО!!!!
  • 7 Иванов

    5 2 Отговор
    Само още една крачка им трябва на Джамбазки и Урумов, Кръстоносен поход към Брюксел!
  • 8 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Аа не се притеснявай, ако се усерат пак ще им е за последно.
  • 9 666

    3 8 Отговор
    Жалко. Много падна нивото на автора. Усеща се вече, че сам не си вярва.

    Коментиран от #10

  • 10 Смотан

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "666":

    Не просто са му дали и на него бая отговорнос само, че толкова ненормален Христос не е виждал. Сега се чуди какво да прави да го разпъва ли даго оставя ли жив. Трудно му е.
  • 11 СВЕТЛИНАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "зелник":

    Нещастнико, не богохулствай , никой не те кара да вярваш. Затвори си изгнилата уста, иначе някой друг ще ти я затвори , по много неприятен начин.
  • 12 Не религиозен

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Ех, Иванов... Щ си останеш с халюцинациите, за избавление на народа си..., ако коментиращите тук се приемат за "представителна" извадка. И ти също. Поне в тези светли за християните дни, можеш да задържиш поне за малко отровните семена, които сееш в този форум. По-просто казано - малко толерантност към "заблудените". Мирът започва от там...ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА !

    Коментиран от #13

  • 13 Иванов

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Не религиозен":

    Истината наистина е отрова за лъжата. Ангелът на Гееном се казва Дума, а не Исус, а така наречените евангелисти са на едно ниво с Мохамед, лъжепророка. И да, с Истината смятам да спася народа си, защото иначе просто няма смисъл. Един Господ, един Закон и един народ! И ще бъде!

    Коментиран от #16

  • 14 Западните Балкани

    4 2 Отговор
    Поредният политик, който се бори за депутат в Европа, ни облъчва със странни писания. Не верваме в набожността на пишман политиците.
  • 15 Диамантената ръка

    7 2 Отговор
    Тоз да не е наел Христос като пиар за предизборната си кампания...?
  • 16 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    Исус Христос е Спасителят за ВСИЧКИ деноминации ма християнството- православни, католици и протестанти ( петдесятни, баптисти, евангелисти...) Християните СЛЕДВАТ ХРИСТОС и нямат нищо общо с Мохамед. Гробът на Мохамед е все още пълен, каквото и да е останало в него...Христос Възкръсна и сега седи отдясно на Бог Отец. НЯМАШ нито едно доказателство за лъжите, в които сам си оплел, поради високоумие и суетност.Това казвам, за да не се заблуди някои от заблудителните ти учения, които са компилация от митове и предания .А иначе, християните знаят, че си объркан, ама много объркан човек. Но пък си упорит, колкото и атеистите.

    Коментиран от #19, #27

  • 17 Bahti

    1 2 Отговор
    Урумов! Шефа ти е шкембе войвода и да Блажиш! Скверна ти Уста. Паляк.
  • 18 Кумчо Вълчо

    1 2 Отговор
    Александър Урумов - директор на Информационния център на МО, известен и като агент Абел след разкритие на Комисията по досиетата

    Коментиран от #20

  • 19 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    Сектантите кога празнуват ? Вашите празници като на легитимните християни ли са ? Питам е така от любопитство,не че ме интересува. Принципно официалните празници не би трябвало да бъдат свързани с религията. Това е тежка форма на дискриминация. Освен т'ва хората се озлобяват едни срещу други.
  • 20 Баба Меца

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кумчо Вълчо":

    Аз си падам по медеца, а ти виеш за агнеца.
  • 21 доктор Гейроп

    4 1 Отговор
    Драги Урумов ! Ти да не си протестант,та пишеш сатана с главна буква?! И освен това...пак по протестантски определящ спасението като заслуга единствено на Вярата,а не и на Делата?! Повярвай в Христа като твой личен Спасител и ...си спасен!!! Тъкмо по евангелистки и петдесетнически. Никъде не се говори,че спасението е Дар,който се дава по Милост на нас недостойните и освен истинска,православна вяра са необходими и добри дела,засвидетелстващи вярата.

    Коментиран от #22, #25

  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "доктор Гейроп":

    Не може да подкупиш Христос с добри дела...Бог дава даром, гледайки на сърце..., а не според делата и лицето...
  • 23 Смотан

    0 0 Отговор
    Всеки си вие на там на кадето иска да духа. Нагледен пример за гибелта на вярващите във каквото и да било.
  • 24 Да го ева

    1 1 Отговор
    И в шефа,утре и той ще лъсне с някой апартамент в райските ливади.
  • 25 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "доктор Гейроп":

    "Не вие мен избрахте, но аз избрах вас" каза Исус. А да бъдеш избран е достойно! За достойните е вярата, че " по благодат сте спасени, не чрез дела, за да не се похвали някой". Разбира се, вяра без дела, не става. За "недостойните" остава да се "бъхтят" с дела, но нещо не се виждат добрите им дела. Нито са при бедните, нито са при болните, нито са при самотните...Но пък по гордост равни нямате, защото само вие ПРАВОславите Бога... Не забравяй, че църквата е на Бог и където двама или трима са събрани в Негово име и Той е сред тях. Изглежда е забравил да уточни в Божието Слово кой е по-по-най и кой от децата си обича повече.
  • 26 Госあ

    0 1 Отговор
    ЕС би трябвало да промени официалните празници и почивните дни. В империята има православни,католици, протестанти, будисти, мюсюлмани и други секти на християнството. Би трябвало официалните празници да са унифицирани и да бъдат свързани със сезоните и семейството. И разбира се Нова година. Предвид, че Великден е неделя, всеки може да си го празнува. Може би Коледа е добре да се работи,за да не се изостава от нормата 😂 тук,не знам. Трябва консенсус, може би един ден,все пак не е толкова. Бъдни вечер е вечерта,така че всеки да може да си празнува.
  • 27 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    А какви доказателства имаш ти? Една жена била казала...)))

    Коментиран от #28, #36

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Смотан":

    Не ти ли е неудобно да сменяш никовете си? Кого заблуждаваш? Мен ли? Малко ще ти е невъзможно.

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 769

    0 0 Отговор
    Вервайте му.
  • 32 Читател

    2 4 Отговор
    Ако Исус Христос е Бог,тогава всички други претенции за равнопоставеност или дори за пpевъзходство спрямо Бога биха били незначителни пред този факт нали?!Нека се опитаме да намерим доказателства за Исус извън Библията,а после и в нея.1.Тацит-римски историк пише около 115г.сл.Хр.за преследването на християните от Нерон през 64г."Кристус,от чието име произлиза тяхното название,е екзекутиран от Понтий Пилат по времето на царуването на Тиберий.2Светоний-римски историк пише около 120г сл.Хр. в книгата си "Животът на Клавдий"(41 до 54г.)"Тъй кото евреите постоянно създавали смутове по инициатива на Христос,той(Клавдий)ги изгонил от Рим.3 Талмудът е сборник от еврейски предания и датира от трети век,в него пише:"В навечерието на Пасхата те обесили Йешу(Исус)от Назарет.Да видим фактите от Стария завет,в който има повече от 300 препратки към Месия, писани в период от 1500 години от различни автори,без да си противоречат.Някой казват,че тези пророчества са писани по времето на Исус в името на неговата месианска същност.Дали това отговаря на истината предстои да разберем във вторият коментар!
  • 33 Читател

    2 4 Отговор
    Изчисленията на консервативните учени датират последната книга на Стария завет около 450г.пр.Хр.,но и поддръжниците на идеята за по-късен период не могат да посочат дата след 250г.пр. Хр.Причината е,че Стария завед е преведен окончателно на гръцки език по време на царуването на Птолемей Филаделфийски(285-246г.пр. Хр.).Това е исторически факт,който поставя промеждутък от най-малко 250 години между предсказанията на Стария завет и тяхното изпълнение в Христос в Новия завет.В книгата на Джош Макдауъл"Доказателства,които изискват присъда"са посочени 60 старозаветни пророчества изпълнени в живота на Христос.Скептиците предполагат,че тези пророчества са били изпълнени от Исус по случайност или преднамерено.Според науката за вероятностите ШАНСЪТ ДА СЕ РОДИ ДО ДНЕШЕН ДЕН НЯКОЕ ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО,КОЕТО ДА ИЗПЪЛНИ ДОРИ САМО 8 ОТ ТЕЗИ ПРОРОЧЕСТВА(ВКЛЮЧИТЕЛНО И РАЗПЯТИЕТО)Е ЕДНО КЪМ 100 БИЛИАРДА.Нещо повече,изчислено е,че 29% от пророчествата за Месия са писани от различни автори в Библията в период от поне 500 години и всички те са се изпълнили в 24-часов отрязък от време в живота на Исус Христос.Името Исус буквално означава Яхве спасява.От написаното дотук се разбра,че друг не може да има Божествена претенция освен Него нали?!

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Читател":

    Според Фройд, религията в много от своите предписания прилича на обсесивно невротично състояние. Например, ако невротикът се страхува да не направи някакви определени движения, то всеки истински вярващ също се страхува да не изпълни някакъв религиозно предписание. Единствената разлика е, че невротикът не може да обясни смисъла на своите действия, докато вярващия, в зависимост от знанията си по теология, обяснява своите ритуали.
  • 35 Прав Слав

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Читател":

    Читател ли си Нео ли си? Ае стига въртя едни и същи коментари кат чупен грамфон.дай нещо ново ама не протестанско и стига приписва от дИбелитИ книги.

    Коментиран от #37, #38, #40, #41

  • 36 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Иванов":

    Не една жена. Две жени са станали свидетели на празния гроб на Исус. И римските войници, които са били стража там. Сам Спасителят след като възкръсна се яви на апостолите, които свидетелстват за това в четирите Евангелия. Към това - достатъчно исторически справки. Виж #32...

    Коментиран от #39

  • 37 Читател

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Прав Слав":

    Ето нещо ново,щом те мързи да четеш Библията,а сигурно те мързи и да преписваш!Господ казва:"На тях се изпълнява Исаевото пророчество,което казва:"С уши ще чуете,а никак няма да разберете;И с очи ще гледате,а никак няма да видите.Защото сърцето на тия люде е задебеляло.И с ушите си тежко чуват,и очите си затвориха;Да не би да видят с очите си,и да чуят с ушите си,и да разберат със сърцето си,и да се обърнат и Аз да ги изцеля".Ето за това Сатана ви впуска в фалшиви учения и ви кара да мислите за възкресението на Господ,като за нещо остаряло и демоде.
  • 38 Читател

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Прав Слав":

    Къде си Прав ли си, Слав ли си,обясни в какво вярваш ти?
  • 39 Иванов

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Не религиозен":

    Това започва да ми прилича на урумовите пиеси, явно и тогава е имало подобни писатели сценаристи, та баламията да лапа мухите. Писах ти вече, че хората сме напълно безсилни срещу Ангел, камо ли да му причиним минимална вреда, да не дава Бог! Универсалния закон Карма също не е в полза на твоето твърдение, защото Йешуа просто не е имал карма, Той е бил свят и безгрешен, а за да те бичуват и разпнат се изисква голяма негативна карма. Така, че нито хората, нито космическите закони са били в състояние да се извърши подобно действие, защото няма такава сила дори и в хауса, камо ли пък в Закона.

    Коментиран от #42, #43

  • 40 Не религиозен

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "Прав Слав":

    Би ли обяснил разликата в Библията между "протестантското" и това, в което ти си посветен
  • 41 Читател

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Прав Слав":

    Пише се като(а не кат),също счупен (а не чупен),грамофон(а не грамфон),протестантско(а не протестанско),преписва(а не приписва),дебелите(а не дибелити).Ти въобще можеш ли да пишеш?Главата си само за отвес ли я ползваш?
  • 42 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Иванов":

    Щом я докара да се позоваваш на карма...още малко и до окултизма ще допреш...Изгубен в превода си.
  • 43 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Иванов":

    ..."защото не приеха да обичат истината за да се спасят. И затова праща заблуждение да действа между тях, за да повярват лъжа, та да БЪДАТ ОСЪДЕНИ ВСИЧКИ, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата". ( 2-ро към Солунците 2:10-12). Това е предупреждение не само към теб, но и към онези, които се опитваш да завлечеш в измама и заблуда. Исус Христос седи от дясно на трона на Бог Отец и се застъпва за нас, но и ще съди живите и мъртвите в Съдния ден.

    Коментиран от #45

  • 44 Читател

    2 0 Отговор
    Христос идва да изпълни задълженията на церемониалния закон,като става Агнецът,заклан за греховете на света.Той изпълнява задълженията,произтичащи от Закона на Десетте заповеди чрез съвършеното си подчинение на неговите наредби.След кръста Законът за церемониите се прекратява,защото той е бил само символ,предвещаващ кръста.В същото време Десетте заповеди не се променят,нито са отменени чрез Христовата смърт.Същият Закон се намира и в Новия завет.(Матей 5:17):"Да не мислите,че съм дошъл да разруша Закона или пророците?Не съм дошъл да разруша,но да изпълня.Защото-истина ви казвам:Докато премине небето и земята,нито една йота,нито една чертица от Закона няма да премине,докато всичко не се сбъдне".Това се отнася и за идолопоклонството!
  • 45 Иванов

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "Не религиозен":

    Аз нямам благоволение към неправдата. Към лъжата и заблудата също! А Кармата ясно е разписана- зъб за зъб, око за око! А твоите фантазми са вятър работа. Как може да седи отдясно на Нещо, което никой никога не е видял, даже и най- старите по дни? Ти си фанатичка бетер онези от Ал Нусра, като Багдади.)))

    Коментиран от #48, #55

  • 46 Фундамент

    3 1 Отговор
    Мисля,че се казва фундаменталист,от фундамент(основа),ако неговата основа е Библията е за шестица.
  • 47 Иванов

    0 2 Отговор
    Фундамент, ама друг път! Тази ако пасторът и каже, че еди кой си е Сатан, тя ще иде да го ликвидира, без да си зададе елементарните въпроси- има ли рога и копита, може ли да лети като прилеп и бяга ли от тамян?!)))) Някакъв си човек писал преди 2000 години нещо и край, за нея това е истината, а всичко друго е лъжа. Да пази Бог от такива фанатици!

    Коментиран от #50

  • 48 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Иванов":

    За теб Бог е "Нещо"... За мен е Личност! Дух, който живее в мен !Който ме упътва във всяка Истина ! Той е, който прощава всичките ми грехове, изцелява всичките ми болести, дарява ме с благите си милости. На неговата щедрост - отговарям с благодарност. На Неговата вярност - отговарям с вярност и това не е фанатизъм.

    Коментиран от #49

  • 49 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Не религиозен":

    Господ е личност, Ангелите също, ако и да имат колективно съзнание. Но Това което сътвори Небето и земята и ангелите е почти непознаваемо и никой, абсолютно никой не може да Го познае като отделна личност, защото То обзема всички личности в Себе си. А ти можеш да обожествяваш и едно цвете, това не ми пречи.)))

    Коментиран от #51, #52

  • 50 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Иванов":

    Значи, според теб този " Някакъв си човек писал преди 2000 години нещо" на което "нещо" се базира християнството е по-малко достоверно и авторитетно от твоите компилации от предания и митове...Не се заблуждавай. Аз не съм безволево създание, което може да бъде лесно употребено. Имам глава на раменете си, а в нея Христов ум, дотолкова, доколкото съм успяла да преодолея егото си. Не съм кукла на конци и изпитвам думите на хората ( та били те и служители) според писаното в Божието Слово. Затова и ти нямаш никакъв шанс.

    Коментиран от #59

  • 51 Смотан

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Иванов":

    Работата е там ти да не пречиш да го обожествява.

    Коментиран от #58

  • 52 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Иванов":

    а Словото на Бог ни препоръчва: "докато постигнем всички в единство на вярата и на познанието на Божия Син в пълнолетно мъжество, в мярката на ръста на Христовата пълнота, за да не бъдем вече деца, блъскани и ЗАВЛИЧАНИ ОТ ВСЕКИ ВЯТЪР НА УЧЕНИЯ, чрез човешката заблуда, в лукавство по измамителни хитрости..."(Ефесяни 4:13,14). Прочее това заявявам в Господа, да не се обхождате вече, както се обхождат езичниците по своя суетен ум, помрачени в разума...

    Коментиран от #57

  • 53 Смотан

    0 0 Отговор
    Всичко божие нали така тогава на теб каква ти е работата, че да казваш какво да обожествява и какво не схващаш ли? Като си на тая земя и всичко е на бог айде моля ти се.
  • 54 Смотан

    1 0 Отговор
    Ето ти още макар,че не трябва ще кажеш, че можеш да отгледаш цвете можеш да го поливаш гледаш късаш. Ок а да изобретиш това нещо можеш ли или закони можеш да следваш само. Как да не го боготворя и гледам като ме радва. Виш ти нещо не ме радваш макар, че и ти от там произлизаш. Пп виш не мога да ходя по вода нито да правя цветя. Ама мога да ги гледам и да им се радвам. Око за око. Искаш да виждаш божието еми не го късай.
  • 55 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Иванов":

    Обсесивните нервни разтройства много лесно преминават във фанатизъм. Това е и целта на християнството и исляма -религии създадени малко преди тъмните векове и религиозните войни. В по голямата си част преписани отнякъде и пълни с митове и легенди.

    Коментиран от #56

  • 56 п.п.

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Госあ":

    В случая много добре се вижда замисъла на тези религии- предизборна агитация. От една страна има социум, който се разраства и върви към социална справедливост,а от друга някакви предписания които размахват пръст и представят апокалиптични картини заради отпадането на дискриминацията основана на пол, етнос и религия. Единствено и само с цел търговия и влияние.
  • 57 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Не религиозен":

    Ти осъзнаваш ли, че ми привеждаш като доказатство някакви човешки брътвежи, които са суета сует???
  • 58 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Смотан":

    Как мога да те спра? И защо да го правя? Ти сама се отричаш от народа ни. За такива като теб не си помръдвам и пръста!
  • 59 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Не религиозен":

    Тора не е компилация, а единствената Книга писана от Твореца. Закон който е валиден до Съдния ден!