Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 10:03 2 393 41

Мая Манолова: Борисов брани властта си с лъжи и натиск

  • борисов-
  • манолова-
  • власт

Какво каза бившият омбудсман и настоящ кандидат за кмет на София при последното си участие пред bTV

Мая Манолова: Борисов брани властта си с лъжи и натиск - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За последната една година нашите срещи /б.ред - с Борисов/ бяха точно две. За майките с увреждания, по негово искане, през юли, миналото лято, и след това, когато отидох и му казах, че няма смисъл да съм повече омбудсман, защото те ме бойкотират и казах, че обмислям да се кандидатирам за кмет. За една година – две срещи. Казано с други думи, този човек не казва истината.

За какво? За какво да му дължа благодарност на Борисов?! Аз бях избрана от народните представители. Той е премиер толкова години и не разбира, че не той команда парламента и различните парламентарни групи. Може би собствената си, но не и останалите.

Не знам как не разбира, че парите, които се отпускат, например за хората с увреждания, които повтаря – тези 150 млн. лева – не ги е дал на мен, а трябваше да са за тях, но те не стигнаха до тях. Те просто отидоха в друга посока и законът за личната помощ не работи.

За какво ми помогна Борисов: за това, че сложиха закона за банките „на трупчета“ или за бързите кредити, или за колекторските фирми, за наказателната лихва? За това, че може би са отворили закона за частния фалит? Аз съм абсолютно блокирана от този човек и неговата парламентарна група... Как ме бил подкрепил той? Като ми взе Горанов служебния автомобил като омбудсман, като някаква особена форма на симпатия ли?!

Аз разбирам, че за него залогът е огромен. Че той ще я брани тази власт на всяка цена, със зъби и нокти. Но власт не се брани по този начин – с лъжи, с натиск, инсинуации, внушения, дискредитирине на друг човек. Те поляха цялото ми семейство... дъщеря ми, зет ми, съпруга ми, близките ми хора.

Те! Те лепят стикери по автомобиите на хората в София с моя лик, които не могат да се махнат, за да ме дискредитират, да вбесят хората. Използвам случая да се извиня – от тяхно име да се извиня! Те искат да покажат, и чрез неговото интервю, че всички са маскари, че всички са един дол дренки, че няма смисъл да се гласува, защото е все едно дали Мая или Борисов. Не, не е все едно. Не е все едно. Аз няма да правя като тях! Аз няма да ги дискредитирам! Да им лепя физиономиите по автомобилите на хората.

Хората искат промяна и тя трябва да стане заради младите, заради активните, децата, които да живеят в нормална държава, в която премиерът не си позволява да говори по този начин и по този начин да дискредитира други хора. Може би щах да замълча, но този човек се опитва да ме дискредитира пред семейството ми, през приятелите ми, пред най-близките ми хора, пред българите, пред народа, пред хората, които ме избират. Това наистина е непочтено отношение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    15 42 Отговор
    Манолова отваряй краката. Съблечи се гола пусни малко на ората и гледай как ще спечелиш. А Фандъкова едва ли ще пусне на народа.

    Коментиран от #24

  • 2 Morgoth

    24 53 Отговор
    Сигурен съм, че Борисов брани властта с лъжи. Но съм още по-сигурен, че Мая Манолова си прави реклама с лъжи и лъжливи обещания. По-голяма маскара от нея просто е трудно да се намери. За Пеевски ще гласувам, но не и за нея!

    Коментиран от #4, #8, #33

  • 3 Behemoth

    35 15 Отговор
    Бе,Баце е боклук голям и около него са само боклуци...то суратите им са гнусни ,няма нужда даже да знаеш мискенлъците им та да си наясно колко струват....и народа е същия ...

    Коментиран от #27

  • 4 Как не те е срам

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Да гласуваш за турчин. Тук никога няма да го допуснем това.

    Коментиран от #18, #34

  • 5 Един българин

    37 17 Отговор
    Корумпираното правителство не иска да изпусне София.
    Тук печалбата от кражбите е най-голяма. Режимът на управляващите с кръв взе властта и с кръв ще я даде.
  • 6 TтТ

    13 14 Отговор
    ХаXa, комунисти тъпи,
  • 7 Нина

    19 34 Отговор
    Всяка дума на парясницата е лъжа.
    Направи я омбудсман с 8000 заплата,дъщеря й и зет й са на ръководни длъжности в социалното и земеделското министерства.
    Угаждаха й А всичко.
    Тя до последно лъга че иска да е само омбудсман и да помагала
    Само че още преди шест месеца сменила адресната регистрация за да се кандидатира.
    Всичко при нея е лъжа лъжа лъжа.
    И за дипломата и за Галеви и за Костинброд и за всичко

    Коментиран от #39

  • 8 Софииска баница

    27 18 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    От Фъндъкова която съсипа София и изхарчи много пари без покритие , може само лъжи да се очакват и безконтролно харчене на парите на гражданите . А Мая не е била кмет.

    Коментиран от #19, #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Чокито

    26 13 Отговор
    Трябва им София на герберастнята да им подаряват тризонети с асансьори какво се прави Фандъка на ощипана, не знае че Цветанов е лобирал в нейната Община за Артекс? Делят си гокеми патрчета от данъците разни кметове за техни хора.
  • 11 Церн

    25 15 Отговор
    Най- големите мерзавци са в ГЕРБ!
  • 12 Панов

    15 18 Отговор
    Сега да помислим разумно.
    БСП София и БСП Варна се наричат едни други тумори и паразити.бсп стара Загора се биха и ритаха и не се срещат от тогава.
    Е как разумен човек да гласува за тия.
    Та те партийната си каса окрадоха и фалираха та камо ли бюджета на един град
  • 13 Nostradamus

    22 13 Отговор
    борисоФФ, използвайки цялата мощ и средства на държавната машина, извършва Незаконна Предизборна агитация в полза на Групировката_Шайка ГЕРБ !
  • 14 Ю Кортес

    12 12 Отговор
    Пука и на корнито.
    Краденото изкара при синът си в сащ.
    Апартамента в Манхатън и кой знае още колко.
    Утре и тя ще иде при него.
  • 15 Пацо

    17 5 Отговор
    Корнела печели за себе си винаги.
    Печели като Костова приватизаторка.
    Печели като човек на р овч и Гергов.
    После им показа среден.
    Печели ако костинбродската загуби.
    Шкартира я напълно.
    Печели даже ако костинбродската спечели,приписва го на себе си.
    Въобще има тарикати има и балъци.
    Корнелата е тариката

    Коментиран от #22

  • 16 Найденов

    15 16 Отговор
    Факт е че Борисов направи Манолова омбудсман, щото я бяха изритали.Но тя няма капацитета да се справи със София и ще трябва да връща услуги.Общинския съвет няма да я подкрепя.Ако спечели ще са 5години мъка
  • 17 Под прикритие

    6 7 Отговор
    Иво: Тишо чия е София , Тишо: Наша , Иво: И ще си остане наша. София е мафиотска. Много далавери се въртят там. В провинцията нищо няма. Едно пени няма. Унищожиха пенито и го направиха склад на Еконт. Жалко. Нищо няма в тази държава. Всичко е чужд внос. Всичко е чуждо. ЧЕЗ е чуждо. Газта е чужда. Турски поток , руски поток. Ф16 чуждо. Докога? Къде е българското? Ако имахме всичко наше ток , газ и всичко останало майко колко пари щяхме да имаме. Щяхме да сме богати.
  • 18 Morgoth

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Как не те е срам":

    Има три добри кандидатури в момента, а и Пеевски не се е кандидатирал, така че споко. Ще избирам между архитекта, спасителя и даскалицата, като ще пропусна лъжкинята.
  • 19 Morgoth

    17 11 Отговор

    До коментар #8 от "Софииска баница":

    Мая кмет не е била, но те и още милион и половина софиянци не са били. Не можем на всеки да дадем по един мандат за да пробва. Мая я познаваме прекалено добре, знаем за много случаи когато тя е лъгала и много малко което тя е свършила добре. Мая = БСП. Ако БСП е твоят партия, гласувай за нея, демокрация е и всеки има правото да избере. Но не класирай Мая като нещо ново и прогресивно, защото тя е БСП, а от БСП добро до сега страната не е видяла. За разлика от ГЕРБ, които крадат, но и строят, БСП само крадат.
  • 20 Владимирова

    11 9 Отговор
    Истината,а че от БСП Нинова я бяха наритали.
    Отиде при Борисов да се моли и той я назначи с 8000 заплата.
    до тогава длъжността омбудсман беше 4500 лева.
    Назначиха дъщеря й в социалното министерство и зет й в министерството на земеделието.
    Диплома няма и няма как да покаже.
  • 21 Ю Кортес

    15 5 Отговор
    По интересно е от къде са до сега изхарчените 2.5 милиона лева за рекламата на костинбродската.
    Само прословутата шатра струва 300 хиляди.
    От партийната каса не са,тя е окрадена от съпартийците.
    От дарителски сметки не са,там всичко е на показ по банкови преводи.
    Остават нерегламентираните едри спонсори мафиоти.
    Едни,дето ги наричаха братя.
  • 22 Morgoth

    8 7 Отговор

    До коментар #15 от "Пацо":

    Абсолютно вярно! Кака Кури сега е щастлива. БСП гарантирано ще вземат повече кметове отколкото имат и тя ще го запише като постижение, пропускайки че се дължи основно на ниския старт - те в момента няма нито един голям град. Но и нейното ще дойде - изпита за нея ще са следващите парламентарни. ГЕРБ ще са още по-разклатени, така че към нея ще има очаквания и ако не ги изпълни Майчето, което надали ще стане кметица на София като нищо ще ѝ вземе партията. Ще е от трън та на глог, но ...
  • 23 onq s konq

    15 2 Отговор
    М.Манолова САМОУВЕРЕНО ТВЪРДИ,ЧЕ БИЛА ИЗБРАНА за Омбутсман от НАРОДНИТЕ ПРЕСТАВИТЕЛИ в Парламента - НЕ от Борисов."Случайно" обаче ГЕРБ е НАЙ-МОЩНАТА ПАРТИЯ в Парламента и нейните Гласове са ФАТАЛНИ при вземане на Решения.Същата тази Партия пак "случайно" е БЕЗПРЕКОСЛОВНО ОТДАДЕНА на Борисов и акуратно се ВСЛУШВА В СЪВЕТИТЕ му.Което НА ПРАКТИКА означава,че ТОЧНО БОРИСОВ я направи Омбутсман но...Мая не мисли така!От друга страна Мая негодува,че е "бойкотирана" от Управляващата ГЕРБ в Парламента и "няма смисъл" да е повече Омбутсман,т.е. ПРИЗНАВА "ръководната роля на Партията".И да каже Мая,ама преди това хууубаво да помисли:БОРИСОВ ЛИ Я НАПРАВИ ОМБУТСМАН ЧРЕЗ ДЕПУТАТИТЕ СИ В ПАРЛАМЕНТА,ИЛИ...ФИЛАНКИШИЯТА?!А не мисли ли Мая че ако СЛУЧАЙНО стане Кмет,ПО СЪЩИЯ НАЧИН ще бъде бойкотирана от НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРУПА Общински съветници,т.е. на ГЕРБ?А КАК ЩЕ УПРАВЛЯВА в такъв случай София и наистина ли си въобразява че за изпълнение на Грандиозните си идеи и Обещания ще разполага с ПАРИЧНИ СРЕДСТВА,щедро отпускани ДОПЪЛНИТЕЛНО ОТ Правителството и в частност - БОРИСОВ?

    Коментиран от #40

  • 24 куку руку ку

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Няма грозна жена, просто изпитият алкохол е малко, Но като гледам Майчето... толкова не мога да изпия.
    А като си припомня, че тя пусна духа от бутилката с ЧСИ-тата и ептян изтрезнявам.
  • 25 Иво

    14 5 Отговор
    Костинбродската пчеличка почна да бълва гущери и змии! Наближават изборите и червеното болшевишко ляво не подбира средствата - както винаги !

    Коментиран от #26, #28

  • 26 старото

    11 4 Отговор

    До коментар #25 от "Иво":

    прав си пресен е примера с "отнетите" деца от семествата им ??? Тия крадливи комунисти не се спират пред нищо и сипят ЛЪЖИ И ПРОВОКАЦИИ само да им се дигне рейтинга па било и с милиметър. Да,ама НЕ!
  • 27 Димитър

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    Мениджърите на общинските дружества са избрани с гласовете на бсп и герб. Топлофикация се управлява от кадрите на ковачки. Имаме шанса и възможността да отстраним и двете налагани ни кандидатки с избора на номер 66, архитект Борислав Игнатов. Които има конкретна програма как да управлява общинският бюджет и строг контрол на цялото управление на столицата.
  • 28 Димитър

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Иво":

    Иво не обиждай пчеличката, защото мая е Кюстендилски търтей. Нали си спомняш какво и е казал на Манолова един таксиметров шофьор. Слизай ми от таксито, защото това е такси, а не боклукчийски камион. София не е опитно поле другарко Манолова. Тази другарка до вчера прескачаше трамвайната линия да не я хване ток, а сега иска кмет да става.
  • 29 Димитър

    5 2 Отговор
    Иво не обиждай пчеличката, защото мая е Кюстендилски търтей. Нали си спомняш какво и е казал на Манолова един таксиметров шофьор. Слизай ми от таксито, защото това е такси, а не боклукчийски камион. София не е опитно поле другарко Манолова. Тази другарка до вчера прескачаше трамвайната линия да не я хване ток, а сега иска кмет да става.
  • 30 Димитър

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Софииска баница":

    Мая не била кмет, но е била мнократно депутат от бсп. Преди и сега бсп е мафия. Които лъже и краде е от бесепе.
  • 31 селянин 1

    5 3 Отговор
    БСП/комунаги/изритаха Мая..и ако не беше боко и компания/герб/да подкрепят Манолова..пчеличката щеше да стане омбудсман,през крив макарон..а сега джафка с/у тях,но кучетата си лаят а кервана си върви.
  • 32 Димитър

    5 1 Отговор
    Мая не била кмет, но е била мнократно депутат от бсп. Преди и сега бсп е мафия. Които лъже и краде е от бесепе.
  • 33 Усмивката

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Сигурен съм ,че вие от ДПС няма да вземете България.Както и тези които стоят зад вас ,имперска Русия.А Пеевски скоро ще му искарат карантиите на показ от ЦРУ и с него дотам
  • 34 Усмивката

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Как не те е срам":

    Не .Не е турчин.Московска гнида е.

    Коментиран от #37

  • 35 идиоландия

    3 4 Отговор
    Баце е идиот,както и останалите,влючително гласуващите за тях.
  • 36 цвцв

    1 2 Отговор
    с лъжи, натиск и кражби като в Русе след уволнението на архитектурния идиот който не направи една пътека към детската градина пинокио от бл.балатон и българка наков,сне доверие и от инчхай пресно женеца за което получава поздравления
  • 37 Morgoth

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Усмивката":

    Е айде сега, турчин или московчанин? Не за друго, но да знам в копейки или в лири да си търся кинтите. Само да ти дам един хинт - ДПС и БПС са партиите за които никога не съм гласувал.
  • 38 Изводът от прочетеното

    0 3 Отговор
    е един: Промяна на модела. Пътят е правилен.
  • 39 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нина":

    Недоумявам защо ти цвъкат минуси,защото написаното е вярно.Само ще добавя,че много избягаха заради чл.417,който е нейно дело и който направи ЧСИ богове.А тези,които не успяха да избягат, бяха смазани от същите ЧСИ.Народе,разума ли си изгуби?!
  • 40 До коня

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Абе, ти нали имаше ниви и кон. Бегай да го пасеш. Кво правиш тук?
  • 41 запознат

    1 0 Отговор
    Софиянци изберът пи Манолова избират братя Гапеви и техните спуги откъде идват парите