Last news in Fakti

10 Юни, 2020 19:30 6 324 71

ГЕРБ и БСП - двете страни на една и съща монета

  • герб-
  • бсп-
  • бкп-
  • дс-
  • тома биков-
  • маноил манев-
  • красимир ципов

Двете партии чисто и просто са от различни ешелони на БКП

ГЕРБ и БСП - двете страни на една и съща монета - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ГЕРБ и БСП са двете страни на една и съща монета. Тази своеобразна монета, според различните предпочитания, може да бъде наричана БКП, може да бъде наричана и ДС. Единствената разлика между двете партии е в логото им - на ГЕРБ е синьо, а това на БСП е червено. Но ако разтъркаме светлосиньото на ГЕРБ под него ще лъсне ''кърваво червената'' същност на тази партия. 

Тази същност е толкова видима, че е наистина много необяснимо как все още има хора, определящи се за антикомунисти, които гласуват за партията, чийто председател е бил член на БКП, бил е охрана на диктатора на Живков, като освен него и едни от най-видните бивши и настоящи фигури в ГЕРБ също са членували в Българската комунистическа партия.

Защо отбелязвам това?

Вчера, на брифинг на ПП ГЕРБ, се говореше с изключителен патос за злата БСП и предшественицата ѝ БКП. Говореше се за ДС-арщина. Ама, господа (или другари), какво правите тогава в ГЕРБ с оглед миналото на председателя ви? Няма и как да не отбележим, че Борисов понякога с носталгия се сеща за другаря Живков и времето, в което е управлявал.

Та, как търпите това?

А как понасяте във вашата парламентарна група да присъства агент Николай? Как приемате това, че в миналото Народното събрание, 43-ото, в парламентарната група на ГЕРБ имаше цели трима бивши агенти на комунистическата на Държавна сигурност, която щеше да е по-коректно да се нарича Партийна сигурност? Явно нямате проблем с това, но пък от друга страна не Ви пречи да заблуждавате хората, че сте антикомунистите, които ги пазят от комунистите. Такова нещо няма. Няма го, просто защото ГЕРБ е вторият ешелон на БКП, т.е. обслужващият персонал по времето на соца.

В БСП винаги са били хора от първия ешелон. Те обаче засега са назначени за опозиция, защото народняшкият модел с втория ешелон работи добре и няма причина да бъде сменян. Е, малко се оляха в последно време, но и тази буря ще отмине. А до изборите всичко, което се случва днес, вече ще е забравено.

Ако преценката за остриетата на ГЕРБ е неточна (Тома Биков, Манол Манев, Красимир Ципов), то редно е още днес, или най-късно утре, да поискат оставката на председателя си, да изгонят агент Николай от парламентарната си група и да предложат конституционни промени, за да бъде притъпено влиянието на омразните им БКП и ДС чрез лустрация и декомунизация от най-различен характер.

Разбира се, шансовете това да се случи клонят към нулата. Че даже и под нея. ГЕРБ е толкова антикомунистическа, колкото е и антимафиотска партия. Сетили се, пребоядисаните другари, да се борят с мафията чак сега, около 11 години след началото на първия им мандат. 

Горе-долу от толкова време казионните медии от сутрин до вечер посредничат на цирка, който разиграват двата филиала на БКП - БСП и ГЕРБ. За пред публиката те се карат, кълнат се, дори се обвиняват в тежки престъпления, като от това никога нищо не следва. Само печалба на политически дивиденти, изразяваща се в консолидиран електорат и на двата скачени съда. Но те по нищо не се различават, като за това свидетелства единомислието им по въпроса за създаването на Държавна петролна компания. Освен това, на практика ГЕРБ изпълнява програмата на БСП. Правителството на Борисов строи ''Турски поток'' и се е засилило да реализира печално известния проект ''Белене''. 

В съзнанието на хората обаче се създава един двупартиен модел, от който те трябва да изберат ''по-малкото зло''. Но по-малко зло няма и българинът трябва да осъзнае и запомни това. Не е трудно.

ГЕРБ и БСП са съвсем еднакви и по-още един показател. Която и от двете партии да е в изпълнителната власт и мнозинство в законодателната, ножът за хляба винаги е в ръцете на най-успешния до момента ДС-арски проект - ДПС.

БСП, от своя страна, няма моралното право дори да се обажда. Тази партия отдавна трябваше да се е саморазпуснала доброволно заради пораженията, които нанесла на страната ни само в последните 30 години. Там обаче, както и в ГЕРБ, наглостта е сред основните качества, което обяснява шизофренните им изяви като морални стожери.

А ключът за отърваването от това единно статукво, което е заедно СРЕЩУ нас гражданите, се крие в освобождаването от страха и неувереността. Нормалните, честните и образовани люде в България, а също и българите в чужбина, трябва да спрат да се самоизолират в трета глуха, а след това заедно да демонтират крайно порочното политико-икономическо статукво в нашата страна.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо

    36 35 Отговор
    Затова ще гласуваме за Божков-черепа.

    Коментиран от #54

  • 2 Само да ви кажа

    23 55 Отговор
    Има два разказа. Единият е на ГЕРБ. Той е, че България се развива положително, че се изгражда инфраструктурата на страната и икономиката ѝ. Другият е на БСП, според които управлението е вредно и веднага трябва да има нови избори. Разказът на управляващите печели повече хора.

    Коментиран от #49

  • 3 вярно е напълно

    74 14 Отговор
    Много добре казано. Двуликият Янус - Хвани единия - удария другия!

    Коментиран от #55

  • 4 Behemoth

    28 54 Отговор
    Поредната ти глупава статия която всъщност казва че всички са маскари и да продължаваме напред по същия начин....това е прочита ...и защо няма нищо за Путин?Излагаш се!
  • 5 Мунчо

    19 54 Отговор
    Стига с тази постановка,две страни - една монета! Само който не е преживял 90-те,нищо не е научил за червената страна на монетата!
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    40 5 Отговор
    хора когато гласувате мислете с главата три пъти мери веднъж режи

    Коментиран от #68

  • 7 МооолЯ

    67 13 Отговор
    БКП е майката партия на Борисов и 90% от кадрите на ГЕРБ. С тази разлика, че БКП се грижеше за хората, а децата и от ГЕРБ се грижат как да си увеличат милиардите и да унищожат държавността на България.
  • 8 Гост

    36 7 Отговор
    Само ортаци на тая снимка
  • 9 Дон Антонио

    16 48 Отговор
    НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДА ДОЙДАТ БСП ДА ВИДИШ КАКВА Е МОНЕТАТА - "ЧЕ ТИ ОБЪРНАТ ДЖОБОВЕТЕ С ОПАКОТО ЗА ДА ДАДАТ СТОТИНКИТЕ НА НАЙ-ТЪПИТЕ МУТРИЧКИ - ТАКИВА КАКВИТО И В СЕЛОТО ИМ СА НИКОИ"

    Коментиран от #59

  • 10 демократ

    16 77 Отговор
    Петре, много ме разочароваш с тази статия.

    ГЕРБ нямат нищо общо с крадците от БСП-БКП.

    ГЕРБ е дясна, евроатлантическа партия на образованите, работливи и отговорни българи. ГЕРБ колкото построи за 10г., комунистите за 100 не построиха. ГЕРБ ПОБЕДА!

    Коментиран от #14, #15, #16

  • 11 Български земеделски народен съюз

    16 31 Отговор
    Забрана на БСП и всички про-кремълски прокомунистически партии.

    Коментиран от #56

  • 12 Хи их хи

    22 5 Отговор
    Ет го на комунист-демократ!
  • 13 така е да

    39 10 Отговор
    ГЕРБ е БСП с приемливо лице за отпускащите пари от ЕС!

    Коментиран от #58

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Евроатлантик

    62 6 Отговор

    До коментар #10 от "демократ":

    Строят, но некачествено. Никога не се е крало толкова много, колкото сега.
  • 16 Де Факто

    45 5 Отговор

    До коментар #10 от "демократ":

    Абе и ти си толкова демократ, колкото ТИКВАТА е честен, почтен и много умен. :-)
  • 17 Гъзибаров

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Behemoth":

    Не е изтърван, а влак го удари в кратуната на "Гара Север".Оттогава момчето не е на себе си, и всичко му е простено.
  • 18 истина е

    38 1 Отговор
    От 30 год. само мафия ни управлява , краде , лъже , обещава и всичко най -лошо което може да си помисли човек !
  • 19 noo

    31 9 Отговор
    Авторът е младо момче и явно четенето не му е хоби. Затова е написал тоя миш-маш. За негово сведение, навремето в СДС имаше най-много комунисти и агенти на ДС. И няма как да не е така, като се има предвид, че членовете на БКП през 1989г. бяха около 1 млн.
    А тезата, че всички са маскари ни доведе до това дередже. А и в момента тя обслужва единствено гробарите.
  • 20 Коко

    8 20 Отговор
    Този джендър ......журналистът да.............мамата
  • 21 Фатих Мехмед

    3 23 Отговор
    След 1876г започва края ви ..златното ви време беше при султаните

    Коментиран от #29

  • 22 Браво

    25 8 Отговор
    Браво на момчето. Дава заявка за качествена журналистика. Дано не го пречупят и да замълчи. Както ммного други пишещи "авторитети"
  • 23 Божков кошмара на Шайката

    15 4 Отговор
    Ей ся след тая статия какви мантри и опорки за платените в нета трябва да измисля Севда Тв. Това с комунистите вече се изтърка пък и всеки знае че Герб е продължение на БКП. Очаквам включване и за интервюто на президента на тепиха са Гърневски, Биков, Жоро Тръбата и Деса.....

    Коментиран от #27

  • 24 Съвременик

    14 5 Отговор
    Нямаше нужда от написването на статията. Не е нужно даже и да си историк!
    Двете партии са братски и играят ролята на "Слънцето и Въздуха за всяко живо същество" живеещо по Българските земи.
    Това и децата го знаят, нищо че не е залегнал този материал в новите учебници по История на България. Рано или късно и бъдещите внуци и правнуци на днешните деца ще го почувстват и преоткрият!
    Тази "игричка на жмичка" ще продължи още най-малко 13-14 века!
    Моля се да ме замразят в близките 20-30 години за да го видя после със собствените си очи (след размразяването) как "ТЕ" най-после ще се слеят и заработят заедно за "благоденствието" на Нашата скъпа Татковина ( ако не са я затрили дотогава)!
  • 25 asoos

    7 15 Отговор
    След като ГЕРБ и БСП са една монета с две лица коя част от монетата е СДС.БЗНС.НДСВ и още партийкии и т.н.На много хора им писна от управление с което всяко правителство дърпаше чергата към се беси и гласува ха за ГЕРБ.Това е единствената партия която потърси отговорност от олигарси но най вече защото ЕС го иска и стои зад тях.
  • 26 ежко

    5 0 Отговор
    Тук си прав,Петре!
  • 27 Киро Змея

    8 6 Отговор

    До коментар #23 от "Божков кошмара на Шайката":

    ЧЕ къв кошмар е ГЕНЕРАЛСКИЯТ ЗЕТ, ДОНОСНИКА ОТ ДС,БАШ КОМАРДЖИЯТА НА ЦРЪВЕНИТЕ АЙДУ'ЦИ,..СПЕСТИЛИЯТ ОТ ЗАКУСКИ..4 МИЛИАРДА,..АЛИ БАБА ОТ ВЕЛИНГРАД И 40 РАЗБОЙНИКА ОТ ПОЗИТАНО И САРАИТЕ-- ЧЕРЕПАХИН?!?
    😂
  • 28 АААХАХАААААА ..АБЕ..ДРИ+ШЛЬО,..

    8 18 Отговор
    БЪЛГАРИНЪТ ЗНАЕ ОТЛИЧНО КОИ СА КОМУНЯГИТЕ ОГРАБИЛИ И ФАЛИРАЛИ БЪЛГАРИЯ И ГО ПОКАЗВА...ВЕЧЕ 10год. ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ!!😆
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Под "НЕНАСИТНИ" имаш предвид...

    11 7 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    АЛИ БАБА С 4 МИЛИАРДА, МУСТАКАТИЯТ СИ-ГАНИН ОТ БЕЛГРАД С 5 МИЛИАРДА, ГАЛЕВУ,Р.ОВЧ, СВИНАРА,БАНЕВИ,ЗЛАТЕВ, КИРЕ КОНТРАБАНДАТА,ИМПЕКСА,МИНЮ СТАЙКОВ, ДИНЕВИ,МИТЬО ОЧОТО,КАДИЕВИ,ЛЕНЧЕТО МИЛИОНЧЕВА , серГЕЯ УКРАИНСКИ,ДУАН ЧАЛ-МАТА, И...ХИЛЯДИТЕ МИЛИОНЕРИ ОТ БКП-БСП-ДПС-ЕВРО РОМА ??😂

    Коментиран от #41

  • 32 бай Ганьовщина

    21 6 Отговор
    Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски например,с особен жар и патос заклеймява комунистите, в чиито редици е бил, и е писал оди за възхвала на същата тази БКП! Подобни на него има много! До кога ще търпим наглостта и безочието им? ГЕРБ И БСП са сестри и произхождат от една майка - БКП! И двете са по-крадливи от родителката си!
  • 33 Сандо

    5 6 Отговор
    Здравков,пак ли ни баламосваш?
  • 34 АЛОООУУУУ ,.. МАЗГАР,...ТИА ОПОРНИ

    7 13 Отговор
    ТОЧКИ ГИ ПРОБУТВАЙ НА РАДА ДЪЛБОКАТА ИЛИ..РУСЛЯМИСТА КО+ПЕЙКИН!😂
    ...ТОГАВА ЩО РЕВЕТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН СРЕЩУ БОЙКО, НО ПЪК СКАЧАТЕ НА АМБРАЗУРАТА ПРЕД. ЧЕРЕПА ,МУСТАКА
    ИМПЕКСОВИЦА ИЛИ ГРИПЕНА?!?😂
    ... РЕШЕТНИКОВ ЗНАЕ.. ПОЧЕМУ 😂
  • 35 тъй де

    19 0 Отговор
    нашите партии са фекалии излязли от една и съща клоака
  • 36 Киро

    11 1 Отговор
    В България няма партии. Има кланове. Някой да обясни на този младеж че ДПС управлява вече 30 години.
  • 37 оня с коня

    8 9 Отговор
    Слага Мисира сътворил настоящата Статия от 2-те страни на една и съща монета ГЕРБ и БСП,но НЕ ОБЯСНЯВА защо БГ-народът прави Безпогрешна разлика между двете Формации и гласува Плътно за "своите".А едно и също ли е България с БОРИСОВ НАЧЕЛО да е в ЕС и ползваща ВСИЧКИ ЕКСТРИ от това/Работа,свободно придвижване,Еврофондове и т.н./,или при Управление на БСП да се ГЪРЧИ БЕЗ ЕВРОФОНДОВЕ/кранчето се врътва регулярно- изживявали сме го/ и да се Усмихва услужливо на Бившия Окупатор Русия,от където можем да чуем единствено "Пари нема - действайте",само че на Руски?!Всичко това обаче се ПРОБУТВА на Читатела като "Прелюдия",като Основната идея е да му се втълпи че "Всички са маскари" и че БСП НЕ МОЖЕ да бъде реална Опозиция.А КОЙ може?Ами от самосебеси се налага Отговорът - САМО И ЕДИНСТВЕНО "ВЪЗРАЖДАНЕ,т.е една Брутална,Безпардонна и щедро финансирана ОТ РУСИЯ Партия,вторачила се във Властта със РЕШИТЕЛНОСТТА на Камикадзе!Е ЗА ТОВА Е НАПИСАНА Статията - живо потвърждение на Руската Хибридна война,отдавна обявена на България!
  • 38 Антикомунисти

    10 5 Отговор
    Всъщност общото между Борисов, Нинова, Цецка, Станишев, Доган, Каракачанов и т.н. е тяхнта комсомолска природа. Това бяха най-двуличните хора преди промяната. Те са и в основата на мутренските времена, ограбването на страната и изгонването голяма част от качествените хора. Всички партии от последните няколко народни събрания трябва да се забранят, а техните активисти да не се допускат за депутати и високи политически позиции в България.

    Коментиран от #45

  • 39 Баба

    10 2 Отговор
    Бих ви сложил 6 звезди ама нямате.Всичките са лъжекомунисти и народни предатели чиито деца изучиха в Москва и САЩ с народни пари
  • 40 Барба Ганьос Резилос

    9 2 Отговор
    Вълчи времена, живковисти срещу лукановисти, но все другари...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ГруЮ

    2 0 Отговор
    Ей няма умора това очилато човече :)
  • 43 Казуар

    5 2 Отговор
    Забрави се за снимката как Борисов, Първанов и други комуняги стоят на почетна стража пред паметника на Тодор Живков в Правец.
  • 44 Naroda

    3 3 Отговор
    Това и като заглавие и като статия цели скрита подкрепа за герб
  • 45 Neznam koi e vinoven

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Антикомунисти":

    Общото между ББ , гоцето, Каракачанов, Т. Дончева , Георги Марков, Софиянски, Батков и Ахмед Доган че са фенове на Леевски- С и и го дадоха на Пеевски.
  • 46 мангуста

    2 7 Отговор
    Много плитко скроена статийка,пл
    латена от петролни магнати.

    Коментиран от #47, #48

  • 47 007

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "мангуста":

    Госпожине, моля напуснете!
  • 48 007

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "мангуста":

    Казах, вън ! ! !
  • 49 МОИС КОЕН

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Само да ви кажа":

    Точно така е ! А този автор пише клишета, ама ние не сме СЛЕПИ.....,!
  • 50 100% ВЯРНА СТАТИЯ

    8 2 Отговор
    ТОВА БЕШЕ ПЛАНИРАНО 1989 ГОДИНА. .ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. .ТОГАВА ТОЗИ ПЕД...ЕРАС ...ПЕТЕР СТОЯНОВ ГО ИНСТРУКТИРА АМЕРИКА ВСЕКИ ДЕН СТЪПКА ПО СТЪПКА КАК ДА ИЗЛЪЖАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ..ДЕМЕК КАК ДА СЕ ПРОВЕДЕ МИРНА ТРАНСФОРМАЦИЯ. .
  • 51 Стефан

    7 2 Отговор
    Автора, г-н Здравков, чест и почитания за безпристрастния анализ на политическата ни система, отдавна в този сайт няма такова попадение. А и за разлика от Нинова, Борисов е бил член на БКП.

    Коментиран от #52

  • 52 хихихиххи

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Стефан":

    Герберите премълчават този факт, ама не им се учудвам, щото всички са нереализирани комсомолци!
  • 53 Матей

    0 1 Отговор
    Вечната игра между два отбора,сини и червени,и народа разделиха,така който се окаже по средата,отнася шутовете,изпаднал в безтегловност и подритван като хвърлен каскет.Цялата тая система плаче за закриване,като през 34 година и централизирано,не монархическо,а президентско управление.То си има редица предимства,главното е ,че един човек поема отговорността и лесно може да бъде сменен.Системата не може да се смени току-тъй.
  • 54 СКОРПИОН

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ганьо":

    До № 1 ! Ганьо винаги си е Ганьо ! Къде ще гласуваш в международния съд в Хага ! Твоя любимец, първо няма партия и няма да има, момент,в близко време може и да има, партия на " Налъмите ! ". Гласувай! Успех!
  • 55 СКОРПИОН

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "вярно е напълно":

    До № 3 ! И ти си третия по средата! Не се слагай по средата ,лошо ти се пише! Защо ли те разубеждавам, може пък да ти харесва ?!
  • 56 СКОРПИОН

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Български земеделски народен съюз":

    До № 11 ! Разбира се , БКП е забранена със закон на 05.05.2000 г. за политико-криминалното си управление ! За да я има днес се преименува в БСП ! " ПРЕМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ , ПАК В ТИЯ ! ".Дали ще бъде БКП иле БСП все тая! Те дори не се извиниха пред народа за престъпленията си !!!

    Коментиран от #62

  • 57 Кьор сокак

    1 2 Отговор
    Верни констатации.Но защо ГЕРБ е предпочитан от болшинството избиратели(за сега)?Защото БСП(БКП) открито тегли на изток-към Путин и неокомунизма.
    Статуквото внимателно следи настроенията и овреме лансира поредния "спасител".Хорът на мисирките получава текста и нотите и започва масирано промиване на мозъците.
    Тогава идва Виросът и обявява извънредно положение.

    Коментиран от #61

  • 58 СКОРПИОН

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "така е да":

    До № 13 ! Защо, тогава всички Вие ревете непрекъснато , срещу ГЕРБ ! Нали по вашите думи ГЕРБ са комунисти, нали обичате комунистите,или не знаете какво искате. Вие се опитвате да внушите и то много наивно на обществото, че ГЕРБ управлява лошо. Да, ама не ! Номера ви не минава! ГЕРБ е прогресивна партия и постигна много големи успехи в държавен и международен план! Помислете си коя партия е забранена със закон, от коя страна на монетата ези или тура !!!

    Коментиран от #60

  • 59 Защо, защото

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дон Антонио":

    Това, което се случва сега, ти е по вкуса, нали? Има и такива - или са приближени на големите крадци и се прехранват от огризките им, или са мазохисти.
  • 60 Приемам казаното

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "СКОРПИОН":

    от теб като ирония. Добър си!

    Коментиран от #66

  • 61 Предпочитан?

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Кьор сокак":

    От кого - държавни служители - толкова; неграмотни " избиратели" - толкова ... направихме ли сметката?
  • 62 Нещо не си наясно

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "СКОРПИОН":

    с фактите. Кога БКП се преименува в БСП, я повтори? Ама да се лъже е по примера на Вожда , продължавай...
  • 63 Факти

    0 0 Отговор
    Ко, не.😁
  • 64 Пенсилвания

    2 1 Отговор
    ГЕРБ са милиционерското живковото крилона БКП-кръга Правешка баница
  • 65 Гай Баньо

    0 2 Отговор
    Как може всички да сте толкова глупави? 30 години повтаряте едни и същи глупости. Вие на където и да се обърнете виждате само БКП и ДС.
    Къде е социализма, къде е народовластието, къде са безплатното здравеопазване и образование, къде е сигурността? Няма ги (важното е, че има банани)! Но за вас всички са '' мръсни комунета''. Знайте си своето. Честита демокрация и капитализъм братя леберали.

    Коментиран от #67

  • 66 СКОРПИОН

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Приемам казаното":

    До № 60 ! Винаги съм бил много добър, защото говоря с факти които не са ирония, те са история! Ирония ли е факта, че БКП е забранена със закон от 05.05 . 2000 година за политико- криминалното си управление! Това е факт, и за да се задържи на власт се преименува в БСП, е това се казва ирониа на съдбата! Ирония за теб са лагерите, жертвите и други ...?! Изглежда, че ти самия си ирония, или по точно заблудено, подрастващо паленце!!!
  • 67 СКОРПИОН

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Гай Баньо":

    До № 65 ! Гай и Баньо ли си, не се пени?! Носталгия по миналото,мечти, но живота се развива и върви напред, а не назад! " КАПИТАЛЪТ" е написан от Карл Маркс! Сегашния капитализам е прогреса във света , в нега е качеството, количеството, конкуренцията! Фашизма и Комунизма са измислени, и не носят прогрес. Това е неоспорим факт !!!

    Коментиран от #69

  • 68 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Най-лошото е че мнго хора само говорят,а като дойде време за гласуване не отиват да гласуват!
  • 69 Гай Баньо

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "СКОРПИОН":

    За какво качество става въпрос? Хиляди са случаите , когато твоите любими капиталисти, с цел да спестят пари нехаят за качеството на продукцията си, с което винаги застрашават живота на хората и вредят на околната среда. Примери са хиляди: от аферата Фолцваген, през застрояването на морското крайбрежие до лошото качество на храните(ако изобщо могат да се нарекът храни). Качество има там където има контрол и планиране, но за вас капиталистите тези думи са забранени, те са табута. Обичаш да говориш с факти, а? Ето ти един - Капитализма е икономиката на егоизма, която е отговорна за световното неравенство в доходите - 1% от населението притежава 80% от ресурсите на Земята. Факт!!! А що се отнася до прогреса - ако под прогрес разбираш: гей паради те, истамбулската конвенция, унищожаването на традиционното семейство, премахването на държавата и феминизма, то тогава не благодаря предпочитам да си остана изостанал селянин блянуващ по миналото. Надявам се да не си като скорпионите - когато ги притиснат да се самоубиват:)
  • 70 СКОРПИОН

    0 1 Отговор
    До Петър Здравков! Петърчо, само не разбрах монетата от каква стойност е, от еди лев или от два лева, или това е само една игра на ези / тура! Ти, нас за баламурници ли ни вземаш! ". Приятелю", като те гледам я имаш, я нямаш 30 години и се правиш на отворко: " Маймуната на сто години , маймунчето на сто и една !", по-вече знае от майка си! Тръгнал си напред с подрастващите си рогца да манипулираш обществинното мнение! Стига, да ни поучават такива като теб : "кърваво червено, охрана на Живков, ГЕРБ и БКП-БСП са едни и същи, двупартиен модел, по-малкото зло и куп други простотии! Петърчо, ти който не си живял в комунистическия строй, искаш да ни кажеш нещо като нищо, тогава всеки гражданин който не слушаше партията майка ,бе наказван с лагер , и който не беше член на БКП не можеше да прогресира в обществото! Всички важни институции бяха политизирани! Много хора влизаха по принуда в тази партия, не защото я харесваха , а за да не бъдат преследвани, тормозени! След промяната БКП ,бе забранена със закон за политико-криминалното си управление и за да отцелее се преименува в БСП . Това съм го казвал и ще го казвам винаги! Петърчо, шах- мата нещо не ти върви :започнал си ,с не мното добър ход и с много, много лоша стратегия! Бойко Борисов има успехи в държавен и международен план, това е факт! Сега се опитваш и то много нелепо да ни внушиш, че Борисов е червен, добре ти също си младо зелено комунистче и какъв ти е проблема? Оратор на обществената трибу
  • 71 Живко Йорданов

    0 0 Отговор
    Този анализ мога да го перефразирам така - ГЕРБ са червени и БСП са червени и не трябва да управляват затова трябва да ги свалим и в държавата да няма никакво управление! Само че оттук нататък какво се случва - икономическата криза се задълбочава когато няма действащ кабинет и критериите за влизане в еврозоната не се изпълняват, ОТ ТОВА ПЕЧЕЛЯТ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ И РУСИЯ, А НИЕ ЛАПАМЕ МУХИ!