Last news in Fakti

8 Август, 2020 10:02 7 332 155

Любен Дилов: Cui prodest - протестът на логиката

  • любен дилов-
  • протести

Всички стартирани в момента програми – все едно дали харесваме управляващите, или не – ще бъдат вдигнати на трупчета, в очакване на новото правителство

Любен Дилов: Cui prodest - протестът на логиката - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По пътя на логиката се стига далеч, прелюбезни! Например: ако си купите джапанки на изплащане, логично е да нямате много щастливо лято. Когато питали Шерлок Холмс, защо никога не го виждат с жени, той традиционно отговарял: „Елементарно. Уотсън”. 

Някои неща не са толкова елемeнтерни. Например, логично беше да предположим, че Кин Чен Ир няма довйник. Двама дебели корейци икономиката на КНДР просто не може да понесе! Но се подведохме и дълго време я дъвкахме тази дъвка само преди месеци. С протестите също е сложно и аз наистина се чудя, защо се морим с тези шествия и блокади?! При това в тях участват по-малко хора от агитката на „Лудогорец”! Защо направо не си спретнем една гражданска война?

Събитията и на конференцията на ГЕРБ показаха, че има политически тестостерон в излишък. А, пък и последиците от гражданска война и 6-7 месеца без парламент в разгара на пандемия – общо-взето - ще са еднакви. Знам, ще кажете: за гражданска война се необходими граждани, а не селските пръчки на Кубрат, които – както е известно – събрани в сноп са непобедими.

Това е, прелюбезни, харсева ни – не ни харесва, България е парламентарна република и въпреки съмненията ни, че много от депутатите трудно дъвчат дъвка и ходят в права линия едновременно, без тях ще е доста по-лошо.

Логиката показва, че незабавна оставка на правителството, поне месечна парламентарна въртележка с мандатите, разпускане на парламента, консултации при президента, насрочване на дата за предсрочни избори и... служебният премиер вероятно ще може да влезе в кабинета си в средата на ноември. Ще има месец преди Коледа, за осъзнае, че без парламент не може да направи нищо съществено, ако – недай си Боже – се усложни обстановката с пандемията. Нито да пренасочва бюджетни средства, нито да взима заеми – нищо!

Следващото логично следствие – при конституционно предвидените процедури – нов парламент и нов кабинет ще може да приеме бюджета за 2021 година най-рано през април. И то, ако всичко върви като по часовник. През цялото това време месе’ните харчове на държавата ще са 1/12 от последно изменения и гласуван бюджет от този парламент. И стотинка за непредвиден разход не може да се отдели... Няма актуализации, няма закупуване на специални средства срещу грипа, няма индексации на социалните плащания.

Всичи стартирани в момента програми – все едно дали харесваме управляващите, или не – ще бъдат вдигнати на трупчета, в очакване на новото правителство. Колко време ще му трябва пък на него да влезе в час? А колко време ще трябва на новите чиновници?

Cui prodest? Кому е изгодно това, както са питали древните римляни. Честният отговор на този въпрос може да ни закара на много неприятни места, като най-приятните от тях ще е президенството, или пък слънчевия Дубай. Има и по-неприятни, но със сигурност няма да ни закара в домакинствата, или офисите на протестиращите.

Всъщност именно те - средната класа, заета най-вече в сферата на услугите - ще понесат най-тежкия удар. Световната икономика вече се свива със застрашителни темпове – в САЩ мина 30, а в ЕС – 15%. На българската статистика, която традиционно ми обяснява, че средната тежина на 3 слона и 3 мишки е 500 килограма, не вярвам много. Въпреки бодряшките и изказвания, всички виждаме каква е тенденцията.

От пресрочни избори два-три месеца преди редовните ще спечели само този, който иска да управлява без контрол и в условията на... Но, хайде да зарежем това „Cui prodest“! У нас латинските мъдрости още от времето на първите бракоразводни дела се превеждат в стил – „la dona e mobile – на жената са мебелите”! Няма значение на кого е изгодно. Важното за кого не е. За всички, които се опитват някак да преплуват през бурните води, които се задават.

И сега логично е да попитаме желаещите влизането в незабавна политическа криза какви точно идеи имат за излизане от нея. Всичките явни и скрити триа, квартети и секстети е логично да кажат нещо за това как си представят България, примерно, на 17 февруари 2021 година. Някаква най-обща идея, ако могат да споделят...

Борисов, на чиято отстъпчивост пред камерни прояви на уличен натиски не веднъж сме се удивлявали, вече заяви готовност да говори по темата с всеки, който има предложение. Заяви готовност и да се оттегли като премиер, ако той е пречката за постигане на разбирателство.

Нека наистина някой от името на протестиращите да предложи сценарий. Да предложи път, мерки, стъпки за постигане на онова, което иска протеста. Не е нужно да са смислени дори, просто да са демократични и да следват логиката, заложена в конситуционните процедури. Да не се окаже, че едни предсрочни избори ще ни отдалечат от ново правителство доста повече от редовните? Обещахме си да не питаме кой има изгода от това. Но мнозинството българи категорично няма да имат.

Да си спомним размирната първа седмица на август точно преди 30 години. Нито избора на Желев за президент, нито оставката на Луканов успяват да успокоят страстите и най-безобидното, което се случва е подпалването на Партийния дом. (Впрочем все още не знаем cui prodest от пожара в Партийния дом).

Политическата криза блокира държавата за дълго и съвсем логично доведе до...Лукановата зима, купоните и всичко последвало. Може да се каже, че този месец от 1990-а година забави развитието на България с поне десетилетие. И ако тогава можем да си простим, че ентусиазма на улицата беше повече от мъдростта и опита, то днес радостното подприпване към подобен сценарий е необяснимо! На нищо ли не се научихме за 30 години?!

Очевидно, опитът е това, което получаваш, когато получиш това, което не си искал. Лицата на протеста са ми безкрайно симпатични. Не бих искал да ги виждам „посърнали от опит“, а и да сме получили отговор на въпроса Cui prodest, съмнявам се, че печално придобитото знание, ще ни направи по-умни в бъдеще.

Любен Дилов, Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 113 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    212 51 Отговор
    И този изпълзя. Сега към коя партия ще се присламчи?

    Коментиран от #9, #12, #18, #19

  • 2 един човек написа вчера

    178 30 Отговор
    Кaтo кaжaт ГEРБ ( пo-тoчнo OПГ ГEРБ) тoвa, зa кoeтo ce ceщaм ca КOРУПЦИЯ, НAГЛOCТ, РEКEТ, КAЛИНКИ, ВРЪЗКAРИ, НEКOМПEТEНТНOCТ, ПРAЗНИ ПРИКAЗКИ, ФAЛШИВИ НOВИНИ, КAРУЦAРCКИ EЗИК КAТO ТEХEН РAЗГOВOРEН, ПEРЧEНE ПРEД КAМEРИ И ФOТOAПAРAТИ, БEЗКРAЙНИ НEКAЧECТВEНИ БEЗCМИCЛEНИ И CКЪПИ РEМOНТИ НA ПЪТИЩA И CГРAДИ, КУПEНИ И ФAЛШИФИЦИРAНИ ИЗБOРИ C ГЛACOВE OТ ДЪРБAВНИ CЛУЖИТEЛИ, ЦИГГAНИ И МЪРТВИ ДУШИ...
    Cигурнo имa и oщe "cимвoли" нa OПГ ГEРБ, нo нямaм врeмe. Кoйтo иcкa дa дoпълни

    Коментиран от #145

  • 3 ОСТАВКА

    160 34 Отговор
    бе!!Писна ми от този ДС-МАФИОТСКИначин на управление. Боко е по зле и от Орешарски подлогата. Хайде Боко 2013 призоваваше за оставка, хайде сега дай пример!!!!!
  • 4 Дрон

    190 40 Отговор
    Още един платен гъзолизач на мафията реши да ни плаши! Скрий се бе! ОСТАВКА!
  • 5 no comment

    84 42 Отговор
    "Всичи стартирани в момента програми – все едно дали харесваме управляващите, или не – ще бъдат вдигнати на трупчета, в очакване на новото правителство"

    Любен Дилов - червен

    Коментиран от #143

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    114 37 Отговор
    Любене, вместо да философстваш вземи една тояга и ела при нас на Орлов мост.Хунтата само от това разбира.
  • 8 да де

    132 28 Отговор
    И тоя се присъедини към лизачите.
  • 9 карамфила

    100 22 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Дилов го мислеха за опашката на гущера ама той си мисли че е гущера.
  • 10 Ghnk

    123 19 Отговор
    Дъртите помияри на хранилка,моля да не демонстрират псевдо морал и интелект
  • 11 Винаги

    110 21 Отговор
    единия ти крак е при силните на деня , независимо кои ! Елементарно !
  • 12 Vandim

    108 21 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Този цял живот разчита да пробива с името на баща си и "тире син". Ама го прави успешно. Примък тук-примък там. Все има трошици за измекяри-Ентелектуалци.
  • 13 Варна

    103 20 Отговор
    Айде и тоя взе да разбира от финанси и бюджет. - А бе след селянина от Банкя всички взеха да придобиват малоумната идея, че са наясно с всичко.
  • 14 CAESAR

    98 20 Отговор
    "...И ти ли, Бруте...?!!!?"
    Но то е неизбежно - трийсет години неизменно седиш на софрата!
    Да ти е сладко! Но едва ли!!!
  • 15 Раул

    81 19 Отговор
    Реално погледнато 1 месец протести , 1 месец ваканция на НС - защото било важно да работи , както каза Бойко тиквата , и още 1 месец - ИЗБОРИ. Бойко е виновен , че стои като мисирка и се чуди кой път да хване. нарочно забавя нещата , щото замита следи. Само едно остава и то е ОСТАВКА ЗАВИНАГИ , И ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!

    Коментиран от #133

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Алфа Вълкът

    45 20 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    А бе нямам намерение да му чета цялата статия на тоя фъфлек. От тези протести най-много гласоподаватели печелят десните, и кого мислиш, че се коалират - здравeй Борисов 4. И Бойко е стар играч, набързо ще ги омаскари и настрой един срещу друг - здравей Борисов 5!

    Коментиран от #24

  • 19 русенския

    20 13 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    е как към коя на неговия голям приятел който си направи телевизия и готви нова партия ...
  • 20 Анализаторр

    28 9 Отговор
    Две фодки и един джин фффис!
  • 21 Понякога

    50 9 Отговор
    Ученето и интелекта, показват, че е грешно направляват в морален и духовен план. За какво ти е интелект и знание, когато ще го употребяваш да си защитник на злото. Всички тези държавни средства за даване на среда за обучение, изхранване, добри условия на живот са дадени на тези хора с привилегии, на гърба на народа, за да объркват народа, да го манипулират за лична изгода. Да са на върха, да се харесват, да остроумни чат, да се правят на интересни. Не безинтересно четиво, турлю гювеч, с тези събирани от един порочен живот. На какво може да те научи този човек. Само на пазене и плюнчене пред даващите троха хляб дерибеи. Не четете мислите на порочни същества, ще ви инфектират с мъгляви тези!
  • 22 Гост

    53 13 Отговор
    ТИ КАКЪВ СМЕШНИК И ПОДЛОГА СИ.....................ТОЛКОВА ГОДИНИ ЗАБЛУЖДАВАШ,КАТО ТИКВАТА В ,,ИНТЕЛЕКТА,, СИ.................А,ВСЪЩНОСТ САМО ЛАКАРДИИ..........КЪДЕ ПО ЛОШО ЩЕ СТАНЕ.....ИМА ДЕГРАДАЦИЯ НА ВСИЧКО В ТАЯ ДЪРЖАВА..........ВСИЧКО ДРУГО ЩЕ Е ПО ДОБРЕ...НО,ТОВА НЕ ГИ УСТРОЙВА И ТЕЗИ ,,ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ,, ДЕТО СА НА ХРАНИЛКАТА С ТРОХИТЕ ОТ ШАЙКАТА.
  • 23 БГ681

    28 7 Отговор
    Добре но кога ще дойде и как ще си извоюваме промяна. Винаги им риск когато търсиш свобода. Вижда се че така не става може би и самите хора трябва да променят себе си. Ако ние гражданите вътрешно сме като политиците тогава трудн ще да е промяната. И по време на освобождението е било безнадежно и трудно но все пак се е случило.

    Коментиран от #33

  • 24 Последния Софиянец

    55 12 Отговор

    До коментар #18 от "Алфа Вълкът":

    Няма значение кой ще управлява.Важното е да го е страх от народа.Щото народа им е работодателя.

    Коментиран от #79

  • 25 БХбхбх

    20 11 Отговор
    2/3 бензин, 1/3 нафта, памучен фитил, тапа.
  • 26 пенсионер

    43 13 Отговор
    още един приближен. защо не си гледаш работата, незнам като какъв се изявяваш, но за нищо не те бива,. лежиш все още на лаврите на баща си, хайде скрий се.
  • 27 JEFF

    44 13 Отговор
    Завръщане на стари противни муцуни доволни от статуквото. Шарен човек с шарени дрехи и още по-шарени мисли. ОСТАВКА !
  • 28 Хип не се палете,

    24 52 Отговор
    Дилов е в пъти по-интелигентен от вас. И да, пак Борисов ще изберем,а вас врясльовци няма да ви има.
  • 29 Гаргамел

    17 12 Отговор
    Лудогорец, Кубрат.....нещо против делиормана ли имаш бе Червенобряжки селяндур?

    Коментиран от #34

  • 30 Ахахахха

    47 10 Отговор
    Прочитайки почти половината статия разбрах, че ЛД-син е от типа “жаба в тенджера”. На принципа да си стоим мирно в загряващата се вода до кипене в тенджера след, като така или иначе ще се сварим. Любчо, то защо си се родил, като така или иначе някой ден ще идеш в небитието... такива като теб 45 години обясняваха градивната сила на БКП, както и след това 30 години, ползвайки всяка възможна вртичка за лично обогатяване ни обясняват как трябва типично по български да преклоним глава и да търпим поредните 500 години робство, но от висотата на превзета алчна кокона (разделила се с главата си нейде из Францата). Любчо-син, с това твое изказване ме разочарова безкрайно! Ти се оказа просто едно поредно влечуго, замаяно от шумоленето на мафиотските банкноти. Трагичен си! Цял един живот си изкара на една думичка е името - син. Дерзай с безсмислените си бъртвежи, изсъскани в тоалетната сутрин след поредна замаяна от субстанции нощ в някой софийски будоар под земята. Там където са всички черупкови влечуги като теб.
  • 31 Любен

    34 12 Отговор
    Пембян плещи глупости на килограм. Захлебил е здраво от грап и гледа да не изтърве комата. Поне да беше попрочел отгоре отгоре основния закон, може би щеше да надращи нещо по умно. Щото това неговото сега си е чиста профанщина и гепи пропаганда.
  • 32 БСП за България и Радев

    28 16 Отговор
    Абе само този не разбра, че ние практически ще сринем държавата и щя я построим наново. И не ни е страх от това. Народът отдавна няма думата, а ние които сме решителни и с действията ще вземем властта. Усещам как гербавите около милион избиратели масово ще се изнижат като мишки към Терминал 2 или България ще се прочисти
  • 33 Последния Софиянец

    40 11 Отговор

    До коментар #23 от "БГ681":

    За няколко дена народа порасна с няколко века е казал поетът.С тия младежи на барикадите е така.Пред очите ми израстват.Снощи бяха направили дискотека под прозорците на Боко Тиквата.Той ги смазал през нощта коварно,а те играят под прозорците му под дъжда да му покажат че не са се отчаяли.Уникално.

    Коментиран от #58

  • 34 Лафонтен

    29 5 Отговор

    До коментар #29 от "Гаргамел":

    Какво е един лайногорец без основния си спонсор?! Ще го разбереш в началото на 2021
  • 35 Отровното трио

    28 14 Отговор
    Любене... живееш в друг свят. В реалността вече ние управляваме. Виждаш ли укрепленията на Орлов мост??? Може само армията да ни бутне
  • 36 жжжжжжжжж

    35 7 Отговор
    И този имаше някаква бутикова партия "Гергъовден". Явно се кани да се вкара в следващото НС в коалиция с Бойко. Направо да кажат че ако Борисов подаде оставка, слънце на следващия ден няма да изгрее. Лятото ще си отиде и ще осъмнем в мрак на -40 градуса.
  • 37 Demo

    41 14 Отговор
    Дилов, Дилов... жалка проститутка си ти
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Грейс

    32 10 Отговор
    Малииий на всяка власт опорка. Добре, че си син на Дилов ~старши, че се навираш навсякъде и живееш на неговите лаври иначе съвсем си отрекъл в канала.
  • 40 Бай Пешо

    23 40 Отговор
    За съжаление на всички, които подскачаме или пишем с главни букви по форумите, Дилов-син казва самата истина, а тя понякога боли много!

    Коментиран от #42

  • 41 Олимпийска надежда

    38 12 Отговор
    Дилов е от партия Гергьоеден, която се коалира с Ковашки,МВРО.
    Пипало на мафията на ДС.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ЕИ СМОТАНЯК

    15 10 Отговор
    ТОВА ИЗКАЗВАНЕ БЕ ГОЛЕМА КЛИЗМА
  • 44 Любен Катилов

    30 10 Отговор
    Бе тоя фъфлек...истински Демостен бе! И оня е фъфлел,ама е бил философ...а не очилат мисир...като тоя! За лукановата зима и за пропуснатите 10 год.....да има да вземаш драги ! Други фактори ни спряха тогава и всичките бяха ...малко по-западно от нас! Ако има правителство на място.....не 1/12 от бюджета ами пълен бюджет ще му се позволи да ползва....само на намекне на еврогейовете...че ще преосмисли...ориентацията!!!! Така,както прави Ердоган...и онези пудели..охотно му отпускат...милиарди ! Затова Любенчо! Ходи на логопед....и се преориентирай към някоя ЛГБТ общност!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ПСР

    31 10 Отговор
    Прелюбезни Г-не Дилов,колко каше инкасира за написания от теб гербаджийски,удобен,спам?!
    Тези твои тези,биха звучали на 100% еднакво от устичките на Шехерезадка или Николов,Харизанов или Антоанета Христова,напр.
    Единственият нормален и логичен изход от ситуацията е ОСТАВКА.
    Апропо, изцяло подкрепям протеста в исканията му.
    В частност,категорично не подкрепям блокадите. Те пречат,разделят хората,наливат водопади в мелницата на троловете.
    "Походът на солта",воден от Махатма Ганди, по мирен път постига в пъти повече,от Възстанието на сипаите.
    Оставка на това НС и Правителство!
  • 47 ВАТМАН

    25 15 Отговор
    Какво му беше на служебното правителство на Софиянски?На Инджова?Я да се махаш платено мекере...
  • 48 основно качество на боклука е че

    25 9 Отговор
    рано или късно ще се разсмърди. Явно и твоят ред дойде, прелюбезни ми младши интелектуалец. Много безнадеждно ще да е положението щом са прибегнали и до последния екшън герой.
  • 49 Ахахахах

    23 8 Отговор
    Искам да кажа, че предпочитам всички средства по програми да бъдат замразени моментално, да но нито една стотинка да не отива повече в чекмеджетата на тиквите и техните плужеци. Но най-важното е, че тези програми няма как да бъдат спрени, понеже това означава спиране за програмите на целия ЕС. Може ли близалките да спрат да манипулират хората с малоумието си!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Kris51

    24 10 Отговор
    Кои програми има предвид? Всички т. нар. мерки, от които освен някои богопомазани хората файда нямат? Как ти, Любо, и такива, които подкрепяте подобни "опорки", бих казала, не разбрахте колко е силно омерзението на мнозинството хора, че може да ни управлява такава клика от корумпирани, ояли се и некадърни хора /само изгледай речта на вицето Николова на английски и няма как да не получиш културен шок/, оглавявани от най-неморалното, подмолно и страхливо създание, раждало се по нашите земи, оплетено в схемите на пословичното задкулисие. Не ги знам Библиотекари ли са, Котараци ли са, КОЙ е изобщо. Не се търпи! Да се махат, има достатъчно подготвени в България хора с по няколко езика и нужната компетентност, за да ни прекарат до редовните избори. Пък после ти си избери Боко, ако толкова ти допада.

    Коментиран от #64, #135

  • 52 Ася Михайлова

    22 8 Отговор
    нещастнико Дилов, не можа да се присламчиш към ГЕРБ, въпреки всичките ти напъни...за сметка на това част от твоите лекета от "Гергьовден" го направиха доста успешно/например Цветомир Паунов/.....
  • 53 Стършел

    9 27 Отговор
    Дилов е меркантилен тип и за това не го харесвам, но е абсолютно прав за това, че протестиращите ще доведат на власт червените, които ще ни докарат да копаем дъното за пореден път! Без да кажеш, че не ще допуснеш до властта мая, корнелия, р. петков, костя к. доган, пеевски, местан, лупи и т. н............?!

    Коментиран от #55

  • 54 Шуши

    20 7 Отговор
    Като мяма парламент, няма кой да гласува заеми и бацко мяма да ги бухне в шкафа, а и Кин Чен Ир е баща му на дебелия Кореец, ама ти де да знаеш, важно е да си вземеш лилавата пачка от шкафчето
  • 55 Потрес

    25 9 Отговор

    До коментар #53 от "Стършел":

    Ти си мислиш, че след три-четри месеца положението ще е друго? Че доверието в крадливите тикви чудодейно ще се възвърне и хоп, по чудесен начин нешата ще са други? Не протестите и протестиращите пречат, преат самите управляващи, които закопават себе си и държавата с всеки изминал ден на власт! Разберете го!

    Коментиран от #66

  • 56 Ръдеф

    16 14 Отговор
    ПОЛИЦИЯТА СТИГА Е ПАЗИЛА ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИРА.И ДА МАХНЕ ЗАГРАЖДЕНИЯТА И ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ С ЛЮБОВТА НА НАРОДА
  • 57 123

    8 12 Отговор
    Да беше поне научил стария комунист като казва нещо какво значи ка la dona e mobile -не е на жената са мебелите- а означава на жената не можеш да разчиташ. Донякъде е прав моменталната остава на Борисов и правителството означава още повече анархия и кражби- сега има кого да посочш като крадец тогава няма и да има и крадец но парите ще са изчезнали и нищо няма да бъде свършено. И президента и премиера както и всички партии знаят какви са проблемите за решаване, нека всички партии, президент, премиер,представители на партийни групи, и представители на протестиращите направят среща и всеки да представи пробемите и вижданията как да бъдат решени. Сега в момента пияницата казва на селския казанджия че не му харесва нелегалнатга ракия и да напусне ракиения казан защото пияницата ще започне да произвежда ракия, с едан подробност че пияницата може само да пие ракия и никога не е правил ракия. та няма как да стане изведнъж по добре в България след като мнозинството от протестирашите нито имат виждане какво точно да се направи, нито имат квалификацията или знанията ,нито опит за да проведът бързи реформи.И дори и да бъдат проведени реформите по най бързия възможен начин положителни резултати ще се видят след около година време. В противен случай ще дойде друг от съществуващите партии да се накраде на спокойствие.
  • 58 На последния софиянец баба му

    5 11 Отговор

    До коментар #33 от "Последния Софиянец":

    Много интересно точно лумпени като теб как израстват
  • 59 Ива

    16 29 Отговор
    Дилов е напълно прав, обяснил го е простичко, като за идиоти, белким разберат и престанат. Колко ли имат капацитет да го разберат?

    Коментиран от #61, #71, #93

  • 60 Герасим

    19 4 Отговор
    Няма нищо по-хубаво от това да спрат програмите. От 89-та идват ли избори ни убеждават, колко лошо ще стане ако гласуваме за неподходящия и обратното.
  • 61 До ива

    20 8 Отговор

    До коментар #59 от "Ива":

    Нарочно написах името ти с малка буква. При теб явно липсва напълно капацитет. /Провери Дилов в кои партии беше и какво направи/ за да обобщаваш творческите му напъни.
  • 62 Фактолог

    15 4 Отговор
    Вместо философски въпроси, писателя трябва да напише роман за онова което неговата логика диктува. И кой печели от един роман? Понякога и читателя, но винаги автора!
    Колкото до „Кой печели” – логиката (в исторически мащаб) доказва, че когато човек няма какво да загубиш – остава му печалбата!
    ... А романа може да се казва „Човекът от Банкя” – и започва в следните редове: Къде отиваш господине, попитал автора, а отиващия отговорил „Да гася протеста”...
  • 63 Българина

    20 6 Отговор
    Любчо. ЛюбчоООООО - Дилов син, както винаги, много си зле.Ами сега като има НС, защо никой за нищо не го пита, а ТИКВАТА сам решава на кого какво да даде?Ами и без НС, служебния премиер по почина на ТИКВАТА може да раздава на кой каквото си пожелае.Какъв е проблема? ЖАЛЪК Смешник.
  • 64 ПУЙ

    8 8 Отговор

    До коментар #51 от "Kris51":

    Има хора с компетентност,сигурно има ,но те няма да бъдат допуснати .Идеята на искренно протестиращите ,ще бъде заметена ,а истинските поръчители на протеста ще крадът с г.з си.А следващата година ще бъдат протестите на народа

    Коментиран от #88, #115

  • 65 фъфълек

    16 6 Отговор
    И за теб и твоята партийка "гергьовден" лустрация и съд. Червена изтривалка.
  • 66 Стършел

    4 11 Отговор

    До коментар #55 от "Потрес":

    Въобще не си мисля, че крадливата пасмина ще спре да краде. Просто ще дойдат поредните мародери, които......., дано не стане това, което си мисля, даже не смея да го кажа!

    Коментиран от #69

  • 67 Порно

    22 7 Отговор
    И ти ли Бруте , и ти ли целуна тлъстия г... на вожда от Банкя
  • 68 Казуар

    21 6 Отговор
    В Италия за 60 години са се сменили 50 правителства, но икономиката се е развивала. Когато има закони и правила няма сериозни проблеми.

    Коментиран от #72

  • 69 Потрес

    23 5 Отговор

    До коментар #66 от "Стършел":

    И какво е предложението?! Да седиме и чакаме още 50 години сами да спрат да крадат? Нищо няма да спре. Фондовете на ЕС не работят така! Не всичко зависи от тиквата! България е на 1300 години и без тиквата! И без него ще бъде.
  • 70 Браво на Дилов!

    10 18 Отговор
    Тази статия няма как да я разберат хора, който имат с поне един наръч прочетени книги от него.

    Коментиран от #73, #74

  • 71 ПикАчук

    7 7 Отговор

    До коментар #59 от "Ива":

    Именно, обяснил на простите и идиотите, че ако тиквите паднат от власт, то простите идиоти тикви ще пъкнат от глад! Както и ти ива, ушатова!

    Коментиран от #97

  • 72 Българина

    21 5 Отговор

    До коментар #68 от "Казуар":

    Белгия близо 600 дни страната е без правителство, и както виждаме още не се е счупила.Но според ТИКВАТА, ако той не ни е господар, кочината ни ще се счупи.
  • 73 Малиии

    13 6 Отговор

    До коментар #70 от "Браво на Дилов!":

    Добре, че четеме само електронни издания, а не само наръчите книги на плазмодиите. Иначе щяхме да сме от властта.
  • 74 Борисов

    6 5 Отговор

    До коментар #70 от "Браво на Дилов!":

    Ко ко аааа ъъъъъу сахер...
  • 75 Мутри вън

    15 5 Отговор
    По добре 1/12 отколкото разпасалия се Тулуп да раздава пари на калпак без смисъл, логика, цел и резултат,
  • 76 123

    4 9 Отговор
    Има 7 месеца оставащи до следващите избори, до сега колкото са кралие много повече отколкото могат да откраднат за 7 месеца. Но за тези 7 месеца може да се реши какви промени, кога и как да бъдат направени а като се праввят тези промени и проекти винаги се прави анализ за приловимост, анализ на ползите и загубите,както и монте карло анализ и след това се приема кое и как ще стане и се планира. В противен случай с безгранични обещания докато се доберът до власта пак ще дойдат крадците , а след това за народа който ги е избрал няма никакъв механизъм за контрол над правителство ,президент, министър председателя става господ а главния прокурор тоягата на господа и няма кой и как да контролира и и премхне от власт и 240 разбойника в НС.

    Коментиран от #81

  • 77 Пиар

    16 5 Отговор
    Герб са платили на брой думи, а не на мисъл. Ако беше на мисъл, статията щеше да е безплатна!
  • 78 Елементарно

    8 6 Отговор
    и по Марешки ОКОПАВАНЕ
  • 79 ПУЙ

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "Последния Софиянец":

    Ти пък какъв работодател си ,какво работиш НИЩОПРАВЕНЕ И РиВАНЕ
  • 80 Фактолог

    9 3 Отговор
    „ В човека е най-голямата ни надежда.” –Джон Стайнбек 10.12.1962г.
    „ Борисов, на чиято отстъпчивост пред камерни прояви на уличен натиски не веднъж сме се удивлявали...” – Любен Дилов 08.08.2020
  • 81 Потрес

    17 5 Отговор

    До коментар #76 от "123":

    Очакваш промяна на статуквото след редовни избори, организирани от шайката герб?! Трябва да си изключително наивен/наивна или както там се определяш. Ти виждаш, че даже мутро-професорът математик ти казва в очите да се готвиш за изборна измама, след като от машините ще се заразим с корона... Никога вече мутри или техните аватари във властта! Ако трябва кръв ше се лее, но няма да има мутри във властта! Това е! И то на мига!

    Коментиран от #89

  • 82 ЕДИН

    9 14 Отговор
    РАЗУМЕН ЧОВЕК! ДОБРЕ ЩЕ Е. СТАЧКУВАЩИТЕ ВНИМАТЕЛНО ДА ПРОЧЕТАТ НАПИСАНОТО ПО ГОРЕ
  • 83 Читател юДиловски

    18 5 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Винету

    12 5 Отговор
    А не си ли наясно че каквито и програми да продължат, какъвто и бюфжет да се приеме, ще се случи едно - парите ще бъдат откраднати. По-лошо няма как да стане, Любене!

    Коментиран от #149

  • 87 Уааааааууу

    10 4 Отговор
    Какво прозрение! Какъв патос! Какво чудо на мисълта! Дилов, пробвай се да прочетеш тази статия на средностатистическия гербер или избирател на тиквите. Имам да те гледат с едни празни кравешки и насълзени очи... Та, да ти кажа, не желая подобни същества да управляват сттаната ми! Да, тиквите са празни и светят на хелоуин. Само за рова стават.
  • 88 Крис51

    10 5 Отговор

    До коментар #64 от "ПУЙ":

    Кои са тези истински поръчители, много ми е интересно? Мога да кажа, че отидох още първия ден и гледам да съм там при възможност, без никой да ме е призовавал, поръчвал, плащал или нещо друго. Омерзително, отвратително и гнусно е. Не може да продължава, поне това е моето мнение и отивам да го изразя. Лично аз протестирам срещу Борисов още преди събитията от последните месеци. Ходих дори на протеста на Мая Манолова, която иначе не подкрепям, за да извикам "Оставка!" И видях доста познати, които не са платени или са там по нечие поръчение, уверявам ви.

    Коментиран от #100

  • 89 123

    4 4 Отговор

    До коментар #81 от "Потрес":

    избори могат да се организират и да са неутрални, като изборите могат да бъдат он лайн което е много по лесно направимо , ефективно и по евтино.Машините стуват от 7 до 13 000 лвеа на брой, причината да не ги искат управлявашите а и другите в НС или електронно гласуване е че не могат да подменят гласове и да лъжат с броя.А с кого ще смените всички крадци в НС , във всички партии и държавен апарат, къде ви са хората? За да се стигне до сегашното положение трабва да има огромна промяна в законите за управление на държавата и НС,и начните на прилагането им.

    Коментиран от #92

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Потрес

    7 3 Отговор

    До коментар #89 от "123":

    Искаш да кажеш, че тези които са във властта са най-умните и кадърни ли? Жалко и комплексарско звучи. Всеки един е по-стойностен от тези ограничени тулупи, способни само да крадат! Обидно е, че ни сравняваш и принизяваш на тиквата. Това същество е пример какво е абсолютна нула. Обидно е такова “ъъъъ сахер” недоразумение да ни представя по света и да обяснява на европейски лидери, които се чудят как да се справят с кризата от короната, какви магистрали и плочки е направил с наши имевропейски пари. Ъпйнсамо това си знае и това си бае! Тотална излагация, но пък шкафът пълен. Пълен с десятъка за Доган.

    Коментиран от #98

  • 93 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Ива":

    Виж си плюсовете и ще разбереш!:)
  • 94 Варна

    10 4 Отговор
    Любене , и ти ли?
    Какво ви става бе хора?
    Къде е отишло чувството ви за справедливост, чест и морал?
    Любене , управляват те мафия , крадци , убийци , агенти на ДС , за какъв парламент и проекти ми говориш?
  • 95 слави

    8 4 Отговор
    ОХ, ВМЕСТО ДА ФЪФЛИШ ОТ НЯКОИ ТЪМЕН ЪГЪЛ, ПО ДОБРЕ ЗАМЪЛЧИ. БЕЛГИЯ ДВЕ ГОДИНИ БЕШЕ БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО И НЕ СЕ Е СРИНАЛА. ДО ГУША МИ ДОЙДЕ ОТ МИСИРЧОВЦИ / Е. БУДИНОВ, КАЛИН ВЕЛЬОВ / ТА СЕГА И ЛЮБЕНЧО. АРЕ НЕМА НУЖДА ОТ ВАС.
  • 96 чичо

    7 6 Отговор
    Дилов аз от кога им го пея това.Но ти много оптимистично гледаш на нещата.Мисля,дори съм убеден,че протеста пък и ти,допускате сериозна грешка. Престъпника Радев няма никаква полза от предсрочни избори с неясен изход-ами ако ГЕРБ спечели.Не го ли виждате?Този престъпник може/и ще го направи защото има механизми за това/да задържи служебното правителство неограничено дълго време,с цел еднолична власт .Тогава става онова което ти си написал и аз не веднъж предупреждавах.Лошото е,че тези които го поддържат,не виждат по далече от носа си. По лошо от това е,че и те и останалите,ще бъдем яко потърпевши.
  • 97 goni

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "ПикАчук":

    С тия познания по български език, далече няма да стигнеш!:) Дано англииският ти е по-добър!:)

    Коментиран от #103

  • 98 123

    4 4 Отговор

    До коментар #92 от "Потрес":

    Не казвам че тези които са във власта сега са най умните и можеши, видимо е че са че чуждо езиковите им умения липсват или са на много първобитно ниво,както и че не работати си много от тях я вършат непрофесионално и им липсват знанията за постовете които заемат.Но в много от случаите дори и да са способни мозъка на управлявашите има права насоченост от мисълта как да вкарат всиящия пред носа им лев от данаците или ЕС фондове в собственния джоб ,вместо да го инвестират в хората и страната си.
  • 99 Пелтека

    9 6 Отговор
    Какво се опитва да ни каже ,все едно да имаш гангрена на едната ръка и да не ти я отрежат,защото ще си еднорък, но ще умреш с всички крайници. Герберастите са гангрена и трябва да се отстранят.
  • 100 ПУЙ

    11 5 Отговор

    До коментар #88 от "Крис51":

    Аз също не съм за Борисов ,има супер много причини лично съм потърпевш от местния им рекет ,и уважавам истинските протестиращи ,но неразбирам защо търпите Божковите лакеи,ако не бяха те начело на протеста и аз щях да протестирам.Но да сменим единия с другия не ме кефи
  • 101 Хаджиментов

    13 7 Отговор
    Браво за тази статия!
    Смятам, че трябва да има повече общественици и авторитети, които да обяснят с думи прости какви са възможните сценарии след една оставка.
    А най-важното е журналистите да привикат в студиото подбудителите на протеста и да поискат отговор от тях. А защо не и от Радев, който се правеше на Чапай с вдигнатия си юмрук. Това трябва да са обаче истински журналисти, а не придворни такива, които да работят за имиджа на интервюираните и да им задават единствено угодни на тях въпроси без всякаква критичност към отговорите.
    Има ли такива?!?!?!

    Коментиран от #109

  • 102 А бе

    9 5 Отговор
    -син. Не срами баща си. Вземи си купи едни джапанки и не мисли,че можеш да разсъждаваш логично.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ван дер Любе

    9 5 Отговор
    Има и по-проста логика. Борисов има чекмедже с пачки и кюлчета, очевидно като стойност повече от заплатите му за няколко години. Откъде са? Очевидно от нас. Каквито и други катаклизми да ни развяват, няма как да е по-лошо от един крадец на власт. Само затова трябва да си подаде оставката и да не го виждаме повече. Другата логика. Ако има опсаност, заради изборите да има луфт и да загинем, то тази опасност я има и за пролетта. По нея не трябва въобще да се правят избори, т.к. те могат да предизвикат криза. И Борисов да си стои во веки веков. А демократична логика казва: 1. Има конституция и закони, всички са длъжни да ги спазват, най-вече тези на власт, прокуратура и съд. Но те не ги спазват, особено Борисов и Гешев. Щом не спазват законите, трябва да бъдат съдени и т.н. И сега на Борисов му се събират две неща - не спазва конституцията, законите и краде. Нормалната логика е да му се поиска сметка и да се смени. Тази процедура е съвсем демократична и законна. Всички вайканици, ама сега не е моментът са смешни. А кога е моментът? Когато откраднат още повече? Какво ще им попречи да крадат по време и на най-страшната криза? Нима Дилов коментира кражбите? Безсмислената тръба до Перник? Долнокачествените пътища (които убиват) и магистрали? И другите безобразия на ГЕРБ, БСП, ОП и БСП? Не кротуваше си, докато не забеляза, че може да остане без депутатско място. Много ви куца логиката.

    Коментиран от #120

  • 105 Антитрол

    8 3 Отговор
    Как да познаем герберските тролове?
    Освен всички директни и брутални постове - ползват често
    “Аз не съм фен на “Борисов” (троловете никога няма да пишат Тиква, мутра), но и другите са маскари”, “Абе те крадат, ама да не дойдат комунистите”, “пишеш неграмотно”...
  • 106 ЛюбенДилов пембян

    8 3 Отговор
    То пък защото сега парите се харчат законово. Просто се харчат и крадат незаконно, без обсъждане в парламента. Парламента в момента е чисто формален. Дори и правителството е формално. До скоро ставаше каквото каже Борисов, сега коквото каже Валери.
  • 107 ЧЕКМЕДЖЕТО НА МАФИЯТА

    9 4 Отговор
    ТОВА ПЛЯМПАЛО СРИЧАЩО И ТО Е ОТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТ ОЛИГАРХИЯ. ДА КАЖЕ ОТ КЪДЕ ИМА ПАРИ ДА СТРОИ 8 ЕТАЖЕН БЛОК В ЧЕРНОМОРСКИ ГРАД В НАРУШЕНИЕ НА ВСИЧКИ СТРОИТЕЛНИ И ЕКОЛОГИЧНИ НОРМИ. И ТОЯ Е ОТ МАФИЯТА. ЩЕ СТРОИ НА 10 МЕТРА ОТ ДВЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ. СВИНСКИ МАФИОТСКИ ЧЕРВА.
  • 108 Браво на Любен Дилов син

    7 4 Отговор
    вкарването на държавата в хаос и обвиненията към правителството и прокуратурата са си опит за преврат и подменяне вота на избирателите от шепа съмнителни елементи, на които трябва да се потърси отговорност със цялата строгост на закона, а държавата и институциите да въдворят ред, преди да се е стигнало до гражданска война ... по бабаити отези на моста, да бъдат малтретирани от несъгласни с техните действия и да влезем в световните новини

    Коментиран от #111

  • 109 по добре да не дава съвети

    7 5 Отговор

    До коментар #101 от "Хаджиментов":

    Тоя никога не е бил и няма да бъде авторитет. Дори не му се разбира какво говори. Ако не беше баща му, никой нямаше да го различи от общата маса. Сега отново показва, че не му достига нещо за да проумее какво искат младите хора. Просто е засръстен, щом описва всички опорки на управляващите крадци.

    Коментиран от #113

  • 110 Пешо

    6 2 Отговор
    май е по-добре да дойдат танковете
  • 111 Мутри бай

    8 4 Отговор

    До коментар #108 от "Браво на Любен Дилов син":

    Преди 10 години вотът може и да е бил такъв, но сега сте има няма 0,5 милиона платени калинки в учрежденията! Умирате от страх да не ви подпукаме с луди шутове и да се наложи да си търсите истинска работа! Мутри бай! Мутри бай! Калинки бай! КалинкО бай!
  • 112 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 3 Отговор
    Любене, много верен коментар, но защо толкова се страхуваш да предвидиш крайната цел на пърформанса-"протест"....Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 113 Хаджиментов

    8 4 Отговор

    До коментар #109 от "по добре да не дава съвети":

    Много правилно си говори човека, а това, че не всеки го разбира не е негов проблем. Неук и прост човек няма никого да разбере.
    И все пак - нека отровните и Радев да излязат пред народа и да обяснят какви планове имат, как виждат държавата и всичко след месец, два, три. Нека защитят действията си и поемат отговорност. Защото утре, ако нещата тръгнат зле, да няма "вие не ни разбрахте" или "искахме друго ама не стана". Не може да хвърлиш държавата в хаос и да се измъкнеш по терлици.

    Коментиран от #118

  • 114 Българан Европейски

    6 6 Отговор
    +++++++++++++++++++++++++++++

    Егати, никога не съм харесвал Дилов-син.
    Днес обаче е безапелационно прав!
  • 115 оставка

    4 2 Отговор

    До коментар #64 от "ПУЙ":

    и така да е , но това не означава , че по твоята логика трябва да търпим очевадно крадливата хунта. И знаеш ли кой е по-големия проблем от краденето на хунтата? Основният проблем ,че превръщат България в модел Северна Корея, което народа усети и не иска да го позволи. Ежедневно се погазват човешки права. Ботуша е удобен на всички диктатори.
  • 116 О Боже

    5 2 Отговор
    Празни мисли на един празен човек...от тритата в една лодка.... без да броим ибр.ика.
  • 117 101

    2 5 Отговор
    Бойко не можа да разбере една проста истина, той има воля, целеустременост и нюх да управлява България още 20 години. Но, се издъни многократно и с лека ръка загърби принципите на доброто име и добрите обноски. Поста му изискваше от него да се надскочи и да се ограмоти , както в икономичеси така и чист лингвистичен план.Вместо това той си пое по...пътя и избра да не се промени.
  • 118 не ставай смешен

    2 6 Отговор

    До коментар #113 от "Хаджиментов":

    По-голям хаос от сега не е имало в целия преход, но никой не поема отговорност, пуснаха в ход Валерко ,който на следващите избори ще има 20 симпатизанти.

    Коментиран от #121, #122

  • 119 101

    3 2 Отговор
    Дилов, освен да цитира евтини книжлета от сорта: 100 велики поговорки, друго не може и не съм го виждал да прави.По-добре мълчи когато няма какво да кажеш. Не че, няма да се прецакаме с 200 ако започнат да се сменят едно след друго правителства.
  • 120 Хаджиментов

    7 9 Отговор

    До коментар #104 от "Ван дер Любе":

    Стига с тези опорни точки бе!
    1. При редовните избори времето без Парламент ще е минимално.
    2. Изобщо не е доказано, че снимките са истински или че тези неща не са подхвърлени в чекмеджето му.
    3. Изобщо не е доказано, че ББ краде.
    4. Всяка правова държава има съд, който казва кой е престъпник и кой не е . У нас на базата на няколко компромата тръгнахте да чупите държавата.
    5. Като не ви харесва ГЕРБ издухайте ги на изборите.
    6. Радев също нарушава конституцията, освен това поставя политически чадър над арестуваните си служители, но никой не му иска оставката.
    7. Спрете да блокирате кръстовищата и да тероризирате нормалните хора.
    8. Гешев кои закони е нарушил? Не започнаха ли да искат оставката му след като подгони червените олигарси и служителите на Радев?
    9. Ако смятате, че сегашната държава не е в състояние да ограничи действията на един МП и да се справя с корупцията и престъпността по върховете, тогава издигнете искания за смяната и. Не за смяна на правителството, защото с тези закони и конституция нищо ново и по-различно няма да се случи. Това, което имахме преди ГЕРБ не беше различно. Не толкова скандлно, но може би дори по-голямо като кражби и корупция. Не се разчу, защото и тогава медиите бяха в услуга на тези, които сега искат оставката.

    Коментиран от #123, #130, #150

  • 121 Хаджиментов

    6 3 Отговор

    До коментар #118 от "не ставай смешен":

    Ако беше живял при купонна система, режим на ток и вода, ако се беше редил с дни за бензин, ако беше се редил на опашка от 4 сутринта за хляб и мляко, ако беше изгубил спестяванията си в умишлено фалирани банки, ако са ти свистяли куршуми покрай ушите в София, ако са те рекетирали мутри, ако за няколко дена твоите 200 лева с които си могъл да изкараш месеца вече стигат само за едно билетче за трамвай, ако си бил изхвърлен на улицата без работа и баз да се интересува никой как ще си платиш наема и как ще нахраниш децата си, ако ти е идвало да разбиеш магазин за да нахраниш семейството си, ако си виждал лекари, учени, инженери и университетски преподаватели да карат таксита и т.н. ще разбереш за какво става въпроса.
    Нищо не знаеш!!!

    Коментиран от #125

  • 122 Дельо Хайдутин

    3 5 Отговор

    До коментар #118 от "не ставай смешен":

    Пуснаха Валерко от лудницата.
  • 123 Стършел

    5 3 Отговор

    До коментар #120 от "Хаджиментов":

    Много точен коментар, браво!
  • 124 6666

    3 2 Отговор
    Ай, и този х-интелигент се изх...каза.
    значи, любчо, по-добре да си оставим нещата така, както са- статуквото е добро за такива зависими уж интелектуалци-недоразумения като теб- да си похапват от трапезата на имащите, пък тези, които се борят за правото да живеят нормално, да бъдат така добри да не им пречат!?!?!!! Цитатите не прикриват липсата на здрав разум и не демонстрират задълбоченост- просто си объркал филма!
  • 125 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #121 от "Хаджиментов":

    Докато има такива като теб, ще я бъде БЪЛГАРИЯ!
  • 126 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор
    Чета някои коментари за ситуацията у нас и се чудя! Забравихме ли вече 1990г? Как именно комунистическите партийни велможи по предприятията изхвърлиха на улицата СТОТИЦИ ХИЛЯДИ??? Тълпите пред бюрата за регистриране на безработни??? А сюрреалистичната ВИДЕНОВА ЗИМА, по-страшна и от ЛУКАНОВАТА???? Една от грешките на прехода от социализЪмЪТ е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четЕме и слушаме идиотщини!

    Коментиран от #131

  • 127 До гн ЛДилов син

    5 3 Отговор
    Уважаеми г-н Дилов, още в началото протестът поиска оставките на мутрите Борисов, Гешев и Кошлуков. Това е предложението на протестиращите. Защо се някои се правят, че не са го чули? Кратко и ясно виждане как да се оправят нещата. Защото точно тези са хората (Борисов, Гешев), които разпалиха "гражданската война" срещу законно избрания президент и избирателите му. Защото преди това ББ беше свикнал да тъпче всеки и дори да се подиграва и на своите (Плевнелиев, Цецка Цачева, Караянчева), които се правеха, че не забелязват. Когато Радев победи с разгромен резултат, ББ го прие лично, защото беше заплашил с оставка, но загуби и трябваше да я подаде със злоба. Още тогава започна с обидите, интригите и лъжите срещу Радев. Радев стискаше и сдържаше интелигентно нервите си , но ББ продължаваше да подбудителства срещу него и слугите от обкръжението си, за да направят президента смешен, да не го информират и му пречат на работата.Изпрати му и Гешев, когото историята сигурно ще запомни не като главен прокурор, а като "бухалката на Борисов"! Всичко това беше толкова смешно и дребнаво за лица оглавяващи институциите, но то еозира взаимодействието им и предизвика "гражданската война"! Ако ги нямаше Гешев и Борисов, нямаше да се стигне дотук!

    Коментиран от #128

  • 128 копи пейст

    5 1 Отговор

    До коментар #127 от "До гн ЛДилов син":

    Илияна Йотова предупреди Радев: „Сега ще се обърна и към г-н Радев. Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие, очаквано към Вас. Още днес в тази зала Вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад Вас, на всяка една личност. Защото пред себе си имате най-старата партия в България и не само в България, а почти в цяла Европа.Защото тук има достойни хора, които особено през последните години са мачкани, обиждани, гонени само заради това, че са верни на Българската социалистическа партия. И НАЙ-МАЛКОТО ДВИЖЕНИЕ ОТ ВАША СТРАНА СРЕЩУ ТАЗИ ПАРТИЯ НЯМА ДА ВИ БЪДЕ ПРОСТЕНО.”
  • 129 коки

    3 2 Отговор
    Скриъй се в дупката си ПИЛТЕКОПИТЕК.
  • 130 Ван дер Любе

    2 4 Отговор

    До коментар #120 от "Хаджиментов":

    Ако си прочетеш внимателно текста, ще видиш противоречието в него. За записите или поне част от тях има експертизи, че са верни. В една от точките си написал, че И Радев нарушавал конституцията, т.е. съгласен си, че Борисов я нарушава, Гешев, също, т.к. НЕ иска да разследва Борисов - има един човек (който за мен е мафиот, но то мофизите се разкриват, чрез мафиози), който казва аз дадох на Борисов 60 милиона, за да не закача по схема, която Борисов предложи и каза как да се осъществи. И главния прокурор неще да го разследва този случай? За кражбите - прословутата тръба до Перник струва 2000 лева на линеен метър. Ти мисли дали тази цена е реална и кой го е поръчал - Борисов. Така че видяхме как през март се оказва, че държавният резерв е разпродаден, болниците нямат елементарни условия за работа и т.н. Така че това управление е вредно за България, какво ще дойде след него, ще видим и ако сме народ, още при първата издънка трябва да сме на площадите. Иначе явно демокрация не става. Всичко друго е пожелание, което се нарушава непрекъснато. И само да кажа, ако мислиш, че Радев е по-вреден от Борисов за България, организирай протест срещу него. Не виждам кой те спира.

    Коментиран от #138

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 гост

    5 4 Отговор
    Почвам от там,че Борисов не само трябва незабавно да си подаде оставка,но и трябва да му се повдигнат множество обвинения и да бъде съден по бързата процедура.Ма щели да спрат парите.Кои пари?Тези които мутрите ограбват ежедневно ли?Дилов мислиш ли че Фандъкова не трябва да лежи в затвора за графа,кошчетата по 1200 лв,пейките по 10000 и двете тоалетни по 100 000 едната.Мислиш ли Дилов,че докато сме живи трябва да търпим Ахмет Доган да ни управлява.Че вечно трябва да избираме между всички злини по-малката.Ти какво научи за 30 години.Докога бе Дилов-син?Какво предлагаш?Да оставиме мутрата да ограби колкото може пък после с Доган ще си пият кафето на плажа като почетни председатели.Е не.Скоро наистина ще обесят някой на площада.
  • 133 СПАРТА

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Раул":

    Замитат я ... я кажете господа министри от Гърб ... след като обещахте да върнете всички ресурси обрани след т.нар приватизация и вкарате виновните по затворите .. та след това Цецка Цачева най нагло отговори че тези обещания не били възможни ... защо не се отказахте .. дайте шанс на някой който ще си извърши обещаното ! Хайде вън .. крадци мизерни !
  • 134 КОМУНИСТИ-СДСари

    3 0 Отговор
    А забравихте, как Партийните членове, секретарки, деловодителки и пом.директори станаха Седесари и Богоугодни християни за два месеца след 1990 г. Всички партийни членове анатемосваха църковните празници и ритуали до Коледата на 1989 г., Тогава те първи започнаха да се кръстят в църквите.
  • 135 СПАРТА

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Kris51":

    Евала ! Върнете окрадените ресурси от измекярите които крадаха България толкова години ! Стига са си топили краката на Женевското езеро ! Мачкай мафията ! Спарта !
  • 136 ВНС--Констуитуция

    3 1 Отговор
    Кръглата маса 1989-1990 г и ВНС обсъждали Новата конституция. "Новопокръстените" Седесари старите вечеБСП-ари избраха ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, за да не зависят от решенията на Желю Желев, ако беше ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. Ако сте забравили, Желю Желев е ПЪРВИЯТ БЪГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Срещах го из София без охрана. А ББ да беше предложил по-подходящ кандидат-президент за изборите.

    Коментиран от #139

  • 137 Емигрант заради вас русофилистиците

    5 5 Отговор
    Радвам се, че емигрирах от тази ...населена с прости хора държава...не съм му фен на ББ,
    но още по-малко на посочен от Москва и избран от простото БГ население, а не народ....пРезидент-ин. Слагайте ми минуси но... простотията в БГ ще я затрие.
    Жалко за свестните хора....там...те са повече, но както е казал В.Юго- простакът е непобедим...доведе Царя-лъжец, избра ББ...и няма как да разбере, че за скапаният му живот си е виновен само той....следващия виновен ще е ...шоуто на Слави в комбинация с Корнела...
    Да ви е честито!!!
  • 138 Хаджиментов

    5 3 Отговор

    До коментар #130 от "Ван дер Любе":

    Хайде отначало:
    - Кой е нарушил законите и кой не, решава съда на базата на доказателства, свидетелски показания и т.н.
    - Четох експертизите и там пише, че вероятността това да е Б. Борисов е 20.3 единици и умерена. За по-точна експертиза са нужни записващите устройства и т.н. Това е! Нека публикуват "експертизата" хората да видят.
    - За някои неща, като например призивите на Радев към безредици, има телевизионни репортажи, които са излъчвани многократно. Това е доказателство и след падането на имунитета му ще бъде представено където трябва ако има нормална съдебна система.
    - Разследванията не се извършват от Главния прокурор.
    - ББ не изгражда тръбата и не върши никакви проекти сам. Има министри, експерти, съвети и т.н.
    - Смятам, че правиш разлика между ПВЦ тръба Ф25 и тръба от специални материали за високо налягане, като в цената на метъра влиза и изкопаване, полагане, зариване и т.н. Явно никога не си се и докосвал до такива неща.
    - Темата за държавния резерв е много интересна, но трябва да се позаинтересуваш кой отговаряше за него преди ББ да дойде на власт.
    - Болниците бяха екипирани и подготвени много добре за пандемията за кратко време.
    И изобщо, написаното са опорни точки, без факти и без никаква връзка с принципите на правовата и демократичната държава.
    Не подкрепям ББ, но не подкрепям и такива методи за сваляне на законно избрано правителство. Това е чист опит за преврат от страна на Радев и БСП.
  • 139 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #136 от "ВНС--Констуитуция":

    Бойко Борисов ги изработи всичките кукловоди и се промуши през „иглени уши” . Ето за това ги е яд, най-вече на себе си, че проспаха и подцениха „бодигарда на бай Тошо”, а всъщност ръководител катедра в академията на МВР в Симеоново .
    Кукловодите се усетиха и заеха всички капии. Така че и дюшеш да хвърляш, друг да не може да се промуши. В държава като нашата, където трима комунистически министър председатели са били офицери от КГБ, московската агентура е проникнала до всички нива.
    По тази причина трудно се намират ръководни кадри. Цачева я предложиха защото нейното изваждане от поста председател на парламента, предизвиква най-малкия кадрови трус в сравнение с другите по-подходящи кандидати.
    В политиката Радев е Н-И-К-О-Й и комунягите в БСП го ползват за параван, като същевременно провеждат про-кремълската линия...
  • 140 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 2 Отговор

    До коментар #131 от "Социалист":

    ПРОКЛЕТИ КОМУНИСТИ, най-много те боли, че такива като ген. Борисов, Павлова, Цветанов и другите изброени от теб, скъсаха синджира с който ги държахте в послушание.
  • 141 Хаджиментов

    6 2 Отговор

    До коментар #131 от "Социалист":

    Какво да ти кажа?!?!?
    1. Ако някой на 20г не е бил социалист, значи няма сърце, но ако на 40 е все още социалист, заначи няма ум. А аз ще добавя - и морал и съвест, след всичко извършено от БКП и всички комунисти по света.
    2. Едно е да си редови член, принуден от обстоятелства или дори желание за кариера, съвсем друго - да си активен такъв.
    3. В идейно отношение БСП няма нищо общо с БКП и всички днешни комуняги (социалисти) всъщност са изневерили на принципите за да с партията. С други думи, те са верни не на идеите, а на организацията. Нещо като членовете на мафията - влезеш ли веднъж, си там до гроб.
    4. Общото между тогавашната номенклатура и днешните членове на БСП и ДПС е, че защитават с цената на всичко всеки техни член. Което не е лошо по принцип, но когато става въпрос за криминални престъпници, това ги превръща в ОПГ (Организирана Престъпна Група). Примери - бол.
    5. И баба ти е била и чавдарче и пионерче и комсомолка, но не я слагаш в редиците на комунягите, Защо?
  • 142 ЕВАЛА ПИЧОВЕ

    3 2 Отговор
    ГОЛЯМ КЕФ БЕШЕ ОБСТРЕЛА С ДОМАТИ ЯЙЦА И КИСЕЛО МЛЯКО ПО НДСВ
  • 143 безпартиен

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "no comment":

    Много точно!Този не беше ли последният секретар на ДКМС в СУ???Заспал вечерта като комсомолец,а се събудил сутринта като демократ???А казват,че нямало чудеса!!!То на всички в ръководствата на партиите у нас вътре в джоба им стои партийната книжка на БКП!!!Скрита за всеки случай,че не се знае какви времена идат!
  • 144 Док

    2 3 Отговор
    Cui Liubeni Dilovi? Кому са изгодни дитирамбите Дилови?
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 МОЖЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #86 от "Винету":

    да стане МНОГО по лошо, както е ставало, когато управляват хора, които САМО КРАДАТ, и са неспособни да направят каквото и да било!
  • 150 NNN

    4 1 Отговор

    До коментар #120 от "Хаджиментов":

    Изцяло подкрепям написаното.
    Притеснява ме лекомислието - никой не желае да чуе, никой не желае да мисли. Това ми изглежда доста опасно и защото не виждаме някои от властовите центрове да оценяват ситуацията реалистично, визирам президента, той не търси решението, което е добро за държавата.
  • 151 красимир

    3 2 Отговор
    Правилно, ама президента бута държавата към анархия заради руски зависимости.
  • 152 Аве Адолф Хайлллл

    2 1 Отговор
    Е , човека си е много прав и една дума грешна не е казал . Но защо автора се надява една лумпенизирана и финансирана група хора, да се вслуша и замисли над неговите разсъждения. Лумпенизацията няма кауза и не мисли за последствията , за това и по цял свят с нея не се преговаря ......
  • 153 vvjn cbnm.

    1 3 Отговор
    Стига сте се ровили в миналото и сте отклонявали вниманието от проблемите днес. Ние не живеем в миналото, живеем тук и сега. Животът е кратък, за да размиваме всичко кой какъв бил или предците му. Българинът има самоуважение, той иска да живее достойно, а не да е най-бедният в Европа. И такива управляващи, които го лъжат и забогатяват на негов гръб, трябва да бъдат свалени от власт. И не трябва да ги търпим. Протести и промени докато изберем най-добрите управляващи.

    Коментиран от #155

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 2448

    1 0 Отговор

    До коментар #153 от "vvjn cbnm.":

    За да сме практични, кой предлагаш да бъде първия от поредицата, кой се надяваш, че ще свърши работа, мислил ли си за това ?