Last news in Fakti

31 Януари, 2021 13:04 3 154 63

Може ли Навални да обедини руснаците?

  • москва-
  • алексей навални-
  • арест-
  • опозиция-
  • обединение-
  • народ

Откакто беше задържан на летището в Москва на 17 януари, Алексей Навални призовава привържениците си към масови протести. Не всички руснаци обаче го подкрепят. Защо?

Може ли Навални да обедини руснаците? - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко души ще излязат следващия път? Това е въпросът, който си задават привържениците на Алексей Навални, които се готвят за нови демонстрации в неделя.

На 23 януари по улиците на Русия излязоха десетки хиляди хора, които настояваха за освобождаването на опозиционния политик. За някои този брой е впечатляващ, защото протестите са забранени и участниците ги грози затвор, а освен това заради пандемията мнозина предпочитат да си стоят вкъщи. В същото време официалните власти в лицето на кремълския говорител Дмитрий Песков всячески омаловажават протестите: "Малко излязоха. А за Путин гласуват много," каза той по телевизията.

Милиони са гледали последното разследване на Навални

Навални се завърна от Берлин, където го лекуваха след отравянето - и веднага беше арестуван. Той обаче успява да наелектризира все повече руснаци. "След като го отровиха, аз ясно разбрах, че не бива да седя безучастен,“ каза пред репортерите на ДВ 26-годишният Адам по време на протестите миналата неделя. За 30-годишния юрист на име Павел пък най-възмутително е погазването на законите в Русия: "Навални не ме интересува. Но как го третират, произволът, който упражняват над него в полицейския участък - всичко това е неприемливо," казва Павел.

Навални беше осъден на 30 дни предварителен арест и сега чака официалната си присъда на 2 февруари. Органите по изпълнение на наказанията настояват предишната му условна присъда заради икономически деяния сега да се трансформира в ефективно изтърпяване на наказание лишаване от свобода.

Фондацията за борба срещу корупцията (ФБК), начело на която стои именно Навални, миналата седмица публикува едно видео-разследване за палатите край брега на Черно море близо до Геленджик, които според авторите били построени от олигарси и дарени на Путин. Президентът Путин лично заяви, че това не е вярно, но видеото вече е гледано над 100 милиона пъти в YouTube - рекорд за Русия. Чрез това видео Навални нажежи протестите. Но дали между кликовете и хората на улицата има причинно-следствена връзка? И какво подкрепа всъщност има Навални сред руснаците?

Как един блогър се превърна в опозиционер номер 1

За да получим отговор на тези въпроси, трябва да се върнем 10 години назад. През зимата на 2011-2012 година десетки хиляди руснаци излязоха на протест (най-вече в Москва) срещу изборните манипулации и срещу завръщането на тогавашния премиер Владимир Путин отново на президентския пост. В челните редици тогава маршируваше именно Алексей Навални, по онова време 35-годишен блогър, който чрез своите разследвания се бореше срещу корупцията. Тъкмо тогава започна неговият възход до позицията на пръв опозиционен политик, която мнозина му приписват в момента.

През годините Навални демонстрира издръжливост и постепенно промени реториката си. В началото дори опозиционните кръгове не го приемаха радушно – най-вече заради неговите националистически и дясно-популистки възгледи. А днес Навални вече изобщо не говори срещу мигрантите или срещу малцинствата.

Единственият му успех в политиката досега дойде на кметските избори в Москва през 2013 година, когато Навални получи близо една трета от гласовете и остана на второ място. Но след тези избори властите му затвориха всякакъв достъп до политиката. Партията му не беше регистрирана, а той самият бе осъден заради икономически нарушения и вече няма право да се явява на избори. Тъкмо поради това през 2018 година Навални не можа да се кандидатира на президентските избори. В същото време той съумя да използва тези избори, за да изгради мрежа, която днес е активна из цялата страна.

Възрастните хора в провинцията вярват на Кремъл

Социолози като Лев Гудков гледат обаче скептично на прогнозата, че Навални би могъл да отприщи лавина от големи протести. "Нагласите към него са сложни и много зависят от възрастта и от достъпа до различни информационни канали," казва директорът на реномирания център за проучване на общественото мнение "Левада" в интервю за ДВ. "Младите хора, които се подвизават в социалните мрежи, реагират много по-остро и с много повече емпатия, когато има опит за политическо убийство," казва Гудков.

Близо 40% от младите руснаците смятат, че срещу Навални е имало покушение, докато сред по-възрастните хора, особено в провинцията, които гледат главно държавната телевизия, едва 3% мислят същото. Те са под влиянието на кремълската пропаганда, обяснява Гудков, а тя твърди, че никой не е тровил Навални и всичко това е провокация на западните тайни служби. Руските държавни медии често представят Алексей Навални като престъпник.

Със своите журналистически видео-разследвания, в които често се използва ироничен младежки жаргон, Навални се обръща главно към младите руснаци. И тези млади хора наистина гледат видеоклиповете, но си остават пасивни, обяснява Гудков. "Реагират най-вече хората във възрастовата група 25-40 години, които вече имат някакъв житейски опит," казва той и обяснява, че това са хора от средната класа, които живеят предимно в големите градове и обвиняват Путин и неговата политика за икономическата стагнация в Русия.

Гудков не вярва, че идната неделя на улицата ще излезе някакво огромно мнозинство. Той припомня, че руснаците икономически са горе-долу добре, особено в сравнение със съседи като Беларус, където вече от месеци продължават демонстрациите срещу президента. От друга страна, казва социологът, у хората няма жертвоготовност, за разлика от самия Навални, който се завърна в Русия въпреки заплахата от затвор. "Възхитата от Навални ще нараства, но тя всъщност има предвид, че той е нещо особено, а ние самите не сме. Тоест, ще му се възхищаваме, но няма да го последваме," горчиво констатира Гудков. И обяснява, че това е проява на конформизъм - наследството от съветските времена.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    57 11 Отговор
    Не знам дали Навални ще обедини руснаците, но ще разедини българите
    И питам нима у нас няма дори трима българи тровени с новичок? И защо не коментирате за тях?
    Нима у нас няма арестувани, бити и рекетирани опозиционери? Защо не се пишат статии за тях и не се търсят виновниците, за да бъдат наказани
    Много БЪЛГАРСКИ въпроси има премълчани, потулени и заметени!

    Коментиран от #7, #62

  • 2 Перо

    90 11 Отговор
    “Приписаният” от Навални имот на Путин се оказа собственост на еврейски олигарх.Соросисткият агент се оказа обикновен лъжец.

    Коментиран от #5

  • 3 ужас

    88 4 Отговор
    Навални може да обедини руснаците колкото Иван Костов българите.
  • 4 сила

    33 10 Отговор
    НЕ,НО ХВЪРЛИ КАМЪК В БЛАТОТО.....не че Вовата е лош,просто се обгради със самозабравили се чиновници и изгуби връзка с народа и реалноста в Русия....а Навални не е човека който ще промени нещо

    Коментиран от #57

  • 5 сила

    44 8 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    тя и къщата в Барселона не е на Тиквата по документи....
  • 6 Бони

    68 3 Отговор
    ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ КАК РАЗЕДИНИТЕЛ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯ/ТОВА СЕ СЛУЧВА САМО У ВАШИТЕ МОЗЪЦИ.
  • 7 Георгиев

    58 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Като има толкова тровени, защо няма нито отровен?

    Коментиран от #29

  • 8 КРАДАЧ

    37 1 Отговор
    И НИЕ СЕ ВЪЗХИЩАВАМЕ НА МУТРАТА , ЗАТОВА СМЕ НАВСЯКЪДЕ ПОСЛЕДНИ , А ТОЙ ПЪРВИ В СВЕТА ПО КРАДЕНЕ !
  • 9 ха ха ха

    55 1 Отговор
    Категорично -НЕ!

    Ставате жалки вече с тоя анални 🤣
  • 10 Бесен Язовец

    36 2 Отговор
    Сипаха черпака соросоидна пропаганда в 1h!
  • 11 сПас

    49 3 Отговор
    Грандоман,алкохолик и измамник е Дневалния и това се знае добре от когото трябва. А западните агиттабла може да си драскат на воля,но разумния човек не се връзва.
  • 12 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    53 5 Отговор
    Ми тя Руската Федерация по единна от всякога всички са около и за президента Владимир Владимирович Путин. Квичете сороси безплатно е квичете!
  • 13 радио Ереван

    8 19 Отговор
    Може, ако им раздаде по кашон с водка.
  • 14 Ломоносов

    41 5 Отговор
    РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ЕДИННА, КРАВАРНКА СЕ ТРЕСЕ ОТ РАЗЕДИНЕНИЕ ВСИКИ МОМЕНТ ЩЕ СЕ СРУТИ!
  • 15 1234

    43 3 Отговор
    З А Б Р А В Е Т Е за този мошеник. Той вече не съществува.
  • 16 Фридман

    34 2 Отговор
    И пропадналия соросоид като месията на фотоса хахаха хахаха хохохо смех я се скрийте бе пропагандисти жалки!
  • 17 яко ни лъжат

    43 3 Отговор
    НАЙ-НОВИЯ ВИЦ ЗА КАВАЛНИ. КРАДЕЦА И ЛЪЖЕЦА ОБЕДИНИТЕЛ. КОЛКОТО БОЙКО БОРИСОВ ЛЪЖЕЦА И КРАДЕЦА Е ОБЕДИНИТЕЛ. ТИЯ СЛУГИ НА ЦРУ И БАЙ ДАН СИ ПРИЛИЧАТ ПО ВСИТЕ СТРАНИ.

    Коментиран от #18

  • 18 Джон Уик

    34 3 Отговор

    До коментар #17 от "яко ни лъжат":

    Ще лежи поне 20 години ще обединява затворниците в Черния беркут!
  • 19 Сори

    7 36 Отговор
    Не може Това е продажен народ болшевизиран и дресиран до фанатизъм Малкото свестни и умни при първа възможност бягат в чужда страна
  • 20 ТИР

    36 2 Отговор
    Той Навални е в ролята на Горбачов,но Руският народ не е с двеста години съществуване за да бъде подведен.Винаги може да се плати за "Демократични"Промени,,,В САЩ ги наричат Терористични Организации.
  • 21 пешо

    38 3 Отговор
    една американска подлога не може , навални е най мразения човек в русия ,
  • 22 пешо

    29 2 Отговор
    навални , щял да е най оборотната булка в тюрмата .
  • 23 може

    33 2 Отговор
    Може , можеее . Може да обедини само сороскитенаркозависимиГендари
  • 24 мокри сънища

    43 1 Отговор
    Голям мерак да прилапате Русия,ама няма да стане!По времето на Сталин внасяха зърно за да се хранят,а сега при Путин се превърнаха в най-големия производител на зърно в света!И вие соросите смятате,че руснака ще тръгне срещу Путин,та да се обединява с вас,така ли!?Вие определено не сте добре!Определено!!!
  • 25 Психо Доктор

    41 1 Отговор
    Навални не е сам в мисията си. Неговите ментори и финансови благодетели вече 10 години инвестират в мрежата и му нареждат с какви полит технологии. От интерес започнах да гледам шумно промотирания ( дори от руските държавни медии) филм, но антипатичния и повърхностен Анални затвърди мнението ми, че е маша или по-скоро посредствен клоун. Не можах да го изгледам. А и последвалото опровержение показа, че руснаците хитро го оставиха да нагази в "блатото" в каоето сам ще се удави. И "Неуспешното му отравяне" беше един смешен сценарий за героизация след което началниците му го екстрадираха с тежък екскорт от Германия без Русия да е изисквала това. А руснаците го посрещнаха подобащо и го държат изолиран да не би да вземат спонсорите му да го жертват.
  • 26 Марто

    3 0 Отговор
    В YouTube адвокат Антон Долгих обяснява за Навални.
  • 27 Истината е

    38 0 Отговор
    Истината е, че руснаците никога повече няма да допуснат такива на власт като Горбачов и Елцин, които докараха великата страна до хаос, глад, мизерия и разруха! Нали помните колко зле бяха и как през 90те години идваха с автобуси да продават тук по пазарите чайници и фенерчета? Затова винаги ще гласуват за Путин!
    Путин навсегда!
  • 28 Васил

    5 19 Отговор
    Последните диктатори на Европа Путин Ердоган Лукашенко и нашит герой бат Бойко
  • 29 Българка

    2 16 Отговор

    До коментар #7 от "Георгиев":

    Има отровени, но те са спасени от лекари

    Коментиран от #30

  • 30 Георгиев

    24 1 Отговор

    До коментар #29 от "Българка":

    Ако са тровени с бойно отровно вещество смърта настъпва мигновено. 0,1 милиграм от новичок, попаднал в дрехите предизвиква моментална смърт.

    Коментиран от #38

  • 31 Колкото и

    3 8 Отговор
    Отровеното трио у нас !
    Навални е двоен агент ! Работи за двама господари ЦРУ и руското ФБР под кодовото име
    ЗОРГЕ 007 !!! Не е майтап !
  • 32 Сибиряка

    19 0 Отговор
    Ще го държат на изкуствена светлина докато не изсъхне като соросоид чирос!
  • 33 Днес в цяла Русия на протест

    21 0 Отговор
    Излязоха цифром и словом около има
    няма 800(осемстотин) човека !
    Броих ги на ръка !
  • 34 Седесарят.

    16 0 Отговор
    Четири, пет гумени куршума ще свършат добра работа..Също да се обявата за , и ндивиди ,които нарушават националната сигурност..Колония в Китно сибирско село.Да се научат на труд и уважение..Анални,да се обяви за заплаха за РФ..Както Тромп..Давай,Путин.
  • 35 DW Разлайвате кучетата!! Не сме в

    37 0 Отговор
    Русия, нито е наш проблем Навални!!! Ние не сме и в Германия, а в България!! Пишете за Корупцията в България, за ОПГ та и Мафията в България, Пишете за Стандарта на живот, за Здравеопазването, за Образованието!!! Пишете защо най бедни са Българите в ЕС, защо най рано умират???? Навални нети интересува, народа се бори да се Отърве от Мафията и вашите Фондации!!
  • 36 Хлъц

    21 0 Отговор
    Всяка суверенна държава, има свое вътрешно законодателство.Единствен орган,който решава и определя виновен- не виновен е Съда! При безспорно доказани на първия етап от съдебното производство злоупотреби за над половин милион долара, ще си лежи като поп.Държат го в ареста,за да му пазят жовота.Да не повтори онзи- Немцов.Когато пак обвиниха Кремъл,че властта го застреляла.Ще полежи максимум две години,и ще си излезе.Дотогава ще бъде забравен от Шефа,който го накара" доброволно" да се завърне.Не е свършил задачата! Отсега предвиждам,че най късно ,към 2023-24 година,ще излезе предсрочно,и ще поиска политическо убежище.Бита карта отвсякъде.И навън,и вътре в Русия.Както казва руснака. Шестъорка!
  • 37 ПЕНКО

    15 3 Отговор
    В РУСИЯ НЯМА ИКОНОМИЧЕСКА СТАГНАЦИЯ !? РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ИМА НОВ МАРШ НА " БЕЗСМЪРТНИЯТ ПОЛК " И ТОГАВА ТРЯБВА ДА ОТДЕЛЯТ -ОТДЕЛНА АЛЕЯ ЗА ПРАВЪРЖЕНИЦИТЕ НА НАВАЛНИ !!!! КОЙТО СЕ Е ПРОДАЛ И ПРЕДАЛ НАРОДА ---ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ !!!!!!!!!!!!
  • 38 Българка

    3 10 Отговор

    До коментар #30 от "Георгиев":

    Не съм специалист в сферата бойно-отровните вещества, но питам защо България е отказала помощ в точно такива специалисти при разследването за отравянето на Гебрев, сина му и един от директорите на Емко? Отговорът е - защото каскетурата само е имитирала разледване! Не знам с какво, но доказателствата водят до отравяне! Мен това ме притеснява, а теб?

    Коментиран от #45, #46, #51

  • 39 Мисирка

    26 0 Отговор
    Много се вълнуваме за Навални, за откраднатите избори на Тръмп, но за шкафа с парите и пистолета, за кражбите на бизнеси, за погазването на свободата на словото у нас - ни думичка? Поредна шизофрения на бг действителност. Срам.

    Коментиран от #42, #43

  • 40 2020

    23 0 Отговор
    Гебрев лъже.Отрови се със сина си и негов приятел от преяждане с гъби и много некачествен алкохол.Няма "Новичок".Ако имаше и тримата нямаше да лъжат в предаването на Люба Кулезич"Честно казано"По скоро ме учудва поведението на Кулезич; все по неиздържани предавания ;напоследък и Сашо Диков тръгна по нейния път/т. нар. "Опийумно трио"-другарките добре се подвизават в тротоарния бизнес/.За Навални всичко е ясно.Вече 10 дни другарите на сорос не спят и до изнемога бранят предателя, наркомана, алкохолика, крадеца на пари приемащ антидересанти Навални.Какво може да се очаква от подлоги-Цв. Цветанов, Б. Борисов, Ек. Захариева ,Цв.Караянчева /ПКП,вече без извинение,след публично оповестяване на името й от М. Карадайъ от ДПС/.
  • 41 Механик

    12 0 Отговор
    Дойчевеле.
    Ко? Не!
  • 42 МОЧА трябва да се разруши!

    5 14 Отговор

    До коментар #39 от "Мисирка":

    Корупцията в България се внася в особено големи размери именно по линия на енергийната й зависимост от Русия. Тук има доста проституиращи, готови да им платят от Москва за задоволяването на нейните имперски нужди, е факт. Шкафчетата се пълнят именно от корупционния модел, наложен от руските служби и ДС.
  • 43 Началник

    10 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мисирка":

    Сигурен съм, че тази, и подобните и статии са поръчани (заповядани) от шефовете. Това са действия (премълчаване) за шизофренията на упр мафия.
  • 44 Сандо

    12 0 Отговор
    Може.Срещу агресията на Запад-а!И това вече се наблюдава,но нашите политкоректни медии и сороски експерти не забелязват-просто следват зададената линия.
  • 45 Ама ,

    13 0 Отговор

    До коментар #38 от "Българка":

    Ти не разбра ли , че на българите им пука за мошеника Гебрев , колкото на руснаците за мошеника Навални , с техните комични изпълнения ! А ти "будна" българко , се притеснявай колкото си искаш ...
  • 46 образно

    3 8 Отговор

    До коментар #38 от "Българка":

    не искам да съм нахален,но ще дам отговор на притеснението ти така:България се движи от 1990г насам в коловози,в единия /да речем десния/коловоз са герб,оп и др. в левия са бсп,дпс и др.мелочи,но коловозите ги е начертала русия,кривне ли някой от коловозите се връща с шут обратно там...
  • 47 факти

    9 0 Отговор
    На 29 януари само един от преводите от "Западните Демокрации"
    към саратниците на Навални които за да протестират искат пари е на стойност от 65 биткойна или 2 150 000 Долара
    Така се прави революция в "недемократичните страни"
    А някои дебили мислят че въпреки 06,01,2021 г "Най ГолямаТа ДЕМОКРАЦИЯ " Е СА ВЪПРЕКИ ЧЕ НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО И ВСИЧКО СЕ УПРАВЛЯВА от обединени в тайни общества олигарси
  • 48 ттт

    16 0 Отговор
    Навални вече обедини руснаците. Почти всички поне 99% от руснаците го мразят.
  • 49 Дежа вю

    3 9 Отговор
    Тоя Навалния е съвременният Ленин. Ще е* мамата на Русия.
  • 50 ТИ ДА ВИДИШ

    16 2 Отговор
    Никой НАРОД не обича предатели и родоотстъпници продали се за сребърнитици.....
    Так, че НаХални обедини 90% от руснаците около водача си Путин!!!!

    Коментиран от #53

  • 51 ТИ ДА ВИДИШ

    5 3 Отговор

    До коментар #38 от "Българка":

    Да виждате разлика между ЧЕРЕПА и НаХални...и двамата борци срещу тирани и корупция....
    Ако не регистрирали партията на Черепа той си имал резервна партия чрез която ще ходи на избори.....
    А на бас, че това ще да е републиканската партия на ЦВИНОКИО . . ... ТИ ДА ВИДИШ!!!!
  • 52 Възможност за ...

    8 0 Отговор
    ... приобщаване към ... обедимяване за ... Възможно е в мегапоис като Москва с население над 7,3 милиона човека да се съберат примерво 43000 в подкрепа. Колко е това? Под 1% (0,58%). Дори 100 хиляди. То си е нищо. Мислете трезво. Какво обединенше, каква подкрепа?

    Коментиран от #54

  • 53 Копейкин

    6 1 Отговор

    До коментар #50 от "ТИ ДА ВИДИШ":

    Така е ! Никой не обича предателите , слугуващи на чужда, вражеска държава, за шепа копейки !
  • 54 Отговорете

    11 0 Отговор

    До коментар #52 от "Възможност за ...":

    Нека ЕС, САЩ и други се грижат за "човешки права" на невалидни-Навални. Питам. Колко, като брой трябва тук да извикат "ОСТАВКА" та да се стреснат крадбите от ГЕРБ и съдружници "ПАТРИОТИ". Смешният брой на участници в протестите? Такава е съпоставката на двете събития - Навални, протести. Едноно нищо.
  • 55 Матей

    14 1 Отговор
    Изцепката на Нахални с традиционния коронен номер--новичок-казачок ,е бош-лаф,поради липса на по-ефектен трик за масово потребление.Някой правил ли е анкета колко % от хората на запад и в самата Русия вярват в тази лакардия?Прословутия дворец на Путин в Геленджик,появил се внезапно като двореца на Аладин,се оказа фейк.Самата сграда ,е снимана отвисоко и изгледа импозантно,но действително отвътре е в груб строеж,хотел на някакви предприемачи.Показани яинтериор е компилация от различни компютърно комбинирани кадри от реални дворци по цял свят.навални-пикчърс за масова злоупотреба.
  • 56 Джони

    5 1 Отговор
    Стиго сте писали за тоя психар Дневални, умръзна ни.
  • 57 Хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    Глупости. Силата на Путин в това, че той мисли и говори с народа на една вълна. Не можете да го разберете и да го усетите. Не се опитвайте да говорите от името на руснаците и с щампи за лошо обкръжение. Примитивно е. Путон е нашият Президент. Оценявайте своите.
  • 58 Де Факто

    7 0 Отговор
    Руснаците НЕ СА ПЕЕЕЕ-РАСИ, като нас, и номерата на НАХАЛНИ НЕ МИНАВАТ.
  • 59 Мужик

    1 0 Отговор
    КОЛКО ЛИ ТРОЛА СА НАПИСАЛИ ТИЯ КОМЕНТАРИ .В РУСИЯ СЕ ЖИВЕЕ МНОГО ДОБРЕ ЕЛАТЕ НИ НА ГОСТИ
  • 60 СМЯТАМ

    0 0 Отговор
    Може ли Навални да обедини руснаците?..........МОЖЕ , СРЕЩУ СЕБЕ СИ !
  • 61 Бивш левскар

    0 0 Отговор
    Навални може да се улови за палците. Нищо друго. Той си е джендърска подлога.
  • 62 От далече

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Отговора за България , е сходен,
    с Руския проблем, Диктатура ,
    корупция и олигархична престъпност , небивала до сега !
    България, има 3 пъти повече полиция, във Вътрешно министерство
    от броя на Армията ни?
    При положение, че населението ни 5.5 милиона,
    и застаряващо ,преди вкичко,
    то полицията трябваше отдавна да е на половина?
    Кражбите на управляващите ,
    водят до това състояние на полицията!
    Всеки в България е със охрана , някой и със по две, ясно е защо ,
    явно чакат , някой да ги започне?
  • 63 ВАЗЕЛИН

    1 0 Отговор
    ДНЕВАЛНИ МОЖЕ ДА ОБЕДИНИ САМО ГЕРБЕРАСТИТЕ УТРЕ В БАНЯТА В БАНКЯ !