Last news in Fakti

15 Юни, 2021 07:04 12 431 184

Не е лесно Голиат да преглътне загуба от Давид

  • шпионаж-
  • елеонора митрофанова-
  • русия-
  • провал-
  • българия-
  • служби-
  • шпиони-
  • давид срещу голиат-
  • разузнаване

Признанието е неприложим термин в разузнаването

Не е лесно Голиат да преглътне загуба от Давид - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През март 2021 г. систематично парализираното след 1990 г. и периодично обезкървявано по политически причини българско контраразузнаване разби шпионска мрежа, работила дълги години в полза на страховитото руско разузнаване – чудовищно по размери и разполагащо с пълната подкрепа на Владимир Путин и полагащите се с нея огромни бюджети. Каква ирония... Давид срещу Голиат!

И изведнъж руснаците се запитаха – как е възможно това?

В интервю пред „Русия Днес – Россия сегодня” по случай държавния празник на Руската федерация – Деня на Русия, публикувано на 12 юни и от Посолството на РФ, посланик Елеонора Митрофанова си позволява открито да заплашва българските държавни институции. Явно засегната от последните действия на българските правоохранителни органи спрямо руското разузнаване. Посланик Митрофанова категорично не е съгласна, че българските власти имат законови основания, а вместо това отправя упреци, че работят в полза на американските интереси.

Отрича и не признава – поведение на един истински професионалист. Признанието е неприложим термин в разузнаването. Така, както не се очаква публично признание за успехите на разузнаването, така не се признават и неуспехите му. Никоя държава не признава официално, че е шпионирала друга държава. Затова и се оповестяват най-различни други обяснения, които да звучат правдоподобно за широката общественост.

Не е и необходимо руснаците да признават поражението по последния случай – поведението им показва, че са жестоко наранени.

„Няма доказателства”, „изпълняват поръчката на чичо Сам”, „недружелюбни действия” и т.н. Какво би означавало това – че българската държава не е суверенна и правосъдната ѝ система е необективна? Не! Не може с подобни подмятания да се оправдава едно от най-тежките престъпления, което застрашава националната сигурност на България. И да! България има всяко право да търси отговорност от националните предатели, независимо от това, че последният половин век не е упражнявала това право. Този път българските служби се справиха брилянтно. Да не би да свикнахте действията ви в тази „братска” държава да са безнаказани? Затова ли сте толкова бесни на „лудите глави”, които поставят под въпрос комфорта ви на българска територия?

Според посланик Елеонора Митрофанова българските държавни органи са инициирали действията срещу руските шпиони в България заради „чичо Сам”. Не е лесно Голиат да преглътне загубата от Давид. По-удобно е да казваш, че си загубил от някой с твоите мащаби. Но тези отчаяни опити за запазване на руското достойнство не вършат работа пред интелигентния българин. А българинът е интелигентен, колкото и да е странно за Вас, г-жо Митрофанова. Горда ли сте от провала на руското разузнаване в България? Дори да успеете да заблудите някои от незапознатите читатели, самата Вие добре съзнавате, че това е провал.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 197 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    282 59 Отговор
    А някой ще каже ли какво толкова са шпионира ли, защото 32 години сме със свалени гащи и на изток и на запад! Толкова България стана за смях пред света, че и мене лично ме е срам. Колкото до правосъдната ни система, ама то има ли такава? И не не сме суверенна държавата колония на..кравария.

    Коментиран от #34, #142

  • 2 Отвратен

    245 69 Отговор
    Няма по-гнусно и елементарно нещо от соросоидната пропаганда. Тия трябва да ги съдят наравно с Бойко и Гешев за затриването на държавата! Шефовете им от Козяк няма да спрат докато не заличат и последния българин!

    Коментиран от #81, #149

  • 3 Рашкоофф

    65 27 Отговор
    Ние пък, дадохме на ДАНС да разберат!
  • 4 Не мога

    202 35 Отговор
    Да разбера гордостта от залавянето на руските"шпиони". Чудя се в България няма ли шпиони и на други държави и докога ще залагаме само руски

    Коментиран от #41

  • 5 Любопитен

    34 95 Отговор
    Тази госпожа от снимката ли по-горе е написала този памфлет

    Коментиран от #6

  • 6 1234

    89 11 Отговор

    До коментар #5 от "Любопитен":

    Това е Митрофанова, бе.
  • 7 Говорит Москва

    28 20 Отговор
    Добро утро.
  • 8 Професора

    145 35 Отговор
    Разбира се, че е поръчка на чичо Сам,а шекелчета продалжават да изпълняват запиведитежна чичо Сам като разпространяват пропагандата му!

    Коментиран от #165

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БРАТСКИ ШПИОНИ

    35 57 Отговор
    ДРУГО СИ ДА ИЗЛОВИШ ШПИОНСКИТЕ ТОВАРИЩИ
  • 12 Денизчо

    104 25 Отговор
    Това ако е твое мнение Пак добре. Но не е , кака херо ли ти го спусна. Или като истински путриот го правиш безплатно, за да те забележат и потупат по плоската глава.
  • 13 Сандо

    129 32 Отговор
    Джамбазов,дейността на руското разузнаване няма да доведе до унищожаването на българската държава.Едни други разузнавания на едни близки ни държави са истинската опасност и се надявам да насочиш неуморимите си усилия към тяхната дейност и да чуем гласа на твоята посъбудила се гражданска и журналистическа съвест.
  • 14 ХххL

    94 26 Отговор
    Пенчо покажи доказателства всички вече знаем,че РБ изпълнява като верна колония пиръчки на Вашингтон дори и яслите децата са на ясно!
  • 15 Farenhait

    78 25 Отговор
    Размисли и страсти на едно пробито шекелче!
  • 16 Ръчкания соросоид

    89 25 Отговор
    Много енергия си събрал след Прайд - София!
  • 17 Антитрол

    97 30 Отговор
    "българско контраразузнаване разби шпионска мрежа, работила дълги години в полза на страховитото руско разузнаване" Соросоидчета нещо като доказателства интересуват ли ви или те нямат значение за пропагандата. От така наречената "шпионска мрежа" защо ли няма нито един осъден до сега. А щом няма осъдени значи няма и шпиони "Какво би означавало това – че българската държава не е суверенна и правосъдната ѝ система е необективна?" - точно това означава соросоидчета - тя ако правосъдната система е обективна няма мутрите да се разкарват ненаказани и че българската държава не е суверенна е направо очевадно - колко пъти наши политици си сменят мнението на обратно след посещението на някой кравар. Колко пъти от Козяк директно се месят във вътрешната ни политика. В конституцията е записано че национални предатели са тези които обслужват интересите на чужда държава - за ваше съжаление САЩ също се води чужда държава и вие сте даже по-големи национални предатели.

    Коментиран от #19

  • 18 ХАН КРУМ

    84 22 Отговор
    ПО– ТЪПА ИЗЦЕПКА СКОРО НЕ БЯХ ЧЕЛ. АБЕ ТЕЗИ МОЧЕТА НЯМА ЛИ ДА СИ ИЗВАДЯТ ГЛАВИТЕ ОТ ...... И ДА ПОЧНАТ ДА МИСЛЯТ С ТЯХ.ТА ТОЧНО РУСКИТЕ ШПИОНИ ПРОКАРАХА С НАШИТЕ ПАРИ ГАЗОПРОВОДА,ТЕ ПРОВАЛИХА АЕЦ–а И НАПРАВИХА СТРАНАТА ЕНЕРГИЙНО ЗАВИСИМА. АБЕ МОМЧЕ ,ТИ СЛЯП ЛИ СИ?КЪДЕ ТОЧНО ВИДЯ ТАЗИ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА И ОБЕКТИВНА СЪДЕБНА СИСТЕМА? В АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ,КОЕТО НИ Е ВЗЕЛО НА РЪЧНО УПРАВЛЕНИЕ.КОГА СЕ РАЗКРИХА ШПИОНИТЕ–КАТО НИ НАТИСНАХА КОПЧЕТО ОТ БЕЛИЯ ДОМ ,КАКТО НА ЧЕХИЯ И ОСТАНАЛИТЕ СТРАНИ ОТ ЕС.10 ГОДИНИ ТИ КЪДЕ СПА, ИЛИ СЕГА ТЕ СЪБУДИХА И РЪСИШ МОЗЪК ОЩЕ СЪНЕН.СМЕНЯЙ РЕСОРА. ТЕМИТЕ СИГУРНОСТ НЕ СА ТИ ЯСНИ,ПИСАХ ТИ ГО И ПРЕДИ. ТОВА КОЕТО,СЕ ВИЖДА НЕ Е ТОВА ,КОЕТО Е ,А ОНОВА, КОЕТО ТЕ ИСКАТ ДА СЕ ВИДИ.
  • 19 Galen

    63 17 Отговор

    До коментар #17 от "Антитрол":

    Козячетата не работят с доказателства, а с клевети! Много сте огладнели козячета криза криза...
  • 20 Дън Бай

    53 20 Отговор
    Сбъркан сюжет, трагични герои!
    Сигурно и "разузнавачите" са били изненадани от "успеха".
  • 21 Другия с коня

    35 71 Отговор
    Стокхолмски синдром и цветя на Паметника на Руския Окупатор в Борисовата градина са Диагноза на Част от политическите партии в България,а Апотеоза им е министъра на Културата - скулптура нацвъкал Родината с монументи на Руската Комунистическа Пропаганда....Народе,кво правите бе????

    Коментиран от #32, #38

  • 22 Джими Картър

    62 21 Отговор
    кви шпиони и какво точно ще шпионират тука? Както пишат някои по-горе наистина сме със свалени гащи. Това е явен пример как ставаме бойно поле на действия между САЩ и Русия. Точно това ще се случи и недай си боже ако почне нещо сериозно като военни действия например. Тук ще е арена на действията.И понеже нямаме истински политици, които да могат да се възползват от това, вероятно ще ни разкатаят и ще ни поделят межди Турцция и някоя друга страна. Дано не съм в Турция...
  • 23 ХАН КРУМ

    62 22 Отговор
    ПО –ТЪПИ ИЗЦЕПКИ ПРАВЯТ САМО ОТ АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ.ДЖАМБАЗОВ, ТЕ ЛИ ТИ ПЛАЩАТ ИЛИ ПИШЕШ БЕЗПЛАТНО? АКО Е ВТОРОТО СИ МНОГО ЗЛЕ.
  • 24 Хей

    47 18 Отговор
    За всяко нещо се ходи при Херо!
  • 25 БКП+ДС-мизерия

    29 25 Отговор
    Този текст част от курсова работа за приравняване като "юрист" на чекист-разведчик от милиционерския пансион за "тайфуни с нежни имена" в Симеоново, ли е?! Кандидат за партийно-назначен "прокурор" или "съдия" или "джурналист"-пропагандист?!

    Коментиран от #46

  • 26 КОНТРАТА

    33 18 Отговор
    Явно жестоко са те наранили на прайда 3дни риванола в памперса не ти помага!

    Коментиран от #169

  • 27 Комуниста

    53 17 Отговор
    30 години дружба със Обора 30 години РБ пълна разруха и мизерия за капак ни откраднаха и 3 000 000 000 за фърчила на чертеж!

    Коментиран от #58

  • 28 Бесен Язовец

    40 16 Отговор
    Влезте му в положението на шекелчето иде Август месе събира пари за море, буркана му е празен, а вече е Юни месец!

    Коментиран от #163

  • 29 Гост

    47 18 Отговор
    Аз се чудя откъде е този мучащ стил на писане, а то Конекрадеца бил! Има психически отклонения на тема Русия. Явно е пострадал отзад от руснаците. Всички статии срещу тях са негови. От групата на североатлантиците е. Изпълнява техни поръчки, а те - от Козяк.

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Професора

    29 15 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Смешното е, че се разпознава и къде пише и под статиите!
  • 32 324

    41 17 Отговор

    До коментар #21 от "Другия с коня":

    А бъркаш, демократчетата които подкрепяш нацвъкаха София с паметници на колонизатора, пред които вие полагате цветя в памет на бомбандиралите и избили 4000 софиянци, а "големия" държавник Чърчил е ислал да превърне София в картофена нива. Ако това беше станало на бащата ти семето въобще дали щеше да е хвърлено? .
  • 33 гост

    33 16 Отговор
    Джамбаз,за кой ли път се убеждавам,че само глупости пишеш.
  • 34 Скептика

    28 20 Отговор

    До коментар #1 от "324":

    Това го обяснете на автора на статията, явно според него нещата изглеждат иначе - България супер натовска сила,, непрвземаема крепост'' за чуждите разузнавания
  • 35 Гюро Михайлов

    36 18 Отговор
    Какво има България да я шпионират, чушкопеците ли , или да броят на терминал 2 , колко прокудени напускат родината си , за търсят хляба си в чужбина. Жалки сте, неблагодарни , злобни, завистливи.
  • 36 Гост

    31 16 Отговор
    Е, как па никой не написа нещо хубаво за автора!? Все го обиждат нба прайд, на шекел на козяк.... Ма той не се обижда, това са комплименти за него! То се радва бе!
  • 37 Дж.Бондаренко

    29 19 Отговор
    Много е забавно, когато посредствени журналисти коментират теми като геополитика, дипломация, международни отношения и военно разузнаване, все неща, от които и хабер си нямат, като претендират да защитават някаква патриотична позиция.

    Коментиран от #59

  • 38 Бесен Язовец

    29 19 Отговор

    До коментар #21 от "Другия с коня":

    Паметника е там за да не забравяте какви сте слуги на западните капиталисти! Айде бе демократчета атлантичета защо нямате пари за гориво на ВВС за тренировки обяснете натовци!

    Коментиран от #118, #126

  • 39 един от многото

    28 18 Отговор
    А как се нарича вмешателството на запада по вътрешната и външната ни политика , при това с познаване на проблемите в детайли които дори не са известни на българските власти?

    Коментиран от #47

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Не гра мотник,

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Не мога":

    наистина ли си толкова кухили се правиш? Приличаш на простатата КП.
  • 42 Стефан Петров

    36 16 Отговор
    Вие си нямата представа на какво ниско професионално ниво е днешния ДАНС. Знам конкретни факти за това. От друга страна те са политическа фирма на управляващите. Да сте чули за разобличени американски или турски агенти? Няма и да чуете. Старата ДС имаше идеи / колкото и да са погрешни/ за социализъм, братство и т.н., а днешната ДАНС няма такива и работи само за пари. Статията е глупаво пропагандно четиво за наивници.

    Коментиран от #62

  • 43 112то място

    16 7 Отговор
    Преди малко написах " по коментара ще ги познаете" и ме изтриха?
    Що ли?
  • 44 Като няма орисия ! Плюят по Русия !

    26 24 Отговор
    Все виновни са руснаци ! Кой ги дава тези знаци? Май някакви глупаци ! С капаци !

    Коментиран от #52

  • 45 Ха ха ха

    21 17 Отговор
    Изненадан съм, статията не е на иврит!
  • 46 Ха ха ха

    16 16 Отговор

    До коментар #25 от "БКП+ДС-мизерия":

    Българските "тайфуни с нежни имена": Абакум Захов, Емил Боев, Тaтo (Яшар-Живков), Бaтo-aвджиятa (Кубъдънъ), Пеко Таки, Мако Даки, Боби Велчаки, Ушев, Чуков, Сърпов, Гайков, Болтов, Банков, Ципов, Ковач, Овчар, Урум, Вселизар, Елдър, Трендафил, Домус, Гуцани, Глиган (Леевски), Балеф, Рaшид (мултaк), БOКo тиквaтa, Мишo бирaтa, Вaнчo пилeтo, Тoми кoмпирo (гaбрoвски), ДС-ГУцe-АБВ-трипeрo, ДС-Ванче караПрас, ДС-Иван Спас (Ташев), Гошо ДС-Ники дантелата Марков, Гошо ДС-РОМан Марков, Джандбази, Контрери и Сидита, Менда, П.Кърдж.П-ка, П. Тaтaр-Пaзaдж.П-кa, П.Дулoвcкa П-кa, П.Смолянска П-кa, ..... !
  • 47 Не гра мотник,

    22 30 Отговор

    До коментар #39 от "един от многото":

    нарича се партньорство! Щом ползвате пари от нашите данъци, ще се научите да изпълнявате елементарни критерии. Знаем, че 45 години при колхозниците ви дръпнаха назад, но да си на масата на най-развитите страни в света, има и своите изисквания и отговорности. А който "плаче" за ушанките - прав му път. Но, нещо няма желаещи... И при тях - всеки, който знае два лафа на кръст на английски (немски, италиански, испански...) и има някакви умения - бърза да изчезне от кочината.

    Коментиран от #54, #83

  • 48 Кат Русия няма втора.....

    23 18 Отговор
    Гербавите в затвора..... Или в Бора Бора...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 112то място

    10 5 Отговор
    Някой рано "написва" подозрително много плюсчета под 2-3 коментара и после духва?
    Как става тая работа, а факти?
  • 51 Тошо

    19 17 Отговор
    СТАТИЯ БОЗА.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Санкт Петербург

    22 21 Отговор
    Скоро ще се наложи пак да освобождаваме
    България ! Готови сме и чакаме !

    Коментиран от #161, #172

  • 54 Тъ Па Нар

    27 20 Отговор

    До коментар #47 от "Не гра мотник,":

    Нещо не си спомням да е имало референдум за влизане в ЕС и НАТО, всеки представител на малцинствата си позволява да решава "от името на народа". Партньорски служби и държави - няма, всеки защитава собствените си интереси.

    Коментиран от #70, #77

  • 55 Дениз написал си една смешна статия!!

    21 19 Отговор
    По много прост начин описваш събитията, около нас!! Звучат като Измислица, защо то, са, такава!! Но това тие работата!!
  • 56 групата "Bellingcat" е ЦРУ

    18 17 Отговор
    България е страна на лакеи и подлизурки, а фесът всеки си го пази от дядо си... Преди края на века ще сме изчезнали, дано територията остане част от Евро съюза.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Пропуснал си

    21 14 Отговор

    До коментар #27 от "Комуниста":

    да споменеш и 3 000 000 000 за газопровод, 1 200 000 000 за бракувани реактори, 20 години неплащане на данъци от една петролна рафинерия (единствената "губеща" в света)...
  • 59 А когато

    19 9 Отговор

    До коментар #37 от "Дж.Бондаренко":

    шепа озлобени,платени драскачи, разбиращи от всичко, се изхождат под различни имена за да изглеждат повече, си е направо гнусно.
  • 60 Маша и медведев

    22 18 Отговор
    Ватниците заработват рубли в тоя сайт ама жалко че нищо няма да могат да си купят с тях
  • 61 123

    19 19 Отговор
    Егати тъпата статия някои си заработи краварската купичка храна ха ха ха. Слава на Русия

    Коментиран от #91, #92

  • 62 групата "Bellingcat" е ЦРУ

    14 13 Отговор

    До коментар #42 от "Стефан Петров":

    Данс 12 години пазят златкокюлчо от Сретен йосич.... И пълно слугува не на НАТО. Ще платим много много скъпо за това.
  • 63 Rasputin Russian SEX MASHINE

    13 16 Отговор
    Пак ще ви спасим! Налага се !

    Коментиран от #167

  • 64 На печелившите Че с Тито

    4 5 Отговор
    Голиат е голямото слънце а Давид са малките звезди
  • 65 Шаран БГ

    12 15 Отговор
    И какво НЕВЯРНО е рекла Елеонора ???
  • 66 П У Т И Н

    17 12 Отговор
    С мен шега не бива! Ние сме голяма сила !
    После да не кажете: Кво стана! Майко мила !
  • 67 мисиркин

    20 20 Отговор
    Изключително лъйняна публикация на изключително лъйняно джурналистче.Абе капутче вулканизирано,ти ще излезеш по гламаво,отколкото изглеждаш.Само пилешкото ти мозъче може да повярва,че нашите"служби"са в състояние да разкрият истинската руска шпионска мрежа у нас,която наистина съществува.А между впрочем колко турски шпиона хванахме.Или няма такива.За американските не говоря.Те официално ни управляват.
  • 68 Ну ! Бойко ! Ну погоди !

    14 9 Отговор
    Тоз съвсем се скри !
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Русначе с вирнато калпаче

    13 12 Отговор
    .... Бойко скоро да не плаче 😭...
    като пеленаче....
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 По добре с Русията....

    14 14 Отговор
    Да избегнем просията....
    И най вече простотията....
  • 74 БРАТСКИ ШПИОНИ

    18 15 Отговор
    Тия си мислят че България още е тяхна.....
  • 75 Венетутов

    14 14 Отговор
    Пиангурите не им пука, с пемберуги си е пално тука! Се некой за рубли че се наведе, за да обслужи алкашкото МВД! Вниатен ли сме деа?
  • 76 На печелившите Че с Тото

    8 6 Отговор
    Някои си имат Москва други Мосад некои имат Рашфорд други имат Рашков
  • 77 РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА

    13 3 Отговор

    До коментар #54 от "Тъ Па Нар":

    И БСП ГЛАСУВАХА С ДВЕ РЪЦЕ ЗА ВЛИЗАНЕТО НИ В НАТО И..ЕС
  • 78 Партия велика води нашия победен строй

    10 6 Отговор
    Пътя на Русия к Рим минава през Босфора
  • 79 Хисторик

    16 17 Отговор
    Руснаците са виновни, че мирзливото балканско племе е неблагодарно и винагине тичало да служи при душманите си от запад!
  • 80 Професора

    17 14 Отговор
    Членството в НАТО включва, да се клевети по РФ иначе не си атлантик седесар!

    Коментиран от #89

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 NorthEeastWestSouth

    11 8 Отговор
    От изток се източва на запад се запада Александър NEWSki

    Коментиран от #87

  • 83 мародер

    12 12 Отговор

    До коментар #47 от "Не гра мотник,":

    Наистина си неграмотник! Партньорство е когато взаимно си помагате а сега новите ни "бракя" само ни използват! Барем да ви пускаха безвизово да ходите до там за да им се кланяте а то и това не ви разрешават.
  • 84 гулю гулю

    16 15 Отговор
    Абе не е лесно и да си проста мисирка,изкудкудякала тоя буламач.

    Коментиран от #105

  • 85 НЯМА оправия без Русия....

    14 14 Отговор
    Плюл съм в тази орисия...
  • 86 нато и ес

    18 18 Отговор
    Руски подлоги и предатели ще ви къртя!
  • 87 нато и ес

    19 14 Отговор

    До коментар #82 от "NorthEeastWestSouth":

    На Запад ходил ли си бе, мухал? Все го чакате да западне, а той процъфтява!
  • 88 Достоевски

    5 5 Отговор
    Само ЛЕВСКИ
  • 89 нато и ес

    9 6 Отговор

    До коментар #80 от "Професора":

    И да се оправят измислени професори, като теб!
  • 90 Професора

    14 15 Отговор
    Нали знаете основното задълже ие на соросодите какво е да служат чичко Сорос това държава, нац. интереси, суверенитет, истина за тех нищо не означва за сиросоида е важно да, служи на чичлщко Сорос и после да сложи стотинките в джобчето да ходи до мола да си купи някое парцалче да се подстриже късо отстрани по виско отгоре!

    Коментиран от #97

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Чехов,Пушкин, Лермонтов и Гогол

    10 13 Отговор
    Това си е култура! А вашето халтура !

    Коментиран от #96

  • 94 Поп Кръстьо

    17 8 Отговор
    Голямо плачене за тази евразийска кочина,но с този материал в тая държава сме си точно за там.
  • 95 Михаил Калашников

    10 9 Отговор
    Калашников, Калашников ! Готино парче !
  • 96 караджата

    19 12 Отговор

    До коментар #93 от "Чехов,Пушкин, Лермонтов и Гогол":

    Ами отивай при културата бе, какво правиш тук, марш в Русия!
  • 97 нато и ес

    17 11 Отговор

    До коментар #90 от "Професора":

    Къв Сорос, кви 5 лева а чиче, ти тотално си бутнал на масло, взимай хапчетата редовно, че зле положението.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 !!!?

    17 15 Отговор
    Кремълският парашутист Радев порица достойните български разузнавачи вместо да ги награди, като по този начин сложи чадър над руския шпионаж в България и с това доказа за пореден път, че е един лицемерена московска марионетка !!!?
  • 100 Враг пред портите

    14 20 Отговор
    Русия е велика! А вас някой в НАТО тика !
    Да не настъпите мотика !

    Коментиран от #101, #102

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Стивън Сегал

    12 14 Отговор
    Русия ми е втора родина!
    Богато душевни хора!
  • 105 гадни

    18 13 Отговор

    До коментар #84 от "гулю гулю":

    Руски ибрици
  • 106 Който загърбва Русия....

    11 16 Отговор
    Няма прокопсия..... ще си остане хамсия...

    Коментиран от #108

  • 107 Преди ТАТО,сега НАТО.....

    14 13 Отговор
    Стана ли по БОГАТО ?!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 соросоид

    19 15 Отговор
    Руснаците са гладни и бедни, рускините са доста евтини и палави, ето това ми харесва в Русия!
  • 110 Ленчето

    10 11 Отговор
    Фанали сте на дедушка.......!
  • 111 Перо

    13 8 Отговор
    Много хора знаят,че руснаците са американски обект,на всякъде по света,вкл.БГ. Така че цялото “разкритие” бе поднесено на тепсия на БГ правоохранителни органи за узаконяване и пропаганда.
  • 112 Рашко Герасимов

    3 11 Отговор
    Аз съм гл. педагогически инспектор към ГУ на ДАЗД което е към ДАНС така малко. Натоварен съм да следя за използуване на нелегални вещества, при лицата от децки пол. Вчера се изловиха две лица от децки пол от цигански произход, на 7 и 9 г., които пушеха цигари и пиеха кафе, и бяха употребили високорисково наркотично вещество – хероин. Лицата от децки пол бяха примамени с обещание за парична награда в децка педагогическа стая. За децка педагогическа стая може да служи, по смисъла на Закона за противодействие на детето, всяко празно или изоставено помещение или постройка които не предполагат проследяване на отвеждането на лицата от децки пол от трети лица. Лицата от децки пол бяха примамени в изоставена постройка и им бе обявено, че ще бъдат санкционирани по закона за противодействие на детето. Въпреки оказаната съпротива, инспекторът им надделя, заради което ще бъде награден с един ден отпуска, ракия и македонска наденица. Инспекторът ги провери за скрити наркотици и ги елиминира, като тленните останки се разчлениха и хвърлиха на нелегално сметище, където има глутници кучета, с оглед опазване в тайна действията на педагогическия инспертор.
  • 113 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    17 11 Отговор
    Статията е пълна глупост! В една държава, в която ДАНС се използва за подслушване на протестиращи и на опоненти, прокуратурата не може да намери 10 читави прокурори за Европа, какви руски шпиони търсим? Разузнаването ни отдавна е разбито. Хванаха двама пенсионери случайно минаващи край руското посолство и отиващи да си купят банички и ги набедиха за руски шпиони! Срам! А доказателства? Българи, не минавайте край руското посолство! Опасно е! Но не заради руснаците, а заради собствените ни продажници и американски подлоги! А къде са американските, турските и другите шпиони?
  • 114 5ко

    16 11 Отговор
    Прочиташ заглавието и като видиш, и разпознаеш списвача със самодоволна усмивка, преустановяваш всякакво четене. Съдържанието на темата е вече известно.
  • 115 ловец

    8 8 Отговор
    Хванали са оня в крачола,как му беше името.
  • 116 Рускопейкин

    15 14 Отговор
    Рублоядите сън не са спали ,за рубли рано са станали,и пИсали пИсали .Цялата страна е проядена от рублояди
  • 117 Димитров

    11 9 Отговор
    И все пак толкова време следене и какво?
    Хваната ли е информация,която се носи в посолството?
    Документиран руски разузнавач в нарушение на закона?
    Тогава,какво ще излезе?
  • 118 Другия с коня

    14 12 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен Язовец":

    Ми щото Окупатора не си е платил Репарациите за 45 годишната Окупация на половин Европа и България....И не само няма намерение да плаща,Ами ни загробва в Икономическа и Енергийна зависимост...Даже архива на Царство България,отнесен в Москва 45 та година няма намерение да ни върне....И златните запаси откраднати тогава също....И хилядите избити и ограбени Българи - елита на Народа ни тогава останаха без Възмездие за унищожения си живот....Да не говорим за Македонско и асимилираните там Българи,Езика ни и Историята ни ...Тотален Геноцид!!!!

    Коментиран от #122, #133

  • 119 Деймос

    4 4 Отговор
    Когато някой краде или рекитира вероятността да се бори с руското влияние или комунизма върви към 100% :)
  • 120 Съдията Дред

    8 6 Отговор
    Къв е тоя джендър на снимката?
  • 121 гост

    14 11 Отговор
    Заглавие написано от откровен сатанист, който ако малко беше прочел Библията, щеше да знае, че няма как слугуващата на сатанистите(запада) България да бъде Давид, срещу Православна Русия! Но толкова знае гейсатанисчето Джамбазов.

    Коментиран от #123, #124

  • 122 Мухите на коня

    5 8 Отговор

    До коментар #118 от "Другия с коня":

    Много рано започнаха да те хапят конските мухи!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Българин

    14 6 Отговор

    До коментар #121 от "гост":

    Я товарищ коментирай действията на Православна Русия, когато Азербайджан нападна Православна Армения? Или Анатемата на РПЦ срещу БПЦ???
    Или изпълняваме указанията на Пасольството???
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Българин

    14 8 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен Язовец":

    Защото ни писна да губим пилоти в мирно време благодарение на съветските самовари на които летят, товарищ!

    Коментиран от #135

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 100pera

    9 11 Отговор
    1. Започвате статията с лъжа. Шпионска мрежа, работила дълги години в България... Ама от прокуратурата и същото това българско контраразузнаване казаха, че било 5-6 месеца. Кой лъже - авторът на статията или прокуратурата и службите?
    2. Съгласен съм с твърдението, че българинът е интелегентен, колкото и странно да звучи това на Митрофанова и на автора на тази статия. И може дори да е прочел законите на България. Там няма разлика - всеки, събирал информация за чужда държава е шпионин. Не само за Русия. За да обявите службите на България или България за Давид, победил Голиат, ще ви трябва нещо повечко - напр. същите тези служби да разкрият шпиони на нашите съюзници - турски, гръцки, американски, британски, немски Не само руски. Защото има и такива. В това никой българин не се съмнява.
  • 129 🐞 калинка 🐞 моя !

    2 2 Отговор
    От гроб ще отлетя !
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Рихард Зорге

    3 5 Отговор
    Агент 00! Българският JAMES BOND !
    По важно е да има Еврофонд ! 💶
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Бесен Язовец

    8 13 Отговор

    До коментар #118 от "Другия с коня":

    А българите платиха ли си освобождението от турко робство на Руската Федерация и суровините които получаваше НРБ от СССР безплатно 45 години ?

    Коментиран от #136

  • 134 Плюеме Русия !

    9 10 Отговор
    А тук е кал до шия !

    Коментиран от #138

  • 135 Лети ли рапторчето?

    5 10 Отговор

    До коментар #126 от "Българин":

    А дека са новите от 1970г технология от Кравария фърчила на чертеж платените авансово? Те,, кугарите "вертолети затова ли не фърчат и те щото са руски ли?
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Вай, анасъни, драги зрители !

    3 5 Отговор
    Колко "Давидковци:" защитават Голиат !
  • 138 Българин

    13 2 Отговор

    До коментар #134 от "Плюеме Русия !":

    Тук е кал до шия, щото сме с Русия!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 И какво толкоз

    1 6 Отговор
    са разбрали в една държава, в която както твърдят военните, вместо да се беше подарявала военна техника и да беше рязана и връщана на скрап, а поддържана подобно на американската такава, както си я поддържат самите американци, сме имали подсигурена техника и въоръжение за всички видове армия до 2050г. ?
  • 141 ТУЛУП БОРИСОФФФ С

    4 4 Отговор
    ГАДНИТЕ СИ БАНДЮГИ ПАК ЛЪЖЕ И СЕ ПРАВИ НА ЗНАЧИМ!!! БОКЛУКА МУ С БОКЛУК КРАДЛИВ!
  • 142 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "324":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 143 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 3 Отговор
    На мен, Митроифанова на снимката, ми прилича на македонска сръбкиня на която са оспорили "иденцитета"...

    Коментиран от #155

  • 144 Шпиони, мит, реалност

    2 5 Отговор
    Ползата за "Голиат" да шпионира "Давид" при действителноста в която е вторият е точно като да прочетеш повторно, четиво, което е от 90-те на миналият век. Въоръжение от тогава (90-те), произход - техен, състав - шепа наемници. Наличие на "супер" оръжие - таратанци. Оръжие произведено с лиценз - техен. Давид демонстрира близост с давидчетата.

    Коментиран от #148

  • 145 Олга

    5 11 Отговор
    Извън всякакво съмнение, че спец.служби на всички държави членки на НАТО са клонове на ЦРУ и съответно изпълняват задачи на САЩ дори в разрез със собствените си интереси, разрушавайки връзки с държави неугодни за САЩ, но полезни търговски партньори, например, на БГ. Какво неправилно каза Митрофанова? Тя само потвърдила неоспоримия факт.

    Коментиран от #147

  • 146 караджата

    14 3 Отговор
    Всички руски мастии в България да се махат, боклуци червени.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 100pera

    9 2 Отговор

    До коментар #144 от "Шпиони, мит, реалност":

    :)))
    Ми може да им е важно да се интересуват от въоръжението на армията ни - ако са решили да попълват колекциите ва военноисторическите си музеи.
  • 149 Червен Борсук

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Отвратен":

    Най-хубавото нещо е русофилистичната пропаганда!
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Рико

    8 2 Отговор
    Пак с краката нагоре! Както всичкото в онази държава. За никакъв период от време им хванаха шпиони в куп държави; десетки шпиони! Вместо в Москва глави да се търкалят заради липса на професионализъм, те обвинавят шпионираните, че .... ги хващали. Предполагам в разузнавателната общност по света вицове се разказват.
  • 154 Рико

    8 4 Отговор
    За професионализмът е категорично ясно. Работата на разузнаването е да шпионира; работата на контраразузнаването е да залавя шпионите. Нашето контраразузнаване си е свършило работата, провалът е на аматьорите от Москва.
  • 155 ТОНЧО

    4 12 Отговор

    До коментар #143 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Е, по-хубава е от Херо Мастафата!

    Коментиран от #174, #175

  • 156 Денисчо

    0 8 Отговор
    Защо се правиш на умник? Не ти прилича! :)))
  • 157 Какъв Голиат, какъв Давид??

    6 11 Отговор
    Смешна и жалка статия, задължително е по Поръчка, иначе такива глупости не се пишат по собствена воля!!
  • 158 Реалист

    1 6 Отговор
    А дали е такаааа....... Денчо? И ти не знаеш! Ама човек какво не прави за някоя стотинка.
  • 159 е нещо

    1 6 Отговор
    не виждаме автомати и картечници да плашат български граждани така ,че няма страшно.
  • 160 I.N.R.I.

    1 2 Отговор
    Дева Мария е еврейка и Исус Христос е евреин според евреите след разпятието и възкресението на Исус Христос вече 2021 години сме след Христа през ВСВ са избити 6 млн евреи смятайте всеки евреин по 2000 години колко прави и колко години ще изминат след ВСВ като религия за евреите оцелели в конц лагерите
  • 161 CECTPУШКА

    10 0 Отговор

    До коментар #53 от "Санкт Петербург":

    немаш проблеми, чакаме ви. Ще има много печени буряти и груз 200, вервай ми. Само не знам къде ще ви ровим, щото сме малка страна.
  • 162 ТОЧКАТА

    2 11 Отговор
    ооооо,денис,какви удивителни мисловни процеси протичат в тъпата ти кратуна!!!!!
  • 163 абе подлога

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен Язовец":

    не тъжи и да не ти се увиждат "шекелчетата", по-добре си вземай 17-те копейки на пост в левове. Левът е по-скъп не само от рублата, но и от "шекелчета". Макар че ако настояваш, да ти дадем една бележка да мутрофановна да ви плаща в шекели? Ма си на зарар, 17 коп.=0.0017 шекела.
  • 164 ТОЧКАТА

    4 6 Отговор
    ееех,Давиде,давиде!!!!!!Бе то все още ПРАШКАТА ти е РУСКА,КАМЪНИТЕ/също!!!!!А истинският ГОЛИАТ,си цопна кирливите крака и в ЧЕРНО МОРЕ...И РЕКНА ЧЕ Е НЕГОВО/НЕ ТВОЕ!!!!!....,,...Черно море е от съществена значимост за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА САЩ!!!!!,,....Така ни рекнаха преди време!!!!!ТА КЪДЕ СМЕ НИЕ,давиде!!!!/по галъп...имаше и такова,,сравнително изследване,,/
  • 165 Гад

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Професора":

    Съдейки по плюсовете които си събрал на прoфaнcкото си мнение работата е трагична - над 80% дeбили в територията.
  • 166 рублоэдпэрдящий

    10 3 Отговор
    Бе тая "новина" е от 25 май, бре! Тогава се появява въпросното интервю на мутрофановна във вестничето "рАЗИЯ днес" на шарэнкова-тутберидзе, което впрочем е на 100% издръжка от пасольството на рАЗИЯ.
  • 167 рус павиан

    8 1 Отговор

    До коментар #63 от "Rasputin Russian SEX MASHINE":

    и за теб коментар #161!
  • 168 Ева Браун

    9 1 Отговор
    Тая по-скоро прилича на фрау от Гестапо, отколкото на руска бабушка.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 ЧУДЯ СЕ ДАЛИ

    12 1 Отговор
    само ми се струва или е верно, ма повечето троляци на "Незабравка" май страдате от синдрома на латентната лява резба. Само пе дер@с тии, прайдове и скъсани халки са ви в ума и в постовете. Или пък има лично указание на др. KAпу T кин такива да ви избират, та да сте си в синхрон?

    Коментиран от #171

  • 171 лява резба

    11 0 Отговор

    До коментар #170 от "ЧУДЯ СЕ ДАЛИ":

    Няма нищо чудно, за всичките 600 години история на рАЗИЙката само Екатерина Велика, Хрушчов И Брежнев не са крачили по левия тротуар. И в това са передавая на 100,000 глави - по техните си статистики на РОССТАТ. Абе, въобще "слава"!
  • 172 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 4 Отговор

    До коментар #53 от "Санкт Петербург":

    Руcия нямa нуждa дa ни "OCВOБOЖДAВA", дocтaтъчнo e дa aктивирa cвoитe "cпящи клeтки". Миниcтър прeдceдaтeл нa БЪЛГAРИЯ в пeриoдa 1950-1956 г. e пoлкoвник oт НКВД c пceвдoним Cпaртaк. Cтaвa въпрoc зa caтрaпa - вълкo чeрвeнкoв. Зa бaй тoшo нe знaм, нo тeзи прeди нeгo, кoмуниcтичecки миниcтър прeдceдaтeли, дo eдин ca oфицeри oт Лубянкa... Цялaтa ни държaвнa cтруктурa e oкупирaнa oт руcкитe \"cпящи клeтки\", eдинcтвeнo гeн. Б. Бoриcoв уcпя дa прoбиe oгрaничeниятa c хитрocт, зaщoтo гo пoдцeнихa интeлeктуaлнo нeгo, a и БЪЛГAРCКИЯТ НAРOД e умeн и мъдър. Ocвeн тoвa, чecтнo кaзaнo имaхмe нeвeрoятeн шaнc c Гoрбaчoв и Eлцин, a мoжe би и Гocпoд e Бългaрин, чe хвaткaтa ce oхлaби и бързo Бългaрия пoe глъткa въздух.... Да-а-а, интерконекторната газова връзка с Гърция е фактор, а не само журналистическа новина!!!
    Cдeлкaтa зa F-16 бeшe нaиcтинa пoврaтeн и рeшитeлeн мoмeнт зa Бългaрия ! Ceгa вeчe кoмунягитe и руcoфилитe щe зaпoчнaт дa уceщaт чe Бългaрия e зaвинaги чacт oт EC и НAТO и ocнoвния врaг e Руcия ! Тeжки врeмeнa идвaт зa руcкитe пoдлoги в Бългaрия ...
  • 173 Баце

    6 3 Отговор
    Палачинката всеки си я върти както му е угодно. А как само се въртеше преди 40 години, еех да се смее ли човек да плаче ли?
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #155 от "ТОНЧО":

    Тончо-бонбончо, ти си геронтофил-баболюбец.

    Коментиран от #182

  • 176 Граовец

    6 2 Отговор
    Следващия удар ще е когато ритнем Румен Радев по задника.

    Коментиран от #179

  • 177 Marinov

    1 3 Отговор
    От публикациите на Адвокатите които работят само с ФАКТИ се дава че НЯМА предавани Копия и т.п. Законов Засакратени Матеряли с Графа СЪКРЕТНО!
    Затова смятам че всичко това си бе и е един Фарс на ИБРАКЧИИСТВО, Баламурщтина и Манипулиране и създаване на определени изкуствени настроения в Обществото.
  • 178 Казуар

    10 3 Отговор
    Русоидите с бетонни глави винаги пропускат това, че България е член на ЕС и НАТО.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 ТОНЧО

    1 6 Отговор

    До коментар #175 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ИМПЕРИАЛИСТ ЧИСТ КАТО *ЛИСТ
    Ти харесваш онази от "Долината с дълбоките гащи" ли?
  • 183 Говорит Москва

    1 3 Отговор
    Какво отношение и оценка за себе си след последните години очаква съвременното правителство на България? Страната просто се превърна в американска марионетка. И за да угодят на западния господар, властите са готови да действат дори срещу националните интереси.
    А отношението към вена и предателство е само едно - отвращение
  • 184 Това със Руските шпиони бе поредния

    1 1 Отговор
    Кьорфишек на наши Служби и Ведомства, да покажат на Началниците, че работят против Русия!! Акция Смехория!!