Last news in Fakti

20 Юни, 2021 11:08 5 751 70

Това се случи на 29 април...

  • избори-
  • секции-
  • велизар енчев-
  • турция

Дали сега тримата адвокати на ДПС ще си посипят главата с пепел?

Това се случи на 29 април... - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това се случи на 29 април 2021 г. По-долу предлагам изказването ми срещу предложението на "Има такъв народ" за промени в Изборния кодекс, позволяващи в държави извън ЕС да се откриват избирателни секции със заявления от 40 души.

Уви, бях единственият от 240 народни избранници, противопоставил се на вносителите на скандалните поправки.

Днес /б.р. в петък/ ЦИК обяви: В РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ ЩЕ ИМА 121 СЕКЦИИ! На изборите на 4 април в южната ни съседка гласуваха в 35 секции, като ДПС получи 87 процента от вота или 19 283 бюлетини... В 45-то НС "Има такъв народ", с помощта на "ДБ" и "Мутри вън", обслужиха ДПС, което на 11 юли може да увеличи изборните си резултати в Турция 3-4 пъти. Мая Манолова, Арман Бабикян и Мария Капон бяха главните ми опоненти по време на бурния парламентарен дебат, обвинявайки ме във всички смъртни грехове и представяйки себе си за бранители на демокрацията.

Дали сега тримата адвокати на ДПС ще си посипят главата с пепел? Дали трите партии ще изпратят свои наблюдатели в тези 121 секции, за да контролират как се гласува, кои гласуват и как се попълват декларациите - пред комисиите или са предварително попълнени на български език...

От три дни точно тази "тройка" агитират за съставяне на правителство в 46-то НС с подкрепата на ДПС, което за "протестърите" вече не е "партия на статуквото" . Всъщност главата с пепел трябва да си посипят наивните избиратели на "Има такъв народ", "ДБ" и "Мутри вън".

ЕТО МОЕТО ИЗКАЗВАНЕ В 45-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ:

Уважаема госпожо председател, Уважаеми народни представители,

През 2016 година 43-то Народно събрание реши в страните извън Европейския съюз броят на избирателните секции да бъде ограничен до 35 секции в държава. За огромна изненада, по инициатива на партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов и с подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", в 45-то Народно събрание се предлага в законопроектите да се върне старото положение отпреди 2016 г.. Което предвижда да се намали броят на необходимите заявления за разкриване на секции в страни извън ЕС на 40, както и да се създават автоматично секции, ако на предходни избори в последните 5 години е имало образувана поне една секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели.

Кого обслужва това предложение? То обслужва Движението за права и свободи. То връща Република Турция като решаващ фактор в българския избирателен процес. То позволява на Анкара да е брокер в българския парламент! Защо давате на ДПС този електорален подарък? Господин Трифонов, господин Иванов, госпожо Манолова, наистина ли след малко ще натиснете зеления бутон и ще позволите на турския президент Ердоган да има решаващата дума в изборния процес в България? Госпожи и господа депутати от партия „Има такъв народ“, ще се подчините ли на това решение на вашите парламентарни лидери, което е всичко друго, но не демократично и национално отговорно? Давате ли си сметка до какво ще доведе отпадането на броя на избирателните секции в страни в които демокрацията е чужда дума, правата на жените са мит, а затворите са препълнени с журналисти?

Та в тази страна дори не дават стол на председателя на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен, за да седне като равна на президента Ердоган… Турският президент отказва стол на председател на Европейската комисия, само защото е жена, а вие сега ще му дадете безконтролното право да определя броя на избирателните ни секции в Турция, броя на гласувалите в тях и в крайна сметка…да кадрува в тази зала! Вие, депутати от „Има такъв народ“, съзнавате ли какво ще подкрепите с отпадането на броя на секциите в Република Турция?

И ако съзнавате, не се ли срамувате от това, което ще извършите? Обръщам се към депутатите от ГЕРБ и „Демократична България“, много от които през 2016-та гласувахте за ограничението до 35 секции. Защо тогава поставихте разумно ограничение за броя на секциите, а сега обслужвате Движението за права и свободи? Ако държите на своите принципи и убеждения, защитени преди 5 години, какво ви пречупи, та сега ще гласувате не по съвест, а по чужда воля?

Накрая се обръщам към народните представители от „Изправи се! Мутри вън!“: Не позволявайте партийната директива да стои по-високо от националните интереси! На 4 април, благодарение на камерите на българските наблюдатели в Турция, видяхме на живо как в секции в нашата южна съседка се попълват декларации на хора, нито говорещи, нито пишещи на български език. Ако това Народно събрание приеме отпадане на броя на секциите в страни извън ЕС, то на следващите избори броят на откритите секции в Турция със само 40 заявления …може да са стотина.

Преди да гласувате този текст, запитайте се още веднъж: Кому е изгоден той? И няма ли да допуснете съдбоносна грешка, подкрепите ли отпадането на ограничението за гласуване до 35 секции в държави извън Европейския съюз?


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ NY

    29 70 Отговор
    Искате ли, всичко да ви е наред??? Гласувайте за ГЕРБ !!!
    Мамицеееее,като гледам служебните ,как се омотаха ,като патета в кълчища ,си мисля ,че нищо старо, не е забравено и нищо ново, не е научено. Нови личности...? Абсолютно, всички "борци срещу статуквото",са стари муцуни,корумпирани до един,отритнати от всички нормални хора,опитващи се отчаяно ,.да влязат пак в играта.За да лапат отново. Румен - зеленото чорапче ,се прави на Бойко ,хортува си със световния елит....само дето няма ,като Борисов личните им телефони. Сал, един Слафчу е нов играч,ама за " един ден". Кой да му каже ,че толкова овце ще го подкрепят!? Та трябваше да кара ковида ,един месец докато хидроинженера му сведе задачките. Сега се отказа,той най -добре си знае защо. Но се питам,морално ли е да не плащаш данъците си и да пееш "Къде си вярна ти любов народна" или " любов офшорна" по- добре звучи? За обкръжението му "no coment". Роска,ко става ,бе свалихте ли го тоя пусти Гешев!?😀 Цецо праща ли от Београда,щото от Дубай свършиха. Народе,не се подвеждай ,по тези злобни ,отмъстителни,провалени политици,които Те лъжат ,че са новото начало. От бсп ....само национални катастрофи ,глад, купони за хляб ,хума горива и т.н. Помним ,как докарахте хората, на ръба на оцеляването. ГЕРБ Е РАЗУМНИЯТ ИЗБОР.

    Коментиран от #57

  • 2 1618

    29 63 Отговор
    Всички български граждани независимо къде живеят имат право на глас по време на изборите!Няма значение дали живеят в САЩ, Англия или Турция! Тези националистични идеи с цел конфронтация са присъщи за Патриотите! Те влошиха отношенията на България с Македония, няма да им мигне окото и да запалят война със съседите в мирно време!

    Коментиран от #9, #14, #68

  • 3 Суха съчка

    28 18 Отговор
    От 121 с. точно 120000 гласа за не етническа та партия на промяната с която ДБ искат да управляват а честито .

    Коментиран от #15

  • 4 333

    34 20 Отговор
    Каракачанов е националист и военолюбец! Заради Каракачанов сега вместо медицински хеликоптери имаме за милиони бойни самолети и луксозни коли! Каракачанов и Валери Симеонов не са никакви патриоти, те са псевдопатриоти ламтящи за власт, крепили диктаторското мафиотско управление на Борисов!
  • 5 Рад

    31 9 Отговор
    46 парламент ще изтрае от ден до пладне! Орел, рак и щука не трудно, а невъзможно да направят правителство. Но така е като 32 години освен мръсна пяна нищо кадърно не се появи.
  • 6 Императора

    58 1 Отговор
    Щом имат българско гражданство значи съгласно Конституцията на Р България имат равно право на глас с всички останали. Ако искате да няма вот от Турция прекратете двойното гражданство. Лесно е, или живееш тук или там!

    Коментиран от #65

  • 7 БОЛШЕВИК

    48 1 Отговор
    Ако някой е искал да спре гласовете от чужбина, щеше да се приеме закон забраняващ двойното гражданство в България.
  • 8 1618

    32 10 Отговор
    Борисов мислеше,че ще управлява вечно,ще взема еднолични решения вечно! За това се обгради с олигарси и мафиоти да му пазят гърба! Използваше Прокуратурата в лицето на Гешев за своя защита,а ДАНС,НАП и полицията използваше за бухалки! Назначи близки и познати от обкръжението си на високи постове във всички ведомства!Със заплахи, рекет или подкупи купи медии за манипулиране на общественото мнение!Създаде обръчи от фирми на олигарси,които източиха парите от Европейските фондове и парите на данъкоплатците! Сега трепери от страх от служебното правителство, и от протестиращите партии,защото започват да излизат много разкрития включително и незаконни подслушвания! В момента изпитват ужас и страх ,че тече процес на тяхното изчистване от власт!
  • 9 Суха съчка

    22 7 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    На колко си годинки че ти промиха мозачето вече.
  • 10 КУКУРУЗ

    20 12 Отговор
    Англия също не е в ЕС, а там секциите са много повече отколкото в Турция... Нещо за Англия никой не смее да пише
  • 11 Национален предател

    35 3 Отговор
    Правилното решение е ,че за да гласуваш,трябва да живееш ,минимум шест месеца и един ден в България.

    Коментиран от #28

  • 12 Червен Борсук

    23 7 Отговор
    Какво значение има, какви/сини, зелени, червени, пимбени/комуняги ще управляват. След време пак ще рИвете, че са ви излъгали и пре....
    Първо лустрация, после избори! Иначе само прехвърляне на чекмеджета до безкрай.
  • 13 Вируслав

    10 13 Отговор
    Ай всякакви патрЕотЕ и политици - пропадняци малко да спрете да ривете! Верно секциите в Турция нараснаха тройно, но пък тотално се увеличиха двойно. От народа по света през април гласува едва 10-ина процента. О'к нека в Турция бройката х3 стигне 60 хил. гласа (което обаче е изключено), но в останалия свят стига на 300 хил. да се покачи, което е напълно изпълнимо и все още нищожно, като процент!
  • 14 kkk

    36 14 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    Хора живеещи и работещи извън БГ постоянно (тоест повече от 183 дни в годината) не са "български граждани", а са НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и съответно НЕ ТРЯБВА да им се позволява да гласуват изобщо.

    Живееш и работиш в БГ- гласуваш и решаваш СВОЕТО бъдеще ТУК, а ПРЕДАТЕЛИТЕ да си гласуват на местните избори у държавите в които живеят и да си решават ТЯХНОТО бъдеще ТАМ. НЕДОПУСТИМО Е някаква свиня живееща от 20+г. в чужбина (Турция, ФАЩ, Англия, където и да е) да решава какво ще се случва утре в МОЯТА държава.

    Коментиран от #17, #20, #45

  • 15 333

    12 14 Отговор

    До коментар #3 от "Суха съчка":

    Ако си махнеш капаците от очите, може да видиш, че опашки за гласуване имаше в Англия. И в Англия секциите са се увеличили най-много. Освен това и в Щатите са се увеличили почти двойно.
    ДБ казаха 1000 пъти, че няма да управляват с ДПС.

    Коментиран от #47

  • 16 Хахаха

    17 6 Отговор
    Всеки страхуващ се, че ще остане извън парламента,знае слабото място на българина и удря там. Но тези същите, които реват сега за секциите в Турция, толкова години нищо не правиха за това. Досега къде бяхте??? Те секциите отворени и чакат те сега преди избори се сетили за секции да говорят, тя ДПС от повече от 30 години съществува, те решили точно сега преди избори подписка да събират. точно сега

    Коментиран от #42

  • 17 дед мороз

    13 16 Отговор

    До коментар #14 от "kkk":

    Най-големите предатели са безродните комунисти интернационалисти, те изобщо не трябва да имат право да гласуват.
  • 18 Саня

    13 5 Отговор
    Браво! Най-после БСП да застане на правилна позиция по националния въпрос. Браво на Корнелия, която оня ден зае силна позиция по македонския въпрос, след като се срещна по негова молба със Зоран Заев.

    Коментиран от #19

  • 19 Патриот

    18 4 Отговор

    До коментар #18 от "Саня":

    Корнелия Нинова наистина промени БСП, заставайки срещу Истанбулската конвенция, срещу македонизма и сега срещу османските залитания на Слави Трифонов и компания. Пораженията на Станишев по тези въпроси ще се чистят с години.
  • 20 1618

    8 7 Отговор

    До коментар #14 от "kkk":

    В България Борисов с "бухалките " НАП и ДАНС с подкрепата на Гешев манипулират, заплашват, ,рекетират изземват бизнес, арестуват , заплашват и пребиват български граждани , уволняват,политизират медии и институции с цел да останат на власти да продължа.ват да крадат милиони от обществени поръчки и еврофондове! Докато в чужбина българските граждани гласуват без да се страхуват и съобразяват с диктатора Борисов! Така, че ще гласуват всички български граждани независимо къде живеят! От техните гласове най-много се страхуват Борисов и неговата престъпна , корумпирана и крадлива шайка!
  • 21 Канада

    22 6 Отговор
    Велизар е супер, но... гласът му бе глас в пустиня. Белята е направена. Още 100 000 гласа ще има ДПС от Турция. Изходът е само един - редуциране на правата на хората с двойно гражданство. Да гласуват на избори, но с уседналост. Не може в САЩ, Австралия, Канада, Заподна Европа и Турция да ни решават кой ще ни управлява! Аз живея в Канада, но приемам да бъда ограничен.
  • 22 Дядото

    10 11 Отговор
    Дърт комунистически пръч не се наяде! Дайте път на младите!
  • 23 Странна метаморфоза

    9 4 Отговор
    Този в АТАКА беше най-големия социалист а в БСП е на-големия националист. Избирателния закон е направен според повелята на конституцията. Даже да се премахне двойното гражданство пак ще е така. Справка статута на българите във Великобритания.

    Коментиран от #25, #31

  • 24 Супер

    9 5 Отговор
    Ти хубаво виждаш тези секции, а защо сляп за износа на българското злато?
  • 25 Коректив

    17 4 Отговор

    До коментар #23 от "Странна метаморфоза":

    Не сте прав. Премахне ли се двойното гражданство, нещата се променят радикално. Наистина е странно хора, които са на хиляди километри от България и едва ли ще се върнат в Родината /децата им изобщо не планират връщане/, те да решават кой да съставя правителство в България.

    Коментиран от #32

  • 26 Реалист

    16 6 Отговор
    До Автора : Не си прав ! Във Великобритания живеят 250 хил. българи (официално). Имаше само 35 секции и опашките бяха километрични. Резултата е хиляди отказали се и хиляди неотишли до урните . Ами Германия , Испания, Италия, Гърция, Франция , САЩ и т н. ? В пъти повече от Турция. Твоето не е героизъм или патриотизъм , а двоен стандарт. Значи приемаш милиардите евра заработени в чужбина и докарани в България , а не искаш стотици хиляди гласове в урните , всички срещу системата прокудила тези гласове. Не ти е проблем Турция ( 19 хил гласа ), проблем ти е резултата от чужбина , истински реалния резултат - без фалшификации, без натиск , без корпоративни или феодални зависимости. Там е заровено кучето. Не се прави на герой.

    Коментиран от #49

  • 27 Реалист

    8 2 Отговор
    Хората имат конституционни права да гласуват:) сменете конституцията тогава:)

    Коментиран от #30

  • 28 Това което казваш

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Национален предател":

    Е точно “врътката”, която ще приземи ДПС “Родолюбците” на земята!
  • 29 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 5 Отговор
    1. Закона трябва да е еднакъв за всички. 2. Закона трябва да е постоянен, а не такива като вас да го променят всеки месец защото ще имат някаква кратковременно полза от това. Г-н Енчев като сте такъв патриот, защо не забранихте всички живеещи в чужбина да гласуват за българско Народно събрание? Според вас от около 100 000 български граждани живеещи в Турция. Справедливо ли е само 50 000 да могат да гласуват. А други 50 000 да не могат. След като и едните и другите отговарят на еднакви условия - имат български паспорт. Само защото няма достатъчно секции. Същото важи и за Великобритания и САЩ.

    И г-н Енчев, мен не можете да ме манипулирани. Сега има коронавирус и са ограничени пътуванията. Но утре, когато отново се отворят границите и както се е случвало в предишни години. В България дойдат с автобуси 50 000 или 100 000 с двойно гражданство турско и българско. Да гласуват в секции в България. Този закон направен от "патриотите" ще се окаже заобиколен.

    Коментиран от #55

  • 30 Да ще гласуват но с Условие

    10 5 Отговор

    До коментар #27 от "Реалист":

    Никой няма да им забрани! Живееш тук гласуваш. Не живееш тук си траеш!

    Коментиран от #34

  • 31 дааа

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "Странна метаморфоза":

    Този е алчно червено мекере жадно за власт. Господ му даде нишан да се спре, но той продължава.

    Коментиран от #33

  • 32 Знаеш ли какво е "коректив"

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Коректив":

    Щях да ти отговоря, но прочетох коментар 26 и се отказах защото отговара ми щеше да дублира този коментар.
  • 33 Социо

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "дааа":

    И кво му е жадното на това мекере? Че не може в Турция да решават изхода от вота в България.
  • 34 Националиста не е патриот

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Да ще гласуват но с Условие":

    1. Прочети конституцията 2. Има ли държав, каято прилага твоята прищявка?

    Коментиран от #36

  • 35 Факт

    8 3 Отговор
    За мен е ясно, че в този форум пишат предимно българи, живеещи в чужбина. Те са за ДПС и за гласуването в Турция, но ги е срам да си гто признаят. Факт!
  • 36 А има ли държава

    6 3 Отговор

    До коментар #34 от "Националиста не е патриот":

    Която е последна дупка на Кавала в ЕС? Умнико! Нали за да се развием трябва да се променим! Боко спазва ли конституцията? Карадайъ защо казва че друга държава му е Родина? УМНико депесарски!

    Коментиран от #40

  • 37 Нов замък

    2 5 Отговор
    Българските турци в Турция са турци ,а македонците в Северна Македония българи????
  • 38 И как

    7 3 Отговор
    19283 бюлетини, са 87% от вота на ДПС? Съвсем за шарани ни взехте! 😂

    Коментиран от #41

  • 39 Кой ще има топките

    4 2 Отговор
    ДА произведе гласуване с условие за уседналост най малко 6 месеца? Бсп и Енчев какво спите? Или пак чакате Слави да ви свърши работата..ахахаха Октопод!
  • 40 Изтрещя ли

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "А има ли държава":

    Коментар на бавноумник прочети си го още веднъж. Какво по точно искаш защото доста си противоречиш, пениш ли се, да не е от еврото?

    Коментиран от #43

  • 41 И ти един математик

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "И как":

    10000 гласа един депотат. Айде шаранчо сметни процентите.

    Коментиран от #44

  • 42 ГЕРБ=БСП=ДПС

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    А защо г-н другаря интернационалист Велазар Енчев. Не вижда, че много лесно с 1000-2000 автобуса този смешен "патриотичен" закон, който брани с голи гърди на амбразурата. Се заобикаля и избирателите на ДПС ще дойдат в България и ще гласуват в секции в България. Както се е случвало много пъти в предишни години. И защо г-н Енчев не коментира факта, че ако ГЕРБ и БСП не бяха сключвали задкулисни сделси с Ахмед Доган. Тези 10%-14% гласуващи за ДПС нямаше да имат никакво значение. Парите давани от ДПС за тези гласове щяха да са похарчени залудо. На България големите проблеми се наричат ГЕРБ и БСП. Когато манипулатори като този насочват всички прожектори към малкия проблем ДПС и техните безобпазия. Хората не виждат големите проблеми ГЕРБ и БСП и техните големи безобпазия. Докато българите не прогледнем за цялата картина и за големите проблеми. Нищо няма да се реши, чрез караници заради малките проблеми. Големия проблем са задкулисните договорки между ДПС и ГЕРБ и между ДПС и БСП.
  • 43 Ахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Изтрещя ли":

    Вземи се осъзнай ве депесарче! Ще ви накажем този път! И това ти го пише български турчин! Да ти е пределно ясно!

    Коментиран от #51

  • 44 Абе шаране

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "И ти един математик":

    По тези сметки, щом 19000 гласа са 87% от вота на дпс, то 100% са 22 000! Толкова ли гласуваха за дпс?

    Коментиран от #48

  • 45 Тц,тц,тц.........

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "kkk":

    Много злоба,много нещо,бе!!! Аз живея от 20+ години в чужбина и никога не съм гласувал. А е трябвало,като гледам такива като теб ,докъде я докараха България. Никой ,не ти е виновен за проваления ти живот.омразата която струи от теб, доказва ,че си един неудачник.

    Коментиран от #54

  • 46 ПРЕСТЪПНИЦИИИ

    4 1 Отговор
    ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ЗА ДА УЗРЕЕ ВСЕКИ ЧЕ ДПС Е ПРЕСТЪПНА ПАРТИЯ И ДА БЪДЕ ВЕДНАГА ЗАБРАНЕНА И ВКАРАНА ПО ЗАТВОРИТЕ ЗАЕДНО С ГЕРБ И БСП + ПАТРИОТИТЕ !
  • 47 Суха съчка

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "333":

    А какво каза АА на кого да вярвам.А за гласуващите в UK ще имам доверие когато почнат да си правят зъбите там .
  • 48 Абе шаранчо напъни се 2 реда прочети

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Абе шаране":

    336 306 гласували 10.51% 30 мандата. 336306÷30=11210. Или 11210 гласа един мандат.А твоите 22 000 са малка община. Нямаш реална престава от нищо шаренчо.

    Коментиран от #53

  • 49 Суха съчка

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    Милиарди вкарваме а зъбките в БГ правим защо така?

    Коментиран от #64

  • 50 СЛАВИ Е НА РЕД

    3 1 Отговор
    АКО НЕ ГЛАСУВАТ НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ В ЧУЖБИНА РЕАЛНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ОСТАВАТ ГЕРБ +БСП +ДПС ..................... ТОГАВА НИЩО НИКОГА НЕ ПОДЛЕЖИ НА ПРОМЯНА ! ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА ЗАЩОТО 60 ДО 80% ОТ ЕЛЕКТОРАТА НЯМА ДА ГЛАСУВА ВИЖДАЙКИ ЧЕ НЯМА ЗА КОЙ ! ТОВА Е ДОКАЗАНО !
  • 51 Ахахах

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Ахаха":

    Аз съм истински турчин, мрезещ ДПС но радетел на правдивост и истина. И в случая не е само ДПС. Идеята е да не се гласува в чужбина. На 11 ще накажем всички корумпета, крадци, калиник. Осъзнай се и не се прави на турчин.
  • 52 НЕ СТАВА

    3 1 Отговор
    ВЕЛИЗАРЕ , РАЗБЕРИ ЧЕ ДОКАТО СТАНИШЕВ ДОБРЕВ И ПИРИНСКИ НАПРИМЕР , СА В ПАРТИЯТА ТИ -- НЯМАТЕ ШАНС ЗА НИЩО - А ТИ СЕ ДИСТАНЦИРАЙ ПОВЕЧЕ ОТ ТАЗИ СГАН ПОДОБНА НА БОЙКОВАТА И ДОГАНСКАТА .........................
  • 53 Къде шаране

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Абе шаранчо напъни се 2 реда прочети":

    го пише това в статията? Но пък пише това:

    Публикувано във факти.бг: На изборите на 4 април в южната ни съседка гласуваха в 35 секции, като ДПС получи 87 процента от вота или 19 283 бюлетини

    Та като са получили 87% от вота или 19 283 бюлетини в Турция, излиза, че целият им вот е от 22 164 човека! Това ли е истината? Коментираме написаното! И така написано, звучи чисто манипулативно!

    Коментиран от #60

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 КОЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Какви Българи в турция има, по между си казват че са турци ,това е налагане на турска воля в бг политика,но тук винаги е имало предатели.И разберете турция винаги ще бъде ВРАГ.
  • 56 Шаран БГ

    5 4 Отговор
    На № 14 "ккк"
    Не знам какво е съотношението на българските граждани живеещи и работещи в Турция и в другите страни по света. Огромната част от едните и другите не са там по своя воля и желание.. Те са ПРИНУДЕНИ от българските политици, които в трактовката си дори на най-обикновените човешки нужди, стремежи и желания са напълно неадекватни. Ако във т.н." Вазродителен процес" имаше само политика, то в годините след 1989 година основното бе ГЛАДЪТ !!
    Мисля, че нито едните , нито другите заслужават етикета "национални предатели" !! По скоро такива са некадърните ни политици, които продължават вече 30 и кусур години с антинародната си политика, загрижени единствено и само за собственото си обогатяване !!!
    Само да попитам: Кога България – страна на зеленчукопроизводители, разнасяли семена и слава по света – е внасяла домати и краставици, че и картофи. Плодовете да ги споменавам ли " Няма....Важното е, че имаме банани..........

    Коментиран от #59

  • 57 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ NY":

    За психиятриата си троле гербав.
  • 58 Ahil

    1 1 Отговор
    Aз искам само някой да ми обясни,защо в Турция ще се гласува с бюлетини.ТЕя от 45-тото са пълни ОЛИГОФР......
  • 59 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "Шаран БГ":

    Ама разбира се, че са "ПРИНУДЕНИ"
    ..........Дотегнало му от чорбаджии
    и тежко робство фашистко.
    Литнал Никола в бой да се бие
    с върли народни душмани.
    ....................

    Една от грешките на прехода от „социализЪМЪТ” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщините Ви.
  • 60 Шаранчо

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "Къде шаране":

    От ГЛАСУВАЛИТЕ в ТУРЦИЯ 87% са за ДПС. Четеш и не възприемаш. С гласовете от Турция плюс един мандат за ДПС. И този мандат ще направи България васална ли? Националистите надъхват рибките.

    Коментиран от #61

  • 61 Съгласен

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "Шаранчо":

    Прав си! 👍
  • 62 Карадьейе

    2 1 Отговор
    ДПС есть турецкий партий, спаси и сохрани!
  • 63 Валентин

    2 1 Отговор
    Ако си такъв родолюбец, за какъвто се правиш, направи така, че да се забрани двойното гражданство.
    Как така някой ще има повече права от мен?!
    Да избират - или ще решават съдбата на България, или на друга държава.
    Ама нямате кураж за такава стъпка - тук се искат топки!
  • 64 Ром ама кубински

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Суха съчка":

    Зъбките тези от U.K. могат да си ги правят където си поискат,след като си плащат.Завиждаш ли?Типично по български.Между другото не живея в U.K.
  • 65 И аз да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Императора":

    Държавата ни най- малко не е длъжна да осигурява места за гласуване извън посолствата и консулствата ! Който иска чак толкова да гласува, нека си дойде и го направи в секцията си. Така правят германците. И се отказаха от машинното . Ама ние все по често рудния начин научаваме очевидното! Не харесвам Енчев, но този път е прав. Според мене този реверанс се направи, защото ДПС заявиха, че не подкрепят Радев за втори мандат.

    Коментиран от #66, #67

  • 66 Та какво

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "И аз да кажа":

    общо има, че дпс не подкрепяло Радев! Глупости само!
  • 67 Аз да ти кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "И аз да кажа":

    Просто престанете с тези умни приказки, "не го каресвсм ама..." "не съм му фен но този път...." другите са балъци. Та по темата. По конституция е точно на обратно на твоето разсъждение. Какво ДПС? Гласовете от Турция прибавят един мандат на ДПС но от други държави изменят картината в полза на не системните партии а националистите почти нямат гласове и те за това реват и разиграват етнически театър.
  • 68 браво

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    Вие нали сте турци, за какви българи ми говориш?
  • 69 има ли няма ли

    0 0 Отговор
    Кво значение има, колко секции ще има, електронно гласуване ще има, фалшифициране ще има, реклами ще има, лъжи ще има. Вероятно Сорос ще чупи баница за ДА-България а за народа баница няма да има! Онези които не разбират мисълта ми, моля поразровете от къде поръчват машините за гласуване за да ви стане ясно защо трябвало да имаме електронно гласуване
  • 70 Alex

    0 0 Отговор
    И за това е виновен бат'Бойко,ей!За всички грехове е само той виновен!Ама на,"петата" колона на т.н. бъльгарски турци,които не знаят грам български,ще решават кой да ни управлява!Пък Чалгаджията нека си прави тънките сметки,които ще излязат криви!