Last news in Fakti

1 Юли, 2021 13:00 7 691 80

Да спрем парите за метрото в София и да върнем старите ИКАРУСИ

  • икарус-
  • бус-
  • софия-
  • пари-
  • метро

Така се получава, когато политическите поръчки изместват здравия разум

Да спрем парите за метрото в София и да върнем старите ИКАРУСИ - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Да спрем парите за метрото в София“, а може би и да върнем старите автобуси ИКАРУС.

Това коментира във "Фейсбук" Светлата Ломева.

Така се получава, когато политическите поръчки изместват здравия разум. Да атакуваш целия град, само защото имаш политическа задача да свалиш кмета не е визионерска политика.

По доклад на Института за пазарна икономика София се оказва на 11 място по получени европейски средства на глава от населението.

Мноооого преди София са Созопол, Костинброд, Свиленград, Бяла, Габрово, Монтана и т.н. Да спрем или мноооого да намалим парите за този, който работи и да ги дадем на онзи, който не работи – тази логика за конкурентност и предприемчивост определено не се учи в престижни университети като Харвард.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По-голяма

    74 45 Отговор
    Дивотия от тази не бях чувал.

    Госпожата иска да спре метрото и да пусне икаруси. Новата власт никога няма да допусне такова нещо

    Коментиран от #8, #27, #42, #56

  • 2 серго

    135 22 Отговор
    България не е само София!
  • 3 дерас

    132 40 Отговор
    Софийските селянии много роптаят, това е предизборен трик на мафията ГЕРБ! Не се хващайте селянчета от София!
  • 4 amida

    66 80 Отговор
    и като избереме партиите на промяната - Дончева, Манолова, Божков и Трифонов ще потече мед и масло от чешмите и ще завалят пари от небето

    Коментиран от #37, #49, #52

  • 5 Bg1000

    51 36 Отговор
    Жалко е наистина, че обикновенните хора ще страдат заради политически коридорни битки.
    Грозна картинка...

    Коментиран от #30

  • 6 русенец

    109 24 Отговор
    Другари софиянци, не знам дали знаете, но всички що-годе читави предприятия в Бг плащат данъците си в София. Наричат се големи данъкоплатци. След тях са АЕЦ, НЕФТОХИМ, МОНБАТ, Приста Ойл и всичко, което все още функционира. Така, че провинцията издържа и София и метрото и държавата. Кажете ми голямо софийско предприятие от такъв мащаб? Ако извадите от схемата държавните чиновници в София, всъщност колко души плащат данъци там и какви?
    ...
    А Икарусите са си хубави машини , несе притеснявайте! На каквото сте си подложили, на това и ще седите!

    Коментиран от #48, #58

  • 7 серго

    82 16 Отговор
    Колко са умни гражданите селяни от Софето, как бързо се хващат на лъжата на ГЕРБ!
  • 8 Джони

    32 65 Отговор

    До коментар #1 от "По-голяма":

    Нямало да допусне, та тя новата власт направо галопира към разрухата.

    Коментиран от #13

  • 9 Шафиор на самолед

    85 15 Отговор
    Какво ме грее мене метрото в София??? Аааа сетих се, заради милярдите изсипващи се там до мойто село не идва автобус.Ааа ма то и път няма. Както и до стотици други села и градчета. И после ми се оплакват "Ми то се напълни със селяни в София". Еми пожелавам ви още повече да се напълни то е явно, че почти всички пари се изсипват в 3-4 града.

    Коментиран от #50

  • 10 Орбан е велик

    49 7 Отговор
    от Унгария България има само хубави спомени,един от тях е Икаруса..
  • 11 Тулуп

    81 9 Отговор
    Абе много странно, че не коментират колко детски градини "изядоха" вечните "ремонти на ремонтите, на ремонтите......"!
    Колко детски болници се построиха или колко пейки по 15000 лева бройката се купиха......!? Шкафове за 50 бона парчето?!!!
    Метрото, та метрото.....!
  • 12 Габровец

    51 3 Отговор
    Ние тук не работим, вие в София нали я свършвате всичката и не остава за нас :)
  • 13 Карай,Джони,карай

    35 5 Отговор

    До коментар #8 от "Джони":

    всичко тече,но не всичко е герп..
  • 14 Мнооого

    37 8 Отговор
    "остоумна" , бе , с жалък опит за хумор !
  • 15 az #МУТРИ, ВЪН!

    45 16 Отговор
    Кметът на софия трябва да бъде бит с камъни, като всяка мутра!
  • 16 100pera

    51 10 Отговор
    Герберастка демагогия. Вчера министър Петков изрично подчерта пред Фандупкова, че парите за метрото няма да бъдат пипани.
    Впрочем, спираните пари са по плана за възстановяване. Какво е пострадало метрото толкова от кризата, та ще го възстановяват?
    Или герберастите в общината рИват, че от както са на власт за първи път по-малко ще крадат?
  • 17 ПКП я

    41 11 Отговор
    Калинките на ГЕРБ се вихрят в коментарите!

    Коментиран от #51

  • 18 гражданин

    33 18 Отговор
    а ти коя си лельо, председател на НПО, политолог, какво разбираш от финанси и развитие, аман от такива, метрото е празно, студено и скъпо, ненужен и безполезен проект за града, с тези пари, на друго място, можеше да се направи сто пъти повече

    Коментиран от #31, #45

  • 19 По разказ от Чудомир

    20 6 Отговор
    Че прилагат "номера", от миналото и ГЕРБ и шефа им са първи джуфки. Не е измислено от тях, а още през 50-те, че и по рано, но не хвака декиш. Това което е добро за всички има нужда и от идиоти. Предизборни дивотии на устремили се шеметно в дупката.
  • 20 Стига с тая софия

    34 12 Отговор
    В софия живее една трета от населението но получават 80 пр от всички еврофондове! за 30 г България намаля с 3 млн но София порастна с няколко стотин хиляди. Стига сте дава пари на софия, даже ЕК ни го каза, че софия е на 110 пр от сресния доход в ес! На всички над това пари не трябва да се дават. Общината да си тегли кредити като Карлсруе за метрото! Или ще има финансива децентрализация или ще има отцепване към съседни държави а сфия ще я вземат Сърбия!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мисирка

    22 14 Отговор
    Долу ГЕРБ

    Коментиран от #54

  • 23 Азим

    20 0 Отговор
    Относно Габрово: усвоените средства по европейски програми са предимно за извършен голям ремонт на ВиК системите и за пречиствателна станция.
  • 24 Рико

    10 15 Отговор
    Спрете да да им давате трибуна! / Не визирам Ломева,не съм я чел, по принцип говоря. / Ние сме демокрация и усти не заключваме, но просто на тикави които говорят небивалици и насаждат напрежение, не трябва да им се дава думата в медията. Каниш да говори този ,който има какво смислено да каже, а не такъв който ти говори глупости. Комунистите в България имат изключително медиино присъствие-всеки ден са някъде и обясняват колко другите(всички освен тах) са лоши. Напрежението което наистина съществува в обществото идва по линията Москва-креатурите им тук. И това от всеки зрящ се вижда. Но експанзията им по всички възможни канали на медията не се спира. България е превзета страна - превзета от московията. Такава е истината, колкото и да ни горчи.
  • 25 Ха ха ха ха ха ха

    23 11 Отговор
    Квичите ли, герберасти? 11 юли
  • 26 Сссс

    20 8 Отговор
    Не уважаема, по добре старите икаруди пред грабливи те и противни гербоиди в общината. И светлата ли си или тъмната гербоид смач... да кажеш нещо по въпроса с ремонта на трасето на трамвай 5, което има няма 5 години как го ремонтира ха и сега пак, зелените площи смачкани като лай.. на при дъжд говорят ли ри нещо? Никакви пари за това метро, Ходи си пътува в самоков. Аре измитай се, че като гледам как ремонтираха и западния парк ми иде да......
  • 27 тъжно и страшно

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "По-голяма":

    Виждаш ли начина по който трябва да общуват с електората си. Страшно е защото познавам хора дето подкрепят герб. И съм си мислил че са горе долу нормални. Докато не видях какво трябва да им говорят за да се разбират.Прав е бил този дето е каза. Аз съм прост и вие сте прости и за това се разбираме.
  • 28 Да,бе

    16 7 Отговор
    Че за какво им е метро на софиянците- нали си имат "магистрали" да си ходят на море,кеф ти Гърция,кеф ти Бургас.И на гръцката граница в голямото чакане още по кеф.
  • 29 Урко

    28 6 Отговор
    Кое е здравия разум бе госпожо?! Знаете ли че до преди 2-3 год метрото се финансираше с по няколко стотин милиона от парите които ЕС дава по нар. Дунавска стратегия - за развитие на Дунавския регион. Айде кажете ми, да не би Дунав да е почнал да минава и през София?! Какъв здрав разум е това, вместо да изгради инфраструктура в и без това западналите региони по поречието на Дунав, да ги отклониш за София? Единствения "разум", който Тиквата следва е, че тогава значителен брой от общини по Дунав бяха управлявани от БСП, а както е известно Бибитко такива ги държи нарочно без пари, за отмъщение

    Коментиран от #41

  • 30 Doni Brasko

    20 5 Отговор

    До коментар #5 от "Bg1000":

    Обикновените хора няма да страдат. Ще страда дерибеите, които досега крадяха чрез обществените режисирани поръчки. Гражданите на София ще видят, че може с много по- малко пари да се построят, оптимизират много повече обекти, ще видят че досега са ги ограбвали и парите им са отивали за скъпите коли изедниците от ГЕРБ-СДС, ВМРО и присъдружните им
  • 31 Да си друг, не е лошо

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "гражданин":

    Обикновено казват "прът в колелото на прогреса". Да си "гражданин" няма лошо, но прочети от АВТОР Каназирев "София приди 50 години" и ще разбереш, че и тогава имало граждани, които искали булеварди широки 70 метра и улци 35 метра. Въпрос на сиво вещество драги "гражданино"!

    Коментиран от #44

  • 32 бясна кака

    10 9 Отговор
    Стига кумонизъм! Лустрация за червените кхмери на България!

    Коментиран от #59

  • 33 Чегърт чегърт

    23 5 Отговор
    Защо ЛЪЖЕТЕ?Парите за Метрото няма да бъдат спирани.Герберите да престанат да лъжат.
  • 34 Напаст

    15 4 Отговор
    И тая калинка се оказа политолог!
  • 35 Фактолог

    18 5 Отговор
    Така де:
    БМБ построи половин милион магистрали
    Той построи и метрото със всичките му лъчи
    И пак той... навсякъде той... и само той...
    Че му остава и за чекмеджето
    ... ... ... Дигнаха билетите на 1.60 с обещанието да се поднови – и строи – градския таранспорт, БИЛЕТЧЕТА СЕ КУПУВАТ – ПАРИТЕ ПОТЪВАТ...
  • 36 Ватман Батман

    19 4 Отговор
    Другарката Ломева тактично мълчи по отношение произхода на средствата, за които говори. Те не са от защитени европейски проекти на общината, а разпределени от Републиканския бюджет. "Работливите столичани" ще получат 90% от всички средства, а после ще се питат защо всички искат да живеят в София? Ами то освен София друго няма и да остане! И не!-парите за метрото няма да се спрат! Просто един Икарус хора няма да се облажат толкова много, колкото досега!
  • 37 Киркор

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "amida":

    През последните 10г не съм видял да тече мед и масло,да валят пари от небето,та кога е било това????
  • 38 Икаруси

    14 5 Отговор
    Ами да върнем и мъжете тогава г-жо, защото както казва вашия любим лидер "Ние в ГЕРБ сме само жени. Тук-таме мъж, ма и той жена"!
  • 39 ПСР

    17 7 Отговор
    Глупости.Никой няма да спира парите за метрото-това са инсиниуциите на сбирките на ГЕРБ-тетки.Въпросът е съвсем друг-Фандъкова харчи парите на София корупционно,на свръхвисоки цени с много ниско качество на изпълнението.И само през"удобни,избрани"компании.Това,оправдава ли,редица градове в провинцията,да плащат за подобно"усвояване"???Това е идеята,госпожо.
  • 40 Reptile

    10 11 Отговор
    ... и след това връщаме петолъчката на партийният дом!
    Икаруси, кал, фалити на банки и хипер инфлация = БСП на власт!
  • 41 Дунавски регион

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Урко":

    Напълно вярно!Адмирации!
  • 42 Чудя се

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "По-голяма":

    Защо не мислите като четете.Чували ли сте за ирония или за сарказъм? !Или юруш. ... .Трябва да плюем ГЕРБ.Що да мислим?!
  • 43 На селяните не им требе метро

    9 8 Отговор
    На който не му харесва метрото, да си оди на село😂На който не му харесват магистралите да си кара каручката пак на село😂А Чашков като е почнал да вади соц.скелетите от раклата на ДС, тогава да вземе да върне софийското жителство, че ние родените в София, вече сме малцинство и вместо на шопски, че говориме меко, като тия отдалеко😂😂😂😂
  • 44 гражданин

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Да си друг, не е лошо":

    не те разбирам джони, много си завоалиран, ако си бил в университет, може би са ти споменали в началните курсове, че като пишеш нещо, най важното е да имаш теза, която може да се прочете, в твоя пост теза и мнение няма

    Коментиран от #73

  • 45 Явно

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "гражданин":

    Съдбата ти е да си седиш на пейката пред блока или на село.Защото,ако си пътувал поне малко,няма да пишеш такива простотии за метрото.

    Коментиран от #46

  • 46 гражданин

    12 5 Отговор

    До коментар #45 от "Явно":

    не е само моята съдба такава, герберите съсипаха икономиката с дългото си управление, така че, особено за младите, работа няма, това за което пишеш, пейката, блока, е съдбата на 75 процента от жителите на красивия ни, в кавички, град, а мене не ме мисли, аз съм от по старото поколение
  • 47 кочо

    8 5 Отговор
    НЕВЪЗМОЖНО Е ПОВЕЧЕ СОФИЯ ДА БЪДЕ СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ.ТОЗИ БАЛКАНСКИ ГРАД ОТЕСНЯ ОТ ВСЯКЪДЕ ПЛАНИНИ МРЪСОТИЯ И ЛОШ КЛИМАТ.ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ НА ДЪРЖАВАТА И ЧУЖДЕНЦИ ЖИВЕЕ В НЕЯ.ОТВРАТИТЕЛНИ ХОРА.
  • 48 Софиянец

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Русии, ти май нямаш идея, че има разлика между корпоративните и местните данъци. "Големи данъкоплатци" се класифицират по корпоративните данъци, а те не отиват в общината, а в държавния бюджет...ама дребната ти селска душичка само завистта може да я пробуди.

    Коментиран от #55

  • 49 Тези новите

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "amida":

    Партии ще спрат парите които падат от небето
  • 50 Моли се да немаш път и хора

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Шафиор на самолед":

    Около тебе щот в противен случай ако имаш път и хора животът ти ще стане невъзможен повярвай ми...преди се чудех защо някой хора до къщите си нямат път ами кални пътечки и вече разбрах..ако някога имам и живея в тъща то не желая да има път до нея не и асфалтов е там песък чакъл е екстра
  • 51 Това не са

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "ПКП я":

    Калинки а са малки тиквички
  • 52 ами е

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "amida":

    няма да завалят, същите ще бъдат но без хъб към чекмеджето на тиквата.
  • 53 над две трети от софето са на хранилка

    4 3 Отговор
    Как няма да роптаят.
  • 54 Само ГЕРБ

    5 6 Отговор

    До коментар #22 от "Мисирка":

    Червените и протестираните идиоти само това могат-да раз сипят държавата.

    Коментиран от #57

  • 55 т-п трол гербав

    7 6 Отговор

    До коментар #48 от "Софиянец":

    А ти имаш ли представа, че държавата обира всичко, вкл.местните данъци, и после ги разпределя. По тиквенски, ако кмета те е от ОПГ ГРОБ, пари няма. Още един пирон в ковчега, нар. Централизация на властта.
  • 56 cornholio

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "По-голяма":

    Какво ли беше това ирония....
  • 57 съгласен

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "Само ГЕРБ":

    Обаче някои разсипници са по-способни. Червения комуняга боеко тиквоча направо разсипа държавата за 12г. С 80хил. на година се топим.

    Коментиран от #80

  • 58 Софиямел

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Нищо конструктивно друже, единствено обичайната жлъж, подложили сме си, протестирахме цяла година и за вас, за по-добро ОБЩО бъдеще, не го забравяй. И с Иакруси можем и с електрически коли, ще се справим, не ни мисли.
  • 59 Първо се научи да пишеш правилно,

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "бясна кака":

    после философствай! Отдавна "кумонистите" в България не са между живите, а комунизма остана в историята! Последните червени кхмери преди 13 години се пребоядисаха и си създадоха нова партия за да доокрадат каквото е останало и да подлъжат лесно манипулируемите и нетрезвомислещите в техните привидно добри намерения. Да ви се чуди човек на акъла! Нямате ли здрав разум?! Мислете с тия глави, които имате на раменете!
  • 60 Тодор Живков

    3 1 Отговор
    Хайде сега :) Никой не се връща към старите автобуси. Но и метрото не може да отиде до всеки блок. А корупцията си действа. Какъв е смисълът метрото да ходи до ИКЕА, до Банкя и други места, където няма достатъчно пътници. Така че да не се разчита само на един тип транспорт и да се чертаят фалшиви проблеми.
  • 61 Бочева!! Трън Трън!! Краде се през

    4 1 Отговор
    ОБЩИНАТА Яко!! ГБС с Пешов, селския на Фандъкова е направи Кметица!!! От даскалица по Руски Кметица и започна Крадене, Крадене!! Аз на Борисов, Фандъкова на Пешов, той на нея, на Борисов, на Шефа на СОС!! И така в кръг 10годКакви Икаруси!!? Крадене на Едро, Яко!?
  • 62 Ломова Светлана!! Икаруси е гонят!!

    2 2 Отговор
    Фандъкова беше Ръката на Пешов и ГБС В Столична Община!!
  • 63 какво говорите, бе

    4 1 Отговор
    град София население 1236000 бюджет град София 1,800 милиона 1456лв на глава от жител на София. Например Плевен, население на общината 270000. бюджет 125 милиона, 463лв на глава от население на общината. Къде е равенството близо четири пъти по-голям бюджет на Софи по тлава на население.
  • 64 Софета на хранилка

    4 1 Отговор
    Бюджета на София и област София е по-голям от цялата провинция взети заедно. Как няма да вият? Това фрапиращо неравенсто започна с властването на тиквата.
  • 65 пепи

    4 1 Отговор
    Аз съм за спират парите, връщат икарусите, Боко не пълни шкафчетата с евра и кюлчета. И без това метрото при валежи тече от всякъде.
  • 66 Пеуник

    4 1 Отговор
    Те главите от населението нищо не са получили. Получили са гербовите фирми. И то вложеното е десетократно по-малко от полученото
  • 67 съотношение

    3 2 Отговор
    В София живее 1/4 от населението на България и бюджетът на софиянци 4 пъти по голям от на провинцията.

    Коментиран от #77

  • 68 Не може

    4 5 Отговор
    Луди ли сте да спирате метрото и да вкарвате стари Икаруси?

    Това означва задръствания, шум, замърсявания , мръсен въздух, стоене на пек, дъжд, студ на хората, хората не са ви виновни за разни политически игри, че да ги наказвате?
    Това ще бъде всеобщо възмущение и протест!
  • 69 Знаещ

    1 3 Отговор
    Нека ревящата кака каже колко е загубата на метрополитена по тримесечни периоди 10 години на зад от днешна дата. Кой покрива тази загуба. Може би цяла България освен дотациите покрива и загубите.

    Коментиран от #76

  • 70 буковски

    2 2 Отговор
    В Монтана са усвоени ама я идете вижте селата какъв банарлък са по бетер от катун са

    Коментиран от #75

  • 71 войводата

    0 4 Отговор
    ГЕРБ Е МАФИЯ ГАРАНЦИЯ АТИЯ КЪДЕТО ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ СА ДИБИЛИ

    Коментиран от #74

  • 72 Ало другарке

    1 3 Отговор
    Искаме да спрем кражбите в общината, а не да връщаме икаруси. Айде стига с лъжите!
  • 73 Подкрепа за Борисов

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "гражданин":

    Тезата се учи по литература още в 7 клас да ти кажа
  • 74 Подкрепа за Борисов

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "войводата":

    Аз Харесвам Политиката на Герб И искам Демокрация Сигурност Развитие Успех За България Тези новите СТАРИ Оправач И Радевите Служебните върнаха България 80 год Назад Искам Демокрация КОМУНИСТИЧЕСКИ Ръководители назначени Служебно да Заплашват да рушат Не може така
  • 75 Подкрепа за Борисов

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "буковски":

    Българските Села Нямат Водопроводи Нямат Пътища и Това от колко Години е Така от 70 год Е Не виждате ли Какво само ревете лъжете Манипулирате
  • 76 Подкрепа за Борисов

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "Знаещ":

    Ти Пътуваш ли с Метрото Виждала ли си го изобщо знаеш ли колко е удобно бързо луксозно Аман от Мразещи жлъчни хора които Мразят България Мразят Себе си и целият Свят
  • 77 Подкрепа за Борисов

    3 4 Отговор

    До коментар #67 от "съотношение":

    И Какво ти пречи на теб Бюджета На София Служебният Радев Разрушител Оставка

    Коментиран от #78

  • 78 до изчезващия индивит

    3 2 Отговор

    До коментар #77 от "Подкрепа за Борисов":

    Защото софето ощетява дрегите общини и в моя град няма парички за чистене на снега а гъзетата си мият улиците.
  • 79 БОКОКРАД

    1 2 Отговор
    ФАНДЪКОВА В СЛИВЕНСКИЯ И ВСИЧКО ЩЕ СЕ НАМЕСТИ - БОЙКО СЪЩО НО В ЦЕНТРАЛНИЯ - ТАМ ДА ГНИЕ ТАЯ ГНИДА !
  • 80 И аз да кажа

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "съгласен":

    Аха, и сега Слави ще ви направи деца, че много я може тая работа! Чудя ви се на ума!