Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 16:56 5 097 84

Мартин Димитров за ФАКТИ: Опитват се да върнат измамите в изборния процес

  • мартин димитров-
  • машинно гласуване-
  • ръчно броене-
  • цик-
  • демократична българия

"Машината няма пристрастие, тя е неподкупна, тя не сменя протокола и това им пречи”, смята Димитров

Мартин Димитров за ФАКТИ: Опитват се да върнат измамите в изборния процес - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Ръчното броене на разписки от машина е все едно да заредиш 40 литра бензин на бензиностанцията, а след това да го източиш с туби, за да преброиш колко са литрите”.

Така народният представител в 41-вото, 42-рото, 43-тото, 45-тото и 46-тото Народно събрание Мартин Димитров коментира пред ФАКТИ решението на ЦИК разписките на машинния вот на 14 ноември да се броят ръчно.

Припомняме, че по-рано днес Мартин Димитров и адв. Петър Славов, като кандидати за народни представители, внесоха жалба във Върховния административен съд относно въпросното решение, което определиха като “пoрeдeн oпит нa мнoзинcтвoтo ГEРБ-БCП-ДПC в ЦИК дa caбoтирa мaшиннo глacувaнe”.

Димитрoв и Славов ca кaндидaти в лиcтитe нa “Дeмoкрaтичнa Бългaрия” - cъoтвeтнo в 24-ти и 25-ти МИР в Coфия. Ocвeн тяхнaтa жaлбa, днec издигнaлaтa ги пoлитичecкa cилa - кoaлиция “Дeмoкрaтичнa Бългaрия”, cъщo пoдaдe жaлбa cрeщу тoвa рeшeниe нa ЦИК.

Машинното гласуване беше окончателно въведено в изборните секции с над 300 избиратели у нас след последните промени в Изборния кодекс, които бяха направени от 45-тото НС. С решението си разписките от машините да се броят ръчно, ЦИК на практика може да демашинизира процеса на машинното гласуване.

Самото въвеждане на мaшинно глacувaнe у нac в нeмaлкa cтeпeн е и блaгoдaрeниe нa рaбoтaтa нa Cлaвoв и Димитрoв в 43-тoтo Нaрoднo cъбрaниe. Тoгaвa тe прeдлoжихa още въвeждaнeтo нa диcтaнциoннo eлeктрoннo глacувaнe, което обаче продължава да не се използва у нас.

“Всичко това е измислено, за да има манипулации. Истината е проста - машинното гласуване спря част от измамите. Тези хора искат да ги върнат”, категоричен беше той.

“Хората, дори да искат да преброят точно гласовете и преференциите, представете си 30 партии и преференциално гласуване за хиляди кандидати - това първо е изключително сложно за ръчно преброяване, бих казал, че е на прага на невъзможното, второ, допускат се големи грешки.

На места в страната се възползват от тези грешки, за да правят и измами, за което машинното гласуване им пречи. При машинното гласуване хората гласуват, гласовете се подреждат и накрая излиза обобщен протокол с точно преброени гласове за партии, с точно преброени преференции и т.н. Това не може да се замени с друг протокол. Затова сега - с това ръчно броене на разписки, се опитват да върнат обратно измамите”, обясни Мартин Димитров.

“Когато човек гласува, всеки получава разписка. На нея пише за коя партия е гласувал, за коя преференция. Ако има грешки в софтуера на машините, още на тази бележка това ще си проличи. Втората гаранция да няма грешка в софтуера е на случаен принцип да бъдат проверени част от секциите, както беше на изборите на 11 юли. Тогава беше направена случайна извадка и тя показа, че проблеми няма. Въпреки това тези хора искат да броят всички разписки. Направени бяха проверки на случаен принцип, те показаха, че няма измами, няма грешки, няма несъответствия и въпреки това тези хора искат да броят всички разписки”, посочи още той.

“Това е машина. Нещата, които за човек са сложни за броене на ръка, за машината са елементарни сметки, елементарни операции. Машината няма пристрастие, тя е неподкупна, тя не сменя протокола и това им пречи”, коментира още Димитров.

Той определи решението на ЦИК машинните разписки да се броят ръчно като политически акт. “Преди да се въведе машинното гласуване, имаше между 60 и 300 хиляди недействителни бюлетини. Когато се въведе машинното гласуване, се случиха две неща. Едното беше огромен спад на недействителните бюлетини, които бяха между 60 и 300 хиляди гласа - огромно количество гласове. Второто нещо, което се случи, беше драматичен спад в гласовете за ГЕРБ, ДПС и БСП. Точно затова те искат да се върнат старите практики”, каза той.

Димитров отхвърли напълно твърденията на Бойко Борисов, че съставът на ЦИК е нов и в него ГЕРБ е малцинство. “ГЕРБ заедно с ДПС и БСП имат мнозинство в ЦИК. Точно заради това си гласуваха това решение. По същия начин опитаха да дерегистрират листата на “Демократична България” в Стара Загора. Само намесата на съда върна справедливостта”, посочи Димитров.

“Сега същото мнозинство на ГЕРБ, ДПС и БСП са гласували да се броят всички разписки в цялата страна. Цветозар Томов даде този пример и той много ми хареса - това е сякаш един автомобил има двигател, но вместо да го палиш, всеки път водиш трима души да бутат автомобила. Никой не може да ме убеди, че това не се прави с цел връщане на ужасните практики на злоупотреби и манипулации”, завърши Мартин Димитров.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исмет

    18 70 Отговор
    За дякона Борисов ще гласувам
  • 2 Мафтин Димитвов

    46 44 Отговор
    Мафтине, баш за венецуелските машини ли каза тая глупост? А затова ли почти никъде в ЕС не се ползват?

    Коментиран от #5, #68

  • 3 сигурно

    58 21 Отговор
    Боко газ икае ,за това ,4е пак ще глътне вода ,защото няма как да подкупи Апахите и Шайените !!
  • 4 ххахаха

    55 17 Отговор
    На Сороснята им се плаче, спряха им схемичката.
  • 5 герб мадуро

    37 23 Отговор

    До коментар #2 от "Мафтин Димитвов":

    не се ползват в ЕС защото са бели хора тука селските изборни комисии не могат да напишат едно вярно изречение в протокола вие искате да броят гласове на ръка

    Коментиран от #8

  • 6 Бай Шили

    52 3 Отговор
    Много е важно кой ще изберете за президент, защото се очертава дълго управление на България от служебни правителства.
  • 7 уроди

    36 10 Отговор
    това нищожество на снимката е най големия противник на аец белене след бойко престъпника и предател !
  • 8 Мафтин Димитвов

    14 12 Отговор

    До коментар #5 от "герб мадуро":

    Човече, то и ти си неграмотен като ти гледам правописа. Да не си от някоя селска комисия?

    Коментиран от #11, #15

  • 9 Чехов

    17 6 Отговор
    Абе Марррргаррррине, драги ми тъпако.....
  • 10 ГЕРБ

    24 8 Отговор
    Ако няма нужда нямаше да я има тази опция.
  • 11 герб мадуро

    10 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мафтин Димитвов":

    щом съм неграмотен явно не съм..все пак съм прочел повече от една книга и знам 3 езика само

    Коментиран от #83

  • 12 Историк

    32 14 Отговор
    Е тука вече удари дъното-манипулацията на машинния вот е в пъти по-лесна,отсъства физическия фактор,с едно кликване върху бутона стават чудеса...

    Коментиран от #25

  • 13 Бай Шили

    20 6 Отговор
    ИТН и ДБ бъркат сметките и немогат да натаманят работа. С ПП става ептен сложно. Пуснаха Мая подводницата ама Слави не се хвана на въдицата.
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 0 Отговор
    ДА ама ДИЛЪРИ на цигански гласове обикалят гетата и махалите

    Коментиран от #22

  • 15 герб мадуро

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мафтин Димитвов":

    вие от герб ли ще осигурите IT специалистите да нулират хиляди машини в деня на изборите..или от селските комисии ще си ги изкарат разпечатките сами
  • 16 Тошко

    27 10 Отговор
    И какав е проблема,че ще броят разписките?!Не е ли това по-правилния начин за обективирането на изборните резултати?-риторичен въпрос.

    Коментиран от #59

  • 17 Плачете гробари

    19 28 Отговор
    Радев печели на първи тур. Този път правителство ще има и герберастките крадци ще влязат в затвора.

    Коментиран от #20, #31

  • 18 Браво на Радев

    12 13 Отговор
    Решава всички въпроси
  • 19 ВРЕМЕ Е

    16 1 Отговор
    ПОЧТИ НИЩО НЕ Е НАПРАВЕНО ЗА ДЕМОКРАТИЧНО ГЛАСУВАНЕ - ЯВНО Е ЧЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СА МРЪСНИ , КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИ ПРЕДАТЕЛИ , КРАДЦИ , МОШЕННИЦИ ................ЕДНО ГОВОРЯТ ДРУГО ПРАВЯТ ........... САМО НАМАЛЯВАНЕТО НА ВИСОЧИНАТА ИМ С ЕДНА ГЛАВА ОПРАВЯ ПОЛОЖЕНИЕТО !
  • 20 Пунта Мара

    11 6 Отговор

    До коментар #17 от "Плачете гробари":

    И не само. Бойко в затвора
  • 21 отегчен

    33 1 Отговор
    Вече колко статии прочетох точно по този въпрос.
    Само ГEРБ,БCП и ДПC се споменават, по няколко пъти, а за ИТН се мъли.
    ИТН също гласуваха за броене на разписките.
    Защо ли пропускат този факт? Пречи на пропагандата ли?
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз съм дилър също така набирам хора
  • 23 жалко

    29 8 Отговор
    Мартине, машините за гласуване са отречени от демократичните и технологично развитите страни, защото не дават гаранция за честността на вота.

    Коментиран от #28, #40

  • 24 журналинио

    1 8 Отговор
    Аве Борисов казва да се броят а тоя казва НЕ. Я се уговорете какво да говорите бре , коалицията.
    Единият каза че ще вали а другият каза че няма. Все някой ще познае.
    Какви ясновидци.
  • 25 Бай Шили

    11 9 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    Разликата от изборите с бюлетини на 04.04 и изборите на 11-ти с машини е че ИТН спечелиха изборите с машинно гласуване. И ГЕРБ бяха с минус 200к гласа
  • 26 Браво на Радев

    6 8 Отговор
    Решава всички въпроси
  • 27 Валката

    12 5 Отговор
    Тоя цървул не беше ли в СДС които са в коалиция с ГИРБ.
    Ами Христо не беше ли в ГЕРБ.
    Про. Про.

    Коментиран от #29

  • 28 Бай Шили

    11 8 Отговор

    До коментар #23 от "жалко":

    В демократичните държави ги е страх също като Бойко демократа от машинно гласуване. Те за тва в демократичните държави няма машинно гласуване и там винаги демократите печелят.
  • 29 Бай Шили

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "Валката":

    Мартин беше прецедател на СДС и напусна СДС още преди създаването на ГЕРБ.

    Коментиран от #34

  • 30 Конаре

    11 5 Отговор
    С машинното гласуване демократите откраднаха изборите в САЩ.
    Втора година се съдят да не предоставят логовете хахаха.
    А тук ще е безопасно:)))
    Ганя и неговия карго-лутизъм. "Свещенния запад краде избори с машини и прави фарма-фашистки гулаг. Дори и Русия го прави веке! Ние задължително трябва да ги имитраме че ще ни се смеят батковците иначе!!111!!!"
  • 31 Бай Шили

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "Плачете гробари":

    Правителство ще има ако ИТН, ДБ и ПП съберат заедно над 121 гласа.

    Коментиран от #71

  • 32 жокер

    16 3 Отговор
    Много тъп пример дава! Ако се съмнявам в почтенността на продавача на гориво защо да не източа горивото и да видя колко литра е! Или по презумция трябва да му вярвам защото той е казал така.

    Коментиран от #38, #55

  • 33 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    " МЪРДАТА НА МИТЕ "- НЕ Е РАБОТИЛ И ЕДНА СЕКУНДА - НО СИ Е ПЛЯМПЪР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 34 Валката

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Шили":

    Да бе да. Пък аз съм Карлсон от покрива. Ха ха.
    А Христо?
  • 35 Кратко и ясно: Единствената политическа

    0 14 Отговор
    Кратко и ясно: Единствената политическа сила в бъдещия парламент, която няма бивши агенти на ДС в кандидатските си листи е Демократична България.
    На 14 ноември с №30 в бюлетината.

    Коментиран от #73

  • 36 Никъде в ЕС няма такива Крадци и лъжци

    10 4 Отговор
    Както ГЕРБ, ДПС в България!! За това да се дава пример с ЕС как се гласува е смешно!! Ние сме Държавата на Крадците и лъжците!!

    Коментиран от #43

  • 37 Радев

    19 5 Отговор
    ТЕЗИ ПОМИЯРИ МНОГО СЕ УПЛАШИХА,ЧЕ ЩЕ ИМ СПРАТ ИЗМАМАТА. ЗАПОЧНАХА ДА СИ КЪСАТ БЛУЗИТЕ ОТ ЯД. КЮСТЕНДИЛСКАТА СЛИВА ОБИКАЛЯ СТУДИАТА И РЕВЕ. ЗАЩО ДА НЕ СЕ БРОЯТ РАЗПИСКИТЕ-ЗАЩОТО БАРАХА СОФТУЕРА!!!
  • 38 Мафтин Димитвов

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "жокер":

    Да, или като „безпристрастните” таксиметрови апарати. Кога ни е лъгала тая електроника?? :-)))
  • 39 Република

    7 3 Отговор
    Марто ти знаеш ли точно с колко те минават на колонката на бензиностанцията
  • 40 Опа

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "жалко":

    Я пак???? Демократичните и технологично развити държави. Даа така е. А не държава просмукана от корупция, простотия и свободия
  • 41 На маямата глупостите

    10 4 Отговор
    Как ще фалшифицират бележка от машина, сега обяснява-тия бележки могат да се намачкат, може да е незнайно от къде бележката, е няма такива наглеци, бележките ще равнят машината и тогавата нали се сещате, не може след това да се бъзика машината, нали, бе мартО, затова ревете
  • 42 БЪЛГАРИН

    6 2 Отговор
    МАШИНИТЕ......
    Надявайте се че били не подкупни.
    Благодарение на всички тези технологии , за това сте толкова дезорентирани , че дори и за най малкото решение което искате да вземете се чудите и маете с дни и месици .И не сте сигурни , дали няма да сбъркате.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Фатмак на БУНИЩЕТО

    10 7 Отговор
    Радев е пътник.

    Коментиран от #76

  • 45 Бележки бр.=бр.от машината

    4 2 Отговор
    След което не могат да променят резултата в машината, защото няма да равни бележките
  • 46 Бай Вълчан

    6 3 Отговор
    Мартинчо, за разлика от онези в ЦИК, ти си икономист и много добре би трябвало да знаеш що е разписка. Ако си забравил, нека ти напомня. Разписката е документ, с който се удостоверява получаването на сума или предмет. Толкова. А това, че цикаджиите не знаят как се нарича онази “хартишка”, която машината “изплюва”, си е техен проблем. Лошото е, че хората слушат и четат, а после започват да говорят по същия начин.
  • 47 Проверката

    11 5 Отговор
    Проверката е висша степен на доверие.Какъв е проблемът.Проблем ще има,ако се разминават нещата.Нали пак с машини ще гласуваме и ще е важен протоколът от машината.
    Мая Манолова пак я избутаха на преден план да вдига шум.Ама винаги залага на грешна карта.Та трябва да слушаме какво говори и да правим обратно.
  • 48 Измамата

    3 1 Отговор
    Сте Вие селяндурииии, щото тук в Мънгърия Ви минават номерата
  • 49 То им трябва в 2,3 машини

    8 2 Отговор
    да пипнат както решат, ако няма резултат от бележки, а сега не можеее, няма да равнят
  • 50 ???

    5 11 Отговор
    Не разбирам. Това безумно решение на ЦИК не може ли да се обжалва. Доколкото разбирам е в разрез с Изборния кодекс и нормативни уредби???
  • 51 Гандалф

    11 3 Отговор
    Машините не са пристрастни...но обслужващия персонал е пристрастен..какво точно ако се броят и разписките...ще се види има ли разминаване между машинете и разписките...
  • 52 3486

    6 7 Отговор
    Свидетели сме през годините и на подменени протоколи, и наа захвърлени около зала универсиада, и на донесени чували с подходящите бюлетини в секциите. А преправянето на цифри е станало като професия за някои дългогодишни членове в комисии. Това обясянва неистовата съпротива на няколко партии срещу машините, срещу елекронното гласуване, защото там намесата не минава.

    Коментиран от #54

  • 53 Спите ли

    9 4 Отговор
    Наскоро попаднах на ситуацията да се сменя дата на компютър. Беше направено от лице което не блести с познания. Първо се изненадах, че аз не знам как да го направя, после защо изобщо е възможно и трето защо се налага. Но факта остава. Лице назначено преди по-малко от 2 седмици манипулираше СУПТО. Ами ако някой знае как се прави, а друг е готов да плати данните в една СД карта малко да се променят?
  • 54 Спите ли

    6 3 Отговор

    До коментар #52 от "3486":

    Машините остават. Къде е проблема?
  • 55 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "жокер":

    Е ,даващия този пример да ти изглежда умен? На мен не,честно казано.
  • 56 Иво.

    7 4 Отговор
    Пълни глупости говори тоя, само занимават хората с тъпотий. Явно искат да откажат хората да гласуват.Ако беше ходил поне веднъж в изборна комисия, нямаше да говориш такива глупости.И тези хора искат да ни управляват..не мерси.
  • 57 РадеВън

    8 4 Отговор
    Ей голяю проблем стана за "почтените". Защо се притесняват от допълнителен контрол? Да не би вече да е заложен резултата и да чакаха само да изкарат протокола? Дано съда отхвърли жалбата на мрънкащите. Задължително трябва да се броят разписките. Така е в демократичния свят, а не като във Венецуела.
  • 58 мдаааа

    6 1 Отговор
    Точно .. Изсипваш горивото в едно нещо - Мерница се казва ... Не ви ли се е случвало в 60 литров резервоар , да ви заредят 62 литра ?!

    Коментиран от #60

  • 59 Правилен начин, но

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Тошко":

    за тия дето реват НЕ е правилен, не ги устройва
  • 60 Много добре разбират

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "мдаааа":

    За какво иде реч, не им изнася, познайте от 1-ви път що не им харесва
  • 61 JEFF

    5 8 Отговор
    Това са гербаджийски номера. Ще направят всичко възможно да поискат касиране на изборите. Целта е да печелят време. Така ще задълбочат политическата криза, а от там и първите траншове по програмата за развитие. Няма да се поколебаят да сринат държавата за няколко гласа повече. Никога ГЕРБ !

    Коментиран от #64

  • 62 Умен

    5 3 Отговор
    Страх тресе кочината, ама няма за какво ! Те са вече минало !

    Коментиран от #63

  • 63 Тресат се тия

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "Умен":

    Дето врещят до небесата, че ще има проверка на разписки
  • 64 Щеше да е вярно, ако

    6 0 Отговор

    До коментар #61 от "JEFF":

    вместо Герб поставиш "Изправи се. Ние си отиваме", ДеБ-бойкикев и тем подобни нпо-та
  • 65 ганев

    4 2 Отговор
    мартине погледни какъв си ЛЬОЛЬО ти които никога не знаеш какво е женска прелест СКРИЙ СЕ

    Коментиран от #84

  • 66 ПУТИН

    7 1 Отговор
    АКО СТЕ ПИПАЛИ СОФТУЕРА НА 2500 МАШИНИ ЩЕ ВИ Е ТРУДНО ДА ГИ ПРЕПРАВИТЕ ИЛИ ДОСТА СКЪПО, А? МАЙ ЗА ТОВА РиВЕТЕ?
  • 67 ПУТИН

    7 2 Отговор
    НА 10 ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ ЕДИН ГЛАС ОТИВА ЗА ДБ, НА 20 - ЕДИН ГЛАС ЗА МУТРИ ВЪН. ДА, АМА НЕ! СЕГА ЩЕ ГЛЕДАТА ПАРЛАМЕНТА ОТ ВЪН!
  • 68 фбр

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мафтин Димитвов":

    Какви пет лева , какви венецуелски машини, бе герберски умнико ! Вземи да прочетеш малко информация, къде са произведени и кой е доставчикът , преди да повтаряш като папагал опорките на Великия ти вожд със звучния прякор ТИКВАТА ! Нещастник !
  • 69 bul

    7 2 Отговор
    М. Манолова ИЗПРАВИ СЕ БГ ! НИЕ СИ ОТИВАМЕ !!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Е, значи НЯМА

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Шили":

    да има, жалкари
  • 72 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 3 Отговор
    БРОЕНЕТО НА РАЗПИСКИТЕ ЩЕ. ПРДОТВРАТИ ИЗМАМАТА , КОЯТО СЕ ПОДГОТВЯ ОТ РАДЕВАТА ХУНТА....
  • 73 Toxic

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Кратко и ясно: Единствената политическа":

    Че е ясно, ясно е, съгласен съм с Димитров относно машините, а иначе относно агентите на ДС в ДБ , нима Атанасов не бе директор на служба национална сигурност?!
  • 74 мартине

    2 2 Отговор
    мартине , не ти ли омръзна да шляпаш само глупости, който са ти наредили поне ги чети не се бъркаш
  • 75 РАДЕВ ГУБИ

    4 0 Отговор
    Заради страшната здравна стихия, Радев ще загуби изборите. Също: високите цени, хаоса, лансирането на негови хора на постове- Семов, Стоилов и др.РАДЕВ ГУБИ ИЗБОРИТЕ!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ВЕРНО ЛИ

    3 1 Отговор
    МАРТИНЧО А КАЖИ СЕГА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ ОЩЕ ЛИ Е ВРЕДЕН И АКО НЕ Е КОГА ЩЕ УТОЧНИМ ДАЛИ НА ВРЕМЕТО СИ ДРЪНКАЛ ЩОТО СИ БИЛ ГЛУПАВ ИЛИ ЗА ПАРИ И ПО ВАЖНОТО И В ДВАТА СЛУЧАЯ ВЕЧЕ ТРУДНО МОЖЕ ДА ТИ СЕ ВЯРВА / А РАЗПИСКИТЕ ЩЕ СЕ БРОЯТ КВО ТИ ПРЕЧИ НА ТЕБЕ ДАНТЪ И СТРАХ / ГОДИНИ НА РЕД САМО ДРЪНКАТЕ БЕ ХОРА / ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ / ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ /ДА НАПРАВИМ РАДИКАЛНА РЕФОРМА / АМИ А СТЕГНЕТЕ СЕ И НАПИШЕТЕ ПОДРОБНА ПРОГРАМА ИМАТЕ И ПАРИ ЗА ТОВА /СУБСИДИЯТА/ И Я СЛОЖЕТЕ НА МАСАТА ПЪК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ И СЪЮЗНИЦИ
  • 78 ПРОСТО

    3 1 Отговор
    МАРТИН ДИМИТРОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЗАЕДНО НАЙ НА КРАЯ СЪБРАХА СЕ БРАВОС /БЕЗПОЛЕЗНИ НО КРЕСЛИВИ / ЕЛЕМЕНТАРНИ НО СЪС САМОЧУВСТВИЕ/ И НАЙ ВАЖНОТО БЕЗПОЛЕЗНИ А МНОГО ЧЕСТО ОТКРОВЕННО ВРЕДНИ АЕЦ БЕЛЕНЕ , АФЕРАТА ИЛЧОВСКИ, А НАЙ ВЕЧЕ ЛУМПЕНИЗИРАНЕТО НА ПРОТЕСТИТЕ КОЕТО ГИ ВКАРА В ГЛУХА УЛИЦА И РЕАЛНО ПОДКРЕПИ СТАТУКВОТО
  • 79 ууу

    1 0 Отговор
    маВтин фъфлещия ...
  • 80 айдеее

    0 1 Отговор
    Бе все някой се опитва да измами и прецака тези от ДБ - големите жертви все
  • 81 Театър

    0 0 Отговор
    Пак подхванаха темата на деня, за да са център на внимание. Тяхното вече излиза извън границите на нормалното.
  • 82 ЧУДЯ СЕ

    2 1 Отговор
    МАРТИНЧО НЕФЕЛНИ СТЕ МАЙКА АДВОКАТЧЕТА ТАРИКАТЧЕТА ЖУРНАЛИСТЧЕТА АРТИСТЧЕТА АБЕ НЯКОЙ ЗИДАР ИЛИ ОВЧАР ВЪВ ВАЩА ПАРТИЯ НЯМА ЛИ БЕ НЯКОЙ ИНЖЕНЕР ХИРУРГ НЯКОЙ КОЙТО ПРОИЗВЕЖДА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ АБЕ ЧЧУДЯ СЕ КАК ТОЛКОВА БЕЗПОЛЕЗНИ ХОРА КАТО ВАС ИМАТ ТОЛКОВА СИМПАТИЗАНТИ
  • 83 Пърчо Коча

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "герб мадуро":

    Бас метъм че говориш сръпски хървадски босненски и пичолзвъш турски и бългърски на високо ниво
  • 84 Кирляк Стевчо

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "ганев":

    Но Мъртин знае къкво е мъжка ласка - стар любовен семеен червен шумкарски фитиш от дедо му нъучен в шумъта