Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 15:02 5 938 72

Адв. Петър Славов за ФАКТИ: ЦИК действа абсурдно! Мнозинството ГЕРБ-ДПС-БСП иска да саботира машинното гласуване ли?

  • адв. петър славов-
  • цик-
  • решение-
  • жалба-
  • мартин димитров-
  • демократична българия-
  • ръчно броене-
  • машинно гласуване

"Ръчното броене на разписки, особено при пандемия, е опасно за здравето на хората и за честността на изборния резултат", смята той

Адв. Петър Славов за ФАКТИ: ЦИК действа абсурдно! Мнозинството ГЕРБ-ДПС-БСП иска да саботира машинното гласуване ли? - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да бъдат ръчно броени всички машинни разписки от парламентарния и президентски вот на 14 ноември - това решение взе Централната избирателна комисия в петък.

След като Изборният кодекс беше променен в 45-тото Народно събрание и машинното гласуване беше най-накрая напълно въведено в секциите с над 300 избиратели у нас, ЦИК реши да направи крачка назад и да демашинизира процеса на машинното гласуване, като задължи членовете на секционните комисии да броят и отчитат резултатите от вота ръчно.

По-рано днес адв. Петър Славов и Мартин Димитров, в качеството си на кандидати за народни представители, внесоха жалба към Върховния административен съд срещу този “пореден опит на мнозинството ГЕРБ-БСП-ДПС в ЦИК да саботира машинно гласуване”, както го определиха те.

Припомняме, че машинното гласуване беше въведено у нас в немалка степен и благодарение на работата на Славов и Димитров в 43-тото Народно събрание, като тогава те предложиха въвеждането и на дистанционно електронно гласуване. Към момента то все още не се използва в изборите у нас.

Славов и Димитров са кандидати в листите на “Демократична България” съответно в 25-ти и 24-ти МИР в София. Освен тяхната жалба, днес издигналата ги политическа сила - коалиция “Демократична България”, също подаде жалба срещу това решение на ЦИК.

По казуса от ФАКТИ разговаряхме с адв. Петър Славов.

“Изборите на 14 ноември ще се проведат при същата уредба на Изборния кодекс, която действаше и при изборите на 11 юли. В 46-тото Народно събрание не е имало промени по ИК. За 11 юли обаче ЦИК приеха съвсем различни методически указания на база на същия действащ Изборен кодекс. Бяха приели изрично решение, което практически е смисленото решение - проверка на разписките да се прави на база случайна извадка от случайни секции, но не всички разписки да се броят във всички секции.

Очевидно ЦИК действат нелогично и противоречиво. Това поставя въпроса защо го правят - дали действията им са добронамерени или мнозинството там, формирано около ГЕРБ, ДПС и БСП, има някакви съвсем други цели, като например да блокира, дори да саботира машинното гласуване”, каза адв. Славов.

Той посочи и какви проблеми би създало ръчното броене на разписки. “Това е много съществен проблем и той е съществен в две насоки. Първо, от начина, по който са написани методическите указания и предложенията за образци на протоколи, включени към тях, напълно възможно е някои секционни комисии да изтълкуват, че трябва да броят не само броя на разписките, не само да ги разпределят към политическа партия или коалиция, но да броят и преференциите на кандидатите, което ще превърне процеса в едно безумно броене цяла нощ, както за съжаление сме виждали на предходни избори, в които нямаше машинно гласуване. При едно ръчно броене най-вероятно ще има места, на които и до сутринта разписките няма да са изброени. Неминуемо ще има и грешки и разминавания спрямо резултатите от машинния вот, отчетен в машинно генерирания протокол. При това положение възниква въпросът кое ще се прилага, как ще се изяснява кой е меродавният резултат, защото вероятно човешкият фактор ще е сбъркал при броенето на стотици хиляди преференции”, каза той.

“Другото ключово е, че при тази тежка пандемична ситуация, да накараш хората да стоят часове наред в тези малки помещения - класните стаи, където практически са секционните комисии, с всички наблюдатели, застъпници, кандидати, медии и кой ли още не, въобще не искам и да мисля какви последици би могло да има върху здравето им”, смята още Петър Славов.

“Това, което се прави е пълно безумие. За мен ключовият въпрос е защо го правят. Очевидно това не е от някаква добронамереност. Самите указания са написани изключително двусмислено и само могат да доведат до объркване и провал на изборите”, категоричен беше той.

В края на разговора адв. Петър Славов посочи, че според него решението на Върховния административен съд по жалбата им с Мартин Димитров срещу ръчното броене на разписки ще е факт до края на седмицата - 5 ноември. “Надявам се ВАС да уважи аргументите ни, защото те са точно в тези посоки - че ръчното броене на разписки е опасно за здравето на хората и за честността на изборния резултат”, каза той.

“Няма никаква причина ЦИК да прави подобно изменение на своята практика от изборите на 11 юли в последния момент. Тогава се видя, че има минимални различия между контролните проверки и отчетеното от машините. Няма никаква логична причина подобно нещо да се прави и то в последния момент”, завърши той.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грета

    54 41 Отговор
    ГЕРБ,ДПС,БСП са мафията в БГ!

    Коментиран от #7, #42, #55, #64

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Деян Икебаната

    23 2 Отговор
    Физически и морален УРОТ.
  • 4 Последния Софиянец

    41 31 Отговор
    В моята избирателна секция миналия път ги броихме доброволно и нямаше проблем.И в много други секции.

    Коментиран от #6, #8, #12, #16

  • 5 Боби Баламата

    27 28 Отговор
    Па но и избори не ТРЕБАТ. Фатмако-Сороспиите от ЦИК да кажат коя партия, колко процента има...и тва е.
    За кво ше си губим времето
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    28 8 Отговор

    До коментар #1 от "грета":

    Това са само едната страна на монетата, другата са ДБ и ПП

    А монетата е олигархичната държава.
  • 8 Мож ли пръдна докато.. коч'ана..

    11 8 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ти е вътре?
  • 9 Хахаха

    47 12 Отговор
    И как ще го саботира? Просто броят и сравняват резултатите от машинния протокол. Виж, ако има разминавания - тогава става интересно. Членовете на СИК (които са от различни партии !!!) на преброените разписки ли да вярват или на машинния протокол? А да видим тогава... "Де е топчето" ? ХАХАХАХА
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    38 12 Отговор
    Адвокате, какво става с Борисов и ваксините ❓❓❓❓❓ Ако са с изтекъл срок защо ги ползват❓❓❓ Ако не , защо Борисов още не е с повдигнато обвинение❓❓❓

    Коментиран от #19

  • 11 SH BG

    49 15 Отговор
    Защо ли има противници на допълнителния контрол за честно гласуване, каквото е броенето и на разписките от машините?...

    Явно на някой му се проваля нагласения машинен "резултат"...!!!

    Искат да играят "джентълменски" покер като БаяВиГаня тези противници на броенето...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #30

  • 12 Хахаха

    40 7 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Чудесно. Значи и сега не би следвало да е проблем. Проверката е висша форма на доверие, както знаете.

    Коментиран от #46

  • 13 Бамбука

    6 29 Отговор
    В СИК ще стане като при аптеките на маришки - плюнчиш пръсти и броиш. Стига простотии.
  • 14 Илия

    13 21 Отговор
    Нека ги броят, няма лошо, след като не вярват на комютъра, НО
    ДА СЕ ВЗИМА РЕЗУЛТАТА ОТ МАШИНАТА !
    Ако зачитат резултата от хартията, ЩЕ ИМА РЕВОЛЮЦИЯ И СМЪРТ !

    Коментиран от #23, #59

  • 15 Аз от БЕХ

    40 9 Отговор
    Защо тези соросоиди ги е страх от допълнителна проверка?
  • 16 ГЕРБ

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Мръсен лъжец.Ти си един инвалид и никъде не ходиш .
  • 17 Адвокатски

    26 2 Отговор
    алабализми - не било така, можело да се тълкува така ,можело иначе, че чак опасно за здравето било.Хайде холан!!
  • 18 жжжжжж

    23 0 Отговор
    проверката е виша форма на доверие.....
  • 19 ГЕРБ

    16 4 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ваксините са с изтекъл срок който уж бил удължен от производителя

    Коментиран от #33, #34

  • 20 Ю.Кортес

    26 4 Отговор
    Аре,са,ръчното броене на разписките било опасно,а отворените дискотеки не били опасни.Ми,то по тая логика и градския транспорт не е безопасен.
  • 21 Българка

    32 3 Отговор
    Интересна гледна точка, а дали не се притесняват от това, че може да излезе на яве манипулирания софтуеар. До сега не помня някой от политиците да е проявил загриженост за здравето на преброителите, та за това ми е много съмнителна тази съпротива.
  • 22 Пламен

    25 2 Отговор
    Адвокате,ти от Марс ли падаш....тоя,новия ЦИК от кой е назначен
  • 23 Българка

    27 3 Отговор

    До коментар #14 от "Илия":

    Ако има разминаване и то в полза на поплювкавците от ДБ със сигурност ще има бой. Важат бюлетините, машина се манипулира
  • 24 ПРОДЪЛЖАВАМЕ КРАЖБАТА

    6 9 Отговор
    00ОТГОВОР

    Ваксините може да доведе до развитие на "бавни" вируси и съответно - до хронични заболявания. Ненужното прилагане на антибиотици и кортикостероиди допълнително утежнява положението. Най-добре е детето да преодолява болестите си със собствените си сили.. Така то става устойчиво за цял живот. Естествено-придобитият имунитет е много по-съвършен. Детските болести са абсолютно необходими за развитието на имунната система. Ваксините разболяват, а не защитават. Те са глупост, базирана върху страха от болести. На туй отгоре лекарите не дават или и те нямат информация как наистина да се предпазим от тези заболявания. Ваксината е измама и икономическа конспирация. И. рушат генетично придобитата имунна компетентност на човешката раса и самата биологична цялостност на човечеството. Например епидемиите от чума се дължат на силен спад на психическото състояние на хората - обзема ги отчаяние и те се предават, като по този начин губят (деактивират) своите защитни сили. Който не се е отчаял се е излекувал. Единствената безопасна Ваксина е тази, която никога не е слагана. Детските Ваксини носят повече вреда, отколкото полза. Ваксините водят до енцефалит (възпаление на главния мозък). Вие решавате дали да Ваксинирате. децата си. Само 10% от хората докладват за страничните ефекти от Ваксините През 1986г. се създава "Програма за компенсиране на щетите от В." (VICP), която вече е изплатила > 1млрд.$ за увреждане и смърт от Ваксини, и има заведени още хиляди съдеб

    Коментиран от #41, #45

  • 25 Поправка

    8 1 Отговор
    Не искат, а си го правят отявлено и целенасочено.
  • 26 Фин

    4 13 Отговор
    Разбира се, че ще саботират, като има кой да им се върже! То не се и знае еднокнижниците дали могат друго освен ръчно броене...

    Коментиран от #32

  • 27 Чочо

    22 2 Отговор
    Че нали ЦИК,те го редиха...сега,реват,що не могат да набутат флашките с фалша
  • 28 ПРОКОПИЕВ

    31 3 Отговор
    Такова РЕВАНЕ срещу броене на разписките от машините!
    Вече повече от ясно, че хора около СОРОСНЯТА пипат машините!

    Коментиран от #63

  • 29 Ю.кортес

    31 3 Отговор
    Истерията на ДБ е че не им се отваря парашута да манипулират изборните резултати.Въобще не им пука за вируса
  • 30 Същият въпрос!

    3 22 Отговор

    До коментар #11 от "SH BG":

    НО!С обратна посока задавам и аз...!Всяко ръчно броене е предпоставка за човешка грешка и умишлени манипулации...!Защо е нужно?!За да могат ГЕРБ,ДПС и БСП да си нагласят резултата...!!!

    Коментиран от #36, #37

  • 31 Логика

    22 2 Отговор
    Не съм гербаджия и изобщо нямам доверие на машините като споделям мнението, че разписките трябва да се броят. Нека това бъде въведено като практика защото на някои от следващите избори да не се окажат потърпевши тези които сега по понятни причини са срещу броенето на разпписките.
  • 32 Точно там е въпроса!

    6 13 Отговор

    До коментар #26 от "Фин":

    Че Боковите Еднокнижници,не могат и да броят от неграмотност...!Но интересното е,че винаги при броенето ще изкарват повече гласове за ГЕРБ...🙃😛😯?!
  • 33 БАЙ Х@Й‼

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "ГЕРБ":

    Във съда няма УЖ ‼️
  • 34 БАЙ Х@Й‼

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "ГЕРБ":

    А може би имаме УЖ прокуратура‼️
  • 35 Щерев

    24 1 Отговор
    Разписките се броят от всички представители на партиите в комисиите и всеки полага подпис, а флашките могат да се бутат на тъмно и да манипулират машините.
    В Германия,въобще забраниха машинното гласуване.
  • 36 Българка

    18 3 Отговор

    До коментар #30 от "Същият въпрос!":

    В комисиите има представители на всички партии, така че нагласяването е много трудно или скъпо ако се плати за да си затварят очите. За манипулация на машините се плаща на няколко знаещи и можещи и готово. Хората ти засичат данните на електромера от улицата и могат да ти го "забързат", ако решат, та какво остава за машина от която зависят милиарди парички.
  • 37 SH BG

    13 2 Отговор

    До коментар #30 от "Същият въпрос!":

    Ако има разлика между машините и броенето, може да се направи проверка и допълнително броене на разписките.

    Ако пак има разлика - значи БайГъновския ефект се е разпрострял и до колониялната територия...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #50

  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    ДИЛЪРИТЕ но ромси гласове шетат из циганските махали и гта
  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 2 Отговор
    МАШИНИТЕ много лесно се манипулират

    Коментиран от #44

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Не знаех

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "ПРОДЪЛЖАВАМЕ КРАЖБАТА":

    че чумата е предизвикана от психическо отчаяние!? Какъв кретен трябва да си за да напишеш подобна простотия. А едрата шарка с какво е заличена бе, психар - с ваксина или с оптимизъм?
  • 42 ИСТИНАТА

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "грета":

    Активна регистрация,
    премахване прага на преференции и избираемите места!
    И тогава-
    всекиму заслуженото!

    Другото е дърдорене за пред избирателите!
  • 43 Мдааа

    8 9 Отговор
    Да ги изметем тия. На изборите герб, ДПС, БСП - към канала.
  • 44 Хаха хаха ха

    1 7 Отговор

    До коментар #39 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много лесно се манипулира акълът ти!
  • 45 Я не се излагай!

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "ПРОДЪЛЖАВАМЕ КРАЖБАТА":

    Кога те изписаха от психиатрията? И ако да, защо не си пиеш хапчетата.
  • 46 Чорбара.

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    Грешиш е ба нето е висша форма на доверие.
  • 47 Факултету

    2 3 Отговор
    Саму бат Бойку ша упрай рабтата . Сите наши братя барар с най умнио ни брат Иванчу Костов ша гласуваме за негу.
  • 48 Чао чао

    9 0 Отговор
    Е ревете, защото вече е проблем. Ще има контрол и няма как кратунчо да бъде избран с манипулация
  • 49 така така

    7 0 Отговор
    Че как иначе - нали като ги преброят, естествено ръчно, може и да "сбъркат" и да лъсне манипулацията на машините от една известна алчна партийка с достъп до тях! Да не се допуска по никакъв начин! Това е начинът да се допрат до властта!!!
  • 50 да де

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "SH BG":

    ама за някоя партия с големи апетити това е недопустимо - как така ще се броят - само се огледайте кои са тези две партийки, които са единствено против и ще се сетите дали и как биха попаднали в парламента при съпоставяне на резултатите с разписките, та затова неистово се противопоставят на "статуквото", ха ха
  • 51 Педо фил

    2 4 Отговор
    Ами Тиквата дето редовно събира и опипва малолетни момиченца, той какъв е.
    Последният пример е съвсем пресен - от снощи.
  • 52 ел сам

    4 0 Отговор
    Опасно е за купувачите на гласове. Ще лъсне разликата ...............

    Що касае заразата, има медицински ръкавици по аптеките, струват стотинки!
  • 53 кочо

    1 1 Отговор
    Г-Н Славов ,точен си ,но защо забравяш ИТН ,които също са подкрепили това безумие .За да се приеме такова решение ,задължително задкулиснно има договорка между ГЕРБ ДПС ИТН и разбира се бсп да се слечи това ,за да има атакуване на изборните резултати от данните в машините .За целта в сик предсавителите на тези партии ще фалшифицират че има несъотвествие между разписките в урните и резултатите в машините Дори много избиратели от тези партии предварително ще бъдат инструктирани да не пускат една или друга разписка ,за да се получи разминаване .Това е идеята на мутрите ,бандитите и разбойниците които диктуват изборните резултати
  • 54 ПСР

    1 3 Отговор
    Да,точно това искат-да се"брои и дипли"хартията.
    За да лъжат и фалшифицират на едро,както досега.

    Коментиран от #56

  • 55 Спите ли

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "грета":

    Аз съм от ГЕРБ имам приател от ДПС и друг от БСП. Аз не съм мафия, а за тях имам сериозни наблюдения, че и те не са мафия. 1 300 000 жители на тази държава 46%. Нима е възможно толкова хора да са мафия? Може би имаш предвид 1000 назначени и яваващи се по ТВ. Но дори и да е така ние сме избрали да представляват нашите интереси. А това само по себе си не е мафия.
  • 56 Спите ли

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "ПСР":

    Случвало се е да попадам на измама. Обикновенно се стига до думите - Ти не ми ли вярваш, ми не вярвам и пари се броят дори да ти ги дава майка ти. Мога да дам пример и в двете посоки - разписка без направена операция и направена операция без разписка. Затова си пазя разписките и си следя правилно ли са отразени. Можеш ли да провериш СД картата? Можеш ли да си направиш копие от нея за всеки член но комисията? А разписките винаги можеш пак да ги преброиш. И пак.
  • 57 ринго

    0 0 Отговор
    А не може ли разписките да имат номера от машината 1,2,3,4,5,6,7 и т,н,и накрая 567. Толкова гласували
  • 58 Плачете гробари

    3 2 Отговор
    Ами Тиквата дето редовно събира и опипва малолетни момиченца, той какъв е.
    Последният пример е съвсем пресен - от снощи.

    Коментиран от #67, #70

  • 59 Спите ли

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Илия":

    По-точно не можа да го напишеш. А в крайна сметка кой резултат ще е официалният?
  • 60 Станков

    4 5 Отговор
    Радев печели на първи тур. Този път правителство ще има и герберастките крадци ще влязат в затвора.

    Коментиран от #66

  • 61 Този

    6 1 Отговор
    адвокат е шарлатанин. Който е против броенето на разписките от машините, защитава някаква готвена измама. Въобще не му пука за хората и здравето им както банално се аргументира. Като видиш от КОИ е, се разсейват всякакви съмнения. Колко ли парички е изръсил другарят бойкикев да му отпечатат втора статия със същата тема? А прартиите срещу които уж лае, са си ортаци.
    Човек само трябва да следи дали машината е отпечатала вярно вота му и ако не е да реагира веднага. Разписките задължително трябва да се броят и сравнят с броя на тези от протокола.
  • 62 Тома Неверни

    3 0 Отговор
    Гаранцията за честността на вота е най важният аргумент. Ако трябва, даже и един месец да броим бюлетините, това си заслужава, защото примерите за фалшификация са на лице!
  • 63 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "ПРОКОПИЕВ":

    И квo излизa, чe тeзи мaшини нa "Cмaртмaтик" ca кoнcтруирaни cпeциaлнo зa мaнипулирaнe нa избoри..Хитрo зaмиcлeнo! Знaчи зa тoвa бeшe цялaтa дaндaния и рeклaмa нa мaшиннoтo глacувaнe.
  • 64 то си е

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "грета":

    Вярно. И си гласуваха пари за ремонт на партийния дом. И заедно се върнаха в него, в дома на БКП.
  • 65 Комунист

    4 1 Отговор
    Приветствам решението.Въпреки ,че БСП не е моята партия.Нямам вяра на машините.Така ДБ и ПП няма да могат да ги манипулират.А,че са загрижени за хората заради вируса е БОШЛАФ.
  • 66 Радев ще

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "Станков":

    Спечели на първи тур, ама друг път.Дори и на втория не е сигурно.
  • 67 А,бе тъпанар

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Плачете гробари":

    Стига си драскал тъпотии.
  • 68 ЧОБАНИН

    3 1 Отговор
    ЛОГИКАТА ДА СЕ НАПРАВИ В ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ Е ПРОСТА ВЕЧЕ СТЕ БРАЛИ МАШИНИТЕ И СЕГА ТРЯБВА ДА ГИ ОПРАВИТЕ ЗА ДА НЕ ЛЪСНЕТЕ ТОВА Е / МОЖЕ И ДА ПРОБВАТЕ ДА НАТИСНЕТЕ ВАС НО НЕ Е СИГУРНО ЧЕ ЩЕ СТАНЕ / АБЕ ТИЯ ЛИ ГИ ИЗРИТАХА ОТ СТАРА ЗАГОРА ЩОТО СЕ ПРАВИХА НА МНОГО УМНИ
  • 69 ВЕРНО Е

    1 0 Отговор
    ОПСАНО Е ЗА РАДЕВ И ПОЧТЕННИТЕ МНОГО ОПАСНО
  • 70 СОДОМИТ

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Плачете гробари":

    ДА НЕ Е ОПИПАЛ ЩЕРКА ТИ ИЛИ ТЕБЕ
  • 71 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Това е задължително. Броене на живо.
  • 72 Стоян Хлебаров

    0 0 Отговор
    Факти.бг,тенденциозно повтаря измислените съмнения,около машинното гласуване,публикувани още през 01.11.2021 г. Това повторение на публикацията не е поискано от г-н Петър Славов,а е приумица на редактор в сайта! Това не може да има дурга цел,освен услуга за задкулисието,което е мобилизирано да сваля Правителството! Явно е,че те не желаят да има честно гласуване,без купуване на гласове,защото видяха,че това доведе на власт,едно честно и почтено Правителство,което работи за страната и народа...НЯМА ДА МИНЕ...НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ!!