Last news in Fakti

9 Декември, 2021 18:07 13 507 70

Затова сте на това дередже

  • владислав панев-
  • селфи-
  • делян пеевски-
  • демократична общност-
  • демократична българия

За представителите на "Демократична България" политиката е странично хоби, а очевидно и забава

Затова сте на това дередже - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днешното селфи на Владислав Панев от "Демократична България" с Делян Пеевски е много показателно за това какво точно предстaвляват някои от парламентарно излъчените представители на градската демократична общност в България. А именно посмешище. Обобщавам в едно "Демократична България" и градска демократична общност, защото тези, които са с ГЕРБ, не са никакви демократи.

Оттук нататък, както и да опита да неглижира кадрите си с Пеевски, Панев в най-добрия случай винаги ще напомня на непрофесионален футболист, който се е изправил срещу популярен професионален такъв и е решил да увековечи момента.

Въпросното фото нямаше да е такава драма, ако обединението "Демократична България", част от което е и Владислав Панев като съпредседател на "Зелено движение", не бе фокусирало предизборната си кампания върху личността на Делян Пеевски. Спомняте си инициативата "Нито глас за Пеевски", която претърпя тотален провал, защото Христо Иванов загуби лидерската битка във Велико Търново от санкционирания по глобалния закон "Магнитски". Споменавайки санкцията по "Магнитски" за Пеевски, това е още една причина, поради която остроумниченето на Панев е крайно неуместно. Последващите му действия пък са жалки - триене на снимката и писмени оправдания. Недокрай адекватни, но поне придружени с извинение към засегналите се.

Като акт това селфи изразява в голяма степен липсата на сериозно приемане на политиката от лидерите и немалка част от редоваците в "Демократична България".

Затова сте на това дередже
Снимка: Фейсбук

От много отдавна е ясно, че представителите на ДБ, а преди това на Реформаторския блок са хора, за които политиката е странично хоби, в което и да не успяват - за тях не е проблем, защото са добре реализирани професионално. Нещо, което далеч не е лошо и дори само по себе си не е никакъв проблем (дай Боже всекиму), но очевидно в българския случай отнема от политическата мотивация. Или поне при демократите с "чисти намерения" се забелязва като явление.

След акцията на "Росенец" и непосредствено след изборите на 11 юли тази година имаше някаква временна заблуда, че в градската демократична общност нещо се е променило или поне е започнало да се променя, но лидерите ѝ побързаха да опровергаят оптимизма на избирателите си. Преди всичко с мекотелското си публично говорене и ключови отсъствия - например това на Христо Иванов от изслушванията на главния прокурор Иван Гешев в 46-тия Парламент. В последните седмици, а в рамките на 46-тото Народно събрание още по-категорично, градските либерални демократи демонстративно бягаха от отговорността, с която са пратени в НС от избирателите си - да поискат власт (министерски постове), чрез които да опитат да прокарат реформите, за които бият барабана от почти 10 години насам. Казват клетите те: "Не искаме постове". И за какво в такъв случай, захаросани демократи, български граждани гласуват за вас?

Преди време журналистката Копринка Червенкова, без да ми е кумир в каквото и да е, хубаво бе обобщила, че у доста от българските политици липсва воля за власт. Е, жълтопаветните демократчета са най-очебийния пример за това. Което пък говори, че не иде реч за фанатични идеалисти, а за хора с комформистка същност, като тяхната роля, отредена от неясен господар, е да са в миманса. Където са и в момента и където ще бъдат винаги с "лидери" като Владислав Панев.

Защото логично обяснение за кошмарно слабата им предизборна кампания - освен умишлено самосаботиране, като при ИТН, няма.

В момента ДБ се виждат принудени да участват в изпълнителната власт и по всичко изглежда ще го сторят, но оставят усещането, че няма да го направят, за да служат на избирателите си, а за да направят последно 20 от политиката (Иначе защо да влизат в коалиция с БСП?). След което пък ще започнат да мислят нов политически проект или няколко нови, които ще претендират за автентичност, чистота и морал. И може би отново ще успеят да заблудят мнозина, особено вземайки предвид невъзможността да се избира между качествено и качествено или поне качествено и некачествено на българския политически пазар, но и поради късопаметността, която се шири и сред градската демократичната общност.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 119 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев

    156 3 Отговор
    То си му личи че му е КЕФ!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 зелени левичари

    178 3 Отговор
    Те всички "зелени" нямат един работен ден, заработват от разни НПО-та и настояват за пагубни за производството и икономиката действия.
  • 4 ТОВА НА СНИМКАТА СА💑

    68 4 Отговор
    ПЕЕФСКИ И „Българка” TOGETНЕR FОREVЕR
  • 5 Динку

    118 5 Отговор
    Свинята Блатска и плешиво урунгели.Две партии за боклука.
  • 6 !!!?

    90 5 Отговор
    Адвокати на мутрите - това е "промяната" !!!?
  • 7 Госあ

    114 3 Отговор
    Че той пеевски прилича повече на човек от това прасеподобно от дб ве ! 😂

    Коментиран от #64

  • 8 пфуй⚠️

    148 2 Отговор
    Как не го е срам тоя Владислав Панев, хората се дистанцират от г-н Кой след случая Магнитски, той селфи си прави и се хили като пача.
  • 9 селяци

    105 1 Отговор
    ,,Селяка можеш да го извадиш от селото,
    но селото от селяка неможеш,,
    Ще им дойде скоро и на такива времето,даян му е майката,,.
  • 10 Румен

    65 2 Отговор
    Малееее кви са убавци. Си ги сложа в рамка и закача до тази на Левски.

    Коментиран от #20

  • 11 1-20

    102 1 Отговор
    Мила родна картинка! Предателството заема значителна част от генома на българина.
  • 12 Цецка

    85 5 Отговор
    Всички 240 бурета са там за бизнес интереси а не заради народа т.н
  • 13 Марчето

    76 1 Отговор
    Те да си гушкат милионите, това е целта,народа кучетата го яли
  • 14 Цанков

    74 1 Отговор
    Като видят далавера всички се разкрачват
  • 15 Ковид

    96 0 Отговор
    Този удари дъното и повлече и Христо
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Азазел

    88 0 Отговор
    Дали някой им вярва, че извън публичните прояви, не купонясват заедно.
    Въпреки, че музиканта пред Анди Гарсия се държа много по-достойно от тази медуза.
  • 18 Христо Христов

    8 48 Отговор
    Здравков, колко ти платиха от Пасьолството за този пасквил?
  • 19 хидропланът е същата стока

    37 1 Отговор
    Пейзажът му е на породисто тъп , какво да очакваш от такъв.
  • 20 Патриот

    9 29 Отговор

    До коментар #10 от "Румен":

    Кажи до снимката на Румен Решетников!
  • 21 КАЖИ НАРОДЕ

    62 2 Отговор
    ЗАЩО ЕДНИ НЕЧИСТОПЛЪТНЯЦИ ТРЯБВА ДА СА В ТОВА СВЯТО МЯСТО ДЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ТВОРЯТ ЗАКОНИТЕ НА КЛЕТАТА НИ РЕПУБЛИКА .....??????????????

    Коментиран от #22

  • 22 те за това

    45 0 Отговор

    До коментар #21 от "КАЖИ НАРОДЕ":

    Защото народът допуска да го ошашавят , не знае , че държавата е негова , не знае , че обществото трябва да е нормално , че на тия тъкмо това им е работа да задават параметрите на нормалност на обществото . Защото народът обича да се прави на Иван Костов , сиреч на обиден и да залага на " епа нема да им гласувам на тия " , а на тях им е през крачола , защото си правят тяхната игра .
  • 23 2349

    47 2 Отговор
    Еееее,ма добрутро,бе!Ако се напънете още малко и топлата вода ще откриете!Хр.Иванов обиколи цялото ни политическо пространство,уви без успех!Дали на личностни качества/или дефекти такива/,дали на несъвместими политически възгледи с предишни политически структури които е наобиколил,не смея да твърдя!Фактите обаче, са неоспорими!Набра популярност след "абордажа" на Росенец!Има и още един по–неоспорим факт ,за който почти никой не си дава сметка!Като изключим,че от цвят на цвят е прелитал/и от партия на партия/ въпросния господин ,не споменава повече Росенец!!!Дали му е достатъчно парламентарното присъствие ,или минстерствата които поема партията му, също не смея да питам!!Що бе,Ристьо обаче да питам те вкара простия българин в парламента!? Безплатни кюфтаци да ползваш и народна софра само!!???
  • 24 опс

    24 1 Отговор
    снимат делян като мечка
    незнам дали има някакъв чак така скандал
    прадядо ми много се радваше като минава мечкаря..пък най-добрият ми спомен е като мина един брат със маймуна моряк..
  • 25 сила

    41 3 Отговор
    на 3 март тази година срещу тоя е заведена преписка за педофилия в Казичане,дърпал малки циганета.....добре че се снима за да прочета нещо за тоя субект....от ДБ трябва да го изхвърлят на мига
  • 26 Цвъки асансьора

    35 0 Отговор
    Тоя Панев не беше ли п@дал?
  • 27 ДБ+БСП+ДПС вечна дружба!

    41 8 Отговор
    Стига с тази мантра Градска десница.Погледнете им физиономиите на Панев, Ристьо, дженерал Атанасов.Сите са като току що излезли от свинефермата дето са ранили или чистили на прасетата,😄😄😄😄Не ви ли стана ясно, че такива образи се интересуват единствено да се намесят на удобна и топла служба, потока на пари да не секва, а те нищо да не работят! А пък вие продължавайте да им вЕрвате😄😄😄😄
  • 28 щях

    20 2 Отговор
    делян не бива да се подценява защото сега е много по спортен
    и знае банкови номера
  • 29 Антимилиционер

    10 2 Отговор
    Ако си българин, направи нещо полезно за себе си и България. Отиди на психиатър.
  • 30 костас

    29 0 Отговор
    Здравейте, ама разбира се не е никакъв проблем. За селфито говоря, щото като му видим ухилената мазна физиономия веднага разбираме,че е особено реализиран професионално и политиката му е хоби. То затова сме забатачени във всички направления. То какъвто председателя такива и партийците му. И за председателя не е проблем че е бил министър на Борисов.
  • 31 Биби Долапчиев

    15 1 Отговор
    Не го ръфайте момака бе пемберюги шапави! Он се е снимал не од синпатии ми шо утре ка се одвърти катмата че а показва снимката та да видат шо он е другар с Дебелян!
  • 32 Христо Христов

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "Динку":

    А който гласува за БСП, Възраждане и ДПС какъв е?

    Коментиран от #38, #57

  • 33 Боклуци

    19 1 Отговор
    Виж им физиономиите
  • 34 Пеевски го знам...!

    25 0 Отговор
    А тоя ухиленият колхозник до него ,с ТКЗС-арските гуменки- кой е...?!
  • 35 МАЛКА пенсИЯ

    17 0 Отговор
    МНОГОООООООООООООООООООООО,БЪРЗО,ВЕ.Още не сме ги избрали.Чудя се,що се ОБИДИХМЕ,че учиндолеца,си кръсти партията,,НЕМА ТАКАВА,ДЪРЖАВА.Нямаааааааааааааааааааааааааааа.
  • 36 тези

    32 0 Отговор
    Човечета в скъпи костюми. Никак не ѝм пука за обикновените хора, които са ги изпратили там! Напускай Панев. Научете се, че оттук нататък всяка грешна стъпка, ще ви струва всичко. Напускай веднага.
  • 37 Хама

    17 6 Отговор
    Има около 300 хил. българи образовани и от големите градове които са наистина десни.Навремето гласуваха за Костов.После им пробутаха тези от ДБ.Оказаха се пълни инфантили и некадърници защото пропуснаха изборите за кмет на София и сега на тези избори бяха пасивни и неадекватни.Май нарочно играха всички за Кирчо и Кокорчо,които ще излъжат българите.Нали виждаме-един се снимал с Пеевски,друг имал 19 апартамента и пари 600 хил.,трети едни ги говори друго прави.Накрая грабеж,беднотия за лупавото племе.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 СВИНАР

    18 0 Отговор
    ВИЖ ИМ МУТРИТЕ И НА ДВАМАТА АМИ ТЕ СА КАТО БРАТЧЕТА ПО КВО СЕ РАЗЛИЧАВАТ УХИЛЕНИ МАЗНИ И НАГЛИ /АДЕ ЧЕСТИТА ПОЧТЕННА ПРОМЯНА /САМО ТОЛУПИ

    Коментиран от #41

  • 40 Оставка

    23 0 Отговор
    След подобно поведение депутатът наистина трябва да подаде оставката си. Няма нищо забавно в този акт

    Коментиран от #58

  • 41 ПСИХИАТЪР

    9 10 Отговор

    До коментар #39 от "СВИНАР":

    ЗНАМ КОЙ ЛИПСВА НА СЕЛФИТО РУМЕНЧО СЪЩАТА МУТРА АМА ЛЕКО ЗАХИТРЯЛА И КЛЕПАРЕСТА
  • 42 един от многото

    14 0 Отговор
    Крокодил и хипопотам! Имаше един филм "С цървули по дивия запад" . Втора серия: " С гуменки в парламента"
  • 43 потребител

    9 1 Отговор
    Очаквам селфи на Нинова с Цецка Цачева.

    Коментиран от #59

  • 44 демократ

    12 2 Отговор
    Много весел този панев, да не подсили Гей-групата - тоомка бикова, дани митова, денис сачев и дилова-дъщеря!?!

    Коментиран от #47

  • 45 ЮМЕР

    10 1 Отговор
    Д.Б И ДПС АВЕРИ ЗАВИНАГИ
  • 46 ха ха ха

    17 0 Отговор
    Панев е най-добре да се оттегли от парламента. Не може да гориш от желание да си правиш селфи с номер 1 в списъка на Магнитски в България. Това е свидетелство за безгръбначие и лицемерие. Още повече, че години наред тръбиш за пълното отрицание на модела Пеевски.

    Че не е твърде интелигентен си пролича от селфито. А че е мижитурка - от паническите опити да се обяснява и изтрива всичко свързано с него.

    Цялата им партийка е клоунада от буфосинхронисти.
  • 47 НЕ СЕ СРАМУВАЙ, ЧЕ СИ ПЕЛ'ЕР'АСТ

    8 6 Отговор

    До коментар #44 от "демократ":

    У ФАТМАШКОТО ДС-ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРЕ ПЕДЕРАСА СИТЕ СА....МЕКИ КИТКИ
  • 48 Просто човек

    14 0 Отговор
    Абсолютен позор!

    Коментиран от #50

  • 49 АЗ ДА ПИТАМ

    11 1 Отговор
    На втората снимка , кой на кого се кефи ? По скоро пеевски се радва на тъпотията на Панев . Българско мислене , няма що !!! Ами аз , за това тия от ДБ не ги харесвах. Тоест не знаех що не ме привличат , ама нали съм си умен , сега разбрах ! Оставете ме мен , аз съм си супер , но тази снимка е негатив на българската уродлива политика . Да ви кажа съжелявам .
  • 50 Патриот

    7 4 Отговор

    До коментар #48 от "Просто човек":

    Само да не изтече в нета снимка на Пеевски с Радьев, да не дава Ленин, че тогава петолъчниците какво ще обяснят, не знам... 😀
  • 51 Walkirie

    14 0 Отговор
    Остана ли още някой да не е разбрал,че в партийката на дървеното човече са най-големите продажници ,кариеристи и покорни слуги на господарите си. И сега се изтипосал тоя тука ухилен,та да го видим какъв тарикат е.🤮🤮🤮
  • 52 Slav

    6 1 Отговор
    Този Владислав го мислех за единствения нормален в ДБ, другите там са в пъти по зле от него.
  • 53 Муаха-ха-ха-ха...

    4 0 Отговор
    То си му личи ,че е некъв селтак.С костюм и гуменки !?
  • 54 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    ТОВА СЕЛФИ показа наглоста на депутати политици ИСТИНСКОТО им лице
  • 55 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    СРАМ СРАМ СРАМ
  • 56 димитър

    2 3 Отговор
    тоз делян пеевски нещо се загуби в последно време, да не е бил в затвора ?.. много отслабнал ми се вижда
  • 57 Само питам

    4 3 Отговор

    До коментар #32 от "Христо Христов":

    Защо сложи Дъпъсъто редом с "Възраждане"?И те ли са против хамериканските бази у нас и зеления диктат?
  • 58 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Оставка":

    Като Гешев викаш.За подаването на оставката де.
  • 59 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "потребител":

    Ще има да чакаш.
  • 60 Чудно

    7 0 Отговор
    Мисля, че е нужно да се мине през още едни избори. Трябва да се изчисти тази ДБ сган от Парламента. бесепе, дб, итн нямат място в Парламента. ПП да взимат сами властта и да се справят. Все пак са завършили Харвард. Тези селфи дебили не стават за нищо!

    Коментиран от #66

  • 61 Какво ли

    6 2 Отговор
    Си милят битите деца до колоните на МС при вида на тази снимка?
  • 62 тома

    3 1 Отговор
    Бай Ставри е харесал снимката
  • 63 Ццц

    5 1 Отговор
    Когато след първите избори написах, че Христо Иванов е една платена от ДПС мижитурка и Росенец не е нищо друго от боен вик за събуждане на ДПС избирателя, коментарът ми беше пълен с минуси. Когато повторих коментара след вторите избори +/- бяха равни. Сега ще имам само +. То им личи от всякъде. Сега ще започнат да съботират всичко добро, което се опитат да направят новото правителство, като целта ще е първо да компрометират. За да няма пак грешки. И да, както пише в статията след 5-6 години пак ще са автентична промяна. Просто ги отстрелвайте такива от сорта на Иванов и депутатите от ДБ. С нищо не са по-ценни от пъдпъдъците в гората.
  • 64 Ned

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Това не може да бъде представител на народа. Какъв народен представител, вижте го как е облечен, плюс това с маратонки, като някой селянин дошъл в градо! Позор от такива селски тарикати, аман от тях. Имахме един който ни управлява 12 години! И очакваме от този да свърши нещо за държавата. ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ. Този трябва да бъде изритан от Народното събрание! Ръководството на ДА България правят постоянно непоправими грешки. Допуснаха Фандъкова да стане кмет, а преди това като Реформаторски блок върнаха Бойко на влас,
  • 65 Глупости на ТАРКАЛЕТА,

    1 2 Отговор
    Пеевски е карикатура на всичко.. А Демократична България си е номер 1
  • 66 СОДОМИТ

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Чудно":

    АРЕ БЕ ХАРВАРД СЪКРАТЕН ПУЦ /СЪЩИТЕ УХИЛЕНИ МАЗНИЦИ/ НЕ СА ВИНОВНИ ТЕ А ВИЕ БАЛЪЦИТЕ ДЕТО ГЛАСУВАХТЕ ЗА ТЯХ ТАКА ЧЕ НИДЕЙ РИВА А СТЯГАЙ Д...ТО ЩОТО ИДЕ ДЕБЕЛ
  • 67 Очевидец

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Цезар":

    Да!Тази държава никога няма да се оправи!Затова терминал 2,докато не е станало твърде късно!
  • 68 Жожо

    0 0 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил….много правилна поговорка!
  • 69 Бела

    0 0 Отговор
    ДБ на чело с Хрито, Атанас и Владислав е пагубна ситуация. Тези тримата не могат да живеят без да направят някоя глупост или скандал.
  • 70 Димитров

    0 0 Отговор
    Глупавото му поведение пролича още в
    Президенството,когато се изказа ненужно,просто да отбележи актив,колко много си личи,ако можеш да го видиш!