Last news in Fakti

19 Декември, 2021 11:00 31 879 86

„Продължаваме промяната“ и ДБ водят люта битка, за да спечелят любовта на презатлантическия хегемон

  • пп-
  • дб-
  • люта битка-
  • любовта-
  • презатлантически-
  • хегемон

За хора, отгледани в подобна либерална оранжерия, глобалното е много по-важно от националното. Като мислене и манталитет те отдавна нямат нищо общо с България, смята журналистът Петър Волгин 

„Продължаваме промяната“ и ДБ водят люта битка, за да спечелят любовта на презатлантическия хегемон - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Управляващите в България често са обвинявани, с основание при това, че защитават преди всичко позициите на поредния Голям брат, вместо да отстояват българските национални интереси. Това васално поведение е обяснимо. Политическият ни елит знае прекрасно, че оставането му във властта зависи основно от благоволението на външните фактори. И затова прави всичко възможно, за да заслужи това благоволение. Разбира се винаги има политически формации, които на фона на общото подчинение на чуждите сили се отличават с неистовото си желание да изпълняват чуждите директиви. Има ги и в настоящата четворна коалиция. „Продължаваме промяната“ и ДБ водят люта битка, за да спечелят любовта на презатлантическия хегемон, за да бъдат признати за единствени негови представители в тукашните земи.
Струва ми се, че този неистов двубой в крайна сметка ще бъде спечелен от ПП. Поради две основни причини. Първо, хегемонът обича победителите. И никак не обича да инвестира в партии, които за няколко месеца губят половината си електорат. И, второ, самият профил на „Продължаваме промяната“ показва, че това е формация, чиито ръководители съвсем искрено вярват, че България ще има добра съдба, единствено ако се движи неотклонно по пътя, зададен ѝ от хегемона. Това е либерално-глобалистката матрица, която отрича всякаква общностна идентичност, била тя национална, класова или религиозна. Според днешния либерален догмат подобно нещо като национален интерес не съществува и всеки, който го защитава, бива заклеймяван като носител на старото.

Либералният догмат предпоставя, че с политика е най-добре да се занимават колкото се може по-млади хора. Не защото толкова уважава младостта, а защото се смята, съвсем правилно, че младите се манипулират по-лесно и са по-податливи на модерните изкушения. Вгледайте се в лидерите и активистите на „Продължаваме промяната“. Огромната част от тях са свързани или с американски университети или с добре известната фондация „Америка за България“. А хора, преминали през подобна школовка, едва ли биха застанали в защита на българския национален интерес.

За хора, отгледани в подобна либерална оранжерия, глобалното е много по-важно от националното. Като мислене и манталитет те отдавна нямат нищо общо с България. Много по-свързани са със световната метрополия, отколкото с родното си място. И още нещо много важно. За тези хора всичко е бизнес. Според тях едно действие има смисъл, единствено ако носи печалба. Ако води до някаква материална загуба, то в никакъв случай не бива да бъде предприемано. И понеже защитата на историята, езика, културата е нещо безкрайно далечно от манталитета на такива политици, лидерите на „Продължаваме промяната“ съвсем искрено не разбират защо трябва да имаме твърда позиция по отношение на Северна Македония. Те не виждат това, че хора като братя Миладинови или Гоце Делчев са загинали за България. За тях е от значение единствено фактът, че защитавайки историческата истина, рискуваме да не получим скоро парите по Плана за възстановяване. Защото нека не бъдем наивни. Нашите скъпи европартньори съвсем директно ни изнудват с този План. Никакви правила и ценности няма тук. Има откровен рекет.

Това коментира пред БНР журналистът Петър Волгин. Той продължи още:

Добре е, че в управляващата коалиция присъства и БСП, която твърдо защитава българския национален интерес. Ако зависеше само от ПП или ДБ, те за отрицателно време щяха да се подчинят на външния натиск. Първо, заради любовта си към евроатлантизма във всичките му измерения и, второ, заради своята бизнес насоченост. За тях финансовият морков е несравнимо по-важен от защитата на историческата истина. Разбира се, ако натискът на нашите евроатлантически партньори продължи, управляващата коалиция може и да му се подчини.

И веднага можа да ви кажа какъв ще бъде дълготрайният ефект от едно подобно национално предателство. Евроскептицизмът в България ще стигне до космически висоти, партиите, които биват възприемани като проксита на Брюксел и Вашингтон, ще претърпят значими електорални щети, и изобщо няма да е изненада, ако „Възраждане“ спечели следващите избори. Съвсем скоро ще разберем дали това ще се случи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 184 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 авторчето

    71 186 Отговор
    стига си внушавал бе копейке недна

    Коментиран от #36

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Няма да се

    82 38 Отговор
    Ваксинирам.Нито децата ми .Ясно кинти е Кириле?
  • 5 Пич

    159 48 Отговор
    Ама тя войната свърши...!!! Козяк си избраха Кокорчовците...!!! Нещо повече - те си ги създадоха , и отгледаха... Ристе , не се усети , че го ползват , само за да бавят мача , докато треньорът направи смяната... Сега вече знае , ядосан е , и като нищо коалицията може да пострада от неговото отмъщение , а не от Нинова . Вижда се , че вече едва се изтрайват... С право Ристе се чувства употребен , и изхвърлен , но това е стилът на управление на неговите господари...!!! Същото очаква и Кирчо и Кокорчо , но за съжаление , едва след като съсипят България... Защото , това им е работата , и от Козяк ще се постараят , да бъде свършена...!!!
  • 6 Gazoo

    57 149 Отговор
    Волгин и неговата фиксация! Явно за него е много важно да се върне мутренския модел. Или всичко да фрагментирано както през юли...
  • 7 Сър Волгин

    83 80 Отговор
    а къде ти е коментарът за 12 год. вандалско ограбване, малтретиране, изземване...Ако беше уточнил, ше се отнася за 32 годишен период... Много си закъснял, журналист...
  • 8 XYZ

    70 95 Отговор
    Не чета Волгин, защото коментарите му са прекалено зависими от някого или нещо, но то не е МОРАЛ или СЪВЕСТ!
  • 9 ТаУмВзе

    74 13 Отговор
    Кие е новото в слугинажа на козяк, че не разбрах. Системата е оближи това и онова, както си е било Винаги! На пролет пак улави изборчета и тва е.
  • 10 МОЧА трябва да се разруши !

    59 131 Отговор
    И това го казва съветофила-продажник?! Предстоят тежки битки със СЪВЕТСКАТА св0лоч, която от години управлява страната ни. На всички нива на държавата има такива “тbари” от псевдо руски произход, дето до болка любят Матушката ама не отиват да живеят там щото там е тотална cвинщина. Така са ги научили техните СЪВЕТСКИ господари в Кремъл. Да си налягат парцалите в БГ и кога требе – да се включват в СЪВЕТСКИ мероприятия за саботаж на всяка разумна инициатива, която би довела до промяна на СЪВЕТСКОТО статукво в България.

    Коментиран от #42

  • 11 Бойко Разбойко

    20 42 Отговор
    Само който не е излизал от село Банкя е истински патриот!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бамбука

    42 72 Отговор
    Прочиташ името на драскача и толкова.
  • 14 123

    47 116 Отговор
    В Американските университети за разлика от Съветските Университети се обучават професиналисти а не политически подковани троянски коне и руски шпиони. Според Автора значи няма проблем да си продължава корупцията за националната кауза, и той някак си, си мисли че България е единственната страна в света и всички други се въртят около нея и Русия,.Всяка една страна си има интереси и такива интереси които на други страни няма да се харесат и там идват преговорите, няма ли преговори има война.България в миналия век е изгубила 4 войни заради предимно Македония и Беломорска Тракия, и хора като този автор обвиняват Българските Царе за това за по лесно, колко още искат някой да загуби България? България не може себе си да ръководи, да вкара ред и да обуздае дивите си крадливи селяни олигарски, и ламти за земята на дори и да са българи или братя.По колко добре живее народа на една страна и колко добре е устроена се отчита уважението на другите страни към нея и граждните и.Когато България стане добро място за живеене, тогава и самите македници ще имат защо да уважават българите и страната им.На Българското Правителство работодателя е Българския народ, и те работят за него,а предишни правителста са работели за пълнене на собственния си джоб, и пълнене на руски джобове.

    Коментиран от #54, #74

  • 15 Алоо

    52 18 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Ти явно не видиш 32г какво правят с хората ?Геноцид напускане на страната Това ,че ти си имаш кинти и си цъкаш други нямат .Това е осмиване а не опростачване другаю
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Грульо

    45 7 Отговор
    Каква битка, бе, и двете са дупе и гащи, галви на еда и съща глобалистична ламя. :D
  • 18 Ами ...

    55 37 Отговор
    Петре, а русофилите какво общо имат с България? 😀
  • 19 Брокер

    15 25 Отговор

    До коментар #2 от "Проф Кантарджиев":

    С коцето оглеждаме имоти , ще прави коледен подарък - къща, на "разведената" си жена, че 2 апартамента и 1600 кв. м. паркоместа не и стигат .

    Коментиран от #43

  • 20 Канадецо с гелосания перчем

    93 48 Отговор
    Това е самата истина, поздравявам автора, за смелостта да напише статията! До драскачите с промити мозъци, загубили християнската вяра и българската си народност: престанете да говорите, че ако свалиме американските подлоги, ще се върнат бившите ченгета-мутри. Според вас, няма трети избор, но има - Възраждене! Нека хейта започне СЕГА

    Коментиран от #53

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Перо

    57 42 Отговор
    По законите на физиката,следващата победа отива във Възраждане!

    Коментиран от #52, #65

  • 23 Jacques Yves Moineau

    25 45 Отговор
    Всичко по реда си. Първо да се премахнат метастазите на герб мафията. После ще сменим ПП с по национално отговорни политици. А и от двете възможности -да сме в сферата на Русия, или на Запада, коя е по добрата? ....а Волгин си го знаем на кой дюшек лежи.
  • 24 Комо нСенс

    27 31 Отговор
    На ПП най-много им отива да са в центъра. А ДБ спортед мен нямат конкуренция по отношение на САЩ.
    ПП и ДБ са чудесни партньори. И ако искат да си разпределят ролите, би трябвало ПП да се позиционира между ЕС и САЩ с уклон към ЕС, а ДБ да държат строгои проамериканска позиция. Другите 2 парньопри минават през популизъм до прортуски позиции. Така че, може да се каже, че имаме чудесен баланс като за една малка държава, която трявба да е добре с всички.
    Надявам се че, това, което ги обединява, е демокрацията и дългът към обществото, което ги е избрало, както и строгата антикорупционна идея.
  • 25 Защо това есе по темата ни

    17 17 Отговор
    Го Втълпявате като факт?
  • 26 Ти да видиш

    23 8 Отговор
    Чак пък люта битка...
  • 27 Гошо

    31 44 Отговор
    Волгин, марш у Волга!
  • 28 Тука има хипотези

    13 17 Отговор
    Теория на допускането,вероятностите и въображението
  • 29 Комон Сенс

    16 21 Отговор
    Дотолкова доколкото партиите от коалицията поддържат антикорупционния курс и защитават демокрацията, външнополитичвеската им визия е на втори план. Когато изчегъркат мафията, тогава ще се фокусираме върху външнополитическата им позиция.
    Както казах вече, в момента имаме букет от 4 различни външнополитически визии, които макар и различни не са конфликтни. Ще има баланс, докато коалицията е цяла. Щото, примерно, ако останат само Дб и ИТН, не биха могли да работят адекватно. Но сега нещата изглеждат балансирани - между ДБ и ИТН се позиционира ПП, а между ПП и БДС - ИТН, и нещата се получават.
  • 30 Мира

    28 36 Отговор
    Волгин се заел да защитава българския национален интерес? - ще се разплача от умиление. Всички управления от 32 г. години насам са плод на политическо инженерство. Герб например успешно осъществи "жива" връзка на българските и европейските корупционери и резултата го виждаме. Докато настоящият "проект" се очаква да освободи страната от корупцията - ако успее, разбира се. И само наивници и политически тролове могат да смятат, че и "Възраждане" не е инженерингов проект. Волгин какъв е - наивник, политически трол или пък говорител на този проект?
  • 31 ...

    28 40 Отговор
    Авторът на този статие е личност не само отгледана в оранжерията на комунизмо-социализма, но и силно закърмен с омразата към цивилизования свят. От написаното личи, че авторът не може да си представи България без опекунството на големия брат. Но имаше ли по-голям брат от СССР за БКП/БСП, на която той симпатизира? Тази негова атавистична мисъл, авторът се опитва да прокарва сега и по отношение на ЕС и по отношение на САЩ. Такова недоверие към сегашната власт и непрекъснатото притопляне на темата за либералния свят едва ли е някакво предупреждение към властта и българите, то по-скоро е изваждане на светло периодично на някакви мухлясали теории и чиста пропаганда, от която няма нищо градивно...
  • 32 Цървул неграмотен

    27 20 Отговор
    Волгата я го питайте какво е доверието към защитаващата националния интерес бееспе
  • 33 Цървул неграмотен

    26 26 Отговор
    На тоз палячо му казаха че парите по плана за възстановяване нямат нищо общо с преговорите с Македония..казаха ли му го или не..я отиди при
    Путин да ти подари 60 милиарда лева другариууу
  • 34 Хахахаха

    24 21 Отговор
    За другаря волгин всяко препятствие пред необолшевишките му кукловоди е в разрез с националния интерес на...Бг..прозрачен гъст
  • 35 Боги такежиев

    26 31 Отговор
    Волгин, Ванюшин.... По тъп анализ не съм чел, тъп като самия теб мушмуроко грозен.
  • 36 От Швеция

    28 36 Отговор

    До коментар #1 от "авторчето":

    Този Волгин , явно умственно и визуално е замръзнал във годините на прехода?
    Силно ми прилича на Иван Гешевата доктрина!
    Какви са тези , комунистически изцепки, в стил, стани ти, да седна аз?
    Явно, че този автор , има нещо общо с основите на Шовенист-Комунизма ,
    които и така не ги видяхме изградени !

    Всички, които живеят на запад, учени и начетени българи ,били предатели?
    Нямали и най-малката представа , какво било в България,
    как "покварените потрудили се Българи,
    забравили от къде са тръгнали и накъде искат да отидат?

    Забъркал кашата от национал- комунистическата пропаганда ,
    нещо като," Шовинист без надежда" , заровено в гроба ,
    в очакване да възкръстне?

    Волгин ,я излез в чужбина ,
    да те видя, дали би оцелял поне 3 месеца с тоя откачен акъл?
    Нали си голям умник, айде идвай да се реализираш!
  • 37 ИлияНиколов

    16 4 Отговор

    До коментар #16 от "ПСР":

    Поне знаеш ли що е "бурлак"?
  • 38 Да попитам

    10 11 Отговор
    Каква е тази разпасана команда на снимката?!?!?!
  • 39 Киркорчо

    34 17 Отговор
    На Кирчо ще му направят предложение, на което няма да може да откаже. Нещо от сорта:
    - Пускаш нашите войски в България,
    - Даваш още бази
    - Купуваш още оръжие от нас
    - Пускаш Македония в ЕС
    Срещу това ние ще те крепим на власт, а за да ти вдигнем имиджа пред народа може да махнем и визите.

    Ако не тропкаш по правилата, ше те пратим в девета глуха и ще бъдеш унищожен политически заедно с цялата си промяна и хорчето ти.
  • 40 stan40

    44 5 Отговор
    Ако е вярно, зле за българина. Политиката на Виктор Орбан е пример как да си оправим държавата, за да я бъде и да има бъдеще. България трябва да е отворена към всички, но да се води само от собствения си интерес. Всичка друга политика е предателство.
  • 41 Петър Волгин!! Такива П. Л. Ю. Н. К. И

    18 28 Отговор
    Живеят, за да създават интриги, това могат, това правят!! Като ги претиснат Някъде Църкат като Мишки!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Верно ли

    29 15 Отговор

    До коментар #19 от "Брокер":

    Софиянеца, сега брокер ли станА? Статията на Волгин е вярна, аз лично виждам бъдещето ни като обединение между бившите членки на СИВ и адекватна политика за народа, а не в полза на глобални корпорации.
  • 44 Казуар

    18 13 Отговор
    Че щом Русия има голям брат Китай, защо България да няма.
  • 45 Павел пенев

    27 11 Отговор
    Всички от ДБ са национални нихилисти и подмазвачи на Големия брат, който е голям международен престъпник. При следващите избори отново ще ги изпратим в Орландовци.
  • 46 оня с коня

    12 25 Отговор
    Волгин е Стара Кримка,закърмен с безрезервна Любов към Страната на Ленин.Едва ли има друг В БГ който да си е сменил обикновената българска Фамилия с "нещо Руско",но той без колебание се е кръстил на река Волга.И хем в Статията апелира към Патриотизъм и Разграничаване от Чужди интереси,хем пък е загърбил всички наши Бълг. Реки/хич не са малко/ и се е ориентирал към Волга?!Та критикува Волгин ПП и ДБ за уклона им към САЩ и Европа,но нова го прави СЕГА - що не ги приказваше тия неща преди Изборите?А защо и зъб не обелва по повод Политиката НА РАДЕВ във връзка с "Трите морета/ - програма,определено насочена срещу интересите на Русия и про-натовската му Ориентация?Ами защото е Подкрепян от БСП,а самият Волгин явно се храни от тяхната ръчичка!По нататък Журналистът недвусмислено пророкува че ако Нещата се оставят на ПП и ДБ,те като нищо ще продадат Нац. ни Итереси,ада "Добре че е БСП" също в Правителството че да ги Озаптва...А има ли БСП необходимия брой Депутати за да й се чува думата?Явно Волгин отлично вижда че БСП е доста Недъгава и по-лошото - със "Затихващи функции",затова прехвърля Вярата си Българо-Руската Любов към "Възраждане".А дали предчувства товарищ Волгин че ти я"Млади про-Атлантици поемащи в момента Властта предстои да го "Изчегъртат" от Държавната Медия където се е закърточил?Ами Паживьом - Увидим!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хан Аспарух

    18 2 Отговор
    Подкрепям напълно.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ами ...

    1 9 Отговор

    До коментар #22 от "Перо":

    Надявай се. 😀
  • 53 Ами ...

    20 22 Отговор

    До коментар #20 от "Канадецо с гелосания перчем":

    Какъв избор е "Възраждане"? Заложиха на риторика против ваксините и изкараха някое процентче. 😀 Маскирани русификати. За толкова глупави ли ни мислите? 😀

    Коментиран от #55

  • 54 123 ли си 5за4 ли не знам

    21 3 Отговор

    До коментар #14 от "123":

    но ще ти кажа нещо ,което да запомниш.В България винаги се е живяло добре,живее се добре и винаги ще се живее по добре от С, Македония
  • 55 Ами ...не са маскирани

    19 7 Отговор

    До коментар #53 от "Ами ...":

    Това е русофилска партия,което е много добре.На фона на всички други партии,които са амерски под логи
  • 56 Ужас

    21 5 Отговор
    То от американския университет излизат едни зомбита с промит ум ужасена работа
  • 57 Волга

    13 15 Отговор
    Човекът сам се е кръстил Волгин, какво да го коментираме?!
  • 58 Болярин

    15 8 Отговор
    Като не могат да мислят за България, да се измитат натам, откъдето допълзяха тия лигльовци !!!
  • 59 А бе глупак,

    7 8 Отговор
    говори с прости думи бе, какви са тези( хегемон,догмат)и така нататък.Жалък си.
  • 60 Джони

    19 10 Отговор
    Петър Волгин непрекъснато намеква и цитира за връзките на някой партии със САЩ, а мълчи за преобладаващите партии начело с най старите и кагабейски партии Бсп,Дс и Дпс които непрекъснато слугуват и лакействат на Русия и нейните интереси, но за това предателство другаря Волгин мълчи като партизанин на молитва . Не САЩ, а Русия се похвали че е закупила половин България. Я вижте само богатството на руснака Малик Пашев и дъщеря ми Лиана в европейска България . Собственик на Топлофикация, пристанище, жилищни комплекси, хотели, блокове и тн.и тн. Собственост за стотици милиони долари на руснака Пашев и то в европейска и натовска България ало другаря Волгин прочети тези няколко реда преди да пишеш глупости и манипулативни лъжи. Омръзна ми от вашия фалш и руски хибридни партенки.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 И още от

    22 1 Отговор
    Петър Волгин-журналист :
    "От доста време насам глобалните елити налагат една нова господстваща идеологема. Тя включва
    следните неща. Първо, отказ от националната държава. Второ, допълнително овластяване на
    наднационалните институции, които, апропо, никой не е избирал. Трето, допълнително атомизиране
    на обществото, посредством разрушаването на всякаква групова принадлежност. Когато си самостоен
    индивид, без принадлежност към родина, класа, религия, пол, ти си изключително лесно манипулируем.
    Истинската цел на Истанбулската конвенция, например, не е защита на жените, а размиване границите
    на пола, тоест унищожението на още една силна групова принадлежност. Точно такава е целта на
    глобалните елити – да няма вече силни общности, да няма общества, а само атомизирани индивиди,
    които да правят това, което им бъде казано. Класическите десни и леви партии отдавна са включени
    в тази схема. А всяка една политическа сила, която претендира да е на страната на обикновените хора,
    а не на елитите, е длъжна да се противопостави на подобни идеологеми."
  • 63 Илиев

    12 6 Отговор
    Волгата е червено изкопаемо.
  • 64 Ясен

    12 6 Отговор
    Интересно как точно БСП защитава националния интерес , трябва да се докаже ! А дали ПП и ДБ са само проксита на Еди кой си , скоро ще разберем. А спрягане на Костадинов за следващ печеливш може да значи , че е поредния "готов" проект .
  • 65 Илиев

    10 8 Отговор

    До коментар #22 от "Перо":

    Какво ти разбира главътъ от физика? По законите на медицината Възраждане отива към Израждане.
  • 66 Комон Снес

    6 2 Отговор
    Когато успеетъе да се отлепите от гравитацията на всяка чужда пропаганда и погледнете на нещата от собствената си българска камбанария, тогава ще започне да се оправя България.
    Като гледам сякаш има надежда. Коментарите ми по-долу щяха да получат само минуси преди 2 години, а сега вече са 50 на 50.
    А щяха да получат само минуси защото нито един от тролетариатите не разпознава своята чужда пропаганда в тях. Това е чудесен лакмус за наличието на брокери на чужда пропаганда онлайн.

    Лека ви вечер и умната :))
  • 67 Анонимен

    6 8 Отговор
    Волгин светът се променя, а вие все ви тегли към есесере. Интереса на волгин клати феса. Вива Европа, Америка. Скрипали.
  • 68 dogan

    9 7 Отговор
    И това го пише някакъф, дето се е самонарекъл "волгин". Не искърски, не маришки, не Осъмски, а волгин...
  • 69 Има две възможности, или да

    2 0 Отговор
    се лендзят на атлантическия хегемон или такъв да му го сложат на същия с неговите методи.
  • 70 наблюдател

    5 7 Отговор
    Че са дyпeдaвци e вярно. Но предателството ще бъде извършено не по поръчка на САЩ, а на Москва. И аргументите са че ДБ е дъщерно дружество на БСП. А БСП се подлага на Масква. Това правителство няма "опасност" да тръгне по Американски път на развитие. Това е грешката на амбасадорката и затова тя ще има сериозни проблеми.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Михал

    5 4 Отговор
    Волгин да не лае много, ами да се сети за Георги Димитров, щото по-голям предател от него няма.
  • 73 Волгин греши

    6 1 Отговор
    Козяк не си ги избра харвардските въздехари. Козяк си ги създаде.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Мдааа

    0 1 Отговор
    Христо не се усети, факт, какво му готвят. Той и затова сега се е вкопчил така яростно в крачола на Кирчо :)
  • 78 Бела

    0 1 Отговор
    ДБ и тук ли започнаха да водят войни ... не стига, че едва влезнаха в МС ами сега и хапят ръката, която ги храни ... Безобразници !
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Елка Николова

    1 0 Отговор
    Волгин,пишеш глуости.Властимащите ги избира народа,не е дошъл Путин или Байдън да ни казват кого да изберем.Ако съумеят да балансират на изток и на запад съобразно националните интереси,както правеше Тито едно време ,е още по добре.! Ще се види в бъдеще,не от днес за утре.
  • 81 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор
    Волгин, Волгин! То и името ти такова, не българско! Защо бе, Волга, не станеш политик, като толкова много ги разбираш тия работи? Ще ти кажа, ЗАЩО! ЗАЩОТО КАТО ПОЧНЕШ ДА БЪЛВАШ ТАКИВА ЕДНИ НЕСКОПОСАНИ БРЪТВЕЖИ И...С ТЕБ КАНЕЦ! А можеш ли, волгинчо, да дефинираш, какъв точно е Националният ни интерес! Ти да не би да си въобразяваш, че България е Центърът на Вселената и всичко живо трябва да ни се кланя! ИСТИНАТА Е, ЧЕ В МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ СЕ НУЖДАЕ ОТ СИЛНИ СЪЮЗНИЦИ! За сравнение БГ АРМИЯТА НИ Е 30 000, гръцката е! 200 000, а турската...Achtung! 355 000 редовна армия! И ще кажа така: ДОБРЕ, ЧЕ СА САЩ И РУСИЯ НА ПУСИЯ ДО БУЛГАРИЯ!
  • 82 Токин

    1 0 Отговор
    И двете партии - уж Демократична България и "Продължаваме подмяната" изпълняват чужди нареждания и България не е сред приоритетите им! Да не говорим за обвързаностите на партиите с компрометирани олигарси и доказани престъпници като Иво Прокопиев, Цветан Василев и Васил Божков!
  • 83 Таня

    0 0 Отговор
    ДБ не разбраха ли, че са бита карта вече?
  • 84 Васил

    1 0 Отговор
    Демократична България отдавна обслужват чужди интереси, това е повече от ясно.
  • 85 Пиночет

    0 0 Отговор
    БСП и Израждане са откровено антибългарски, а не български партии. А Волгин е "петата медийна колона" на кремълската мафия.
  • 86 Гопето

    0 0 Отговор
    Хората на Иво Прокопиев от ДБ обслужват чужди интереси, а от това няма да излезе нищо положително.