Last news in Fakti

14 Юни, 2013 11:32 2 090 4

Станишев: Пеевски има волята (обновена 14:15)

  • делян пеевски
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За мен е абсолютно ясно, и съм убеден, че Делян Пеевски има волята, решимостта да работи за държавата и за хората, да се противопостави на всякакви икономически интереси, източване на държавата, корупция, независимо към коя политическа сила принадлежат. Призовавам да съдите по действията. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Сергей Станишев. Той беше помолен да коментира избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

„Убеден съм, че г-н Орешарски е преценил точно коя личност, с кои качества може да възстановява държавност, върховенство на закона”, посочи Станишев.

Лидерът на БСП разкри, че в четвъртък е провел разговор с Пеевски, след като е разбрал за кандидатурата му.

Чухте мотивите на министър-председателя, те са изключително сериозни, с разбиране на цялата сложност за ситуацията в държавата. Видяхте реакцията на ГЕРБ, коментира Станишев.

Той не пропусна да отбележи, че в продължение на последните 4 години държавата е била превзета насилствено от една политическа клика – върхушката на ГЕРБ.

Не поставям знак на равенство на тези хора и хората, които политически симпатизират на ГЕРБ. Беше осуетен един заговор срещу демокрацията и конституционния ред чрез залавянето на фалшивите бюлетини за изборите.

В момента правителството на България има много тежки задачи, страната е в много трудно положение, хората мизерстват, икономиката не работи. Цялата държавна структура продължава да бъде в ръцете на една политическа групировка, заяви Станишев.

Станишев заяви, че в момента държавата ни има нужда от решителност, от последователност и от принципност. "Убеден съм, че г-н Орешарски и кабинетът заслужават доверие и шанс да свършат работата, за която са избрани от Народното събрание", обясни лидерът на червените. Той припомни, че вчера Министерският съвет е издал указания да се приложат практиките за ограничаване на разполагането на пари от държавни дружества в ограничен брой банки. "Това е част от цялостната политика за възстановяване на държавност, правила и върховенство на закона", подчерта лидерът на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bobi

    1 0 Отговор
    Какви б...ци само
  • 2 tttt

    1 0 Отговор
    Има волята ма няма мозъка . Давайте да ги изметем тия !
  • 3 Woody

    0 0 Отговор
    http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1439351 Написано от Бащата на Делян
  • 4 The Big Boss

    1 0 Отговор
    Е па точно Пеевски ли ще помогне да се махнат държавните пари от банката на шефа му?