Last news in Fakti

6 Юли, 2022 13:00 3 136 52

Юлиан Попов: Малко по-сериозно за изгонените руски дипломати

  • юлиан попов-
  • русия-
  • българия-
  • изгонени руски дипломати

Само така може да се прекратят всички форми на васална зависимост на България

Юлиан Попов: Малко по-сериозно за изгонените руски дипломати - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Малко по-сериозно за 70те. Изгонването на служителите на руското посолство е като ампутация на гангренясал крак на мъртво тяло. Тялото на този тип имперска дипломация трябва да се погребе и изчисти до дъно. Само така може да се прекратят всички форми на васална зависимост на България. Това трябва да е основната задача на следващото правителство.

Това коментира във "Фейсбук" Юлиан Попов.

След като прочистването е започнало, то трябва да завърши.

Иначе България отново ще остане в онова междинно донякъде, в което обича да си битува. Руското присъствие в България трябва да се преосмисли изцяло от гледна точка на пълната независимост на България. Това никога не е правено, но страната ни се намира на кръстопът. Назад е тиня, напред е избор между васалния страх и независимостта.

Руски агенти под всякаква форма трябва да се извадят на показ и техните канали отрязани завинаги. Руските и съветските символи трябва да се премахнат и преосмислят. Руските икономически зависимости - напълно прекратени. България трябва да се образова за реалностите на Русия и да се излекува от тях.

Всичко това не означава да горим книги, трием записи и прекратим дипломатически отношения. Трябва обаче да погледнем директно какво означава всичко руско, от Червената армия, до "Газпром", от Граф Игнатиев до днешните четирихилядници.

Едва тогава ще можем да направим и трезва оценка на Русия, на нейното минало и настояще и да се вгледаме в неясното и бъдеще. Тогава ще можем и необременено да харесваме или не харесваме руските неща - материални и нематриални, чаровни или мистериозни.

Ако, разбира се, ни е до това и толкова много ни се иска да опознаем и разберем една крайно странна и напълно различна от нас страна, която живее в друго време и друго измерение. И чийто разумни граждани, не знам дали са много, страдат от дълбокото разминаване на застарелите полковници, завзели Русия и реалния свят.

Късането с Русия ще е болезнено и сложно,

то ще се сблъска с могили от страхове бездни от предразсъдъци. Но ако искаме най-сетне да настане онова Освобождение, за което пеем песни 150 години, трябва да го извършим. Нали ще има правителство с шестмесечна програма. Ето това трябва да е програмата. Нищо друго.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азз

    102 11 Отговор
    отворко,а зависимоста от краварите как я виждаш....или те ни мажат филийте и от двете страни?

    Коментиран от #42

  • 2 Майна

    97 16 Отговор
    Никога няма българите да ,,скъсат,, с РУСИЯ
    Никога..
    Тези небългари,които в момента са в управлението скоро ще са ,,зачертани,,
  • 3 Ганю

    89 12 Отговор
    А ДА ЗАВИСИМ ОТ АМЕРИКАНСКАТА МУМИЯ КАКВОТО КАЖЕ ТЯ ТУЙ ДА СТАВА.
  • 4 Дългият

    20 78 Отговор
    Най после зачистка на всички руснаци и русофили, включително путиновите тролове.

    Коментиран от #7, #41, #49

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван

    57 4 Отговор
    Независимост, къде я видя. Прах в очите
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Еееееее

    37 6 Отговор
    Този е мнооооого умен. Чак му се възхищавам.
  • 9 Афтypе

    43 10 Отговор
    Ти HE CИ YMEH... знаеш си, нали!!!
    Грабвай си цeнт0вете и не се мешкай сред народ да ти се смеят!!!

    Коментиран от #17

  • 10 РАДКО

    14 41 Отговор
    Дядо Радко каза: От Север
    идва само студ,глад и мизерия.Някой да има нещо
    Руско в къщи?

    Коментиран от #15

  • 11 Софиянец

    14 6 Отговор
    Тук стои въпросът и за емиграция на последните що годе останали читави, непродължили курса към Европа, България ще остане една скотска държава.
  • 12 Дядо Гъдю

    46 6 Отговор
    Тъй,тъй,докато не ни натикате между шамарите няма да мирясате.Ама после ще идете,,командировка" докато тече мобилизацията.Също като приятелите на Зеления Клоун .Всички в чужбина,а за простолюдието-мобилизация,сега и за жените.Ама българите не са наивни като укрите.Ще виснат някои по дереците преди да успеят да напуснат страната.А българите няма да се бият за интересите на ингилизите и Бъфало-тите.
  • 13 Внимание

    43 5 Отговор
    Руските зависимости трябва да се прекратят ведна и от корен, но виж американските те са добре дошли и за тях сме винагиYES, това че не са от полза за България са незначителни подробности.
  • 14 Госあ

    38 4 Отговор
    И какво сериозно може да се очаква от блогър ? А това, че е бил министър говори за несериозната ни държава повече от достатъчно.
  • 15 Калоян

    22 6 Отговор

    До коментар #10 от "РАДКО":

    Що,токът ти да не е от Марица едно и три?
  • 16 Сериозен

    38 7 Отговор
    И какво е сериозното на този русофобски пасквил?
  • 17 10 копейки на коментар

    3 19 Отговор

    До коментар #9 от "Афтypе":

    Умниците пишат 24/7 по форумите ...
  • 18 Искам

    32 5 Отговор
    Да завися от САЩ и да плащам бензина по 10 лв литъра.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 !!!?

    12 21 Отговор
    Еманципирането на България от Кремъл не е русофобия, а борба за независимост !!!?

    Коментиран от #33

  • 22 Шамана на Монтерей

    8 25 Отговор
    Няколко дни русофилите в България не могат да си намерят място.Как можаха да посегнат на "братушките",на "освободителите"?Цялата русофилска диаспора,която в по-голямата си част е наследственообременена,генетичноувредана и безполезна сган от наследници на разни партийни мижитурки и мелези пръкнали се от дървар в Коми и еленовъдка от Калмикия,реват и вият по форумите.Но времето и демографията съкращават неуморно броя на тази русофилска измет,която иска да върне България в миналото.
  • 23 Матей преображенски

    12 5 Отговор
    Голям мерак имат пато-ло-гич-ните русофоби да зага-зят,та нали като се изострят нещата до крайност,Русия няма да стои със скръстени ръце.Те си ги знаят поименно кои са русофобите и какви изяви имат,хавата рано или късно ще се обърне,тогава за всичко ще се дири сметка.Смешното твърдение на лен-че-то го завъртяха като нещо по подразбиране,4 хил-лв. на месец,толкова ли оценяват един руски разузнавач,колкото те плащат на някой дол-но-про-бен ен-ти разряден т-ро.л.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Всичко РУСКО !

    8 16 Отговор
    Трябва да бъде ИЗЧЕГЪРТАНО !
    До здрави основи !

    Коментиран от #34

  • 26 ИЗГОНЕТЕ !

    8 18 Отговор
    Мутрофанова ! Веднага !
  • 27 Ще ви прогоним

    7 24 Отговор
    Руски подлоги и мекерета
    Ще стане,и още как !
    Времето е друго.....

    Коментиран от #35

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 koлибap

    17 5 Отговор
    Изгонването на служителите на руското посолство е като ампутация на гангренясал крак на мъртво тяло. -- На теб мозъкът ти е гренясал да не говорим за тялото.
  • 30 Митрофанофчета

    5 15 Отговор
    Непочтено и крайна наглост и показване на враждебност спрямо България е това, което стори мафията и кремълската агентура чрез корумпираните си лица Борисов, Пеевски, Костадинов, Трифонов, Митрофанова. Пиша за свалянето на правителството на европейска държава просто с един СМС! Но трябва да признаем, че Митрофанованова на няколко пъти се извиняваше за глупостите, които сътворяваха нейните колеги-агенти и джуджето путин, за антибългарските си нагласи и политики, които провеждаха на балканите. И за Бога ми, на това трябваше да се отговори. Дори трябва да бъдат изгонени още трийсетина агента заедно с Митрофанова. Така е редно, това не може да се търпи, мина всякакви разумни граници, отдавна са прескочени всякакви разумни граници.

    Коментиран от #37

  • 31 Сандо

    8 1 Отговор
    Покрай тая сага стана ясно какви дебили сме имали,имаме и ще имаме във властта.Спасение няма,положението е катастрофално.Тия дори и на война няма да отидат,че поне тя да ни отърве от тях.
  • 32 Кой взима МИЛИОНИТЕ от САЩ

    16 0 Отговор
    Братът на Юлиян Попов Стефан Попов е последователно програмен директор на Центъра за либерални стратегии 1996-2004 и председател на настоятелството на институт “Отворено общество” в периода 2000-2006 г. Като такъв Попов е активен лобист за развитието на частния Нов български университет.
    Юлиян Попов, който заради близостта си до Прокопиев и Плевнелиев бе министър на екологията в служебния кабинет на Марин Райков, много години бе член на Настоятелството на НБУ. Това, разбира се, не му пречи да руши авторитета на Софийския университет, който - както и брат му, също е завършил.
    Тези са свикнали да усвояват грантове от чужди фондации, братята лобисти работят за интересите на чужди лобита за грантове...да си дойдем на думата – мозъчни тръстове, разединение на гражданското общество, проционистки възгледи и т.н., нищо добро.
  • 33 Поправка

    16 0 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    Еманципирането на България от вашингтон не е сащофобия, а борба за независимост !!!?
  • 34 Всичко АМЕРИКАНСКО

    20 1 Отговор

    До коментар #25 от "Всичко РУСКО !":

    Трябва да бъде ИЗЧЕГЪРТАНО !
    До здрави основи !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ало ало

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ще ви прогоним":

    Как е на хотелчето, падат ли керемидите?
  • 37 Мустафанофчета

    15 0 Отговор

    До коментар #30 от "Митрофанофчета":

    Непочтено и крайна наглост и показване на враждебност спрямо България е това, което стори мафията и вашингтонската агентура чрез корумпираните си лица Борисов, Пеевски,Хростов, Доган, Мустафа. Пиша за свалянето на правителството на европейска държава просто с един СМС от Козяк! Но трябва да признаем, че Мустафа на няколко пъти се криеше за глупостите, които сътворяваха нейните колеги-агенти и старчока байдън, за антибългарските си нагласи и политики, които провеждаха на балканите. И за Бога ми, на това трябваше да се отговори. Дори трябва да бъдат изгонени американските агента заедно с новия заместник на Мустафа. Така е редно, това не може да се търпи, мина всякакви разумни граници, отдавна са прескочени всякакви разумни граници.
  • 38 Авторче,

    17 0 Отговор
    хубаво, ама хайде тогава да скъсаме и зависимостите от щатите, а?
    Или викаш стига сме лизали руски задници, дай да лижем американски, че са по-дебели?
  • 39 лекар

    15 0 Отговор
    Няма лекар, коюто да одреже гангренясал крак от...мъртво тяло! Искал си да бъдеш силен в думите си, но се е получила глупост!
  • 40 Киро Умното

    10 0 Отговор
    Шипченския храм, да вземте и него да го разкарате, та да си немерите упокой в Ада. Киро е гъзар от класа, за кво Ви е конституция и закони нали АС Тъпото Казах...
  • 41 Аршлох

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дългият":

    Абе те и едни "герои" в Оооо крайна зачистваха всичко руско,но голяма част от тях са във вечните ловни полета,а другите ги очаква дълък и смислен отдих в Сибир.Слава на Иран.
  • 42 Митрофан Елеоноров

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Азз":

    ...не бе "Отворко",никой няма да ти намаже филията,ако ти САМ не си я намажеш.А "намазването" започва с изчистване на всички зависимост!Понимаеш?

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #42 от "Митрофан Елеоноров":

    Така е, сам си я маже тоя бастЪн филийката, а мазнинката му я осигуряват от Козяк! Никак не го виждам тоя изнежен индивид да обработва земя например, строи къща или върши нещо различно от слугинаж и наколенки на Козяк! За негово и твое сведение с Русия скъсахме още през 1990 г., но не виждам да сме цъфнали и вързали от това!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Майор Майор

    1 1 Отговор
    Пишете за блокираните сметки на посолството.Това също е от значение.Около 900х.долара.
  • 49 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дългият":

    Няма да стане!
  • 50 Димо

    4 0 Отговор
    Така когато до власта се докопат третия пол
  • 51 3.14К

    3 0 Отговор
    Трябва да си супер тъп да употребиш израза: "ампутация на гангренясал крак от мъртво тяло". За това нама и кой да ти плати.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.