Last news in Fakti

30 Август, 2022 16:00 4 508 110

Да се предадеш на „Газпром“

  • газпром-
  • протест

Вероятно това е типичен случай на Стокхолмски синдром, при който жертвата развива положителни чувства към своя отвратителен насилник

Да се предадеш на „Газпром“ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България, член на ЕС, е интересен тест за бъдещето на отношенията с „Газпром“, а и с Русия.

Руският газов монополист спря едностранно доставките за България на 27 април, докато правителството на тогавашния премиер Кирил Петков търсеше алтернативни доставки.

Това коментира Георги Готев за Euractiv.

Сега служебното правителство казва, че е „неизбежно“ страната да обсъди възобновяване на доставките на газ от „Газпром“. В по-широк контекст служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, обвинява кабинета на Петков, че е развалило отношенията на страната с Русия заради нахлуването ѝ в Украйна.

Рязката промяна в политиката е очевидна. Стотици българи протестираха срещу служебното правителство, откакто то встъпи в длъжност на 2 август, притеснени, че ще работи за възобновяване на доставките на руски газ и ще увеличи още повече влиянието на Кремъл върху икономиката.

България внася над 90% от нужния си от Русия през газопровода „Турски поток“ по силата на 10-годишен договор, който изтича в края на 2022 г. Интересно е да се отбележи, че докато Русия спря всички доставки за България, България продължава да транзитира руски газ по същия тръбопровод към приятелите на Кремъл – Сърбия и Унгария.

Политици и анализатори в България не са единни дали е възможно руският газ да бъде заменен с алтернативни доставки – азерски газ през интерконектор с Гърция, който предстои да бъде сертифициран, и американски втечнен газ през терминали в Гърция и Турция.

Временното правителство отхвърли оферта за шест танкера с американски втечнен газ, позовавайки се на високите цени и липсата на слотове в близките терминали за изтегляне и регазификация.

Посланикът на Русия в България каза, че доставките на газ за България могат да бъдат възобновени, ако има политическа воля от София, като отново подчерта, че плащанията трябва да са в рубли. Комисията твърди, че следи стриктно за нарушенията на санкциите на ЕС и плащанията за газ в рубли се считат за такива.

В България многобройните привърженици на връщането на „обичайния бизнес“ с Русия твърдят, че много страни от ЕС, включително Германия и Италия, продължават да получават руски газ, което означава, че България може да последва примера при същите договорености.

Освен това служебният енергиен министър твърди, че ако България не възобнови доставките на газ от Русия, ще трябва да плати огромни глоби при евентуално арбитражно производство. Договорът съдържа клауза „вземи или плати“, задължаваща България да купува 80% от договорените количества годишно. Ако не, България трябва да плати газа. За текущата година България е внесла 1 милиард кубични метра и така би била принудена да плати за още 1,4 милиарда кубични метра, които не е използвала.

Българското служебно правителство иска споразумение с „Газпром“ за използване на тези 1,4 млрд. кубични метра до края на зимния сезон, което означава след края на 2022 г.

Може да звучи странно, че служебното българско правителство не предвижда да съди „Газпром“, а вместо това властите в София се опасяват от съдебно дело от руския монополист. Но така стоят нещата.

Комисията даде съвети на страните членки на ЕС как да купуват руски газ, без да нарушават санкциите. В тях се казва, че компаниите могат да плащат за руски газ – при условие че го правят във валутата, договорена в техните съществуващи договори (долари или евро) и обявяват транзакцията за завършена, когато тази валута бъде платена.

Каквото и да е направено от плащането – ако е преобразувано в рубли и изпратено на друга сметка – очевидно не е от значение за еврокомисията.

Известно е, че бяха установени контакти между служебното правителство и „Газпром“.

При такива обстоятелства само Русия ще реши дали иска да се върне към „обичайния бизнес“. Унизително е за България, но това е положението.

Аргументите, че на „Газпром“ не може да се вярва, не работят, въпреки че има твърде много примери за това, че руският монополист прави със своите клиенти каквото си иска.

Днес „Газпром“ изгаря газа, който не иска да изнася, само за да попречи на ЕС да напълни газовите си хранилища преди зимата.

Вероятно това е типичен случай на Стокхолмски синдром, при който жертвата развива положителни чувства към своя отвратителен насилник.

Българите ще гласуват на предсрочни избори на 2 октомври. Преди това служебното правителство ще се опита да намери споразумение с Русия.

Всяко споразумение би било капитулация. Но споразумение може и да няма, защото Русия има нужда от лостове да дестабилизира България и след изборите.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Истината

    123 23 Отговор
    Плащат им по 100 лв да висят там и да скандират против държава.

    Коментиран от #16, #79

  • 3 бай Кольо

    124 23 Отговор
    Ето това са еврогейските ,платени говеда-от студ ще умре,но да не ГАЗПРОМ!Това е пълна простотия!Ма то в днешните времена за парички и душа и гъзенце дават!

    Коментиран от #57

  • 4 Янки гоу хом

    110 21 Отговор
    Газпром са си у тях, янките не са - Янки гоу хом
  • 5 Отечествен Фронт

    107 19 Отговор
    Тази са на Ристо хората дето искат висока инфлация в България и да бъдем колония, а не самостоятелна република.

    Коментиран от #22

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Що не

    82 9 Отговор
    Тези не осъзнават, че вече никой не ги ще. Никой не им се връзва на простотиите дето заливат от сутрин до вечер всички медии, та даже и самите те не си вярват. Последен напън преди да се усерааат и то яко. Така се разпадна и СССР както и много други империи
  • 8 Хахаха

    95 13 Отговор
    И д и о т и з ъ м ъ т не е престъпление, но защо трябва носителите на тая болест искат всички да страдат от него? Страдайте сами и не го натрапвайте на останалите. Обявете бойкот на топлата вода, на къпането, на топлина в дома си....Кой ви пречи. Не плащайте за газ, за да не спонсориране Путин. Това е
    Ваша лична работа. И тя не интересува нормалните хора. И точка.

    Коментиран от #61

  • 9 Винету

    44 13 Отговор
    То е ясно, гълъбите първо укълвават всичко наоколо, после ос@@ат пейзажа и отлитат при бай Ставри.

    Коментиран от #93

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Само напомням

    81 11 Отговор
    Бойко Борисов и Кирил Петков са за скъп втечнен газ и инфлация. Като гласувате Октомври месец го имайте предвид, че ГЕРБ ПП-ДБ са слуги на Козяк.
  • 12 Страшна пропаганда

    52 4 Отговор
    И камара блеещи!
  • 13 Софиянеца

    79 11 Отговор
    1 кг баница в баничарницата е 19 лв. С руския газ 1 кг баница струваше 7 лв. Елементарна сметка за изчисляване на инфлацията!

    Коментиран от #63

  • 14 124

    74 10 Отговор
    Петима, платени от н/аглосаксите не са стотици! Жалка антируска пропаганда! Такива доведоха България от напредната до изоставаща страна. И продължат към дъното.
  • 15 Олаф Шольцин

    32 6 Отговор
    Вземайте пример от нас :)
  • 16 4451176

    61 8 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    ПЛАТЕНИТЕ ГОВЕДА СКОРО ЩЕ ДАДАТ ФИРА ...ЩОМ ЗА 100 ЛЕВА СИ СПОСОБЕН ДА СТОИШ НА СТУДЕНО ....СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И В БЪЛГАРИЯ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Газта на Киро

    54 7 Отговор
    Отивай си на село бе! Аз пък искам ГАЗПРОМ!
  • 19 Статистик

    42 3 Отговор
    АФторът не е в час. По Турски поток България получава точно 0 (нула) кубика газ по простата причина,че отклонения от него за България НЯМА! А досега газ получавахме от тръбата през Украйна!

    Коментиран от #23, #92

  • 20 Абе

    55 8 Отговор
    Няма ли кой да арестува тия 20 смърдящи "демократични" клошара за провеждане на неразрешена демонстрация?!

    Коментиран от #88

  • 21 Тези хора защитават много идиотска теза

    55 7 Отговор
    Те искат да плащат Руски ГАЗ на дъщерни фирми на Газпром с 30%, 40% 80% 100% по-скъп, но в никакъв случай от Газпром! И....Д....И....О....Т....И!

    Коментиран от #26, #105

  • 22 Проззз

    44 5 Отговор

    До коментар #5 от "Отечествен Фронт":

    Да от ДБ и са подплатени отАмерикаЗаБългария.
  • 23 Точно обратното е

    39 10 Отговор

    До коментар #19 от "Статистик":

    Това е лъжата на Дерибейска България и Промяната! Ако хората знаеха истината тия двете партии щеше да са отдавна в Затвора!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Някои

    32 4 Отговор

    До коментар #21 от "Тези хора защитават много идиотска теза":

    от тях са платени от америка за България, а другите са с гладки между ушия!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 го шо

    33 5 Отговор
    поглеждаш снимката, виждаш хилядите, маса, народ на нея, виждаш дълбокоинтелектуалното им излъчване... и се отказваш да четеш. няма смисъл.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 "Да се предадеш на „Газпром“

    25 8 Отговор
    в отчаян опит да се освободиш от задушаващата евроатлантическа примка, нахлузена ни от американските окупатори. Едно добро начало!

    Коментиран от #36

  • 34 Истината

    10 30 Отговор
    Безпросветните фенове на Путин и фашистка Русия не разбират, че се сложи край на руската доминация на европейският енергиен пазар. Сложи се край и на руската енергийна корупция, която пълнеше джобовете на лидерите на петата колона на Москва в Европа. Сложи се край и на руският шантаж, че "Русия ще врътне кранчето" ако европейците не изпълняват условията им. Затова руските агенти на влияние и проруските тролове беснеят и се държат неадекватно!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Българин

    10 24 Отговор
    В случая изобщо не става въпрос за обикновен търговски договор а за сделка "евтина газ срещу лоялно отношение към Путин, който нарушава основните принципи на международното право. Лоялност към държава, която се стреми да разруши ЕС и да унищожи НАТО, съюзи в които България участва, лоялност към държава, която напада и избива съседите си защото те искат да вървят по свой собствен път.
    Ние трябва или да се откажем от тази "изгодна" сделка заради принципите си или да сменим принципите си и да приемем, че всяка държава, която е военна сила може да прави каквото си иска със съседите си и да им нарежда по какъв начин да се развиват.
    Руските агенти на влияние, които всеки ден ни облъчва от телевизионният екран плюят на всякакви принципи и затова говорят за "евтина газ" и за "изгодно сътрудничество с Русия". Хора, които нямат никакви принципи никога няма да разберат тези, които имат.

    Коментиран от #84

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ген. Гурко

    24 4 Отговор
    Идиоти.Не мога да повярвам като ги гледам.
  • 40 Адам Хилтън

    32 5 Отговор
    Аха - на Газпром не може, а на Локхийд Мартим може да дадем 4 милиарда само за празни обещания нали?

    Коментиран от #85

  • 41 И е неизбежен

    21 7 Отговор

    До коментар #36 от "Рубладжийче🤑🤑🤑🤑":

    защото няма да позволим българските деца да студуват и гладуват, заради некви си там фалшиви ценности.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Българин

    10 22 Отговор

    До коментар #43 от "Ха ха ха":

    Най-големите национални предатили и българофоби да продажници те от петата колона на Москва!

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 А подаръка "Балкан"

    25 6 Отговор
    Тези доводи напомнят за подаръка "Балкан". Правителството на Иван Костов казаха че няма друга възможност, и продадоха Балкан за 150 000 долара! Цената на една кола. Само имуществото в Европа, Азия, Африка не може да се изчисли. Да не говорим за сертификати и слотове. Цял свят ни се смя. И после България беше осъдена да плаща някакви глоби. Да не мислите че сме забравили? Сега ни готвят друга голяма минавка, тези Не-умни и Не-красиви от снимката...
  • 48 Прилежна атлантичка

    21 5 Отговор
    Да ви кажа, дамата от снимката, с малката черна рокля? Ами нея я има на други снимки от митинги . Лятото беше на жълтите павета, зад Кирчо, пред парламента. Почти съм сигурен, същия вдъхновен и халосан поглед. Ето, последователна атлантичка! Ха!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ми да....

    7 20 Отговор
    Докато ние българите сме склонни да целуваме миризливият руски ботуш, и безропотно да наблюдаваме как една продажна прослойка политици и бизнесмени продават интересите и достойнството на страната ни за пари, никога няма да се отървем от руските злодеи.

    Коментиран от #94

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Бамбука

    7 0 Отговор
    Липсата на "Пътна карта" официално представена/входирана в НС дава право на МС да преустанови / спре транзита на газ по Турски поток в посока Сърбия. Руската страна може да я предостави и постави на масата и това е нейно право и тогава преговорите за размера на таксите може да продължат при новите международни условия. Герб също може да я представи за да докаже своите аргументи, защо газопровода е построен, както и се защити в политически план. В противен случай действията и могат да се считат за нарушение на националната сигурност на България. Служебния кабинет няма много свободни маневри.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 А неее бе

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "бай Кольо":

    А да им покажеш кака най добре да го правят?!? Толкова години си го правил??
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Просто е

    14 0 Отговор
    Не ми разтягайте локуми, ами намерете алтернативни доставки на газ. Ако има такива темата е приключена, ако няма никакви други, значи нямаме избор. Аз лично не смятам да обявявам гладна стачка или да стоя на студено защото некадърници не могат да намерят алтернативи и вместо това призовават към икономия и мизерия.
  • 60 лицемерие

    12 2 Отговор
    На снимката, малка група, която формира политика и мнение. Колкото по-камерна и рехава, толкова по-креслива.
  • 61 А кой го казва

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    Този .който е твърде далеч от всякаква нормалност ли??
  • 62 Санчо

    14 3 Отговор
    Да мръзнеш през зимата и да погубиш икономиката си от тъпота. Щом не искате газ от Русия си спрете парното или газта и не карайте кола. Чудесна форма за протест. Има и други, които искат топло и да има гориво.

    Коментиран от #67, #68

  • 63 селянин

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Софиянеца":

    О кое село си бре? ЕВТИН ГАЗ НЯМА ВЕЧЕ НИГДЕ!!

    Коментиран от #72

  • 64 Ами ...

    14 5 Отговор
    Искаме азерски газ, който напрактика си е руски, но е по-скъп.
    Искаме американски газ, който на практика си е пак руски, но е по-скъп.
    Що не се разберем направо с руснаците да ни продават по-скъп руски газ?

    Коментиран от #74, #86

  • 65 Глупаво

    13 2 Отговор
    Тоя с надписа се е объркал. Газпром си е Home. Защо се дерат и мусят, защо се ежат и напрягат, не съм чула някой да им се предлага.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Препоръка

    14 3 Отговор
    Вместо да ревете, че не искате газ от Газпром се напънете и намерете алтернатива. Ако не можете имате избор да не ползвате тази газ и да си стоите на студено, така ще сте с чиста съвест, но не бъдете нагли и не карайте другите насила да правят това.
  • 72 Смърфиета

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "селянин":

    Ако изпитваш затруднения, продай си бизнеса и си купи апартамент в Пловдив. Виж коя е най-оборотната заложна къща в ж.к. Кючук париж, те там ще говориш човека, те ще го купят и ако си в процедура по принудително събиране на задълженията, пишеш запис на заповед, те ще те издължат пред банката, вече оттам нататъка ще ти предложат списък с апартаменти, които притежават и отивате при нотариуса да ти го прехвърлят. Зависи какъв бизнес имаш и какви дългове имаш. Коректност на 6.
  • 73 Тонката

    15 2 Отговор
    Газпром спира доставките за Франция от 1-ви септември....Така де: "намалява" ги....😂
    Това, след като Макрон направи няколко много пламенни изказвания през последните седмици по адрес на Русия....И после се чудят, защо им се случва всичко това......Да видим сега, откъде франсетата ще намерят газ от днес за утре, защото този газ покрива 17% от нуждите на Франция....Който сее ветрове, жъне бури! Дали Макрон е чувал тази поговорка?

    Коментиран от #104

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 🇧🇬🇷🇺

    3 5 Отговор
    Ами ще се предадем

    Коментиран от #82

  • 77 Смърфиета

    4 1 Отговор

    До коментар #50 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    Рублата е на рекордно високи нива за последните години. Въобще не е като през март.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Смърфиета

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Козяк ще се бръкне 700лв за тия? Напротив, самоволно кряскат. За потупване по рамо пред строя.
  • 80 Смърфиета

    7 3 Отговор

    До коментар #75 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ,ЧЕ ДОЕ СЕПТЕМВРИ
    ,ЧЕ СТАНЕ МАЙ
    ПЕРНИК ИЗБИРА
    ЛИБЕРАЛА РАШКОВ
    ДА ПРОИЗВЕЖДА ГАЗ И ДИМКИ
    ВЪВ ПАРЛАМЕНТА
  • 81 ленин

    2 12 Отговор
    Да се предам на Путин,това никога н яма да се случи! Долу ватниците!!!

    Коментиран от #83

  • 82 Смърфиета

    4 3 Отговор

    До коментар #76 от "🇧🇬🇷🇺":

    Аз лично ще си отдъхна, ако се предадем изцяло.
  • 83 Смърфиета

    8 3 Отговор

    До коментар #81 от "ленин":

    Долу ватенките, ама в най-големия студ! Сега е топло.
  • 84 Абе

    12 2 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    И се пишеш българин.За национални интереси чувал ли си?! Как точно сме с Путин и против ЕС,когато купуваме газ по ДОГОВОР ГЕРМАНИЯ,Франция,Гърция и т.н. по-малко европейци ли са ,щом продължават да купуват от Газпром.Аман от продажници.При това условията са форсмажорни.Хайде не насаждайте чувство на вина на хората,загрижени за българския народ.
  • 85 Мустафа Карадайъ ДПС

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Адам Хилтън":

    Аананиев определено може да направи това нещо.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Кандидати да умрат замръзнали, но ,,,

    10 3 Отговор
    европейци. Добре, че са десетина (справка, снимката към заглавието)

    Коментиран от #90

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 асдаа

    8 2 Отговор
    Снимката е много готина. На нея св виждат няколко патладжана.
  • 90 Смърфиета

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "Кандидати да умрат замръзнали, но ,,,":

    То един умрял от ябълки и го заварили прав за да не повръща, та това ли.
  • 91 аз ги измислих рунбата съм

    5 5 Отговор
    Зеленочорапното милиционерско правителство най-мазохисткото правителство.
  • 92 Смърфиета

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Статистик":

    И защо си мислите госпподине ,че някой е чел съдържанието на статията, освен това, че на мероприятието присъстват Горан Благоев и Горан Готев?
  • 93 бай Ставри

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Винету":

    бай Ставри убича сфубодата и се надява скоро да излезне на нея
  • 94 антрашпиц

    6 4 Отговор

    До коментар #51 от "Ми да....":

    Амчи кат нещеш руски ботуш да целуваш,тогаз целувай ми унуй.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Кирца и Кокора

    9 3 Отговор
    Краднали 11 милиарда лева
  • 98 Ванко шемета

    2 6 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 все ми е тая 😂
  • 99 Мишел

    13 1 Отговор
    Тези са от готовите да запалят къщата си, за да изгори плевнята на съседа .
  • 100 Наблюдател

    12 3 Отговор
    Пристигна американският началник и всички лакеи начело с Тиквонии се стекоха да целуват ръка, крака и ...
  • 101 Луд

    12 1 Отговор
    Украйна от къде купува газ нефт?
  • 102 МалкоЛогика

    10 1 Отговор
    Защо Германия, Австрия, Унгария могат да правят нещо, а България не бива?
  • 103 За лечение

    12 1 Отговор
    Занимават хората с прищевките на десетина столични клошари, които по някаква причина, вероятно от психическо естество са си наумили, че не искат руска газ (все едно някой ги е задължил) и държат всички други да се съобразяват с техните мании.
  • 104 Хахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #73 от "Тонката":

    Спират, защото не са платили всичко още за юли. В Русия не действат емоционално, а рационално, за разликата от тукашните ,,специалисти" по Русия. Не плащаш- не получаваш. Това е нещо не разбираемо ли в ЕС?
  • 105 бокоБРАВО КИРО

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Тези хора защитават много идиотска теза":

    ЩО ЗА НАРОД СМЕ ЩОМ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ С 10 НЕКЪПАНИ И ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕМ В МИЗЕРИЯ ....
  • 106 САМО ЕДНИ ПЛАТЕНИ ПОДЛОГИ СА НА ТЕЗИ ПРО

    4 0 Отговор
    ТЕСТИ - БОЙКО И КИРО ИМ ПЛАЩАТ !
  • 107 германия и всички други могада плащат в

    4 0 Отговор
    рубли , само ние и полша не можем , тиквата и той е против , а на времето се кълнеше във вечна дружба между България и СССР.... ...............другите подлоги на ес и нато СЪЩО СА ИЛИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ИЛИ РОДАТА ИМ СА БИЛИ ТАМ - ЛИЦЕМЕРИ ДОЛНИ !
  • 108 Коментар

    3 0 Отговор
    Запомнете им лицата на тия добре, защото най-вероятно са получили пари да са там!!!

    Естествено не казват нищо, за фактът, че България пак ползва руски газ, но през посредници с голяма надценка?!

    Предателите си личат отдалеч!!!
    Ще ги познаете по слугинажното си държание!!!
  • 109 Тъпчо

    2 0 Отговор
    Айде де, Киро канадеца загрижен за България? Разправяй ги на баба си.
  • 110 Ще плащаш на ПРОДАВАЧА колкото ти каже

    0 0 Отговор
    За САМОЛИТИТЕ платихме и НИЩО НЕ ПОЛУЧИХМЕ ! Но пжкорно БЛАГОДАРИХМЕ и дори БЛАГОСЛОВИХМЕ ! Гя URI te винаги са били НИЩОЖЕСТВА !