Last news in Fakti

3 Април, 2024 16:00 2 036 88

Илиян Василев: С "Турски поток" България вече се превърна в ЕДИНСТВЕН маршрут за руски тръбен газ в Европа!

  • турски поток-
  • газпром-
  • транзитен тръбен руски газ

Няма как едновременно да се биеш в гърдите, че си евроатлантик и защитаваш Украйна и да се хвалиш с това, че благодарение на този проект си налял образно в касата на Кремъл над 28 милиарда долара

Илиян Василев: С "Турски поток" България вече се превърна в ЕДИНСТВЕН маршрут за руски тръбен газ в Европа! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нека да изчакаме вземането на решение за Комисия Турски поток, преди да отговаряме на новите стари опорки по темата от ГЕРБ и ДПС. Някой от тях са обикновена лъжа, други манипулации, но се лесно оборими. Да видим кого ще изберат за председател на комисията, ако изобщо се съгласят.

Примерно, Томислав Дончев казва какво толкова, то и сега имало транзит през Украйна. Нашият транзит бил дребна работа. Не вярвам той сам да се рови в търсенето на аргументи, подават му ги от "дрийм тийма" на Делян Добрев.

Идеята, че Дончев и сие от ГЕРБ не са знаели истината, оставям на изключителните им анализаторски способност да оценят политическия риск на работа с Русия след анексията на Крим /да приемеш, че с анексията свършва агресията на Крим си е за Нобелова награда/. Обратното би означавало просто, че решението за Турски поток е взето при умствено замъгление или външна принуда.

Миналата година, което маркира превръщането на България в главна магистрала за вход на руски газ в ЕС, през месец юли през нас се пренесе повече руски природен газ отколкото през Украйна и в двата случая количествата са близки - около 42 и 46 милиона кубически метра на ден, на година това са 14-15 млрд. кубически метра.

Да, преди двадесет и повече години през Украйна Газпром пренасяше над 100 милиарда кубически метра, но след проектите за заобикаляне Северен, Син, Турски поток - нещата се сведоха до минимални количества и там България вече се превърна в основен и след края на 2024 година вероятно в ЕДИНСТВЕН маршрут за руски тръбен газ в Европа!?!

Украйна заплаши, че няма да поднови договора за транзит и БТГ веднага се активираха да осигурят руски газ за Вучич и Орбан. И от 1 април доставките по Турски поток за Унгария вървят. Междувременно руските сили за пръв път от началото на войната започнаха да бомбардират с ракети и дронове обекти на газовата инфраструктура на Украйна, с което опровергаха тезата, че докато има транзит на руски газ няма да я атакуват.

Още по-нелепа е манипулацията с приходите от 1,3 милиарда лева, която БТГ пусна през Медиапул и която за съжаление остана необяснена. Вчера загатнах, че това е манипулация - едни разходи се смятат, други не, приходите са калкулират като в кръчма, а истината е проста, по Кольо Фичевски - разходи-ползи.

За смисъла на един проект се съди по това, дали след него компанията, която се е нагърбила да го реализира, е в по-добро състояние или не. Сравнявате съотношението дълг към активи, печалби, а не приходи, и най-вече дали БТГ сега по оценка на банките може да тегли кредити сама или не. Това, че БТГ не може да реализира поредните си проекти със самостоятелни кредити - по Вертикалния Газов Коридор, а това става през кредити и гаранции от бюджета, казва всичко.

Банките смятат, че има опасност да не е в състояние да си плати кредитите. Единствената причина да не виждате срива в състоянието на БТГ е, че голяма част от проектите се реализират и с евросредства и дори от САЩ, които не се връщат и не формират дълг. Така се реализира връзката със Сърбия, един допълнителен харч, който бе наложен от факта, че Турски поток през България бе монополно използван от Газпром и неговите проксита. Ако беше отворена за достъп тръба, нямаше да има нужда от интерконектор.

Вижте - Турски поток, разширение ПГХ Чирен, разширението Сидерокастро-Кулата, реализация на компенсаторната тръба Рупча-Ветрино, за да се отвори Кардам-Негру Вода. Кои от тези проекти са реализирани навреме, в рамките на бюджет /нераздут/ и без скандали? Единственият "успех" е Турски поток, защото просто отдадоха проекта на Газпром, който вкара руски и беларуски работници.

И още нещо - няма как едновременно да се биеш в гърдите, че си евроатлантик и защитаваш Украйна и в същото време да се хвалиш с това, че благодарение на този проект си налял образно в касата на Газпром, а от там на Кремъл и военната каса, над 28 милиарда долара от началото на експлоатация на тръбата. Да уточнят коя от двете линии ще си изберат - тази на успешния проект Турски поток или на защитници на Украйна? Двете са несъвместими.

(Текстът е от Фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    21 22 Отговор
    А с изгонването на американските бази от България, страната ни спокойно може да опандизи сглобки, грантаджии, мафиоти и друга болестотворна прослойка, чиято политика закрива държавата ни!

    Време е България да се освободи от американско робство!
  • 2 володя

    7 14 Отговор
    При това, който струва на руснаците 375000 лева на година. Докато газопровода се амортизира, руснаците ще дадат около 10 млн лева, за да го ползват.

    Коментиран от #23

  • 3 честен ционист

    12 11 Отговор
    Жълтопаветникът Ганчо ще ресне Турски поток и тогава пощада няма да има.
  • 4 Бонев

    32 6 Отговор
    В България за да си убеден евроатлантик е задължително да си бил и ДС агент,заклел се да служи на гру.

    Коментиран от #8

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    8 3 Отговор
    КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ САМОРЕКЛАМАТА
    НА ЕДНА СИЛИКОНОВА ФУТБОЛНА КАКА
    И САМОРЕКЛАМАТА НА
    БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И ПОЛИТОЛОЗИ ?
  • 6 бен Ходжа

    17 15 Отговор
    И какво от това? Държим кранчето и можем да го спрем когато си поискаме, а и получаваме по 400 млн. лева транзитни такси на година. Какво лошо има в това?

    Коментиран от #13, #14, #30

  • 7 Ехааа

    8 7 Отговор
    Ердоган пак ни го сложи на няколко ката......да им е честито на тези, които казваха турски паток. Ердоган измъкна от ръцете ни тази тръба
  • 8 фарс

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Бонев":

    ЦРУ на Балканите е филиал на КГБ, както казваше покойния юрист Янко Янков. И точно така е - американците усетиха продажността на тукашните агенти на ДС и бързо ги приеха за свои.
  • 9 А50

    13 8 Отговор
    Евроатлантизма е нищо, пушилка зад която се крие ограбването на България.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Омерзен

    15 10 Отговор
    Някои хора май имат много избирателна амнезия. Така нареченият "Турски поток", първоначално се казваше "Южен поток" и по проект трябваше да дойде директно в България. Трасето беше изградено наполовина, част от тръбите стояха на пристанището във Варна, където сега са заведенията на Маджо. Тогава ЕС и САЩ възроптаха, че не може то една България да стане газов хъб на Балканите и да се заобикаля Украйна, където Нафтогаз тъкмо я беше цапцаросало синчето на Бай Дън, натиснаха Тиквата Слънце и той спря проекта. Тогава руснаците пренасочиха тръбата към Турция и преименуваха потока. Пак Тиквата превърна Белене в гьол (по негови думи), пак той спря тръбопроводът Бургас - Александропулис. После се хвалеше, че три папи са го галили по главата и три руски проекта е спрял. Сглобкаджиите го изпраха и сега ще ни го върнат за пореден път на бял кон на идващите избори.

    Коментиран от #73

  • 12 Браво

    13 12 Отговор
    Илиян Василев както обикновено сваля маската на правещите се на "европейци" ГЕРБ, които са буквално пуделчето на Путин в България.

    Коментиран от #26

  • 13 черния

    16 11 Отговор

    До коментар #6 от "бен Ходжа":

    Само дето 400 млн отиват да се плаща кредита, с който е построен газопровода. След като се платят всички разходи по подръжката печалбата е 375 хил лева. Колкото от квартален магазин за година.

    Коментиран от #25

  • 14 Хм Хм

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "бен Ходжа":

    "И какво от това? Държим кранчето и можем да го спрем когато си поискаме, а и получаваме по 400 млн. лева транзитни такси на година. Какво лошо има в това?"

    Мислиш ли? Договорът виждал ли си? Ще спреш кранчето, ама друг път. А знаеш ли, че оперативните разходи по тръбата са 265 милиона годишно? Хайде погледни малко без кремълските очила. Буци го чакат "хубави" дни.

    Коментиран от #24

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Истината

    13 6 Отговор
    Ако не беше хакнатия профил на някакъв руски политик, сега Борисов още щеше да ни разправя вицове за това какъв "европеец" бил. Намерената "пътна карта" показа, че е направил ВСИЧКО, което Кремъл му е поръчал.
  • 18 Читател

    9 9 Отговор
    Този е същия като Иво инджев до вчера агент на ДС и КПСС днес агент на другата страна на рогатия.Погнуса и отвращение към тоя Василев,Съби Тагаренко още много други като онова нищо Йорданов и Паси
  • 19 КОТарАК

    5 5 Отговор
    Тоя сервитьор вместо да говори глупости, да вземе да се ограмоти малко!
  • 20 Хохо бохо

    5 4 Отговор
    Алоу жалкопаветната и$мет, Турски поток са си работи между Турция и Русия. Може единствено и само за балкански поток и то в частта на територията да говорите.
  • 21 !!!?

    8 6 Отговор
    "Турски поток" - руски газопровод през гробищен парк на съветския окупатор наречен "България" !!!?

  • 22 ЧУДЕСНО, МАКАР И ЛЪЖА

    6 5 Отговор
    ВАЖНОТО Е ТАКИВА ЛЕКЕТА КАТО ТОЗИ ВАСИЛЕВ ДА НЕ СПЯТ СПОКОЙНО ОТ ЗЛОБА И ЯД
  • 23 ГЛУПАК СИ

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "володя":

    ПЛАЩАТ ПО 200 МИЛИОНА НА ГОДИНА.
    АВАНСОВО ПРИ ТОВА
  • 24 ТЪПАК СИ, БРАТО

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Хм Хм":

    РАЗХОДА Е 44 МИЛИОНА НА ГОДИНА И СЕ ПОЕМА ОТ РУСНАЦИТЕ

    Коментиран от #86

  • 25 КРЕДИТА А Е НОРМАЛНО ДА СЕ ВРЪЩА

    7 7 Отговор

    До коментар #13 от "черния":

    ЗА 7 ГОДИНИ СЕ ИЗПЛАЩА И ПОСЛЕ ГУШИМ ПО 200 МИЛИОНА ГОДИШНО
  • 26 ВАСИЛЕВ Е ПЪЛЕН МЪРШЛЯК

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "Браво":

    ИЗЛАГАЦИЯ

    Коментиран от #56

  • 27 Не се разбра

    2 1 Отговор
    Откъде иде руската газ по турски поток...
  • 28 Иво

    2 1 Отговор
    Ами ТЕ СИ ГО ИСКАТ
    Австия каза ние не можем без руски газ,и скочиха срещу нас като искахме да вдигнем таксите по газопровода турски паток.

    Коментиран от #31

  • 29 България е собственик

    3 2 Отговор
    На балкански поток....не се разбра кви пари е вложил Путин в него.
  • 30 Фройд

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "бен Ходжа":

    А си врътнал кранчето , а е кацнал един малък самолет с 12 адвокати , от ония , със странните шапки .
    Само ще предадат папката в министерството , и България ще е задлъжняла с няколко милиарда !
    Що говориш глупости бе ?! Ти да не си Кирчу ? Щото той или асенката , нали щяха да слагат такси на газа ????

    Коментиран от #32

  • 31 И как по турски поток тече

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Иво":

    Руска газ,че нещо не се разбра......

    Коментиран от #52

  • 32 Врътваме кранчето

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Фройд":

    И не ни пука.....да видим кво ша стане.....
  • 33 За размисъл

    2 4 Отговор
    Я пак ... газта си върви не само през този поток. Я питайте откъде Франция купува газ , че чак има пик в доставките тази година спрямо миналата. Да не говорим за поляци и т.н.
    Плюенето ако беше спорт, българите сме обрали медалите одма.
  • 34 Чудно тогава

    1 1 Отговор
    Газта от терминалите в Гърция и Турция, минаваща през БГ как отива за ЕС.
  • 35 Собственик на

    2 1 Отговор
    Балкански поток е ЕС в лицето на България.....кой ли ша ни разпореди да тече руска газ по него...нещо не се разбра...
  • 36 ИЛИЯНЕЕЕЕЕ А ДОКЪТ ДОЙДЕ

    4 3 Отговор
    ДО БЪЛГАРИЯ ЩО НЕ КАЖЕШ ПРЕЗ КОИ ДРУГИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ МИНАВА ГАЗА......НАЛИ СЕ ОТ НЯКЪДЕ ИДВА.....АААА ИЛИАНЧОООО
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Арабска и азерска газ

    0 3 Отговор
    Пълнят балкански поток......чрез терминалите в Гърция и Турция....

    Коментиран от #74

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Колко ли газови евраци

    0 2 Отговор
    Получи Путин от балкански поток през миналата година...0...Нула.....щото ЕС му спря плащанията заради санкциите.
  • 41 Може ли една клапа...

    2 1 Отговор
    Да пръЦкат в нея доброволните евразийски роби...за повече налягане и количество !
  • 42 Чакаме путин

    2 0 Отговор
    Да ни разпореди как да действаме с балкански поток....ама нещо са ослушва...
  • 43 Газта която

    1 1 Отговор
    Получава България от терминалите в Гърция и Турция, къде ли отива......
  • 44 Въртя крана !!!

    3 0 Отговор
    И не поглеждам назад... там има само смрад, комунисти и лумпени с тениски на азиатски диктатори !!!
  • 45 Около 250 милиона евра годишно

    1 3 Отговор
    От комисионни получава БГ за трансфера на газ за ЕС.....за 7,8 години тръбата е изплатена.....кво има да му мислим....
  • 46 Арабите заляха Европа

    3 2 Отговор
    С газ.....милиардите евраци от Путин, отидоха при тях.....санкции дрогари....лабаво нема...
  • 47 Стъпи ли тръбата

    1 3 Отговор
    На територията на ЕС.....Путин не пее
  • 48 сашко, сашко,

    4 3 Отговор
    Голям бъркоч си сътворил! Патока се строеше заедно със Северния паток2, финансиран от Германия, и те ли помогнаха за войната?!? За ползването му имаше търг съгласно изискванията на ЕС, в момента се ползва от Газпром и МЕТ и има още 20% свободен капацитет! Заобикалял бил Украйна, ами ще я заобиколи, щото Турция вече не правеше транзит през Украйна и нас, а се захранваше пряко от Турски паток! Добри гьобелсови ученици сте, малко истина примесена с повече лъжа и всичко е ток и жица!
  • 49 Що ли забравяте санкциите

    4 1 Отговор
    Че ЕС спря плащанията към Путин за руска газ преди година и половина....кой ли дава газ без да му я плащат.
  • 50 Гръцкият конектор

    4 2 Отговор
    Би шута на Газпром от България.....
  • 51 Ше ми каже ли някой

    4 0 Отговор
    Кой дава газ, без да му я плащат.....
  • 52 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "И как по турски поток тече":

    добре,балкански поток,доставяме до Сърбия,Унгария,Словакия и Австрия

    Коментиран от #57

  • 53 Русофилнята е раздвоена!

    4 0 Отговор
    Хем мрази Тиквата, хем Тиквата е русофил!
  • 54 Тиквата гепи на племето 4 милиарда

    7 1 Отговор
    и ги хариза на путин без 1 лев фандък. Тази тръба ще се изплати след 40 години. До тогава в тръбата няма да има газ.
    Тотал щета за народеца!
  • 55 Бг тъпунгер

    3 0 Отговор
    Като имаме файда, защо Вучич и Орбан ни натиснаха да не взимаме транзитни такси и нашите продажници веднага се наведоха, а русо филистици?

    Коментиран от #59

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 И кой плаща газта

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Иво":

    На Путин, че нещо не се разбра.....
  • 58 сашко бре,

    2 3 Отговор
    Като си толкова отворен, я речи къде се губят 3 милиарда кубика газ от балканския паток?!? Сметката е проста, влизат от Турция 19 милиарда, излизат към Сърбия, Унгария и Австрия 16 милиарда! Та къде питам аз са тези 3 милиарда разлика?!? Борисов може да е всякакъв, ама ги накара да направят всичките помпени станции реверсивни и м момента магистралните и вътрешните газопроводи са вързани в едно! Я речи сашко, към Румъния, Молдова, че и към Украйна какво помпаме, газ или нещо друго?!? Аман те и в газовия експерт, за чеп за зеле не ставаш, че и да излъжеш като кико не можеш!
  • 59 личи ти, че си тъпунгер

    0 2 Отговор

    До коментар #55 от "Бг тъпунгер":

    кико и компания се опитаха да наложат нови такси над договорения транзит, ама за такива като теб няма разлика!

    Коментиран от #61

  • 60 саше бе,

    2 1 Отговор
    за патока путин ни плаща, не ние на него, нещо ептен си се объркал!
  • 61 Бг тъпунгер

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "личи ти, че си тъпунгер":

    абе то и ние имахме договор с Газпром да плащаме газ с долари, ама путин изведнъж поиска в рубли?
    Кой сега е по големият тъпунгер?

    Коментиран от #63

  • 62 Според украинската държава

    3 2 Отговор
    Унгария и България с тази тръба стават съучастници на руската интервенция, не спазват европейските санкции и след войната, украинците искат да ни съдят!
    Това през главите на русофилите не им минава!

    Коментиран от #65

  • 63 Май никой

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "Бг тъпунгер":

    Не плаща на Путин в рубли.....в договорите пише друго. Дали Путин праща газ за Европа, без никой да му я плаща?????

    Коментиран от #64, #66

  • 64 Бг тъпунгер

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Май никой":

    Май много не си наясно. Или само си драскаме тука.
  • 65 на бълнуващите санкции

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Според украинската държава":

    санкциа върху руския газ няма наложена! За този под мене, що не отговори защо тогава Украйна продължава да транзитира руски газ?!? И защо само нас и Унгария, а не и Австрия и Сърбия?!?

    Коментиран от #67, #71

  • 66 Плащат на путин в рубли, защото

    3 2 Отговор

    До коментар #63 от "Май никой":

    жужака така нареди. Страх го е да не му гепат доларите. Вече 300 милиарда му замразиха.
  • 67 Аман от тъпунгери

    3 3 Отговор

    До коментар #65 от "на бълнуващите санкции":

    Украйна продължава да транзитира минимално количество газ, защото Унгария и Австрия имат договори с Газпром. Украйна не иска да ги прецака, а това ще нарушение на международното право. А всички знаят, че Унгария и Австрия са "черните оФци" на Европа.

    Коментиран от #68, #69

  • 68 така ли?!?

    4 2 Отговор

    До коментар #67 от "Аман от тъпунгери":

    Ами ние кое международно право нарушаваме?!? Или Украйна има право, а останалите са длъжни?!?
    Искаш ли да ти кажа какво мисли да прави Украйна от 2025-та?!? Няма да продължи договора за транзит, а ще накара европейските страни да сключат договор с Путин и да купуват газ на границата, а Украйна да им го транзитира или съхранява! Найс, а?!?
  • 69 ха,

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Аман от тъпунгери":

    Че Унгария и Австрия нямат ли договор с Газпром и за Балкански поток?!? Някаква разлика да долавяш?!? Или както е рекъл колегата по-долу, Украйна има право, другите са и длъжни?!?!
  • 70 Няма начин Илиян Василев да не знае

    3 0 Отговор
    Няма начин Илиян Василев да не знае, че ако ние не бяхме направил Балкански поток с наши пари Газпром щеше да го построи през Гърция, Македония и Сърбия с негови пари. За нас нямаше да има транзитни такси, а рашките щяха да имат още един инструмент на влияние.
  • 71 Щото украйна

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "на бълнуващите санкции":

    Не е в ЕС.....все още.
  • 72 Гледам заглавието и се чудя

    0 0 Отговор
    Кой от ЕС плаща на Путин газа с....рубли....
  • 73 Гледал си менте филм

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Омерзен":

    Трасето на Южен поток беше изградено на територията на Русия. За да влезе в ЕС трябваше да отговаря на определени условия, които и тогава не си могъл да ги проумееш. Затова няма да ти ги припомням. Тръбите бяха складирани на пристанището в Бургас. Площта, която заемаха, стигаше за няколко стадиона. Можеш да сравниш с площта ан заведенията на Маджо където и да са в България.

    В крайна сметка Русия се отказа от 4-те тръби на Южния поток и изгради две до Турция. Едната се харчи там, другата захранва Балкански поток, а от него Сърбия, Унгария и хъбът Баумгартен в Австрия. В България всяка година влизат по 370 милиона лева от транзитни такси. Даже Газпром бяха предплатили първите три години. Парите за строителството са от 7 банки, основали консорциум.

    Коментиран от #75, #78

  • 74 Грешиш

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Арабска и азерска газ":

    Това минава през мрежата на турската Боташ, гръцката ДЕПА и влиза в България през интерконектора ICGB от Комотини до Стара Загора. Нататък се движи по мрежата на Булгартрансгаз.

    Коментиран от #76

  • 75 НЕ РУСИЯ

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Гледал си менте филм":

    Се отказа, а ЕС и САЩ спряха Южен поток.....С тоя поток ставахме още по зависими от Путин.....и Орешарски клекна пред американските конгресмени....
  • 76 Стига бе 15 милиарда

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Грешиш":

    Метра кубични газ може да поеме само балкански поток и отива за Европа.....ако правилно съм те разбрал...
  • 77 Балкански поток

    0 0 Отговор
    Печатница на евра за България....чиста валута....от комисионни...
  • 78 Хо хо

    4 0 Отговор

    До коментар #73 от "Гледал си менте филм":

    Южен поток в часта си от България щеше да е собственост 51% на Газпром, като цената за 49% от ЮП щеше да е 4,1 млрд€. Балкански поток струва 2,6 млрд. лв. при 100% собственост на България, като печалбата до сега е 1,179 млрд.лв. А транзита през Украйна продължава да си тече. Самата Украйна не беше коректен партньор като крадеше газ за сметка на България. На Путин му писна и заяви че ще прекрати преноса на газ през Украйна и ни постави пред дилемата да останем без газ.

    Коментиран от #79

  • 79 Прав си

    0 2 Отговор

    До коментар #78 от "Хо хо":

    ПЕЧЕЛИМ яко от балкански поток.....само Путинистите не го отчитат.....щото не тече руска газ.....
  • 80 Българските турци

    3 1 Отговор
    Всякаш от българските санкции зависи успехът на западното ембарго или човката на България ще напълни гушата на руснаците ?!...Никога ли няма да усетите как за пореден път ще измамят България ?!... Украинците ви хвалят, че уж никой не може да заобиколи България , която уж уверено се освобождава от руска зависимост ... а гърците явно отклоняват ВЕКТОРА опрял на турско- българската граница към своя територия и ви "лъскат" с фалшиви суперлативи за инфраструктура, транспорт и енергетика без дори да се мъчат да прикриват иронията на лицемерието си !... Нямате нужда да "въртите опашка" пред портите на някви посолства или да се хвалите с оръжие или с войска !... Достатъчно е да имате достойнство и прав гръбнак !...Точно тези морални ценности , заедно с една изградена и добре поддържана индустриална и транспортна инфраструктура в територията на вашата България са достатъчни , за да се съобразяват с Вас и всички да Ви уважават както трябва !!!...
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Сандо

    4 0 Отговор
    За сведение на евроатлантика Илиянчо и на цялата евроатлантическа пасмина:България вече се превърна в нетен вносител на електроенергия!Благодарим ви от все сърце,вие направихте поредната огромна крачка към унищожението на България!!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Глупости

    2 0 Отговор
    Този пък ,а Северен поток 1 и 2,дори Украйна получава руски газ и Гърция по южния коридор и т.н.Тогава ,за Южен поток не е имало война, а необходимости!
  • 85 АБЕ КРЕ....ЕН

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ПЕЧЕЛИ СУМАТА И ПАРИ ОТ ТОЗИ ПРОЕКТ
    ПУКА МИ КВА ГАЗ ТЕЧЕ ПО НЕГО
    АКО ЗА ТОЯ КРЕ.....ЕН ВАСИЛЕВ ТОВА Е ПРОБЛЕМ ДА ИЗВАДИ КИНТИТЕ ЗАЕДНО С ЖЪЛТОПАВЕТНИТЕ МИСИРИ ЩЕ ИМ ПРОДАДЕМ ТРЪБАТА АМА САМО АКО Я НАРЕЖАТ ЗА СКРАБ.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.