Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Март, 2024 10:01 2 614 77

"Пътната карта": Как Борисов обслужи Путин с "Турски поток"

  • бойко борисов-
  • герб-
  • пп-дб-
  • путин-
  • турски поток-
  • русия-
  • газ-
  • украйна-
  • газопровод

Проектът е оказал огромна услуга на Путин във войната срещу Украйна

"Пътната карта": Как Борисов обслужи Путин с "Турски поток" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Иво Беров:

Да повдигнат въпроса или да го заметат, да се възмутят или да си замълчат? Хамлетовски въпроси, които би трябвало да си зададат водачите и народните представители на ПП и ДБ. Донякъде и техните гласоподаватели. И обществото ни като цяло би трябвало да си зададе тези въпроси.

Още новини от Украйна

"Турски поток" се оказа руски

Поводът - откритите документи, свързани със сключването на сделката за газопровода, който Бойко Борисов нарече "Балкански поток", а светът нарича „Турски поток“, и който всъщност се оказа най-вече "Руски поток“.

Всъщност обществото ни отдавна е трябвало да бъде запознато поне с най-общите условия на сделката за газопровода. Защото и политици, и журналисти вече поискаха от Борисов и неговата енергийна министърка Теменужка Петкова да им покаже така наречената "пътна карта" на тази сделка, сключена през 2017 година.

Петкова обаче навремето каза, че не знае къде е картата и че тя нямала значение, защото била "само работен документ". Все пак през юни миналата година започна търсене на тоя "документ без значение". Търсиха го и тогавашният Министерски съвет, и Булгартрансгаз, и Българският енергиен холдинг (БЕХ), че дори и ДАНС, и МВР. И не намериха нищо.

Какво стана ясно

Документът беше намерен едва тази седмица, след като изтекоха данни от електронната поща на руски депутат. И от „пътната карта“ на сделката се разбра, че:

- Тя обслужва изцяло Русия, като руската страна дори е диктувала на Борисовото правителство какво точно да прави, как да го прави и дори в какви срокове: Картата предвижда "разработване на списък от мерки за подкрепа на проекта от правителството на Република България с цел съкращаване на сроковете за неговото изпълнение".

- България влага в сделката повече от 2,5 милиарда лева, които ще имат възвращаемост най-рано след 15 години.

- И най-важното: От документа става ясно онова, коeто всички подозираха - турският (а всъщност руски) газопровод, който заобиколи Украйна, е бил огромно улеснение за Путин във войната му срещу нея.

Защо бе скрита толкова време?

Все неща, които не попречиха на Бойко Борисов да обяви газопровода за "единственото печелившо предприятие в България. Твърдение, което, разбира се, е явна лъжа, но така или иначе обществото ни дотолкова привикна към лъжите му, че започна да ги приема за нещо естествено, за нещо като неизбежни "бойковизми".

Какъвто "бойковизъм" беше и отговорът на Борисов на оня щекотлив въпрос, който все пак му бе зададен от една репортерка: "Ако всичко около този газопровод е толкова чисто, защо „пътната карта“ е била скрита толкова време? А отговорът на Бойко беше: "Това са глупости, аз разбирам. Аз се гордея с това. Няма да ме уязвите".

Въпросите, които ПП-ДБ трябва да зададат

Но, разбира се, не са важни тарикатлъците на Бойко. Важна в случая е истинността на евроатлантическите му убеждения. Която истинност рухва, както се вижда от разкритията около „пътната карта“. Между другото, на фона на всички тези разкрития направо смайват обвиненията му срещу министър Тагарев, че не бил изпратил навреме старите БТР-и за Украйна.

И остава накрая отколешният хамлетовски въпрос - ще си замълчат ли ПП и ДБ за "Руския поток" на Борисов? Ще ги бъде ли или не? Ясно е, че би било прибързано и неуместно въпросът за „пътната карта“ и огромната услуга, направена на Путин, да се повдига точно сега, по време на властовата смяна. Но пък би могло да стане след като Мария Габриел стане министър-председател на България. И ще е вече задължително да се повдигне, ако се стигне до предсрочни парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 18 Отговор
    Нали искате диверсификация?Турски поток заобикаля войната.

    Коментиран от #18, #57

  • 2 НИЕ СИ ЛАПАМЕ КОМИСИОННИТЕ

    12 12 Отговор
    От трансфера на НЕруски газ за ЕС.....кво ни дреме за другите.
  • 3 замислен

    20 16 Отговор
    Кога се строеше Турски Поток и немците се гушкаха с Путин за да имат евтин газ! А и Украйна редовно врътваше крана кога я хванеха да краде повече от колкото трябва.
  • 4 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    28 6 Отговор
    Паленцето от Банкя подсмърча отстрани и се чеше по ухото, без да го сърби.
    Никой не го покани за ВАЖНАТА снимка...
  • 5 ВЗИМАМЕ СИ МИЛИОНИ ЕВРА

    15 16 Отговор
    От комисионите за трансфера на газ за ЕС. Азери и араби ни заляха с газ, важно е Путин да губи милиарди газови евраци

    Коментиран от #75

  • 6 Пустиняка

    14 5 Отговор
    Па бацето откъде да знаа че ша има война
  • 7 ТУРСКИ ПОТОК...ПЕЧАТНИЦА ЗА ЕВРАЦИ

    7 15 Отговор
    Добре е че го има....лошо е ако го няма.
  • 8 Дедо

    10 14 Отговор
    Аз си спомням кога господин Беров хвалеше Русия и Путин .
    Сега какво , да си отреже ръката ли?
  • 9 Тома

    18 4 Отговор
    И какво от това.Чекмеджан се върна от конгрес на корумпетата от енп където са му казали че той е цвете спрямо тях
  • 10 НА ДРУГАРЯ ОРЕШАРСКИ

    10 13 Отговор
    САЩ му резнаха Южен поток. И правилно. Сега с тия санкции срещу Русия, щяхме да се радваме на празните тръби от Русия.
  • 11 САЩ СПРЯХА ЮЖЕН ПОТОК

    9 6 Отговор
    И Путин не можа да се справи с тях.
  • 12 Един не трол

    6 21 Отговор
    Пълни глупости. Това се прави за България. Тръбата е българска собственост. Първия проект беше 4млрд и тръбата щеше да е руска собственост. Някой помни ли го това? И заради това противоречеше на европейското законодателство. И затова и Путин я премести да влиза в Турция. Украинците като са във война с Русия защо не са си взривили газопроводите? Или беше по-добре като ни я продаваха по 500$, на германците по 150$. И е резервирана на 90% за години напред.

    Коментиран от #23, #30

  • 13 В тоя случай

    8 24 Отговор
    Борисов взе правилното решение за България, но не и за англосакците, за които сме роби, а БЪЛГАРИЯ е богата територия за тяхните интереси. До 3-4 години тръбата ще служи и на България.
  • 14 Гласове от зайчарника в Банкя

    17 3 Отговор
    Бацо обскужваше всички години наред затова трансформацията от мyтpтa в джендъp стана, леко, меко безпрепятствено

    Коментиран от #22

  • 15 ИЗДИША

    5 11 Отговор
    Тезата, че Русия ще си позволи да нападне украйа сред като я заобиколи като транзин на газ, издиша. Първо, Русия не успя да я заобиколи, СП2 не работи, а той е с много по-голям капацитет от Турски Поток и предназначен за 5 клиена на Газпров в западна Европа. Но руснаците започнаха денацификацията. Второ, не е в интерес на европейските потребители да плащат транзитни такси на украинци, словенци, поляци и т.н. Така газта става само по-скъпа, а Дойче VC бяха най-яростните дезинформатори на тема "руския газов шантаж 2021г."

    Коментиран от #19

  • 16 Реалност

    6 7 Отговор
    "Ясно е, че би било прибързано и неуместно въпросът за „пътната карта“ и огромната услуга, направена на Путин, да се повдига точно сега, по време на властовата смяна."
    Това изречение казва всичко за мисирката Беров - докато ПП и ДБ са във властта трябва да мълчат за да ръфат и те от баницата.
  • 17 Демократ

    14 4 Отговор
    От 2017 г. досега минаха 5 години, през които този ужасяващ факт се знаеше, даже имаше и доклад на ДАНС, който се оказа,че е скрит от управляващите ни путинороби, и нищо не последва в България. За света обаче участието на путинофилите в България се оказа фатално, защото развърза ръцете на Путин да нападне Украйна и целия цивилизован свят и отново лепна кремълското червено окървавено петно на държавата. Сега също не вярвам нещо да се случи, защото най-наглите, отговорни за тази престъпна пътна карта от ГЕРБ селската счетоводителка Теменужка Петкова, слугинята но Борисов, преговаря с пРезидента Румен Решетников за бъдещето на България. Мария Габриел пък е гласа на Борисов. Лукойл пък командва енергетиката в страната, така че взорът надежда от нийде не види. Хватката на Кремъл е желязна. Икономиката зависи от енергетиката. ДС-КГБ задкулисното статукво определя живота в България. Така ще е, докато не се разреши да има честни избори и докато от първия ред в парламента ни се подиграват бандитите, виновни за 34 г.трагедия в България,вместо да са в затвора.
  • 18 Смешно

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Диверсификация на газовите доставки означава получаване на газ от поне два източника,а не от един - Русия по два пътя. Това е обвързаване с един доставчик и така се избягва конкуренцията, оттам цените ги диктува монополиста, в случая Русия.

    Коментиран от #24

  • 19 Справка

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "ИЗДИША":

    Руснаците започнаха нацификацията, защото единствените нацисти, които налагат себе си над друга нация са Русия.м По примера на нацистка и окупаторска Германия от Втората световна война, която с абсолютно същия претекст окупира територии на Чехословакия.

    Коментиран от #33

  • 20 АБВ

    9 1 Отговор
    Винаги може да врътнеме кранчето
  • 21 кмета на врани кон

    10 0 Отговор
    РАДЕВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НАЗНАЧИ ОБЛАСНИ УПРАВИТЕЛИ КАКТО И ВЪВ ТЪРГОВИЩЕ АТЕ СИ НАЗНАЧИХА СВОИ БЛИЗКИ И РОДНИНИ НА СЛУЖБИЧКИ КАТО ВЪВ КАТ ДЕЦА СВОИ КОЛЕГИ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Смешно

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "Един не трол":

    15 години ще се изплаща с мижавите транзитни такси! Ако изобщо продължим транзита на газ от Русия. Това са изхвърлени пари на неприятелска държава каквато ни е обявила Русия. Обаче не взривяват газопровода, а получават пари от него, от неприятелите.

    Коментиран от #35

  • 24 Не е смешно

    8 6 Отговор

    До коментар #18 от "Смешно":

    Благодарение на тази диверсификация отоплението на газ от 600 лева ми стана 1600 лева . Благодаря ! Не харесвам Путин , не харесвам политиката му , но сиренето е с пари .

    Коментиран от #27

  • 25 Смешно

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕРБ":

    охооо, върши, дава държавни наши лилиарди в неизплатим проект с руската държава,която сама спря газа на цяла Европа, тиова ли е бизнес партнъор? Руска марионетка с държавни пари строи на руснаците газопровод.
  • 26 !!!?

    13 4 Отговор
    Рускотурският поток беше построен за рекордно кратък срок от Борисов с мълчаливото потриване на ръце от Радев !!!?

  • 27 Справка

    16 3 Отговор

    До коментар #24 от "Не е смешно":

    Газта на пазарите в момента е по-евтина отколкото когато я купувахме от Газпром.

    Коментиран от #36, #37

  • 28 Българин

    12 3 Отговор
    Бойко винаги е служил на ДпС, както се нарича тукашният клон на КГБ. Така че, съвсем нормално е да служи на Кремъл във всичко. Още повече, ще руснаците много не се церемонят с тези, които не им се подчиняват!
  • 29 УжасТ

    3 14 Отговор
    2,5 милиарда лева дадени за нещо, което реално съществува...но Иво Беров и дума не обелва за 8 милиарда дадени от Бойко и Кирчо на американските му господари за чертежи на Ф16.

    Коментиран от #32

  • 30 Българин

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Един не трол":

    Само дето размера на таксите са ги определили в Газпром и те не стиган за поддръжката на тръбата и изплащането на кредита. Болен здрав носи, в най-чист вид.
  • 31 Търновец

    11 3 Отговор
    Преди Турски поток Булгаргаз имаше договор с Газпром за транзитиране на Руски газ идващ от Румъния и минаващ през България и в договора имаше клауза " ...пълни тръбите или плати .." .Договорът беше валиден до 2030 и когато Газпром спря транзита на газ идващ от Румъния трябваше да ни плати пълна транзитна такса до 2030. Борисов обаче се съгласи да прекрати предсрочно този договор без въобще да поиска от Газпром неустойки по клаузата пълни или плати - около 1.5 милиарда долара. Защо?
  • 32 Няма лошо

    8 6 Отговор

    До коментар #29 от "УжасТ":

    И какво като съществува,а обслужва руските интереси,а ние не можем да го изплатим поне 15 години, и то ако продължим да сме партнъори с руския агресор и да получаваме мижавите транзитни такси! Това е рибуване за жулти стотинки на Русия,а ние сме на загуба за сметка на Русия.

    Коментиран от #42, #43

  • 33 ИЗДИШАШ

    4 11 Отговор

    До коментар #19 от "Справка":

    Едни други нацисти си повярваха че ще се наложат над руснаците, унгарците, българите и т.н. в Украйна.

    Коментиран от #34

  • 34 Справка

    11 7 Отговор

    До коментар #33 от "ИЗДИШАШ":

    Напротив, едиснтвено руски войски окупират чужди територии, точно както правече Германия 1944-та

    Коментиран от #44

  • 35 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #23 от "Смешно":

    Таксите изобщо не са смешни .Защо Украйна не спре транзита на руски газ , та те водят война , не са само неприятелска държава .А Кокорчо дигна таксите вместо да взривява газопровода и ако беше успял да ги събере , газопроводът щеше да се изплати за 3 години .

    Коментиран от #38

  • 36 Българин

    4 7 Отговор

    До коментар #27 от "Справка":

    Няма значение каква е цената. Руснаците са определили конкретна сума, която всяка година трябва да им плащаме. Като не от цената на газта, ще намерят друг начин да им се плаща. Това си е данък, който е дължим при всички случаи!
  • 37 Да ама не

    8 10 Отговор

    До коментар #27 от "Справка":

    Цена в момента - 57 лв. за мегаватчас
    Цена от март 2022г. - 38 лв. за мегаватчас
    В края на миналата година Азербайджан подписа договор с Русия за цена 18 долара и ни го препродава с надценка защото сме много умни.

    Коментиран от #39

  • 38 Смешно

    10 4 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    Таксита са смешни и мижави по договор с Русия, 15 години минимум да се изплати без печалба 15 години, и то при транзитиране само на руска газ. Това е робски договор в полза само на Русия. Защо путин не взриви тоя газопровод ,а събира пари чрез него,а е в неприятелска държава? Нали е принципен нацист?
  • 39 Справка

    9 7 Отговор

    До коментар #37 от "Да ама не":

    Цената е по-висока ,защото газта е от Чирен и е зареждан на много високи цени. Сега на световните пазари газта е много по-евтина отколкото я продаваха руснаците.

    Коментиран от #47, #56, #62, #65

  • 40 Аятолах Хомейни

    4 8 Отговор
    Преди това не бяха ли обслужени краварските интереси и спряха строежа на Южен поток в България. Напишете цялата история!

    Коментиран от #41

  • 41 Смешно

    9 5 Отговор

    До коментар #40 от "Аятолах Хомейни":

    Ами естествено,че трябваше да бъде спрян проекта на Русия, защото Русия като монополист манипулира ценире в своя полза и не работи в конкуренция. Всъщност Южен Поток 2 е Балкански поток, който е руски проект, без полза за България, България е на загуба от него, но Борисов беше стимулиран от руснаците да го построи,както е видно и от скритата пътна карта. Не случайно Герб я скриха. Диверсификацията с Гърция умишлено я бавеха 10 години, балкански поток го построиха за 9 месеца! Това се казва подкупен руски проект във вреда на България.

    Коментиран от #55

  • 42 УжасТ

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "Няма лошо":

    Нищо не каза за чертежите на ефките, на кого робуваме и колко ще спечелим от тях:)
  • 43 Калоян

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Няма лошо":

    Виж сега то благосъстоянието на народа ни никога не е водещо. Ние може и да сме на загуба но има и такива дето доста са се облажили. От друга страна не може да им се сърдим след като сами сме си ги избрали.

    Коментиран от #51

  • 44 ИЗДИШАШ

    3 8 Отговор

    До коментар #34 от "Справка":

    Нищо не са окупирали. Всички територии са низависими републики в Състава на РФ. Присъединили са се след референдум. Крим никога не е бил украински, а отдулна република. Както виждаш, никой не ги пита признават ли референдума, признават ли ЛНР и ДНР, тяхен проблем си е, жертва са на едни западен начин за организиране на референдуми и създаване на нови държави.

    Коментиран от #50

  • 45 Верно ли

    8 8 Отговор
    Хахаха, тук все едни "енергийни експерти" са налазили и лъжат като д.рти циганки, че сега газта била по-евтина, а тя - на двойна цена! А Борисов го построи "Турски поток", щото със Шиши сгафиха с Южния, а от руснак не се краде!!! Сега и европейските бюрократчета ще го разберат по трудния начин със санкцийките си.
  • 46 Пацо

    4 4 Отговор
    Толупа превъртя 3.5 милиарда през подставени арабска и беларуска фирми. Колко е гепил, той си знае
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Иван

    2 2 Отговор
    Както казва Б. Б., аз съм прост, ама и вие сте прости и гласувате за мен.
  • 49 ТУРСКИ ПОТОК

    4 2 Отговор
    Газов шут за Путин. Азери и араби си пласират газта в ЕС.
    Ние лапаме комисионни от трансфера на газ. Путин пие една студена вода......това е реалността, другари.
  • 50 МаДа

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "ИЗДИШАШ":

    А защо първо идват руски войски, а след това се прави референдум?
    Не трябва ли местното население да иска присъединяване към Русия, а след това да ги асваваждават?
    Как мислиш?

    Коментиран от #64

  • 51 Иван

    8 1 Отговор

    До коментар #43 от "Калоян":

    Калояне, само да ти кажа, ние не сме ги избирали. Избирали са ги две малцинствени групи. Едната, по-умната група, не могат да четат и пишат, ама цифрите и парите познават. Другата етническа група, и магаре да им предложат за председател и санкциониран по Магнитски, пак ще го изберат.

    Коментиран от #68

  • 52 Някой

    5 5 Отговор
    Червената пропаганда както винаги разпространява лъжи Този русофил избягва да каже най важното По времето на турски поток Европа беше мирна Путин беше уважаван събеседник в берлин париж и тн Заради евтиния газ с който снабдяваше икономиката на германия Беше първи приятел с меркел и преди това шрьодер.Никой и през ум не му минаваше че ще нападне украйна Бойко правеше точно това което и западните политици правиха Опитваше се да подържа добри отношения с путин заради енергията която получавахме от тях И заради евентуалните печалби от транзитиране на газ.

    Коментиран от #58

  • 53 Ха ха

    2 4 Отговор
    През 2017 г цяла Европа купуваше газ от Русия.Нямаше война.Жълтопаветните еничари какво искат с повдигането на този въпрос? Отговарям им,че искат един прът с който да бъдат изметени
  • 54 Българин

    7 2 Отговор
    ГЕРБ направиха руско-турски поток в ущърб на България, защото са проруска партия, която се преструва на европейска, а ПП няма да направят абсолютно нищо, освен да вдигнат малко шум, защото са проруска партия, която се преструва на европейска.

    И двете партии заедно пък се джафкат пред обществото, специално с целта да дават легитимност на Радевата "непартия", на същия Радев, който пък ни закопа в полза на руско-турските интереси в България с катастрофално неизгодния за България договор с Боташ, който тепърва ще бъде разследван от ЕС (щото от руски партийки и слуги няма кой да защити българския интерес, та зорлем европейците трябва да ни спасяват).
  • 55 я обясни

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "Смешно":

    Как губим от патока?!? Обясни и защо Украйна не спира транзита през нея, че и се готви да транзитира и през 25-та?!? Да не говорим, че газовите доставки не са под санкции! Що ли?!?
  • 56 пак приказки

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Справка":

    ами и цената на руския газ се определяше от цените на газовата борса! Или усложливо си забравил?!?
  • 57 ТтТ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това са политически фишеци!
    8 моста на Дунав !
    8 магистрали!
  • 58 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #52 от "Някой":

    "Бойко правеше точно това което и западните политици правиха"

    Ц.

    Западните политици имаха план за диверсификация на Европа, която такива путинисти като Борисов бяха получили за задача да саботират - сега вече знаем ТОЧНО с каква цел са получавали тези задачи.

    В този смисъл, 10 годишното НЕизграждане на интерконектора с Гърция, скоростното изграждане на руско-турски поток за наша сметка и поставянето му на 100% в услуга на Кремъл не са :това което правеха западните политици".

    Западните политици искаха деиверсификация, Борисов, по. поръчка на Кремъл засилваше монопола на руските фашисти.

    Коментиран от #61

  • 59 Ха-ха-ха...

    3 0 Отговор
    Тази нощ разбрахме премираните с Оскар. Скоро ще разберем и премираните български политици на "високи държавни и партийни постове" с Магнитски.

    Коментиран от #60

  • 60 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "Ха-ха-ха...":

    Ами, нормално е, все пак в България в момента ни управляват две проруски партии маскирани като европейски.

    Няма нищо по-логично от това постовете да са за хора, които западните държави са посочили като руски наколенки.
  • 61 Хахахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    План за диверсификация??? Хахаха А Северен поток забрави ли ?? Това ли беше диверсификацията на Западния политик меркел
    Да не говорим за терминалите дето искаха да строят в северно море За тръбите до австрия и тем подобни диверсификации на руски газ..Германците се кланеха на путин много повече от ББ. Забрави ли къде работи бившия канцлер на германия шрьодер
    Да ти припомня ..в Газпром русия!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Пенев

    4 3 Отговор
    Когато Орешарски спря изпълнението на " Южен поток", започна изграждането на "Турски поток". Гърция предложи да осигури трнзита на газ от Турция. И всички скачаха срещу Борисов, че изпадаме от газовата карта на европа и ще изгубим такси от транзита. Стана като заека и шапката.
  • 64 ИЗДИШАШ

    3 4 Отговор

    До коментар #50 от "МаДа":

    Руснаците и руските войски са в Крим от края на 18-ти век. От Донецк руснаците не са си тръгвали, а руските войски отиоха да защитават руснаците от украинските нацисти.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 БОБИ

    4 3 Отговор
    боко и делян откраднаха едни пари от руснаците и за това Бат Владо им даде газ да строят тръбата! Нашия облиташе строежа с хеликоптера и докладваше в Кремъл как се движи строежа!
  • 68 Българските турци

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Иван":

    Защо ревеш бре Иване ?!...Нали на всеки избор ходиш да береш печурки в гората ?!... От гъбите и чистия въздух се развива и нараства интелектуалния капацитет на природно интелигентния българин !...Политиката е примитивна работа !... Не обича интелектуални или интелигентни избиратели , затова я въртят мутри, агенти,бивши милиционери , фатмаци и махленски доносчици на гърба на "две малцинствени групи... Едната, по-умната група, не могат да четат и пишат, ама цифрите и парите познават. Другата етническа група, и магаре да им предложат за председател и санкциониран по Магнитски, пак ще го изберат." Умните винаги обичат да "гледат сеира" на глупавите ! ... Така че няма смисъл да ревеш !...Ти си от умните и си гледай "густото" на изборната сага наречена "преход" и напоследък "продължение на промяната" !...
  • 69 бай Иван

    6 3 Отговор
    Стига с мантрата "Обслужва Путин" . Това е газопровод. Кажете какво бихме загубили или спечелили от него, а не кого обслужва. Възвръщаемост за 15 години. Е и, да не би да е много? Има инвестиции дето се връщат за 30-40 години, да не казваме и никога както ще стане с прословутия реактор на Уестингхаус/ако го направят все някога/, който обаче не обслужва американските интереси нали. Една инвестиция в апартамент е горе долу за 15 години. Стига глупости сте писали . И не е станал щото американците го забраниха, а не щото не е изгоден . А като е така що Теменужка счетоводителката дето е изгубила документа ще става финансов министър?
  • 70 бай Иван

    6 1 Отговор
    И руснаците тогава казаха "Кажете да или не . Не ни разигравайте ганкиното " . Щото Бойчето тогава това правеше . Днес го правим утре не. И като не искаме ни заобиколиха през Турция и какво пак същото , ама му викаме Турски поток. Откраднаха намагнитените едни пари от Путин и някак трябваше да ги върнат. Е а от нас няма по големи глупци .
  • 71 Умирам от смях

    3 2 Отговор
    Както Денков обслужи американците като продаде реакторите и купува от тях ядрено гориво
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 БЕРОВ

    1 0 Отговор
    ПО ДОБРЕ ТУРСКИ ПОТОК
    ОТ КОЛКОТО МАЗНО ТУРСКО КАФЕ
    АБЕ БЕРОВ НАПРАЕТЕ ЕДНА ДИВЕРСИОННА ГРУПА ОТ ЖЪЛТОПАВЕТНИ МИСИРИ И ГО ГРЪМНЕТЕ БЕ КАКТО СЕВЕРЕН ПОТОК
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.