Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 13:00 7 379 185

Кеворк Кеворкян: Безплатното освобождение - идея за филм

  • кеворк кеворкян-
  • софия-
  • бомбардировка-
  • втора световна бойна

Американски изтребители са разстреляли спускащият се с парашут поручик Иван Бонев

Кеворк Кеворкян: Безплатното освобождение - идея за филм - 1
Снимка: Фейсбук/ Кеворк Кеворкян
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По време на англо-американските бомбардировки през 1943/44 година са убити 4208 души. Тежко ранени са 4744 души. Само в София са разрушени над 12 хиляди сгради.

Близо 1/4 от сградния фонд на София е сринат. Колко струва тази касапница - и може ли изобщо да бъде оценена?

Това припомня във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

Може да се направи документален филм -

„БЕЗПЛАТНОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ" -

който окончателно да потвърди или опровергае посочените по-горе данни.

Той може да се излъчва и в пакет с филма „Второто освобождение". Историята трябва да бъде проумявана в контекст - това ще попречи зрителят да бъде въвличан в блатото на пропагандата. „Второто освобождение" разкрива неизвестни факти за съветската окупация - отнасящи се най-вече до издръжката на войските на Трети Украински фронт, базирани у нас от есента на 1944 година до зимата на 1947 година.

„Безплатното освобождение" отсега е ясен, до голяма степен, откъм фактите, те са добре известни - ще се намери ли обаче кой да ги интерпретира днес коректно? През февруари 1944 г.

Чърчил отговаря на предложенията за прекратяване на бомбардировките над България така:

„След като лекарството е свършило толкова добра работа, нека да продължат да получават допълнителни дози от него." Британският премиер казва и друго:

„Този град/София трябва да бъде унищожен, да загине, да бъде сринат до основи и в неговите развалини да се засадят картофи."

Други твърдения.

Британски историци като Базил Лидъл Харт смятат, че

„ползата от бомбардиране на цели райони в много отношения е твърде съмнителна".

И определят „продължаването на бомбардировките на цели райони от британците много след като те вече нямат никакви основания или извинения да действат по този начин" като „пренебрежение към елементарните морални норми в бомбардировъчната кампания".

Българските медии съобщават за нарушение на Хагските конвенции за водене на война.

Американски изтребители са разстреляли спускащият се с парашут поручик Иван Бонев. Отбелязани са случаи на обстрел на цивилни лица от бордовите картечници на американски съпровождащи изтребители. При такъв инцидент в град Дупница на 4 януари 1944 година загиват 80 души. Една част от бомбите са с взривател със закъснител. Целта е да се постигне силно поразяващо действие, след като укрилите се в скривалищата излязат от тях на открито.

Според обобщени данни от Разузнавателното отделение към Щаба на войската, на командира на въздушните войски, на болниците, общинските и полицейски власти за периода от 6 април 1941 г. до 1 септември 1944 г. с 45 268 бомби са бомбардирани 187 населени места в старите земи на Царството и в българска Македония, Западните покрайнини, Беломорска Тракия и земите под български контрол.

От жертвите 88% са мирни граждани.

Нанесените материални щети са за над 24 милиарда тогавашни щатски долара.

Горката България!

И след всичко това тя е принудена повече от две години да издържа безплатно Съветските окупационни части. Впрочем, те са „разпределени" тук по волята на САЩ и Англия. Можете да потърсите подробности за тъй нареченото „Процентно споразумение" между Чърчил и Сталин - по инициатива на Чърчил - за определяне на сферите на влияние в Югоизточна Европа след края на Войната. И едните, и другите са освободители. Едните я освобождават - а след това ги издържат безплатно.

Има филм за това. Другите я освобождават - като я бомбят безплатно.

Няма филм.

Подхвърлят България помежду си като ненужна кукла. Със сигурност ще се намери някоя чуждестранна фондация, която няма да има нищо против да финансира този филм. /"Америка за България"?/


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 127 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мамул

    145 43 Отговор
    Да сте жив и здрав г-н Кеворкян! От уважение не коментирам постовете ви по никакъв начин!

    Коментиран от #30, #112

  • 2 Тия руските петоколонници

    89 202 Отговор
    Нямат почивен ден 😂
    Аз предлагам първо да съборим всички паметници на руския окупатор в България 🧐
    Всички други държави в Европа одавна се освободиха от срамните тотеми на комунизма и руската окупация, а ние останахме като резерват на съветското изкуство, което създава идеален хабитат за развитието на русофила-предател, какъвто е и въпросният господин - агент на ДС 🤯🤯🤯

    Коментиран от #10, #13, #54, #133, #146

  • 3 Какво му беше агентурнотоима на кеворк ?

    71 163 Отговор
    Комунистическия шпионин кеврокян , сега ще се опитва да ни насажда омраза към лошата демокрация и любов към хубавия комунизъм ли ? 😄
  • 4 Странно

    60 147 Отговор
    Това да не е ПИК или Труд, та постоянно се дава думата на стари ченгета и доносници като Кеворкян, Г. Марков, Блъсков и тям подобни?!

    Коментиран от #122

  • 5 Значи пилот на парашут и стрелба по него

    55 4 Отговор
    Некавалерска постъпка.Чел бех в списание на бълг.офицери от резерва една българка разправя за съпруга си пак пилот.Във въздушен бой като пилот на Месершмит поразява руски изтребител и дава знаци на вражеския(за него) пилот да катапултира.После долу на земята друг германски пилот го пита защо не го е разстрелял с картечницата,или най-малко да го е оставил.Отговорът бил,че и той,руският пилот имал майка.Иначе при бомбардировките и честите прелитания на американски бомбардировачи май доста са били свалени

    Коментиран от #12, #15, #28

  • 6 Госあ

    64 12 Отговор
    Много добре !

    Коментиран от #80

  • 7 Кеворкян

    99 19 Отговор
    Представя в сравнително в розова светлина всичките издевателства които са извършени над мирното население по време на бомбардировките
    Все пак относително вярно представя събитията от този период
  • 8 Българка

    56 148 Отговор
    Мнооого тъжно! Занех си , че Кеворкян си е русофил, но смятах, че поне е образован и начетен. И защо Кеворка не напише кой и защо е поискал от САЩ да бобардират София и България? Не му е изгодно. По време на ВСВ САЩ е съюзник със СССР и благодарение на американското оръжие руснаците обръщат войната. И от КРЕМЪЛ СА ПОИСКАЛИ И ПОРЪЧАЛИ ТАЗИ БОМБАРДИРОВКА ,ЗА ДА ГИ УЛЕСНЯТ ПРИ НАХЛУВАНЕТО И ОКУПИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #24, #31, #61, #75, #94, #134

  • 9 Българин

    55 118 Отговор
    Въпрос на чест е за всеки петоколонник, особено ако е гнусен доносник на ДС да защити и оправдае руската окупация и да оплюе САЩ и Великобритания. Като забравя да каже, че ние сме им обявили война а с Русия поддържаме дипломатически отношения до денят, в който руснаците ни обявяват война. А фалшивите цитати на Чърчил за превръщането на София "в картофено нива" са просто класика на русофилската пропаганда. Единственото, което ппедтаперият доносник от ДС забрави е да спомене за несъществуващите "играчки бомби", които според русофилите били използвани от американците!

    Коментиран от #27, #77

  • 10 Не е вярно че

    100 26 Отговор

    До коментар #2 от "Тия руските петоколонници":

    Всички други народи са се освободили от руските паметници
    Потърсете в мрежата и ще видите какви монументални паметници има на съветската армия в берлин и виена за другите няма да споменавам

    Коментиран от #41

  • 11 Българин

    42 79 Отговор
    И още нещо, агент Димитър забравя да каже, че всички бомбардировки извършвани от страните на Оста са съгласувани със съветското военно командване включително и тези над България.

    Коментиран от #170

  • 12 Вярно е

    54 2 Отговор

    До коментар #5 от "Значи пилот на парашут и стрелба по него":

    Че доста американски и английски самолети са били свалени
    Част от екипажа им е загинал а друга част над 200 души са пленени и са работили в ловния парк на сегашната територия на софия докато са били в плен
    Загиналите български пилоти са малко над 20 има техен паметник в градинката за 14-та поликлиника всеки може да го види

    Коментиран от #14

  • 13 Не на фалшивата история

    44 92 Отговор

    До коментар #2 от "Тия руските петоколонници":

    Време е да изчистим България от такива комунистически бурени като другаря Кеворкян.

    Коментиран от #46, #56

  • 14 Наблюдател

    54 7 Отговор

    До коментар #12 от "Вярно е":

    Любопитен факт е че българската авиация се включи във войната срещу германия със същите онези самолети които германците ни предоставиха преди това
    Да не стане и сега същото

    Коментиран от #37

  • 15 Истината

    12 34 Отговор

    До коментар #5 от "Значи пилот на парашут и стрелба по него":

    Нашите също не са се държали много джентълменски. Има случаи на разстреляни членове от екипажите на свалените самолети, след като са заловени на земята.

    Коментиран от #19, #40

  • 16 Малко известно е

    65 20 Отговор
    Че бомбардировките са спрени по изричното настояване на сталин

    Коментиран от #17

  • 17 Българин

    28 65 Отговор

    До коментар #16 от "Малко известно е":

    Това, че Сталин е спрял бомбардировките са руски фалшификации!

    Коментиран от #97

  • 18 тука е така...

    35 5 Отговор
    Ако търсим справедливостта в разравянето на стари л..на, колкото повече ровм толкова повече мирише. Миналото не трябва да бъде забравяно, но не заради претърпените несправедливости, а за да не допускаме отново и отново същите грешки или както казва народа " всеки път да се спъваме в един и същ камък". Заставайки на страна та на агресора рано или късно води до наказание и често доста тежко. Това сме го изпитали неведнъж, но за голямо съжаление вместо да сме си извлекли поука, голяма част от българите днес отново са склонни и упорито настояват да заемем същста позиция.
  • 19 Наблюдател

    22 2 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Така е има такива случаи но то е било при опити за бягство

    Коментиран от #35

  • 20 Тъжна работа

    71 16 Отговор
    Арменец да отваря очите на българи. Жалко, че в учебниците тези неща така са представени, че трудно ще разбереш какво е ставало. А това, което пише Кеворкян е самата истина, а има и още много да се каже за този период и новите ни приятели. Де да имаше и българи мислещи като него.

    Коментиран от #43

  • 21 Не нормален

    13 40 Отговор
    Чудно как Сузи дългото бедро не е върнало агент Димитър в БНТ.
  • 22 !!!?

    11 25 Отговор
    Кадър от филма заснет през 2022 година !!!?

  • 23 Петър

    55 10 Отговор
    Абе недейте да публикувате различни гледни точки от тази на зелето! Не е политкоректно и ще си помислят че не искате "ценности и демокрация"! Веднага да се поправите!
  • 24 Теле

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Изкаш ли линк за един хит

    Коментиран от #34

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Авторът

    6 38 Отговор
    е човек, който по цял ден скучае.
  • 27 Играчките бомби

    52 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Са жива реалност
    Във военноисторическия музей има запазени от онова време плакати в които се предупреждават гражданите да не докосват подобни подозрителни предмети тъй като се избухливи

    Коментиран от #33

  • 28 глупости

    12 19 Отговор

    До коментар #5 от "Значи пилот на парашут и стрелба по него":

    От една жена чух, ама се оказа, чв България не е воювала със Съветския Съюз. Нито е обявявала някога война на Съветския Съюз, нито е изпратила дори един войник на източния или западния фронт. Та как българин в Месершмит е свалил руски самолет не се знае, ама щом една жена е казала...

    Коментиран от #51, #76

  • 29 Само питам

    20 38 Отговор
    А защо агент Димитър не каже какво се е случило след 9 септември българските пилоти, които са защитавали небето на България? И каква е ролята на "освободителите"?

    Коментиран от #153

  • 30 На тоя сино му не го ли търсеха?

    10 42 Отговор

    До коментар #1 от "Мамул":

    Бех чел нещо за тоя сина му.Нещо сгазил лука и влезал в недоразумение с полицията Ама кво беше?Изнасилване ли,човек ли бутнал пиян и дрогиран?Кой знае кво беше
  • 31 Гост

    35 6 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Госпожо, четете историята като дявола Евангелието....
  • 32 Абсолютно обективно

    28 6 Отговор
    и точно!Една от поуките,скромно мнение,че когато големите се бият,ние малките,по-внимателно,нали уважаеми журналисти?
  • 33 Българин

    9 32 Отговор

    До коментар #27 от "Играчките бомби":

    Има германски листовки, приятелю, като част от германската пропаганда. След това този пропаганда влиза в арсенала на руската пропаганда против САЩ. Дори има роман написан с пропагандна цел. Истината е, че НЯМА ИГРАЧКИ БОМБИ използвани във ВСВ.

    Коментиран от #39, #58, #113

  • 34 Българката

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Теле":

    Искам
  • 35 Истината

    3 16 Отговор

    До коментар #19 от "Наблюдател":

    Да бе, знаем ги "опитите за бягство"! Било си е екзекуция.
  • 36 Солей

    20 39 Отговор
    Всички руски слуги в България на амбразурата. :))) И на Кеворкян, като всички ДС агенти, му дойде края на срока на годност, и го хвърлят за последен път напред. :))) Впрочем, бомбардировките над България започват след многократни предупреждения на Съюзниците българската ПВО и ВВС да спре да обстрелва и атакува съюзническите самолети летящи към Плоещ, за да бомбардират рафинериите снабдяващи нацистите с бензин. Не е изненада, че другаря Кеворк е "пропуснал" този детайл. Интересно, дали ще го има във "филма" който иска? Също така е интересно, че съветската окупационна армия била тук "по волята" на САЩ и АНГЛИЯ. Нито дума от другаря Кеворк за салфетката, на която Сталин е теглил черта през половин Европа и е казал, че това е от което СССР няма да отстъпи. Защо ли така другаря Кеворкян "пропуска" тези детайли. Дали амнезията не се дължи на "напомняния" от едно "пасольство" или направо от Лубянка ги получава? Иначе за художествените "украси" на разказа му, това е позната руска пропаганда. Всеизвестна.

    Коментиран от #115

  • 37 И кво дръвце изяде

    17 1 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Части от конния полк на Добрич се опитали да спират изтеглящи се от Гърция германски бронирани машини и танкове.На ясен български език им се казва да не пречат,да ги пуснат.Не се случило.И после знайш кво стаа после
  • 38 Лукреция

    28 10 Отговор
    Англосаксонски боклуци! Знае ли са, че това ще е грижа на Съветите да възстановят поразиите. Както сега се случва по места около Руската Империя. Плана Маршал - унищожи работеща инфраструктура и възстанови върху основите от миналото, като ги заприходиш финансово и политически. Да стискат зъби и да гърбят за финансовата върхушка, базирана в Ню Йорк.

    Коментиран от #42, #55

  • 39 Онзи

    17 2 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Зя това още се използва израза Играчка Плачка!!

    Коментиран от #47

  • 40 Да бе

    20 0 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Кат оня в Северна България селянин с френските парашутисти,дет им теглил боя.Гледах го в нета селския дис.
  • 41 Обиколил съм цяла

    16 36 Отговор

    До коментар #10 от "Не е вярно че":

    Източна Европа. Видял съм! Никаде няма такъв руски слугинаж, като тука. Скоро в Латвия събориха последния и забраниха руския 🧐

    Коментиран от #68

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Българин

    16 33 Отговор

    До коментар #20 от "Тъжна работа":

    Наистина е тъжна работа приятелю! Тъжна е защото не трябва да се дава трибуна на един гнусен доносник на ДС. Писанията на доносниците не са " широк спектър на гледни точки" а облъчват българското общество с проруската си пропаганда. И не могат по никакъв начин "да насърчат конструктивни дебати". Трябва да има елементарна морална хигиена!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Българин

    7 38 Отговор

    До коментар #39 от "Онзи":

    Няма играчки бомби, приятелю! Но русофила вярва в тях, както и Варна, че Русия ни е освободила два пъти!

    Коментиран от #111

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Деменцията

    8 1 Отговор

    До коментар #45 от "Така е":

    А ти сигурно си се родил когато бяха забранени абортите.
  • 50 Шлосер

    13 22 Отговор
    Причината САЩ да бомбардират София, не е в това, че сме им обявили война, а за това, че сме започнали да обстрелваме и сваляме бомбардировачите им, които летят към Плоещ, за да бомбардират нефтените рафинерии на Румъния! С тия бомбардировки, американците са затруднявали снабдяването на войските на Вермахта с гориво и така, са отслабвали натиска, върху Русия! Колкото до акта на обявяване на война на САЩ, той е преследвал две цели; да угоди на Хитлер, и в случай че Германия загуби войната, да попаднем под по благородният американски контрол! Но на Ялтенската конференция, Сталин успява пак да ни сграбчи!

    Коментиран от #138

  • 51 Тамън са сетих

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "глупости":

    Списанието се казва Бойна слава-на офицери от резерва Може и да го получаваш.Та тая въздушна битка се води на Източен фронт,което съм пропуснал да спомена.А германеца-тсм,за когото четах и той си намерил майстора.Към края на войната руснаците получават най-нови за времето модификации-"Кобра",самолет превъзхождащ Месера.И една такава Кобра го свалила и...Тва списание "Бойна слава" и подобните му в други страни за тва ги издават.Да ги четем.Не предположих,че ти кат офицер от резерва(ако действително си) да пропускаш такива списания,а?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Мъри Лукреция

    10 4 Отговор

    До коментар #38 от "Лукреция":

    Искали са да бомбят петролните полета на Плоещ,за да нямат германците петрол.И минават на Бг,а нашите ги свалят като съюзници във войната.Пи натам ги разбираш нещата Не може да ги пускат така свободно да си прелитат.

    Коментиран от #120

  • 56 млкйлкй

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Не на фалшивата история":

    Да започнем от теб!
  • 57 Историк

    6 6 Отговор

    До коментар #54 от "ДО - Тия руските петоколонници":

    Що филма, който руснаците финансираха, произведоха и разпространяват, за БЪЛГАРСКИЯ ли език говори?
  • 58 Играчките бомби

    21 2 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Не се описани в германски листовки а на чист български език точно по време на самите бомбардировки

    Коментиран от #65

  • 59 Край

    20 7 Отговор
    Интересно. Като кажеш че Америка и Англия са избомбили България дзверски без ние да изстреляме един патрон срещу тях се оказваш.... Какво се оказваш?!? Русофил, Русороб и личен фен на Путин.

    Коментиран от #69

  • 60 МайкАлънПатън

    22 2 Отговор
    Добре е да се чува и различно мнение от това на новите ни по-големи братя !

    Коментиран от #66

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Дани

    7 19 Отговор
    Агентурата ,никога не бездейства....
  • 63 Просто човек

    10 24 Отговор
    Мръсен путински слуга!
  • 64 чУвал или чувАл

    14 4 Отговор
    И бат Бойко е помислил , че мис Бикини го ОСВОБОЖДАВА безплатно , докато тя не си е поискала къща в Барселона ли ? Явно е много добра тази мома в .......ОСВОБОЖДАВАНЕ на бойковото напрежение , щом е получила имота ! Браво на таз ОсвободителкА !
  • 65 Българин

    7 10 Отговор

    До коментар #58 от "Играчките бомби":

    Всичко тръгва от германски листовки през 1943 година. След това подобни се появяват в Италия и България. В Италия има и вестникарски публикации,, които през 70-те и 80 те са опровергани от изследователите.
  • 66 Българин

    7 21 Отговор

    До коментар #60 от "МайкАлънПатън":

    Мнение да, но руска хибридна пропаганда каквато прави агент Димитър НЕ!
  • 67 Нострадамус от Злокучене

    10 28 Отговор
    Не си заслужава да се коментира скалъпената статийка на този нещатен сътрудник на ДС,а по призвание щатен доносник.Кеворк,Гарелов,Тома Томов по времето на Соца имаха за задача,да представят някакво уж свободно мнение по отношение на Запада,което служеше като някаква алтернатива на партийната пропаганда и създаваше илюзията за "свободна журналистика".Поради липсата на друго,възприемахме тези ченгета като пример за "модерна журналистика".След като "комунизма си отиде",разбрахме какви мазни безгръбначни са всъщност,тези долни комунета.
  • 68 Изглежда,грешно се тълкува

    9 1 Отговор

    До коментар #41 от "Обиколил съм цяла":

    Оня,големия паметник на Латвийските стрелци,дето е близо до реката(ако бъркам местонахождението поправи ме,че от 7години не съм стъпвал в центъра на Рига),та тоя паметник е по друга,чисто тяхна си,латвийска причина,не руска,нит съветска.

    Коментиран от #152

  • 69 Българин

    10 22 Отговор

    До коментар #59 от "Край":

    Не се прави на ударен, виж в какъв контекст го пише. Сравнява руската окупация с бомбардировките за да я омаловажи и оправдае, това е целта му. Никой не отрича бомбардировките, нашите пилоти и ПВО свалят около 190 самолета, загиват около 250 англичани и американци, над 350 са пленени. А знаеш ли какво става след д септември с героите, които защитават небето ти? Доносника Кеворкян със сигурност няма да ти го каже!

    Коментиран от #78, #82

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Явно

    14 13 Отговор
    ... положението с руската пропаганда много се е закучило, щом, за да сочат с пръсти, са готови да признаят, че руските войски в България са били окупационни, а не освободителни. :)))))
  • 72 Митко

    2 5 Отговор
    Здрасти адаш.
  • 73 Геро

    26 7 Отговор
    Напълно прав сте г-н Кеворкян. Моите уважения и адмирации.
  • 74 Румен

    10 21 Отговор
    Да не казваме, ама казваме:- Кеворчо, благодарение на КПСС и БСП беше говорител на БГ народа. От галене по темето от всички нямаш коса. Пенсионер си, и може да те гаделичка някой комунистически микроб .Ама това е твоята болест, и не я предавай на новото поколение. Пази децата дядооооо.

    Коментиран от #85

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ми така майна,смесени бракове

    16 0 Отговор

    До коментар #28 от "глупости":

    Погалила се женицата,че свестен съпруг намерила.А бе,имаше паметник на българските летци там срещу Ректората до Художествената академия.Кво стана с него ?Що го разглобиха?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Край

    44 12 Отговор

    До коментар #69 от "Българин":

    При руската "окупация" ти българино си направи АЕЦ /какъвто Турция 55 г. по късно още няма/. При руската окупация България имаше икономика и армия каквато НИКОГА повече няма да има. При руската "окупация" се направи жилището на деда ти, докара му се вода и канал, направи му се асфалта и тротоара на улицата. Докара му се тока - от направените при руската "окупация" тецове и вецове. При тая "окупация" българите правеха изнасяха от кораби през електрокари до компютри. Всичко това при руската "окупация".

    Коментиран от #92, #96, #123

  • 79 Истината боли

    42 9 Отговор
    Всяка дума е исторически факт, факт е че Англосаксонците не са ни дали нищо освен страдания и превръщането ни в слугинаж! А зверовете от СССР ни направиха суперсила със 400 бойни самолета срещу 7 в момента! Бяхме градината на европа, селското стопанство ни процъфтяваше! Имахме междуконтинентални ракети, имахме шест ядрени реактора!

    Коментиран от #91

  • 80 Е как да не е много добре

    2 18 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    А още по-добре щеше да е,ако руската армия беше посрещната в бой по протежението на реката,а!

    Коментиран от #104

  • 81 Бря, бря

    10 24 Отговор
    Агент Димитър се е загрижил за България. Веднъж доносник, цял живот доносник...
  • 82 Гост

    25 8 Отговор

    До коментар #69 от "Българин":

    Нямало е руска окупация в България. Когато влизат руските войски не срещат никаква съпротива от месното население. Режимът в България е бил срещу тях, но населението ги е подкрепяло. Това е време разделно, когато правителството ни е фашистко, на страната на Германия, а населението не е съгласно и подкрепя партизанската офанзива.

    Коментиран от #88, #90, #93, #129

  • 83 Гост

    7 22 Отговор
    Доносник от 6-то. Няма какво да коментирам повече.

    Коментиран от #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Хакуна матата

    16 3 Отговор

    До коментар #74 от "Румен":

    Защо не ограничиш подигравките и не помислиш върху смисъла на написаното, ако изобщо го умееш това?

    Коментиран от #95

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Винету

    6 17 Отговор
    Този арменски б....к май здраво е захлебил!
  • 88 Българин

    11 9 Отговор

    До коментар #82 от "Гост":

    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 година, относно поведението на Червената армия в България.

    “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи:

    1. Произволно се вземат от местното население, работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия добитък и хранителни продукти;
    2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба.
    3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.

    Коментиран от #98

  • 89 агент Димитър защо не е в ЗАТВОРА?

    12 18 Отговор
    Доносника-лъжец, комунистическия слуга, който по време на цялата "демокрация" извърваше поръчкови репортажи в обслужване на разни олигарси и мафиоти от соца. Тоя трябваше да е отдавна в затвора. Гнусен слугинаж.
  • 90 Българин

    11 11 Отговор

    До коментар #82 от "Гост":

    „… към септември 1946 г. от съветски войници и офицери (…) са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. … Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години …” (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 – 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 – 11). История на комунизма в България”, том I, стр. 245:
  • 91 краси

    13 12 Отговор

    До коментар #79 от "Истината боли":

    При комунизЪмЪ беше рай-само дето ,който бягаше от "рая" го стреляха на границата или отиваше в затвора!
  • 92 Русенец

    27 4 Отговор

    До коментар #78 от "Край":

    Що го тровиш, горкия? Тогава беше ужасно за такива, като него. Нямаше неграмотни, трябваше да се учи. Нямаше безработни, трябваше да се бачка. Намаше далавери с комисионни и грантове, всичко идваше от бюджет и данъци и отиваше за градене на инфраструктура за хората. Нямаше добавки към пенсии, защото пенсиите бяха достатъчни. Нямаше чалга и маанета, а само български песни. Нямаше турски сериали, а правеха култови филми с родни артисти. И децата не те изнудваха с лакомство или пакост за Хелоуин, а бяха сурвакарчета и ти пожелаваха здраве и дълголетие с хубаво стихче. Въобще, лоши времена бяха, но за паразитите, които днес са височайши особи.
  • 93 Българин

    7 13 Отговор

    До коментар #82 от "Гост":

    До края на 1945 г. според сведение на БНБ, издръжката на окупационната съветска армия се увеличава до 30 милиарда и 470 милиона лева, а в шифрована телеграма, изпратена на 20.ІХ.1947 г. до българската легация в Москва, не друг, а Трайчо Костов пише черно на бяло: „…по изпълнението на съглашението за примирие държавата е изразходвала приблизително 150 милиона долара“.

    За сравнение: жестоките репарации, които трябваше да платим след войната на Гърция и Югославия в продължение на 8 години, бяха общо 70 милиона долара . Сиреч, издръжката на съветската армия за три години ни струва двойно повече: 150 милиона долара!

    Коментиран от #101, #185

  • 94 ха ха

    4 13 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Не знам за България, ама дрезденската е резултат от руска заявка. Нямаме на какво да се сърдим. Сами сме обявили война на САЩ.
  • 95 Винету

    6 17 Отговор

    До коментар #85 от "Хакуна матата":

    Факти казваш, без да му се подиграваме на старчрската памет на този " велик " аналлизатор, той удобно пропуска ( защо ли? ) бомбардировките на руснаците на Варна!
  • 96 Стар комонис

    22 5 Отговор

    До коментар #78 от "Край":

    До 1989 година, понеже ползвах само руски продукти (СССР), които бяха доста здрави,
    пиех по кило ракия и сутринта без проблеми отивах на работа. Имах желязна ерекция и задоволявах жените по няколко пъти на нощ. След 1989 година понеже ползвам само
    западни боклуци, които са некачествени и скъпи се напивам от 200 грама, боли ме главата и го ползвам само да отвес. Затова мразя САЩ и Запада, искам ЕС и НАТО да се разпаднат за да ползвам отново качествените руски продукти и всичко да е като преди 1989 година!

    Коментиран от #102

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Гост

    17 5 Отговор

    До коментар #88 от "Българин":

    Това е неизбежно следствие при всяка война. Не, че го одобрявам, но ти си се хванал за дребни кражби на отделни индивиди, като удавник за сламка. Ако се сещаш дори българи са обирали българи, при освобождението. Пример: Спас Турчев и бандата му от мародери, заловени от Кап.Петко воевода.

    Коментиран от #103, #168

  • 99 Ченгесарница

    11 9 Отговор
    Аман от тия ченгета,продънили са държавата отвсякъде, затова сме на дъното в цивилизования свят.Дърпат ни само надолу и под дъното.Замениха милиционерската школа в Симеоново с библиотекарския институт на ДПС, КГБ образованието.Докато властта е в техните ръце, няма оправим.
  • 100 Смерш

    7 13 Отговор
    Аман от ДС "журналисти ".Агент Димитър от 6 отдел на ДС.
  • 101 Гост

    20 9 Отговор

    До коментар #93 от "Българин":

    Лъжеш най-безсрамно. Репарациите ни са били за сто години и е трябвало да плащаме 55% от всичките ни добиви. Именно тогава влизаме в трета катастрофа. Ако не сме заели страната на Русия, заради което спира изплащането по репарациите, България е щяла да фалира до няколко години. Не те знам каква руска армия си издържал, но те ни дадоха 300 бойни самолета топ клас за времето си. Пиле не прехвръкваше през българска граница. И ти внесоха генератори за електроцентрали, от които черпиш ток и до днес.

    Коментиран от #108, #109

  • 102 Край

    19 6 Отговор

    До коментар #96 от "Стар комонис":

    Така и новите ни господари обявиха 2 блока от АЕЦ Козлодуй за некачествени, че нали са руски и ни накараха да ги нарежем на скрап. Междувременно гръмнаха японските ама ... Новите ни господари казаха, че и кравите не можем да пасем и доим качествено и сега ядем масло с краварката в ъгъла. Лук не можем да плевим и ни дакараха френски.

    Коментиран от #105

  • 103 Българин

    8 20 Отговор

    До коментар #98 от "Гост":

    Подобно на доносника Кеворкян омаловажаваш руската окупация. След "дребните" кражби съм ти писал и за изнасилени и убити. И те ли са дребна работа за теб? А за фантазиите за Спас Турчев съвсем ми падаш в очите. Какво лихнама са направих един русофил само и само да омаловажи и оправдае някое руско престъпление!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Стар комонис

    6 14 Отговор

    До коментар #102 от "Край":

    Двата реактора бяха от типа на тия, които гръмнаха в Чернобил, не се прави, че те знаеш.

    Коментиран от #143

  • 106 Шлосер

    10 16 Отговор
    Решаващата роля, за победата на войната в Европа и в Тихоокеанският район е на САЩ, но те не само, че не предявиха никакви териториални претенции, ами дори предложиха плана Маршал, с който да подпомогнат възстановяването на западните страни, след войната. За разлика от САЩ обаче, Русия окупира страните от Източна Европа и им натрапи, ирационалният за тях, Социалистически строй!

    Коментиран от #118

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Не на фалшивата история

    5 15 Отговор

    До коментар #101 от "Гост":

    Много малко умствен багаж,как червените кхмери няма да ви управляват толкова лесно.
  • 109 Българин

    10 15 Отговор

    До коментар #101 от "Гост":

    Не съм русофил за да лъжа безсрочно. Руската фалшива версия на българската история я знаем, прочети истинската. Не са ти дали а ПРОДАЛИ. За това 22 тона българско злато отива в Москва и никога те се връща, затова по времето на соца на два пъти обявяване фалит! Виж Гърция и виж България. Това е разликата между западната и руската окупация разликите са очевидни и до днес.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Не на фалшивата история

    12 11 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    Разбираш ли защо продължаване да сме най бедни все още в Европа.Със толкова калпав мате риял трудно ще отлепим дъното., трябва всички русофили да ги изритаме от България.
  • 112 Иван4о

    11 12 Отговор

    До коментар #1 от "Мамул":

    Като кажеш половината истина, най-често лъжеш. К. премълчава кой на кого обяви война в края на 1941 г., а това е Б-я спрямо САЩ и Обединеното кралство. И защо? Когато попитали български виден политик, отговорил: Защото САЩ са . . . далеч. Любопитно, какъв е отговорът на К.? А за резултата - предизвикано разрушение на София и последвало след 3 год. нахлувае на Червената армия и 45 години окупация (първоначално чисто военна). Нека Кеворкян се скрие.

    Коментиран от #177

  • 113 На тебе ли да вярвам,

    21 4 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    или на хора преживели това?!!! Моята баба го е преживяла и не веднъж разказвала. Била е на 21г. тогава. ИСТИНА Е. Имало е не само играчки, писалки и други съблазнителни вещи. Когато са бягали в Дупница, където е била студентка в учителския институт, заедно с хазайката ѝ са бягали в лозята да се крият. Самолетите на сегашните ни "партньори" са ги обстрелвали с картечница и са ги бомбардирали като са бягали да се крият. Една бомба пада и зарива малкият син на хазайката ѝ, втора бомба го отрива мъртъв. Всичко това пред очите им. Едва ли би мислил такива глупости ако си го преживял.

    Коментиран от #117

  • 114 Александър

    9 11 Отговор
    Доносника в атака, да така е, били сме с Германия, нормално е да ни атакуват...а нещо после за Народния съд, лагерите??? Но, моля да не се бърка доносник с таен агент...
  • 115 Емили,

    9 1 Отговор

    До коментар #36 от "Солей":

    не се захващай с неща невъзможни за ганглийното ти мозъче. Давай си с тртинетката, поне ти се отдава.
  • 116 Бамбука

    5 15 Отговор
    Загрижил се този арменец за България. Каква ирония, но за пари на какво ли не са способни.
  • 117 Българин

    8 17 Отговор

    До коментар #113 от "На тебе ли да вярвам,":

    Моите уважения към баба ти, но само е повтаряла това, което е говорила тогавашната пропаганда. Играчки-бомби не е имало. Нито писалки, нито кукли, нито кутии с шоколадови бонбони. Нито в България, нито в Италия още по-малко в Германия.
  • 118 пояснение

    12 3 Отговор

    До коментар #106 от "Шлосер":

    В Тихият Океан срещу Япония - да . Но в Европа много имаше да чакат десанта. Усилията в Европа са се свеждали до това да се задържи Английският плацдарм . А както знаем в Англия не са се водели сериозни бойни действия - малко авиация , малко бомбандировки. За цялата велика битка за Британия , англичаните имат загубени 185 самолета. Толкова колкото германците имат загубени за един -два дни при въздушните нападения над Москва. Малцина знаят , но лятото на 1941 г. руснаците също успяват да докарат самолети които бомбандират Берлин , и също бомбандират нефтените рафинерии в Румъния . Което преосмисля цялата стратегия на Барбароса , и германците са принудени от тези обстоятелства рязко да обърнат армиите си към Крим , и така се дава ценно време за отбраната на Москва . Останалото се знае . Първата съкрушителна победа извоювана над непобедената до този момент Германия.
  • 119 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 4 Отговор
    трябвало е да изравнят софия със софийското поле англичаните щото пак тях целувате предатели дооолни

    Коментиран от #127

  • 120 Това

    10 3 Отговор

    До коментар #55 от "Мъри Лукреция":

    от от козяк ли ти пратиа тази истЕна?

    Коментиран от #144

  • 121 Сульо Пулев

    8 17 Отговор
    Кеворк, глезеното дете на БКП и агент на ДС, удобно забравя да спомене, че България е обявила война на Англия, и бонбандировките са отговор на тава... Удобно забравя да спомене за българите убити от съветските "другари" през 1944-48г., пропуска да спомене хилядите убити и унищожени българи по лагери и затвори, хилядите убити без съд и присъда, изселените и смачкани българи в периода от 1944-1989 г. от БКП и ДС, а след това от наследниците им от БСП и ДС. Ама от агент на ДС и русофил друго не може да се очаква....

    Коментиран от #135, #147

  • 122 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Странно":

    и кого трябва да четем? статийте на изтрещелия джамбазки ли ?

    Коментиран от #131

  • 123 Ален

    9 5 Отговор

    До коментар #78 от "Край":

    И при всичките тия убавини, бай Тошо се изтъпанчи на конгреса на БКП и каза другарки и другари соцеализма се оказа едно недоносче и той взе че се разпадна
  • 124 Перо

    15 4 Отговор
    Тези,които искат да подаряваме оръжие на Украйна, при една военна обстановка ще бъдат като същите,които обявиха “символичната” война на САЩ и Англия и после се изпокриха като мишки, в Чам кория!
  • 125 баба Цола

    10 5 Отговор
    Браво за ИСТИНАТА. И дано този филм бъде създаден.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #119 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    който те могат да постигнат своите интереси. Колкото по храбро те се нахвърлят върху германците, толкова по-вероятно е да привлекат с добро вниманието на нациите-победителки, с оглед на предишните им злодеяния.
  • 128 Дълго време

    8 1 Отговор
    България е в положение на война с Великобритания и САЩ от 13 декември 1941 година. Дълго време американските бомбардировачи са прелитали над страната ни в посока Плоещ необезпокоявани от никого. След като щетите от бомбардировките над рафинерията стават големи германците решават да отблъснат нападенията в небето на България с помощта на нашата малка изтребителна авиация. Свалени са самолети от двете страни. Българската противовъздушна отбрана сваля над 100 самолета. Загубите на противника са 159 загинали членове на екипажи и пленени 329. Чак след тези атаки САЩ взима решение да атакува София като столица съюзник на Германия. На 13 ноември 1943 е първата вълна директни атаки срещу София с 91 самолета B25, Wellington и Blenheim.
  • 129 Камелия

    5 12 Отговор

    До коментар #82 от "Гост":

    Иди го разправяй на баба ми и дядо ми, те много добре знаят какво е руски, кален ботуш да стъпи в двора и дома ти. Като скакалци са били, кражби, изнасилвания, убийства, простотия... Никога не го забравиха, до края на живота си все за руския произвол и терор ми разправяха.
  • 130 Гал

    4 0 Отговор
    Е, започна се. Обръщаме резбата,а? Каквото бяхте, такива ще си останете. Дебили.
  • 131 Българин

    7 8 Отговор

    До коментар #122 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Митът за Чърчил и картофената нива в София.

    Според митът, Чърчил, по време на заседание на Парламента на 28 септември, 1944 г., заявява че София ще бъде превърната в картофена нива ако България не вземе правилната страна във войната.

    Ето какво всъщност се казва в речта за България:

    Условията за примирие с България все още не са подписани. Съветската интервенция в този военен театър беше внезапна и ефективна. Тяхното (на СССР-б.пр.) внезапно обявяване на война на България беше достатъчно за да я принуди обърне своите подли армии срещу германските нашественици. Британия и САЩ отдавна са във война с България и сега сеприсъединяват към Съветския съюз в изготвянето на подходящи условия за постигане на примирие. През последните 35 години, българският народ беше натикан от своите лидери в три катастрофални, безнадеждни и грешни войни и що се отнася до последната война, ние не можем да забравим всички актове на жестокост и подлост, за които българите са отговорни що се отнася до Югославия и Гърция. Самите те (българите – б.пр.) не пострадаха изобщо. Едни от най-лошите военни престъпления принадлежат на българите. Деянията на техните войници, които потискаха, по заповед на Хитлер, населението своите притиснати, малки съседи Гърция и Югославия, е срамна страница, за която ще трябва да се даде пълно разкаяние. Те може би искат д аги третираме като съвоюваща страна. Що се
    Що се отнася до Великобритания, българите ще трябва да извървят дълъг и несигурен път п
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 А ТАКИВА КАТО ТЕБ ...11% ФОБИ

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тия руските петоколонници":

    И 100% родоотстъпници и козяк подлоги
  • 134 СТАЛИН СПРЯ КРАВАРИТЕ ДА

    14 5 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Да бомбардират София! Вашата ,,Америка за България!! променя българската история

    Коментиран от #136, #139, #158

  • 135 Иван4о

    3 6 Отговор

    До коментар #121 от "Сульо Пулев":

    ДС - служба/поделение на БКП/БСП.
  • 136 Българин

    6 12 Отговор

    До коментар #134 от "СТАЛИН СПРЯ КРАВАРИТЕ ДА":

    Край нямат русофилските лъжи!
  • 137 るモ中いア

    4 13 Отговор
    Това ибрикчийско нищо кеворк, тази рублопикня, за някоя копейка ще продаде и децата си като много други в България, и тук в коментарите преобладават такива русоподлоги! Ще гниете на кофите, мастии!
  • 138 А ДОКТРИНАТА ,,ЧЪРЧИЛ "

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Шлосер":

    Е съвсем различна от твоята теория !
  • 139 るモ中いア

    7 14 Отговор

    До коментар #134 от "СТАЛИН СПРЯ КРАВАРИТЕ ДА":

    Бомбадировките на България бяха под настиска на алкохолика сталин, не обратното, товарищ рублоклошар!
  • 140 ФОБИТЕ СА САМО 11% ТАКА ЧЕ......

    11 4 Отговор
    Под строй към козяк и да се махат
  • 141 За 33 години фобите разбиха България

    14 1 Отговор
    Каквото можаха откраднаха каквото можаха продадоха
  • 142 федсе

    16 6 Отговор
    Безсрамници !? Чета и се чудя в България как е възможно да се родят толкова безсрамници? Кеворк не им харесал. Не им харесвало как било написано. А бе безродници, вие сте по зле и от комунделите бре, те като чуеха за партията се подмокряха, ама вие ги биете като чуете за америка и се наси рате бре. За да проумеете истината трябва да ви разрушат къщите и блоковете в които преживяте, за да може след това да вдигните още един паметник на този които ви е съборил къщите. Безсрамници. Да ви смъмри Христос, продажна сган.
  • 143 Не се први на залюхан

    13 3 Отговор

    До коментар #105 от "Стар комонис":

    В Чернобил блоковете гръмнаха не от некачественост, а от човешка грешка. Писна ми от сороспета.

    Коментиран от #145, #148

  • 144 А бе,

    1 4 Отговор

    До коментар #120 от "Това":

    керкорка писал за Второто освобождение.Гледал съм го два пъти това интересно филмче в нета.Всъщност тия работи са ми ясни,ясни,мноо ясни.Ръбийш.Изглежда мноо се ядосват такива кат тебе на такива кат мене.И кво криеш?Колко руснака били разстреляни от коменданта за непристойно поведение.Или па на някой му вземали къщата временно и там монтирали руското коменданство.И кво стаа вътре?Неистови крясъци и писъци ден у нощ на сгафили руски солдати.И кат си отишли руснаците и отдъхнал си човека-хазяин на бившето коменданство.
  • 145 Стар комонис

    5 7 Отговор

    До коментар #143 от "Не се први на залюхан":

    А от гнусни путлераси не ти писна, така ли?
  • 146 Сандо

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тия руските петоколонници":

    И какво - ще поумнееш ли след това?Та ти вече си неспасяем,а и другите като теб.Просто бройки,нищо друго.
  • 147 чичо стамат шумов

    10 2 Отговор

    До коментар #121 от "Сульо Пулев":

    "Необходимо е преди всичко да се ликвидират интелектуалците - най способните и смели привърженици на тези идеи. В най-кратък срок трябва да се изработят списъци на тия хора, за да може в даден момент да се избият техните водачи - виновни или невинни. Навсякъде, където избухват смутове, безмилостно да се унищожават всички затворници, заговорници, техните съучастници и ония, които ги укриват. По същия начин трябва да се третират техните семейства и да се изгарят техните къщи" (с.50).========================= Секретна заповед на министъра на войната ген,ИВАН ВЪЛКОВ 1925 г..Преди 09.09 1944г трепаха комунистите,а техните другари си го върнаха след като завзеха властта и за- почнаха строителството на ,,социализъма,,ВСЕНАРОДНО ПОМИРЕНИЕ ТРЯБВА .

    Коментиран от #157

  • 148 Стар комонис

    2 8 Отговор

    До коментар #143 от "Не се први на залюхан":

    И още нещо петоколоннико, човешка грешка казваш. А сумата "дуракоустойчив" знаеш ли я какво означава? Един реактор трябва да бъде "дуракоустойчив"! А тези в Чернобил и двата от Козлодуй не бяха такива.
  • 149 Павел

    11 4 Отговор
    Чест и почитания за господин Кеворкян за историческата истина, която ни поднася отново и изобличаването на нашите продажни евроатлантици, които са готови да продадат и майките си, за шепа долари. Гнус ни е от тях.
  • 150 ами

    5 4 Отговор
    доста съмнително число е това 24 милиарда тогавашни доларя, като се има предвид, че СССР е получил от щатите за цялата война 11 милиарда...надали цяла България е струвала толкова...
  • 151 Искрен

    1 3 Отговор
    Дали не си сливенски ц-----н.
    Дали нямаш нещо общо със смърта на
    .
  • 152 Ако говориш за

    3 12 Отговор

    До коментар #68 от "Изглежда,грешно се тълкува":

    Паметника на съветското "освобождение", вече е съботен. Това лято му видяха сметката. Казах ти, че даже забраниха руския език! Отвсякъде ги изритаха ватниците! Само наше промити мозъци още им се каланят 🤯🤯🤯

    Коментиран от #155, #161

  • 153 Къв е тоя Димитър бе?

    3 9 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    керкорк му е името на тоя.Голямо л.е.к.е беше по телевизията.Лезеше се,чалъми,стойки и пр.изпълнения,а разорават,че бил най-беден в квартала.
  • 154 Албена

    8 1 Отговор
    Умен си, Кеворкян и смел. Смелостта идва от това, че фамилията ти завършва на -ян. Това е ясно. Ако завършваше на -ов... Мдаа...

    Коментиран от #167

  • 155 Ясно,но кажи къде е бил?

    1 3 Отговор

    До коментар #152 от "Ако говориш за":

    Щот знам един паметник там срещу х-л Лидо,дет кат гледаш към реката в дясно е Макдоналд в ляво Лидо,посока гърба ти е ревал Латвия и ортодокс-църквата дет я боядисаха в жълто(жалко за антиката).И,кой е тоя паметник?Да не е на Стрелците?Никога не съм зяпал паметници там в оня град Другo,друго имаше и не за зяпане!Кажи къде се намираше?

    Коментиран от #156

  • 156 Видях го на видео

    1 3 Отговор

    До коментар #155 от "Ясно,но кажи къде е бил?":

    Моля,не губи време да отговаряш.Никогажне съм го виждал,кат имаш пред вид,че едно 20-30 пъти съм бил в Рига.И околията познавам добре.Боже,боже!Тва ми била работата на Рига руския паметник да гледам.Преди 20 и повече години голям караминьол беше там.А бе,а да не те занимавам.
  • 157 Нек на свой ред да запитам

    1 2 Отговор

    До коментар #147 от "чичо стамат шумов":

    Ти вярваш ли на тия измислици?Ти защо се оставяш да те лъжат и манипулират.Човекът доставил механизма на адската машина срещу 100 $ ,е бил вербуван от ОГПУ служител там в някви консулство и след атентата 1924 кат се прибрал в отпуска и го дръпнали службите в неговата му държава и той разплакан им обяснил какво сторил.

    Коментиран от #175

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 д ъъъ

    1 5 Отговор
    Кой, кой че не разбрах!!!??? Намакяти червената цепка с вонята си ги спря.
  • 160 Не само българите са българи

    8 3 Отговор
    Браво господин Кеворкян! Живееш в България и мислиш за нейното минало и бъдеще!
  • 161 Може и да не отговаряш

    0 2 Отговор

    До коментар #152 от "Ако говориш за":

    Видях го вече Никъв интерес.
  • 162 Да бе да

    6 12 Отговор
    Тъжно е че наистина талантлив телевизионер е толкова неадекватен на стари години!

    Той не е от София , но се съмнявам че наистина не знае , какво имаше от днешното НДК чак до хотел Хемус ?
    Та да помогна на по младите !
    "Казарми "!!!
    Навремето също, не е имало умни бомби !

    4000 човека убити при бомбардировките , а колко уби комунистическия съветски режим?

    Коментиран от #180

  • 163 Хурка

    6 1 Отговор
    Какво е да ти инсталират паметник
    на американските летци Да ти е кофти,
    като чуеш за краварския посланик.
    Психо атаки,чрез инсталации.
  • 164 оня с коня

    6 7 Отговор
    Кеворкян на стари години се опитва да прави "Показно" на младите Полит. работници,осъществяващи Руската Хибридна война.И докато болшинството русофили плюят безогледно Запада и призовават за "Разбирателство" с Русия която ни е освобождавала безброй пъти,то Кеворкян обвинява както Америка за бомбите й през Втората Св.Война изсипани над БГ,така и Руските Войници базирани през 1945-47г в стрънъта ниА целта е ясна - Да се активизира Патриотизмът на Българина и да си рече той- "Всички са маскари"след което ЯДНО да поиска Излизане от НАТО и ЕС чрез Референдум с цел Превръщане на България в Самостоятелна и Независима държава.А стане ли това,НА МИГА Русия ще навлезе у нас със Войските си ,щото просто няма да има какво да я спре!
  • 165 Аман от рашисти

    3 6 Отговор
    Тоя да вземе да си ходи в масква
  • 166 Професор

    6 5 Отговор
    Виж сега, Кеворк, всичко хубаво, само дето забрави да споменеш КОЙ дава на "съюзниците" САЩ и Великобритания СПИСЪЦИ къде да бомбардират, след което пращат до тях ОТЧЕТИ колко сполучливи са били бомбардировките. Кой, кой, кой... ПОЗНА, Кеворк, браво! ПОЗНА, защото си умен! ЦК на БРП (к)! Документите за това са публикувани и общодостъпни, така че, ДОБАВИ ГИ, ако обичаш, към сценария на филма. Просто ги ДОБАВИ без коментар...
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Госте,не прочете правилно

    0 3 Отговор

    До коментар #98 от "Гост":

    Ами тоя от Партията,дет и него го утрепали?Кажи де,Госте?Тоя от Партията го утрепали неговите си хора-руснаците.Е,те така повече боли,а Госте?

    Коментиран от #169

  • 169 Е да де

    0 1 Отговор

    До коментар #168 от "Госте,не прочете правилно":

    това е единичен случай.В Русе ония двадесетина гроба на червеноармейци кви са?Коменданта ги разстрелял,понеже с местни партизани се отдали на грабежи.
  • 170 Историк

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Не сте чели мемоарите на Чърчил, там става ясно какво са очаквали от руснаците и какво те са очаквали от тях. Въпроса за бомбардировките над България е решен между САЩ и Англия веднага след като България им обявява война. Дори целит които са бомбардиралив Германия след 43- година не са съобразени Със съвъските изисквания.

    Коментиран от #171

  • 171 Далеко от Русия

    2 1 Отговор

    До коментар #170 от "Историк":

    . “Никой като мен не ненавижда болшевизма и революционното насилие, което го предхожда … Но омразата ми към болшевизма и болшевиките не се дължи на глупавата им икономическа система или нелепата им доктрина за невъзможно равенство. Тя идва от кървавия и опустошителен тероризъм, който практикуват във всяка страна, която са опустошили, и единствено чрез който тяхното престъпно управление може да бъде поддържано … Режимите, които са взели властта с насилие и узурпация, често прибягват до тероризъм в отчаяните си усилия да задържат онова, което са откраднали.”
  • 172 Българин

    1 7 Отговор
    Кеворк Кеворкян, освен ДС сътрудник, е и един безплатен сервитьор лакей на Путин и цялата Кремълска банда.
  • 173 Сух

    3 2 Отговор
    Браво! Все още са останали трезвомислещи журналисти.. Мисирки, учете се от батко си.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    2 0 Отговор

    До коментар #157 от "Нек на свой ред да запитам":

    ТОВА КОЕТО СЪМ ВИ НАПИСАЛ Е ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ БЯЛ ТЕРОР 1923- 1925 Г. В БЪЛГАРИЯ. НЕ ЗНАМ ДАЛИ ИМЕНА КАТО ГЕО МИЛЕВ И ЙОСИФ ХЕРБСТ ВИ ГОВОРЯТ НЕЩО.ПРЕДПОЛАГА СЕ, ЧЕ УБИТИТЕ ПРЕЗ ТОЗИ ПЕРИОД СА ОКОЛО 15-18 000 ДУШИ.ЧУВАЛ ЛИ СИ ЗА АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ ,,КРЪВОЛОКА.,, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В ИСТОРИЯТА НИ ИМА ПЕРИОДИ ОТ КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВАМЕ.ТОЗИ Е ЕДИН ОТ ТЯХ КАКТО И РЕПРЕСИИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ,,КОМУНИЗЪМА,,. И ПАК ЩЕ НАПИША ВРЕМЕ Е ЗА ВСЕНАРОДНО ПОМИРЕНИЕ.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Неук

    1 0 Отговор

    До коментар #112 от "Иван4о":

    Има разлика - България изрично е обявила "символична" война на САЩ и великите британци
  • 178 Чак до

    1 0 Отговор
    Чак до средата на 60-те години в София имаше невъзстановени разрушени сгради от англоамериканците. Помня на две места,а вероятно са били повече. Едната сграда беше от Централна гара към Лъвов мост в ляво преди депото. Другата беше от Орлов мост по бившата трамвайна линия на едно триъгълно кръстовище.
  • 179 анализатор

    0 0 Отговор
    кот надробило тва сърбало! лошото е 4е дробили управляващите а сърбали/духали/ супата хорицата от народа ръйш?
  • 180 Той

    0 1 Отговор

    До коментар #162 от "Да бе да":

    Александър Солженицин им го е написал,че загиналите от режима е повече от жертвите загинали по времето на Втората Световна война,но кой да чете книги
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 кочо

    0 0 Отговор
    ще ни бомбандират като царство българия обяви война на сащ и великобритания през 1941г.
  • 183 кочо

    0 0 Отговор
    символично обявяване на война това е като жената е малко бремена.
  • 184 5556

    0 0 Отговор
    Браво!!!
    +++++++++++++++++++
  • 185 Руси

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Българин":

    А колко беше издръжката и снябдяването на немската
    армия от България по време на войната на фашистка Германия
    срещу СССР?