Last news in Fakti

27 Август, 2013 08:03 2 330 8

Ексцентрична бъркотия и власт на екс-опс!

  • власт-
  • иво инджев-
  • бъркотия

Експолитици, екслидери и ексуправляващи експериментират екстравагантно с ексцентрични идеи

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Експолитици, екслидери и ексуправляващи експериментират екстравагантно с ексцентрични идеи, с които само помагат на настоящия „експертен” кабинет на екскомунистите да консумира в бъркотията властта си на екс, пише в блога си Иво Инджев.

Не е задължително това да се се случва нарочно като част от някакъв план на централно подчинение, но по липса на идеи в дълбочина на повърхността бълбукат всякакви плитки оферти.

Най-новата, за която се разчува днес, е клонинг на лошата ГЕРБ, която ще се нарича БАСТА ( няма значение как се разчита абревиатурата - търсен е ефектът на ексцентричното название).ГЕРБ вече беше достатъчно ексцентрично съкращение и явно някой е решил да повтори на семантично ниво успеха с претенцията да бастиса матрицата на едносезонното цвете.

Кой е съветвал новата циганска партия, която преди седмица се създаде „ в ляво от центъра” ( отново на ръба на закона, който по принцип не допуска етнически партии), да си избере конфузно название, нямам представа. Но някой може и да се е изгаврил с предполагаемо не особено грамотните бъдещи партийни членове с названието ОПС- известно възклицание в разни западни езици, използвано при лапсус, познато (най-вече) и на децата у нас от вносните детски предавания по телевизията.

С ефектно предложение се отличи и Стефан Софиянски, който си предложи партията като подарък на всеки, който я пожелае. Може и да е някаква шега, но не е от най-нежните. Защото напомня за „три синджира роби”.

Както вече писах, забележително ексцентрично е и кой защитава най-гръмко властта в публичното пространство извън редиците на онези, на които официално се плаща за целта. Косвено острие на управлението, в което уж не участва, най-напред стана Волен Сидеров. После от ЕС наредиха той да бъде скрит и след обсъждането на ролята му в Брюксел на 2 юли, големият борец за освобождение на България от Европа си подви опашката.

На повърхността изплуваха един Шамар и едно Петно - единият криминално проявен в ефира на официозната ТВ7 с антисемитско изстъпление, а другият стар познайник на затворите, а вече и лично на премиера Орешарски, с когото си преговаря в качеството на кандидат да линчува протестиращите срещу властта.

Но понеже и това им беше малко в ексцентричния сценарий, от задкулисието към Шамара и Петното беше присъединен и Царя, който дума по дума повтори всички самозащитни мантри на проруската коалиция срещу правото на българите да протестират.

Най-интересно ми се вижда ашладисването на бунтарката ( срещу Станишев и неговия кръг в партията) Татяна Дончева с винаги подмолния неин антипод Георги Първанов.

Ако очаквате да включа в списъчето напъните на един изпълнителен директор да изпълни поредната поръчка чрез създаване на гражданско движение, начело със себе си, лъжете се. Вярно е, че грандоманията на ексконферансието от пловдивските механи е несериозна, но е само „екс” , макар и егоцентрична. Това не е достатъчна причина да припомням известното на всички житие на Борисов, Сидеров и още по-дребни популисти, от които изпълнителният директор взима пример в амбицията си да изиграе още веднъж позната роля и публиката, готова да настъпва поредната скъпо платена мотика.

Състезанието по ялово остроумие продължава. Опс!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ely Tsoneva

    0 1 Отговор
    БРАВО ИВО!
  • 2 Stoil Dobrenov

    0 0 Отговор
    Г-н Инджев,със сигурност досега не сте знаели,че имате
    абсолютно 1:1 прилика с мен!
    Е,сега вече знаете.
    Дори често,когато сте в ефир или на екран,близките и домашните ми се шегуват-ела да чуеш или видиш брата си-близнак!
    Или пък-ела да се чуеш или видиш отстрани.....
    Няма нищо лошо,нередно или смущаващо,разбира се-просто-
    факта е такъв!
    Пък и нали сме чували,че всеки човек си има някъде абсолютно
    свое копие....
    Поздрави-Стоил.
  • 3 Sevdalina Ignatova

    0 0 Отговор
    Такъв хаус цари, че няма изглед скоро да се оправи!! Тежко на народа!!
  • 4 Zelda Hristova

    0 0 Отговор
    ГЕРБ, както и да се прекръстят си остават лешоядите във властта, които никой здравомислещ човек не би подкрепил!
  • 5 Vasil Mehanjiiski

    0 0 Отговор
    Хубаво са изредени всички провалени политици, ясно е, че те нямат шанс. Бареков обаче е нещо ново, което може да събере голяма част от електората на големите партии и не трябва да бъде подценяван, защото е силен играч
  • 6 Iv Varbanova

    0 0 Отговор
    На добрите стари принципи за мътната вода и ловенето на риби в нея разчитаме май...Когато си в държавата на селските хитреци или трябва да си баш хитряга, или да си най-убедителният глупак в степен да те сметнат за гениален!
  • 7 Нови Политици

    0 0 Отговор
    Г-н Инджев като се разпишете, та се забравяте...
  • 8 Krasimira Ilieva

    0 0 Отговор
    Всичко старо ни е много добре познато.Затова трябва да разчитаме на новото-или да си останем в калта