Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 12:00 2 228 19

От какво ни е страх?

  • емил йотовски-
  • страх-
  • управление-
  • власт-
  • подчинение-
  • българи

Трябва да се притесняваме, че не можем да опазим някаква кирлива граница от няма и двеста и петдесет километра. Оградата пада, няма хора

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-ценното на това да ни е страх е, че когато човек се страхува става безкритичен и лесно управляем. Ние трябва да сме лесно управляеми, защото иначе започваме да забелязваме несправедливостите и възникват революции.

Не е необходимо да си тесен специалист, за да осъзнаеш пошлостта на процеса, който ни облива. Достатъчно е да се огледаш и ще разбереш. Днес те плашат с ковид, утре с войната, а от следващата седмица трябва да започнеш да се страхуваш от мигрантите. Забравихме ги тези момчета.

Реално от мигрантите не е необходимо да ни е страх. Трябва да се притесняваме, че не можем да опазим някаква кирлива граница от няма и двеста и петдесет километра. Оградата пада, няма хора, БТР-ите пътуват на екскурзия в чужбина и няма намерение да се връщат. Това са все проблеми с прости решения. Място за страх няма. Но контролиращите тези процеси предпочитат да се държат като обезглавени хлебарки, които движат ритмично пипалата си и създава впечатление за живот. Неприятното е, че по напълно ненаучен, да не кажа невъзможен начин тези обезглавени хлебарки са се самообучили да поемат хранителни вещества по всякакъв начин. Дори и безконтактен. За да „опапкат положението“ нямат нужда от голяма уста, а от спокойствие. Спокойствието идва, когато нас, опапканите, ни е страх. Поради тази причина правителството и техните медии са се е превърнало в информбюро. Самоотвержено ни плаши и старателно премълчава истински страшните неща (Това е друга тема.)

Сигурно сте забелязали, че управляващите елити не ни осведомяват за техни предприети действия срещу проблемите, а за това че трябва да ни е страх. Те не искат да решават проблеми, защото проблемите раждат страх, страхът тишина, а тишината опапкване. Цели екипи, министерства, държави не реагират на определени дразнители, а само ги отчитат. При това по особено тревожен начин.

Решения обаче липсват. Дори и груби решения. Но така страхът ще намалее и ще остане място за някоя и друга критична мисъл. А мислите са вредни. Предполагам, скоро СЗО ще ги причислят към пандемиите и кой знае какво ще ни накарат да си инжектираме, че да оцелеем спрямо техните стандарти (това със стандартите ми е любимо.).

Технологията на страха предполага, че трябва да се страхуваме за събитията едно след друго. Страхът е като болката. Трудно може да те е страх от две неща едновременно. Винаги едното надделява. Затова по един страх на седмица е достатъчен. Да се плашим с повече от едно нещо е чист преразход на страхове.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за вас не знам

    19 3 Отговор
    Мен от нищо не ме е страх! Пиша ви от домашния си адрес.
  • 2 Последния Софиянец

    19 8 Отговор
    На Терминал 2 днес кацат 3 самолета с бежанци.
  • 3 Евала страшна статия

    13 30 Отговор
    Поредния червен шаман Не вероятно как кремъл и кгб са успели да вербуват и внедрят толкова много българи в служби, медии агенции ,обществени организации съд парламент ,президентство Години и строги закони ще са нужни да се изчисти страната от тази напаст
  • 4 Бъркаш хората мой

    24 4 Отговор
    Тоя въпрос го задайте на МВР мафията дето прибира милиарди от трафика на мигранти
    Истината е че не са 250 километра защото повечето са непроходими
    Мигрантите кацат със самолет в Истанбул и от там до западна Европа се движат по магистрали
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Никос Казандзакис

    12 3 Отговор
    Не се надявам на нищо,не се страхуваме от нищо , свободен съм!
  • 7 българка

    16 10 Отговор
    Обикновено тези, които насаждат страх, се страхуват повече от нещо друго, по-голямо от тях. Така те правят своя страх общ и се разтоварват частично. Така че, страхува ли се авторът на статията и от какво? Кажи си, Емиле!
  • 8 Путинофил

    8 17 Отговор
    Само нашето Външно издава визи и бг паспорти на руските шпиони.
  • 9 Сириец

    3 11 Отговор
    Време изгони руски окупант от Сириа защото ша доде много сириец у Бугариа
  • 10 Сила

    9 14 Отговор
    Злото комсомолче със свитите тънки злобни устенца пак нещо злобее..... Ей, злобльо
  • 11 Бай Цоко

    5 0 Отговор
    От какво, какво...
    Да не изстина... и да не се мина!
  • 12 ПазИ се най-много

    5 1 Отговор
    1.От пияница, който е спрял да пие!
    2. От К.рва, ковто се е омъжила!
    3. От всичко останало!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Инджо Ивов

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "ПазИ се най-много":

    Допълвам
    4. Путин
  • 15 нннн

    3 3 Отговор
    Браво!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БеГемот

    9 1 Отговор
    Ами новините?!Днеска пак ми съобщиха по обяд как някакъв открил огън в метрото на Ню Йорк...имаше новини и за наводнения на май..ната си....ей така се създава тревожност...а какви новини имаше едно време га бях хлапе ..днеска ужънати Еди колко си хиляди декара ...открит завод за полупроводници и веднага другаря Живков обещава догодина и завод за цели проводници...ей така се създава вяра ,че зад ъгъла още малко и аха..а днеска тия ти отнемат желанието за живот и постоянно някакви оцъклени хора се оглеждат за някой който да ги ....
  • 18 д-р цветеслива злобната

    5 4 Отговор
    Поредния ялов напън на бездарния писач!!!
  • 19 ТИГО

    1 1 Отговор
    АБЕ ЙО що не дадеш пример на границата ,с нещо в ръка срещу "Мигранти" дай пример поведи хората срещу "Правителството" ! Скрит зад амнаисе цензори и сайтове ,погален да ти четем "Нещата! ! Я излез между хората в протеста да те видим ! Не да се криеш зад клишета и предавания !