Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 16:40 9 440 149

Лицемерие. И всички го знаят. Но си мълчат

  • герб-
  • бсп-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • магнитски

Вследствие на това всеобщо лицемерие не само Борисов, но и всички користни политици могат да си позволят да говорят каквото им хрумне, да лъжат, да клеветят и да обещават невъзможни неща, без да носят отговорност за думите си

Лицемерие. И всички го знаят. Но си мълчат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всички знаят, че президентът Радев е като агент на Путин. И са наясно, че "Магнитски" засяга Бойко Борисов. И най-вече него. Но чакат някой друг да го каже - отвън. Заради това лицемерие всичко в България е разрешено.

"Аз знам, че ти знаеш. Ти знаеш, че аз знам, че ти знаеш, а пък аз знам, че ти знаеш, че аз знам, че ти знаеш".

Този вид познания в българския обществен и политически живот не е някаква причудливост, нито изключение. Той е ежедневие. Привичка, навик, обичай, който вече се е превърнал в начин на мислене и начин на живот. В национална особеност. В част от българщината.

Разбира се, ръководството на БСП, членовете на БСП, президентът на България Румен Радев и всички почитатели на Путин много добре знаят, че ако Европа и светът не дадат оръжие на Украйна, Русия ще победи поради явното си преимущество в хора и суровини. Много добре знаят това и почитателите на "Възраждане" начело с Костадин Копейкин - една руска по същността си партия.

Защитават националния интерес. Но чий?

Но те не казват "искаме да победи Русия". Казват, че искат мир, че защитават България и нейните национални интереси и всеобщото световно щастие едва ли не - и всякакви такива, вече поизтъркани приказки и обяснения, които целят да прикрият истината, но нищо не прикриват, защото истината се знае от всички.

И Радев, и Нинова, и бесепарите, и Костадин Костадинов, и "възрожденците" знаят, че хората я знаят, а също знаят, че те знаят, че ако те все пак защитават националните интереси, то това не са тези на България, нито дори тези на Русия, а интересите на Путин. И би било добре, ако някой водещ или журналист от националните медии беше попитал българските помагачи на Путин: "А вие, толкова осведомени и умни хора не се ли досещате, че да не се изпрати оръжие на Украйна значи да се помогне на Русия?".

След което разговорът би станал наистина съдържателен, защото след неизбежния отговор "да, но така биха били спасени хиляди човешки животи" ще последва и естественото: "тогава българите да не бяха вдигнали Априлското въстание или да не бяха защитавали държавата си от сръбското нашествие през 1885-та година, за да бъдат спасени хиляди човешки животи". Защото всички помагачи на Русия иначе ревностно почитат паметта на Левски, Ботев и Бенковски.

Малцина са обществениците и политиците, има ги най-вече в средите на опозицията, които казват това, което иначе цялото общество знае - президентът Радев, БСП с Корнелия Нинова и „Възраждане“ с Костадин Костадинов действат като агенти на Путин.

А на всички е ясно какво всъщност предлага Радев

Казва го и съветникът на Зеленски Михайло Подоляк, комуто не се налага да се съобразява нито с политическите условности, нито с лицемерието по български: "Вижте, той (Румен Радев - б.ред.) предлага на Украйна да застане на колене и да приеме решението, че Украйна повече няма да я има. На мен ми се иска този човек да говореше по този начин и така да поставяше акцентите, за да може на всички да бъде ясно какво предлага той".

Иначе всички в България са наясно какво предлага той, но повечето сякаш чакат да го каже някой друг или някой отвън. И всички са наясно, че мерките по закона "Магнитски", които разобличават бившия финансов мининистър Горанов, засягат и Бойко Борисов. Най-вече него. Защото не може повече от половин милиард лева да са били незаконно разпределяни от министъра му без негово знание.

И всички знаят това, цялото ни общество - журналисти, политици, анализатори, социолози, политолози, познавачи и всякакви разбирачи. Дори и тези, които защитават Борисов и министъра му с уж благовидни, а всъщност нелепи обяснения - това било намеса във вътрешните ни работи, нямало било доказателства и други подобни. И всички, без никакво изключение, знаят, че корупцията в България е следствие от действията и бездействията на главния прокурор Гешев.

Защо си мълчат и за Борисов

Като "всички, без никакво изключения", включва членовете, политиците и привържениците на ГЕРБ. Те, обаче, няма да се разграничат от Борисов каквито и поразии да направи, каквито и нелепости да изрече, каквито и разкрития да има срещу него. Причината - те вече са се сплотили в една прослойка, която не провежда политики, а брани облагите си, постовете си и общественото си положение. А за тях основна, ако не и единствена заслуга има Борисов. "Благодарение на г-н Бойко Борисов някои сме депутати, други кметове и общински съветници" - откровено си призна една бивша депутатка на ГЕРБ.

Вследствие на това всеобщо лицемерие не само Борисов, но и всички користни политици могат да си позволят да говорят каквото им хрумне, да лъжат, да клеветят и да обещават невъзможни неща, без да носят отговорност за думите си. Между другото и защото националните медии, не смятат за свое задължение да ги възпират и разобличават. Те само предават гледни точки.

Всички са необходими за тези промени

Всичко това води до разнищване на обществената тъкан, до обезсмисляне на политическия живот и до неучастие в изборите. Иначе политическият ни живот може да се върне към изначалния си смисъл само чрез решителни промени, вече всички знаят какви, дори да не го признават.

А те могат да бъдат осъществени достатъчно бързо, само ако и негласувалите досега ги припознаят не само като свое дело и като свое задължение.

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 205 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Но си мълчат

    118 20 Отговор
    за $чекмеджетат$ барабар с дойчезеле и драскача

    Коментиран от #143

  • 2 Точен

    140 65 Отговор
    А ПП+ДБ са еничари на Козяк.

    Коментиран от #134

  • 3 Путин

    135 55 Отговор
    Глупава драсканица

    Коментиран от #145

  • 4 Петрич

    144 52 Отговор
    Е,Вие не говорите ли че искате САЩ да победи.Хора стъпете на земята,САЩ не трябва да стъпват в Европа.

    Коментиран от #89

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 В България всички са като агенти.

    95 33 Отговор
    Само така автора на статията може да манипулира читателите.
  • 8 Последния Софиянец

    129 60 Отговор
    Много се изкефих как Радев им каза в лицето на лицемерите в Брюксел че българите искат мир.

    Коментиран от #17, #20, #41, #49, #98

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 УСА боклук

    68 29 Отговор
    Внушения .
  • 11 Ванчо

    108 32 Отговор
    Коментарът е на Иво Беров! Ако не знаете кой е той, считайте се психологически опазени от пропагандните напъни на един влюбен в Костов сектант!

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ако е

    88 27 Отговор

    До коментар #11 от "Ванчо":

    той, ясно защо и дойче веле се срамува да му напише името!
  • 15 Питам

    64 16 Отговор
    А кой е авторът на тази статия, никъде не пише.
  • 16 Магнитски

    79 23 Отговор
    Щом Борисов го няма в списъка “Магнитски“,какво по-вече да си говорим за евроатлантически ценности.
    Следователно ,защо да вярвам и на вашите твърдения относно войната в Украйна.
  • 17 .мир но руский

    38 68 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Ами то си имаше мир докато путарляка 2014г не вкара зелените човечета в крим донбас и луганск.

    Коментиран от #60

  • 18 Ами да

    40 56 Отговор
    Това е четиво само за хора, които могат да четат и да мислят!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Интересно

    56 72 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Кои са тези българи които искат мир? Не са ли същите тези, които искат неутралитет, да няма евро, да излезнат от ЕС, НАТО?! Не са ли тези партиите БСП, Възраждане, Атака? Сега колко процента гласове получават тези партии на избори при 30% активност? А колко ще получат при 70% гласували? Защото не се лъжете Вие неутралисти и путинофили, че тези които не гладуват не означава, че искат да гласуват за БСП или израждане! Не, това са хора на които им е писнало от корупция и беззаконие, не от ЕС, НАТО или запада! Всички вие дори и да тролите от сутрин до вечер, знаете че Русия няма да спечели! Просто няма как! Войната ще бъде дълга, вероятно, на Запада - тъй омразния запад, който вие мразите, ама си пращате децата да учат, просто му трябва време да задейства потенциала си за война! И пак всички знаем когато това стане, какъв ще бъде резултатът. Айде удряйте минусите

    Коментиран от #128

  • 21 Всички го знаят, че

    43 25 Отговор
    Боко и Чорапа са зодия Близнаци, т.е. " мене гледат, тебе виждат". Съвършенните лъжци!

    Коментиран от #35, #68

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 мдаааа

    68 32 Отговор
    Мдааа…..
    Всяка война свършва с мир... колкото по рано, толкова по малко жертви!!! Над 70% искат неутралитет, така че Президента е прав!!!
    А ние иначе почти не можем да помогнем с оръжие, но като военна помощ можем да дадем пушечно месо основно това липсва, де що имаше го отстреляха... та по тоя повод...
    Айде стига ТВ гимнастика от рода дайте ДА ДАДЕТЕ и друг да плати и живота да си даде...
    БГ може да предложи само жива сила и военни специалисти, значи имаме бивши военни министри за командири (шаламанчев, Тагурчев, ноефф например) или за бойци разполагаме с много яcтpeби като Пacи, Чexльоу, AлЙо, Иво Инджeв, Kpемтодорова, и т.н. жълтопaветняци, Дъ.e.Бъ-apи и пияни професори даже, които могат да спретнат рота, че и батальон дори!!!
    А ще изкарат и некой лев... бaйизkykyригал е развързал кесията!!!! И така постигаме две цели... хем помагаме на укрите, хем и ние се отърваваме от БОКЛУКА!!!
    Стига са дитирамбили от ТВ и кревата... бегом на фронта!!!
  • 25 Смех

    45 19 Отговор
    "Всички знаят, че президентът Радев е като агент на Путин. И са наясно, че "Магнитски" засяга Бойко Борисов. И най-вече него. Но чакат някой друг да го каже - отвън. Заради това лицемерие всичко в България е разрешено."

    Първо, това е политика. Шамар отвън ще е много по-звучен, отколкото приказките на когото и да било тук.

    Второ, доказателства за твърденията, че президентът е агент има ли ? Не виждаме. Всички партии също мълчат, защото гонят интереси. Е, като е така, те също могат да бъдат наречени "агенти" на други страни или двоен стандарт ще прилагаме ?

    Това, че има по-предпазлив подход предвид икономическата ни зависимост от Русия чрез петрола, не значи, че е руски агент. Скарваме се с Русия до краен предел, гоним посланници и хора, спират петрола и по думите на ПП дори, държавата ще фалира след 6 месеца. Няма алтернатива за руски петрол до момента. Ама сме се оттървали уж от руското влияние. Не стават така нещата.

    Той Радев ако беше за Русия нямаше да говори за Борисов така, защото Бойко направи на Путин "Турски поток" за без пари - от нашите пари. За Русия беше удобно Бойко да си стои на мястото, а Радев го свали. Руски агент това няма да го направи.

    Второ е абсолютно прав в крайна сметка. С война положителен изход няма да има. Нито Украйна може да избута Русия извън границите си, нито Русия ще превземе цяла Украйна. Ще се стигне до някакви мирни преговори все някога, а в крайна сметка. Колкото по-рано се седне на масата и се преговар

    Коментиран от #34, #146

  • 26 ТрампЛин

    30 29 Отговор
    Аз знам че ти знаеш че той знае…..Ние знаем че Вие знаете, че Те знаят! И така до кога? Издигнатото юмруче на Резидента се оказа Мека китка, която сега чака вето от Борисов за Импичмънта! Гнусно Задкулисие в което се включи и Радев!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Живков

    27 15 Отговор
    ЕЕЕЕ откри Америка , Заслужава ме си ги Тежко ми е да го кажа но истината е че народеца е простичък
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Е тва е

    40 13 Отговор
    демократична намеса на чужда медия във вътрешните работи на държава, която си мисли че е суверена. Представете си какво става с тази медия ако това се беше случило в Сащ.
  • 32 Страшна боза

    53 16 Отговор
    Присъща за ниско интелигентен елкторат! Трябва човек да е тотално прост, за да сътвори подобни глупости! Пропагандата на америка за България и мафията зад ПП и ДБ, стана с много ниско ниво! Явно разчитайки, че избирателите на тези мафиотски просекти са умствено закърнели и действащи като стадо, без да търсят истина и влагат мисъл!

    Коментиран от #37

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Смех

    44 9 Отговор

    До коментар #25 от "Смех":

    Да допълня - Колкото по-рано се седне на масата и се преговаря за някакви компромиси, толкова по-малко невинни жертви ще има в крайна сметка.

    Дори САЩ казаха, че идеята за някакви отстъпки в източния регион не са чак толкова неприемливи. Буферна зона между Русия и Украйна и страната може да влиза в ЕС и каквото друго пожелае. Путин сам го каза това още преди да започне войната.

    Струва ли си да се срине икономиката на страната за десетилетия напред и да се загубят поколения хора за една парче земя ? Русия има какво да продава и ще се възстанови много по-бързо след вдигането на санкциите някога, ами Украйна ? Ако не са САЩ и ЕС да наливат милиарди къде отива ? Срината икономика без никакъв потенциал за възстановяване десетилетия напред.

    Коментиран от #144

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Да, добре

    24 19 Отговор

    До коментар #33 от "ТрампЛин":

    Ами петролът откъде ще го вземеш като Русия го спре ? НЯМА алтернатива. НЯМА. ПП сами го казаха.

    Коментиран от #38

  • 37 Захари

    10 42 Отговор

    До коментар #32 от "Страшна боза":

    Така е, но същия електорат се върза на фалшиви снимки с пачки и чекмеджета, на лъжи за къщи и за острови... Защо да се напъват от ПП и ДБ да създават по-смислени лъжи като знаят, че част от електората са готови да им вярват, дори когато твърдят, че са "добрите"... което е все едно да твърдят, че Земята е плоска.

    Коментиран от #73

  • 38 ТрапЛин

    13 20 Отговор

    До коментар #36 от "Да, добре":

    Само Русия има петрол?

    Коментиран от #40

  • 39 Истината:

    33 4 Отговор
    Българо-американската кредитна банка (БАКБ) с мажоритарна собственост на Цветелина Бориславова перяща откраднатите пари на бокоборисоФ е замесена в мащабния скандал за източване на над €‎40 млн. при доставка на бланки за биометрични паспорти за нуждите на Агенцията за публични услуги на Република Молдова.
  • 40 Нямам думи

    28 11 Отговор

    До коментар #38 от "ТрапЛин":

    Само към Русия имаме връзка за постоянна доставка. Тръби и преносна система из цялата страна. Другото иска пазарене и те първа строене на нови тръби, което ще отнеме години. Не става с един танкер днес, друг танкер след 6 месеца през 2-3 правителства, я има, я няма. Бизнесът от газ ще мине на ток ако трябва, но от петрол няма на какво друго да мине. Без работещ бизнес, ще закриеш държава до месеци.

    Коментиран от #50

  • 41 я па тоя

    15 30 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Да, те и руснаците искат мир, но «Весь Мир» Такива като теб и Радев, които си мечтаете да сте част от този "мир" имате свободата да си ги изберете, но не да ни го налагате и на нас. При тях има достатъчно място за всички като вас, а тук сме малка територия и си пречим. Достатъчно ни е дето досега различни "омиротворители" са ни налагали мир соръжие в ръка. Единия заменил други, той пък бил заменен от третия и т. н., но все с оръжие в ръка. На такива като вас прав им път, успех и щастие! Оставете ни нас тук да се мъчим!
  • 42 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    36 16 Отговор
    Ха, дойчезелковци, като отворихте дума за Априлското възстание, все едно стреляхте по нас, но ви перна рикошет от собственото ви оръжие! А вие - цяла Европа, къде бяхте тогава, защо не ни давахте оръжия, защо не ни помогнахте? Щяхте да спасите хиляди българи, майки, деца! Защо не ни дадохте пушки Уинчестър, които си ги купувахте от американците, а ги давахте на османците? Идва и отговора, който никак няма да ви хареса - тогава ни помогнаха руснаците! Време е най-после да проумеете, че кръвта на БЪЛГАРИНА вода не става!
  • 43 Щолц е агент

    30 13 Отговор
    ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС сама пряко подчинение на цру-Козяк... По козяшкия модел България се превърна от развита страна в топ 15 в американска колония от Третия свят..., която благодарение на наркомана Петков може да заприлича на укрия.

    Коментиран от #44

  • 44 Ужас

    34 3 Отговор

    До коментар #43 от "Щолц е агент":

    Вчера в Цветанка Ризова Бойко Борисов се хвали, че за 5 дни е ходил 3 пъти в американското посолство на инструуктаж!!

    Коментиран от #46

  • 45 моше

    36 17 Отговор
    Щом еврейските медии врят и кипят значи всичко е точно,продължавай в същия дух Радев,ние сме зад теб!
  • 46 херо

    19 2 Отговор

    До коментар #44 от "Ужас":

    не идва на инструктаж,а за масаж...
  • 47 ФЕЙК

    24 10 Отговор
    Да се знае: Всички неподписани материали публикувани в "Дойче веле" - бивше "Фьолкишер беобахтер" са с автор най-достоверния източник "Бесарабски фронт" Той е като фантом и на всякъде и никъде, но е изключително обективен и най-вече отговорен с името си пред обществеността!
  • 48 Мдаа

    8 14 Отговор
    Да, точно това е истината.
  • 49 Хахаха

    20 21 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Руската подлога веднага се издруса .
    Хаха
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 РЕАЛИСТ

    28 16 Отговор
    Политиците са избрани да служат на българския народ. Глас народен, глас божи. Щом 70 процента в държавата ни искат неутралитет и никаква помощ за Украйна, то това трябва да е позицията и на президента и на министерския съвет и на Народното събрание. Ясно се признава от много, че загуби ли Русия войната, това ще има катастрофални последици за България.

    Коментиран от #52, #79

  • 52 Опълченец

    21 21 Отговор

    До коментар #51 от "РЕАЛИСТ":

    Тия проценти Митрофанка ли ти ги даде?

    Коментиран от #56

  • 53 Дзверцов

    29 15 Отговор
    Крим е руски и такъв ще си остане завинаги!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Радев

    20 20 Отговор
    Много бързо забрави онова
    Мутри вън.
    И само как викаше
    Ще се борим за модерна и европейска българска държава. И заблуждаваше простолюдието.
    А сега вече си показа ,че е руска подлога .
    Хахага
    Откакто само той управлява с тия служебни правителства , много много вече не задава неудобни въпроси.
    А и на него никой не му задава .
    Хахаха
    Вече не се бори с мафията в Прокуратурата.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Рушляк

    15 26 Отговор
    Лицемерие е и да си против Лгбт,
    А синът ти е да е звезда по гей баровете в Лондон.
    Лицемерие е и да призоваваш всички майки да пращат синовете си да ги могилизират в Украйна, а синът да бъде
    Джендър Фотомодел в Лондон.
    Ей това е лицемерие .
    Соловьов е най големия лицемер в Раша .
    След Путлер естествено.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ако беше

    12 31 Отговор

    До коментар #17 от ".мир но руский":

    Киев беше Паднал за 3 дни , зелени човечета щеше да има и в България , и Молдова и в Прибалтика .
    Изтрещял Дъртак който скоро вижда края на живота си , решил да си отиде от тоя свят и да остави реки от кръв , едва ли щеше да спре само с Украйна.
    Когато в главата ти говори Екатерина Втора, значи си тотално изперкал .
    И затова никакви преговори и компромиси с тоя Бункерния Плъхок.
    Само Груз 200

    Коментиран от #65, #67

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Тома

    17 13 Отговор
    Всички знаем че всички партии и президента са пунта мара и поклонници на рублата и долара.Въобще не им пука за народа
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Значи,всеки има право

    27 8 Отговор
    на лично мнение!Но когато личното мнение на някой сополкьо като тоя самозванец ми се навира в лицето,това е наглост! Евроатлантическите"ценности "си ги завирайте където искате,но не ме карайте да ви чета лъжите и слушам глупостите!А за президента, упрекват го и от ляво и от дясно!Значи води правилна политика,доколкото може!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 От оня свят

    25 10 Отговор
    Абе джендърче, това че Русия щяла да превземе Укропия за три дни го говореха единствено Англосаксонските терористи, и нищо от това не е излезнало от Руска страна.
    Ако Русия беще като слугите на Сатаната Англосаксонците, за три дни щеше да изпепели ЕС ведно със съединените хамерикански терорист, от които щеше да остане издухваната от торнадата пепел.

    Коментиран от #116

  • 67 Нещо грешиш

    23 7 Отговор

    До коментар #60 от "Ако беше":

    Изперкалото човече се намира в белия дом,но по принцип не знае къде се намира!И войната я започна именно той,а ако някой като теб не го проумява,никога няма да разбере за какво става дума!Та,по добре си мълчи,не се излагай!

    Коментиран от #75, #81

  • 68 Тошко

    17 9 Отговор

    До коментар #21 от "Всички го знаят, че":

    А КирЕто е зодия "Ментарджия"! Няма да изброявам лъжите му - много са.
  • 69 Ако Русия нападне България

    11 18 Отговор
    Радев също като Зеленски ще обикаля Западна Европа да проси за помощ, тогава хич няма да казва на другите държави да не пращат оръжия за България за да не загиват още хора. Лицемер.

    Коментиран от #76

  • 70 ляво ли е . . .

    18 7 Отговор
    Поредна лява статия на ДВ. А защо не споменава че 90% от ПП и повече от 70% от ДБ гласуваха за Радев?
  • 71 Асен

    15 4 Отговор
    Какво априлско въстание? Абсолютно неуместно! Преди априлското въстание българите трепали ли са турците в Кърджали да речем...Много "убедителна" статия!
  • 72 Вида

    7 8 Отговор

    До коментар #63 от "Бесарабски българин":

    А аз бесарабските българи ги кастрирам - много нахални станаха.
  • 73 Ти добре ли си

    18 1 Отговор

    До коментар #37 от "Захари":

    Самата тиква си призна за снимките !!! То да беше само това !
  • 74 Да, да

    12 4 Отговор
    Още зеле.
  • 75 Ако това "човече"от

    4 22 Отговор

    До коментар #67 от "Нещо грешиш":

    Белият дом бе започнало войната,от рашата щеше да остане една голяма локва.За три часа.Не за три дни.

    Коментиран от #80

  • 76 Тошко

    19 3 Отговор

    До коментар #69 от "Ако Русия нападне България":

    Напротив! Радев ще постели червен килим, ще строи армията на площада и ще ги посрещне с духова музика , като братя освободители!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Фактити

    23 5 Отговор
     "тогава българите да не бяха вдигнали Априлското въстание". Ще ви се кравари и гнусно зеле. Ама го вдигнаха тогава дедите ни и заради Априлското Въстание Руската империя обяви война на Османската и България се появи на картата. Единствена Русия воюва за България тогава. Англичаните са превозвали с корабчета войските на Сулейман паша насам. Самият Сулейман паша си е бил франсе по душа. Хидает паша пък е бил англичанин ли, шотландец ли. Цялата османска армия е била въоръжена с винчестери и най-доброто за времето си белгийско оръжие. Обучавана е била от най-добрите германски, френски и английски инструктори и офицери. Защо зелето пише за неща, които не разбира. Само ни напомня, че единствено руснаците са се застъпили за нас. Тъй че не знам, каква е била целта на тая "статия", ама май ефекта както винаги при козяшката пропаганда е обратен
  • 79 И кои ще бъдат тези

    6 9 Отговор

    До коментар #51 от "РЕАЛИСТ":

    катастрофални последици за България?Я ни разкажи.
  • 80 Го4о

    9 20 Отговор

    До коментар #75 от "Ако това "човече"от":

    Една година Украйна Ви МАЧКА и имате очи още да се дръвчите!?!? СЛАВА на УКРАЙНА!

    Коментиран от #94

  • 81 Каква война,бе?

    8 14 Отговор

    До коментар #67 от "Нещо грешиш":

    Нали е само спец.операция.Я марш за 5 години в сибирска каторга.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Фори

    12 15 Отговор
    пРезидентът се оказа шашкънин.Язък че гласувах за него. Спечели и веднага се демаскира като платен агент на КГБ. Не призовава приятеля си путин за мир, а иска да не се дават оръжия за Украйна.
  • 84 Алооооооо

    23 6 Отговор
    КОЕ Е ТОВА НЕЩО НАПИСАЛО ТОА ПАСКВИЛ ЩО НЕ СЕ ПОДПИСВА ДАН ГО Е СРАМ
  • 85 Знайко

    15 8 Отговор
    И аз знам бе. Ама знам, че Бошков и Василев дават пара на разни сайтове да клатят държавата. Сорос същата работа. Ръси кинти и клатят държавата да я яхнат здраво. Това се нарича национално предателство. Ама кво да направя. Това е бизнес също. И никой нищо не прави.
  • 86 Верно ли

    16 5 Отговор
    "Умно-красивитета" още ли реве, че Големия брат не ще да се отърве от Баци? Бреееей, голем рев, големо чудо от кандидат-магнитските :)))
  • 87 Пацо

    11 6 Отговор
    Знаят, ама нищо не знаят.
    Харманлийския цървул е вербуван по време на първата специализация в САЩ. Толупа пък е най долната руска марионетка
  • 88 Тома Неверни

    18 7 Отговор
    А кой е автора , та да зная кого да благословя за пасквила?

    Коментиран от #133

  • 89 Бегай

    2 12 Отговор

    До коментар #4 от "Петрич":

    Да бе ,САЩ да не стъпват на нашия континент.Европа ще я пазим за дегенерата путин ...
  • 90 Ааааа

    18 4 Отговор
    А кой защитава интересите на Байдън?? Кой защитава войната?

    ДВ, грантаджиите, мижатурките, продажниците..??
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Токсик

    12 8 Отговор
    А всички ние знаем, че на неофашистите от Дойче Зеле никак не им харесва, че българският народ масово подкрепя братята руснаци в борбата им срещу фашизма и това никак не ги устройва. Никак не ги устройва също , че президентът се явява в момента защитник на същия този български народ . Евроатлантиците губейки по всички фронтове - както военни, така и икономически и политически са изпаднали в дива ярост. Масово са активирали продажни хора и медии да плюят денонощно по президента, по партия БСП и партия Възраждане, защото се тресат от страх тези две партии да не получат мнозинство, което всъщност и ще стане!

    Коментиран от #97

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Коцето Фекалки

    9 3 Отговор

    До коментар #80 от "Го4о":

    Така ги мачка, че загуби четвърт от територията си. Представям си ако не ги мачкаше пхахахахахохоо
  • 95 Анонимен

    3 8 Отговор
    Асен Василев е български политик и сенатор на ранната история на България. Лично мнение. Бъдете здрави и много щастливи мигове в живота.
  • 96 Анонимен

    9 7 Отговор
    Единствената българска партия е Възраждане. Защо се нарича руска? А че всички други партии са под американско въздействие не се споменава. Много благодаря за "точния" коментар!

    Коментиран от #99, #101, #111

  • 97 Я пак?

    10 8 Отговор

    До коментар #92 от "Токсик":

    Варненският въшкар и биволицата ще се борят да прескочат 4 процентовата бариера.

    Коментиран от #100

  • 98 Хм Хм

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Пич, страшно ме кефиш. Тази статия и твоето мнение показва същността на българина.
    През цялото време се обяснява как доматите са червени, а не светлосини. Вадят се доказателства, снимков материал, цветна експертиза. И ти казваш "Ами да, така е прави сте, то е очевидно, обаче мене много ме кефи, че доматите са светлосини".
  • 99 Само дето Копейката

    10 6 Отговор

    До коментар #96 от "Анонимен":

    Не е българин.
    Благодаря.

    Коментиран от #112

  • 100 Ето пак

    7 10 Отговор

    До коментар #97 от "Я пак?":

    БСП заедно с Възраждане ще имат мнозинство в следващия парламент за радост на целия български народ !

    Коментиран от #102

  • 101 Възраждане в България е имало през

    12 6 Отговор

    До коментар #96 от "Анонимен":

    Късното Средновековие.Сега има някакви плъхове от Израждане.
  • 102 Сигурното,ече

    4 3 Отговор

    До коментар #100 от "Ето пак":

    Ще се борят за 4 или 5 място.
  • 103 Айде,бе

    12 9 Отговор
    Какви глупости ,българите 2 пъти избират Радев като казва какъв е Крим,защото е такъв и справедливостта го изисква ,небмиже в подарените от Русия земи барабар с хората да се налага геноцид на руснаците.Русия няма морални право да го остави,та тя за нашата свобода се би ,какво щеше да стане без Русия и освобождението с Априлци,с Левски, Ботев ,саможертвата им щеше да е напразна. А признанието на Меркел и Оланд за Минските споразумения е доказателство за моралната страна, не ни учете на морал извратени многополови безбожници:)

    Коментиран от #108

  • 104 Някой

    8 3 Отговор
    Щом ДВ твърди, че нещо е така, то със сигурност е на 180 градуса. Така че, Радев, с теб сме.
  • 105 Симо

    1 0 Отговор
    До 97, ти сигурно си шопелпомашки селджук.
  • 106 Грантаджиев соросоид

    7 3 Отговор
    Видиш ли материал започващ с "Всички знаят", "Хората говорят", "По всеобщо мнение", "Целият цивилизован свят", значи някой те е взел за шаран и ти размахва вкиснало зеле пред носа...
  • 107 Край

    8 2 Отговор
    Всяка сутрин ставам само за да прочета този Мерцедес на информацията, това БМВ на истината - дойче веле. Те ми обясняват всичко за света и всичко е истина. Даже ИСТИНА.
  • 108 Емо

    14 5 Отговор

    До коментар #103 от "Айде,бе":

    Като не знаеш историята, трай си. Русия е била против Априлското въстание. Но след това го е използвала за своите интереси. Заблуждава българите с илюзията за сан-стефанска България, а няколко години по-късно е и против Съединението. Русия си е отделна държава със свои интереси. Не ми харесват чуждопоклонниците, които едностранчиво гледат на нещата.
  • 109 Кло-Z

    6 6 Отговор
    Дуче Зеле е клозет.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Айде стига

    5 5 Отговор

    До коментар #96 от "Анонимен":

    Разграждане са си обикновена руска партийка ,чакаща копейките от Мутрофанова
    Хаха
  • 112 Българи

    4 1 Отговор

    До коментар #99 от "Само дето Копейката":

    В Максуда има ли хахага
    Че и Копейкин , е толкова .
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Локо Сф1956

    4 3 Отговор
    Защо авторчето се крие под "Общото мнение, че всички знаят, но си траят". Призовавам всичките североатлантически ястреби, слуги и български агенти на САЩ в България, да съставят доброволчески батальони и въоръжени да помогнат с личното си присъствие в Украйна. Едно е да говорищ публично, друго е на фронта в Украйна.
  • 115 2424

    1 3 Отговор
    96. Копейкин, знаеш ли колко болни баби те подкрепят, много са. Ходиха на запад, по точно в Германия, не всички баби млади и не искали робство, да гледат стари хора и им чистят жилищата им идвайки ми казват които ходиха при тях да си търсят работа, от умора с дрехите си лягала и затова си искали путин и теб копейкин хихи, има и с психични проблеми в комисии, голям сеир с тях. Всеки си башка луд.
  • 116 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #66 от "От оня свят":

    Даже са планували Блатниците да бъдат за 18 часа пред Киев .
    Хахага
    Сега русофляка пеят други песни ,след като не можаха да вземат Украйна за 3 дни.
  • 117 Кико

    2 1 Отговор
    Браво! Много правилно неща са написани .
  • 118 Гост

    3 1 Отговор
    Всички знаят, че президентът Радев е като агент на Путин. И са наясно, че "Магнитски" засяга Бойко Борисов. И най-вече него. Но чакат някой друг да го каже - отвън. Заради това лицемерие всичко в България е разрешено. Ако Радев е агент на Русия значе че тези който са гласували са също агенти. А аз гласувам за този който преди всичко защитава националния интерес. Независимо че си член на даден съюз не значи че трябва да го подкрепяш. След като с решенията си не отговаря на това което очаква народа. Политиците са преходни днеска ги има утре не. Да им напомним на предстоящите избори че са никой без нас. Бойкот. Да видим кой от тях ще се бие в гърдите че е спечелил с 20,% от гласовете. Единствено правилното е задължително гласуване иначе управия няма дали с машини или бюлетини. Като не гласуваш губиш от безплатните услуги на държавата .
  • 119 бабаяга

    2 2 Отговор
    гнусни фашисти
  • 120 Наглосаксони трол

    2 3 Отговор
    в акция, но резултата е дермо.
    Ей Факти, резултата ви е НУЛА, НУЛА и десетината хейтъри едва ли ще свършат работа дори с неуморна работа.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 555

    6 5 Отговор
    Колкото повече плюете по Възраждане толкова повече гласове ще им докарате статистиката го доказва. На предстоящите избори ще са две места по напред . Продължавайте в същия дух .Българите взеха да се осъзнават ...

    Коментиран от #124

  • 123 Лицемерие е

    5 1 Отговор
    Когато изчегъртващият и изчегъртания за в комбина, както е сега....
    Всеки народ си заслужава съдбата!
  • 124 Да така е!

    5 6 Отговор

    До коментар #122 от "555":

    За мое голямо съжаление си прав, Израждане са отдушник на неуспелите и ограничените хора в тази държава, които искат да се случи чудо. И то ще се случи, но тогава те първи ще изпишат...

    Коментиран от #125

  • 125 555

    2 3 Отговор

    До коментар #124 от "Да така е!":

    Какво ще се случи при успех на Възраждане не се знае . Поживьом увидем..Атези вече ги знаем които ни управляваха досега . Да настъпиш мотикта веднъж не е трагиччно ... но два пъти си е шизофрения
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Наслдници

    4 3 Отговор
    Внуците на най върлите есесовци сега управляват Европа.
  • 128 Аре

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Интересно":

    Русия, нямала да спечели аве ти ум имаш ли. Аре бегай бегай бързо КЪШ,КЪШ.
  • 129 щом е

    4 3 Отговор
    пасквил от бг-дойче-зеле - автоматична оценка 1 без значение какво точно са издрищили
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Жоро

    2 3 Отговор
    То и ПП са Американска постановка, ДБ просто са соросоидни предатели

    Коментиран от #132

  • 132 Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #131 от "Жоро":

    Ха! Предателите в България са известни отдавна, товарищ! ВъZраждане, БСП, ДПС, Десовия и т.н.
    Искат да върнат режима на тока, визите, стрелбата по българи на границата, бригадите, жителството, уравниловката... благините на НРБ ги знаем, благодаря!!!
  • 133 Христо Христов

    4 1 Отговор

    До коментар #88 от "Тома Неверни":

    Автора е Волгин, с помощта на Проф, Иво Христов!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Лицемерие, логика и фактология !

    6 2 Отговор
    Да го питаме автора на статията, освен Горанов, който е от ГЕРБ и обвиненията са му брутално мъгливи и неясни, другите какви са !? Да си поговорим например за Малинов който е в разследване за корупция и който 24 часа след списъка Магнитски, беше привикан нежно от господаря Лавров на инструктаж. За това няма никаква реакция и това не е лицемерие, няма медия която да се поинтересува как така и защо, а Малинов не е от ГЕРБ !??? За Р.Овч който нямал завалията 5 млн., това го разбрахме, обаче никой не спомена едни 5 млрд. които България плати като глоба заради него, ама за него също не се говори, въпреки че също е в разследване за корупция и даже го осъдиха условно миналата година за "други престъпления" ! За него, също нищо и защо !!!? Много просто, не е от ГЕРБ и това също не е лицемерие ! И нелицемерния изсмукан от пръстите извод е че, понеже ГЕРБ управляват в последните 3 години, САЩ решили да ги сплашат !
  • 136 Браво

    4 2 Отговор
    ДС ВЕЛЕ, заслужавате награда за добре свършена работа към Министерство на Пропагандата !
  • 137 Ошашавен

    2 6 Отговор
    Всички знаят , че ген. Радев беше назначен от задкулисието , в момент в който имаше голяма опасност България да го "закърши" енергийно. Под тежък външен натиск България спря трите договорени руски проекта , от които и България щеше да има полза , каквато има в момента съседна Турция . Тоест нашето задкулисие не можеше да се откаже тогава съвсем, от тази тлъста баница , и продължи да търси допирни точки с руснаците , и по-добри международни времена. Тогава наредиха на Бойко умишлено да загуби президентските избори , за да дойде Радев , който в във военните си клипчета възпяваше тягата , и маневреността на МИГ-29 , и някак си влезе в сърцата на хората с непринуден достъпен език. Уви "Москва Не Вярва На Сълзи" Радев не можа да възстанови изгубените взаимоотношения , и пропуснати ползи. Но пасна като дялан камък , в другите сфери , с военна педантичност, и изпълнителност . В момента се лъска имиджа на Радев , за да остане той единствен център на стабилност в територията . За външните международни фактори , Радев е пилот обучаван на Ф-16 в Америка , НАТО-вец , и президент на територия , която ежедневно изнася стотици тонове боеприпаси за Украйна . А пропагандата го рисува като агент на Путин. Как съвместява толкова много коренно противоположни позиции , аз не проумявам .

    Коментиран от #138

  • 138 пропагандата го рисува

    2 1 Отговор

    До коментар #137 от "Ошашавен":

    На вячка втора снимка с Мутрофанова !????
  • 139 ИЗБИХТЕ РИБАТА

    2 1 Отговор
    ЛИЦЕМЕРИТЕ ГОВОРЯТ ЗА ЛИЦЕМЕРИЕ ХИЛЯДИ УБИТИ ТЕЖАТ НА СЪВЕСТТА ВИ /ВСЪЩНОСТ НЯМАТЕ ТАКАВА/ ОЩЕ ОТ 2014 А СЕГА РЕВЕТЕ ЩО РЕВЕТЕ БЕ НАЛИ ВИ ПЛАТИХА АДЕ У ЛЕВО
  • 140 Нагло е точно

    1 1 Отговор
    дв говори за лицемерие
  • 141 Не издържах

    0 1 Отговор
    Не можах да прочета този бълвоч до края….
    Да! Повечето българи над 45 г искат Русия да победи! Това е повече от ясно ! И ако има мобилизация не е сигурно мобилизираните българи над 45 г срещу кого ще изберат да се бият! Но каквото и да стане САЩ ги устройва! Ако се биемме срещу Русия е добре или една гражданска война в България също е добре! Важно е купон да става и да се доставят/продават/ оръжия колкото повече толкова по добре!
    Не използвам препинателни знаци защото повечето читатели и ПИСАТЕЛИ тук и въобще в територията наречена България няма да забележат.

    Коментиран от #147

  • 142 Без коментар

    0 1 Отговор
    Чиста проба скотодумие. Плоско и изтъркано, чиста опорка, която не си струва да се коментира.
  • 143 То се знае

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Но си мълчат":

    Щом има постредник има комисионни Това го знаят те знаят го и други И чакаме следващия списък
  • 144 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Смех":

    А не съм Сигурен че Русия се е възтановила след втората световна « Москва петербург може Ама около тях пълна трагедия
  • 145 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    Автора го е страм да се подпише Но личи че е българин защото «българите нанасят наи голяма вреда на България»
  • 146 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Смех":

    Как ще се оправи като всеки знае незнае пише Турски поток не е строен от бюджета на България А теглен кредит от частна фирма и сега които го използва плаща Но има заблудени хора с промити мозъци Сега от Турция Каква газ купуваме / самолётов не е с 30% комисионни как-то при ПП
  • 147 Лаврентий Берия

    1 0 Отговор

    До коментар #141 от "Не издържах":

    И аз не издържах да изчета бълвоча ти докрай! Та гледай сега, българите над 45 ясно помнин "другарите милиционери", "активните борци", "правоимащите" и какви ли не още издевателства на БКП. Ясно помним, че Английската гимназия бе за децата на "другарите", както и "МИО", "Долна Митрополия" и т.н. Ясно помним и милиционерския "преход" спретнат от ДС, и "досиетата". Та не прробутвай тея криви крастевици, целящи внушението, че тези над 45 години "жалим" и "тъгуваме" по Правешкия и компания. Едно ще ти кажа - мизерията на България идва от това, че не направихме като румънците - до стената! И никога не се де-комунизирахме. Всичко друго са простотии за простолюдието.
  • 148 истинко

    2 0 Отговор
    На снимката виждаме двама измамници - членове на БКП (Българска комунистическа партия), които си говорят нещо си.....
  • 149 Никой

    0 0 Отговор
    БСП, ДПС,ГЕРБ,Возрождение,БВ, Левицата ,ИТН,ПРезидента, и други соц носталгици и партии , еничарите на Кремъл. Как не ви омръзна да сте кремълски подлоги. Как не ви догнуся да превивате дълги години гърбове пред тези московски шовинисти.Да защитавате с такъв партиен плам държава която ни е обявила за враг. Само национален предател би го сторил.