Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Февруари, 2023 10:00 4 833 89

Украинците били неблагодарни и опасни: как лъжат в мрежата

  • украйна-
  • война-
  • бежанци

Много държави ги посрещнаха с прояви на солидарност, но търсещите убежище станаха и обект на фалшиви новини, омраза и дезинформационни кампании

Украинците били неблагодарни и опасни: как лъжат в мрежата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Украинските бежанци били "нацисти, насилници, паразити". Твърди се, че "експлоатират" приемащите страни - почти винаги с помощта на фалшиви истории. Защо тази тактика често хваща вяра и как се разпознават лъжите.

След избухането на войната в Украйна европейските държави са приели и регистрирали около 8 млн. украинци като бежанци. Данните са на ООН. Много държави ги посрещнаха с прояви на солидарност. Но търсещите убежище станаха и обект на фалшиви новини, омраза и дезинформационни кампании, посочва Юлия Смирнова от Института за стратегически диалог (ISD).

Според анализа на организацията подвеждащите наративи се менят в зависимост от целевата аудитория. Така например на хората в Русия им се казва основно, че украинците бягат от предполагаемите "нацисти", които управляват страната им. А в останалата част на Европа подвеждат хората с твърденията, че бежанците са неблагодарни, склонни към насилие и опасни, посочва Смирнова.

Твърдение: Украинците бягат от нацистите

Още преди инвазията в Украйна руските пропагандни медии многократно повтаряха, че Украйна се управлява от нацисти, които желаят да изгонят всичко руско от страната им. Според Върховния комисариат на ООН за бежанците от началото на войната около 3 млн. украинци са напуснали родината си.

В публикация на информационния сайт "News Front"

се цитира украински войник, който казва пред "Ню Йорк таймс" следното: "Освобождаваме земя, но без хора на нея". Оттам някои правят заключението, че украинците са избягали от отвоюваната територия, за да се спасят от "нацисткия режим".

Проверка на фактите: Подвеждащо

Цитатът, използван в две статии на американското издание, е верен. Никъде обаче нацистите не се споменават като причина за бягството от Украйна. В една от публикациите

се посочва, че много украинци, живеещи под руска окупация, са избягали в Русия от страх да не бъдат сметнати за колаборационисти. В другата статия се казва, че още преди пристигането на окупаторите 80% от населението на Донбас е избягало от руснаците към Западна Украйна или други страни в Европа.

Разбира се, възможно е наистина да има украинци, които вярват на руската пропаганда и искат да избягат от предполагаемия нацистки режим. Но това едва ли се отнася за по-голямата част от украинските бежанци. Както и за близо трите милиона от тях, които се намират в Русия. Освен това правозащитни организации като „Хюман Райтс Уоч“

и „Амнести Интернешънъл“ вече обявиха, че много украински бежанци - а правителството на САЩ говори и за стотици хиляди - са били принудени да отидат в Русия против волята си.

Цитирането на медии с висока репутация на Запад за обосноваването на подвеждащи и неверни пропагандни тези, както и за фалшиви новини е често срещащ се модел на дезинформация.

Твърдение: Полските деца с рак трябва да отстъпват място в болниците заради украинци

В публикация в Tуитър се твърди: "Полски деца са изхвърляни от онкологични болници. Днес се обади съседката ми, която извела 4-годишния си син от онкологичната болница, защото трябва да освободи място за украински деца".

Проверка на фактите: Неоснователно

Полските платформи за проверка на фактите "Fakehunter"

и "Demagog" са разследвали това твърдение. Според тях Министерство на здравеопазването и Полското дружество по детска онкология и хематология (PTOHD) отричат това твърдение. А в медиите в Полша няма информация за предполагаемия инцидент.

Експертът по фалшиви вовини Томазо Канета от Европейската обсерватория за дигитални медии (EDMO)

обяснява следното: "Украинските бежанци са обект на дезинформация на много нива. Биват наричани нацисти, насилници, паразити. Твърди се, че "експлоатират" приемащите страни." За "доказването" на подобни тези свободно се използват фалшиви истории.

Възможно е и разказът за онкоболните полски деца да е измислен. Той е бил публикуван от профила в Туитър @aga34686913

, който се е описал по следния начин: "Католик. Консервативен." Създаден е през март 2021 г. и е бил блокиран заради нарушения на правилата. Уеб архивът показва, че само между 21 и 28 март 2022 г. чрез него са били публикувани или препубликувани почти 100 туита. Голяма част от тях са с националистическо и антиукраинско съдържание. Често троловете се контролират от ботове - компютърни програми, автоматично идентифициращи и разпространяващи съдържание.

Полските фактчекъри са установили, че профилната снимка на акаунта се появява за първи път в Инстаграм през 2017 година. Въпросният профил

със 139 000 последователи всъщност принадлежи на Аника Борон, която работи като агент по недвижими имоти в Торонто, Канада. Запитана за полския профил с нейна снимка в Tуитър, тя заяви за ДВ: "Определено нямам нищо общо с този профил! Снимката ми често се използва за фалшиви профили."

Твърдение: Семейство украински бежанци е принудително изведено от апартамент в Полша.

Друга техника за продуциране на фалшивите новини използва автентични кадри, поставени в нов контекст. Видеозапис на операция на пожарната в Краков показва колко лесно може да бъде направено това.

В клип, публикуван в началото на декември 2022 г. и разпространен в руски, полски и германски акаунти, се твърди, че полицията в Краков с помощта на пожарната служба е извела насила семейство бежанци от Украйна от незаконно обитаван апартамент, след като последните не успели да си платят наема. На записа се вижда как двама пожарникари със стълба се опитват да влязат през прозорец на втория етаж на стара сграда. Чуват се и гласове на полски и испански език.

Проверка на фактите: Неоснователно

Проучване на базираната в Киев журналистическа платформа Stop Fake

е разкрило, че същите кадри са качени в Ютюб в началото на октомври 2021 година или месеци преди руската инвазия в Украйна. Следователно те не биха могли да имат нищо общо с украинските бежанци, прокудени от войната в Полша.

Твърдение: Украинци са пребили до смърт руски бежанец в Германия

Във видеоклип в TikTok жена съобщава на руски език, че 16-годишен застъпник за правата на бежанците в Ойскирхен край Кьолн е бил пребит от украински бежанци и по-късно е починал от раните си.

Проверка на фактите: Фалшиво

Отговорните германски полицейски служители отричат да е имало подобно нападение. Малко след това същата жена се извини в друго видео, че очевидно е била погрешно информирана.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    17 139 Отговор
    България помага на братята украинци

    Коментиран от #14, #48

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин

    14 111 Отговор
    лятото ги чакаме пак по морето -а рускините да си носят новите палта ....

    Коментиран от #17

  • 4 Българин

    15 149 Отговор
    слава на Украйна

    Коментиран от #20

  • 5 Младата смяна

    66 6 Отговор
    на заплатената обмяна на телесни течности
  • 6 да де

    138 7 Отговор
    Dw и истината две несъвместими неща.
  • 7 Бонев

    107 7 Отговор
    ДВ коментира лъжите. Крадецът вика дръжте крадеца.

    Коментиран от #43

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Проверка на фактите

    133 14 Отговор
    По морето е пълно с млади здрави ук.ро пи теци, които хич не бързат да мрът за зеления шмъркаляк. По-им е густо на курортите на аванта цяла зима. И понеже са много бедни, все карат джипове и коли за по няколко десетки хиляди. Отвреме навреме хващат по някоя банда укро обирджии на апартаменти или пък каналджии, което само в България може да се види. Едните "бежанци" прекарват срещу кинти другите бежанци. Но добре, че е зелето да ни представи нещата такива, каквито са уж

    Коментиран от #59

  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    110 6 Отговор
    Лъжа ли е , че забраниха да говори на родния език на 1/3 от населението, че не стана ясно ❗❗❗
  • 12 ИНЖ

    15 81 Отговор
    Само като си помисля какво им се е случило на тези хора(украинците), какво са преживяли - и "косата ми се изправя"... Нека да бъдем Хора!!!
  • 13 Последния Софиянец

    118 9 Отговор
    Всеки който като мен си е имал работа с укри ги мрази.Обичат ги само тези дето не са виждали на живо.

    Коментиран от #22, #51, #62

  • 14 Делю Хайдутин

    86 9 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Земи си ги дома тогава.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Нагло племе

    106 8 Отговор
    Са укрите мислят си че всеки им е длъжен
  • 17 Последния Софиянец

    82 8 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Укрите и сега са там на морето.Ходи ги виж!
  • 18 гост

    79 7 Отговор
    " Дойче веле" /Германска вълна" е новото име на "Фьолкишер беобахтер" /Народен наблюдател/ Не случайно "Дойче веле" подкрепя укронацистите! Стария германски блян за ПОХОД НА ИЗТОК, ЖИЗНЕНО ПРОСТРАНСТВО И ОБЕЩАНИЯТА НА ХИТЛЕР, ЧЕ ВСЯКО ГЕРМАНСКО СЕМЕЙСТВО ЩЕ ИМА ЧИФЛИК В УКРАЙНА И РОБИ- СЛАВЯНИ!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 А всъщност

    16 78 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    "Всеки който като мен си е имал работа с укри ги мрази" Мразиш ги, щото са ти конкуренти за работа като готвач. Когато си некадърен така става, не искаш някой по-добър да ти вземе хляба и го "мразиш".

    Коментиран от #25

  • 23 Пион

    80 7 Отговор
    За да не продуцираме "фалшиви новини или информаация", елате в събота и неделя в Южния парк, София. Повтарям ЮЖНИЯ, а не западен, северен или др. Елате на пътищата да видите как нагли укри изпреварват от дясната страна. Безпардонни наглеци. Да за тях има всичко, а за другите има Локорско.

    Коментиран от #29, #64

  • 24 Последния Софиянец

    63 9 Отговор
    Взели си ядене от БИЛЛА и седнали на масите в заведението ми да ядат а клиентите ми няма къде.Наглеци!
  • 25 Последния Софиянец

    67 8 Отговор

    До коментар #22 от "А всъщност":

    Бях наел една Альона.Цял ден ряза две зелки и я изгоних.Сега работи в супермаркета и там прави опашки.Костенурка!

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Достатъчно

    8 74 Отговор
    .. е да проследим масираната кампания срещу украинските бежанци в България, за да знаем как работи руЗЗката пропаганда и какви са лъжите и манипулациите, които исползва. Хубавото е, че на такива неща вярват само нег рамотници. Тези които ги бутат така или иначе знаят, че лъжат.

    Коментиран от #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    69 7 Отговор

    До коментар #23 от "Пион":

    От Варна за Златните при огр. 60 ние караме със 70-80 , а те ни светкат и ни изпреварват❗ Досега не съм видял патрулка да е спряла У---йска кола! Добре поне , че отскоро почна да ги дига паркът, че спираха и в синя зона без да плащат ‼️

    Коментиран от #37

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Миии..тогава да се чете

    66 4 Отговор
    Украинците били благодарни и неопасни: как лъжат в мрежата
  • 32 Последния Софиянец

    19 5 Отговор

    До коментар #30 от "А всъщност":

    От Украйна.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Достатъчно

    11 49 Отговор

    До коментар #33 от "Последния Софиянец":

    Срещам почти всеки ден такива. Явно си мислиш, че като живеееш в руско-турския вилает Варна, и си центъра на света. А всъщност си в дълбоката ориенталско-азиатска провинция.
  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ПАЯКЪТ
    /изв./
  • 38 сащ е война

    64 8 Отговор
    Обикновенните украински хора не са виновни, а амерекинската ционистка марионетка Зеленски, която изпълява плана за унищожаване на славяните
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Омбре

    70 5 Отговор
    Ха, тия не са далече от истината. Мой познат ходи в Ръмъния на екскурзия със семейството си.
    В хотела ръмънците изпаднали в паника, но като разбрали че са от България собственика си отдъхнал и само казал - Слава богу , помислихме ви за окраинци . Та толкова по въпроса.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 УКРАЙНА🇺🇦

    12 42 Отговор
    По света на всякъде има обяви че рашисти не се обслужват .Хотели заведения и какво ли още не

    Коментиран от #53

  • 43 Гневен

    33 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бонев":

    Поне ясно и точно обясниха как ни следят профилите и правят досиета. Колко и какво и кога..... Скоро очаквам и криминални фейсбук квалификации и обвинения. Винаги робите са плащали сами за да ги тъпчат. Ама това вече е много извратено.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Дебил

    58 6 Отговор
    Ало ! Укрите от край време да известни с престъпниците си и леките жени !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Реалист

    40 5 Отговор
    Чиста истина е .Скоро много хора ще ги разберат какво представляват.
  • 50 Баш Батка

    47 4 Отговор
    България помага на цял свят при положение, че тук хората чакат линейка и медицинска помощ повече от колкото пратихме за трусовете в Турция. Българщина, всичко се прави за изгода и евро субсидии на гърба на бедния и изнемощял народ!
  • 51 Хахаха

    17 3 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Чак мрази....Както е навсякъде- има различни. Но ако по баднеш на укробъдло - няма равни на него.
  • 52 Политкоректен

    48 5 Отговор
    Не бива да се слагат всички под един знаменател, но тези който съм срещал за една година са си нагли,аругантни,безсмъртни,надменни и разглеждаха местните хора като по низши (Бургас,Варна,Пловдив,София). Сигурен съм, че сред тях има и добри и нормални хора, но с опита на другарчетата и моя сме на един извод. Нямаме нужда от това, нито искаме да имаме повече контакти с този контингент!

    Коментиран от #55

  • 53 Аман от открита наглост!!!

    16 8 Отговор

    До коментар #42 от "УКРАЙНА🇺🇦":

    Нали си даваш сметка, че не можеш да седиш за вината на някой съвсем невинни хора! Твоето не е ли чист фашизъм? Всички в казана защото живеете зад тази линия?
  • 54 дядото

    33 6 Отговор
    това си е чиста истина-нагли са,неблагодарни и опасни,особено в бедната ни държава.да си вървят или в украйна или в държавите,които предизвикаха тази война
  • 55 Любопитен

    8 22 Отговор

    До коментар #52 от "Политкоректен":

    "но с опита на другарчетата и моя" От путлераските сборища?

    Коментиран от #65

  • 56 Коментар

    40 2 Отговор
    Само като прочета два реда от укро пропагандата ми стават антипатични...само знаят да заплашват,обиждат и лъжат.Плюят по всичко българско и родно.Даже знамето ни го бъркат с руско.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Иван

    36 5 Отговор
    Ами дръжте си ги в Германия, защо ни ги пробутвате на нас? Ние не ги искаме!
  • 59 Това са руснаци

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "Проверка на фактите":

    от Източна Украйна. Не искат да бъдат мобилизирани, имат украински паспорти и се възползват от тях. Говорят на руски помежду си ако не сте забелязали и естествено не можеш да ги различиш нито по цвят на кожата, език, вяра. Има и още млади мъже съпрузи на украинките - турци, араби, източно и западно европейци украинци НГВС.
  • 60 Истината

    31 5 Отговор
    Myśl Polska: Бандеровци, не сте добре дошли в Полша!
    Много от неканените гости подлагат на изпитание търпението на поляците и злоупотребяват с гостоприемството им
  • 61 да,това

    7 25 Отговор
    очевидно е новата гаднярска линия на путинизма,подета и от нашите русофили и всякакви източно-фили - да очерним нещастните бежанци,че да няма къде да идат и да се върнат вразрушената от Русия държава,та да има кого да отвличат и тероризират! Не че всяко стадо си няма черни овци - и украинците не правят изклюение, но на фона на общата маса изтормзени предимно жени с деца, не са определящи и ако са нарушили законите ни, ще си получат заслуженото
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 .......................

    34 4 Отговор
    Попитайте защо в ресторантите в Балчик спряха да ги обсужват . Поръчват , хранят се и отказват да плащат понеже били бежанци , стават и си тръгват .Това е голата истина

    Коментиран от #66

  • 64 има разлика

    13 12 Отговор

    До коментар #23 от "Пион":

    и си дайте сметка за нея - украинците влизат в страната по нормалните начини и с документите си и се регистрират още на границата, образовани са и търсят работа у нас, а другите,с които се опитвате да правите сравнение - по нощите нелегално прескачат оградата, изхвърлят си документите и бягат от засичане и регистрация като дявол от тамян, неграмотни са и идват да ги издържат богатите държави - къде виждате общото и базата за сравнение?

    Коментиран от #88

  • 65 Малая иерба

    9 3 Отговор

    До коментар #55 от "Любопитен":

    При среща с достоен човек, помисли как да му станеш равен.При среща с нисък човек,наблюдавай за себе си и съди единствено себе си.
  • 66 а защо

    6 21 Отговор

    До коментар #63 от ".......................":

    там,в Созопол и другите малки градчета, наводнени от нахалните руснаци, изкупили цели нови квартали, до преди някоя година се насрахте от подмазване - махнаха менютата на български и англиски и оставиха само на руски и не искаха да обслужват и българите?! А сега естествено че ще мразят украинците - така им е наредено отново от тези, които преди диктуваха русофилията на Н-та по морето!!

    Коментиран от #76

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Урюрвкос

    22 3 Отговор
    Абе тия от Запада не се ли питат защо бившите съветски републики не помагат на Украйна. Там също е пълно със съветско оръжие и може чрез коридори през трети страни да се изнесе. Явно бившите от СССРето знаят нещо което Запада не знае или се прави че не знае.
  • 70 Като гледам на снимката

    11 5 Отговор
    съвсем нормални деца! Те не са виновни за нищо! ФАЩ са наели зеления потник да им организира смърт. За ФАЩ "украинец" или "руснак" е ЕДНО И СЪЩО! Това е ясно! Те искат да НИ унищожат нас всичките, славяни! Всеки знае, че ние имаме българи, както на територията на днешна Русия, така и на Украйна!
    На Крим има също села, дето говорят старобългарски език. Наши са! Това е уловката на хазарите: Разделяй и владей! А тука е: раздели ги, насъскай ги и те сами ще се избият и освободят за НАС тези територии!
    Да, възрастните укри са нахални, но и те, както ние и руснаците живеем вече над 30 години в капитализма. Всеки гледа да ти го ....! Е, как да не озверееш в такава система? А сега даже и къщите са им разрушили или са им убили близки!
  • 71 По принцип трябва

    10 4 Отговор
    да приемем всеки наш (за нас руснаци и украинци са едно и също) бежанец от война, който не иска да воюва или да е убит, без да има нещо общо с това, което става там! Жени, деца, пенсионери, пък даже и мъже, които отказват, да убиват други!
    ПО-скоро би трябвало да се обединим, да разберем, че хазарската олигархия във ФАЩ организира тази месомелачка! Ясно е защо! Територията там, както на Украйна, така и на Русия да се ОСВОБОДИ от хората! Хазарите искат САМИ да останат на тези НАШИ територии! Вижте същите в Израел, какво правят със съседите си? При подозрение, че Иран разработва атомни оръжия се вдигат с изтребители и бомбрадират там заводи, складове, коли, хангари... При това умират естествено и иранци! На тези не им пука! Еми зеления потник е хазар! Олигархът Коломойски, който го направи президент, също е хазар. Ротшилдовите в САЩ са хазари... А нашите славяни се избиват там взаимно, нали?
  • 72 Първо лице

    22 3 Отговор
    В мрежата не ме интересува - аз виждам какви са РЕАЛНО, по курортите на България - нагли, безпардонни, всички са им длъжни.
  • 73 Гош

    4 20 Отговор
    Аман от руска пропаганда и дезинформация. Тея лицемерни некадърници и комплексари се чидят как да си вдигнат акциите , щото всички им се смеят , че уж за три дена щяха да претупат Украйна, но вече цяла година тъпчат на едно място и умират стотици хиляди човека...

    Коментиран от #74

  • 74 Еми и аз се чудя?

    6 3 Отговор

    До коментар #73 от "Гош":

    Ако бяха заринали Киев с ракетите, които до сега по цяла Украйна разхвърляха, щяха да обявят, че Киев вече е "руски" и войната за "целия цивилизован свят" щеше отдавна да е свършила! Подобно на Крим! Щяха да пищят до небето, щяха да реват, но нямаше да има на кого да дават оръжия и да се продължава тази месомелачка. НО, руското командване предпочита да губи хора и боеприпаси, оръжия... да освобождава села и градове? Нещо неправилно се води тази война?
  • 75 вестниче тип парцал

    12 2 Отговор
    Дойче веле става само за нуждника.
  • 76 Надежда

    6 3 Отговор

    До коментар #66 от "а защо":

    Как така руснаци купили жилища, имат ресторанти, та нали най бедните, алкаши и какво ли още не. Ти имаш ли това всичко писарушка?
  • 77 дъЪно

    8 0 Отговор
    НИЩО НЕ РАЗБРАХ ОТ СТАТИЯТА. ДИРЕКТЕН КОПИ- ПЕЙСТ.
    Тоя казал, онзи отрекъл... Каква е цялата идея, замисълът какъв е на статията?
  • 78 Лазаров

    8 2 Отговор
    Злото си има сърце и то се казва украина.Украинците са ЗЛОДЕИТЕ НА СЛАВЯНСКОТО ОБЩЕСРВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #82

  • 79 азов

    10 2 Отговор
    укринските фашисти заеха почивните станции
  • 80 Матей преображенски

    8 3 Отговор
    Айде бе,стига сте лъгали като дърти джипсита!Сами казват ,че на запад избягали осем милиона украинци,защо бягат ,нали е много хубаво при бандеризацията!?Ако пък някой се изтърве ,че е руснак ,разстрлела му е в кърпа вързан,при това след мъчения.В Украйна се установи адът на земята,безконечни филми на ужаса,сътворени от бандеровската пас-ми-на и дже-ла-ти.Пропагандно показват снимки с дечица,но не и бащите и батковците им с изражение на професионални па-ла-чи,и да седнем да ги окайваме,нали бяха много курназ,скачаха по майдана омагьосани с чайчета,подправени с амфетамини и стимуланти,сега взеха да изтрезняват и ги хвана абстиненцията.

    Коментиран от #84

  • 81 по големи

    3 4 Отговор
    паразити и неблагодарници от балхарите няма

    Коментиран от #83

  • 82 Лаврентий Берия

    3 11 Отговор

    До коментар #78 от "Лазаров":

    А ти отдавна си продал своето сърце на Путин - Българомразеца. Така потвърждаваш основното правило - вие Полезните Хидеоте на Путин сте всъщност национални предатели.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 DW и някаква си Смирнова!

    7 1 Отговор
    Маниполации и Дезинформация, не се чете, боклучива статия!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Калин Орела

    4 1 Отговор
    Плащат по 1000 евра за апартамент.Бягащите от войната.
  • 88 М3 голд

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "има разлика":

    А защо другите не минават през нормалните входове на границата ни? Защото не ги считат за бегълци, а за мигранти и не ги пускат. А са с с еднакъв статут.
  • 89 Вуте

    1 0 Отговор
    "Украинците били неблагодарни и опасни". Абсолютна истина.