Last news in Fakti

5 Март, 2023 13:00 5 363 145

Огнян Стефанов: Съединението се провали. Време ли е за връщане на Източна Румелия и Княжество България?

  • освобождение-
  • съединение-
  • българия-
  • трети март

Всъщност именно агресията е една от спойките между Кремъл и възпалените родни русофили

Огнян Стефанов: Съединението се провали. Време ли е за връщане на Източна Румелия и Княжество България? - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Въпреки патетичните повтаряния по време на тържествата послучай Трети март, че „Съединението прави силата“, това вече не предизвиква емоции и патриотичен порив. Българите нe са обединени. Напротив, процесите на противопоставяне се задълбочават все повече и вече надминават 90-е години, когато „червени“ и „сини“ се бяха „хванали за гушите“, както се казва.

Вчера на немалко места в страната се вяха руски знамена и се издигаха лозунги в прослава на Русия. Демонстрацията на подобна признателност към освободителите от руско-турската война през 1877-1878 г. определено надмина чисто човешката благодарност. Това бе демонстрация на политическа позиция, демонстрираща преклонение пред Москва. Веещите руския флаг очевидно нямат и грам желание да се замислят над фактите от историята. За тях преклонението пред „дядо Иван“ е генетичен код за принадлежност към руския свят, независимо че от Кремъл управлява сатрап, който без аргументи нападна вероломно независима Украйна. Ситуацията е ясна: има агресор – Русия и жертва – Украйна. Бацилът на путинската пропаганда обаче активира у среди от българското население раболепие към путиновата политика, само защото става дума за Русия. Абе война, война, избиват деца, старци и изнасилват жени и разрушават градове и села, но украинците сами са си виновни. Да се откажат от 30-40 на сто от територията си и Владимир Путин ще ги остави на мира. А може и Киев сам да избива своите граждани, а да обвинява велика Русия…

Невероятно, но дори хора с дипломи повтарят долнопробните опорки. Повтарят ги и хора, които живеят по западен образец, ползват всички предимства на Западната цивилизация, пращат децата и внуците си да учат, работят и живеят на Запад, но са „запленени“ от безгранична любов към всичко руско. Болни мозъци, но ще те разкъсат ако им го кажеш в очите. След това ще отидат пред паметника на съветската армия, за да излеят своята сервилност.

Вчера в тържествата се включиха и джипове за по 150-200 хиляди евро, на задните стъкла на които е изрисувано руското знаме и ликът на Путин. Защо запленените от путинизма „вратове“ не карат „Нива“ или новия „Москвич“ е ясно, но те стават все по-агресивни, ако чуят някой да критикува режима в Москва. Всъщност именно агресията е една от спойките между Кремъл и възпалените родни русофили.

Същите екземпляри реват с пълно гърло срещу еврото и еврозоната – щели да прецакат българската идентичност. В същото време продават дядовите ниви и порутени къщи в опустели села на цени в евро. Купуват и продават автомобили в евро. Пътуват безпроблемно в Европа и по света, но венцехвалят Русия, където дори не са стъпвали. Не са прочели и един ред от великите руски писатели, нито познават руската култура, но я изтъкват като аргумент срещу западното влияние.

Същите хора мразят Евросъюза и НАТО и боготворят „руский мир“ на Путин. Искат да напуснем евро-атлантическите си партньори и да се хвърлим в обятията на Евразия, рамо до рамо със Северна Корея, Беларус и още две-три държави, които другаруват с Путин по диктаторска линия.

Пак те ругаят Александър Морфов и бранят Велислава Кръстева и Васил Василев - кой беше този? - аха, главният чиновник на Народния...

В момента цялата тази орда е впрегната да запази позициите на вехтото крадливо, което се чуди как ще харчи награбените милиони и милиарди, защото отвън вече им следят сметките, офшорките и подставените лица и фирми.

За какво Съединение говорим, дявол да го вземе, когато изброените сънародници си искат Съветския съюз, чичко Сталин, бай Тошо, милиционерския ред (осигуряваше спокойствие - факт), българо-съветската дружба „от векове за векове“ и всичко останало от онова минало. Не ги съдя, но и не мога да се съглася с тях под каквато и да е форма или фалшиви референдуми.

Това не е завещаното ни от Левски и останалите, които си дадоха живота, за да имаме свобода и да бъдем част от великата цивилизация, която оцелява и се развива, независимо от опитите да бъде унищожена. Хиляди години оцелява и води човечеството напред.

Затова е по-добре да се върнем към онова разделение на Източна Румелия и Княжество България. Ще се нахвърлят върху мен патрЕотите, ще ме обвинят в национално предателство. Само че истинското предателство е тяхното лицемерие: цитират заветите на възрожденците и войводите, а в същото време слугуват от все сърце на интересите на чужда държава. Не, не ми плащат „Козяк“ да твърдя това - то се вижда с просто око, освен това се носи вонята му откъм тролове и агенти на руско влияние.

Да се събират в едната част на страната, да си развяват руските знамена, да си докарат генерали и управници от Русия, както е било след Освобождението и след 9.09.1944 г. Да яхнат „Москвичи“, да чатят през руските мобилни телефони и компютри – НЯМА ТАКИВА, - да се тълпят на „Лужники“ и да скандират името на вожда, подкрепяйки войната срещу Украйна и да почиват в Сочи вместо на Халкидики и Анталия… Имат си президент, дори правителство си имат – служебното, техни са и няколко партии. Какво повече им трябва?

На такава мисъл ме наведоха някои епизоди от честването на 3 март.

И още нещо: Санстефанския договор никога не е имал реална стойност. И това е било заложено от руската дипломация. Както и последвалата драма с Берлинския конгрес, който орязва земите ни е дело на любимия на русофилите граф Игнатиев. Същият, който одобрил смъртната присъда на Дякона. Именно той договаря с Англия прекрояването на предварителния договор от Сан Стефано…

Да не забравяме също, че любимата по-голяма сестра Русия се обявява против Съединението и упражнява натиск на Турция да започне война срещу България, но Високата порта отказва. След което Русия принуждава Сърбия да тръгне срещу България, което и става.

Спомняйте си тези неща, когато веете в захлас онова знаме!

И да, знам, че българите трябва да сме заедно, сплотени в трудните времена. Но като виждам и чувам воя на руската пропаганда през български медии, политици и доброволни/платени трубадури на Кремъл, ме хваща срам. Затова отправям предизвикателство, не – провокация. Нещо трябва да ни разтресе като общество, за да се събудят някои от заблудите.

Закон на Рудин: „При кризи, които изискват хората да изберат само една от две крайни възможности, повечето от тях ще изберат по-лошата.“

Надявам се, че разумът все пак съществува.

Огнян Стефанов

П.П. Слушам от месеци и седмици спорове около високите цени. Всякакви „експерти“ се изредиха в опита си да объркат населението в една или друга посока. Същото правят и политиците, устремили се към предсрочните избори и властта. Чуха се призиви: Не купувайте млечни произведения – да накажем производители и търговци. Чухме и за налагане таван на цените. Глупост след глупост. Навремето, когато в Чехословакия вдигат цени на мляко, сирене и кашкавала, без призиви и организационни комитети хората изливат млякото по улиците. Поляците спират колите си и задръстват улици и шосета, когато им поскъпват горивата. Тук все още ни убеждават за съветска власт. През 21 век! Това не е просто срам – това е позор за нас. Ако и това не разбират някои хора, по-добре да сме разделени. Иначе рискуваме да докараме нещата до крайности. Руските тайни служби, които шетат необезпокоявани у нас (само правителството „Петков“ наруши техния комфорт…) ще дадат всичко от себе си за да се стигне дотам, бъдете сигурни. Залогът е огромен и брутален.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 133 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Асдф

    46 75 Отговор
    Време е да връщаме всички русофили.
  • 3 Прав си

    86 27 Отговор

    До коментар #1 от "Трябвало е кокалите да му начупят":

    Малко му е било!
  • 4 Не ве

    156 38 Отговор
    Не княжество България и източна Румелия, направо османската империя да върнем, идиотскапантакъв.

    Коментиран от #96

  • 5 фантазьор

    93 14 Отговор
    и аз искам да се върна поне 20г назад,ама не става,а колкото до княжеството и румелията,дори да се върнат,ще е доказателство,че българите не са научили нищо ново,и не са забравили нищо старо!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дрънчо

    41 10 Отговор
    Академикът е голяма работа
  • 8 Читател

    144 45 Отговор
    Прекрасна прозападна помия евала на нищожеството което я е сътворило заслужава някой друг цент за труда

    Коментиран от #13

  • 9 Майна

    86 21 Отговор
    Как се нарича това, което този организъм,, заявява:
    ,,Затова е по-добре да се върнем към онова разделение на Източна Румелия и Княжество България. ,,
    КАК?

    Коментиран от #53

  • 10 Тралала

    108 48 Отговор
    Този трябва да се моли да не го срещна на улицата. Поклонник на най-големите изроди в историята, а именно големите европейци, дето буквално са кълцали хората в Африка, избили 15 милиона индинаци, латинска америка-бегай. Руснаците са като девственици пред тия.

    Коментиран от #28

  • 11 Митрополит Методий Кусев

    61 91 Отговор
    България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство.

    Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия.
  • 12 Българин

    63 99 Отговор
    От Съединението до днес Русия и русофилите са най големите врагове на България и българите!
  • 13 Какво да е една

    37 13 Отговор

    До коментар #8 от "Читател":

    Жаба от калта и блатото, която лапа мухите и не само...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 !!!?

    70 30 Отговор
    Ако нашите възрожденци можеха да видят Националния празник на "освободена" България щяха да се обърнат в гробовете си !!!?

  • 17 Истината

    47 61 Отговор
    Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

    Коментиран от #21

  • 18 БЪЛГАРКА ЗЕЛЕНОКРЪВНА

    3 32 Отговор
    ЕПА ОНО НЕ Е ИМАЛО НА СЪЕДИНЕНИЕТО БАКОВЦИ ПО КЪСИ ГАЩЕТА, ОНО ТОВА Е ДЪРТА КОМУНИСТИЧЕСКА ОТЖИВЕЛИЦА ,СЪЕДИНЕНИЕТО Е БЕЛО И ЧЕРВЕНО ОНИ ЯНКИТЕ СА ГО ИЗЧЕЛАСТРИЛИ И ОТ ПРОСКУБАНИТЕ РУСКИ ПИЯНИЦИ СА ДОШЛИ НА СЕЛСКИ ПРЪДЛИВ СЪБОР, ТА ПИТАМ Я КЪДЕ Е БИЛО ЗЕЛЕНОТО БЕ БАКО ,ОНО И ЦАКА Я ЗНАЕ АМА МЪЛЧИ КАТО ИЗКИЛИФЕНЧЕНА КИЛИМЯВКА ПРОСКУБАНА......
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Оги прав си мaчкaй с факти путъoрoобите

    45 65 Отговор
    Рано сутринта на 14.10.1915 г. във Варна бият църковните камбани. Щабът на бреговата охрана е известен, че на хоризонта се забелязват силуети на морски съдове. В 7,30 ч. към Варна се насочват два неприятелски хидроплана. Те правят пълна обиколка над града и хвърлят няколко бомби.
    Тoва са корабите на руския Черноморски флот "Императрица Мария", "Св. Йоан Златоуст", "Св. Панталеймон", "Евстафий", "Кагул" и "Памят Меркурия". Те са въоръжени с мощни 305- и 203-милиметрови оръдия.
    Руският артилерийски обстрел на Варна продължава час и 7 минути. Изведнъж канонадата спира и руската ескадра започва скоростно да се изтегля. Заслугата за това е на двете немски подводници UB7 и UB8.
    Русия стреля срещу създадената от нея България… Само за това, че последната се стреми единствено към обединението на своята нация", пише вестник "Балкански куриер" след бомбардировката на Варна
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Моля без тоталитарни подходи

    67 26 Отговор
    Това, което е написал Огнян Стефанов е брутално! Явно си е изпуснал нервите и е изгубил всякакъв такт! Вместо да гаси огъня,налива масло в него и го разпалва още повече! Така не се прави! Нещата не са само черни,или само бели!

    Коментиран от #34

  • 28 Бял човек

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Тралала":

    Така е не трябва да трепят туземните ти братя..лоши хора..обаче знаеш ли какво обикновенно цивилизацията премазва туземците и познай кои е наред сега
  • 29 Фактите са категорични

    40 40 Отговор
    Русия подтиква Сърбия да ни нападне срещу нашето съединение 1885 година...И когато разгромяваме Сърбите и стигаме Ниш и Пирот които сега щяха да бъдат наша територия , Русия ни заплашва че продължим ли се включва във войната и ни унищожава...Руски войски тръгват да изпепеляват България заради истинските им братя Сърбите, единствено декларациятa на Уйлям Гладстон ги спира който заявявa че унищожат ли България, Англия ще унищожи тях...Ето затова има площади и улици в чест на Гладстон

    Коментиран от #80

  • 30 Макс

    28 50 Отговор
    Следващият парламент трябва да работи за определяне на друга дата , която да е обявена за национален празник на България. Трети март не е подходящ , той се използува за руска пропаганда .

    Коментиран от #143

  • 31 Сарс

    72 29 Отговор
    Истината е че когато бяхме с Русия, или по-скоро СССР, Българската държава беше розата на балканите. Българската армия всяваше страх и за България се говореше с уважение. Германците завиждаха на българите. Германската марка беше жълти стотинки. От както сме в евросъюза сме задника на европа. На дъното по всички класации. Е може би сме на върха по корупция и картел, но по просперитет на населението сме под дъното.

    Коментиран от #33, #47, #78

  • 32 Бля, бля

    40 10 Отговор
    Изрече се агент доносник на ДС и КГБ с псевдоним "АКАДИМИКА" !!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 честен ционист

    12 6 Отговор

    До коментар #27 от "Моля без тоталитарни подходи":

    Много добре си го е написал човекът, само че е забравил да спомене, че 2028г изтича 150 годишният наем и закриваме цирка.
  • 35 На Симеон Втори децата са четри

    11 6 Отговор
    Вече ни делят на 4 ЮИ СИ СЗ ЮЗ Българии
  • 36 Демократ

    27 50 Отговор
    Браво на изключителния коментар на Огнян Стефанов. Не съм съгласен само с едно- не България да се раздели на две, а България да се раздели с всички т.н.българи,които са се клели във вярност на Кремъл и вечната дружба със СССР. България трябва да стане единна и сплотена срещу всички ретроградни и платени руски сили, които спират развитието й, пречат на децата ни да са щастливи, пречат на държавата да стане законова,уредена,с многото талантливи българи тук, а не пръснати по света, да престанат да налагат руското варварство и агресия тук. България още преди 145 г. е избрала пъти на своето развитие - Европа, част от която сме и географски и цивилизацията. Не сме азиатски варварски орди,каквито доказват в момента в Украйна че са руснаците. Идват избори,мислете преди да пуснете бюлетината, бъдещето предстои.

    Коментиран от #43, #102, #132

  • 37 Съгласен на това, предложение.

    48 12 Отговор
    Съгласен, Огняне, само, че и прозападнато половина от разделената бивша Бг да не ползва нищо съветско и комунистическо. Компютрите, айфоните , Самсунг дори Хитачи са правени в комунистически Китай, от хора който членуват в партията и са ги сглобявали в комунистически заводи с комунистически ръце! Викаш да сме в орбитата на Белорус, Северна Корея и още две държавички. А тези два държавички, случайно да са Индия и Китай,сумарно е половината население на Планетата. И защо да ходим в Сочи на почивка, като и Бразилия,Аржентина,Никарагуа, че и Куба имат прекрасни плажове, неотстъпващи по нищо на Халкидики ,примерно . Нека във вашата половина да не ползван руски горива, турски плодове и зеленчуци, китайски стоки, включително такива сглобени в Китай. Границата между нас от наша страна ще се охранява, от кльонове, гранични войски с автомати,от вашата може да остане сегашната ограда на Валери Симеонов и Бойко!
  • 38 нн..ццц

    14 29 Отговор
    Ами нали това било демокрацията според Копейкин, Нинова и Слави.Референдума.
    Та те как си я мислят ако се организира референдум по темата.Да не се озоват в Брянск след него.
    Това е посланието на Стефанов.Да се спре УМИШЛЕНАТА хибридна Операция срещу България и българите от Радев, Нинова, Слави и Копейкин.
  • 39 Сър Пичук

    20 31 Отговор
    У нас руските агенти са навсякъде - в политиката, в бизнеса, в службите за сигурност, в правосъдието.
    Без цялостна политика, лустрация и специални закони, няма да се оправим.
    А онези с огромните джипове, дето веят руски знамена, го правят защото парите им са свързани с Русия. Интереса им клати феса!
  • 40 Симеон Втори трябва да абдикира

    6 12 Отговор
    Докато е жив и да интронизира новия цар на България
  • 41 За да не сме ронини Симеон Втори

    6 10 Отговор
    Трябва да интронизира новия цар на България
    Бог Богува нека си Богува цар царува века ли царува
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 РЕАЛИСТ

    34 10 Отговор
    Абе , някой помни ли за какво го биха с метални пръти тоя Огнян Стефанов?

    Коментиран от #46, #52

  • 45 Мдааа

    33 9 Отговор
    И за какво риве агент доносник на ДС и КГБ АКАДЕМИКА знамето на янкия ли да развиваме дето разбомцшха София през ВСВ...
  • 46 Абе малко му е било... сърди много

    21 5 Отговор

    До коментар #44 от "РЕАЛИСТ":

    "Абе , някой помни ли за какво го биха с метални пръти тоя Огнян Стефанов? "
  • 47 Демократ

    12 30 Отговор

    До коментар #31 от "Сарс":

    Резултатът от промиването на мозъците е печатен. Комунистическата пропаганда работи отлично по КГБ инструктаж. България 33 години се управлява от БКП номенклатурата до 1989 г. ДС служителите и техните потомци, ненадминати в кражбите и лъжите и те са виновни за мизерията, те не допуснаха България да стане реален член на ЕС И НАТО, за да изпълнят плана на Кремъл,- петата колона ,троянския кон,който отвътре да разяжда и да бъде използвана за целите на Русия. Дестабилизация на Балканите, Македония, Сърбия, Черна гора,корумпирани на управляващите.

    Коментиран от #48

  • 48 така е

    20 6 Отговор

    До коментар #47 от "Демократ":

    И това го правят агент доносници на ДС и КГБ .... като тоя АКАДЕМИКА!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 До Министъра на МОН!

    11 29 Отговор
    Г-н Министър,
    Кой и как допусна университетски преподаватели като Дарина Григорова да учат децата ни на русофилия в Софийският университет?

    Коментиран от #55, #65

  • 51 Мим33

    36 10 Отговор
    Коментаторе,много работи за теб са глупост,но не са толкова прости нещата.,С две думи за договорите,вината си е наша,така сме си постлали,че веднага след освобождението и по времето на Стамболов има предателство насочено срещу Русия.А в сегашно време никой не е против Европа,просто народа иска с Русия да не сме в конфликт и да сме им противници.Ами виж и Унгария какво прави.Гледа си интереса.Стига толкова,това е на кратко. За Украйба,тя тръгна на конфронтация с/у съседа си и живущите руснаци.Така,че си заслужи операцията...

    Коментиран от #61

  • 52 Агресия

    11 28 Отговор

    До коментар #44 от "РЕАЛИСТ":

    Радваш се на агресията и мъките на страдащите и проявяваш пълно бездушие и безчовечност към хората,несъгласни с теб- това постигнаха руските подлоги,което е страшно за една държава. Такъв като тебе е готов на всякакво насилие,когато идолите му на насилието бъдат изобличени. Боже пази България!

    Коментиран от #76, #90

  • 53 друг гост

    35 7 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Едно интервю наскоро на професор Дарина Григорова с Карбовски е чудесен антипод на горния пасквил. Само че него няма да го публикуват в Афициалните медии.
  • 54 Мнение

    41 8 Отговор
    Тоя не е нормален.Предлага и да ни унищожи държавата като я разкъса на две.
    Точно той е от тези,които ни разединява на някакви "русофили" и "русофоби" докато ни показват все някакви,които приличат на руснаци и имат роднини в Русия.
    Освобождението си го дължим на Руската империя,в чийто състав е влизала територията на днешна Украйна.Тогава не е съществувала никаква Украйна.По-късно е измислена от Ленин.
    Защо въобще намесвате Украйна в нашия национален празник?!
  • 55 честен ционист

    6 23 Отговор

    До коментар #50 от "До Министъра на МОН!":

    Политологията е субективна наука. Навремето на мен ми водеше руснак - русофоб, пък не ми повлия на въжделенията и стремежите. Проблемът с Дарина е, не че е заклет Дугинист, а че е откровенно глуповата.
  • 56 Безмислено

    12 30 Отговор
    Такива статии са актуални ако очакваш от отсрещната страна да има мислещи читатели но както се казва и в статията този "български елит" с автомобили за по сто и повече Евро са потомци на същите тези "шумкари" които са обирали мандрите и са късали телефонните кабели . Е няма как от такива родители да се "пръкнат" мислещи деца , това са просто едни съвременни "шумкари" които продължават да крадат простоватия български народ, не директно но от евро -средствата които всички ние връщаме. Ехх защо нямахме и ние един Български Пиночет тогава всички тези субекти щяха да копаят на кариерите а не да парадират с признателността към Путинска Русия която има същият модел на управление като Българският - Бандитски и безскрупулен.

    Коментиран от #59, #77

  • 57 На тоя академик

    36 5 Отговор
    Като го срещнеш и 100 железни пръти да му наложиш оказва се че пак ще са му малко!!!
    Явно мозъка му е изтекъл, ако въобще го е имал, още преди предишните чукове!!!!
  • 58 Русороб

    15 5 Отговор
    Ами, кой им е виновен на онези тъпунгерите от Европа, че ни взеха в ЕС и НАТО?
  • 59 Е те тия не обичат освобождението

    37 9 Отговор

    До коментар #56 от "Безмислено":

    Чорбаджиите по турско време и техните днешни наследници не признават и не одобряват освобождението...
    Е те тия са днешните и миналите жълтопаветни соросунгелски военолюбци и русофоби.... те тия мразят Русия и я мразят защото ни е освободила и им е развалила рахата ... така е било и след освобождението и днес е така... Високата порта ги е глезела и защитавала, а бедния народ им е работел пошло защо да трупат богатства!!!!
    Освобождението е било за бедния народ, а и днес се признава от обикновения българин.

    Коментиран от #68

  • 60 Петър

    10 4 Отговор
    Добре че си написал това, че да знам как трябва да мисля! А за Москвич си прав! Аз си карам 20 годишното БМВ по чисто новите магистрали, зареждам с евтин бензин и не ми пука! ...и ям кашкавал от евтиния!
  • 61 Браво!

    16 27 Отговор

    До коментар #51 от "Мим33":

    Щом искаш да си с Русия отивай в Кремъл путлер да те включи в ордите си в Украйна и безчинствай там. Словесното безчинство на руската пропаганда в България доказва жестокостта на любимия ви диктатор. Във време на унищожение и геноцид на непокорните герои в Украйна от варварска Русия съвсем ви е побъркало. Идете в руския концлагер на Путин и не тровете повече Родината, искаме демокрация и цивилизованост.

    Коментиран от #93

  • 62 Поредната краварска мисирка изпълзя

    26 7 Отговор
    От дупката си за да ни наставлява! Да те няма ненормалнико прост, пътя и на фронта при фашистите от Укрия и стига клишета русофили или русофоби, аз съм Българин, а вие марионетките да ви няма!
  • 63 Браво, че ме пунтираш

    8 20 Отговор

    До коментар #23 от "200 хиляди орки дадоха фира в Украйна":

    Радвам се, че не съм сам сред територията, населена предимно с путинофили!
  • 64 Винкело

    32 8 Отговор
    Най-малоумните аргументи на евроатлантите у нас: Като харесваш Путин, що не караш Лада Нива? Като симпатизираш на Русия, що не живееш там?
  • 65 друг гост

    19 7 Отговор

    До коментар #50 от "До Министъра на МОН!":

    Хайдие да обясните с какво Григорова е по - лоша от Дайнов? Може би, защото е радетел за запазване на историчеста памет. "Изтриването" на историческата памет е първата стъпка към ликвидране на нацията.
  • 66 Хххххх

    25 9 Отговор
    Тази статия си е чиста държавна измяна. Нали знаете какво е наказанието за това?

    Коментиран от #82

  • 67 Ния

    12 29 Отговор
    Огнян Стефанов - както винаги право в десятката. Няма какво да се добави, нито да се махне от това което е казал. Много е клиширано, знам, но мога да кажа само Благодаря , че има журналист като Вас!
  • 68 Малко помисли преди да пишеш

    12 24 Отговор

    До коментар #59 от "Е те тия не обичат освобождението":

    Точно тези които ги възхвалявате като освободители точно те избиха Руската кралска фамилия благодарение на което бяхме освободени . Тези които в момента наричате "освободители" това са просто една банда от касапи които източват кръвта и природните богатства на руският народ . Няма да е лошо малко да се ограмотите преди да изказвате мнение, но както казах все пак трябва да има малко мисловна дейност която за съжаление ви липсва .
  • 69 Демократ

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "честен ционист":

    Пълна безсмислица си написал. На тебе ясно ли ти е какво искаш да кажеш?
  • 70 Митрофанова трябва да се изгони веднага!

    9 22 Отговор
    Тя по заповед на кремъл разделя нацията!
  • 71 Aмии

    10 6 Отговор
    "само правителството „Петков“ наруши техния комфорт"
    Не е вярно. Гоненето на руски дипломати за шпионаж почна преди шарлатаните. Чукча-писателствувате, Оги.
  • 72 Пор Чвор

    19 6 Отговор
    Аман от продажни евроизтривалки
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Чутовно племе!

    9 18 Отговор
    Русофили, ама не искат да ходят в Расия
  • 75 Българофил

    13 24 Отговор
    Да си върнем руските анклави в България - Росенец и Камчия!
    Да премахнем 3900 тотема на руският окупатор в България, начело с МОЧА!
    Да изгоним генерал митрофанова!
    Да изгоним руските нашественици от Варна!
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #120

  • 76 Рогати и космати

    9 6 Отговор

    До коментар #52 от "Агресия":

    На Сатаната се моли, той е от запад!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Дрън-Дрън

    12 16 Отговор

    До коментар #31 от "Сарс":

    Това са мечти, приятелю! Югославските ни се подиграваха с мизерията и дефицита ни на стоки. Радвахме се на техните цигарени дъвки или на турските Би-Бит. Правехме си снимки със някоя кола на чужденец, армията ни само дрънкаше оръжие, само караули-наряди-извращения-убийства и никаква БОЙНА подготовка.
    А на Запад не знаеха къде е България.
  • 79 Лъжец и манипулатор си Огняне!

    21 6 Отговор
    Явно Огнян Стефанов получава доста краварски пари и това му се е отразило на кръшната снага. Негодник, но техен! Те такива ги обичат.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Фен

    30 3 Отговор
    Дясно ориентиран съм. На годинки посрещнал и скачал на демократични митинги. Фрог нюз ми беше любим новинарски сайт и на екрана на телефона ми . Казвам беше , защото от една година насам всичките му информационни новини ( девет от всеки десет ) ни занимават с Украйна. А имаме толкова много проблеми и недъзи в нашата държава. Изоставиха ги и ги неглижираха. Украйна, Путин , Зеленски , Украйна , е , идва ми в повече. Изтрих сайта. Да си го четат. Русофобията ми идва в повече. Чекмеджан и кликата му продължават свирепо да опоскват родината ни , а Огнян свирепо се е заел да оправя Украйна. Е , не !
  • 82 Само трябва да се изпълни ..

    15 3 Отговор

    До коментар #66 от "Хххххх":

    Присъдата!Ама останаха ли вече истински родолюбци Българи в държавата?Много смели станаха държавните изменници през последните години,скрити до седалищните части на байдъна,Путина и ердогана.....
  • 83 Ош Кош

    24 5 Отговор
    Тук имаме открит призив за нарушаване на териториалната цялост на България. Авторът осъзнава ри, че носи наказателна отговорност? Вие козяци нямате ли против да загубите държавата си, или щом е по заповед на козяк - трябва да се изпълнява
  • 84 ТОЧНО ОБРАТНО !

    21 5 Отговор
    ДНР и ЛНР получиха военна помощ от Русия ЕДВА когато те след РЕФЕРЕНДУМ пожелаха да бъдат П Р И С Ъ Е Д И Н Е Н И към РУССИЯ ! Така че НАХЛУВАНЕ НЯМАШЕ ! А Днес НАТО воюва с Русия и това вече е ДРУГА ВОЙНА ! СВЕТОВНА !
  • 85 огнянчо

    20 4 Отговор
    май те изместиха от грантовете, та реши да се покажеш кат въшка на чело?!? какво общо има оная русия с тази бре, за какво съединение за каква независимост говориш, пък плюеш първоизточника на тези събития?!? що бяха нужни те, ако ги нямаше лондонския протокол и берлинския конгрес?!? де гиди! значи викаш не е важно кога си роден, празнувай вместо това рожденния ден на вуйчо си!
  • 86 Лесно да се досетим

    13 2 Отговор
    Да! Време е!
    Всеки да ползва свободата и правата си зад които стои!
    Така България ще стане единна и напредничава за своите граждани!
  • 87 М3 голд

    21 5 Отговор
    Чета изложението и се питам: какво стана с този човек? Написаното не е истина, а точно на обратното. Ние четем от всякакви източници. Тези глупости с москвичите и телефоните също. Я виж къде е произведен компютъра ти? Със заиграването с разделението на България напоследък започна да се шуми. Това ли са на Козяк последните указания? Вървим бавно и плахо към поляризация на обществото, която е на един хвърлей от гражданска война. Към това ни бута някой.
  • 88 Сатана Z

    19 6 Отговор
    Огнян Стефанов е Турско мекере,съвременния образ на хаджи Иванчо Хадживеличков Петрович,Българския Юда дал съгласието си за обесването на Левски.

    Z
  • 89 Лумпенът си е лумпен

    13 1 Отговор
    Доказва го за сетен път.
  • 90 РЕАЛИСТ

    14 1 Отговор

    До коментар #52 от "Агресия":

    Зададох въпрос. Питах се, кой си е цапал ръцете с такова нищожество. Дори не ми се рови нета, заради него, да си припомня.
  • 91 Анонимен

    2 16 Отговор
    Всичко описано от гн Огнян Стефанов е така, но да не забравяме, че завършилите висшето си на запад са без работа и се включиха тролове, знаещи няколко чужди езици. Родители, деди им са от замижни родове и никога не са били членове на Бкп, а в Бг 33 г се приемаха близки до бкп дс кгб доносници и до днес е така, а родители, майки ги издържаха работейки на запад децата си и с пари от дедите им. И ни казват, не искаме капитализъм, искаме си живков, ние сме били роби в гермрани4я, гледайки стари хора 15 г и чистейки къщите им. Това е от мен, не се интересуваме от Бг, аз съм на противоположни посоки. В Бг няма работа и да има то тя не е заплатена, частника не дава пари, не ви осугурява и мисля, че кой се е хванал навън да работи, учи, без връзки в Бг, по ок да си стои навън. Лично мнение. Не ангажирам никого да мисли и разсъждава като мен. В Бг си върви по старому, връзки, пари, кгб дс
  • 92 Това опростенческо представяне

    17 3 Отговор
    на определени факти от историята е направо изумително. Както и отказът да вярваш на откровени лъжи да се приравнява с преклонение към "руския мир". Политиката, която се прокарва от ДД на САЩ и която по позорно васален начин се мултиплицира от неизбраното от никого ръководство на ЕС, няма да донесе нищо хубаво на народите на Европа. Особено показателен е начинът, по който изпързаляха за пореден път Германия с танковете за Украйна. "Ейбрамсите" щели да се появят най-рано догодина в Украйна според Пентагона. А германска компания ще строи завод за танкове в Украйна? Какво очакват да последва от страна на Русия? Да не реагират по никакъв начин? Пълни безумци, тласкащи ни към ядрен апокалипсис, а тук им пригласят "евроатлантици" и всякаква русофобска паплач, която, ако погледнете миналото й, се е радвала на привилегии и в соца, а някои са направо възпитаници на руски университети. "Интересът клати феса", както се казва.
  • 93 Какъв концлагер?

    12 1 Отговор

    До коментар #61 от "Браво!":

    Нещо не си в час. Имаш изкривена представа за нещата. Ами почети различни неща, погледай в ютуба, белким нещо ти просветне.

    Коментиран от #99

  • 94 Макробиолог

    14 2 Отговор
    О.С.,нещо ми се вежда напрегнат.В текст с пълен формат А4,нищо верно.
  • 95 хммм

    4 11 Отговор
    Да живее Румели (Южна България)! Да се отделяме от това прокълната царство! Тези са поробители по-зле и от турчина!! Ще си имаме истинска държава.
  • 96 между_другото

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Не ве":

    Огнян какво име е?
  • 97 пламен

    5 15 Отговор
    Искам някъде около варна бг русофилчета да си направят една рашистка квази република и ние Българите да си живеем като европейци

    Коментиран от #101

  • 98 Така ще проверим Копейките

    4 8 Отговор
    Да! Време е!
    Всеки да ползва свободата и правата си зад които стои!
    Така България ще стане единна и напредничава за своите граждани!
  • 99 Браво

    6 15 Отговор

    До коментар #93 от "Какъв концлагер?":

    Как се нарича държава със затворени граници за собствения народ, с военни по гранични пунктове ,които да ловят мъже за мобилизация, която е напусната от обявяването на войната от 1млн. руснаци,които бягат от Путин, с обявяване на собствените си граждани за врагове защото са против войната в Украйна и които са осъдени на 10 г. затвор за това, всички,които са опозиция на Путин са в затворите,ловят по спирките на метрото и рейсовете хората и ги бият,ако не искат да воюват и ги обявяват за предатели? Още много ужаси и за децата и родителите,които не искат война? Ти къде живееш или акъла ти стига да кремълската пропаганда?Светът за тебе, не съществува има само Москва и Кремъл. Заминавай там и се радвай.

    Коментиран от #104, #110, #117

  • 100 дрефдре

    16 3 Отговор
    Дори не му дочетох на този серсемин статията. То бива лъжец ама толкова не бива. Сега е модерно такива като този палячо да плюят по Русия, а аргументи ако нямат ще си ги нагаждат според както им почръчат. Къв ти е проблема с Русия бре серсем? Ами да само те дръзнаха на времето да ни освободят. Никои друг. Къв ти е проблема? Мръсна мажоретка и срама нямате. Кажи едно благодаря поне безполезник.
  • 101 Защо около Варна

    2 8 Отговор

    До коментар #97 от "пламен":

    По-добре около Сиктивкар
  • 102 Вярно?

    18 5 Отговор

    До коментар #36 от "Демократ":

    Написал си русофилите да си ходят. Я огледай форума, кои са повече. Вие мислете за себе си, щом разсъждавате тоталитарно. Помня, Романо Проди - министър председател на Италия. След успешно гласуване вот на доверие от противниците му, каза „довиждане”, помаха с ръка слизайки от подиума. Усмихнат! Политик. Тук се развива украинския сценарий, както в началото на прехода.

    Коментиран от #106, #107, #121

  • 103 Той

    21 7 Отговор
    Истина винаги боли господин Стефанов,не разбрахте ли че няма сопа или манипулация която ,да избие от българите любовта към Русия

    Коментиран от #108

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ОГНЯНЧО

    21 6 Отговор
    Е ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ПОДКРЕПЯМ ПУТИН ЗНАЧИ ТИ ЩЕ МИ КАЖЕШ КАК ДА МОСЛЯ ЩО БЕ ЩОТ СИ МНОО УМЕН ИЛИ ЩОТ ЦЯЛ ЖИВОТ ЕДИН ПИРОН НЕ СИ ЗАБОЛ ИЛИ ЩОТ СИ СВЕТОВНО ПРИЗНАТ ЖУРНАЛИСТ ОТ ДЯ НА КЪДЯ БРЯ
  • 106 Прокопий

    6 16 Отговор

    До коментар #102 от "Вярно?":

    Кои са повече?
    Пет платени трола с по пет телефона и по пет ника са точно... петима! И то не от убеждения, а за денги. Толкоз, другото са лъжи, опорки и пропаганда, ама сме ги гледали достатъчно, за да знаем колко са нефелни.
  • 107 Демократ

    7 15 Отговор

    До коментар #102 от "Вярно?":

    Ако си мислите,че като заплашвате със същото, което любимия ви Путин направи в Украйна,където хората се борят за своята независимост от Русия и за държавния си суверенитет, доказват колко жалки човешки същества сте и колко приличате на този брутален убиец. Заминавайте при него.
  • 108 Прокопий

    6 12 Отговор

    До коментар #103 от "Той":

    Стокхолмският синдром, съчетан с тежък когнитивен дисонанс, никога не е бил любов!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 мдаааа

    15 5 Отговор

    До коментар #99 от "Браво":

    Как хубаво си обрисувал x0xлювците ... толкова са родолюбци, че плащат по 5 и 10 хиляди евра по границите за да избягат от Укрия.... 5 мобилизации правят, жените мобилизират, а вече и децата.... спец постановление имат за издаване на избягалите по курортите в Европа и света....
    За тия ли родолюбци ми говориш...
  • 111 Гошо мексиканеца

    8 0 Отговор
    Задкулисието избутва на сцената нужният им актьор да каже нужните им реплики. Разбира се, че има актьори от различни театрални трупи. Ние, обикновените хора, или ръкопляскаме, или дюдюкаме . Е, може и да мълчим е като пънове. Създателите на номенклатурите си имат отдел кадри", който си знае работата. Едно е сигурно: ние, обикновените хора, не знаеш ме репертоара на пиесите предварително! Възможно е и задкулисието да не са напълно наясно, а приблизително.
  • 112 милиционер

    12 3 Отговор
    огнянчо, укропското ли знаме да развяваме !?
  • 113 сан стефано

    6 2 Отговор
    пиши пе--дал и повече не му казвай
  • 114 Едноклетъчен русофоб

    15 6 Отговор
    Освен русофобска жлъч, която точно тя ни разделя, друго няма в тоя пасквил..

    Коментиран от #140

  • 115 Катя

    16 6 Отговор
    Само сравнвте статията на Андрей Пантев "за Освобождението, Трети март и Царска Русия" и тоя русофобски недодялан пасквил, за да разберете в какво просташко време живеем.
  • 116 ртуртфурту

    13 7 Отговор
    Ситуацията е ясна: има агресор – Русия и жертва – Украйна.ГРЕШКА.Ситуацията е много ясна:има агресор-НАТО и жертва-Русия.

    Коментиран от #139

  • 117 В грешка си много

    10 4 Отговор

    До коментар #99 от "Браво":

    Това си го сънувал? И като се събуди, краката ти студени и си се ..... Това се отнася за окраинците, чийто водачи екзалтираха войската. Знаеш ли, че на първа линия срещу Вагнер и руската армия слагат етнически руснаци и бесарабски българи, а отзад са фашистките националисти и не позволяват бягство или предаване в плен. Жестоко е. Не трябваше да се стига до тук. И цифрите ти са все едно от БФ взети.

    Коментиран от #124

  • 118 Марков

    12 7 Отговор
    Г-н Стефанов, кой ти каза, че съединението се провали? Имахме държава, а и до сега - единна като територия. Като икономическо развитие преди 32 г. бяхме на 26-то място в света. Произвеждахме всичко необходимо, включително и електроника, дискови запаметяващи устройства и системи - единствени в Европа. И вече 30 г. е борбата да ни съборят и унищожат: нацията, православната църква, семейството, това безумие излиза от твоите уста. То е попаднало от накъде за проба, за тестване реакцията на народа? Ти като агент знаеш. Имаш си сайт. Не се бъркай където не ти е работата. Защото при един сблъсък може първи да опереш пешкира. Да разбираме ли, че има организация, съставена и работи за разбиване на държавата? С противоконституционни действия. Вече и карта начертали. ДАНС какво правят? Президент? И къде е прокуратурата? Отговорите на тези въпроси ще трасират по нататъшни подготовка и действия на всички.

    Коментиран от #125

  • 119 Какво да очакваш от

    11 2 Отговор
    Какво да очакваш отПрасе? Разбира се помия.
  • 120 Българин 681

    10 0 Отговор

    До коментар #75 от "Българофил":

    "ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!"
    Само с това съм съгласен господине.....
  • 121 Какво форумс

    4 3 Отговор

    До коментар #102 от "Вярно?":

    Пет мишка циврите като за 50. Гледай изборите, едвам хващате 10% и то под строй...
  • 122 Хан Драган

    7 3 Отговор
    Кой го храни тоз драскател, наш хляб ли папа или европейски кренвирши смуче, а?
  • 123 Май, май

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трябвало е кокалите да му начупят":

    се позна тук !
  • 124 Въпрос

    2 8 Отговор

    До коментар #117 от "В грешка си много":

    Тези неща от Вагнер ли ги научи ?
  • 125 Отговор

    7 11 Отговор

    До коментар #118 от "Марков":

    ДАНС, пРезидентът и прокуратурата точно това правят. Развалят държавата по нареждане на Мутрофанова, т.е. Путлер.
  • 126 Кольо Вичев

    4 12 Отговор
    Браво на автора за чудесната статия!
  • 127 Слуз и гнус

    17 2 Отговор
    Огнян Стефанов е завършил политически профил във военно училище през 1979г. Член е на БКП от 1976 г., разбираме от предложението за назначаването му като сътрудник в отдел „Партийно-политическа работа“ в редакцията на в. „Народна армия“ през 1983 г.,а по-късно и в сп. "Български воин". Служи като ЗКПЧ на рота 3 години. Ето и част от характеристиката в предложението за назначаването му:
    „Старши-лейтенант Стефанов има добра марксистко-ленинска подготовка. Отнася се отговорно към задълженията си и изпълнява качествено задачите. Придоби умения за работа с комсомолските дружества, организира и ръководи техните инициативи.Трудолюбив и настойчив е в работата си“. Специализира пропаганда,контрапропаганда и специална пропаганда по съветско време в гр.Лвов,Западна Украйна. Стефанов е сътрудник на Второ главно упрувление с псевдоним "Академик" .Беше пребит след вечеря с наркотрафиканта Брендо. Пръв приятел беше с мултигрупаджиите,Божков и беглеца-банкер Василев. Където и да пипнете около този човек - навсякъде слуз и гнус.

    Коментиран от #134

  • 128 Мръшляшщината му

    14 2 Отговор
    "Бизнес" делата му: Държавното дружество "Слънчев бряг“ под ръководството на Младен Мутафчийски подписва контракти със сайта му „Фрогнюз“ на стойност между 1 и 2 млн. лв. Срещу тази сума „Фрогнюз“ трябва да пуска реклами и да направи интернет страница на курортния комплекс. Дали реално е направена такава – историята мълчи.
    Според цитираната информация „Слънчев бряг“ АД е сключило договори за интернет реклама, като по тях са били платени 916 хил. лв. Последният сключен контракт пък е на стойност 864 хил. лв. за срок от 3 години, а при евентуално прекратяване трябва да бъде платена 50% неустойка от цената.Срещу Стефанов се точи дело за укриване на данъци (по случая с финансирането на Фрогнюз от „Слънчев бряг” АД).
    Отделно при направена му ревизия е установено, че той е укрил приходи от 100 000 лв. през 2013 г. и още 150 000 лв. през 2014 г. По разследването на тези суми се сочи, че те са му предоставени на ръка от служител на фалиралата през 2014 г. КТБ. Финансирането Стефанов е получил след лично разпореждане на мажоритарния собственик на банковия трезор Цветан Василев.
  • 129 Тъпана

    12 2 Отговор
    Ясно е че този който е написал тези редове е от тези с джиповете и почива в Анталия но да подменяш историята и да не прекланяш глава за войниците дали живота си за нашата свобода е цинизъм всичко е политика нека да се прекланяме пред обикновения човек дал живота си за нас уважавайте тази саможертва
  • 130 българка

    14 2 Отговор
    Огнян Дойнов- предател за жълти стотинки. Да на 3 март трябва да се благодари на всички загинали в борбата срещу турското иго. Възмутена бях как не се спомена Русия тази година. Русия може да е агресор в момента, но за освобождението трябва да и се благодари. Към Дойнов: защо сега сме приятели с всички, които в миналото са ни убивали..../войниците на Самуил се върнали ослепени...., в Балканската война използвани..../ Историята трябва да се помни и да не се изопачават фактите.
  • 131 ТрампЛин

    5 11 Отговор
    Не съм го казвал още, но ще го повторя за трети път🤣🤣🤣 Пожелавам дълъг живот на всички русофили, за да се Радват на Свободата и Независимоста на България от русия! Бог да пази България от русофилите, с враговете ние ще се оправим?
  • 132 АнтиЕС

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "Демократ":

    Абе демократ що не си напишеш истинското име а? Като искаш да живееш като западните джендъри,заминавай при тях!!!
  • 133 Чеченец

    11 2 Отговор
    Долен простак заслужаваш всенародно линчуване.
  • 134 Българин 681

    10 2 Отговор

    До коментар #127 от "Слуз и гнус":

    Огнян ли е, ОРХАН ли е да се чуди човек?!?!
    Всъщност нищо учудващо няма. По народному казано - МЕКЕРЕ.
    И плаче за обвинение с подканването му към сепаратизъм.
    Който го срещне на улицата просто да го заплюе.
    Аз ако го видя сигурно ще го напсувам!
  • 135 Е такива...

    3 0 Отговор
    ..като тоя списувател трЕбва бързо да ги утилизираме.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Съдията Дред

    4 0 Отговор
    Време е да се усетите, че черно бялата пропаганда дава обратен ефект
  • 138 резервист

    1 4 Отговор
    Време е да си извадиш главата от пясъка. Или се зарови целия. Как не ви омръзна да джавкате едно и също. Русия - агресор, Путин - психопат! И толкоз. Кой ти каза че разветите руски знамена на трети март означават любов към Путинова Русия, носталгия по СССР или зле прикрита кръвожадност?! Кого да обичам според тебе? Англичани и американци защото искаха да ни изтрият от лицето на земята през ВСВ? Или да взема една тесла на заем и за потроша паметника на летците им свалени над България?! Не ми говори за история на България, защото не я познаваш. И не ми казвай кого да харесвам и кого не. Заври си размахания пръст в задника!
  • 139 Русия

    1 3 Отговор

    До коментар #116 от "ртуртфурту":

    Била жертва .
    Хаха
    Жертва е , но на Путлер .
    Измъкване от Блатото няма .
    Хаха
  • 140 То и

    1 2 Отговор

    До коментар #114 от "Едноклетъчен русофоб":

    Русоробското върне ни разделя.
    Подкрепено мощно от Путрофанова.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.