Last news in Fakti

24 Юни, 2023 10:00 5 607 21

Как "шугър дедита" си купуват секс с тийнейджъри в интернет

  • сексуално насилие-
  • тийнейджър-
  • секс-
  • деца-
  • интернет-
  • педофили-
  • малолетни

В интернет по-възрастни мъже целенасочено търсят сексуални контакти с малолетни

Как "шугър дедита" си купуват секс с тийнейджъри в интернет - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Платформата "МySugardaddy" е пълна с кадри на красив живот: двойки пийват шампанско, други се наслаждават на уединението си в някой спа център, трети купуват бижута, четвърти се веселят на бляскави партита. Всичко това - под призива "Upgrade your lifestyle" ("Подобрете своя стил на живот"), пише АРД, като цитира разследвания на германската медия SWR.

Въпросният призив е насочен предимно към младите жени, които за пари, за скъпи дрехи и посещения в луксозни ресторанти са готови да влязат в емоционални, в повечето случаи сексуални връзки с по-възрастни мъже, коментира АРД. "МySugardaddy" твърди, че е водеща платформа за запознанства в Европа, има четири милиона абонати и процъфтява най-вече от пандемията насам. Тя се хвали предимно с това, че свързва "успели и стилни мъже в най-добрите им години" със значително по-млади атрактивни дами - "сладки мацки", които си търсят "шугър дедита".

Благодатна почва за сексуални посегателства

Зад примамливите обещания за връзки от взаимна изгода и перспективи за бляскав живот обаче често се крие горчива истина: проучвания на разследващия формат "Vollbild" на SWR разкриват, че платформите от този тип представляват и благодатна почва за сексуални посегателства срещу малолетни. Репортерите успяват да повдигнат завесата благодарение на това, че си направили фалшиви профили на "сладка мацка" и "шугър деди". Една от журналистките вписва, че е 18-годишна, но платформата така или иначе позволявала възрастовото ограничение да се заобиколи. Само минута след публикуването на профила първите заинтересовани господа вече се появяват - с обозначена възраст предимно между 40 и 60 години.

"Сладките татенца" си признават за посегателствата

След кратък чат с господата първите от тях признават, че вече са се запознавали на платформата с малолетни, на които са плащали за сексуални контакти. А съгласно законодателството в Германия това е престъпление. Репортерката споделя пред един от новите си познати, че е на 17 години. Това обаче въобще не го притеснило - въпреки това той настоял да се срещне с нея в хотел в Берлин. Не пропуснал и да я попита дали взима противозачатъчни и какви сексуални практики предпочита. Той признава също и това, че вече се е запознавал с повече от десет малолетни "сладки мацки" в платформата, с някои от които се е и срещал. Най-младата от тези, с които е "имал нещо", била едва на 14. На базата на проучване на неговата снимка журналистическият екип установява, че 48-годишният мъж е бивш депутат в Бундестага и все още осъществява активна политическа дейност - за момента на местно ниво.

Угризения на съвестта няма

Репортерката на SWR се среща с един подобен "шугър деди", снима със скрита камера и накрая разкрива самоличността си. Пита господина защо търси контакти с малолетни на платформата и защо е готов да поеме този риск. Политикът обаче няма никакви угризения на съвестта - малолетните знаели с какво се захващат. Освен това и двете страни нямали интерес връзката помежду им да излезе наяве, тъй като искали да запазят доброто си име. Когато репортерката пита дали мъжът знае, че е престъпление да правиш секс с малолетна срещу заплащане, той отговаря уклончиво: би могло да се спори дали наистина има такава връзка. Той търсел "равноправни отношения" и предлагал "менторство"- не оказвал натиск.

Опасност от злоупотреба с власт и зависимости

Юлия фон Вайлер от организацията "Innocence in Danger", която се бори срещу сексуалните посегателства спрямо деца, е категорична, че подобни платформи крият голяма опасност за малолетните и за младите жени. „Когато става дума за връзка между съвсем млад човек и някой много по-възрастен, разликата между тях е изключително голяма и по отношение на жизнен опит, и на власт, и във финансов план. Така се поражда зависимост", посочва Фон Вайлер. Тя поставя и въпроса до каква степен е наистина свободно решение на младите: "Ако лицето прави това по финансови причини, както и ако действително е принудено от обстоятелствата, то това не е доброволно решение". Както посочва проучване на датски изследователски екип - много от "сладките мацки" в платформите за запознанства с по-възрастни мъже са от семейства с тежки проблеми и се нуждаят от пари и признание, пояснява АРД.

Случаят Даниeл Б.: вина носели и двете страни

Това, че на платформата "МySugardaddy" мъже целенасочено влизат в контакти с малолетни момичета, за да злоупотребяват с тях сексуално, показва един актуален случай, разгледан от провинциалния съд в Мюнхен. Обвиняемият Даниел Б. използвал този вид платформи, за да влиза във връзка с момичета между 13 и 16 години, с някои от които е имал и сексуални отношения. Обвиняемият бе осъден за сексуални посегателства спрямо деца и младежи на три години и шест месеца, но обжалва присъдата, поради което тя още не е влязла в сила. Пред съда обвиняемият постоянно изтъквал, че и неговите партньорки носели вина за деянията, тъй като участвали в платформи, предназначени само за пълнолетни. В решението си съдът подложи на остра критика тази аргументация и я отхвърли.

Търговия с хора и принудителна проституция

Следователката Елиза Панучио от мюнхенската полиция, която се е специализирала върху борбата със сексуалните посегателства срещу деца и младежи, посочва пред журналистите от SWR следното: "На никоя от платформите, за които знаем, не е гарантирана сигурността срещу сексуално посегателство. Няма проверка на възрастта, нито верификация на профила". Федералната криминална служба казва пред "Vollbild", че платформата МySugardaddy" е известна на органите на реда във връзка със случаи на търговия с хора и принудителна проституция. Някои провинциални криминални служби потвърждават, че знаят за подобни случаи. От самата платформа така и не предоставят отговори на журналистическите въпроси.

Автор: Рабеа Вестарп АРД


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 квя

    66 5 Отговор
    Ако беше с млади момчета, ЕС щеше си затвори очите....

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Калитко

    55 2 Отговор
    Че в България 60% от ученичките предимно с това се занимават.
  • 4 Шугър дедо

    22 3 Отговор
    Много обичам малки сладки момиченца
  • 5 Шугър Кугър

    25 0 Отговор
    Преди беше престъпление и мъж с мъж да си легне, сега вече е права, така както е тръгнало скоро и това няма да е престъпление.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Съдията Дред

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "квя":

    Още в края ва 90 те, ни принудиха да махнем текста от НК, според който се наказват хомосексуални контакти с лице под 18 години. А по темата - малолетни са лицата под 14 години , с тях секса е наказуем. С тия над 14 до 18 години, които са непълнолетни, секса е разрешен, ако е по взаимно съгласие, и както казва закона , да разбира свойствата и значението на извършеното. Изнудването и зависимоста изключват съгласието, но плащането е законна форма на постигане на съгласие. При комерсиализацията е нахално да се укоряват успели мъже, че плащат за удоволствие. Катафалка с ремарке няма. Май наистина укора е щото модерни мъжлета ги сърби, а потентни мъже избират млади жени. Апропо, правил съм секс с 15 годишна, ама бях на 18. Сега съм над 50, и най младата ми партньорка в последните години бе над 30, с по млада няма какво да си кажа. Е, и с наборките ми нямам желание
  • 8 Евро-атлантически "ценности"🏳️‍🌈

    23 3 Отговор

    До коментар #5 от "Шугър Кугър":



    Това са Евро-атлантически "ценности"🏳️‍🌈!

    Нали затова "драпаха" някои със зъби и нокти да са в НАТО и ЕС? Безполови, несемейни и body-позитивни евро-атлантици.


    Коментиран от #14

  • 9 хамрун Вадуцки

    19 1 Отговор
    Избягвам много младите. Но преди няколко години, в един пиано бар виждам абитуриентка, роклята разкрива , че е без бельо. Не се сдържах, и попитах колко. Последва деловото хиляда. Дадох ги и доволен останах. После доста време се виждах с нея, вземаше от сто до двеста. И така, докато се ожени, роди, и се загубихме. Та, какво укоримо има в това ? Тя има нужда от пари, аз от младо момиче, не съм я амортизирал я? Разбира се, ако е малолетна, под 14, е престъпление. Но това момиче бе на 19 когато я срещнах. Имам позната, която издържа младо момче, и не и пука, че майка му е доста по млада от неа.

    Коментиран от #20

  • 10 Просто Член

    20 1 Отговор
    Дойче зеле първо да възпитат подрастващите да не продават телата си а после да търсят вина в платежноспособните господа.
  • 11 Диди бръмчалката

    17 1 Отговор
    Старците плащат луди пари а младите нищо. Само се фукат и дотам. На мен ми е добре, закона ме пази. Ако някой не плати повдигам обвинение за блудство с непълнолетна. Печеля винаги
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Руски ценности

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Евро-атлантически "ценности"🏳️‍🌈":

    В Русия не е така. Там няма богати и бедни.
  • 15 а за шугър мамите защо не

    21 2 Отговор
    споменава дойче зеле дето даже и не плащат на младите кочове да ги клатят. Излиза само зрелите пръчове виновни за всички проблеми....
  • 16 факуса

    8 1 Отговор
    ценностите се увеличават
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Настрадин ходжа

    4 0 Отговор
    Ако някой ви каже, че секса с 50 годишна е по хубав от секса с 20 годишна, не му вярвайте. Това, че не всички имат пари за млади , е техен проблем.
  • 20 Порно

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "хамрун Вадуцки":

    Абитуриентка на бала имам и аз, и то безплатно. Даже дойде в стаята ми с почти пълна бутилка уиски. Но беше отдавна, сега за такова изживяване ще трябва да се бръкна.
  • 21 Нищо ново

    0 0 Отговор
    След двете катастрофи в Дойчовско секта е струвал парче шоколад, сега след третата какво да е ?!