Last news in Fakti

3 Юли, 2023 23:00 5 599 101

За Васил Терзиев, дядо му и ДС

  • васил терзиев-
  • дс-
  • спаси софия-
  • пп-дб-
  • комунизъм-
  • родители-
  • софия-
  • кмет

България има проблем с ДС, но той не може да се стоварва на главата на някого заради дядо му

За Васил Терзиев, дядо му и ДС - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Даниел Смилов:

ПП-ДБ извадиха силен кандидат за кмет на София и успяха да привлекат и "Спаси София" да го подкрепи. Това означава, че на местните избори наесен софиянци ще имат ясна алтернатива на 15-годишното управление на столицата от ГЕРБ. Хората искат смяна на управлението в столицата и други големи градове, както показват скорошни социологически изследвания. Това прави шансовете на кандидата на ПП-ДБ за кмет на София доста сериозни.

За Васил Терзиев, дядо му и баща му

В тази ситуация е разбираемо, че Васил Терзиев - един от създателите на "Телерик" и успешен млад бизнесмен - стана обект на доста масирана атака от близките до ГЕРБ медии и говорители. Тъй като в неговата кандидатура трудно се откриват слабости, атаката беше фокусирана върху членове на семейството му - дядо му (генерал от ДС), баща му (свързан с ДС) и т.н. Тази атака удари чувствителна струна и у някои от избирателите на ПП-ДБ, които традиционно са били най-радикалната опозиция на влиянието на ДС в българския политически живот и са настоявали за лустрация.

Генерираната енергия в медиите и социалните мрежи едва ли ще е сериозен удар по кандидатурата на Васил Терзиев. По-вероятно е да го направи по-разпознаваем, което ще му е от полза, тъй като е ново лице в политиката. Но по-важното е, че тази атака не би трябвало да му навреди, тъй като не се основава на добри аргументи.

Основното е, че на Васил Терзиев, който е бил на десетина-дванадесет години при падането на комунизма, не може да му бъде вменявана вина за действията на ДС или за влиянието ѝ по време на българския преход. Едно такова вменяване само по себе си е проблематично, най-малкото защото е лицемерно. В крайна сметка в българските медии от сутрин до вечер шестват най-разнообразни представители на ДС, които лично (а не чрез роднини) са участвали в нейната дейност. Някои от тях са били/са лидери на партии. Тези факти не може да не са забелязани от ГЕРБ, които управляваха страната през по-голямата част от последните десетина години и не само не направиха нищо, за да коригират тези тенденции, но се и коалираха с партии, оглавявани от бивши ДС кадри. Сега обаче дядото на кандидата от ПП-ДБ се представя като огромен политически проблем.

Разбира се, Терзиев трябва да е готов да отговаря на въпроси за семейството си, ако те се отнасят до отношението му към комунистическото минало. Той вече изясни общата си позиция на отрицание на комунистическия режим, но ще трябва да говори със своите потенциални избиратели и да ги убеди, че в негово лице те ще намерят съюзник за разделянето на България с рецидивите на комунистическото ѝ наследство.

Терзиев може да се включи в решаването на проблема с ДС

България има проблем с ДС, но този проблем не може да се стоварва на главата на някого заради дядо му. Проблемът на страната е в официалното отношение към ДС миналото. Както вече стана ясно, това отношение е амбивалентно и има политически партии, интелектуалци, медийни персонажи и други публични фигури, за които ДС не само не е проблем, но те са готови да оправдаят съществуването и дейността ѝ. Васил Терзиев не е част от този проблем, но би могъл да се включи активно в неговото решаване като кмет на София. Правомощията на кмета са свързани най-вече с градоустройството, но е важно как публични лица говорят и какви позиции заемат.

ДС е само част от проблема с комунистическото минало. Все още има много българи, за които съветската окупация след Втората световна война е "освобождение". Нелепият паметник на това "освобождение" все още стърчи в центъра на София - подобни има и в други големи градове. Време е за преместването поне на софийския в музея на тоталитарното изкуство. Терзиев може да помага в този процес, както, разбира се, и ПП-ДБ и ГЕРБ, чиито позиции би трябвало да са ясни по този въпрос.

Всъщност, ако атаките срещу Терзиев бяха мотивирани от истинско желание България да изясни отношението си към ДС и комунистическото минало, те сигурно щяха да са полезни. Но проблемът е, че те целят по-скоро да уязвят един силен кандидат, имащ големи шансове за успех. Затова и нападките са силно персонализирани, стигащи до абсурдни конструкции като колективната родова отговорност. България обаче не е кланова съобщност, а република от индивиди, които могат да имат и критично отношение към позиции и дела на хора, с които са кръвно свързани. Никой не бива да бъде каран да се отрича от роднините си, както в Съветска Русия. Но и никой не може да бъде пришиван автоматично към тях и наследството им.

От самият Васил Терзиев, както и от партиите, които стоят зад него, зависи как ще се разие кампанията му. Хубаво е, че той беше оповестен по-рано, за да има време хората да го опознаят. Възможностите му за краен успех са налице, но общуването с избирателите ще е решаващо. И в това общуване ще са важни както идеите за бъдещето на София, така и отношението към комунистическото минало. И двата въпроса ще са от голяма важност.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А50

    117 11 Отговор
    Голямо лъскане и навиране на новопосочените жълтопаветници с тежко номенклатурно детство. Всички сороси гласуват за внуците на ДС .

    Коментиран от #37

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 кдс

    78 5 Отговор
    Когато ни е изгодно няма значение и обратното
  • 5 Поправка

    59 7 Отговор
    България има проблем с плана Ран-Ът
  • 6 А50

    109 8 Отговор
    Като внук на ДС и новопръкнал се седесар ще се откаже ли от наследството от родителите си. Даже това е нищо в сравнение с привилегиите с които са си прокарвали път в живота, и вече събудили се тази сутрин борци за права и справедливост. Аман от апаратчици
  • 7 Демократ

    107 8 Отговор
    Браво на демократите, да бяха проверили кого издигат за кмет. " Оказва се, че Телерик не е чист стартъп, а част от фирма на ДС-родата Терзиеви за търговия с военна техника. Чак след 2000 г се отделя. А по-късно Телерик е "продадена" на фирма "Прогрес" в която един от шефовете е съдружник на роднините му в Телериг. А "Прогрес" е офшорка със собсвеник.... руснак."
    Накрая ще се окаже, че парите му са препрани пари на "партията" и руската мафия. България няма да се оправи без лустрация на ченгетата, завзели властта, парите и контрола на всичко. Този човек ,ако има малко достойнство, ще се оттегли, но тези хора не знаят какво е това. ПП и ДБ окончателно сломиха надеждата на хората за промяна с тази кандидатура. Трябва да се създаде нова широка демократична извън парламентарна общност, която да спаси България. Сега има голяма опасност и от смяна на Конституцията и да осъмнем с диктатура.
  • 8 А50

    94 9 Отговор
    Истинските комунисти, като баща ми станаха такива след 10ти ноември. А такива като семейството на този са номенклатура и ветропоказатели. Гнус, за пред хората тоя тури пепел на рода си, но никой от семейството му няма да го съди защото са безпринципни нагаждачи
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Леля Гошо

    110 6 Отговор
    Потомците на ченгесарите може да се откажат от дедите си, но не и да върнат куфарчетата които им раздадоха. Сега баламосват овцете че били започнали бизнес с 50 лв и станали милионери само благодарение на уникалните си качества.
  • 11 Абе то май

    95 4 Отговор
    Не бил само дядо му ами и баща му че и чичо му че и брат му ...
  • 12 Госあ

    35 3 Отговор
    “ Не се притеснявайте, че хората не ви познават, притеснявайте се, че може би не заслужавате да бъдете известни” кой ли го е казал 😄 Простолюдието ще отгатне ли ?
  • 13 Хохо Бохо

    26 44 Отговор
    На Васил Терзиев дядо му е бил от ДС... и се пенявите
    А Ахмед Доган и още много такива... са от ДС, но това не ви скандализира.
    Защо!

    Коментиран от #15

  • 14 Така де

    85 5 Отговор
    Стана явно това, за което мнозина се съмняваха. Че ПП-ДБ са креатура на бившата Държавна сигурност.
  • 15 Бохо ли

    81 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хохо Бохо":

    Скандалното е, че ПП-ДБ се подиграват за кой ли път с избирателите си.

    Коментиран от #22, #27

  • 16 дон

    64 5 Отговор
    Пак ли?!

    Това навираме в носа е супер дразнещо.

    Не, няма да гласувам за трето поколение от мракобесни комунисти.

    Избор с един кон, като Гешев, не е избор.

    Яжте си го вие.
  • 17 Точно

    51 5 Отговор
    С тази кандидатура на ПП-ДБ още от сега ГЕРБ могат да се поздравят с успеха си.
  • 18 Госあ

    7 2 Отговор
    В Азия познах що е простолюдие.

    Коментиран от #38

  • 19 Бат Бойко!

    49 15 Отговор
    Аз пък си бях член на БКП...!
    Бях пръв доверен човек и бодигард на Др. Тодор Живков...!
    Дори му разтривах ушите с кеф...!
    И пак бях кмет на София...!
    Хак да ви е...!
  • 20 Доротея

    22 12 Отговор
    Майка му и баба му най добре знаят дали тези от ДС са му баща и дядо! То във висшето общество това е закономерност! ДС не приемаше прости хора в своите редици! Между доносниците можете да срещнете долни личности, по скоро безличности, но кадровите служители, външно разузнаване не е главочи работа!

    Коментиран от #66

  • 21 Проблема е че,

    59 3 Отговор
    Родата му от ДС,са отговаряли за това което тоя Терзиев нарича свой бизнес,
  • 22 Шансът

    36 5 Отговор

    До коментар #15 от "Бохо ли":

    Политически и идеологически ПП са културномарксистка троцкистка партия от спектъра на левите либерали доминиращи днес в ДП на САЩ. Идеологически нямат никакви терзания, че са ренегати. Те се имат за социалните инженери на21- ви век призвани да трансхуманизират и джендъризират обществото точно както е по автентичния комунизъм - без религия, без брак,без моногамно семейство, доброзорно смесване и заличаване на расите и етносите...Всъщност БКП беше еволюирала към консерватизма при Тошо. Тия пишлемета са няколко десетки хиляди изтресляци от кварталите на червената буржоазия в София. Шансът на нормалните хора е провиждат какви исклесавци ги зомбират.
  • 23 Tе прославиха България

    62 5 Отговор
    "Телериг"
    Васил Терзиев...
    Какво нищожество трябва да си за да се изплюеш върху паметта на родителите си....дори те да са били морални из роди !? И то иска да управлява София... ,бил мултимилионер ,демек става за тази работа. Само ,че там е нужен морал ,а при Василчо той липсва. Българският Павлин Морозов е по-голям него дяй от оригинала . Руският Морозов е бил промит идеологически ,а нашенецът алчно .айно .
    Ако е нужно и до стената ще изправи тейко си и дедо си. Отвратите лен тип.

    Коментиран от #43, #72

  • 24 ⁰0000000

    16 15 Отговор
    Стига вече ,сега всеки е доносник,всеки записва всеки,заплашват ,вземат ти фирмата,къщата,убиват те.Стига с това дс.

    Коментиран от #26, #57

  • 25 Дядо Йоцо

    58 3 Отговор
    Статията не можа да ме манипулира.
    Не познавам Терзиев, но ми омръзна КН да крещи в НС че Бойко откраднал 10 милиарда, а днес когато не се краде (както казва Асен Василев), бюджетния дефицит по-голям, инфлацията по-голяма, растежа два пъти по-малък, няма инвестиции в пътища и намалени средства за образование.
    Ами стига ми тази промяна. Затова няма да гласувам за представител на ПП.
  • 26 Няма стига!

    37 4 Отговор

    До коментар #24 от "⁰0000000":

    Затрили са толкова съдби
  • 27 Хохо Бохо

    13 22 Отговор

    До коментар #15 от "Бохо ли":

    Това, което си написал не е отговор на въпроса ми.

    "На Васил Терзиев дядо му е бил от ДС... и се пенявите
    А Ахмед Доган и още много такива... са от ДС, но това не ви скандализира.
    Защо?"

    И не ми стана ясно:
    Защо ПП-ДБ са се подиграли за кой ли път с избирателите си.
    Моля поясни!
  • 28 Пандов

    49 4 Отговор
    А нещо за баща му на Терзиев да кажете, който е работил за Първо Главно (под командването на ген. Гоцев) в посолството ни в Ню Йорк.
  • 29 Болярче

    27 10 Отговор
    Не ми пука за вашата демокрация и промяна собственост на ДС.Не ми пука за ГЕРБ и СДС сбирщина от мутри и слугинаж на бай Тошо.Пълно разочарование.
  • 30 Да бе да

    10 41 Отговор
    Коментарите са идиотски !
    Покажете ми един , само един човек който е имал възможност да избере родителите си ?
    Спрете се бре

    Коментиран от #61, #77, #99

  • 31 Аспарух

    61 3 Отговор
    Дядо генерал от ДС ,уредил синчето си също в ДС офицер, същите заедно с номенклатурата от БКП с червените куфарчета ограбиха България и внучето когато е навършил 18г.с откраднатите пари са го изучили в чужбина и след това са му дали солиден капитал и връзки, как без връзки в БГ и ето новоизлюпен капиталист с червено потекло.
    СРАМ за така наречената "десница".

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Народее

    35 4 Отговор
    Соросоид!Ако искате София да е превзета от сатанистите мразещи хората гласувайте за тоя алчен за още пари богаташ
  • 34 той няма вина

    45 2 Отговор
    Но е поне трето поколение, живеещо в охолство. Бабите казват "без мая хлябът не втасва".
    И да попитам - има ли вина един прекрасен човек, когото аз лично познавам, заради бедността, в която живее. И той е имал дядо. Дядото е бил образован, интелигентен човек, с прекрасна професия, която му е носила добри доходи, респективно - добре уреден живот и още по-добро образование за децата му. Но.....
    през 44г. да си образован, да си богат и децата ти да имат блестящо бъдеще, си е било супер лоша комбинация. Никой от потомците на този Дядо не знае къде са костите му. Без съд и присъда, просто е отвлечен и....край. В дома му всичко е унищожено - картини, книги и т.н., имуществото и имотите заграбени.
    Децата му, без причина лишени от правото да имат нормална работа и подреден живот.
    Внуците му също. И въпреки всичко - аз не познавам по-светъл човек, по-интелигентен, по-мъдър дори, от този мой познат. А той казва " всичко, което родът ни е успял да запази се е побирало само тук и тук" - и сочи към сърцето и ума си. И то е истинското богатство - според моето скромно мнение.

    Коментиран от #64

  • 35 Име

    13 15 Отговор
    Нали видяхме СДС - в момента сме на последно място в Европа, както и да е.

    60 % не гласуват изобщо и т.н, така че - оценката е еднозначна - не става и тая работа.

    Като подхванеш една власт, все пак - да я докараш до някакво ниво.

    Все ДС са виновни и комунистите, да не припомняме какви ги направи Иван Костов и Надежда Нейнска с Либийските сестри.

    При Живков поне държавата се бореше за Сергей Антонов, а нашите СДС - ми те са си виновни.
  • 36 ХАХАХА

    27 3 Отговор
    35 години плюхте по Павлик Морозов и Митко Палаузов какви предатели на своите бащи били пък сега се оказа ,че за отцеругателите са герои.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гориил

    6 12 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    Да, няма по пропаднали и продажни от ватите.
  • 39 бай Даньо

    19 3 Отговор
    Абе няма никакъв проблем ДС , ДКМС , БКП... какъв е проблема тъкмо бесепарите с чита съвест ще гласуват за него да върнат жеста за Радев и така продължаваме да борим комунизма и БКП ...

    Коментиран от #40

  • 40 Госあ

    5 8 Отговор

    До коментар #39 от "бай Даньо":

    До като не се смачка рабсия така ще е.
  • 41 М да

    29 2 Отговор
    Да вина не може да му се вменява , но къде е личната му човешка отговорност след като си знае миналото да не се тика напред. Колокото и да се се напъват да ни узбеждават че само той и никой друг може да победи ГЕРБ всички сме наясно че това е нагла лъжа. Сто процента ще се намерят други подходящи кандидати
  • 42 Ако го беше предложило БСП... мама миа

    22 4 Отговор
    Какъв е човек отказал се от рода си, от майка си, от татко си...
    Ами РОДООСТЪПНИК, МАЙЦЕПРОДАВЕЦ, ПРЕДАТЕЛ... кой и как може да разчита на такъв елемент!!!
    Но въпроса не е за човека от ДС, а за издигащата го фирма за почистване на Баце ПП-ДБ(БКП-ДС)....

    От кога казваме, че фирмата за почистване и избелване ПП-ДБ е отроче на БКП-ДС... лошото е, че от години ни продъниха ушите... ДС това, ДС онова, наследници, 9-то коляно и сега хоп... наше момче може и от ДС(БКП)!!!
    Въпроса не е за младежа може и да си е добър и способен, но се чудим на акъла и проповедите на фирмата по чистота ПП-ДБ(БКП-ДС).... защо лъга и продължава да лъже десните избиратели!!!
    До вчера гласувах за вас, вече си минавам директно за ДС и ще гласувам за БСП, посредници не ми трябват... оказва се, че от ДС(БКП) са по умни и по способни!!!

    Коментиран от #87

  • 43 Та викаш...!

    12 14 Отговор

    До коментар #23 от "Tе прославиха България":

    Тоя бил ,,отвратителен тип", че не е избрал съзнателно родителите си и роднините си...!
    А Борисов не е ,,отвратителен тип",който съвсем съзнателно става член на БКП!Съвсем съзнателно става пръв доверен човек и бодигард на Др.Тодор Живков!Съвсем съзнателно,дори му разтрива ушите...!И съвсем съзнателно се кандидатира и става кмет на София...!
    И за него ТИ съвсем съзнателно мълчеше,а сега за близките на Васил Терзиев, ,,будната съвест" не ти дава покой...?!?!
  • 44 мдаааа

    23 2 Отговор
    Какви десни сърцераздирателни думи се казват за наследника на БКП-ДС ....
    ЕЙ... щяхте да сте убедителни и реални, но ако същия човек беше кандидат от БСП... иначе всичко и фалш и сметкаджийство т.е. лош ама наш!!!
  • 45 Мдааа Дааа

    19 3 Отговор
    Умнокрасивитета се оказа льош мтриал.... и за туй се търси кмет от средите на ДС-БКП... там е качеството!!!

    Коментиран от #62

  • 46 Касапин

    21 4 Отговор
    ПП И ДБ СА ЛЪЖЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ И ТОВА ЯСНО СЕ ВИЖДА ПО ДЖОБОВЕТЕ ВИ ТА ВСЕКИ КАНДИДАТ НА ПП ДБ ОСОБЕНО ПОДКРЕПЕН ОТ ШАЙКАТА НА БОНЕВ ДОРИ И ДЯДО МУ ДА Е СИМЕОН ВЕЛИКИ Е ОТ СЪЩОТО КОТИЛО
  • 47 Фон дер Миндер

    19 3 Отговор
    Лице-мери ! Е за тва никой не ви вярва
  • 48 Тези

    34 2 Отговор
    Абе Смлов ти къде беше преди 89 година и какави са били родителите ти.Ти не знаеш ли че цялата тази фамилия са партизани.После изпратени учили в СССР в училища на КГБ и ГРУ.Там се учи как да се защитава СССР и Русия а не Бг.Там се учи как да се тормозят невинни хора.Ти не знаеш ли как живееха тези и децата им преди 89 година когато народа изнемогваше.Ти знаеш ли че дядо ми бе преследван и заплашван с изселване защото бе учител и по- умен от тези същите с навущатата.А мен 3то поколение след това 76 год.завършил гимназия с отличие и приет за студент ме изпратиха 2 год. трудовак.Тази държава е на това дередже и заради подлеците като тебе.Тези от БСП май са по- почтени щото го играят себе си.

    Коментиран от #54, #59

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ВКК

    28 2 Отговор
    Не само дядо му, а и баща му! И ако дядо му е считал това за най-правилно, то баща му е имал избор да се насочи другаде! Така че, не ни го хвалете толкова!
  • 51 Демократ

    21 2 Отговор
    Тоя Смилов уж е голям борец за демокрация, а се оказа и той скрита червена лимонка. Аман от съветски демократи, които хамелеонизират под всякакъв вид, само и само да се докопат през задния вход до огромни ресурси. Определено коментаторът има същия демократичен генезис, сходен с този на Крум Зарков, кирето Петков и сие. Жалко за България. Българки!!!
  • 52 Хххххххххх

    16 2 Отговор
    Ясно - ако е от вашите, той не е виновен за рода си. Ако беше друг, щяхте да го проклинате до девето коляно.
  • 53 ХАРОН

    10 2 Отговор
    Хайде бе! За едни може, за други- не! За едни е четвена номенклатура, за други- сини дисиденти с репресирани баби от други дядовци. Пак се връщаме на четива като Печената тиква и Андрешко!
  • 54 Безпристрастен

    25 1 Отговор

    До коментар #48 от "Тези":

    В случая ,напълно важи задокеанската максима: Куче,но наше куче!" Няма как,да растеш в определена среда,и да бъдеш различен! Народа ни го е казал много точно- Крушата не пада далеч от корените!" А неговите корени са много дълбоки и здрави в тази област.Дядо,вуйчо,а след това баща му,са от висшите ръководни нива на КДС - ДС( дядото и чичото) до бащата .Под техен директен контрол и ръководство на практика са се намирали съдбите на всички хора в държавата.Днешните ни служби са бледо копие на ДС,която на практика притежаваше неограничена власт във всяка сфера на страната.Достатъчно беше да попаднеш във полезрението на който и отдел на ДС,дори за дреболия, всички пътища за развитие пред теб автоматично бяха закрити . Но ти самия никога,дори не можеш да го разбереш,защото всичко е засекретено до запетая.
  • 55 Павел пенев

    18 2 Отговор
    Този е гнусен хамелеон, нагаждач, бизнес-интригант, меркантилен тип и лъжец като Киро простото, оплетен в агенгурната мрежа на Американското посолство. Следователно става за кмет на София.
  • 56 Зеления

    20 1 Отговор
    Нормално е Даниел Смилов да Лъска имиджа на Васил Терзиев и да ниглежира дядо му и ДС!
    На г-н Смилов дядо му също е бил Активен представител на Комунистическата партия, и с всички предимства от това...
  • 57 Българка

    19 3 Отговор

    До коментар #24 от "⁰0000000":

    Няма "стига с това ДС", НЯМА! Иска ви се хората да забравят и кръвопийците да се събудят една сутрин чисти и морални. Е, няма да го допуснем! Бой до девето коляно, както те са затривали и крали от хората. Нищо не е забравено и никой не е забравен. На дядо ми , са забранили да учи за адвокат, защото баща му имал 100 дка. ниви и 3 чифта волове през 1944г. Баща ми също е бил ограничаван, защото е от капиталистически род.
  • 58 Тити

    17 1 Отговор
    Ама ако погледнете е парламента половината са от ДС.
  • 59 @@@

    13 1 Отговор

    До коментар #48 от "Тези":

    На Смилов родната също е от Комунистически сой!
  • 60 Значи - като става дума

    18 2 Отговор
    за наш човек - "произходът няма значение"; като трябва да оплюем някой от "лошите" - "ама той е от... произход". Искате ли примери или си ги знаете? Типичната ВИСОКА ПРИНЦИПНОСТ на "демократите"...
  • 61 Българка

    17 4 Отговор

    До коментар #30 от "Да бе да":

    Прав си, НО ако е толкова морален, сам ще се откаже. Никой не го ограничава да прави пари, но морала би трябвало да му пречи да се кандидатира. Ясно му е, че парите и обучението в чужбина са били за сметка на хиляди смачкани съдби. Морала го изисква.
  • 62 Умнокрасивитета

    10 2 Отговор

    До коментар #45 от "Мдааа Дааа":

    Умнокрасивитета произхожда от бракове на червената буржоазия с деца на капиталистическата класа.Спомням си,че терминът "червена буржоазия" се появи около опита за преврат на Горуня.Бай Тошо провеждаше съзнателна политика на интегриране на бившите защото в самото БКП нямаше никакъв авторитет. Лявата либерализма им дойде дюшеш да се пребоядисат без угризения.
  • 63 фен

    12 1 Отговор
    Е знаем, че това е кандидатът на соршиоши. Няма нужда да ни го декларират официално от Дойче веле.
  • 64 Българка

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "той няма вина":

    Супер за коментар!
  • 65 зелю

    15 1 Отговор
    ТОЯ СЕ ОТКАЗВА ОТ СЕМЕЙСТВОТО СИ САМО И САМО ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТА
  • 66 Вярно е - познавам доста

    13 2 Отговор

    До коментар #20 от "Доротея":

    хора от високото ниво на ДС. Пример - един такъв високопоставен служител беше съкратен от полуграмотното "Хубаво Наде". Работеше в едно посолство на позиция, близка до тази на дядото на въпросния В.Терзиев. И какво стана - ами още след седмица получи покана да работи в търговския отдел на доскорошния си враг и конкурент - Посолството на ФРГ... В случая с кандидата за кмет обаче ситуацията е по-различна - премълчава се, че стартът и развитието на неговата фирма се корени в информацията и способностите на предците му по права линия - а те са /дали?/ тези, от които и СДС, и обявяващите се за техни продължители ПП ДБ - демонстративно се отричат и обявяват за най-върли врагове. /Дали не знаете имена и на други като този "успял бизнесмен -днес най-върли "антикомунисти, получили всичко от "комунизма"..../ Та - двуличието е, което дразни и предизвиква омерзение.
  • 67 Избирател

    17 3 Отговор
    "Все още има много българи, за които съветската окупация след Втората световна война е "освобождение" ...... България има проблем с ДС, но този проблем не може да се стоварва на главата на някого заради дядо му."

    Значи според този Даниел Смилов видиш ли паметника е големия проблем а хората от ДС не са никакъв проблем - ами да не би паметника да е пращал хора в Белене и да е правил доноси срещу тях.

    Ех пусти "евроатлантици" които чудодейно за една нощ от партийци от БКП и ченгета от ДС се превърнаха в "евроатлантици" и успешни млади бизнесмени сега вече нямали никаква вина.
  • 68 Мухаа,хаа!

    15 2 Отговор
    Как стартира уникалния бизнесмен.Ами много просто.Просто,просто но единствено достъпно за единици от бившия елит.И то - определен елит от ДС,на високо ниво. Стартира със паралелна на Кинтекс фирма за търговия със военно оборудване.Едва ли някой вярва,че точно в този бизнес,който преди Промените,беше пряко контролиран от върхушката на ДС,,ще влезе непроверен човек,с протекции от високо място в ДС.Ето от къде са първите пачки,( с тонове) който след това се преливат в другия бизнес.Жалкото е,че милионите обикновени българи,все още не разбират,че няма днешен бизнесмен,който да не е тръгнал без подпиране .Дали от върхушката на ЦК, областни комитети на БКП, на МВР,ДС, МНО,но задължително и само от тези среди.Приказките за нисък старт,от нищото са за лековерните.В личен план,не само че не му вярвам,но го презирам.Да се откажеш от предците, независимо какви са били като хора,е най долното престъпление още от библейски времена.Във всяка свещенна книга,на всяка религия ,отцеубийството е страшен грях.А той го извършва,косвено,без грам свян.
  • 69 Изменчивите приспособими

    11 2 Отговор
    В България на повърхността винаги изплуват... да кажем хора, готови да обърнат палачиката в зависимост от това, кой управлява колонията. Натрупват богатство и власт, и си създават ново поколение готово пак да се обърне в зависимост от това, кои са новите господари. И новото поколение, женерейшън некст, излиза на сцената и започва да чете морал на индианците, на кого да се кланят. Така както са правели техните родители. Ето на това се дразнят хората. Естествено потомствената върхушка повтаря през поколенията - дайте да не ровим миналото, не питайте на кого е служил баща ми и дядо ми, гледайте ме аз на кого служа и се кланяйте заедно с мен на новите господари
  • 70 факуса

    11 2 Отговор
    много млад и успешен,разграничил се от действията на роднините ама не и от парите им и връзките им,и за първия милион да не го питаме,и на първанов синчето и то много успешен бизнесмен беше,що не го издигнете и него,и той компютърен гений се оказа
  • 71 Смилов

    11 2 Отговор
    Това не е журналистика, а продуктово позициониране.
  • 72 Ами те

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Tе прославиха България":

    ПП де, направиха един милионер, който спонсорира кампанията им за министър на транспорта, щото бил богат и "нямало да краде"...И какво стана - една въздушна линия до Слопие с няколко служебни полета. Останалото е мълчание...Наивно по детски и несмислено за възрастни и зрели хора.
  • 73 Заключение

    16 2 Отговор
    Човекът е от младите лустросани кадри на ДС/ БСП. Получил е шанс благодарение на проверените кадри на Партията. Подпомаган от татьо е изпълнил правилно задачата. После са шитнали компанията. И всичко е приключило. И сега човекът поръчка Смилов лъска чепика на който му кажат. Жалко. Жалко , че няма алтернатива. А Герб трябва да приключат. Но докато аз и 95% от тук присъстващите са се борили да си стъпят на краката след промените, този франт е минал по отъпканата магистрала на ДС.
  • 74 стига вече

    12 3 Отговор
    ПП-ДБ дойде на власт с измама. Ако трябва да цитираме Про100 Киро: с ала бала. Това нанесе непоправими морални щети на България. Във вътрешно-политически и външно-политически план. Милиардите ще ги отгладуваме, както отгладувахме социализЪма. Но е време за лустрация. Стига сме позволявали на такива да се промъкват във властта и да ни управляват!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Глав

    13 1 Отговор
    Най-големия проблем е че онези от запад борци за свобода равноправие и демокрация се съюзиха отдавна с тези от ДС и техните фирми.Итези и онези народите не ги интересуват.Имат всички средства за контрол.
  • 77 Разбира се

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "Да бе да":

    че никой не избира родителите си. Има обаче духовен закон, който гласи, че греховете на родителите се наследяват до четвърто коляно, така както се наследява материално богатство... Това изчерпва напълно въпроса за връзката на деца и родители.
    " Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят" (Второзаконие 5:9)
  • 78 факуса

    9 1 Отговор
    проблема е,че партийната система е в кома,и нищо читаво не може да излъчи,никога няма да сизлъчи читав щот не може го контролира,а за тях е важен техния успех не на
    народа оттам е и конфликта,разминавт се интересите на партиите и народа
  • 79 ДАНС

    13 1 Отговор
    КОЛКОТО И ДА КОМЕНТИРАТЕ РОДНИНИТЕ НА ТЕРЗИЕВ, ПРИЧИНАТА ЗА ПРЕДЛАГАНЕТО МУ ОТ ПП-ДБ Е, ЧЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ Е ДАЛ НЯКОЛКО МИЛИОНА НА ПП И СЕГА МУ ВРЪЩАТ "УСЛУГАТА". КАКВОТО И ДА ГОВОРЯТ ВИНАГИ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ!!!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Перо

    14 2 Отговор
    Оставете миналото на страни, въпреки че служителите на ДС бяха подбирани от най-добрите и бяха стократно по-големи професионалисти от сегашните, които за 33 г. не са задържали и осъдили и един чужд шпионин, а в политиката и медиите гъмжи от такива! Въпросът е, че това момче със скрито месторождение, и не обявени връзки с офшорни фирми, не притежава никакви качества за сферата на общинската дейност! Нито инженерно образование, нито опит в строителството, В и К, топлофикационни системи, екология, лесотехнически науки, хидроинженерство, околна среда, силни токове, здравеопазване, образователна система и т.н.! Просто тук са дадени някакви пари като спонсорство на ПП и кандидатурата е готова, без кадрови и морални изисквания! Реално поста си е купен! Фирмата му е развивана до време, после следва продажба и изхвърляне на улицата на 90% от личния състав, без обезщетение!
  • 82 Християнин

    12 1 Отговор
    На тоя и физиономията не ми вдъхва доверие.В БГ всичко е измама
  • 83 Некой си

    13 1 Отговор
    Зелниците, както и всички останали ужким демократични и десни, упорито мълчат за кариерата на бащата на Терзиев.
    През 1989 е бил активен служител на ДС, на около 40 години. Не ми казвайте, драги ваксинирани десносектанти, че офицер от ДС на 40 години ще се пенсионира точно в онзи период!!!
    Офицер от техническото разузнаване, драги ваксинирани десносектанти!!!
    Кого се опитвате да заблудите с тези сълзливи статийки?
  • 84 Сензор

    9 2 Отговор
    Ако тая схема са я измислили в Посолството (или от БОКо) - направо е гениална: С тая номинация Кики, БойКики, Лена, Кокор и Танас нанесоха такъв имиджов удар по БКП+ДС-Терзията, че надали друг някой БКП+ДС-мултимилионер ще им даде и центче за тяхната "политическа" дейност! Отделно че сами се простреляха в г.ъ3a и сега ще трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да гласуват суров лустрационен закон без давност, който ще ги засегне най-напред тях ЛИЧНО! Да не говориме за позора, който нанесоха на Харвард!
  • 85 резервист

    8 4 Отговор
    Хайде сега изпей"Ода на радостта" и да се свършва. ДС това ДС онова! Дрън дрън ярина. Ако толкова ви пречеше до сега, защо не направихте нещо по въпроса? И после нали знаеш, че ДС не е само 6-ти отдел и на оперативките не са яли бебета?! Вместо общи приказки дай конкретни факти и хора. Ако роднините на Терзиев могат за бъдат упрекнати в нещо, кажете какво е то. Човек който се срамува от родителите си и е готов да се откаже от тях за да се подмаже на умните и красивите не заслужава уважение!
  • 86 Бамбука

    3 10 Отговор
    Интересни разсъждения. Можем да изберем за кмет с "чисти" дядовци и баби, да го търпим за краде, но друг с "нечисти" предци работохолик, не можем. Дядото помогнал, ами то има толкова много дядовци с които някои се хвалят - премиери, председатели на НС и други кухи лейки, золумите им всеки ден се цитират по медиите, но тях ги приемаме. "Кой не скача е червен" нали така беше, а който скачаше докъде доведе държавата ? Съдете за хората по делата и мислете.

    Коментиран от #91, #94, #96

  • 87 Абревиатура

    5 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ако го беше предложило БСП... мама миа":

    ПП-ДБ = Политическа Пералня "Делян и Бойко"!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 БЪЛГАРИН

    11 1 Отговор
    ДС Е САМО ЧАСТ ОТ ПРОБЛЕМА ОТ МИНАОТО. ПРОДЪЛЖАВАЩИЯТ ПРОБЛЕМ СА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ КОМУНИСТИТЕ!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Бамбук

    6 0 Отговор

    До коментар #86 от "Бамбука":

    Държавата е на тоя хал ,щото секи е имал човек,или има човек.
    Ти къде имаш човек,че си тръгнал да обесняваш кой как да съдим ?
  • 92 Под феса има Ум

    7 1 Отговор
    Там където ДС-мафията управлява,
    народа се простее и залинява.
    Там където няма свобода,
    робството си е съдба.
    Затова държавата се самозатрива,
    защото народа в мизерия и от работа, умира.
  • 93 Мисля

    12 1 Отговор
    Даниеле,защо манипулираш?Не е само дядо му!И баба му,и чичо му и баща му.Демек цялата рода и ти ми редиш,че той е хималайска сълза,без протекции в образование и начало на бизнес начинанията си.Кой се отрича от рода си?Кой се извинява заради рода си?Само новите евроатлантически безродници и безполовници.Истинският човек никога няма да се отрече от баща,дядо,баба!Чие име и фамилия носи?Как да го уважаваш този?
  • 94 Аш па тоя

    7 0 Отговор

    До коментар #86 от "Бамбука":

    Тръстико,да си чул некой наследник с качества да се е извинил за миналото на предците си....
  • 95 Христо

    5 2 Отговор
    Този соросоид защо получава трибуна като много почтен и умен?
  • 96 Българските турци

    11 2 Отговор

    До коментар #86 от "Бамбука":

    Симеон ІІ дойде в България , съюзи се с ДС и управлява България без да се срамува нито от дядо си , нито от баща си , нито от съюза с убийците на чичо си !...Взе си всичко което му принадлежи по закон и си отиде , като остави чакалите от БКП , ДС и техните агенти и провинциални доносчици да се чепкат за остатъците на България ! Днес всичко, което можеше да се граби и дели вече е заграбено и поделено !!! Не ли вече време да се свърши с чепкането и да се тегли черта на идеологиите ,на филофобията , на етническата политика и религиозна конфронтация и задружно да се възобнови атмосферата на БЪЛГАРИЯ и народа и ???!...
  • 97 9799

    6 0 Отговор
    Глупости на търкалета! НЕ БИЛИ ВАЖНИ родителите и роднините! Да не би да е живял в моето семейство и аз да съм го възпитавал в норми, ценности, правила и МИРОГЛЕД???Хайде, холан😎
  • 98 нацистен

    0 1 Отговор
    Мен лично не ме брига какъв е бил дядо му и баща му , брига ме това , че той е американско мекере .

    Коментиран от #101

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "нацистен":

    Хи, хи, хи - баща му и дядо му - руски мекетета, а той бил американско мекере ?!

    Те това какво е ? Еволюция, поумняване или долнопробна измама ?