Last news in Fakti

1 Юли, 2023 19:00 6 793 84

За Васил Терзиев и неговото "тежко" минало

  • пп-дб-
  • васил терзиев-
  • спаси софия-
  • софия-
  • йорданка фандъкова-
  • герб-
  • дс-
  • минало-
  • комунизъм-
  • телерик

Добре е, че Васил Терзиев осъди категорично репресиите на комунизма

За Васил Терзиев и неговото "тежко" минало - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Петър Чолаков:

Убеден съм, че отговорността за ценностите, които човек изповядва, неговото поведение и избор е винаги и само лична. Ето защо намирам за несъстоятелни нападките по адрес на бизнесмена и съосновател на софтуерната компания "Телерик" Васил Терзиев. Неговата кандидатура за кмет на София на местния вот през есента бе подкрепена от ПП-ДБ и "Спаси София". Още докато тя се коментираше неофициално, срещу него бяха отправени остри коментари заради принадлежността на негови роднини (дядо, баща и чичо) към бившата Държавна сигурност.

Човек не избира родителите си. Както гласи една индианска поговорка, във всекиго от нас живеят един добър и един лош вълк - от това кого храниш зависи какъв човек ще бъдеш.

Славата на родителите може да бъде и бреме

Традиционно в политологията се смята, че семейството има доминираща роля в политическата социализация. Училището, религиозните институции и медиите също имат значение, но то е по-слабо. А това на политическите партии - обикновено още по-незначително.

В семейството се изгражда оптиката, през която виждаме света, гравитираме към една или друга политическа идеология, изграждаме се като "политически животни". Ала това не е непременно така. По-нови изследвания оспорват ролята на семейството като абсолютна детерминанта в политическата социализация. През последните десетилетия семейството е в дълбока криза като институция в много страни. Значително нараства ролята на медиите, особено на социалните.

Несъмнено принадлежността към определено семейство може да подпомогне кариерното израстване и дори да го предопредели. Това е "ефектът на натрупаните ползи" или "принципът на Матей", формулиран от социолога Робърт Мъртън още през 1968. Този принцип обаче не трябва да се абсолютизира. Славата на родителите (добра или лоша) може също да се превърне в бреме.

Неотдавна, само допреди три десетилетия, по висша партийна повеля амбициите на младежи от неблагонадеждни семейства са били задушавани. Днес други, водени от демократичен плам и желание за мъст, искат да направят същото, фактически повтаряйки несправедливостта на миналото. Въпрос на осъзната лична отговорност е и прочитът на историята - включително да се осведомиш за един или друг период, осъзнавайки собствените си стереотипи и мисловни блокове.

Обществото тепърва ще опознава Терзиев

Някои биха казали, че ролята на ДС е спорна. За мен е точно обратното. Ролята на комунистическите служби за сигурност в България е безспорна. Да, историята на ДС е част от дебата за миналото, за нужния разговор за травмите-вододели, които прорязват българското общество. ДС обаче е била основна и иманентна част от репресивния апарат на квази-тоталитарен режим - инструмент на злото. ДС е месомелачка, в която са били хвърляни не само несъгласните с политиката на режима, а и изобщо "подозрителните". В този смисъл е добре, че Васил Терзиев осъди категорично репресиите на комунизма с думите: "Да заличиш десетки хиляди хора е изключително голямо престъпление".

Това поведение контрастира с думите на журналиста Петър Волгин, който фактически оправдава репресиите и палачите. "Достатъчно е да погледаш десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд", написа Волгин във Фейсбук. Що се отнася до Васил Терзиев, който е практически непознат за обществото - той тепърва ще трябва да се доказва не само в дебатите, а и с цялостното си политическо поведение. Изключително важно е стриктно да се придържа към заявените ценности и дадените обещания.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пламен

    59 9 Отговор
    Проблемът най вече е в това, че Терзиев не намира нищо укорително, че бащата и дядото са били убийци и палачи

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Обратен

    38 2 Отговор
    Този 3.14дерас се съешава с Бонев
  • 4 фен

    74 2 Отговор
    Самият факт, че ДВ вият за него, е достатъчно компрометиращ!
  • 5 ДС агент

    53 1 Отговор

    До коментар #1 от "пламен":

    Да, те не са били членове, а са били действащи Фактори!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Историк

    48 5 Отговор
    Точно това е проблема с Васил Терзиев - че няма как да не е наясно кое е семейството му, а досега не сме чули да се е разграничил от дейността на организацията, в която то се е реализирало.

    С други думи, във Васил Терзиев няма дори и намек, че той вижда дейността на ДС като нещо нередно.

    И, ако заклейми ДС и неговата дейност, може да се окаже, че то е само за да излъже обществото, че наистина е демократ.

    Точно както един рузки Чорап търдеше, че е "натовски генерал", за да излъже обществото да го избере.

    Васил Терзиев може да е успял бизнесмен и умен човек, но това може да го направи само многократно по-опасен за обществото, ако се окаже, че служи на бившите тайни служби, заради това, че семейството му дължи позицията и състоянието си на тяхната помощ.
  • 8 Алекс

    36 0 Отговор
    Е това е супер и преди и сега само ДС...
  • 9 нннн

    17 47 Отговор
    Момчето не е виновно за родата си. Успял, кадърен честен мултимилионер. При това, роден в САЩ, т.е. американски поданик. Какъв по- подходящ кмет на българската столица може да има от американец?

    Коментиран от #46, #64

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 обективен

    4 32 Отговор
    Децата не трябва да плащат зулумите на родителите !!!

    Коментиран от #13, #66

  • 12 Може може

    55 2 Отговор
    Я я пробвайте вие да направите стартъп да се развие шеметно
    и после случайно го продайте на едни обикновенни американци
    я я пробвайте ?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 фактите

    52 3 Отговор
    Щом ДВ защитават тая издънка на агенти от Държавна сигурност, със сигурност той не е читав човек! как го направи тоя бизнес, бе с парите на комунягите, нали! Що аз нямам бизнес?! Щото моите родители работеха работници, нали?
  • 16 фактите

    40 3 Отговор
    Ами ДВ се издадоха - щом го хвалят тоя грозник, значи не става за чеп за зеле и е от крадливите либирали педерали.
  • 17 Алфа херинга

    48 1 Отговор
    Знайни и незнайни личности се втурнаха да защитават този герой. Явно роднините му от ДС са се активизирали и са изкарали откраднатите пачки, да наместят детето на кметският стол.
  • 18 ВКК

    44 0 Отговор
    Не избира родителите си, но избира дали да се изтипоса за кмет на София, предложен от уж дясна политическа сила! И беше добре първо да го опознаем, а посла да се кандидатира, ане обратното!
  • 19 Историк

    33 0 Отговор
    Васил Терзиев трябва да излезе пред обществото и да разкаже ВСИЧКО, което му е известно за работата на неговите роднини в ДС.

    Ако не го направи, или скрие нещо, знаете какво значи това.

    Коментиран от #34, #44

  • 20 Чичи

    39 0 Отговор
    Бла, Бла, Бла! Очевидно, че няма ДЕСЕН кандидат от политическите структури - срам. Очевидно човека има сериозни планове да влезе в политиката и ви купи! Преглътнахме. Радостин Василев, преглътнахме и Явор Божанков ама станахте много нагли! Вървите бавно към сигурен провал ! Успех!

    Коментиран от #47

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 НАБЛЮДАТЕЛ

    43 1 Отговор
    Стига с тая реклама, де.Я разкажете за гадостите които неговото семейство е нанесло на българите, домашното му възпитание и бизнес старта с крупни договори и без конкуренция. То и при слугинажа трябва известен морал. Поняли?
  • 23 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 4 Отговор
    Ех, дойче зеле, Волгин и Терзиев не са лошия и добрия вълк. Може и двамата да са добри вълци.

    Коментиран от #24

  • 24 Мне

    10 24 Отговор

    До коментар #23 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Волгин може да е само добър руски слуга, нищо друго. Даже и добър журналист не е.

    Коментиран от #31

  • 25 Урюрвкос

    5 13 Отговор
    аве в ДС боклуци не са взимали, това е инкубатор на качествени кадри станали каймака на обществото
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТрампЛин

    22 5 Отговор
    Фалшивите призиви за “справедливост” от устите на тези които затриваха цели семейства по време на Народния съд, звучат гротескно!
  • 28 Съдията Дред

    39 2 Отговор
    Проблема е, че чичо му е бил зам директор на Управление за техническо разузнаване, това , което крадеше технологии. После изведнъж младежа основава технологична компания? Но очевидно всеки може да бъде изпран, ако е благословен от посолството. А и в самата ДБ са доста от дечицата и внучетата на видни партийни другари, комунистите станаха първи демократи. А алтернативата на милионера е внучето на другаря Станиш Бонев от ЦК на БКП.
  • 29 Иво

    15 2 Отговор
    Ще ни говори едно,но това което се е запечатало в детството никога няма да избледнее. Нищо по различно всички наши политици са от едно родословно дърво.
  • 30 Протеже на ченгета,

    37 1 Отговор
    Не трябва да е кандидат за кмет на София и то от демократичната общност.Това е срам и подигравка с избирателите.

    Коментиран от #33

  • 31 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "Мне":

    Само на Русия ли може да се слугува? Добрият журналист не трябва да казва истината според теб!
  • 32 Пала Марка

    24 1 Отговор
    Пералнята е пусната на програма за избелване на поредния подизпълнител на посолството
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хер Историк

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Историк":

    Тук ти се покланям.Най смисленият коментар 👍
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ти да видиш

    21 1 Отговор
    От кога казваме, че фирма за почистване и избелване ППДБ е отроче на ДС... лошото е, че от години ни продъниха ушите ДС това, ДС онова, наследници, 9 коляно и сега хоп... наше момче може и от ДС!!!
    Въпроса не е за младежа може и да си е добър и способен, но се чудим на акъла и проповедите на фирмата по чистота ППДБ.... защо лига и продължава да лъже десните избиратели!!!
  • 37 ТАКЪВ КМЕТ НЕ НИ ТРЯБВА КАТЕГОРИЧНО

    27 1 Отговор
    Дядото - ген. -майор Васил Терзиев, е бил началник на III ГУ - военното контраразузнаване.

    Брат му - ген.- лейт. Тодор Терзиев, е бил шеф на IV ГУ на ДС.

    Бащата на Терзиев - Александър, е бил служител на I ГУ, работил под прикритие в посолството ни в САЩ.

    А чичо му Павел Терзиев - офицер от VI ГУ, отговарял за Юридическия факултет на СУ.
  • 38 Видьоооо

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "Видьо Видев":

    Забелязвам,че цъфтиш от ерекционална наслада....
    Прочети какво ти е написал ИСТОРИК,и се поучи!
    Иначе е жалко за твоята личност.

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 🇧🇬🇪🇺💯

    24 1 Отговор
    Историята на ДС е история на Германското Гестапо в България.
    ДС, (Държавна Сигурност) е унищожила животът и съдбите на цели семейства в България в продължение на десетилетия.
    Терзиев не е моят избор за Кмет на София, ПП, ДБ са нео - нацистка коалиция?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 123

    28 0 Отговор
    Роден в Америка, що дири баща му там, като ничий обикновен крак не можеше да стъпи в САЩ преди 1989 год. Не ни го хвалете този човек изобщо!

    Коментиран от #43

  • 43 фактите

    12 0 Отговор

    До коментар #42 от "123":

    Бил е агент на ДС под прикрите в посолството.
  • 44 Колкото

    19 1 Отговор

    До коментар #19 от "Историк":

    Колкото ще чуеш разкаяние и осъждане на дедите и бащите от Огнян Минчев,Дайнов,Кръстев,Станиш Бонев,Боко,Роско,Цачева,Христо Иванов,Младенов,И джев,Дичев или пък от щерката на сръбски партизанин Любима Кулезич.
  • 45 🇧🇬🇪🇺💯

    23 0 Отговор
    Тъй като в България няма Лустрация, поради същата причина да се запазят ДС структурите след 1989 г. сега стигаме до парадокса да избираме Кмет на София с ДС история?

    И на края опит да оправдаем
    ДС-кандидат кмета с “индиански поговорки” е смехотворен?
  • 46 Как е станал

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "нннн":

    мултимилионер???
  • 47 Никога повече

    22 0 Отговор

    До коментар #20 от "Чичи":

    няма да гласувам за мошениците от ППДБ!

    Коментиран от #82

  • 48 Проблемът е

    18 1 Отговор
    че алчните позьори от ППДБ действат обратно на собствените си истерични опорки
  • 49 дом

    21 1 Отговор
    Безусловно заставам зад твърдението, че децата не могат да носят отговорност за действията на своите родители и прародители.

    Но с това твърдение се опростява доста по-сложна ситуация, е която важните въпроси са съвсем други.

    Въпросът тук въобще не е дали той трябва да носи отговорност за злодеянията на своите баща дядо и чичо, а и никой не го иска от него.

    Въпросът е, може ли въпреки тях да бъде морален компас, стожер на демократичните ценности и водач към промяна.

    Отговорът, смятам, е изключително лесен - категорично и недвусмислено НЕ МОЖЕ.

    Но най-вече НЕ ТРЯБВА.

    Такава личност трябва да бъде с безупречна репутация, а не с минало предизвикващо конфликти, спорове и съмнения.

    И точно това НАТРАПВАНЕ на лицето Терзиев, без обсъждане, без конкуренция, предизвиква асоциации с избора на Гешев.

    "Ще изядете каквото ви сервираме, дори и лайо да е, а вие имате право само да го харесвате."

    Е да, ама НЕ.

    Яжте си го вие!

    Коментиран от #52

  • 50 Демократ

    23 0 Отговор
    Кметът на София е изключително важна позиция и кандидатът трябва да бъде ярка политическа фигура, известна с почтеност и експертиза, крайно необходими за управлението на такъв голям град с толкова много проблеми. Това не е фирма за правене на бизнес, няма нищо общо. Освен това човек получава възпитанието си в семейството, а това семейство е от репресивния апарат на БКП, на които всичко беше разрешено и контролираха съдбите на хората както им скимне и пришиваха какви ли не обвинения на невинните хора, за да спират кадърните и талантливите. Само те и децата им имаха право да са навсякъде.Този юнак случайно ли е получил такъв старт в живота? Да си гледа бизнеса и да си печели. Това ли намериха демократите, други подходящи хора няма, стига подигравки със съдбата ни.
  • 51 СЗО

    16 1 Отговор
    Ако се поразрови из миналото му, и миналото на фирмата му, със сигурност ще излезе някоя новинка....все някой бивш кадър на дс ще му е помогнал да се разрастне. После тази услуга трябва да се връща.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Илева

    19 1 Отговор
    Към ценности се предържат ценните хора.Този от нищото не го знаем що за птица е…Знаем,че е отроче на ДС,но е против деяниятай😩Цялата рода е работила в ДС начело с баща му и майка му.Майка му рода на Петър Младенов от Видин.Нищо лошо,но той се гърчи,че бил срещу ДС.Да разбираме,че е срещу майка си и баща си от ПГУ 😩Как да му вярваме щом с лека ръка се отрича от тях,че нас няма да ни изпързаля за нула време????Ще и то без да му мигне окото.Той е част от шарлатанията,която ще ни довърши.Така е,когато няма нищо стойностно насреща освен една Нинова,която е бетер ПП и ДБ взети заедно.Корумпета та дрънкат!!!!!

    Коментиран от #62

  • 54 хахаха

    13 1 Отговор
    Дойчетата чистят имиджа на бивши комунисти и десари това означава само едно че западът се обръща към комунизъм и зачеркват демократичните ценности това е много лошо за всички
  • 55 хихи®

    15 1 Отговор
    "Ценностите" ги чухме в записа, а видяхме в правителството!!
    Гласувай! Купи на Хардвардските Измамници билет за Титаник!!!

    Спаси не София !! Спаси България!
  • 56 хммм

    13 0 Отговор
    Те и комунистите едно време "осъдиха" комунизма... ама днеска първи началници...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Един от всички

    13 0 Отговор
    Ако не е бил комунизма и службите , и пагоните на родата му нямаше на 24 г да е с акционер в "терлик"... и да за върши американския в Благоевград според заслуги на баща му..да плюеш по нещо което го няма и е това заради благинките който му е осигурил...
  • 59 Васко пдрса

    15 1 Отговор
    Всичките демократи светнахте, че сте дегизирана ултра червена номенклатура обслужваща старите комунисти! Всички - ПП, ДБ, Спаси София, гербаджии бесепари, израждащи, депесари и тн още 300+ регистрирани тумора. Ако имаше закон за лустрацията преди 30 години сега нямаше да знаем, че изобщо съществувате. Ултра сте нахални.
  • 60 Коментар

    15 0 Отговор
    Хайде стига сте го пробутвали този.. Голяма пропаганда.
  • 61 България е европейска, демократична стра

    13 0 Отговор
    Ако има поне малко морал, Васил Терзиев не трябва да се кандидатира с десните ДБ, макар, че те вече се оляха, като десни. В една демократична страна, някой който е доказан спонсор на ПП,ДБ, ако бъде номинирън за кмет на столицата от същите партии, щеше да предизвика грандиозен скандал. Дори щеше да има и съд, за конфликт на интереси.
  • 62 🇧🇬🇪🇺💯

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "Илева":

    Другият парадокс, всъщност може би обяснението защо Дойче Веле и именно авторът на статията Петър Чолаков толкова усърдно защитават ДС контингента в България е следното:

    “Западът, (Западният Блок от времето на Студената Война) е безкрайно благодарен на КГБ - Русия, ДС -България, Щатс Зихерхайтт - DDR и другите репресивни служби на Бифшият Източен Блок защото без съдействието на Репресивните Комунистически Служби и тяхната кооперация нямаше да има така нареченото “мирно предаване на Власта и изборът към Капитализъм - подчертавам “мирно”?
    Затова е и статията на Дойче Веле.
  • 63 Прокуратурата и ДАНС да се самосезират

    8 0 Отговор
    ГЕРБ-СДС, ДПС...да сезират прокуратурата, за конфликт на интереси. Спонсорът на ПП ДБ, Васил Терзиев, е номиниран за кмет на София, от името на ПП,ДБ?!
  • 64 Момчето

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "нннн":

    може и да има качества, но не е хигиенично с това обременено от фамилията си минало да се кандидатира за каквато и да е обществена позиция. Чувствителността на обществото по тази тема не е за пренебрегване, та дори роднините му да са работили изцяло в интерес на народ и родина

    Коментиран от #67

  • 65 И ти ли Петре си в схемата на Прокопа

    5 0 Отговор
    ДС е активирало вся агентура.Ние казваме Миналото предопределя, какво ще е бъдещето.Всъщност чудовищното и подлото е друго.Шепа олигарси-прокофи и сие, се канят да изкупят и малкото останало печелещо и работещо в Държавата България.Да обсебят всички патенти, всяка иновация и ни направят феодали в 2023г.Да сте видели и един читав в последните 30 години от елита на ДС и олигархията.Ми няма, ГЕНА им е такъв.Вместо мандри, ще бъркат директно в портмонето.Да вземем Прокофиев например.Идеален пример за криминалните хроники.И сещаме се защо най важното им беше Гешев.Тая схема на Бойко пак ще се отиграва, ама тоя път от Кирил и Христо Иманов.Не ли?
  • 66 Може и да

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "обективен":

    мислиш добронамерено, но трябва да знаеш, че има духовен закон - греховете на родителите се предават до четвърто коляно...така както се наследяват имоти и пари, само че това е духовно наследство. Изповядайте греховете си пред юбог, за да не обременявате с греховно наследство поколенията след вас.
  • 67 нннн

    0 2 Отговор

    До коментар #64 от "Момчето":

    Учуден съм, че толкова много хора не разбират от ирония.
  • 68 нн..ццц

    5 0 Отговор
    Ама то е ясно, че пиарите на елита ДС са се подготвили.Обаче звучат като руската пропаганда.За мен ще е от значение, когато се запозная с Чолаков, да узная точно тези незначещи нищо неща за ченгетата като Чолаков.И няма да изпитаме презрение, както те биха го направили.Просто ще им кажем ВЪН-далеч от моето семейство и деца.
  • 69 Мафиотската Д-ва

    5 0 Отговор
    Чолаков да ни обясни защо криминалните олигарси и успелите уж от покупко продажби ДС отрочета драпат за власт.Ами за повече власт и най вече за усвояване и мащабна корупчия.Филма го гледахме по времето на Станишев, затова гласувахме за Бойко преди 12 години.А бе вън от властта на криминалитети като прокопи, маджо,бобока, черепа и сие.
  • 70 Перо

    6 0 Отговор
    Мястото на раждане на кандидат-кмета за София е държавна, соросистка тайна! Никъде няма да го видите в напудрената му биография! Ще провокира неприятно усещане!
  • 71 Перо

    8 0 Отговор
    Има типична биография на червената буржоазия, натъкмена, нагодена и напудрена за новото време! Липсва му малко опит в международните организации или дипломацията и е 100% -та червена буржоазия! Не разбирам обаче, какво общо има биографията му с инженерното образование и опит, нужни за общинската дейност: строителство, В и К, силни токове, екология, лесотехнически умения, газопреносни мрежи, чистота, социални грижи, здравеопазване, образование и т.н. Всичко е бля-бля-бля…. .! Мястото му на раждане е държавна, соросистка тайна, да не прави отрицателни асоциации!
  • 72 200 та петилетка на БКП

    5 0 Отговор
    Да живее Перестройката на Горбачов. Всичко върви по план. Заграбихме икономиката сега и политиката. Построихме хилядолетния комунистически райх. Робите да си блеят.
  • 73 456

    10 0 Отговор
    Тия от ПП/ДБ отново доказаха, че грам не им пука за мнението на хората - избират си свои хора да ги уредят за схеми за крадене. Пример - семейство Лорер, за кой пост не ги предложиха? Очаквам ги да се намърдат като съветници на акад. Сладоледена пяна в МС в краен случай. А тоя Васил, дето буквално не семейството просто, а цялата рода е работил в ДС и дори не е роден в София, а в Ню Йорк, къдено баща му е бил агент под прикрите?! Вие от ПП/ДБ акосмятате за такава биография за ок, 99 % от хората - НЕ СМЯТАТА ТАКА. Бил бизнесмен, абеееее аре не на нас тия приказки от 1001 нощ. Не нам!
  • 74 Мдааа Дааа

    6 0 Отговор
    Въпроса не е за човека от ДС, а за фирмата за почистване на Баце....

    От кога казваме, че фирма за почистване и избелване ППДБ е отроче на ДС... лошото е, че от години ни продъниха ушите ДС това, ДС онова, наследници, 9-то коляно и сега хоп... наше момче може и от ДС!!!
    Въпроса не е за младежа може и да си е добър и способен, но се чудим на акъла и проповедите на фирмата по чистота ППДБ.... защо лъга и продължава да лъже десните избиратели!!!
  • 75 фактите

    10 0 Отговор
    Знаете ли какъв е бизнеса на обикновените хора и колко изкарват?! Бизнеса им е магазинчета от типа клекни вземи, баничарници, лавки, някое магазинче /ателие под наем - другото всичкото е с червени пари от ДС-комунистите - заводи, ресторанти, фирми разни, хотели и пр.
  • 76 Този няма да е кмет

    2 0 Отговор
    Цирка продължава. Разделяй и владей. Георги Георгиев от ГЕРБ ще е кмет. Вече е избран.
  • 77 фактите

    7 0 Отговор
    1. Този Терзиев е с неясно минало, самия той набеден бизнесмен - много успешен като Лорера, ам всичкото малко пунта мара и шменти капели, второ цялата му рода до десето коляно от Държавна сигурност. Това еспур смущаващо, да не кажа направо скандално. Трето няма нито образование, нито опит за тази длъжност. нито ясна идея ккаво ще прави, освен да мести папките по бюрото. Четвърто, дори не е роден в София, а в Ню Йорк, да се пробва там. Пето, визуално е много нелицеприятен. Има хора, които като ги погледнш и веднага откроняваш поглед. Той е от тези. Тия от ПП/ДБ са били много под въздействието на разни вещества като са го избрали. Може пък и Посолството да го е посочило, знае ли човек?
  • 78 Григорян

    5 0 Отговор
    Терзата ако му читав бизнеса ще си го работи,но изглежда е закъсал и сега иска да избие като кмет.Предпочитам Мая Манолова пред него
  • 79 Христос

    0 0 Отговор
    Ще спечели човека! Разбира се ! Навремето Юда ме продаде за 13 сребърника! Тоя, как мислите за колко ме продава?!:)
  • 80 пенко

    1 0 Отговор
    И В ГЪРЦИЯ И В ИТАЛИЯ ИМА КОМУНИСТИЧЕКИ ПАРТИИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 81 123

    1 0 Отговор
    Убеден съм, че авторът на тази статия е тежък боклук!
  • 82 София бул. Витоша

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Никога повече":

    Нашата фамилия ще отидеме да гласуваме с "Не одобрявам и не упълномощавам никой от кандидатите да упражняват правата ми, нито да решават от мое име, нито да ме задължават от мое име със клепто-олигархични заеми, партийно-корупционни данъци, рекетьорски такси и прочие мародерства"! За да не тълкува изкривено неучастието в изборите с мълчаливо съгласие за пропорционално делегиране на правата на кандидатите за изборните длъжности!!
  • 83 Донки Хот и Сан Чопанса

    1 0 Отговор
    Нещата са ясниии...
  • 84 стига вече

    3 0 Отговор
    Защо да е "тежко минало". То си е престъпно настояще. ПП-ДБ дойде на власт с измама. Ако трябва да цитираме Про100 Киро: с ала бала. Това нанесе непоправими морални щети на България. Във вътрешно-политически и външно-политически план. Милиардите ще ги отгладуваме, както отгладувахме социализЪма. Но е време за лустрация. Стига сме позволявали на такива да се промъкват във властта и да ни управляват!