Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Юни, 2023 06:00 7 820 92

Започна голямото изтласкване на Радев

  • румен радев-
  • президент-
  • пп-дб-
  • герб-
  • иван гешев-
  • бойко борисов-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • ес-
  • война-
  • северна македония

Радев трудно ще се примири с изтласкването му от терена на управлението, където беше господар през повечето време в последните 2 години

Започна голямото изтласкване на Радев - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емилия Милчева:

С встъпването във власт на редовното правителство "Денков-Габриел" международната програма на президента Румен Радев силно ще оредее. Държавният глава вече няма да представлява България на заседанията на Европейския съвет в Брюксел, където предпочиташе да ходи той, вместо да изпраща служебния министър-председател. А вчера правителството реши, че премиерът Николай Денков ще ръководи българската делегация в Срещата на върха на НАТО на 11 и 12 юли в литовската столица Вилнюс. В делегацията са включени министърът на отбраната Тодор Тагарев, заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Още новини от Украйна

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел защити позицията на кабинета. "В ситуация, когато за първи път от две години, след пет избора имаме редовно правителство, което се заявява като евроатлантическо, е редно да му се даде възможност на форумите от такъв голям формат да бъде водещо", заяви пред журналисти в Брюксел бившата еврокомисарка. Така бе прекратен неофициалният сговор, действащ от 2012-та, когато президент беше Росен Плевнелиев, в срещите на върха на НАТО да участва държавният глава.

Но и най-сетне България има премиер, външен министър и министър на отбраната, които работят в синхрон. Поуките от предишния коалиционен кабинет бяха тежки и платени с голямо външнополитическо напрежение предвид разнобоя, който цареше между външния министър Теодора Генчовска, формално избор на "Има такъв народ", но всъщност президентски кадър, и премиера Кирил Петков, които трябва да ръководят и осъществяват външната политика. Тези проблеми станаха и публично достояние заради ветото за Северна Македония и политическите решения, които България трябваше да вземе и в които се намеси и президентът с идеята за включването на българите в македонската конституция. Това се превърна в условие за официално начало на преговорите на Скопие за членство в ЕС след приключване на мониторинга. Като се прибави и военният министър Стефан Янев, бивш съветник на президента, за когото силите на НАТО бяха "чужди войски", а войната в Украйна - "ограничена военна операция", противоречията се оказаха по-големи от каквото и да било съгласие.

Украйна в дневния ред

Още с първите си действия редовният кабинет заяви ясна позиция, срещу която се съпротивляваха служебните кабинети на президента и самият Радев - че България ще окаже военна помощ на Украйна, като изпрати нов транш, и се включи в европейската инициатива за 1 милион боеприпаси и снаряди за Киев. Потвърди го военният министър Тодор Тагарев след закрито заседание на парламентарната Комисия по отбрана. Съвсем скоро България ще се присъедини към споразумението, заяви Тагарев, а ВМЗ-Сопот има шанс да получи европейско финансиране за нови поточни линии. Темата е и сред обсъдените от Мария Габриел в Брюксел и очакваното подписване от българска страна на меморандум с Европейската агенция по отбрана.

Това стана възможно, след като миналото лято Европейската комисия (EК) прие механизма за укрепване на отбранителния промишлен капацитет на ЕС чрез отправяне на общи поръчки от държавите членки за периода 2022-2024 г. За целта от бюджета на ЕС бяха заделени €500 милиона.

Инициативата на ЕС е за 155-милиметрови снаряди по натовски стандарти. Българските оръжейни заводи произвеждат 152, 122-милиметрови, но има готовност да бъде разширен капацитетът и да се модернизират предприятията. Войнството на президента не само се съпротивляваше, но и препятстваше изпращането на муниции за Украйна, както и възможността България да разшири и модернизира отбранителната си индустрия с помощ и средства от ЕС срещу производството на 155-милиметрови снаряди.

Кабинетът на акад. Николай Денков пресече и други попълзновения на служебния си предшественик, като изтегли от парламента предложението за всяка нова военна помощ за Украйна да има санкция на Народното събрание. То беше предвидено в допълнително споразумение между Украйна и България, внесено за ратификация от служебното правителство на Гълъб Донев. В същото време кабинетите на президента игнорираха парламентарни решения за военна помощ за Украйна. "Това не е начинът за прекратяване на конфликта. Виждате, че той ескалира, виждате, че носи огромни рискове. Изтощава нашата икономика и социални системи. Докато представлявах България в Съвета на ЕС устоях това положение”, каза преди ден Радев заради позицията на кабинета.

(Над)партийна фигура?

Президентът трудно ще се примири с изтласкването от терена на управлението, където беше господар през повечето време в последните 2 години. "Изземват му се властовите лостове, които беше поел през служебните правителства и назначенията в службите. Човек, който е бил на такъв тип властови връх няма как да се примири с изритването. Няма как да се съгласи да се прибере в президентството и да бъде онази надпартийна фигура, която да символизира единството на нацията", коментира по БНР политологът Георги Киряков.

Румен Радев няма да се откаже да демонстрира своята сила на незаобиколим фактор. Последното му изявление относно Северна Македония, което отново създаде напрежение, го доказва. Заявявайки, че Северна Македония не е готова за начало на преговорите за еврочленство, президентът "посъветва" Скопие да не прикрива с лобиране "липсата на реформи и дълбокото нарушаване на човешките права". Ако проруските му позиции за Украйна вече не са в състояние да нанесат големи щети на репутацията на България като съюзник в НАТО, то в българо-македонските отношения всяко подобно изявление торпилира намеренията за разбирателство.

В ръцете на Радев ще бъде и назначаването на дата за референдума на "Възраждане" за запазване на българския лев (срещу еврото) - защото през юли на 49-ия парламент ще му се наложи да вземе позиция по подписката на партията. Той ще трябва да подпише - или да не подпише - и указа за новия главен прокурор, след като Висшият съдебен съвет се разбърза да открие процедурата. Едва ли ще мине безболезнено и смяната на (неговите) шефове на служби. Ако кабинетът издържи до края на годината, такава е неминуема.

А засега Радев може да се утеши с друга награда, след като няма да пътува до Вилнюс. Като патрон на инициативата за 111-метровия пилон на Рожен, няма как да не вдигне българския трикольор от 1110 кв. м на 14 юли да се вее над Родопа планина. Заслужил го е - стотиците хиляди левове, дарени за съоръжението от държавни фирми, в т.ч. и закъсалата БДЖ, са направени по време на служебната власт.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕвроЖурбалист

    106 39 Отговор
    Всеки път когато си помислиш, че не може да има по-мизерна журналистика и Дойче зелето се появява.
  • 2 Тишо

    51 107 Отговор
    Радев не му стигаше президентска заплата и генералска пенция, искаше да узорпира държавата.

    Коментиран от #5, #14

  • 3 Пасъмас

    31 79 Отговор
    Резидента Радев и неговия Проект!

    Резидента Радев, вдигнал е юмрук в закана!
    Към Народа от Площада, праща той покана.
    Призиви отправя Румен и към парламента.
    Вот на недоверие ми дайте, вий за Говърмента!!
    ГЕРБ и Бойко са във партер, да им спретнеме пиниз.
    Президентската република, туй е нашия девиз!
    Кабинет Служебен смятам, бързо да направя.
    Скрит зад Кирил и Асен, Аз ще управлявам!
    Всичко беше точно братя, като по учебник.
    Докат’ Стефан Янев сбърка, своя калпав речник.
    После заговора лъсна, с таз Война проклета!
    Руските шпиони бързо, Киро качи в самолета.
    Резидента туй деяние, не можа да преживее.
    Гръб обърна на Проекта и нарече ги злодеи.

    Коментиран от #44, #76

  • 4 плюс минус

    65 24 Отговор
    Ех, РД!
    Кой ти даде акъл за Кирчо и Асенчо!
    Сега ще им береш "плодовете"!
    Ние вече ги вкусихме - кисели, горчиви и червиви.
  • 5 Някой

    86 27 Отговор

    До коментар #2 от "Тишо":

    Радев не е направил нищо друго освен това, което му разрешава конституцията. И за политическа личност, която е единствената на такова ниво в България, избана пряко от гласоподавателите, това хич не е много. И между другото пише се "узурпира".
  • 6 Анонимен

    72 19 Отговор
    Приоритет трябва да бъде мирни преговори и невключване на България в чужди конфликти. А Европа има интерес да запази мира на територията си!

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    33 81 Отговор
    Най-сетне България има представителство, което всъщност потръврждава ориентацията ни към цивилизования свят, а не ни тласка под ботуша на руЗките убийци, докато лицемерно говори за "мир" па руЗки.

    Коментиран от #15

  • 9 Анонимен

    86 25 Отговор
    Украйна не е член нито на НАТО, нито на ЕС. Защо да сме длъжни да наливаме средства за сметка на нашия народ, че и да се радваме, че се удължава конфликта. Най-важното е да има мир.

    Коментиран от #91

  • 10 Азим

    79 24 Отговор
    За голямо разочарование на авторкста, Радев е одобряван от 50% от българите, а любимото й правителство от по-, малко от 30%. И подкрепата ще намалява още, ако продължава да слугува на САЩ в интерес на Украйна.
  • 11 ТрампЛин

    16 47 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    А дали Америка трябваше да запази неутралитет по време на ВСВ? А дали трябваше да снабдява русия с танкове и самолети, стомана и алуминий???

    Коментиран от #13, #77

  • 12 Тази смачканата ми е много противна!

    53 12 Отговор
    По ТВ1 не гледам предаването й-Въпросите, защото ми е много лигава, голяма краварска подлога е, по голяма от Елена Поптодорова, мажат се като грес.
  • 13 Утре

    35 9 Отговор

    До коментар #11 от "ТрампЛин":

    Америка беше неутрална, докато не я удариха японците. Няколко пъти преди това сенатът отхвърляше включването във войната.

    Коментиран от #43, #51

  • 14 345

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "Тишо":

    на дядо ми офцете бяха по умни от тебе
  • 15 777

    25 6 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    не си ли виждаш всеки ден минусите бе кьорав инвалид
  • 16 Българин

    16 35 Отговор
    "Това не е начинът за прекратяване на конфликта." Единствения "начин за прекратяване на конфликта" според рузкия Чорап е това, което предлага Путлер. Не съм чул да предложи Рузия да се изтегли напълно от Украйна, а това е очевидния начин за прекратяване на конфликта.

    Коментиран от #92

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    18 15 Отговор

    До коментар #17 от "Баш софиянец":

    Българския интерес е да живеем в демокрация и с колкото се може по-широки граждански права, а не да чакаме "асвабадители" докато мачкате българското и се правите на псевдопатриоти.

    Коментиран от #24

  • 20 Урюрвкос

    30 12 Отговор
    щом Правителството е евроатлантическо основните му приоритети няма да са националните интереси и проблемите на народо-населението.
  • 21 Съборихме

    9 17 Отговор
    един комунистически четириъгълен петохуй скрй НДК, а сега ще имаме нов фалическочорапски символ.
  • 22 СЗО

    15 6 Отговор
    Голямото изтласкване на Радев е като голямото изчегъртване на Герб.
  • 23 фрн

    15 11 Отговор
    Соршсроията видя, че сбърка с Радев, и се опитва да му бие дузпата!
  • 24 Баш софиянец

    22 9 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Е за това става въпрос: пишеш "асвабадители" и си сляп да видиш, че за никаква демокрация не става въпрос. На т.нар.демократичен свят (пред който благоговееш) хич не му пука дали въобще те има. Трябваш му за прислуга евентуално и да му следваш извращенията. А спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се, не нито на путлер, нито на ЕС, нито на големия брат, т.е. в нашите ръце.
    Впрочем в щатите вече често говорят за социализъм. Ако това е демократичния свободен свят....

    Коментиран от #39

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 нннн

    17 8 Отговор
    Ами да! Нали затова българите гласуваха за партиите на войната, а негласувалите са съгласни. Да ни е честито, работещото в пълен синхрон правителство!
  • 27 узурпаторите на властта

    13 7 Отговор
    Напълно съгласен съм , че тая фанатизирана сбирщина е евроатлантическо , не знам защо наричана , правителство , да не би някаква евро-атланта да се нуждае от правителство , но не разбирам защо е турено на България и нейна издръжка ,
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Анти Трол

    10 20 Отговор
    пРезидента като иска МИР да се обади на Путин да си изтегли войските и мирът е факт!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Едуард Петров

    20 15 Отговор
    Военният летец Румен Георгиев Радев, който завърши Американската Военно-Въздушна Академия Уест Пойнт в Щата Алабама с Пълно Отличие, за Когото Американският Ректор на Академията пророчески му предрича: ,,ТИ ЩЕ БЪДЕШ ГОЛЯМ КОМАНДИР ОТ ПЪРВА ВЕЛИЧИНА, ЗАЩОТО ИМАШ РЯДКАТА ДАРБА, ДА РЪКОВОДИШ КРУПНИ ВОЕННОВЪЗДУШНИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ!" И наистина, България се оказа тясна за мащабите на Ген.Радев, на Когото между другото бях учител в с.Славяново, Хасковско! Тогава Румен беше едно с нищо забележимо, но будно селско дете, което обичаше да играе! Като всички деца! Но, Потенциалът, Който Бог е вложил в него, той го разви с голям мерак и много труд! Румен Радев изкара Голям Късмет, а с Него - И БЪЛГАРИЯ! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ, И БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! АМИН!

    Коментиран от #35, #40, #65, #72, #87

  • 34 България е парламентарна република

    10 8 Отговор
    България по конституция е парламентарна република. Парламента, като най-висш орган в Република Българиа реши да изпраща оръжие в Украйна. Точка. Всички други действия са нарушение на конституцията и се считат за престъпления срещу Републиката!

    Коментиран от #54

  • 35 ТрампЛин

    9 18 Отговор

    До коментар #33 от "Едуард Петров":

    Правилно! С такъв пРезидент трябва да разчитаме на Бог да ни опази от руския ботуш!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Фатмака не иска да изпълнява

    8 12 Отговор
    Парламентарно решение. И с това си действие в смисъла на закона извършва престъпление срещу републиката.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българин

    13 12 Отговор

    До коментар #24 от "Баш софиянец":

    Руските слуги да ми обясняват какво е демокрация и свобода е като каторжник да ми обяснява къде е най-хубаво да ходя на почивка.

    Коментиран от #53

  • 40 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    16 11 Отговор

    До коментар #33 от "Едуард Петров":

    Чест Ви прави! Да сте жив и здрав! Да е жив и здрав президента Радев! Българите сме с него! Не на войната!

    Коментиран от #41, #42

  • 41 Заедно

    11 14 Отговор

    До коментар #40 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    С миризливия зелен чорап на съд за действия против републиката.
  • 42 Българин

    9 14 Отговор

    До коментар #40 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    КГБфилите, погрешно наричани в България русофили, никога не сте били и няма да бъдете българи. Да си българин изисква, когато мислиш за държавност, да поставяш българския интерес най-напред. При вас такова нещо няма, и за да живеете с мисълта за предателството си, се опитвате постоянно да смесвате българския и руЗкия интерес, за да не личи, че драпате за руския такъв на първо място.

    Коментиран от #48, #50

  • 43 Вдругиден

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Утре":

    Няма как да доставяш оръжие за една от враждуващите страни,и да бъдеш неутрален.Без оръжие,Украйна нямаше да е има-пример.
    След като са неутрални,защо доставят.Или това се наричча хуманитарен неутралитет?
  • 44 Поправи заглавието на

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пасъмас":

    ПосолствоТО и неговия Проект!

    Коментиран от #46

  • 45 Пха ха ха ха

    10 6 Отговор
    ДВ трябва да се забрани и изгони от България

    Коментиран от #47

  • 46 По правилно е

    9 10 Отговор

    До коментар #44 от "Поправи заглавието на":

    Големия проект на посолствоТО на московиеТО го клъцнаха.
  • 47 Не се пъни

    1 4 Отговор

    До коментар #45 от "Пха ха ха ха":

    Да не направиш херния.
  • 48 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    15 8 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    За да си българин, не е достатъчно да си сложиш НИК Българин! Българският интерес не е да влиза във войната! Ако искаш война, стягай си чепиците и заминавай за Украйна!

    Коментиран от #49

  • 49 Сто държави помагат на Украйна

    7 10 Отговор

    До коментар #48 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Те защо не са във война а България ще бъде? Стига с тези опорки от посолствоТО на московиеТО.

    Коментиран от #52, #57

  • 50 Курти влезе

    9 6 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    На тебе американците ли ти казват какъв е българския интерес деб.ил смо.тан.какво ОБЩО ИМА РУСИЯ С ТОВА ДА НЕ ИСКАМЕ ДА ВЛИЗАМЕ ВЪВ ВОЙНА С КОГОТО И ДА Е??? АМЕРИКАНЦИТЕ ЛИ ТИ КАЗВАТ КОЙ ТРЯБВА ДА СЛУШАШ??? КАТО ТИ Е ПРАЗНА ТИКВАТА ЩЕ ПРАВИШ КАКВОТО ТИ НАРЕДИ КОЗЯК 16,но ако си българин в което се съмнявам ще кажеш НЕ на всички и ще отстояваш твоята воля...МЕКОТЕЛО

    Коментиран от #60

  • 51 А после като свърши войната,

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Утре":

    точно с японците се прегърнаха да си правят гадните номера, ето какво са направили краварите: -"След капитулацията на Япония през септември 1945 г. САЩ прикриват доказателствата за ужасяващите експерименти и тайно предоставят на много от ръководителите на Подразделение 731 имунитет срещу съдебно преследване за военни престъпления в замяна на техните изследвания. Голяма част от тази информация по-късно е пренесена във Форт Детрик в Мериленд - център на американската програма за биологични оръжия по време на Студената война между 1943 и 1969 г." С такива боклуци искате да сме в съюз?
  • 52 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 4 Отговор

    До коментар #49 от "Сто държави помагат на Украйна":

    От какво си недоволен? Ние също сме в твоите 100 държави, даже сме от първите помагачи. Ще влезем и във войната, бъди малко по-търпелив от Тагарев! Конфликта се задълбочава, няма да гледаме все отстрани!

    Коментиран от #55

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гешев ти го каза, какъв е пълнежа на

    7 4 Отговор

    До коментар #34 от "България е парламентарна република":

    парламента-политически боклуци. А който е зависим от боклуците, значи е клошар, какъвто си ти!

    Коментиран от #56, #58

  • 55 Изпълнявай парламентарните решения

    3 5 Отговор

    До коментар #52 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Не се ослушвай и не саботирай.
  • 56 По добре клошар

    4 5 Отговор

    До коментар #54 от "Гешев ти го каза, какъв е пълнежа на":

    отколкото утайка.
  • 57 Курти влезе

    7 4 Отговор

    До коментар #49 от "Сто държави помагат на Украйна":

    С какво помагат? Със старо оръжие продадено като ново ли? Украинците колкото и да са глупави,а те са много глупави ще се усетят че ще трябва да ВРЪЩАТ МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДЕНИ ОТ НАРКОМАНСКИ И ЩЕ ГО ОБЕСЯТ НА НЯКОЙ СТЪЛБ НАКРАЯ...тогава ТИ КАКВО ЩЕ БЛЕЩИШ

    Коментиран от #59, #61, #63, #71

  • 58 Клошар съм аз

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "Гешев ти го каза, какъв е пълнежа на":

    Теб и гешефта търся там!
  • 59 На такива бавноумници

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Курти влезе":

    Няма смисъл да се блещи.
  • 60 Българин

    5 10 Отговор

    До коментар #50 от "Курти влезе":

    Българския интерес е да помагаме на държави, които воюват срещу държава, която ни е обявила за ВРАЖЕСКА, КГБфилче. В никаква война не сме "влезли". Това са точно руЗките лъжи, разпространявани от рузкия слуга Радев.

    Коментиран от #64

  • 61 На цяло ли ти влезе Курти

    1 3 Отговор

    До коментар #57 от "Курти влезе":

    Това заслужавате москофилчета!
  • 62 ущет

    2 0 Отговор
    След 1 месец ще видим...!
  • 63 Влязъл е Курми

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Курти влезе":

    Щом драскаш без да влагаш разум.
  • 64 Само питам

    6 7 Отговор

    До коментар #60 от "Българин":

    Кога ни обявиха за вражеска ? Като наляхме 40% от горивата на Украйна и 30% от въоръжението ?
    На всичкото отгоре изгонихме и дипломатите !

    Коментиран от #66, #69

  • 65 Даскале

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "Едуард Петров":

    Да го беше научил на най важното да обича родината си, а не да е предател. Трябва да си върнеш заплатите и пенсията за несвършена работа.
  • 66 !!!?

    5 6 Отговор

    До коментар #64 от "Само питам":

    Ердоган въоръжи Украйна с дронове който убиват хиляди руски агресори, но Турция не е вражеска държава, а "брацка" България е вражеска, защото също помага на жертвата на варварската война на Путин !!!?

    Коментиран от #67

  • 67 Само питам

    6 5 Отговор

    До коментар #66 от "!!!?":

    Турция наложи ли санкции на Русия ? Изгони ли дипломатите ?
  • 68 !!!?

    10 6 Отговор
    Символите на Популизма, Грандоманията и Раболепието: На Рожден дупка за Пилон, на Бузлуджа кютук от Бетон, а в София паметник на Троянски кон !!!?

    Коментиран от #74

  • 69 Диамантената ръка

    7 3 Отговор

    До коментар #64 от "Само питам":

    1885г. ни обявиха, ако си чувал за Съединението. Че и преди това... Всъщност никога не сме им били братска държава, винаги на Сърбия са залагали.
  • 70 Бацо Гацов

    6 4 Отговор
    Тоа па така се е увъртолил с руски шпиони, масонски ложи, Копринки и чичо Гошовчета, че нема до къде...Просто с глас реве зча един убав импийчмънт...ма реве, та се къса..А че си е чиста проба корумпе...знаем още от исторята с Грипените
  • 71 Да питам..

    3 4 Отговор

    До коментар #57 от "Курти влезе":

    Що си толко прозд ва, Курти..от времето на Янукович, Юшченко или който и д ае укрпрезидент, не е купен и един патрон за ЗСУ. Сега, за около година, украинската армия е може би най-добре въоръжената армия в Европа..ако не в света. И въпреки многото и различни системи, укрите се справят отлично в работата с него..айде сега, изчирикай как било унищожено това оръжие..да, ама не...Кокошинков лъже, та се кине...
  • 72 Бацо Гацов

    1 6 Отговор

    До коментар #33 от "Едуард Петров":

    Тоя, дето си го учил, ако бяхме в нормална държава, до сега да е осъден за измяна по ЧЛ.1 и да е при бай Ставри за много дълго. А ако бе по онова време отдавна дас сме му яли житото
  • 73 Коментар

    6 4 Отговор
    Цитат:"Украйна в дневния ред

    Още с първите си действия редовният кабинет заяви ясна позиция, срещу която се съпротивляваха служебните кабинети на президента и самият Радев"


    Това е някакво безумие...първите действия на правителството да са по отношение на друга държава.Ние Украйна ли сме?
  • 74 Ха ха

    6 5 Отговор

    До коментар #68 от "!!!?":

    Паметника на американските летци,убивали жени и деца в София по ти допада,нали? Нещастно То си ти.
  • 75 РАДЕВ СЕГА КОРЕМНО ЛИ ПАК ЩЕ ВРЪТНЕ

    5 2 Отговор
    И КИРО И БОКО ОТИВАТ НА КИНО В ЗАТВОРА ? ТРЕПЕРЕТЕ БОКЛУЦИ !
  • 76 Анджело

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пасъмас":

    Не се притеснявай! Всичко е по старому. Нали така е най-удобно. За какво бяха тези протести? Е, вече ГЕРБ и ПП-ДБ са ръка за ръка като влюбени. Тежка е кармата на майка България!
  • 77 Анджело

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "ТрампЛин":

    Вервай, и без Съюзниците, Червената армия щеше да смаже Хитлеристка Германия. Съюзниците се включиха като видяха накъде отиват нещата. И най-вече за разпределение на територии на влияние. По стар колониален обичай.

    Коментиран от #85

  • 78 България

    4 4 Отговор
    няма нужда от президент ! Излишна безмислена администрация !
  • 79 Ха ха ха

    4 3 Отговор
    Радко хвърчилото отдавна е господин никой и скоро и името му ще бъде забравено и изтрито от историята .

    Коментиран от #84

  • 80 МАЛКА пенсИЯ

    2 2 Отговор
    Много голееееем,пилона.Как ако се наложи,ке го облетява,румко,с аероплана????????
  • 81 знайко до незнайко

    1 2 Отговор
    А красная армия,ИЧ ЛИ НЕ НИ ИЗБИВА-ВОЙНА НИ ОБЯВИ.
  • 82 Къде ми е нощното шкафче?

    4 3 Отговор
    Есента наближава!Идват избори 2 в 1!Не бързайте да отписвате българския президент!ВСЕ пак той е избран с мнозинство, каквото никоя парламентарно представена партия няма!
  • 83 иис

    4 2 Отговор
    Време е Румен Радев да бъде освободен дисциплинарно от длъжността която заема незаслужено. Румен Радев тежи като воденичен камък на съвестта на българския народ и наш дълг е да се освободим от това бреме.
  • 84 Ани

    4 3 Отговор

    До коментар #79 от "Ха ха ха":

    Не съм съгласна. Името му ще стои редом до името на Иванко убиеца на Асеня. Той ще бъде даван като лош пример в учебниците по история. Ще учим децата и ще им даваме пример как в социалистическа България са раздавали пагони на най-недостойните за да слагат прът в развитието на държавата.
  • 85 да ама не

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Анджело":

    Така са те учили. Виждаме как се справят с Украйна.
  • 86 Хахааа

    2 1 Отговор
    Всички са комунисти. Те си уредиха родата. Няма как, Русия си има олигарси на запад и от там действат и промиват им старите комунисти мозъците на родените след 1989 и преди това по на 2з3 г които са били. Тъй като не одобряват борисов минаха гласуващите към итн, след това към пп и т. н. Споко 60 % не гласува, сега ще гласуват за ПП и от 60 може да падне процента на 30. Ще си наряесят родата ПП и техните съюзници ще са готови да си дадат гласа за ПП, а другите 30 процента ще следва да изчакат следващи тяхни хора, ако евентуално има, ако не още ще чакат докато хванат букета и при свети Петър в ада се отзоват, а всички минали през НС в рая ще са с милиони евра кеадени. Май и там няма равноправие
  • 87 Кочан

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Едуард Петров":

    Вярвай си! Офицерите в БНА се развиваха по две направления. Досиетата на офицерите бяха с гриф "Ускорено развитие", или без гриф. При това, тези с ускорено развитие ходеха на курсове, обществени мероприятия и т.н. Останалите без гриф просто носеха службата.
    Радев е с ускорено развитие, и това е по заслуги на дядо му. Видяхме какви ги "натвори" милия.
    В момента ни е финансов министър също с ускорено развитие, и ни подготвят един Васил Терзийски за кмет на София. Ето затова, някои са равни, а други по-равни в България.
  • 88 Хххх

    1 1 Отговор
    Подвеждащи старии. Разчистват терена за Борисов, а народа ще гласуват за БМБ, и българи и турци и най много помаците. И радев си уреди тръд пловдив славяново, а кой няма, здраве да е, да ну е яка гърбината и да работи от 5 до 22 часа, живи са, свежи са, а в бг наборите им са без зъби, състарени. От работа не се умира, от скука и клюклю. Болен ставаш, ако си чувствителен не ме еня за никой горе в НС, всички си имат техни хора, да ги подкрепят, гласуват, а те от своя страна да им дават сладки служби заплатени. Някои от сащ евентуално биха се хванали за картуните, ако четат, къде в тая дива джунгла попаднахме. Аслъ чоджум, билмерим булгардже
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 И аз да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Анонимен":

    Не, най-важното е да има СПРАВЕДЛИВ мир! Защото мир по условията на насилника и агресора означава по правилата на джунглата! Хората тези неща отдавна са ги осмислили, тук примати русолюби ни ги пробутват под демагогския етикет на пацифизма
  • 92 Гоше

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Генерал Магарев ще оправи украйна