Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Юли, 2023 23:00 25 433 352

На безвремието в България най-после бе сложен край

  • украйна-
  • николай денков-
  • русия-
  • българия-
  • нато-
  • война-
  • герб-
  • пп-дб-
  • володимир зеленски-
  • шенген

Новото правителство на България вече дава първи резултати - посещението на Зеленски е може би най-впечатляващото събитие

На безвремието в България най-после бе сложен край - 1
Снимка: Мария Габриел
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Даниел Смилов:

Правителството "Денков", подкрепяно от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, е правителство, чието оправдание са единствено постигнатите от него резултати. То е принципно напрегнат компромис, в който и двете страни нямат особено доверие една към друга и не си желаят електоралното добро. Но здравият разум ги е събрал като най-добро решение от възможните.

Още новини от Украйна

Малко неочаквано "сглобката" - евфемизмът за "коалиция", който беше медийно въведен - започна да дава първи резултати, дори преди начинът на вземане на решения вътре в нея да е съвсем ясно разработен. Посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски е може би най-впечатляващото събитие от тази гледна точка, но има и други.

Бюджет за 2023 година

Проектът е вече разработен, като основните параметри в него се оказаха приемливи за кажи-речи всички. Въпреки свиването на "дефицита" до 3% ще останат достатъчно средства и за социални програми, и за капиталови разходи, като при това няма да има непреодолими натоварвания за следващите години. Детайлите ще се уточняват в парламента и там може да има изненади в една или друга посока, но като цяло държавата е на солидна финансова основа, която прави кандидатурата ѝ за еврозоната съвсем реалистична. На този фон предложеният от служебното правителство бюджет вече съвсем изглежда като неуспешен опит за саботаж на еврочленството или партизански задявки за сметка на фундаментални финансови политики.

Отпадане на Механизма за сътрудничество и проверка

Предложението на ЕК за отпадането на многострадалния механизъм десетилетие и половина след неговото въвеждане не може да бъде третирано като съществен успех по три причини. Първо, той трябваше да отпадне две-три години след неговото въвеждане, което не се случи. Второ, проблемите в съдебната система не бяха решени и дори в заключителното становище на ЕК те се споменават - нужни са реформи във ВСС, Инспектората и т.н. Самите драми в прокуратурата около Гешев-Сарафов са доказателство за несвършената работа. Трето, отпадането на механизма за България и Румъния просто означава, че двете страни ще останат под общия мониторинг на ЕК за върховенство на правото във всички страни членки. Нещо повече, този общ мониторинг е свързан и с възможности за ограничаване на евросредствата, които вече са задействани за Унгария например. Все пак обаче отпадането на специалния механизъм е частичен успех за България, най-вече защото отваря вратата на страната за Шенген.

Членството в Шенген

Със съставянето на новото редовно правителство дойдоха и сигнали, че Нидерландия и Австрия може да вдигнат възраженията срещу българското членство. В нидерландския случай беше ясно, че при служебни правителства или такива, доминирани от ГЕРБ-ДПС, страната няма да бъде допусната в Шенген. Влизането във властта на проевропейска формация без корупционнен багаж (ПП-ДБ) направи възможно промяната на позицията. По отношение на Австрия този аргумент не е единствен, но и там той е налице. Важното е, че шансовете за влизане в Шенген драматично нарастнаха.

Присъединяването към Еврозоната

Парламентът правилно спря в комисия противоконституционния референдум на "Възраждане". България наистина е поела ангажименти да приеме еврото и е член на паричния съюз със статут на временна дерогация още от 2007 година. При готовност на страната (изпълнение на маастрихтските критерии) сме поели ангажимент да се присъединим. Съществуването на ясно парламентарно мнозинство зад това решение е добър сигнал за България. Обединяването около кандидатура за управител на БНБ - Димитър Радев - е също добра новина, доколкото неговите позиции са еднозначно в подкрепа на еврото. Социологическите проучвания също показват, че има обръщане на общественото мнение в позитивна за еврото посока: при ясна политическа воля от основните играчи, този обрат ще е още по-силен. Ако БСП и "Възраждане" останат като опоненти, това ще свие обществената опозиция до около тридесетина процента, дори и при амбивалентно отношение от страна на Румен Радев.

Посещението на Зеленски

Визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски е много значимо събитие по множество причини. Първо, това би била първа негова визита в страна от Източна Европа след Полша. Става дума всъщност за символично признание за ролята на България в помощта за Украйна. Тази роля наистина е съществена - при всички правителства от избухването на войната нашата страна е предоставяла различно, но много необходимо снаряжение (и чрез покупки, и безвъзмездно). На този фон все по-неразбираема става позицията на политици като президента Румен Радев и Корнелия Нинова, които отричат тази подкрепа и дори твърдят, че тя е вредна.

Българският национален интерес обаче е ясен - една силна и независима Украйна би била гаранция, че руските имперски операции няма да се изместят на запад в наша посока. Затова въпреки вътрешните боричкания по темата, България всъщност оказва необходимата подкрепа за Украйна в трудната ситуация и това не е някакъв алтруизъм, а по-скоро хладна калкулация на интереси. Загрижените за суверенитета на страната - ако са наистина такива - биха осъзнали много добре тези интереси.

Второ, посещението на Зеленски вероятно е свързано и с конкретни въпроси, един от които може да се окаже сделка за реакторите за АЕЦ "Белене". Ако България успее да продаде на Украйна тези ненужни за нас реактори, една от фундаменталните грешки на управлението на Борисов и предшествениците му може отчасти да бъде санирана.

Трето, и може би най-важно, визитата на Зеленски ще демонстрира на българите, че те имат много причини за гордост с европейската си идентичност. Украйна е пример за това, че европейските ценности и начин на живот не са нито клише, нито нещо неразбираемо. Хора, които са много близо до нас като култура, история и манталитет, са готови да умират за тях. Ние ги имаме, отстояваме ги, ползваме се от тях, но като че ли сме спрели да ги забелязваме. Визитата на Зеленски вероятно ще отвори очите на мнозина за това, което не бива да губим заради просъветската носталгия на едни или проавторитарните въжделения на други, които заедно са малцинство в българското общество.

Изброените "видими резултати" са просто едно добро начало, което никак няма да е достатъчно за добре изпълнен мандат (поне до първата ротация). Но те са нещо, на което може да се стъпи и да се гради. Несвършеното и трудните предстоящи проблеми - от съдебно-конституционната реформа до изчистването на корупционното наследство - не си струва да се изброяват, защото са много. Но все от някъде трябва да се започне. Поне безвремието на служебните правителства вече спря.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 319 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пародия на мнение

    346 45 Отговор
    Да си подаряваш нац интерес било гордост

    Коментиран от #88, #212

  • 4 Зипо

    322 33 Отговор
    Тяхното "славаукраинство" е банален кариерен асансьор, който трябва да ги издигне възможно най-бързо над останалите. И когато не можеш да спечелиш с качества и с талант, се отдаваш на подмазвачество и лакейство.
  • 5 Кузмов

    212 20 Отговор
    Вие сте Тиня
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Телеграм

    376 27 Отговор
    България е малка държава с много продажни подлоги

    Коментиран от #308, #315

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Беззелие

    270 30 Отговор
    Колко ли ще изкара правителството на татко смърф и гаргамел според Дойче зеле, три месеца, девет месеца или до края на "войната в украйна"?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Естествен Интелект

    171 13 Отговор
    Проветрихте ли? Обезпаразитихте ли?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Перко

    36 153 Отговор
    Посредствени коментари ! Жалко!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Баце

    261 35 Отговор
    Точно така е, сега вече ни засилиха с пълна скорост по "Магистралата към Ада".
    До сега се запъвахме и шикалкавехме, мислехме да минем между капките, но сега ще има пушечно месце за сатанистите, най-жалкото е, че под командата на един наркозависим клоун.
    Жалка история.

    Коментиран от #36, #348

  • 18 Грешиш!!!

    200 15 Отговор

    До коментар #12 от "Мръсни и гнусни":

    Назначиха ги от посолството

    Коментиран от #51

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 СИНЬОТО

    111 27 Отговор
    Още една причина да Избягам от зеленясалия жабурняк българия ,и да Отида в Румъния ,и ще ГО НАПРАВЯ ..........

    Коментиран от #31, #34

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 !!!?

    47 289 Отговор
    Един велик Зеленски и един подлец - Радев !!!?

    Коментиран от #97, #188, #252, #255, #260, #261, #290, #293, #350

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Защо не избягаш в.....

    35 103 Отговор

    До коментар #22 от "СИНЬОТО":

    Русия?????

    Коментиран от #35, #165

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    41 229 Отговор
    резидента радеф е срам за България, импийчмънт‼️

    Коментиран от #45

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 СИНЬОТО

    83 7 Отговор

    До коментар #34 от "Дими Дм.Минева":

    Атила ти е в болната комплексирана зеленясала жабешка глава

    Коментиран от #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 СЗО

    69 2 Отговор
    Нека да не слагаме тигана на котлона, че рибата е още в морето...
  • 40 Христо

    135 5 Отговор
    Мазни продажни.ци
  • 41 РЕАЛИСТ

    188 22 Отговор
    И какво всъщност посрещнаха днес в България? Един узурпатор на власт. Зеленски е с изтекъл мандат, като президент. Отказа провеждане на избори, щото го е страх да не изпусне властта. Зеленски де факто е незаконен президент. Що лизане беше днес. Както вила Волгин, за да ги забележат и им дадат някое топло местенце.

    Коментиран от #237

  • 42 йхнкхйких

    150 13 Отговор
    пп и дб в затвора доживотна !
  • 43 НашТе у та йки

    139 12 Отговор
    Белене ги зове.
    Няма ненаказано зло.
  • 44 Дими Дм.Минева

    9 37 Отговор

    До коментар #37 от "СИНЬОТО":

    😂🤭🤣😂🤭🤣 Атила хунският вожд е роден там - Кюстенджа. Понял ли ? Ама ти да не си от Лом бе ?

    Коментиран от #59

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Колко са жалки

    165 19 Отговор
    Всички атлантически измекяри се надпреварват да словославят Зеленски

    Коментиран от #270

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Нема лошо

    39 1 Отговор

    До коментар #38 от "Алтафанах Ал Таебах":

    че оправиме прираста в България. Дано де, че вече съм на 45
  • 49 Браво Радев

    194 20 Отговор
    Най- сетне някой даму каже в очите на това зелено човече ,че са нужни преговори ,а не оръжие за да се постигне мир.
  • 50 фйу

    134 14 Отговор
    Хаха който е гледал внимателно е видял как Зеления чеше Сунак по пакета има и видео в нета ,опита и в България ама не му мина номета при Президента .
  • 51 Абе що се мъчиш тук

    28 101 Отговор

    До коментар #18 от "Грешиш!!!":

    Под Европейско робство и натовска окупация?!А не заминаваш за свободна и демократична Русия?

    Коментиран от #58

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Иванушка🇺🇲

    29 146 Отговор
    Вече ясно се откроиха от една страна проруските фашисти в лицето на Радев БКП иZраждане и ИТН чалгарите. От друга ГЕРБ СДС ПП ДБ и ДПС. По важното е че антибългарските партии са само около 30% от обществото.

    Коментиран от #174

  • 55 Еййййй Шушано

    36 6 Отговор

    До коментар #29 от "Еййййй копейкиииии":

    Скоро и вЪзелина няма да ви помага 😁🙃

    Коментиран от #63, #70

  • 56 Делю Хайдутин

    28 147 Отговор
    kpaдеф е срам за България. Импийчмънт най-после! Всичките му гъълъбарници закопаха България.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 666

    25 115 Отговор

    До коментар #51 от "Абе що се мъчиш тук":

    Ще стоят тука и ще ни тровят с руска пропаганда докато Посолството🇷🇺 им плаща копейки.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Хубавото в цялата история е

    99 8 Отговор
    Че който се е "съюзил" с нас
    хубаво не е видял 😁😁😁😁😁😁
    Исторически доказана истина 😘
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 А ... как

    2 14 Отговор

    До коментар #55 от "Еййййй Шушано":

    да не помага маргинално ли ?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Дими Дм.Минева

    19 2 Отговор

    До коментар #59 от "СИНЬОТО":

    С Шебекино Ич нема общо

    Коментиран от #69

  • 67 Копейка

    6 25 Отговор

    До коментар #62 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Кофите са наши!
  • 68 киро Парапетков

    61 3 Отговор
    Какъв е тоя изрод??
  • 69 СИНЬОТО

    6 31 Отговор

    До коментар #66 от "Дими Дм.Минева":

    Явно визираш зеленясалите шебеци шопите и българския нужник Шебекино е българия

    Коментиран от #73

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Росен

    99 13 Отговор
    По-скоро елементарно възпитание и уважение няма тоя, който с потната вмирисана фанелка, влиза в Президенството на Държава, в която е ГОСТ !

    Коментиран от #75, #276

  • 72 СИНЬОТО

    7 65 Отговор

    До коментар #2 от "РАВНОСМЕТКАТА☝":

    Ми да си пусне дълга коса поне Шебека зеления чорап радев фатмака
  • 73 Дими Дм.Минева

    26 2 Отговор

    До коментар #69 от "СИНЬОТО":

    Абе на 31.05.2023 украинци пратиха 2 ракети. Шебекино е граница! Украйна и Русия. Медиите рекоха, че са руснаци. Това нема значение от коя страна са били.
  • 74 Смях

    69 9 Отговор
    ШвабскитеСвине така и не разбраха, че това не е циганскатаГермания. Превзели са ви отвътре шибниНегра и мюсюлмани, но идването на двойник на наркоманаЗеленски е промяна на световния ред. Циркаджии.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Еййййй копейкиииии

    8 52 Отговор
    Сложилиха ви го? 😂🤪😅🤭, къде са ви подписите? 🤭😅🤪😂

    Коментиран от #84

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 фен

    73 6 Отговор
    Явно, в България зеленият изпя лебедовата си песен! НАТО спихна! Всичко свърши! Чао!
  • 79 Дрън, дрън

    94 3 Отговор
    "противоконституционния референдум"?
    Народен референдум НЕ може да бъде прокунституционен. Народът е над конституцията, понеже тя е направена да е за народа , а не против. Пример на истинската демокрация е Швейцария. Там референдумите са чести и решенията им съвпадат с желанията на народа. Кой може да забрани референдум??? Това е противоконституционно, а не референдума!!! Никой няма право да ограничава народа, това е диктатура!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Ще видим

    40 2 Отговор

    До коментар #27 от "Голем смях":

    Кой ще се смее последен пед....
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 младен иванов

    78 7 Отговор
    Смилов,не здравия разум,а силен външен натиск роди това нелигитимно правителство,особено като се има предвид записа,оповестен публично от Радостин Василев на друтарите от ПП и ДБ.Идването на Зеленски изобщо не е за радост.Човека просто идва да иска съдействие не за мир,а за оръжия и нашите наведени васали като нищо ще му дадат.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 бл.134 в Zап. парк

    5 38 Отговор
    Мобилизация и български корпус на фронта !
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Гутьо

    36 2 Отговор
    Искаме да живеем в мир любов като нормални българи. От 1945 година до сега българската армия не е участвала в бойни сражения благодарение на нашите политици артисти професори от всички етноси .
  • 94 Смилчо

    25 4 Отговор
    Класически безсмислен коментар.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 9892

    63 4 Отговор

    До коментар #24 от "!!!?":

    Един велик държавник, и един жалък клоун, палячо. Палячо си беше, палячо си остана.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Българин

    44 3 Отговор
    Слава България
  • 100 Емил

    76 9 Отговор
    Много култови изказвания на Зеленски:
    Путин е виновен за високите цени на електро енергията, защото завзе запорожската централа (строена от руснаци по времето на СССР)
    Путин спира износа ни на зърно, ние искахме да го подарим безплатно на бедните страни, но Путин блокрирал морето и сега има дефицит и всички са гладни (българските земеделци харесват това)
    Руснаците пречат на украинската армия да контраатакува, сложили мини гадовете. Представяте ли си?
    Имаше и още други, доста забавно беше.

    Коментиран от #106

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Бай Лисан

    38 5 Отговор

    До коментар #102 от "Истината":

    За да ме разбереш, ще ти напиша диагнозата с евроатлантически буквички: unterciganin.
    Не разчитай на Дарвин, в твоя случай няма да проработи.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Истината

    13 61 Отговор

    До коментар #100 от "Емил":

    Пишеш "строена от руснаци по времето на СССР" и демонстрираш вопиющата неграмотност характерна за всеки русофил. Внушаваш, че всички народи от СССР са лежели на гърба на горките руснаци, които от човещина са ги хрантутели, обували и обличали.

    Коментиран от #156

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Бай Лисан

    19 2 Отговор

    До коментар #105 от "Сети":

    Ще ги харчи в Орландовци. Но не лично.
  • 109 А50

    69 5 Отговор
    Не може да става и дума за здрав разум при ГЕРБ и Пп. Става дума за сащкото посолство и еничари. А Зеленски се убеди че българите не го подкрепят.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 А50

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "Миротворец":

    По скоро може да се раздели на северна и южна, но каква е гаранцията за честен вот
  • 114 Доктор

    21 4 Отговор
    Продажен боклук.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Саниел Дмилов

    56 3 Отговор
    "На България най-после бе сложен край". Ето, оправих заглавието
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Украинец

    24 2 Отговор

    До коментар #112 от "Българин":

    От устата на разпран либераст като тебе, това ми звучи като виц! 🤣🤣🤣🤣
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Българин

    12 55 Отговор
    Редовите русофили никога не са били обременени от знания, интелект или морални норми, но за сметка на това винаги са изпитвали патологична любов към Русия и негодника, който се е докопал до властта в Кремъл. И са мразели всичко свързано със свободата и демокрацията, които според тях са проклятие за човечеството.

    Коментиран от #132, #137

  • 126 Име

    33 2 Отговор
    Добре - но сме най-бедните в Европа - умрели няма, но все пак.

    Не става въпрос за луксове, обаче - нещо не върви съвсем.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 ПЕРНИК

    12 63 Отговор
    Хора ,Абе прост народ сме съдейки по коментарите.Зеленски си е в Украйна и пази своята държава,а джуджето какво прави там е въпроса!?Като гледам по тв нашия президент чак на него му беше неудобно,че трябва да защитава тезата на своите руски приятели.Личеше си,че дълбоко в себе си знаеше,че греши
    (Гледайте по БНТ и преценете)
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Украинец

    45 8 Отговор

    До коментар #125 от "Българин":

    Свобода има само за шарените, наркоманите, политиците, джагалите... ти от кои си?

    Коментиран от #133, #275

  • 133 Българин

    10 56 Отговор

    До коментар #132 от "Украинец":

    Робите не мразят най-много господарите си. Те мразят най-много свободните и тези, които се борят за свободата си. Мразят ги от дъното на душата си.
    Украинците са свободни и искат да останат свободни. Нищо друго. Но робите искат те да се предадат на руснаците и да се превърнат в роби. Затова изпитват неистова омраза към украинците! Защото те се борят за своята свобода и не желаят да бъдат руски роби!

    Коментиран от #150, #158

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 пари нема

    7 40 Отговор

    До коментар #123 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Защото Копейкин не получи транша да плати на протестърите. А те без пари не протестират.
  • 139 Някой

    57 4 Отговор
    Спирането на референдума е противоконституционно.
    Сега като не искат този референдум,каква е гаранцията че ще разрешат други?
    Дайте най-добре да забранят референдумите. Да няма такова нещо. Да забраним и изборите,правителството да остане за винаги.
    Къв зор за това евро? Чехите защо не бързат и са по добре от България.

    Коментиран от #141, #203

  • 140 Някой

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Миротворец":

    Съгласен съм.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Бай Лисан

    25 9 Отговор

    До коментар #141 от "Истината":

    А на мен ми идва повече, когато столична WC хигиенистка дава акъл за центове.
    Обади ми се, да ти пратя 5 лева, и да спреш да дращиш тук.
  • 144 Слисане,

    9 8 Отговор

    До коментар #134 от "Бай Лисан":

    Все пак , не може всички да сме виШисти .. 🤭

    Коментиран от #147

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Бай Лисан

    16 7 Отговор

    До коментар #144 от "Слисане,":

    Остави образованието...
    Аз говоря 4 езика.
    Ти колко езика говориш?

    Коментиран от #204

  • 148 брин

    58 8 Отговор

    До коментар #88 от "ха ха хааа":

    E ти какво искаш , цяла Европа да пламне във война с Русия , защото укрите решили , че са “великата Сила“ , която ще унищожи Руската империя ......и хората в селската кръчма ще ти кажат , че укрите са л@ди да се хващат на плановете на краварите . Нито една друга държава от бившия СССР не се остави да бъде съблазнена от краварите и да си унищожи държавата заради интересите на краварите , само Окрайна и ето го резултата ....даже Грузия си взе поука и отбива всички напъни на краварите да отваря втори фронт на Русия.

    Коментиран от #157

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Справедлив

    34 3 Отговор

    До коментар #133 от "Българин":

    Така е на този свят. Като си неспособен да се защитиш сам и търсиш помощ от друг, ще бъдеш зависим от него. Все едно кой ще те унищожи Изтока или Запада.
  • 151 АМИ НУЖЕН СИ Е ДНЕС

    48 5 Отговор
    Значи и през ВСВ 1941г. нашите 0правници се целунаха с Хитлер и му станаха ортаци срещу Русия... застанаха от къде страната на булката и после олеле защо народен съд!!!
    И ей за такива решения днес на военолюбците против Русия утре НЕгласуващите ще станат над 80%!!!
    Но все някога ще прогледнат и прогласуват и ще ви изметат, че и народен съд могат да спретнат!!!
  • 152 Анонимен

    32 1 Отговор
    Най накрая се намериха Послушковци
  • 153 Кен Еф

    38 3 Отговор
    Явно 47-те милиона за козяшка пропаганда още не са свършили
  • 154 Чуйте поне папата

    52 1 Отговор
    Папа Франциск зове Русия и Украйна да седнат на масата за преговори...
    Хората с власт да сложат край на безсмислената война в Украйна „

    Мдааа Дааа... и папата го каза:
    „Войната в Украйна е движена от интересите на няколко "империи", а не само на Русия, каза папа Франциск в интервю, публикувано в петък и цитирано от Ройтерс.
    Папата също за пореден път нарече случващото се световна война.
    "За малко повече от 100 години започнаха три световни войни: на 14-18, 39-45 и тази, която също е световна война. Започна малко по малко и сега никой не може да каже, че това не е световна война. Всички велики сили са въвлечени в нея. И Украйна е тяхното бойно поле. Всички се бият там", каза Франциск.
    Следователно папата е Путинист…според соросите, а и ако сега Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен също за путинист.

    Коментиран от #170, #246

  • 155 Дивергент

    50 1 Отговор
    На безвремието дойде края, както и на свободната държава България. Честито на ограбения български народ.
  • 156 Сети

    64 7 Отговор

    До коментар #106 от "Истината":

    Ами фактите?
    Да видим.
    45 години с СССР
    35 години със запада
    Със СССР: язовири, електроцентрали, пътища, заводи. Здравеопазване, образование - безплатно. Земеделие процъфтяващо. Износ. Етнически проблем - няма АЕЦ
    Със запада - всичко съсипано. Построено - почти нищо. Ако да има и нещо построено, то е на баслословна цена заради корупцията. Здравеопазване? Образование? Мит

    Ама било нямало свободи? То и сега няма. Пътуваш извън границите свободно? Ама къде да пътуваме като едвам плащаме сметките? Голям праз, че имаме правото като нямаме ресурсите. Можеш да си изказваш мнението свободно? Скоро няма да може

    Коментиран от #162

  • 157 Сети

    31 2 Отговор

    До коментар #148 от "брин":

    Де да беше така... Само Беларус още е е руска орбита. Почти всички други са превзети. Без Майдан. По същата схема както и България
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Сети

    44 5 Отговор
    Голяма свобода е да те хванат на улицата и да те пратят на фронта. Укайна не е демокрация, а брутална диктатура. Фашизирана. Поинтересувайте се за други канали на информация, все още ги има. Министерство на истината все още няма, слава богу!
  • 161 Уса

    34 7 Отговор
    Нито сащ нито Русия имат интерес войната да спре,защото били загивали много украинци.На сащ не им пука за живота на украинците.Ако Русия искаше мир щяха да ликвидират Зеленски имаха много шансове и варианти,но уви целта не е Зеленски а много по голяма от живота на един жалък клоун
  • 162 Истината

    8 27 Отговор

    До коментар #156 от "Сети":

    "...Другари, картината в икономиката е ПОТРЕСАВАЩА! От 1983 г. сме с отрицателен прираст, нужни са ни най- малко по 2, 6 млрд долара заеми годишно от Запада. Изолацията ни Докара до просешка тояга. Единствен приятел ни е Чаушеску. Сменихме Живков, защото стигнахме пропастта... Можехме да издържим още седмица, още две. Да кажем, можехме да издържим още месец. Е, с помощта на органите на МВР, ако ги включехме, можеше да задържим властта за себе си още два, три, шест месеца. Но нещата вървяха така, че не можеше да не Докараме нещата до взрив..."
  • 163 Българин

    6 42 Отговор
    Край руската подлога Радев ще бъде уволнен от пУтлера станал непослушен
  • 164 Русомразец

    5 44 Отговор
    Добре дошъл в България Зеленски Българския народ те подкрепя ПОБФЕДА
  • 165 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 3 Отговор

    До коментар #31 от "Защо не избягаш в.....":

    а що не се изнесеш към кравария? не ти ли дават виза а? още троли за да и я забработиш и пътя от тука продажник
  • 166 фкю

    45 4 Отговор

    До коментар #1 от "Объркано Атлантиче":

    Гледах срещата на Радев със Зеленски. Зеленски в един момент не знаеше как да се изкаже дори на Украинският диялект и попита на Руски как да се произнесе, е такъв им е великият президент и славен украинец.
  • 167 Мнение

    29 1 Отговор
    И мечтаното Богдан Филовото време пак дойде! Радва ли те това Сми,сми,па разсипи? С една дума Смлов
  • 168 Сашо

    39 3 Отговор
    Изгарянето с България,с насилственото ни представяне на наркомана евреин,пред всички без никакво чувство за неотралитет и показност е направо изнасилване!
  • 169 Леля Гошо

    43 3 Отговор
    ОосолстваТА са доволни, народът - не.
  • 170 фкю

    30 2 Отговор

    До коментар #154 от "Чуйте поне папата":

    Абсолютно точно. Такива като Джон Ленън в сащ отдавна ги избиват или запушват гласността им.
  • 171 Позор за България!

    41 3 Отговор
    Позор!
  • 172 Отврат

    37 4 Отговор
    Даже и природата се разбунтува срещу посещението на зеленото жалко човече продал родината си
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Ко каза, ко?

    36 2 Отговор

    До коментар #54 от "Иванушка🇺🇲":

    Казваш, че при няма и 40% гласували от народа, твоите 70% от тези 40% от които и ДПС в това число, са народа и желанието му ли? Ти къде живееш, колко ти плащат и кой ти плаща, за да сееш дезинформация??!

    Коментиран от #177

  • 175 ДВ ще мизеруваме в името на Урките

    43 4 Отговор
    България като колония на краварите ще работи за фашистите от Укрия! ДВ вие сте долнопробни лъжци!
  • 176 Отврат

    32 5 Отговор
    Даже и природата се разбунтува срещу посещението на зеленото жалко човече продал родината си
  • 177 оня с коня

    6 37 Отговор

    До коментар #174 от "Ко каза, ко?":

    Глуповатата ви Упоритост с която поддържате досадната Опорка че Парламентът не е реално Огледало на Вота на Народа щото като се извади Процентът на Негласувалите остават някакви 40% Волеизлеяние на Българите.От там нататък пък с ЛЕКА РЪКА прибавяте тия Негласували към Недоволните от политиката на Правителството и излиза че в НС вилнеят само Шепа Узорпатори на Властта.А ПРОСТАТА ЛОГИКА подсказва че Негласувалите на Практика ОДОБРЯВАТ действията на Партиите в в НС на Принципа на "Мълчаливото съгласие",т.е. на 100% Народът е изявил Волята си,ама това на Вас не ви отърва!

    Коментиран от #185, #268

  • 178 Погнуса

    45 7 Отговор
    Зеленият палячо дойде и се скара наБг президента.
    Радев трябваше да му издърпа ушите и да го зашлеви през масата.
    А агент тагарев да подава оставката и да го прибират на топло за шпионаж.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Тон

    32 2 Отговор
    На безвремието, и на държавата също сложиха край!
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 цве

    34 3 Отговор
    една фримгия се съкува с друга фрингия.
    Общото между тях е че и двете са фрингии на сорос! И двете много искат да затрият народите си в услуга на ФАЩ
  • 183 Валентин

    43 3 Отговор
    Сложен е край на държавата България и началото на протектората на Америка и техните интереси.За съжаление..
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Салам, ама не конски

    21 2 Отговор

    До коментар #177 от "оня с коня":

    Наесен когато ти заколят коня за да се нахранят, тези проценти "на мълчаливото съгласие" ще ти натъпчат вълната, защото говориш от тяхно име!
  • 186 ХАХХАХАХА

    24 3 Отговор
    НА СНИМКАТА ДВАМА МЪЖЕ И ПОЛОВИНА ЕДИНИЯ КЛОУН
  • 187 Гаглей

    6 30 Отговор
    Зеленски е велик държавник.
  • 188 Калбо

    42 9 Отговор

    До коментар #24 от "!!!?":

    Какво му е великото на Зеленски че хвърли народа си във война с братския си народ по-точно те са един и същи народ както и Беларус
    И войната е започнала не от сега войната в Украйна и започнала може би преди 20-30 години когато западните държави и САЩ промениха историята на Украйна и всичко насочено срещу Русия още тогава е започнала войната да направиш фашиста Бандера свой герой той дори не е украинец
    Украинците не се борят за своята свобода те се борят за да защитават Купените земи и фабрики заводи газопроводи електростанции и още много други неща които са купени от западните страни
    Земята на Украйна повече от половината е купена от западняците преди 20-30 години американците са купили власт то имащите тогава украинци като им напълниха банковите сметки с милиарди долари
    Както сега сегашният президент Зеленски има в костариканска банка и 1 милиард и 200 милиона долара не съм го измислял аз западните медии го написаха
    Това ще се случи и с България вече историята е променена на българските децата изучават не тази истинската история е измислената от западните държави дори и е променена руско-турската война не е имало робство Левски по-скоро са го изкарали терористи отколкото революционер борещ се за освобождаването на България от турско робство
    С една дума зеленски е продажник за него гласуваха хората в Украйна с най-главното му когато той агитирваше своите съграждани че и то ще спре войната в Донбас А точно обратната стана той хвърли целият украински

    Коментиран от #193

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Наведената мижатурка

    3 11 Отговор
    И аз искам да съм велик президент, ама не мога да си сваля наколенките и да скъсам синджжира.
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Русороб съм и вярвам

    2 20 Отговор

    До коментар #188 от "Калбо":

    А пусьо има само лада с ремарке.
  • 194 Аргатин

    39 5 Отговор
    Голямо падение на Зеленски. Да дойде в най-бедната България и да кленчи за помощ. Президентът много точно обясни, че ние самите нямаме за нашата държава. Опоскана.

    Коментиран от #199

  • 195 Граф Чано

    33 3 Отговор
    България отново е в Тристранния пакт.Знаем,как ще завърши.

    Коментиран от #196

  • 196 Мумията от мавзолея

    9 37 Отговор

    До коментар #195 от "Граф Чано":

    България за първи път е от правилната страна на историята, въпреки резидентът и другите руzороби.

    Коментиран от #200

  • 197 Ами

    21 3 Отговор
    Фашист се срещна с фашисти
  • 198 една поправка

    22 2 Отговор
    Бюджетът не може да бъде даван като пример за успех, Защото вече сме във втората половина на годината, а сме все още с "Проекто" бюджет.
    В подобно бюджетно безвремие се получават разни забавяния на плащанията и плащания на "сляпо".
    В такава ситуация всеки човечец и фирма без достатъчно връзки бива ограбван. Другите, оестветсвено се облагодетелстват.
    Представете си ,че работодателя ви има да ви дава по 360 лв забавено плащане заради липсата на бюджет. В един кравив момент в края на годината бюджет ще има и работодатяеля ви ще ви виси с 4 бона. Как ще си ги получите? Не стига ,че са забавени, ами ще се наложи дасе молите и пр. А получите 2 бона, я не. А доста работодатели ще се изкушат просто да ритнат част от служителите бз връзки и така да спестят по 5 бона на човек, че да има извънредни премии за шефа и котерията му/й.

    Накратко - това не ре за хвалба, Сложете го в графата несвършена работа.
  • 199 падение?

    14 2 Отговор

    До коментар #194 от "Аргатин":

    Напште конвенционални запаси имат потенциала да наклонят везни=те в конфлика поне за няколко месеца.
    Тези запаси явно са основната причина Боце да бъде изпран.

    Е, не може да и мсе отрече на ГЕРБ - успяха да влязат в контекста "атлантици". Точно от тях идват предложенията и за Белене и за боеприпасите ни. А руско десарските фактори, които са създали партията, да пият една студена вода. Хвърлили са милиарди на вятъра.
  • 200 само да уточня

    21 1 Отговор

    До коментар #196 от "Мумията от мавзолея":

    "Правилната страна на историята" е евфемизъм за победителите.
    България цели 3 пъти обърка в сметкитев си кои са победителите.
    Гърция - наобратно.
    Турция - ту залага правилно, ту грешно.

    Я да погледнем какво правят по-адекватнтие ни съседи и да с исверим часовниците!
  • 201 Тъмен субект

    30 1 Отговор
    ЗАЩО беше поканен Зеленски? КОЙ точно го покани ("по покана на българското правигелство" не върши работа)? Каква беше ЦЕЛТА на посещението? Дрънкат ни врели-некипели за чест и някакъв си свободен свят, а зад гърба ни правят страшни неща.
  • 202 Владислав

    22 2 Отговор
    Наркомани болни зелени продажни да горите в ада дано
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 БСП в канала

    6 12 Отговор

    До коментар #147 от "Бай Лисан":

    А езиците които знаеш са: цигански, гагаузки, кардарашки и оня турски, който го говорят в Родопите. Ползваш български, без да го разбираш.
  • 205 Видях

    24 7 Отговор
    Един неуравновесен човек, неврастеник, който се държеше като на махленска седянка. Объркан, не можа да отговори смислено на нито един въпрос, не че имаше смислен такъв. Реве, преиграва, обяснява ни като на малоумни неговите объркани намерения. Много е зле. Този няма да се замисли и може да натисне ядрените мощности. Те затова руснаците ги пазят от него.
  • 206 Истината

    8 27 Отговор
    Вчера имаше среща между един ПРЕЗИДЕНТ и една мръсна руска подлога. Президентът беше ВОЛОДИМИР Зеленски!
  • 207 Българин

    10 22 Отговор
    Преди пет години руският поп от КГБ Киро Гундяев наби канчето на Мунчо насред София. Вчера президента на Украйна ВОЛОДИМИР Зеленски стори същото. Ако у Радев беше останала капка офицерска чест трябваше да се гръмне. Но той ще продължава да се излага и нищо чудно утре северомакедонския президент Киро Пендаровски да портрети упражнението. Което явно се харесва на недоразумението от Дондуков 2.
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 ха ха

    16 1 Отговор
    колкото и да се напъват от дойчето да представят една излъскана илюзия като истина , една агресия като защита на ценностите в чекмеджетата на бандитите не им се получава , а оня дрогиран терорист дето се опитваше да унижи българите за да си получи порцията оръжия и финанси ще си получи пирона в главата , нито украйна е негова нито пък носи и защитава свобода за хората и там и тук и където и да било
  • 211 садсадсадсад

    15 4 Отговор
    Парламентът правилно спря в комисия противоконституционния референдум

    1. Щом е организиран референдум - значи въпросът за този референдум е одобрен именно от КС.
    2. Парламентът по конституция няма право да откаже провеждането на референдум, след като за него за се подписали повече от 400.000 души. А за този са се подписали над 600.000, въпреки че официално са "признати" за валидни около 470.000. Т.е. референдумът става задължителен. И ако не парламентът, то президента може да издаде указ за провеждането му на основание конституциата.

    Коментиран от #213

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Хаха

    6 15 Отговор

    До коментар #211 от "садсадсадсад":

    Копейкаджиите искат референдум ,а спестяванията им в евро .
    Хаха

    Коментиран от #245

  • 214 Иван Радоев

    14 4 Отговор
    За пореден път погазихме национален интерес и знаехме лакейска и угодническата позиция
  • 215 гладкомозъчно

    10 4 Отговор
    общество от слугинчовци и послушковци
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Пратениците

    25 4 Отговор
    На Америка действат по план. Днес и Зеленски посрещнаха и се напънаха да го представят като всенароден триумф. Радев му стричи фасона на този клоун, обаче инакомислещите извратено го представят като емоционална и незнам още каква победа над нашия президент. А всъщност Зеленски беше толкова жалък и неадекватен, че Радев нямаше желание да се обяснява с него. С лудото не се излиза наглава. То си решило, сложило си главата в торбата, че ще ПОБЕДИ Путин , тоест Русия. А нашите дръндьовци клепат като пръднали и си правят сметките колко заработиха пред Сорос и САЩ. Ама не им пука за народа. Утре ще си хванат дърмите и ще излетят ту за Канада, ту за по- назапад из Европата им. Ние ще им обираме парсата , ще им ядем боклуците, ще ни гният телата с радиацията. НАШИТЕ ДЕЦА ?

    Коментиран от #248

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 ЕРДОГАН Е ИЗЧИБАЛ ЗЕЛЕНСКИ ! РАДЕВ СЪЩО

    15 4 Отговор
    ГО ИЗЧИБА НО ПО - ДИПЛОМАТИЧНО ВМЕСТО ДА МУ СМЕНИ ФИЗИОМУТРАТА !
  • 220 ......

    2 5 Отговор
    Срещнали се две марионетки,които са направили на сащисаните тромпетки.
  • 221 Стоян

    14 4 Отговор
    Голямо събитие няма що ! Поканило назначеното правителство едни фашизиран еврейскиЦиганин и голяма работа направило наведено
  • 222 опасност

    14 4 Отговор
    Държавата ни е превзета от шайка послушници, командвани от "посолството! "Моралният" Зеленски ни е приготвил такава изненада, че всички ще ахнем! Ядрена авария в ЗАЕС - това е последният план на "моралиста" и менторите му отвъд океана! След това ще бъде обвинена Русия, а полски, румънски и прибалтийски войски ще се включат във войната, заради "ядреното замърсяване на страните им" Това е било и основният повод за посещението на шефа на ЦРУ в Киев!

    Коментиран от #247

  • 223 Перо

    15 3 Отговор
    Като гледам неспирната соросистка пропаганда по всички джендърски ТВ с национален ефир и високопарните пропагандни думи /историческо посещение на Зеленски и т.н./ е все едно преглеждам в. Работническо дело на ЦК на БКП от онова време, но с обратен знак! Никаква разлика!
  • 224 Истина е

    15 4 Отговор
    Винаги сме били роби или слуги ! Поне от 700 години, повечето от историята ни. Да живеят краварите, завладели вече цяла Европа ! Да ни са честити поредните господари!

    Коментиран от #239

  • 225 С.П.

    13 3 Отговор
    Ако изпирането на Шиши чрез ръкуването му със Зеленски, е край на безвремието в България, така да бъде. Но тук има много важен политически знак - всички, които вчера се ръкуваха със Зеленски в НИМ, трябва да знаят, че неговата ръка беше ръкувана и от тази на Шиши и така всички символично са се ръкували с Шиши - и Соломончо, и Къдравата Сю, и Иван Костов, и Прост О Киро, и Кокорчо и т.н., а това дали ще се хареса във Вашингтон, който включи Шиши в списъка Магнитски?

    Коментиран от #233, #234

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Ватенки

    5 12 Отговор
    Русоф..лите се размърдаха от долу в коментарите долни мъ.,рши

    Коментиран от #249

  • 228 Котис

    11 5 Отговор
    DW и Смилов са българомразци!
    Позор
  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 топарев

    8 2 Отговор
    Тази плод на лющене между жирафи ли е?По-несъразмерна и зле стояща жена не съм виждал.
  • 231 Велко

    16 7 Отговор
    Голяма реклама и голямо постижение,да посрещнеш един клоун и нацист!
  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Електорат

    3 11 Отговор

    До коментар #225 от "С.П.":

    Ето виж го Велко (ком. 231) с едно изречение си заработи копейките а ти се мъчиш.
  • 235 Българоубийци

    16 4 Отговор
    Слугите на козяците докато не изпепелят земята ни и докато не изтребят децата ни, няма да си отидат от там,от където са се довлекли .
    Народе, спиш ли!?
  • 236 Хайде

    7 10 Отговор
    Орки ,залягайте над клавиатурата и започвайте да виете!Като не ви харесва европейския влак,скачайте в движение!
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Ожэффж

    9 2 Отговор
    Безвремието ще настане, когато лудото джудже използва ядрени оръжия заради наркоманизирания клоун.
  • 241 Джордже Балашевич

    13 5 Отговор
    Българското фашистко правителство, което нелигитимно представлява българският народ, посрещна на българска земя, поредната фашистка англосаксонска марионетка, дилърът на смърт и "бело" Зеленски! Срам и позор, който ще остане, като мазно петно върху българската история!
  • 242 Българин 681

    10 5 Отговор
    До Смило Даниелов:

    Самоходен Зеленчук ходи на просия за да води народа си на война срещу Русия?!?
    Но комент..........
  • 243 Непознат

    4 7 Отговор
    Смъ,.т и разстрл за червената сг.н било "много хубаво едно време" заблудени маломници

    Коментиран от #250

  • 244 Медия

    11 3 Отговор
    Съвсем сериозно се мисли, че Украйна ще плаща за реакторите?????Да видя няма да повярвам...Просто това си е пладнешки обир с "договор"... Ако имаха парите щяха да си купят оръжията, за които постоянно хленчат...
  • 245 само да кажа

    2 0 Отговор

    До коментар #213 от "Хаха":

    много ти е тъжен смеха
  • 246 Абе драги,

    7 7 Отговор

    До коментар #154 от "Чуйте поне папата":

    Сигурно знаеш,че Папата е латиноамериканец!А на тях руснаците десетилетия наливаха отрова в ушите!Така,че всичко си има обяснение!Още повече,че американците,именно заради горното,посяха много омраза в латиносите!Империи сър!Но като оставим настрана тези размисли,нормално е водача на голяма част от християните в света да надига глас за мир!Всички го искаме!Но нека го отправим на точния адрес-Русия!Ами тя човече, в прав текст ти казва,че иска Световно!господство,!Ни повече,ни по-малко!Тя била изключителна,единствена и неповторима!Тя сама по себе си била цивилизация,която трябва да владее света,а света кой знае защо не го разбира!И това не са празни приказки,а е заявявано многократно от идеолозите и съветници на Путлер!Цивилизация,която още ходи в тоалетната на двора или в полето!

    Коментиран от #253

  • 247 крайно време е

    11 3 Отговор

    До коментар #222 от "опасност":

    Да вдигнем кръста и да сложим кръст на тези повече от 33 години,управляващи!
  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 да попитам

    9 2 Отговор

    До коментар #227 от "Ватенки":

    Ако русофилите са "долни мъ..рши",ти горна мъ..рша ли си?
  • 250 ФАКТ

    7 3 Отговор

    До коментар #243 от "Непознат":

    За предателите пак ще има Белене

    Коментиран от #259, #272

  • 251 знаещ

    10 2 Отговор
    Българското правителство изпълни основната задача за което беше инсталирано от американците срам и позор да посрещнат в България с хляб и сол този който поподобие на Хитлер както Меркел каза подписа минските споразумения без намерение да ги спазва а с цел да се въоръжи и подготви за война която провокира чрез продължаващото избиване на хиляди дечица и цивилни граждани руснаци в Донбас 2014 година а от историческа гледна точка също е срам и позор прадядо ми се е бил рамо до рамо с руските братушки на Драва соболч А сега някакви дребни душички с минимална електорална подкрепа и изпращат оръжия срещу Русия Абе драгиевроатлантари нали уж ни предлагате Демокрация а бягате като дявол от тамян от основния инструмент на демокрацията референдум ще докажете че не сте слуги на американците като направите референдум за предоставяне оръжие на Украйна
  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Я сега

    5 2 Отговор

    До коментар #246 от "Абе драги,":

    Дай и опорки за това,което си написал!За световно господство,за "..в прав текст.." и другите "истини"които си из@дрискал!
  • 254 Иван

    8 3 Отговор
    Само не знам кво му е впечатляващото, никой не го искаше тоя наркоман те чак впечатляващо по точно в унизително за нас Българите 😡😡😡
  • 255 Елементарно е

    9 2 Отговор

    До коментар #24 от "!!!?":

    вече година и половина не разпознавате актьорското изпълнение на зеленото артистче! Дали са му роля - играе си я! А правилно : ръкопляскате му за играта - ама няколко стотина хиляди украинци и руснаци вече са убити!
  • 256 Дидо

    15 4 Отговор
    Това е най ужасното нещо което можеше да се случи.Да дойде най големият терорист и наркоман и нашите да му си кланят като на Господ.Честит да Ви е.
  • 257 Ха ха ха

    7 2 Отговор
    Сложили край на безвремието след посещ Нието на Зеленски който е военен престъпник
    Ердоган му би шута.Защо?Защото не иска пари от посолството и е независим
  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Непознат

    5 7 Отговор

    До коментар #250 от "ФАКТ":

    Предателство към кой? Русия ли? За това, че не искам отново да ни мачка руския ботуш?? А за такива като тебе ще отворим лагера ,,Свети Кирик" да се отучиш от тоя комунизм
  • 260 домат и воня

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "!!!?":

    Мисирки , пропаганда , нацисти .
  • 261 Мелотело

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "!!!?":

    Коментира.
  • 262 Обективен

    5 1 Отговор
    На този семейството му е прибрано и целия му род ,на сигурно място . Цели държави затварят,дето ходи,така всеки ще воюва .А сега всички тези йес мени изтипосани на първи ред на пресконференцията,да ги питам аз като стане напечено ,кой ще воюва.Те ще се изхлузят на запад,а нас ще мобилизират- стари пичове от соца.Тва соломоновци,бехаровци и тем подобни ще им видим задните номера на колите.
  • 263 Президент или Клоун

    3 7 Отговор
    Зеленски от комедиант стана президент и уважаван лидер, а Путин от президент стана клоун който ако не беше оцапан с толкова много невинна човешка кръв щеше да си остане само един най обикновен кремълски смешник!
  • 264 Слава на САЩ ЕС НАТО

    5 5 Отговор
    САЩ ЕС НАТО правят това което трябва - помагат на света да се защити и отърве от руската фашистка чума и сатанизъм!
    Зеленски прави това което трябва - защитава Европа и украинския народ от руските терористи които от девет години извършват ежедневно геноцид и военни престъпления срещу цивилни украински граждани - деца, жени, невинни хора!
    Европейските държави никога няма да бъдат руски губернии!
    Европейците никога няма да станат руски роби!
    Украйна (България) избра за свое бъдеще ЕС и НАТО пред руския Гладомор!
    Вечна Слава на Зеленски нисък на ръст но Великан по дух, Светъл Лъч който разпръсна Мракът на кремълската империя на злото и нейния кървав фюрер Путин!
    Слава на Украинските Майки които раждат Герои!
    Слава на САЩ ЕС НАТО и Украинските антифашисти които прочистват Планетата от руския нацизъм и колониализъм!
    Благословена си Ти Украйна с такъв президент като Зеленски!
  • 265 Борис

    6 3 Отговор
    При 20%гласували за тях как ще говорят от името на народа
  • 266 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 6 Отговор
    Слава Украйна
  • 267 Таня

    4 7 Отговор
    Зеленски е герой
  • 268 ти шут ли си

    2 0 Отговор

    До коментар #177 от "оня с коня":

    Ако избора ти за вечеря не е да се храниш с риба, а ти предлагат един цаца, друг скумрия, трети шаран и т.н., ти за кого ще гласуваш? А, защо в бюлетините има не подкрепям никого, как оказва влияние-никак, протестен вот било, а как се изразява никак. Е как, според Вас да изразя вота си и да тези правителства по призумция и морално са нелегитимни, защо Ви отговорих преди малко. Държа много да оспорите обосновано разбира се моята теза, а не просто да пишете глупости.
  • 269 😆😆😆

    2 8 Отговор
    Аз съм за референдумите!
    И затова настоявам неотложно да бъде организиран референдум за това костя копейкин да бъде кастриран!
    Поне 92 % от българските гласоподаватели ще гласуват положително, хихихи!
    Да видим тогава какво ще каже костя за референдумите!
  • 270 Колко са жалки

    2 10 Отговор

    До коментар #46 от "Колко са жалки":

    Всички прокремълски измекяри се надпреварват да славословят кървавия кремълски клоун путин
  • 271 край на лъжите

    9 2 Отговор
    Е С ще даде кинти на зеления ДА ЗАКУПИ ОТ НАС РУСКИТЕ РЕАКТОРИ ОТ БЕЛЯНЕ А НА БЪЛГАРИЯ НЕ ДАВА ПАРИ ДА СИ ГИ МОНТИРАМЕ ЗАЩОТО СА РУСКИ ???КРАЙ НА БЕЗВРЕМИЕТО НАИСТИНА НАГЛОСТА НЯМА ГРАНИЦИ А НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ У ВЛАСТА НИ СА ЛИВАДИ НЕ-КОСЕНИ ПРАВЯТ СЕ НА ОЩИПАНИ МОМИ ПРОДАДОХА НИ НА БЕЗЦЕНИЦА
  • 272 Факт

    2 6 Отговор

    До коментар #250 от "ФАКТ":

    Предателите са във "възраждане (на комунизма)" които за жълти копейки сеят лъжите на русия и простотокостя!
  • 273 Александър

    5 1 Отговор
    Правителство, държава и електо рат от идиоти!
  • 274 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 275 руснак

    1 4 Отговор

    До коментар #132 от "Украинец":

    А в русия има свобода за з оо филите,
    и нцес таджиите, наркоманите, садистите, кадировците... ти от кои си?

    (За тези които не знаят
    руската империя втора в Европа
    декрим имали зира з ооф илията още през ранната 1903 г.
    съветска русия
    декримин ализ ира през 1922 г. също така
    и и нце ста!)

    😆😆😆
  • 276 Цикличност

    2 8 Отговор

    До коментар #71 от "Росен":

    От време на време бесове обсебват някоя нация!
    В момента бесовете виреят у руснаците!
    Погледнете пропагандистите им - имат нужда от екзорцист!
  • 277 факти само истински

    7 3 Отговор
    лъжа ли е че не ни разрешава ЕС да си строим втора аец що железарията е рУсише а зеления може да ги закупи от нас с техните пари нищо че са русишен много са му нужни сега
  • 278 БайДън

    7 3 Отговор
    Да, краят на това правителство, назначено от посолството. И поредната национална катастрофа.

    Коментиран от #287

  • 279 Зеленски

    4 8 Отговор
    Украйна направи русия жалка!
  • 280 русия е чао

    3 9 Отговор
    Прекланям се пред вас господин Зеленски! Изумени сме от вашата смелост и гордост! А що се отнася до руснаците те са си генетично заложени да бъдат убийци! русия няма да победи. Заради имперската си арогантност нацистка русия ще бъде изравнена със земята! Кремълската нацистка хунта и всички тъмни сили която я подкрепят ще понесат несгодите! Фашистка русия ще престане на съществува. Това е цената за да няма трета световна война!
  • 281 русия воюва с православието

    3 8 Отговор
    затова ще загуби! Кремъл се управлява от сатанисти начело с кагебеецът антихрист Путин член на сатанинската комунистическа партия която седемдесет години воюваше и унищожаваше християнството, събаряше църкви, избиваше истинските православни свещеници и ги подменяше с агенти на КГБ. Днес същите комунистически сатанисти отново управляват в Кремъл! Затова русия е приятел и съюзник на антихристиянски комунистически и ислямистки режими като китайския и иранския - смъртни врагове на православието! Може ли Христос да е приятел и съюзник на Дявола и неговия отбор (русия, китай, иран) които воюват с Бога! Сатанизъм е приятелството с Дявола и неговите последователи които воюват с Христа! Приятелството с Дявола е вражда срещу Бога. Или си с Христа или си в коалицията на Сатана (русия, китай, иран)!
  • 282 тъп скеч

    6 1 Отговор
    Карабатакова с клоуна....?!А Сапуня носи сапунерка с вакуум и АКА...
  • 283 СЛАВА НА НАТО

    3 9 Отговор
    Основите на руската колониална империя са изградени върху кръвта на много европейски и азиатски народи. русия още от създаването си и досега продължава да е най агресивната държава в света. Милиони са жертвите на руската алчност и наглост!
    русия - враг на народите!
    Всичко което прави русия е вредно за човечеството! Колкото по скоро се разпадне злото русия толкова по добре за всички почтени и добри хора по света.
    НАТО ще освободи човечеството от руското зло!
  • 284 Кога,къде и той

    4 0 Отговор
    Как ще стане?!Точно ала-бала!А мангизите-също на върбовата съмнайм.....
  • 285 🇺🇦🇺🇸🇪🇺

    3 9 Отговор
    Руската пропаганда започва да се пропуква като пролетен сняг на Запад, но в България, както винаги угодническите прокремълски медии и човешки деб или от антибългарската фамилия копейкини продължават да бълват руски лъжи повтаряйки пропагандата на кремълсйите нацисти! Настъплението на руските нацисти се провали и започна контранастъплението на украинските войски които накараха Путин да увеличи дозата драстично. Не си правете илюзии
    прокремълски пр од ажници в България, защото вашият час идва, когато ще отговаряте за национално предателство!
  • 286 Очевидец

    7 3 Отговор
    Като гледам тази снимка, се чувствам унизен и засрамен, че съм българин!Няма друг такъв,лакейски народ,като българския!
  • 287 Кадиров

    2 4 Отговор

    До коментар #278 от "БайДън":

    Да, краят на прокремълското президенство на радев, назначен от руското посолство. И поредната национална катастрофа пречинена от фамилия копейкини!
  • 288 Очевидец ама истински

    3 7 Отговор
    Като чета глупостите на майкопродавците русофили се чувствам унизен и засрамен, че съм българин. Няма друг такъв лакейски народ, като българския, който да лиже ботуша на най големия враг на българския народ - кървавия кремълски фюрер!

    Коментиран от #320

  • 289 Българин

    3 8 Отговор
    От русия не сме видяли нищо добро, Майчица Европа е давала и пак ще дава!
    Слава на ЕС
    Щом антибългарите майкопродавци от "възраждане (на комунизма)" които за жълти копейки сеят лъжите на русия и простотокостя, са против Еврото, значи истината е че доброто за България е приемането на Еврото!
  • 290 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 291 Реалист

    3 6 Отговор
    А вие,които не одобрявате правителството на компромиса кой искате да ви управлява,преЦедента и наведените комунисти ЗКПЧта?...
  • 292 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 293 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 294 Матей преображенски

    4 3 Отговор
    Не сега именно страната зацикли окончателно и всичко се раздава бадева,не се и продава на барабан,на търг ,а се раздава,държавата е подложена на тотално разнищване и преобръщане с хастара навън,управленски хаос безподобен.Тежкото сгромолясване се представя като звезден възход,еуфорична фиеста,а то ги творят такива,че народа да седне да реве като даначе,такива титанични погроми на всичко държавническо се творят.Държавната измяна се представя като върховен патриотизъм и хуманизъм,благодеяние и миротворчество.
  • 295 Руски

    3 4 Отговор
    Слава Рооси
  • 296 Българин

    2 8 Отговор
    русия е най голямото зло на планетата
  • 297 😆😆😆

    2 6 Отговор
    русия може да бие НАТО само на табла или сантасе, най много на шах!
  • 298 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 299 Скапана

    4 1 Отговор
    държава
  • 300 🇺🇦🇺🇸🇪🇺🇧🇬

    2 6 Отговор
    Смелите украинци успешно зануляват руския агресор!
  • 301 Мосфилм

    1 4 Отговор
    руската армия е непобедима...само по руските телевизии

    😂😜
  • 302 Бен Ладен

    2 6 Отговор
    това че руснаците са терористи си го знаем отдавна!
  • 303 Пригъзин

    2 6 Отговор
    Специалната военна руска Осирация върви точно по план!

    😜
  • 304 Рамазан:

    1 2 Отговор
    "руските терористи надминаха талибаните"

    Кадиров (най изявления защитникъ на християнските ценности)! 😆
  • 305 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 306 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 307 Асен

    6 0 Отговор
    Приемаш закона за социалните услуги , слугуваш на чужди държави в ущърб на своята но не влизаш в затвора, а те правят министър!

    Коментиран от #311

  • 308 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 309 ууу3

    7 0 Отговор
    ЕВРЕЙСКИ ЦИРКАДЖИЯ !!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #310

  • 310 Исус Царят еврейски

    1 3 Отговор

    До коментар #309 от "ууу3":

    Щом казваш че Зеленски е евреин значи свършено е с Путин

    😆😆😆
  • 311 Копейкин

    1 0 Отговор

    До коментар #307 от "Асен":

    Слугуваш на чужди държави в ущтръб на своята, но не влизаш в затвора, а искаш да станеш министър!
  • 312 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 313 Хектор

    3 1 Отговор
    Да ви сеа на продажната помиярска страничка!
  • 314 Кафененски

    4 1 Отговор
    С кое е сложен край на безвремието?-с идването на на някакъв президент на държава от изтока ли?,с идването на някакъв Зеленски ли е сложен край,аааааа?,вие от мозъчна недостатъчност ли страдате?,по какъв начин е сложен край бре,ало ???
  • 315 Едуард Петров

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Телеграм":

    Ние продажните подлоги ги чистим!
    Въпреки големите недостатъци на българския етнос, от които СТРАХЛИВОСТ, МЪРЗЕЛИВОСТ, ПОДОЗРИТЕЛНОСТ, КЮКАРСТВО, УГОДНИЧЕСТВО, ЛИЦЕМЕРИЕ, ПРЕДАТЕЛСТВО, ХЕДОНИЗЪМ, ВЕРООТСТЪПНИЧЕСТВО, ИМА ЕДНА МАЛКА ЧАСТ НЕПРЕЧУПЕНИ ТРАКИЙСКИ БЪЛГАРИ, КОИТО ОБИЧАМЕ БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО ОСТАНАЛО! 200 години Византийско робство и 5 века турско иго не можаха да унищожат Българският Етнос с Духовно Самосъзнание! Христос Казва: ,,Пречупена тръстика няма да Откъсна и Замъждял Фитил Няма Да Угася!" Кандилото с Иконата на Богородицата и Младенеца на Ъгъла на всяка схлупена Българска Къщурка е ОНЯ ЗАМЪЖДЯЛ ФИТИЛ, КОЙТО ХИЛЯДОЛЕТИЯ Е ПОДДЪРЖАЛ ВЯРАТА НА БЪЛГАРИТЕ В БОГА И СВОБОДАТА, КОЯТО ТОЙ ЩЕ ИМ ДАРИ! Малко Предистория: През 988г.Сл.Хр. Княгиня Олга на Киевска Рус, отправя молба до Българският Владетел Цар Борис Първи, който откликва и изпраща Мисионери, които да Покръстят Двора, с Три каруци Богослужебна литература! ,,Господ забавя, но не забравя!" През 1877/78 г. Руският Император Александр Втори, Цар Освободител с Доблестната Руска Армия ДОНАСЯ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ! На наша Земя, признателният ни народ, издигна над 500 Руски Паметника, Някои - Грандиозни, Които Стоят и До Днес!
  • 316 Гост

    3 1 Отговор
    И това ли трябваше да изтърпим?
  • 317 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 318 Украинка от Донбас

    6 1 Отговор
    Голяма излагация да канят този. И така стана. Браво на Р. Радев

    Коментиран от #321, #325

  • 319 Украинка от Донбас

    5 1 Отговор

    До коментар #317 от "Слава на Зеленски":

    Нищо не си видял и не пиши глупости. Зеленски убиец на деца, погуби нацията, държавата, лъжец, как отговаряше на журналисти, излагация голяма, а те пък и едни въпроси бяха, никой не смееше да попита защо забрани български да се говори. Голяма излагация на новото правителство

    Коментиран от #322

  • 320 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 321 Украинец от Донбас

    1 5 Отговор

    До коментар #318 от "Украинка от Донбас":

    Голяма чест е да канят Зеленски. И така стана. Позор за кремълската подлога радев!
  • 322 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 323 Украинец от Донбас

    2 5 Отговор
    Не пиши руски лъжи, Путин е убиец на деца, погуби руската нация, погуби руската държава, лъжец, бяга от журналисти, крие се в бункера излагация голяма. В Украйна няма забрана да се говори български. Поредната доза лъжлива кремълска пропаганда. Голяма излагация за кремълоида Радев!
  • 324 🇺🇦🇪🇺🇺🇸🇧🇬

    1 5 Отговор
    Зеленски от комедиант стана президент и уважаван лидер, а Путин от президент стана клоун който ако не беше оцапан с толкова много невинна човешка кръв щеше да си остане само един най обикновен кремълски смешник!
  • 325 Бинго

    4 1 Отговор

    До коментар #318 от "Украинка от Донбас":

    Най-достойният български президент – генерала от ВВС Румен Радев! Чест генерале!

    Коментиран от #326

  • 326 Българин 🇧🇬

    1 3 Отговор

    До коментар #325 от "Бинго":

    Най-недостойният български президент кремълопоклонник Румен Рубльов!
    Позор генерале!

    Коментиран от #331, #333

  • 327 😆😂😜

    1 2 Отговор
    Имаме си костя копейкин!
    Имаме си и президент Румен Рубльов, някои му викат Радев ама той си е Рубльов

    ХИХИХИ

    Коментиран от #342

  • 328 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 329 Дивергент

    1 1 Отговор

    До коментар #317 от "Слава на Зеленски":

    Тези неща сме ги чували и от Хитлер, но историята си има собствен ход.
  • 330 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 331 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 332 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 333 Да живее България

    1 1 Отговор

    До коментар #326 от "Българин 🇧🇬":

    Най-достойният български президент – генерала от ВВС Румен Радев! Чест генерале!
    Българските предатели да се възхищават на зеленски и подобните.

    Коментиран от #334

  • 334 Да живее България

    1 1 Отговор

    До коментар #333 от "Да живее България":

    Най-недостойния български президент - кремълопоклонника Румен Рубльов! Позор за теб кремълски лакей! Българските предатели от фамилия копейкини се възхищават на кремълския фюрер и подобни.

    Коментиран от #337, #338, #339

  • 335 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 336 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 337 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 338 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 339 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 340 Слава на Зеленски

    1 1 Отговор
    Зеленски ще спаси света от руската чума!
    Пълна победа за братска Украйна.
    Съпротивата на украинския народ ще продължи до елиминирането и на последния руски нацист!
    Всички н ор мални българи са с вас господин Зеленски. От името на тази н ор мална част от българската нация имате пълна подкрепа за героичната съпротива на братска Украйна която води неравна битка като Давид срещу Голият!
    Скоро украинския Давид ще обезглави кремълското Чудовище!
    Богът на мира е с Украйна срещу руския агресор!
    М ачк ай руските нацисти президент Зеленски, ти си новият Давид, Бог и ние н ор малините хора сме с теб и Украйна!
    Победата на Украйна над руското зло е победа за цялото Човечество!

    Коментиран от #344

  • 341 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 342 Българин 🇧🇬

    1 1 Отговор

    До коментар #327 от "😆😂😜":

    Имаме си Румен Рубльов!
    Имаме си Костя Копейкин!
    Цяла фамилия копейкини!
    И затова сме на дъното!
  • 343 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 344 скатото

    1 1 Отговор

    До коментар #340 от "Слава на Зеленски":

    няма да го има....

    Коментиран от #345

  • 345 недъгавото

    1 0 Отговор

    До коментар #344 от "скатото":

    кремълско джудже няма да го има....
  • 346 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 347 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 348 Риболовец

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Баце":

    Страхливците умират всеки ден.
  • 349 ФИНЦИ

    0 1 Отговор
    ЛИКА ПРИЛИКА ГАБРИЕЛ - ЗЕЛЕНСКИ = НА МАЛКИ УРКИ СТРАШНО УМНИ И СТРАШНО СМЕЛИ УУУУУУУ СЛЕДВАЩИТЕ ЕВРО ЛИДЕРИ ООООО АМИ НА УРСУЛА ОТРОЧЕТАТА КЪМ ДЕСЕТИНА ПРЪСНАТИ ПО СВЕТА МИ ТО ПАРЛАМЕНТА ГОТОВ УРКО- ЕВРАЗИЯ
  • 350 ФИНЦИ

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "!!!?":

    ТОВА НЕ Е ЛИ ЗА ТРИЕНЕ БЕ ДОИЧО ВЕЛЕФ
  • 351 О-крайнец

    0 0 Отговор
    Добре дошла кокаинивата иномния 👃⚰️💉
  • 352 О-крайнец

    1 0 Отговор
    Добре дошла кокаиновата инсомния 👃⚰️💉