Last news in Fakti

11 Юли, 2023 19:00 2 184 37

Калоян Методиев: В армията ни на един самолет има по двама генерали от ВВС

  • самолети-
  • армия

Група вевесари шеста година управлява президентството – най-политическата институция в държавата. Те командваха и 5 служебни кабинета с обща продължителност близо от 2 години

Калоян Методиев: В армията ни на един самолет има по двама генерали  от ВВС - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Политиците съсипаха армията“. Тази мантра обилно се насажда от една група свързана с ВВС. Вевесарите доминираха Генералния щаб през последните 20 години. Четирима командващи имаха. Група вевесари шеста година управлява президентството – най-политическата институция в държавата. Вевесари командваха словом и цифром 5 служебни кабинета с обща продължителност близо от 2 години.

И същите днес, начело с президента Радев, крещят най-високо кой и как съсипал армията. Вашата кохорта управляваше най-дълго армията, две десетилетия контактуваше привилигировано с политиците, получаваше от тях генералски пагони на кило и упражняваше реалната власт в отбраната.

Глезените деца на армията, на които всичко се поднасяше на тепсия. Мнозинството от тях винаги са живели с мисълта, че са нещо повече от останалите, че някой им дължи нещо, че са богопомазани, че са по-умни от сухопътните и военноморските, че трябва да бъдат обслужвани... И все са недооценени.

Върхушката на тази каста винаги се е ползвала с привилегии и всякакви екстри – от повече пари, през обучения навън (съветски или американски), специални станции на Боровец... Не е тайна, че наричат презрително останалите – кашимерите. Обидно е като се чуе „кашимерите не могат да управляват авиацията“. Истинската армия бе превзета и доминирана от тази кохорта (както се самонарече).

Резултатите на вевесарските управления са видими – и в армията, и в политиката. Една дузина генерали на 3-4 самолета. На всеки самолет се падат по двама генерали. И това не е африкански виц. Хиляди хора обслужващ персонал, които до ден днешен висят в базите и играят карти по цял ден, защото няма какво друго да правят.

Резултатите на служебните кабинети като управление на държавата (пропити от тежка корупция) повтарят резултатите им при управлението на цялата армия и на ВВС. Разсипаха държавата, армията и военната авиация. За сметка на това са виртуози в постоянното мрънкане, нападки, институционални войни, претенции и обвинения към другите. С тези мантри и манипулации, разпространявани от президентството, трябва да се спре веднъж и завинаги. Те да си носят отговорността!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 28 Отговор
    Самолетите ни заминаха за Украйна а нашето небе го дадоха на Турция и Гърция.

    Коментиран от #2, #5, #9

  • 2 гост

    34 23 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Де да можеше тебе и дружките ти да ви дадем на Турция и Гърция , а най-добре на любимия ти Путлер , направо ще се родим !!

    Коментиран от #10

  • 3 Като в Русия сме.

    16 22 Отговор
    Костя се радва
  • 4 ХАХАХА

    15 7 Отговор
    И единият е член на атлантическия клуб ,опазва ценностите!
  • 5 Стига тъпел

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Бе не ти ли омръзна
  • 6 За размисъл

    23 14 Отговор
    Методиев да се засрами от името, което носи. Единствената цел в живота му е да плюе по Радев. Писа се анализатор, после европеец, после атлантик, излезе бспеец и плювач. Преподаваше в Нов западен университет, излезе източен чехъл на Нинова.
  • 7 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    19 5 Отговор
    Калоян Методиев: В армията ни на един самолет има по двама генерали от ВВС
    КАЛОЯНЕ --КОЛКО ГЕНЕРАЛА ИМА В БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ --
    ---КОЛКО НОВОИЗЛЮПЕНИ ГЕНЕРАЛИ ИМА НА ВСЕКИ ГЕРГЬОВ ДЕН --ДЕН НА БЪЛГАРСДКАТА АРМИЯ
    ---ПО КАКВИ ЗАСЛУГИ СЕ ИЗДИГАТ В ЧИН ГЕНЕРАЛ
    ---С КОЛКО ЛЕВА --РЕСПЕКТИВНО ПЕНСИЯ ---ИМ СЕ ВДИГАТ ДОХОДИТЕ
    ---НЯМА ДА ПИТАМ ЗА ПРОЦЕНТНО СЪОТНОШЕНИЕ ---ГЕНЕРАЛИ --ЧИСЛЕНОСТ НА АРМИЯ ----ЗАЩОТО -ТОВА Е ДЪРЖАВНА ТАЙНА -по БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ---ПО КАНАДСКОТО НЕ ЗНАМ
  • 8 мечo

    3 11 Отговор
    тос прилича на пеевски страхува ли ви копеики мрасни
  • 9 Стариа Софеанец

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И сега летиш на метлата от баничарницата , а ...🤭
  • 10 оня с коня

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    неродената мома!!!
  • 11 Добрева

    18 7 Отговор
    Голям мъж е този🥴Залепен за Нинова и ругаейки Радев се харесва явно.Да,но ние не го харесваме.И това не е важно.Важно е,че е слагач,нагаждач и лъжльо.Излъга Радев и той го отсвири.Сега има проблем защото не може да излъже Нинова и да се пласира другаде.А,защо не може да излъже Нинова?Защото не се е родил още този,който лъже повече от Нинова.Тя е феномен.Чудо на природата🤮

    Коментиран от #17

  • 12 Калин

    16 0 Отговор
    То и полицаите най-много на глава от населението но в три града . Останалите части от територията не са виждали такова чудо освен по избори или " оглед на местопрестъплението". Въобще тези дето сега стачкуват,бюджетниците ,са трудно откриваеми и в дълбока мъгла . Паркинги и улици около учрежденията им пълни , а не можеш да намериш никой.
  • 13 Коментар

    10 2 Отговор
    Скоро ще летят на чертежи заради неадекватни политици.
  • 14 Калояне!

    8 6 Отговор
    не е само в авиацията ситуацията такава! Така е и въ флотъ, в сухопътните. Аджеба, язе, р-къ от запасъ на Варшавския договор - върл подръжник но НАТО и линията на демократично развитие на Републиката, и подкрепа на каузата на нападнатата Украйна - питам българските военни стратези: - как стигнахме до тук?! И, отговор не искам! Зная, че президента не става за президент, не става и за военен. Службите са пълни с мекерета на хремъл. Авиацията с тенекиените мигове е приземена, танковете, от 70-те, ПВО - от 70-те! Та, кой е виновен, дами и господа за тая простотия в сектор сигурностъ. Въпроса е реторичен, всеки знае отговора.Някои тъпанари, дето се правят на мъже, да си поемат отговорносттъ, но, затова се иска мъжество!

    Коментиран от #19

  • 15 оня с коня

    5 7 Отговор
    много ти е плитък мозъка,калоянчо!!!
  • 16 Дедо

    15 0 Отговор
    Един нормален работник в България, който го скъсват по 10 часа на ден , освен семейството си ,издържа още поне двама ранно пенсиониране генерали, двама офицери от МВР и минимум десетина братчеди от махалата. Дупто да му е яко на работника.

    Коментиран от #20

  • 17 ХАХАХА

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Добрева":

    Не съм съгласен ! По лъжи се конкурират 3 в държавата : простокиро ,толупа и Нинова!
  • 18 ПСР

    12 5 Отговор
    Поредната му статия право в десятката.
  • 19 оня с коня

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Калояне!":

    боко евроатлантика,12 години се "бори"
  • 20 ХАХАХА

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Дедо":

    Ама ручаш банани по всяко време и се радваш на шарените опаковки в магазините,нали,? Заменихме кон за кокошка!
  • 21 да излезе Радев

    3 5 Отговор
    заедно с офицера от дс Маринов, тука въ форума, да отговорят на въпросите! Нали искат по путиноФски - референдуми и пряка демокрация! Да отговорят тези двамата на тези въпроси!
  • 22 !!!?

    8 5 Отговор
    Много точен коментар на Калоян Методиев за кремълската кохорта в Президенството !!!?

  • 23 факт

    8 5 Отговор
    По добре да командват вевесари ,от колкото помияри !!
  • 24 да си спомним

    8 2 Отговор
    войната на Капитаните, когато рузките инструктори са ни изоставили. А, най-високия чин в Българската Армия е бил Капитан. Е, справили са се завалиите достойно. По време на учение през военната ми служба ни караха да копаем окопи в каменистата почъва на Драгоманско. Мъчихме се с часове, и напреднахме в дълбочинъ 7-8 сантиметра. Дадоха ни отбой, и ни заведоха стотина метра от зоната на занятието - където, дами и господа баха, бойните позиции на войниците от ония времена - в още по-скалиста почва - на дълбочина - над 40 сантиметра. До ден днешен съм благодарен на командващите ни офицери, за този урок...... по история! Та толкова за генералите.
  • 25 Гост

    4 1 Отговор
    Генералите ли са много или самолетите са малко?
  • 26 Търновец

    7 1 Отговор
    Да тук Радев е много прав за ВВС - първо в САЩ президентския съвет разглежда какви нови оръжия да необходими а Конгресът гласува финансирането, в България не президентския съвет а НС гласува "закон" за купуване на осем едномоторни самолета, и не стана ясно на каква професионална основа стъпиха "народните" избранници. За сравнение - и Хървати и Сърби и Египтяни избраха двумоторни Френски Rafale, един френски Rafale е поне 3 F16 Block 70, освен това ефката има носеща платформа основана на стари технологии, и дори Gripen на служебното правителство е много по съвременен, а и много по евтин. Но тъкмо кабинетът Борисов две анулира Gripen u наложи F16
  • 27 дядото

    4 1 Отговор
    утре почти същото ще напишете за професорите и академиците.а истината е,че всички минават на специално обучение из западните служби и се управляват от разни посолства
  • 28 Така е

    2 1 Отговор
    Така е. Началото постави Михо Михов. Безприкословно предложил се и подложил се на политиците. Беше с явно пренебрежение към пехотата. ВВС-ар който съсипа собствената си бойна авиация /не само/. Беше особено загрижен за собственото си спокойствие.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Наведена мижатурка по зелени чорапи

    2 4 Отговор
    То затова генералското звание няма никаква стойност за обществото, освен лапането на наградени, а па като гледам и главнокомандуващ нещата стават трагични.
  • 31 мнение

    0 6 Отговор
    Това, което армията ни трябваше да направи, след края на студената война, беше да въведе задължително изучаване на Английски език, подкрепено със солидна добавка към заплатата! Така, щяха да се повишат възможностите за водене на комуникация, с военните от НАТО!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Полковник K. Живкова

    1 2 Отговор
    Категорично авторът НЕ прав, аз и брат ми- близнак като адютанти на ВВС-генералите сме видели само добро 10г. в щаба на ВВС, завършихме академии и сега служим в СВР благодарение на тях.
    Не може така да се хулят нашите достойни нато ВВС-генерали!

    А разни фашисти, националисти,които НЕ подкрепят украйна НЯМАТ МЯСТО В нашата натовска армия!
  • 35 ИНЖ

    0 0 Отговор
    ВВС са феодална губерния и "каца без дъно"!!! В услуга на МОСКВА!!! МиГ-овете са свещените крави на Бг!!! Не летят, но гълтат милиони на месец....
  • 36 Иван Иванов 7:00

    0 0 Отговор
    ДО Калоян Методиев : МНОГО МИ Е НЕПРИЯТНО ДРАГИ МИ СМЕХУРКО ЧЕ ЛАПАЧИТЕ НА КРАВАРСКИ ГРАНТОВЕ СТАВАТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ, И ВСЕ ПО КРАДЛИВИ, ЛЪЖЛИВИ, НАГЛИ И АРОГАНТНИ. БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, И ВЪОБЩЕ БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА БЯХА УНИЩОЖЕНИ ПОД ВЕЩОТО РЪКОВОДСТВО НА КРАВСРСКОТО ПОСОЛСТВО ОТ ЦИГАНЕТО ИВАН КОСТОВ И ЛЕМУРЧЕТО С ИЗЦЪКЛЕНИТЕ ОЧИ ПЛЕВНЕЛИЕВ, А НАСТОЯЩИЯ МИНИСТЪР НА ВОЙНАТА МАГАРЕВ ДОУНИЩОЖАВА ТОВА КОЕТО ГОРЕЦИТИРАНИТЕ ДВАМА НЕ УСПЯХА.
  • 37 Яяяяяя

    0 0 Отговор
    Да подкрепим Украина, да пратим нашите генерали , че тук нямаме нужда от тях