Last news in Fakti

22 Юли, 2023 13:00 3 276 55

Любомир Аламанов: Има нещо дълбоко сбъркано в ченгеджийницата. Ааа, т.е. в МВР, ама то май пак е същото

  • мвр-
  • протести

Искам мило и конструктивно да припомня на ченгетата, че тяхната задача е "да служат и да бранят". А не да се правят на скапани милиционери

Любомир Аламанов: Има нещо дълбоко сбъркано в ченгеджийницата. Ааа, т.е. в МВР, ама то май пак е същото - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има нещо дълбоко сбъркано в ченгеджийницата. Ааа, т.е. в МВР, ама то май пак е същото.

Юрисконсултът на МВР Деляна Иванова показва истинското милиционерско лице на ченгетата. В жалба до съда, осъдил МВР да заплати 40 000 лв. на момичето, което гнусно ченге снимаше под колоните на МС, тази юристка използва език, недопустим не само с държавна институция, но и с нормите на човешко възпитание.

Ако се чудите как може милиционерите да казват на жертвите "вие си го търсихте", "вие сте били провокативно облечени", "вие сте предизвикали всичко", вижте текстовете.

Фрапиращо е:

"Трябва да има генерална превенция, която да установи спазването на ред и да има възпиращо, възпитателно и предупредително действие по отношение на останалите членове на обществото, че не може да участваш в нерегламентирани протести и да извършваш незаконосъобразни действия."

Т.е. милицията ще бие и ще тормози хората, за да всява страх и да ги лиши от правото им на протест. Така ли? Това ли е позицията на МВР?

За втори път само в рамките на месец искам мило и конструктивно да припомня на ченгетата, че тяхната задача е "да служат и да бранят". А не да се правят на скапани милиционери.

И да, никъде не използвам думата полицаи, защото тези не я заслужават.

Та, има нещо дълбоко сбъркано в ченгеджийницата. И ако не го оправят, ППДБ ще останат на ниво "тежка милиционерска герберизация" на органите на реда. Което изобщо няма да е добре за тях.

(Текстът е от фейсук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КироКокорБойков

    43 16 Отговор
    ППДБ такава полиция напълно ги устройва, нищо няма да променят. Те са от същата порода като Герб.
  • 3 🇧🇬⚡️

    24 4 Отговор
    България е тотално “overrated🇧🇬!

    Коментиран от #51

  • 4 Истината

    48 4 Отговор
    Как още не са поискали концлагер да открият за
    дълги коси,широки крачоли и слушане на Бийтълс!!!@

    Коментиран от #17

  • 5 🇧🇬💯

    16 0 Отговор
    Шеф тоя шеф оня?
  • 6 Порно

    16 17 Отговор
    Що тормозите жената, тя си защитава работодателите. На практика адвоката на противната страна насъсква ръководството на МВР срещу..... процесуалния представител на МВР. Защото , когато на тая и увеличат обезщетението, и адвоката ще пълни гушка. Плащаме, разбира се, ние, данъкоплатците.
  • 7 нн..ццц

    20 7 Отговор
    Я какво прозрение на Аламанов за ченгетата.Сега ако прозре и за Терзиев, какъв вид ченге е...Аламановв, готвят ни висше ченге за Министър Председател-КМЕТ, много по опасен от тия за които се възмущаваш.Ще има още 30 години пропилени.Ами те фуражките 30 години ни управляват и се готвят за още 30.Да те светнем Аламанов, че следващия сценарий ако не успее този, ни готвят за Министър Председател ченге катаджия, ако не успее ченге ДС.
  • 8 Българин

    46 3 Отговор
    Прав е.

    МВР продължава да е милиционерска организация, която само е сменила надписите на автомобилите си.

    Това е напомняне за тези, които постоянно драскат, че живеем последните 33 години " в демокрация". Много сте далече от истината.
  • 9 Демократ

    37 2 Отговор
    Възпитаниците на милиционерското школо в Симеоново и на продължителя му Библиотекарския институт, са такива - за тях другия човек не съществува, ще го мачкат защото имат власт, която е по Вишински - беззаконие и насилие.Докато тази милиционерщина има власт в България , така ще е. Единственият лек е да бъде премахната и да се замени с истинска полиция, която да пази честта и достойнството на хората и държавата.
  • 10 Варната

    38 2 Отговор
    Искат пари ! Полицията във Варна не работи за обществения ред , а за частни интереси . Няма детска педагогическа стая . Създава се подрастващ крими контингент с чувство за безнаказаност . Някой има интерес от това , но не в полза на обществото .
  • 11 Българка

    37 3 Отговор
    На фона на извращенията от униформени мутри и чантаджии с наши пари за пореден път ще им увеличават заплатите. А е време с голямата метла да се изхвърли боклука от МВР!
  • 12 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    4 8 Отговор
    Обядвал съм в Японски Бюфет Ресторант, 12 Долара + Суши заплащаш още 3ри долара допълнително за Суши, зад Тезгяха са три Суши Шефове приготвят нон стоп Суши, някъде близо 12/15 вида Суши нон стоп!
    Това в България се нарича Шведска Маса, обеснявам само за Суши Бара, останалата Част от Бюфет Ресторанта има близо 20/25 до 30 различни Ястия.
    Ето и сметката; 12 долара основна сметка + още 2 до 3 долара за Суши Бара + 2 до три долара бакшиш за ресторанта, нищо че е на самообслужване, Всичко 17 Долара да ядеш на корем най добре приготвена храна на Света.

    Коментиран от #52

  • 13 Сила

    53 6 Отговор
    Германия, 70 милиона население, около 70 000 полицай, Франция, 80 милиона, 60 000 полицай, Финландия 5,5 милиона, 7 800 полицай, България, реално около 5 милиона население, 100 000 ПОЛИЦАЙ ПЛЮС АДМИНИСТРАЦИЯ РОДНИНИ И ЛЮБОВНИЦИ

    Коментиран от #19, #24, #29, #34, #35, #47, #53

  • 14 Жандар-мерист

    37 3 Отговор
    Милиционерите в България никога ,ама никога няма да станат полицаи. Тук най голямата измет и селяндури стават милиционери за да крадат, извършват престъпления и закрилят наркотрафика.
  • 15 Точен

    9 19 Отговор
    Абсолютно неразумно е да се тръгне срещу българската полиция. Не визирам Вескомарионовата "Родната полиция ни пази", посветено на Цецо Шестоапартаментника, а необходимостта от полиция. Варненската полиция е една от най-успешните в България, тук я плюят по опорки. Факт е, че когато имате проблем с кражба, сбиване, престтъпление срещу Вас или имиществото Ви, се обръщата към МВР. Без полиция няма държава. Що се отнася до ПП/ДБ, те също поискаха "службите да са наши". Не народни, а техни.

    Коментиран от #16, #55

  • 16 Сила

    36 2 Отговор

    До коментар #15 от "Точен":

    ПОЛИЦИЯ, ДА........ но комплексирани простаци и нереализирани чалгаджийки и селски пръчки НЕ....... ПОДБОРА НА КАДРИ Е ТОТАЛНО ПРОБИТ
  • 17 Сила

    13 10 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Натам се отива, копейките са готови със списъците, само чакат сигнал от алкохолизираната тьотя.... КОЙТО НЕ Е С ПАТРИОТИЧЕН АНЦУГ И ДИАГОНАЛКА, БЕЛЕНЕ
  • 18 Тома

    29 3 Отговор
    За това трябва цялото мвр както в Грузия подмяна на всички гнусни ченгета
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Неграмотен

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Сила":

    ПолицаИ, нещо ти липсва училището
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 оня с коня

    1 8 Отговор
    наивник си ти аламанов! нищо не става от теб!!

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 оня с коня

    1 5 Отговор

    До коментар #26 от "оня с коня":

    или си платен!!
  • 29 Гошо

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Сила":

    Ама в голяма грешка си. Само за сведение в Берлин има 100 000 като нашата жандармерия, които не ги броят за полиция.
  • 30 аве, кво ще ги прайм

    11 0 Отговор
    простаците от МВР, дето са бъркали в кацата с меда, в беззакония период на преход. Всички знаем за това. но много, от срам, и страх си траят! Въпросче............, да влизаме ли в подробности?

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 туй министерство

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "аве, кво ще ги прайм":

    май трябва да го изправим на "ачик", че нещата са................. "Право куме в очи" - дето са се възползвали сексуално и "романтично", от некви предимства...... на системата.................. - боклуците..........
  • 33 факуса

    4 5 Отговор
    аламанчо а не е ли яко сбъркано ала бала правителство назначено от сащ,което се бореше с мафията а сега са заедно
  • 34 Да ама не

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Сила":

    В България полицаите са 45 000, в Германия са около 400 000, а във Франция гонят милиона. Във Франция от 10 години постоянно има метежи и протести, така че нищо чудно Макарона и 2 милиона полицая вече да се стъкмил.

    Коментиран от #40, #42

  • 35 Ужас

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Сила":

    Не се излагай моля те! Само за потушаването на безредиците в Париж и предградията миналата седмица Макрон използва 140 000 полицая.

    Коментиран от #39

  • 36 Алабалов

    4 2 Отговор
    2016 г. - пръв приятел на ББ
    2019 г. - пръв враг на ББ
    2023 г. - пак пръв приятел на ББ
    Типичен пример за човек без собствено мнение, чийто единствен смисъл в живота е да се подмазва на Козяк!!!
  • 37 УЙКО КАЛЕКО

    5 0 Отговор
    А ВИЕ какво искате.Всеки в БЪЛГАРИЯ С МАЛКО ВЛАСТ КРАДЕ.Това е още от зараждането на ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА,НО ТАКОВА КРАДЕНЕ Е НЯМАЛО В ИСТОРИЯТА НИ, КАКТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 33 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ,.ПОЛУЧАВА СЕ ТАКА ПОНЕЖЕ СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА Е ПРОГНИЛА И ТОТАЛНО КОРУМПИРАНА.КОГАТО В ЕДНА ДЪРЖАВА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ НЕ РАБОТИ ,А КРАДЕ, НИЩО ХУБАВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ В НЕЯ.В КРАЙНА СМЕТКА СИ ИМАМЕ МНОГО ТОЧНА ПОГОВОРКА,ЧЕ ,,РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА. .В ДАДЕНО НАСЕЛЕНО МЯСТО ПОЛИЦАИТЕ СА НАЙ ИНФОРМИРАНАТА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ЗА БЕЗЧИНСТВАТА И НЕНАКАЗУЕМОСТТА НА СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ И В КРАЙНА СМЕТКА ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ СЕ ИЗКУШАВАТ И ПОЕМАТ ПО СТЪПКИТЕ НА ЛОШИТЕ. НЕ ГИ ОПРАВДАВАМ ,НО В КРАЙНА СМЕТКА ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.
  • 38 ХАХАХА

    0 2 Отговор
    Но и тоя е сбъркан ,ама ръси мозък.
  • 39 Сила

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ужас":

    Ама и аз ти се моля , я прочети пак репортажите....... СЪС МОБИЛИЗИРАНИТЕ ОТ ЦЯЛА ФРАНЦИЯ БЯХА 45 000.......пише го на поне десет места
  • 40 Майор Майор

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Да ама не":

    Колко да са полицаите в Франция?Тя отива вече към 80млн.
  • 41 Луи Дьо Финес

    4 0 Отговор
    в един филм от сериите "Полицаите", им докараха компютър - и, това е серия от 70-те. И първата им дейност, в използването на техниката, бе да бройкат мадами....................... Нищо ново под слънцето - това са заниманията на службите за сигурностъ в Републиката. Ситуацията е, "не ме бутай, че ще падна". Тихо, че ще продъним сектор "Сигурностъ". Друга е ситуацията, че той си е продънен, по падразбиране - питайте всяка средностатистическа тинейджърка. Ситуацията е плачевна.......
  • 42 Сила

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Да ама не":

    Във САЩ са 780 000 на 350 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ........ това за Франция е нелепо и смехотворно, а ние сме на 8 МЯСТО В СВЕТА и на 1 во в ЕС
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 По руски модел е направена ченгеджийница

    4 0 Отговор
    Затова е сбъркана!
  • 46 Какво стана с русата милиционерка,

    9 0 Отговор
    която риташе едно момче между краката?
    Май с нея се потулиха нещата!

    Коментиран от #50

  • 47 Чул недочул

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сила":

    По глава на населението имаме повече полицай от Германия и Франция, а не като абсолютно число.
  • 48 Ундердог

    5 0 Отговор
    Мога да кажа много истини относно тази институция, но не мога да докажа. Защо? Еми защото многото свидетели няма и гък да кажат, а документите са или скрити, или унищожени. Случаят е затворен! А вина нямам никаква. Думата справедливост е празна дума!
  • 49 Скрипта го, този, вече!

    1 1 Отговор
    Докога ще гледаме този руски шпионин и агент на руските служби, в медиите?
  • 50 Сила

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Какво стана с русата милиционерка,":

    НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО.... ГРАДИ КАРИЕРА И ЩЕ БЪДЕ НОВАТА СИМОНКА, ЛЮБКА, БУБКА и т. н.
  • 51 троллдоктор

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬⚡️":

    А ти постоянно се чувстваш underestimated!⚡️ 😏
  • 52 Суши Рибаров

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Пишете грамотно, "обеснявам" не идва от "обесвам", правилното е "обЯснявам". Хайде, със здраве.
  • 53 Мила

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сила":

    Прочети пак кога се използва и-кратко и тогава хората ще четат написаното.
  • 54 Лагрестин

    0 0 Отговор
    Много точен коментар на автора!Браво!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.