Last news in Fakti

25 Юли, 2023 08:54 4 967 104

Издигнатият от „Възраждане“ за кмет на София Деян Николов пред ФАКТИ: Предлагаме нова философия за управлението на града

  • деян-
  • николов-
  • кмет-
  • софия-
  • възраждане-
  • кандидат-
  • павета-
  • жълти

За мен проблемът в управлението на столицата се корени в задкулисните интереси, казва икономистът

Издигнатият от „Възраждане“ за кмет на София Деян Николов пред ФАКТИ: Предлагаме нова философия за управлението на града - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Деян Николов е вторият кандидат за местните избори в София, който даде начало на кампанията си. 33-годишният Николов е депутат от "Възраждане" и е председател на софийската организация на партията. По професия е икономист. Ето какво сподели той пред ФАКТИ.

- Г-н Николов, колко е (2+3).4=?
-
Отговорът е 20 в контекста на математиката и неизвестно число в контекста на политическите коалиции в България.

- В първия въпрос имаме 3 числа и 2 действия. Колко измервания и действия са нужни, за да се разбере, че жълтите павета в София са с 3 размера, защото са от три партиди, и трябва да се сортират преди да се редят?
- Често се "реже" 7 пъти преди да се "измери", което в комбинация с липсата на внимание към детайла и незаинтересованост дава такива резултати като тези с жълтите павета в София.

- Трябва ли кметът на София да е математик, за да се наредят успешно паветата?
- Не е нужно да е математик, но трябва да има малко управленски опит и много съвест. В момента се прави поредният опит да се пренаредят и аз ежедневно следя работата там с идеята да разбера какво точно не могат да извършат по пренареждането. Към момента върви някакъв процес, който прилича на сортиране, но е рано да се каже. Задачата с жълтите павета не е толкова трудна, но трябва предварителен технически проект, който ясно описва подредбата на всеки размер, предвижда допълнителен процес по сортиране според състоянието на паветата, защото това също оказва влияние, и стриктен контрол по време на работния процес.

- Вие бяхте втората официално обявена кандидатура за кмет на София. Първо "Продължаваме промяната" - "Демократична България" (ПП-ДБ) и "Спаси София" обявиха за свой общ кандидат технологичния предприемач Васил Терзиев. Проф. Вили Лилков, Ваня Григорова (може би) и Никола Вапцаров са другите ви опоненти. Какво мислите за тях?
- Отнасям се с уважение към всеки от тях, но за мен проблемът в управлението на София се корени в задкулисните интереси, а не в конкретните лица. В този ред на мисли, повече от 30 години видяхме кметове от всички партии, но управлението на града е идентично, като най-вече се ръководи от интересите на тесен бизнес кръг, който е абониран за обществените поръчки. По пътя на логиката не може да очакваме особена промяна за града, ако новият кмет е издигнат с подкрепата на същите тези лобистки кръгове.

- Столичани искат прозрачно и нормално управление. Битката за София ще е интересна. Въпросът е вие от „Възраждане“ какво искате от столичани?
- Аз и екипът ми не сме тук, за да искаме нещо от жителите на София. Ние предлагаме нова философия за управлението на града, която се фокусира върху фундамента на проблемите и ги решава в цялост. В София липсва справедливост по отношение на разпределението на средствата, което води до прекомерно внимание към центъра и няколко други квартала и липса на грижа за крайните квартали. Получава се дисбаланс, защото има силен инвеститорски интерес към центъра на града и югоизточната част, която е добре свързана с центъра. Това води и до желание повече хора да живеят в тези части на града, което от своя страна води до проблеми с презастрояване, липса на паркоместа, зелени площи, мръсотия и т.н. Трябва да обърнем внимание на западната и северната част на София, която е тотално изоставена през последните години, а трябва да се използва, за да балансираме града. За целта е нужно да инвестираме в инфраструктурата там и да я свържем с централните части, което ще насочи инвеститорски интерес и олекоти пренаселването в южните и източни райони.

- Лично вие с какво сте по-различен от другите кандидати?
Не се огъвам под натиск, което ще бъде ключово в новия по-добър път, по който искаме да поеме София. За да може София да е град на европейско ниво, то трябва да можем да казваме "не" на моментните интереси на тесен кръг от бизнесмени и да управляваме София според дългосрочните ни цели.

- Вие сте икономист, а бюджетът на София е над милиард лева. Какви планове имате?
- По отношение на бюджета трябва да се направи анализ, за да намерим скритите буфери. Втората важна крачка е да вкараме справедливост в бюджета и да насочим по-голяма част от него към крайните занемарени квартали. Необходимо е да изградим и цялостна инфраструктура за териториалното разширяване на града, защото гъстотата на населението е прекалено голяма. Трябва да премахнем манталитета всичко да е възможно най-близо до центъра. Третата важна крачка е да децентрализираме бюджета, защото мащабите на София не позволяват ефективно управление от един човек. Като кмет бих дал повече свобода на районните кметове, за да могат да поддържат районите си, а моята роля ще бъде в координация и контрол на тяхната работа и работа по стратегическите и големи проекти за града. Но най-първата ми работа ще бъде да се предвиди бюджет за ударно почистване на целия град в рамките на няколко месеца, след което осигуряване на средства за постоянна поддръжка на чистотата. Не може столицата на България да не може да се изчисти от този прах по улиците.

- Как гледате на позицията на районните кметове? Колко са зависими в момента?
-
Както казах, те са избрани от жителите на София, така че трябва да им се даде адекватен бюджет, за да могат да управляват районите си. Не е работа на кмета на София да се занимава със счупените плочки в междублоковите пространства, но в момента и районните кметове нямат бюджет, за да решават такива проблеми, което води до очевидно лошите резултати сега. Аз искам да променя философията за управление на града и ангажиментите да са разпределени адекватно на мащаба на града.

- Във „Възраждане“ обичате референдумите. Дайте тема за референдум в София…
- Местните референдуми и допитвания са залегнали в програмата ни, защото столичани има за какво да бъдат питани. Тема може да бъде повече или по-малко платени зони за паркиране, защото чувам добри аргументи и в двете посоки. От една страна, някои хора не желаят липсата на добро планиране и паркинги да се решава чрез налагане на такси, но от друга страна, много хора са доволни, че синята и зелена зони омекотяват проблема. Ще бъде интересно да имаме експертен дебат и разработване на няколко различни стратегии за решаване на проблемите с паркирането. Такива теми е полезно да минават широко обществено обсъждане.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааахахахааа

    53 67 Отговор
    Ваща философия я знаем.За родину и за Сталину.Опа пърдом извинете, за Путину!

    Коментиран от #32, #54, #62

  • 2 Те отичат

    36 56 Отговор
    у канала , кмет гласят ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Новата философия е

    32 58 Отговор
    "Ще управляваме града като Москва". Само трябва да намерим нефт, газ и разни руди, за да я финансираме. АК оне стане, ще викнем московския кмет.

    Коментиран от #11

  • 7 Ще гласувам за вас,момчета, отВъзраждане

    62 24 Отговор
    Това не град вече, а гето от Бразилия ...аз се уплаших вчера в Младост две, на неква мижава уличка бяха построили стена от километричен 15 етажен блок, кой имах чувството че ще се стовари върху главата ми ....наблъскани блокове като стени - няма откъде да минеш вече между тия стени в младост 2...същото е и в студентски град, Малинова долина Витоша....гробарските болни социо"""п""Ати иначело с Фандъкова откачихаааа торалнооо

    Коментиран от #39

  • 8 Майна

    29 48 Отговор
    Възраждане предлагат всекидневни протести пред руското консулство , докато Путин изтегли войските от Украйна . Ние сме за мир и разбирателство между народите . Вън Русия от Украйна !!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ми оди в Бронкс бе

    10 17 Отговор

    До коментар #6 от "Новата философия е":

    Черен ИД""имот , там са братята ти
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Казуар

    37 24 Отговор
    Умникът Деян Николов който каза, че България трябва да излезе от ЕС и НАТО.

    Коментиран от #58

  • 14 Боже пази България

    21 50 Отговор
    В Конституцията пише : (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет."Тази партия е опасна за България с фашизоидните си прояви и е крайно време органите,отговарящи за националната сигурност, да се задействат,докато не е станало късно.
  • 15 в кратце

    17 9 Отговор
    Градът ще се управлява с философия. Затова навсякъде има ремонти на ремонтите.
  • 16 Хубаво че го

    25 44 Отговор
    Издигат за кмет но още по хубаво е че няма кой да го избере защото може да не е глупав но е в глупава партия.
  • 17 Хъхъ

    22 41 Отговор
    Ооо дааа, новата философия е фашаги и руски агенти да управляват столицата ….
  • 18 Диянчо

    18 40 Отговор
    В София няма кой да те избере но виж някоя махала в балкана където успеха ти е сигорен.

    Коментиран от #88

  • 19 реру

    27 32 Отговор
    Във Варна районен кмет не могат да си изберат, но мерак за София...
  • 20 А до изборите

    17 37 Отговор
    Ще има,ли такава партия?

    Коментиран от #21

  • 21 Токмакти Джун

    37 19 Отговор

    До коментар #20 от "А до изборите":

    Да дори ще е първа сила без ала бала с президента и посолствоТо, абе рано сутрин комуниста Прокопи здраво е активирал Колцентъра да плюят по ВЪЗРАЖДАНЕ въпреки че знае какво ще стане на предсрочните избори за ПП ДБ + Шайката + Депъсъ коалицията и ДС кандидата им .........

    Коментиран от #23

  • 22 прав е

    19 28 Отговор
    Ще точим париците на простия народ и ще храним нашата майчица масква.
  • 23 А нов лидер,ще

    8 8 Отговор

    До коментар #21 от "Токмакти Джун":

    Имат,ли?!

    Коментиран от #28, #29

  • 24 Политкоректен

    15 23 Отговор
    Хайде сега да попитаме този от какъв род е, роден ли е в София? Инженер ли е, архитект ли е? Как за кандидати за кметове все изпълзяха неизвестни икономистчета дошли от не знам си къде? Как пък няма един потомствен софиянец, дето да го обича този град и да е технически запознат с инфраструктурните му проблеми?
  • 25 Програмата на изхождане

    21 29 Отговор
    Нов пилон 120 м, боядисване на пешеходните пътеки в цветовете на българското знаме и побратимяване на София с Челябинск.
  • 26 оня с коня

    20 34 Отговор
    Ако Възраждане успее да се пребори за Кметското място,то Руското знаме ще се вее над Общината успоредно до нашето,всички имена на улици кръстени на Руски заслужили Политици и военни ще бъдат възстановени,Петолъчката ще бъде върната на Мястото й.Освен това Митрофанова ще бъде чест Гост на Общината и ще дава полезни Съвети за управление взаимствани от Руската богата История,а Рожденият й ден ще бъде отбелязван подобаващо със Естрадни Изпълнения и Хореография от Артисти поканени от Русия. Е как да не гласуваме за такъв Кмет?!

    Коментиран от #41, #55

  • 27 така e

    15 26 Отговор
    Копейкин да се съюзи с Волен Сидеров за следващите избори. И без това на Волен сега му пречи 4 процентната бариера и иска да я маха. Така двете партии ще си гарантират, че ще я прескочат и поне Волен и Копейкин ще могат да продължат да правят циркове в българския Парламент. Иначе скука.

    Коментиран от #31, #35

  • 28 Токмакти Джун

    7 18 Отговор

    До коментар #23 от "А нов лидер,ще":

    Не им трябва сложи Костадин до Тиквата Кики Асена Шиши Бойкикиев или Инчхай то въобще има ли място за сравнение ..... аз не виждам горе изброените са или зависими ,комунисти и изпечени лъжци и крадци ....

    Коментиран от #52

  • 29 с какво новия

    0 5 Отговор

    До коментар #23 от "А нов лидер,ще":

    ще е по-различен от сегашния?
  • 30 Софиянец

    13 14 Отговор
    Селяци не в София

    Коментиран от #68

  • 31 Да се съюзът,

    6 14 Отговор

    До коментар #27 от "така e":

    Ама пък едни им пратили билети за концерт на Кобзон.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 абсолютно

    14 22 Отговор
    Никаква власт на руските подлоги......следва хиперинфлация, мизерия
  • 34 АУУУУУ

    10 19 Отговор
    СОФИЯ ЩЕ ВЛИЗА В СПИСЪКА НА АНЕКСИРАНИ БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИИ НА ТОЛСТОЙ?🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 35 Верно бе,

    5 7 Отговор

    До коментар #27 от "така e":

    Тоз Сидеров,къде се дяна напоследък?

    Коментиран от #36, #57

  • 36 точи калъчката

    6 6 Отговор

    До коментар #35 от "Верно бе,":

    да се бори с 4 процентната бариера за влизане в Народното събрание. Домъчняло му било.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Аспарух

    15 22 Отговор
    Новата концепция на копейките от Израждане е поставяне на паметник на Путлер по висок от МОЧА, и националният празДник на Русия да стане и наш.
    Българския лев прикрепен към "мощната" деревянная рубла.
  • 39 Аспарух

    11 22 Отговор

    До коментар #7 от "Ще гласувам за вас,момчета, отВъзраждане":

    Най грозните блокове в Младост 2 са от соца.Едни високи 15 етажни , сиви отвратителни приличащи на лидера на Израждане.

    Коментиран от #51, #53

  • 40 цончо пръскачката

    8 10 Отговор
    а сте казали нещо а съм ви наплюл
  • 41 Данов

    5 19 Отговор

    До коментар #26 от "оня с коня":

    Катър, за пръв път сложих + на твои повръщаници. Можеше и по-кратко " Митрофанова за Кмет на София ". Нещо като Почетен Кмет .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 редник

    5 6 Отговор
    / Тема може да бъде повече или по-малко платени зони за паркиране.../

    Да гласуваме за кмет, който обещае да премахне или значително ограничи платените зони за паркиране и отмени забраната по-стари коли да минават през центъра през зимата!
  • 44 Кмет

    13 15 Отговор
    За Родину, за Путину мерси. Не си за тук.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Цонка Ганева Копейкина

    9 10 Отговор
    Ще е заместник кметицата
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Пацо

    5 8 Отговор
    Аре беш ве м.нгал
  • 51 Отвънка блоковете от соца може да

    20 6 Отговор

    До коментар #39 от "Аспарух":

    ...са всякакви, но първо издържаха по 50-60-70 години, а отвътре имат стаи, а не хралупи за зайци....Другото тревожно за новостроените главно след 2000 година блокове е турския пясъчен " бетон , този бетон пред очите ми почна на 10 годишен блок ( в който живея ,а блоковете наблъскани около моя даже са по-зле) да се руби и разпада на трохи пред очите ми....а фасадната мазилка на друг такъв блок "нов" на улица Св. Киприян се отлепи и счупи стъклата на два автомобила преди седмица, добре че не е имало хора, щеше да ги убие ...сега преградиха тротоара под блока и забраниха минаването, но никой не ремонира опасния блок , на който блок обаче отгоре са окачили 20 от на курулаторите слънчеви панели за които блокът е теглил 50 000 лева кредит от банка.....та едва ли ще имат пари да си измажат блока тия ,, ще блокират тротоара завинаги!!!!

    Коментиран от #90

  • 52 Владиславовски

    4 7 Отговор

    До коментар #28 от "Токмакти Джун":

    Сложихме му го както и на тях. Ми няма по - голям лъжец от твоя съкварталец. Доказано още при първите избори. Другото е простотия на хора и пари от посолство докато тоя луд лъжец сам си повярва. Има и опит от три-четири партии и ментор идол като съкварталец Я.Станев., Данов , Марешки, Ралчевци, Раденковци и хотелиера Симеонов ортака на Сидеров. Все видни загрижени за народ и собствени банкови сметки видни Варненци. Май и един бивш кмет избяга осъден. Все такива капацитети в Тимландия и града на първите фин. пирамиди.
  • 53 И толкова

    1 2 Отговор

    До коментар #39 от "Аспарух":

    ...кухи С хлеб арки
  • 54 Иво

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "аааахахахааа":

    Е видяхме философията на доностническа България и продължаваме подмяната ,никаква коалиция с ГЕРБ или ДПС ще борим модела Борисов преди изборите и какво стана жълтопаветник от посолство ги направиха булки на ротационен принцип 6 месеца булка ще Кирчо 6 месеца ще е кокорчо .младоженците са Бойко и Делян ,шаферки Наско и лорер честито на младите
  • 55 Путриот

    10 13 Отговор

    До коментар #26 от "оня с коня":

    Искаш да кажеш
    Че София ще се превърне в Малката Масква .

    Хахаха

    Официалната валута в Кметството,
    Рублаж ли ще бъде
  • 56 и какъв опит

    7 10 Отговор
    управленски им това ле..ке на 33
  • 57 Копейкин

    4 7 Отговор

    До коментар #35 от "Верно бе,":

    Му изяде хляба

    Хаха
  • 58 Много глупави хора

    23 6 Отговор

    До коментар #13 от "Казуар":

    Не повтаря опорки, след като е видно, че нямаш грам мозък да разсъждаваш, а папагалставаш. Тезата на "Възраждане" и далеч не само тяхната е, че трябва да се предоговорят условията със ЕС, защото до момента те са в ощърб на България. Поне до сега в своята история НАТО не е защитен съюз, а напротив- нападателен. Точно този съюз унищожи цялата НИ военна мощ, за да сме зависими(което не зная дали би ти се харесало ако например :само съседът ти може да разреши дали да си сложиш ключалка на вратата си) и точно за това, не получаваме самолетите, които сме си платили, а сега и подаряваме(отново под техен диктат) това, което ние останало за да сме ЗАВИСИМИ.

    Коментиран от #103

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 В цяла България нямаше ли един

    8 12 Отговор
    по-опитен кандидат да изберете да номинирате??? 33 годишен икономист... Ами той няма никакъв ключов опит. Тук трябва оперативен мениджър, който да се е занимавал с една камара големи предизвикателства. Какво е работил и къде досега, или това не е важно???
  • 62 Анонимус

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "аааахахахааа":

    Като ти гледам правописа,100% си фен или на Боко или на харвардските тарикати.Нормално.Те нито могат да говорят,нито да пишат.

    Коментиран от #97

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Торанага

    8 3 Отговор
    Шопите къртят миФки и цепят мракЪ ! НЕма такива "умнокрасиви" идиоти ! Добре, че е останалата територия, че да смучат от нея и да им плащат топлото всички останали граждани. После се тюхкат, че градът им бил пренаселен.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ИВАН

    15 9 Отговор
    Само обединение на неатлантическите сили може да спаси България - целия народ си пати от евроатлантизма, прокопсаха само няколкото предателя, които продадоха националните интереси и ни направиха врагове на най голямата ядрена сила на планетата

    Коментиран от #99

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 За протокола

    7 9 Отговор
    Поредният кандидат, който чопли едностранно и ограничено проблемите на София.
    И бърбори - На 35 години е, но 30г гледа как София не се управлява добре.
    ВЕрно ли?!?!!

    Коментиран от #86

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Костадинка и Цонка

    5 9 Отговор
    Ние го предложихме. От Израждане
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Кореняк Софиянец

    4 5 Отговор
    Една сюрия кандидати да разполагат с повече от милиард лева пари на Софиянци и нито един от тях не засяга цялостно и пълно съществени проблеми. Простено е, като се има предвид ограничения житейски опит и липсата на всякакъв управленски опит в почти всички от тях. Управлението на един град не е като управлението на "едни пари", нито участието в "политически проект", още по-малко пък нещо като правенето на политика в свободното от работата време. Всеки от кандидатите по някакъв си начин е решил какво е важно за софиянци и предлага решения, като е отделен въпросът дали са ефективни и дори изпълними. Но никой не си е направил труда да разбере какви са истинските проблеми на града и да даде план за решаването им.
    Така, че младите, зелени и неособено адекватни кандидат-кметове с планове за решаване на частични проблеми, няма да получат моя глас.
  • 79 бгпроzzтак

    1 2 Отговор
    Ут къдя ги изравят теа пипируди ва.
  • 80 За протокола

    11 0 Отговор
    От кандидатите за кмет на София очаквам да чуя как ще правят по следните проблеми:
    - ремонт на улиците в някои квартали, където те не са пипани от соц-време.
    - премахване на бетонни гаражи-клетки в междублоковите пространства в някои квартали
    - презастрояване, включително в междублокови пространства
    - места за паркиране пред магазини, бизнеси и жилищни блокове, включително новото строителство
    - достъпа на инвалиди до магазини, съоръжения и транспорт
    - паркирането върху тротоари и в градинки
    - запуснатите и унищожени спортни площадки
    - изоставени и неподдържани сгради
    - чистотата на града и снегопочистването през зимата.
    - пътят за Перник през Княжево
    - генералния план за развитие на София - докога ще се "уплътнява" града и защо не се развива в посока на околните градчета и селца, до които да се прекара бърз удобен транспорт и където хората биха могли да живеят по-близо до природата, на чист въздух и извън бетона и асфалта, които заляха София в последните 50г.

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Не софиянец

    10 0 Отговор

    До коментар #80 от "За протокола":

    Човеко, туй дето го искаш е сбъркано преди 40-50 г. още . За тия твойте точки иска да се срути всичко
    и да се застрои отново с план и мисъл . И господ да ви е кмет немой ви оправи, най вече заради мръсния ви манталитет !

    Коментиран от #84

  • 83 Историк

    9 9 Отговор
    Възраждане предлагате фашизъм по руски модел. Личи си и в "посланията" ви.
  • 84 За протокола

    7 0 Отговор

    До коментар #82 от "Не софиянец":

    Чакай бе,
    От днешното население на София само около 10% са "кореняци". Всичко друго се пришълци от цялата страна. Ти за чий манталитет говориш? На този на хората от цяла България ли?

    Коментиран от #87

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Човек

    8 10 Отговор

    До коментар #71 от "За протокола":

    Всъщност този е на 33 години - роден е 1990 г. и от първия си ден е възмутен от лошата демокрация и си мечтае за руския ботуш от преди негово време.
  • 87 Не софиянец

    9 2 Отговор

    До коментар #84 от "За протокола":

    Вярно е , че голяма част са пришълци. Но мнението ми е че се претопяват на 2-та година още. Както бае ти Ганю га иде в чужбина става като тамошните. Същото е и спришълците, те придобиват шопския манталитет, че даже някои стават по-шопи от кореняците. Даже и говора си променят . Това е положението, а проблемите не намаляват а нарастват главоломно. Я погледни коментарите само , никаква връзка със статията. Руснаци, Путин, фашисти, незнам си какво си ... Че то като ги наредиш тез кандидат кметове аз без да съм фен, нито пък ме засягат софийските кахъри не виждам по смислено говорещ от този да речем младеж. Ма нищо да си избират някой евроатлантик, като че ли туй има значение за кметски пост.

    Коментиран от #91

  • 88 Максуда Варна

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Диянчо":

    Ние мислех ме че при нас ще се кандидатира ,сега брахата кой ще избираме
  • 89 Софиянци

    8 6 Отговор
    До каде я докарахте ,тоя да си мисли че може да упръвлява София,та той Максуда не може да управлява
  • 90 Човек

    5 2 Отговор

    До коментар #51 от "Отвънка блоковете от соца може да":

    Преди няколко години се отлепи мазилка от съседния блок и ми счупи предното стъкло на колата. Блокът е строен по комунизма в центъра на Бургас. И да не забравяме, че днешните строители са същите ония комунисти с куфарчетата и техните деца и протежета. Ако комунизмът не беше унищожил предприемачеството, днес щяхме да имаме фирми с опит и традициии, които да строят качествено.
  • 91 За протокола

    8 0 Отговор

    До коментар #87 от "Не софиянец":

    Де да взимаха наистина манталитета и културата на старите софиянци.
    За съжаление, много от тях излизат от селото, но селото никога не излиза от тях. Паркират като на мегдана, карат, все едно са на къра, блъскат се, като че ли са сред овцете, хвърлят каквото където намерят все едно хранят кокошките, говорят с междуметия все едно са със стадото и т.н. И са с поведение "Никой досега не ме е бил на село".
  • 92 мхааа

    4 2 Отговор
    Мен ме.интересува кои са му родителите с какво се занимават.
  • 93 Задача

    4 6 Отговор
    Номер едно - Връщане на петолъчката на партийният дом. Номер две - новините ще се излъчват на руски език. Кой разбрал - разбрал.
  • 94 Кускус

    3 0 Отговор
    нашият кандидат!
  • 95 АЙ СТИГА БЕ

    3 3 Отговор
    Този да върви да пръска против комари на село и да не се тика между трамваите и тролеите в големия град. Аман от провинциалисти, които решиха, че са голямата работа. Видяхме самоковци, банкянци и червенобрегци какви ги свършиха. Айде на нивата всички и никога повече на тротоар или по булевард.
  • 96 Димитър Георгиев

    2 1 Отговор
    Предлага комунистическа философия и зависимост безкрайна от Кремъл, ето това предлагат копейките! И лично облагодетелстване на върхушката червена!
  • 97 По правописа се познават ...

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Анонимус":

    Колко грешки имаш? - 4
    Копейка !
  • 98 Реалност

    5 1 Отговор
    Деянчо и градска тоалетна не е управлявал, тръгнал София ???!!!
    В сектата няма нито един, който да е имал успешен бизнес или научна кариера - калинка до лузър !
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Сензор

    4 1 Отговор
    Още един, който се опитва да ни омайва, че с пропагандно-идеологиески и патриотарско-догматични заклинания щял да оправи милионите натрупали се проблеми от мутро-клепто-корумпетата на БКП-ГЕРБ!
  • 101 Истини

    0 0 Отговор
    Те мразят евреите, а дали са били сред тях, твърдо не, защото в този град, където живея е нямало евреи, дори и македонци, имаше гърци, лея Кула, но евреи, глупави старчета, простено им е. Всеки си по своему луд.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "Много глупави хора":

    Явно си невеж от времето на живковизма, като смяташ, че България самостоятелно може да се защити, като няма и парични средства за това, и слаба икономика. Държавата Израел е натъпкана с оръжие, и все пак не може да разчита самостоятелно да се отбранява, и за това разчита и на САЩ.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.